|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne- cz. XIII + przeogromna dawka plotek!!
Cytat:
Tylko po włożeniu rąk do wody może się trochę pozmieniać.Co do wkładania rąk do wody, mój paznokieć na małym palcu się odkleja :| Trochę mnie to przeraża, bo za każdym razem kiedy myję ręce/naczynia/cokolwiek on jest coraz dalej, już ponad milimetr. Może ja go jakoś zakleję? Albo za bardzo panikuję
|
|
|
|
|
#693 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne- cz. XIII + przeogromna dawka plotek!!
Cytat:
Cytat:
Eee, widzę, że naprawdę nie jest ze mną źle Jeszcze... Ja cały czas się nie mogę napatrzeć na Twoje mani na święto Mgiełki Cytat:
![]() [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3622778 2] Mmedeah88 ten granacik jest obłędny, ja też mam chwilowo krótkie kwadraty i u mnie lakier akurat się trzyma ale zastanawiam się jak dziewczyny z tym funkcjonują... ja o wszystko zaczepiam rożkami ![]() Do tego znowu mi się zaczęły rozdwajać na brzegu... a przy nailteku tego nie było... [/QUOTE] Dziękuję Mi też kwadraty nie chcą się utrzymać w całości, dlatego nie wiem, czy przy nich zostanę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że ten sweterek nadal Cię kusi ![]() Caaałe szczęście, że u mnie nie pada!
|
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheNooo niestety... ostatnio ich szukałam i nie ma nic, ani jednej... [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;36230037]Mgiełko,Ty chyba kupywałaś ostatnio Delie Las Vegas?[/QUOTE]owszem ![]() Cytat:
Bo to było moje ulubione za grosze ale zniknęło... ![]() ostatnio za dużo rzeczy mi wycofują! o mamo mega kolorowo wyszło!
|
|
#695 | |
|
Konto usunięte
|
O łaaa, daje po oczach
![]() Cytat:
![]() Wybaczcie słabe zdjęcie, robiłam komórką. Ale muszę przyznać że brak ostrości działa tu na moją korzyść, bo miałam problem z umiejscowieniem kropek Dziewczyny mnie ostatnio zainspirowały, najpierw Alazkrainy, potem jeszcze Ewalucja... ja to mogłabym Wam buty najwyżej czyścić...
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są prześwietne Już mam wizję jakby z zielonymi odcieniami wyglądały takie paznokcie, i z niebieskimi. Cudny wzorek A i paznokcie bardzo estetyczne.
|
|
|
|
|
#697 |
|
Placuszek racuszek
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
A więc...
![]() Chciałam Wam baaaardzo podziękować za wszystkie mani zrobione dla mnie, wszystkie, co do jednego były wspaniałe i wzruszające, jesteście kochane Muszę przyznać ze sprawę ułatwiły mi dziewczyny, które już miały swoje święto, bo ich nie mogę wybrać po raz drugi Agacie Bm! Załącznik 4845117 Moje gratulacje Dziękuję! |
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
I reszta
|
|
|
|
#700 |
|
Placuszek racuszek
|
O kurcze.. jak dla mnie jednak za dużo wszystkiego na raz ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- O ja Cię !! Truflu!! dziękuję tyle tu było pięknych mani ! |
|
|
|
#701 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Wam
![]() Agata gratulacje ![]() Wstawiam moje wczorajsze. Dzisiaj koledzy z LO co idą na ten sam kierunek napisali do mnie żebyśmy jakoś w jednej grupie na studiach byli. Do 5 września można propozycje wysyłać na polibudę. Najpierw jeden pisze do mnie czy nie napisabym do reszty, potem drugi ![]()
|
|
|
|
#702 |
|
Placuszek racuszek
|
kqq - dziękuję
![]() Fajny kolorek lakieru podoba mi się
Edytowane przez AgataBm180 Czas edycji: 2012-08-31 o 13:22 |
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Lolli! <biegnie na spotkanie z wyciągniętymi ramionami>
![]() ![]() Cytat:
Trochę oszukam i wstawię coś starszego ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;36229866]hej [/QUOTE]Dzięki Dziewczyny, miło mi!
|
|
#704 | ||
|
szef wszystkich szefów
|
Za dużo
![]() Ale kolorowo Fajne zdjęcia robiszCytat:
![]() Bardzo, ale nie mam skąd go wziąć. U mnie niestety nie pada ![]() [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3623246 6] Mogą być takie? ![]() [/QUOTE] Ja naprawdę mam najkrótszą płytkę z wszystkich pazurkomaniaczek ![]() Cytat:
Przyznam, że teraz mam zagwostkę co mam Agacie namalować Ale wiedziałam, że ją wybierzesz![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36233429] Wstawiam moje wczorajsze. [/QUOTE] Na pierwszym zdjęciu są...
|
|
#705 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() całkiem fajnie to wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje ! chyba potrzebuję Waszej pomocy w wypiłowaniu paznokci na bardziej okrągłe, ciągle mi coś w nich nie pasuje, a każdy wygląda inaczej |
|||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kobiety
