Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 09:22   #391
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Kascysko mam subskrypcje Twojego bloga włączoną I powiem Ci, że odwaliłaś kawal dobrej roboty Dziękuję

A co do mycia odżywką, bo widzę że temat się przewija tutaj. To możecie mi napisać jak to w praktyce wygląda? Bo jakoś średnio przemawia do mnie pomysł nakładania odżywki na skórę głowy. A na metodę już się natknęłam przy wątku o metodzie CG, którą rozważam, ale póki co nie mam odwagi
Ja nakładam lekkie maski na skórę głowy i nic jej tak dobrze nigdy nie zrobiło moim zdaniem Więc nie ma się czego bać.

A co do mycia to myje się podobnie jak szamponem, tyle że sporo takiej odżywki trzeba użyć no i piany nie ma ja jestem zadowolona po wczorajszym myciu maską 40 aktywnych składników, ale od jakiś 2 miesięcy mam wrażenie, że moje włosy stoją w miejscu tzn. co bym nie zrobiła one i tak wyglądają tak samo

Efekt wow miałam po pierwszym użyciu hydratora Joico i po pierwszym użyciu Isany Profesional z olejkiem. A teraz znowu jedno i to samo
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:31   #392
say-hello
Zakorzenienie

ja bardzo lubię myć odżywką, zwłaszcza pottersem mam wtedy taką dużą jak na mnie objętość
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:45   #393
Papiszynka
Zakorzenienie

Ja umyłam odżywką po farbowaniu stwierdziłam, że mogę zaryzykować, bo robiłam to wieczorem więc na drugi dzień włosy i tak by kiepsko wyglądały. Dzisiaj już powinnam umyć włosy normalnie, ale od wczoraj nie mam wody w łazience dzisiaj mam co prawda koczka, ale wzmożonego przetłuszczania włosów nie odnotowałam więc może w ten sposób zmęczę tą Isanę z babassu nieszczęsną, ale ja i tak w większości olejuję, na zmywanie oleju odżywką się już nie pokuszę : ale szczerze to myślałam, że po takim myciu włosy będą raz dwa tłuste i brudne
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:17   #394
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Wczoraj znów byłam u dermatologa. Dostałam taką robioną papkę, tabletki na alergię i wodę/roztwór do przemywania twarzy, bo mam odstawić zwykłą kranówkę, ponieważ coś z nią nie tak
na pierwszej wizycie u dermatologa, przedstawił mi optymalny dla mojej skóry sposób pielęgnacji i w tym było właśnie unikanie wody z kranu do mycia buzi, tylko przegotowaną lub mineralną, prosta zmiana wody, a miły efekt

Cytat:
A co do mycia odżywką, bo widzę że temat się przewija tutaj. To możecie mi napisać jak to w praktyce wygląda? Bo jakoś średnio przemawia do mnie pomysł nakładania odżywki na skórę głowy. A na metodę już się natknęłam przy wątku o metodzie CG, którą rozważam, ale póki co nie mam odwagi
Zapraszamy na wątek CG jest miło i sympatycznie
Z mycia odżywka, ja używalam isane babassu i joanne naturie zieloną bs, babassu troszkę za ciężka, ale naturia bardzo fajnie sprawdziła się. Nakładasz po prostu jak szampon tyle, że moze w troche większej ilość, bez obaw, spróbuj jak będziesz miała wolniejszy dzień, może spodoba Ci się ten sposób

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:20   #395
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Serio ? To się bardzo cieszę.
Mam litra to się podzielę {bez komentarza proszę}, bo sama będę go przez pięć lat używać i nie wiem czy dożyję
Serialnie Takiego myjacza potrzebowałam
Cytat:
Kascysko mam subskrypcje Twojego bloga włączoną I powiem Ci, że odwaliłaś kawal dobrej roboty Dziękuję

Dziękuję

Jak swego czasu sama myłam, to do słoika lałam odżywki, dolewałam wody, byrdałam, wylewałam na włosy i masowałam - takie mycie jest dłuższe, bo statystyczną odżywkę ciężko spienić.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:23   #396
Dinulka
Zakorzenienie

ja odżywką próbowałam myć, był nawet fajny efekt, ale ciężko to idzie, dużo kosmetyku, dużo prób mycia... no i oleju raczej tym nie zmyję. Może jeszcze wrócę do tego sposobu, ale przy myciu nigdy nie wiem kiedy dość, bo ani piany ani nic
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:26   #397
karmazynka99
Zakorzenienie

kascysko - super spis!

nie wiem co dzis zrobić z wlosami :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:30   #398
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja nakładam lekkie maski na skórę głowy i nic jej tak dobrze nigdy nie zrobiło moim zdaniem Więc nie ma się czego bać.

A co do mycia to myje się podobnie jak szamponem, tyle że sporo takiej odżywki trzeba użyć no i piany nie ma ja jestem zadowolona po wczorajszym myciu maską 40 aktywnych składników, ale od jakiś 2 miesięcy mam wrażenie, że moje włosy stoją w miejscu tzn. co bym nie zrobiła one i tak wyglądają tak samo

Efekt wow miałam po pierwszym użyciu hydratora Joico i po pierwszym użyciu Isany Profesional z olejkiem. A teraz znowu jedno i to samo
A ja właśnie od dłuższego czasu nie nakładam odżywki wyżej niż uszy, bo mam masakrę na głowie a i skóra głowy na tym cierpi.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Zapraszamy na wątek CG jest miło i sympatycznie
Z mycia odżywka, ja używalam isane babassu i joanne naturie zieloną bs, babassu troszkę za ciężka, ale naturia bardzo fajnie sprawdziła się. Nakładasz po prostu jak szampon tyle, że moze w troche większej ilość, bez obaw, spróbuj jak będziesz miała wolniejszy dzień, może spodoba Ci się ten sposób
Dziękuję To co mnie powstrzymuje przed CG to między innymi to, że włosy myję na wieczór i bardzo często nie zdążą one wyschnąć zanim pójdę spać. A śpię w warkoczu bo tak mi wygodnie i włosy są w miarę bezpieczne. No i to mycie odżywką mnie przeraża, bo o skórę głowy się boję. Już OMO wydaje mi się nieco lepsze, chociaż też się boję obciążenia.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:41   #399
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

Poczytaj trochę KWC Przestaniesz się dziwić. Ja już tam nawet nie zaglądam.

Jak trafiłam na wizaz to tez sie pare razy nacielam, teraz wiem ze na KWC często niewtajemniczone osoby recenzują i też nie wchodzę.
Natomiast autorka tego tego bloga dla mnie jak najbardziej wiarygodna jest

Krrem, piękne fale

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

Jutro idę po maskę Romantic. Albo po maskę i balsam Romantic. Albo po wszystko Romantic. Będzie Romantic.
A różową Romantic ktoś miał?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:42
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:43   #400
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję To co mnie powstrzymuje przed CG to między innymi to, że włosy myję na wieczór i bardzo często nie zdążą one wyschnąć zanim pójdę spać. A śpię w warkoczu bo tak mi wygodnie i włosy są w miarę bezpieczne. No i to mycie odżywką mnie przeraża, bo o skórę głowy się boję. Już OMO wydaje mi się nieco lepsze, chociaż też się boję obciążenia.
Zajrzyj na dział zakręconych i poczytaj FAQ i inne podczepione wątki
Ja również myję włosy wieczorem, wiele CG również. A moje włosy tego lata mega długo schną, nieraz rano budziłam się jeszcze z mokrymi włosami, teraz je podsuszam tak do 70 % Czasem myję rano jak mam wolny poranek, tutaj nie ma reguły, jak komu wygodniej.
Nie musisz myc odżywką, możesz również delikatnym szamponem, czy różnymi innymi produktami, znajdziesz swój sposób Ja odżywką myłam zaledwie kilka razy, chociaż, mam w planie wprowadzić ją co kilka myć.
Obecnie jak dla mnie najwygodniej jest nałożyć, trochę oleju na końcówki włosów z godzinę przed myciem (chociaż czasem jest to niemal 15 min przed myciem), używam delikatnych szamponów (którymi myję samą skórę głowy) a później nakładam odżywkę lub maskę na krócej lub na dłużej, więc to też na swój sposób takie OMO.
Jak trafisz w odpowiednie odżywki, które sprawdzają się na Twoich włosach to aż miło być CG i obserwować jak włosy staja się piękniejsze, warto spróbować
CG to głównie delikatna pielęgnacja, nawilżanie i dopieszczanie włosów, które odwdzięczają się zdrowymi i pięknymi falami i lokami