![]() troszkę nadrobiłam, ale nie wszystko niestety... przykra sytuacja z Sarą...ale na to to szkoda słów chyba Idę się szkolić ![]() Śniegusku dostałam na razie dwie grupy koniec podst./gimnazjum, a nie jest to szkoła państwowa, więc raczej młodzież jest grzeczna, nie rozwrzeczana ![]() chciałabym jeszcze maluszki uczyć, ale to nie wiadomo na razie
|
|
#709 |
|
Placuszek racuszek
|
nefty, smoothly, dziękuję
ja spiłowałam swoje na migdały.. |
|
|
|
#710 | |||
|
Lwiątko z Cintry
|
wooow.. jesteś niesamowita Cytat:
omg Mgiełka, dla mnie zawsze będą idealne kocham MIYO za kolory i tą cenę Cytat:
uważam tak samo mój ojciec dba o swoje paznokcie, mój Tż i nie widzę w tym nic złego ![]() mega kolorowy i energetyczny ![]() [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3623246 6]Mogą być takie? [/QUOTE]świetne są [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36233429]Wstawiam moje wczorajsze.[/QUOTE] ładny kolorek ![]() Cytat:
genialne i te kolory
|
|
#711 |
|
Placuszek racuszek
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ostatnia zmiana kształtu z kwadratów w pipki bardzo udana i korzystna, moim zdaniem Dziękuję ![]()
Edytowane przez vivinn Czas edycji: 2012-08-31 o 13:50 |
|
|
|
|
#713 | |
|
szef wszystkich szefów
|
Cytat:
![]() Dzięki Ale zaczynam tęsknić za kwadratami Albo po prostu za bardzo się do nich przyzwyczaiłam
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ;P
Jak napiszę, że nie chce mi się nadrabiać, to na mnie nakrzyczycie, prawda?
|
|
|
|
#715 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
EDIT: Jest też sporo zdjęć pięknych paznokci
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-08-31 o 14:22 |
|
|
|
|
#716 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3623246 6]
Mogą być takie? ![]() Wybaczcie słabe zdjęcie, robiłam komórką. Ale muszę przyznać że brak ostrości działa tu na moją korzyść, bo miałam problem z umiejscowieniem kropek Dziewczyny mnie ostatnio zainspirowały, najpierw Alazkrainy, potem jeszcze Ewalucja... ja to mogłabym Wam buty najwyżej czyścić... [/QUOTE]fajnie wyszło... zrobi mi ktoś takie?? Cytat:
Cytat:
![]() szkoda ze się połamało i w dodatku wolno odrasta Cytat:
ja też bardzo je polubiłam... i byłam dzisiaj kupić więcej... o dziwo moim oczom zamiast ogromnego kosza który był wczesniej ukazał się malusi słoiczek z resztkami ![]() i w dodatku nie będzie ich już... juz chyba miałam mine jakbym miała skakać z mostu i pani powiedziała, że w zeszłym roku też tak było. Nie było przez jesien i zimę i na lato wypuścili... oby bo na prawdę żal... już zaczynam krzyczeć :P
|
|
#717 | ||||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Dzięki. ![]() [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3623246 6] Wybaczcie słabe zdjęcie, robiłam komórką. Ale muszę przyznać że brak ostrości działa tu na moją korzyść, bo miałam problem z umiejscowieniem kropek Dziewczyny mnie ostatnio zainspirowały, najpierw Alazkrainy, potem jeszcze Ewalucja... ja to mogłabym Wam buty najwyżej czyścić... [/QUOTE]Ewalucjowy bardzo ![]() No ładnie... Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36233429]Dzisiaj koledzy z LO co idą na ten sam kierunek napisali do mnie żebyśmy jakoś w jednej grupie na studiach byli. Do 5 września można propozycje wysyłać na polibudę. Najpierw jeden pisze do mnie czy nie napisabym do reszty, potem drugi ![]() [/QUOTE]Ładny lakier. Co to? Cytat:
![]() No wiem. Mini wersje można po 12 dostać. Cytat:
![]() Strasznie to miłe
|
||||
|
|
|
#718 |
|
Konto usunięte
|
Nowe dzieci
|
|
|
|
#719 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#720 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No, dla mnie Ewalucja to skarbnica wzorków, mam nadzieję, że główna zainteresowana się na mnie nie gniewa ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;36236195]Nowe dzieci [/QUOTE]Ten niebieski...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

A jakby tak dobierać długość całego paznokcia opierając się na stosunku długości do szerokości? Co prawda trochę różniłyby się długościami ale ogólne wrażenie mogłoby być tej samej długości. Długość/Szerokość=St (przez St oznaczmy właśnie ten stosunek na palcu gdzie podoba nam się smukłość i w ogóle wszystko). Potem proste przekształcenie i mamy Szerokość*St=Długość. I tym sposobem, dość prostym, można wyliczyć odpowiednie długości. Ale to jest sama teoria w której mogą być luki. A co Wy o tym sądzicie?

Chyba trzeba stosownego maila wysłać

Muszę przyznać ze sprawę ułatwiły mi dziewczyny, które już miały swoje święto, bo ich nie mogę wybrać po raz drugi 
tyle tu było pięknych mani ! 

noooo kochana, dawaj paznokcie - po takim czasie nie masz wyjścia

Gratuluję
Tylko widły w grabę.