Stary 2012-08-31, 10:47   #401
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Jak trafiłam na wizaz to tez sie pare razy nacielam, teraz wiem ze na KWC często niewtajemniczone osoby recenzują i też nie wchodzę.
jak dla mnie ani trochę skoro w ten sposób oceniła ten szit z Mariona
Stary 2012-08-31, 10:48   #402
_tysia_
Raczkowanie

zauważyłam u siebie mnóstwo nowych bejbików nie wiem czy to za sprawą drożdży czy jantara

Waga: 70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
Ćwiczę z Ewą od 23.05

_tysia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:50   #403
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Zajrzyj na dział zakręconych i poczytaj FAQ i inne podczepione wątki
Ja również myję włosy wieczorem, wiele CG również. A moje włosy tego lata mega długo schną, nieraz rano budziłam się jeszcze z mokrymi włosami, teraz je podsuszam tak do 70 % Czasem myję rano jak mam wolny poranek, tutaj nie ma reguły, jak komu wygodniej.
Nie musisz myc odżywką, możesz również delikatnym szamponem, czy różnymi innymi produktami, znajdziesz swój sposób Ja odżywką myłam zaledwie kilka razy, chociaż, mam w planie wprowadzić ją co kilka myć.
Obecnie jak dla mnie najwygodniej jest nałożyć, trochę oleju na końcówki włosów z godzinę przed myciem (chociaż czasem jest to niemal 15 min przed myciem), używam delikatnych szamponów (którymi myję samą skórę głowy) a później nakładam odżywkę lub maskę na krócej lub na dłużej, więc to też na swój sposób takie OMO.
Jak trafisz w odpowiednie odżywki, które sprawdzają się na Twoich włosach to aż miło być CG i obserwować jak włosy staja się piękniejsze, warto spróbować
CG to głównie delikatna pielęgnacja, nawilżanie i dopieszczanie włosów, które odwdzięczają się zdrowymi i pięknymi falami i lokami
Bardzo Ci dziękuję FAQ i podczepione watki przeglądałam, chociaż nie bardzo szczegółowo. Możesz mi napisać jakie konkretnie Ty używasz produkty i oleje? Chodzi mi o takie stałe produkty, do których wracasz, nawet gdy eksperymentujesz w międzyczasie z czymś innym?
Stary 2012-08-31, 10:51   #404
Dinulka
Zakorzenienie

ja kwc czytam, ale nie w sprawie włosów

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:58
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:51   #405
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Serialnie Takiego myjacza potrzebowałam

Dziękuję

Jak swego czasu sama myłam, to do słoika lałam odżywki, dolewałam wody, byrdałam, wylewałam na włosy i masowałam - takie mycie jest dłuższe, bo statystyczną odżywkę ciężko spienić.

świetną listę kosmetyków emolientowych stworzyłaś Zapisuję w zakładkach
A powiedz mi jeszcze, jaki to jest silikon modyfikowany?

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:04   #406
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Jakiego?
Całkiem ładnie pachnie ten olej ze słodkich migdałów. Stosowała go któraś z Was?
Ja używałam, ale dopiero ze 3 razy. Jak na razie mi pasuje
Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
ja kwc czytam, ale nie w sprawie włosów
Ja już prawie wcale nie czytam

Dobra, idę w końcu zmyć sezama, już 12h mam go na głowie

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:12   #407
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
kascysko - super spis!

nie wiem co dzis zrobić z wlosami :P
Dzięki
Ja też nie, chciałam nałożyć pierwszy raz oliwę, ale jutro mam wyjście i chciałabym być pewna wyglądu
Cytat:

A różową Romantic ktoś miał?
Na KWC czasem pojawiają się oceny odrobinę niewiarygodne

Miałam, trochę gęstsza od Pottersa, fajna, lekka, a dyscyplinująca
Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
świetną listę kosmetyków emolientowych stworzyłaś Zapisuję w zakładkach
A powiedz mi jeszcze, jaki to jest silikon modyfikowany?
Dzięki

Na przykład silikon modyfikowany PEGiem czy innymi ciekawościami. W takich przypadkach dość trudno rozsądzać o zmywalności na przykład, jednak z reguły są to silikony łatwiej zmywalne.
Stary 2012-08-31, 11:14   #408
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
A to Twoja sprawa ja znam, lubię, z wielu rad korzystałam, a ze nie udziela sie w tym wątku
Jak tu już wcześniej zostało powiedziane, jeden lubi masło, drugi lubi ciasto i do kazdemu może co innego pasowac.

Ale dziękuję za Twoją opinię, ale że lubię konfrontowac, przetestuję co zrobi ten "szit" z moim włosiem

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-08-31, 11:27   #409
adzia2223
Zadomowienie

kascysko, dopiero teraz weszłam na bloga, świetny post o tych odżywkach

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:39   #410
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję FAQ i podczepione watki przeglądałam, chociaż nie bardzo szczegółowo. Możesz mi napisać jakie konkretnie Ty używasz produkty i oleje? Chodzi mi o takie stałe produkty, do których wracasz, nawet gdy eksperymentujesz w międzyczasie z czymś innym?
Produkty które mam stale na półce to:
odżywka isana babassu, odżywka garnier AiK, krem nivea FC (chociaż ostatnio rzadko używam, ale stoi w razie czego, polubiłam dawno temu), olej z pestek winogron, ziarna siemienia lnianego (z którego robię żel-maskę), teraz do grona niezbędników dołączył zielony krem z biedronki
Nie tyle co używam je za każdym razem, ale sprawdziły się i zawsze mam je w zanadrzu
Z tego co teraz jeszcze mam to jest maska gloria (sądzę, że też jest całkiem w porządku, jednakże jest lepsza kiedy stanowi bazę i doda się do niej coś jeszcze, więc jak ma wolny wieczór i czas dla siebie co miła opcja ukręcenia jakiejś papki na włosy ). Odżywka różowa artiste z proteinami, mam ją od pewnego czasu, ale używam bardzo sporadycznie, ze względu na zawartość protein, ale nie zdecyduje sie już chyba na nią ponownie, nie mam zastrzeżeń, ale raczej nie mam potrzeby posiadania tego produktu.
Szukam szamponu czy jakiegoś myjadełka, obecnie mam dulgon kokosowy, jest nawet ok, ale póki co używałam go jakieś może 3 razy, więc za wcześnie oceniać.
Miałam kilka odzywek bs joanny naturii (ostatnio miałam z pokrzywa i zieloną herbatą), są fajne, cene mają bardzo przyjemną, myślę, u mnie sprawdzają się do mycia odżywką
Poza tym sprawdzam różne nowe rzeczy, szukam, wertuję, mam teraz na liście kilka masek które chcę sprawdzić, bo przydałoby mi się coś tego typu
Co raz coś nowego i coś ciekawego odkrywam, dobra zabawa

Wszystko zależy od tego jaki masz typ włosów ja poza tym, że mam fale i loki które bardzo lubią natłuszczanie i nawilżanie, to jestem alergikiem i mam wrażliwą skórę z czasem już wiem czego mam unikać w produktach, a co jest fajne

Stary 2012-08-31, 11:45   #411
ejzii
Rozeznanie

objętość włosów mierzy się w kitce upiętej jak najniżej czy tak standardowo w prawie połowie?

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:47   #412
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Produkty które mam stale na półce to:
odżywka isana babassu, odżywka garnier AiK, krem nivea FC (chociaż ostatnio rzadko używam, ale stoi w razie czego, polubiłam dawno temu), olej z pestek winogron, ziarna siemienia lnianego (z którego robię żel-maskę), teraz do grona niezbędników dołączył zielony krem z biedronki
Nie tyle co używam je za każdym razem, ale sprawdziły się i zawsze mam je w zanadrzu
Z tego co teraz jeszcze mam to jest maska gloria (sądzę, że też jest całkiem w porządku, jednakże jest lepsza kiedy stanowi bazę i doda się do niej coś jeszcze, więc jak ma wolny wieczór i czas dla siebie co miła opcja ukręcenia jakiejś papki na włosy ). Odżywka różowa artiste z proteinami, mam ją od pewnego czasu, ale używam bardzo sporadycznie, ze względu na zawartość protein, ale nie zdecyduje sie już chyba na nią ponownie, nie mam zastrzeżeń, ale raczej nie mam potrzeby posiadania tego produktu.
Szukam szamponu czy jakiegoś myjadełka, obecnie mam dulgon kokosowy, jest nawet ok, ale póki co używałam go jakieś może 3 razy, więc za wcześnie oceniać.
Miałam kilka odzywek bs joanny naturii (ostatnio miałam z pokrzywa i zieloną herbatą), są fajne, cene mają bardzo przyjemną, myślę, u mnie sprawdzają się do mycia odżywką
Poza tym sprawdzam różne nowe rzeczy, szukam, wertuję, mam teraz na liście kilka masek które chcę sprawdzić, bo przydałoby mi się coś tego typu
Co raz coś nowego i coś ciekawego odkrywam, dobra zabawa

Wszystko zależy od tego jaki masz typ włosów ja poza tym, że mam fale i loki które bardzo lubią natłuszczanie i nawilżanie, to jestem alergikiem i mam wrażliwą skórę z czasem już wiem czego mam unikać w produktach, a co jest fajne
Dziękuję Garniera już tutaj polecanego nie raz widziałam Isana do mycia czy też po?
Stary 2012-08-31, 11:47   #413
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
objętość włosów mierzy się w kitce upiętej jak najniżej czy tak standardowo w prawie połowie?
W takiej, żeby złapać jak najwięcej włosów, a najlepiej wszystkie - u mnie jest to palma na czubku głowy
Stary 2012-08-31, 11:49   #414
anoska
Zakorzenienie

i po fryzjerze
jestem zadowolona pani podcięła końcówki (!) tyle ile trzeba było - z tego co pokazywała to z 2cm poszło górną warstwę z 5cm, może ciut więcej grzyweczka i gra gitarka na sucho bez moczenia, prostowania, niczego lekko rozczesała tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami
na koniec czymś tam popsikała, ale najwyżej umyję SLS dla świętego spokoju następnym razem
koszt przyjemności - 15zł
Stary 2012-08-31, 11:54   #415
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
A to Twoja sprawa ja znam, lubię, z wielu rad korzystałam, a ze nie udziela sie w tym wątku
Jak tu już wcześniej zostało powiedziane, jeden lubi masło, drugi lubi ciasto i do kazdemu może co innego pasowac.

Ale dziękuję za Twoją opinię, ale że lubię konfrontowac, przetestuję co zrobi ten "szit" z moim włosiem
Nie chodzi o to czy się tu udziela czy nie tylko o to, że nie wiem jakim cudem wg niej coś co ma wysoko w składzi ekonserwanty i PQ ma być fajne dla jakichkolwiek włosów Tu nie chodzi o udzielanie się w tym wątku ani o to co komu pasuje, ale o brak podstawowej wiedzy na temat tego, co pisze

Konserwanty i pq na przodzie inci nie posłużą żadnym włosom, ale co ja Ci będę pisała, przecież masz już swoją wyrocznię - blogerkę
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
i po fryzjerze
jestem zadowolona pani podcięła końcówki (!) tyle ile trzeba było - z tego co pokazywała to z 2cm poszło górną warstwę z 5cm, może ciut więcej grzyweczka i gra gitarka na sucho bez moczenia, prostowania, niczego lekko rozczesała tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami
na koniec czymś tam popsikała, ale najwyżej umyję SLS dla świętego spokoju następnym razem
Super, w końcu ktoś zadowolony z fryzjera

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:56
Stary 2012-08-31, 11:56   #416
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
cztałam inne jej analizy...

Cytat:
i po fryzjerze
zaj*bista cena
jakie to miasto ma takie fryzjerki?

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:58   #417
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
i po fryzjerze
Kobieto, gdzie Ty byłaś?
Bo zdolnam dla tej fryzjerki skończyć mój dwuipółletni rozbrat z profesjonalnymi ścinaczami
A zdjątko będzie?
Stary 2012-08-31, 11:59   #418
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

zaj*bista cena
jakie to miasto ma takie fryzjerki?
Taaak?
To i ja idę poczytać tylko muszę odkopać tego bloga
Po recenzji płukanki Marion zapowiada się ciekawie...

edit: po tej recenzji padłam i nie wstałam, nie czytam dalej, bo mi ciśnienie skacze...
proszę państwa wg tamtej blogerki to jest odżywka BARDZO TREŚCIWA
Cytat:
ESTETIQ, Regenerujący balsam do włosów z proteinami jedwabiu
skład: Aqua, Cetearyl Alcohol , Cetrimonium Chloride , Dimethicone Copolyol, Hydrolyzed Silk, Parfum, Isopropyl Alcohol, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Citric Acid.
zmiękczacz, konserwant przeciw grzybom i jednocześnie substancja kondycjonująca, silikon zmywalny wodą, proteiny jedwabiu

Balsam prosty w składzie, niezwykle treściwy. Powinien wygładzić nabłyszczyć i wyrównać ubytki we włosach suchych i zniszczonych. Z uwagi an zawartość i zmiękczaczy, proteiny nie usztywnią nadmiernie włosów.

Nada się jako baza dla pół produktów. Warto pozostawić go na włosach dłużej jak maskę.

Zawiera silikon niezwykle lekki, jakby go nie było
Już nie wspomnę o tym, że w większości recenzji omija ponad połowę istotnych skłądników, tak jak tutaj isopropyl alcohol

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-08-31 o 12:06
Stary 2012-08-31, 12:12   #419
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Konserwanty i pq na przodzie inci nie posłużą żadnym włosom, ale co ja Ci będę pisała, przecież masz już swoją wyrocznię - blogerkę
Zawsze jesteś taka złośliwa? czy tylko dzisiaj...?

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

Cytat:

Już nie wspomnę o tym, że w większości recenzji omija ponad połowę istotnych skłądników, tak jak tutaj isopropyl alcohol
Wiecie co, załuję że zadlam pytanie o tę płukankę.
Chyba troszkę za duży ten naskok... I to przeze mnie.
Szkoda, że tak do tego podeszłyście.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-08-31, 12:16   #420
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Taaak?
To i ja idę poczytać tylko muszę odkopać tego bloga
Po recenzji płukanki Marion zapowiada się ciekawie...

edit: po tej recenzji padłam i nie wstałam, nie czytam dalej, bo mi ciśnienie skacze...
proszę państwa wg tamtej blogerki to jest odżywka BARDZO TREŚCIWA

Z uwagi an zawartość i zmiękczaczy, proteiny nie usztywnią nadmiernie włosów. wtf?

tam gdzies byla recenzja Tolpy która miala przed perfumem 2 fajne składniki a ona że te skaldniki będą w tak minimlanej ilośc że ich nie mozna poczuć a w innej recenzji chwali skłądniki które są w ciul na końcu za perfumem i pisze że odzywka jest bogata składowo

jej analizy sa dobre na poprawę humoru

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości