Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 16:14   #2491
whou
Raczkowanie

GG do whou
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

Trzy metry nad niebem. Hiszpański film, po obejrzeniu którego mam mnóstwo myśli w głowie, których nie umiem sklecić w jakieś rozsądne zdanie. Może tylko: dlaczego dopiero teraz obejrzałam ten film? Przepiękna historia. Wydaje mi się jakby była połączeniem najpiękniejszych filmów o miłości, ach.
Stary 2012-08-27, 16:59   #2492
oh Mandy
Zakorzenienie

I że Cię nie opuszczę - świetny film, pokazujący jak silna może być miłość. Płakałyśmy razem z mamą. 10/10

Wciąż ją kocham
- film na podstawia książki Nicolasa Sparksa. Czasami były zaskakujące momenty, oraz wzruszające. Dla tych które lubią romansidła, ale mają dość scenariusza, jaki pojawia się w filmach tego typu. Ten jest zupełnie inny. 9/10

Bez mojej zgody
- świetny, oddziałujący na emocje film. Z każdym kolejnym wyjaśnieniem sprawy, otwierałam usta coraz bardziej ze zdziwienia. Polecam każdemu ten film. 10/10
Stary 2012-08-27, 17:16   #2493
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez whou Pokaż wiadomość
Trzy metry nad niebem. Hiszpański film, po obejrzeniu którego mam mnóstwo myśli w głowie, których nie umiem sklecić w jakieś rozsądne zdanie. Może tylko: dlaczego dopiero teraz obejrzałam ten film? Przepiękna historia. Wydaje mi się jakby była połączeniem najpiękniejszych filmów o miłości, ach.
A mi sie nie podobal
Mysle,ze raczej dla nastolatkow film.
Stary 2012-08-27, 17:31   #2494
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A mi sie nie podobal
Mysle,ze raczej dla nastolatkow film.
ekranizacja książki młodzieżowej wiec siła rzeczy nie ma co się spodziewać jakiejś głębi ale jak na film o miłości dla młodzieży (sceny łóżkowe raczej na to nie wskazywały) w porównaniu z innymi w tej kategorii - całkiem na poziomie
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:42   #2495
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
dokładnie włoskiej nie widziałam, ale czytając opinie w internecie, podobno hiszpańska lepsza i nie żałuje wyboru
Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ekranizacja książki młodzieżowej wiec siła rzeczy nie ma co się spodziewać jakiejś głębi ale jak na film o miłości dla młodzieży (sceny łóżkowe raczej na to nie wskazywały) w porównaniu z innymi w tej kategorii - całkiem na poziomie
ja tylko fragmenty włoskiej widziałam i jakoś mi aktorzy nie odpowiadali, źle dobrani do wieku filmowego. A we włoskiej, miodzio, i dzięki Bogu za Mario Casasa
I sceny łóżkowe faktycznie nie wskazują na to że to może być film dla młodzieży
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:57   #2496
Senija
Zadomowienie

Powrót - 8/10 - kawał dobrego rosyjskiego kina, aż trudno uwierzyć, że debiut. Podobał mi się dużo bardziej niż ostatni film Zwiagincewa (Elena). Bardzo dobre zdjęcia, mroczny klimat, podobał mi się też motyw drogi. Duże wrażenie zrobił na mnie Konstantin Ławronienko w roli ojca. Film ascetyczny, nieprzegadany, bez zbędnych zawiłości, nie przeładowany żadnymi dziwnymi zabiegami technicznymi. Ciekawe rozwiązanie z biało-czarnymi zdjęciami na końcu, no i kompozycja klamrowa. Polecam z czystym sumieniem, choć na pewno nie jest to kino rozrywkowe.
Senija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:02   #2497
abra_cadabra
Raczkowanie

Cytat:

wiesz, że jest kontynuacja? nazywa się "Tylko ciebie chcę" a tak przy okazji oba te filmy są adaptacjami prozy włoskiego pisarza Ferderico Moccia i kilka lat temu były zekranizowane przez włoskich twórców. Gorąco Ci polecam włoskie adaptacje, według mnie lepsze
abra_cadabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:51   #2498
gosia261282
Gang Iren

Pierwsza czesc Trylogii Millenium.Swietne,aczkolw iek to nie moj ulubiony gatunek filmowy. 9/10
Stary 2012-08-28, 10:33   #2499
megamag
BAN stały

Abraham Lincoln: łowca wampirów - powiem tak, jestem pod wrażeniem, że ktoś na coś takiego wpadł i to wyprodukował. Wow. Alternatywna, wampiryczna historia Stanów Zjednoczonych. Kwintesencją tego filmu była scena, w której wampir rzucił w Lincolna żywym koniem.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:37   #2500
Bezmleczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Jak go pierwszy raz obejrzałam, to pomyślałam "Allen w średniej formie [tzn. u niego średnia forma, to bardzo dobra forma dla zwykłego reżysera], nic takiego, przede wszystkim nic nowego". Jakiś czas temu leciał na którymś kanale, zaczęłam oglądać i zaskoczyło - stwierdzam, że to bardzo dobry film, chociaż nie dla każdego i jak najbardziej rozumiem, że komuś może nie przypaść do gustu, tylko trzeba się przełamać (zrozumieć jedno: nasze życie niewiele w sumie znaczy, to zbiór epizodów, scenek, czasem śmiesznych, czasem dramatycznych i tyle), wsłuchać w to, co robią i mówią (często to dwie różne rzeczy) bohaterowie, wyłapać te wszystkie niuanse, smaczki. Kilka dni temu obejrzałam po raz trzeci i mogę stwierdzić, że teraz to jeden z moich ulubionych filmów Allena.
a ja obejrzałam: Wszystko gra Allena, a po waszych sugestaich dziś obejrzę Brunet

Co do Wszystko gra - to nie pasował mi ten teatr z morderstwem, gdyby film był w takim klimacie od poczatku to okey, a tak, to srednio...
Bezmleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 15:18   #2501
whou
Raczkowanie

GG do whou

Cytat:
Napisane przez abra_cadabra Pokaż wiadomość
wiesz, że jest kontynuacja? nazywa się "Tylko ciebie chcę" a tak przy okazji oba te filmy są adaptacjami prozy włoskiego pisarza Ferderico Moccia i kilka lat temu były zekranizowane przez włoskich twórców. Gorąco Ci polecam włoskie adaptacje, według mnie lepsze
Wiedziałam, że jest na podstawie książki, ale nie wiedziałam, że jest kontynuacja! Teraz widze na filmwebie, że hiszpańska nazwa drugiej części to
Tengo ganas de ti i premiera była w czerwcu. Ale się napaliłam! Muszę go poszukać
A co do opinii, że film dla młodzieży, to rzeczywiście sceny łóżkowe nie wskazują jakoby przeznaczony był dla tej grupy wiekowej. Myślę, że jest dla osób będących w podobnym wieku jak sami bohaterowie - Babi, o ile się nie mylę, miała dziewiętnaście lat.
Stary 2012-08-28, 15:45   #2502
Ervisha
Zakorzenienie

merida waleczna- Widząc zwiastuny nie byłam do tego filmu przychylnie nastawiona. Jednak ze nie lubie oceniac filmów po wyrywkach obejrzałam go z ciekawościa. Film okazał się bardzo przyjemną bajeczką dla całej rodziny. Bardzo dobra animacja, muzyka, dialogi, szybka akcja, sympatyczni bohaterowie. Pomimo iż wiele watków jest zaczerpniętych z innych bajek np. "fantaghiro", "Mój brat Niedźwiedź", "Robin Hood" wszystko jest na wysokim poziomie. Film porusza też ważny temat jakim są relacje matki i nastoletniej córki.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 16:54   #2503
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Wiedziałam, że jest na podstawie książki, ale nie wiedziałam, że jest kontynuacja! Teraz widze na filmwebie, że hiszpańska nazwa drugiej części to
Tengo ganas de ti i premiera była w czerwcu. Ale się napaliłam! Muszę go poszukać
A co do opinii, że film dla młodzieży, to rzeczywiście sceny łóżkowe nie wskazują jakoby przeznaczony był dla tej grupy wiekowej. Myślę, że jest dla osób będących w podobnym wieku jak sami bohaterowie - Babi, o ile się nie mylę, miała dziewiętnaście lat.
Ja myslalam,ze miala z 17.Jednak jak dla mnie 19 to tez mlodziez,nawet jesli sama w tym wieku bylam juz w ciazy
Stary 2012-08-28, 17:15   #2504
201604181004
Konto usunięte

yuma 8/10
nie wiem jaką tu dać recenzję. fajny film. podobała mi się rola Kota i Figury, idealnie wypadli. film godny obejrzenia

sala samobójców 2,5/10
okropny gniot.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:22   #2505
Majuszka1990
Raczkowanie

GG do Majuszka1990

"Głosy" - ciekawy, wciągający i całkiem sensowny , no i trochę straszny, chociaż niektóre sceny są przewidywalne
"Rytuał" - horror oparty na faktach, wciągający i straszny, ogólnie oceniam na bardzo dobry

I don't stop when I'm tired, I stop when I'm done.
Majuszka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:28   #2506
takuma
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj oglądałam włoską wersję i niezbyt mi się nie podobała. Słyszałam, że hiszpańska jest praktycznie taka sama tylko aktorzy są inni więc raczej sobie daruję. Podobał mi się w tym filmie jedynie motyw z radiem, a konkretnie z tym spikerem, który od czasu do czasu rzucał jakieś ciekawe cytaty, przemyślenia itp. Swoją drogą język włoski jest naprawdę piękny.
Trzy metry nad niebem 5/10
takuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:23   #2507
EnergyMan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
yuma 8/10
nie wiem jaką tu dać recenzję. fajny film. podobała mi się rola Kota i Figury, idealnie wypadli. film godny obejrzenia

sala samobójców 2,5/10
okropny gniot.
Skoro sala to dla Ciebie gniot, to raczje nie spodoba mi się Yuma.
SS to jeden z najlepszych polskich filmów, gdzie jeszcze masz taki popis animacji i warsztatu aktorskiego?
EnergyMan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 20:59   #2508
201604181004
Konto usunięte

Co ma do tego że mi się sala nie podoba to tobie nie spodoba się yuma?

I jaki warsztat aktorski w sali? Nudne i płytkie, animacje działały mi totalnie na nerwy. Główny bohater to ten wielki talent? 23 latek którego ojcem jest słynny reżyser? Banalna historia która może szokować chyba tylko osoby żyjące totalnie bezproblemowo gdy zderzają się z problemem depresji pierwszy raz na ekranie. Płytka postać głównego bohatera który daje się manipulować jak dziecko, po prostu działa mi na nerwy. Jedyną ciekawą postacią była Sylwia (chociaż Krzysztof Pieczyński też się wybronił, ale co się dziwić, to jest aktor z prawdziwego zdarzenia), bo sama aż po filmie musiałam się zastanowić czy nie jest tylko wampirem energetycznym kreującym własny film czy może za tym kryje się coś jeszcze. Podobało mi się to że jej teksty były ułożone ironicznie, chyba że ktoś tymi pustymi frazesami się przejął ale żywię głęboką nadzieję że one były tam celowo. Dziwi mnie że trzeba gejowskich wytrysków, k*w rzucanych z dużą częstotliwością i pociachania się na ekranie żeby zszokować widza. To wszystko jest zbyt dosadne i nie pozostawia widzowi miejsca na własne domysły. Film ewentualnie ku przestrodze dla rodziców nastoletnich dzieci...
I wybacz ale jak chciałabym oglądać popis animacji to bym czeburaszkę obejrzała a nie dramat... Bo moje poczucie estetyki przez te kosmate potworki zostało dziabnięte. Końcówka totalnie przewidywalna.

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2012-08-28 o 21:05
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:05   #2509
iixi
Zakorzenienie

"Niezniszczalni" bardzo mi się spodobał. A podobno 2 część jeszcze lepsza ;d

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:59   #2510
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez EnergyMan Pokaż wiadomość
SS to jeden z najlepszych polskich filmów, gdzie jeszcze masz taki popis animacji i warsztatu aktorskiego?
Mi tez sie nie podobal ten film
Pomysl moze i ciekawy,ale tylko to.Bardzo sztuczny.Nie wiem o jakiej grze aktorskiej mowisz,chyba widzielismy inny film
Ale jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
Stary 2012-08-29, 10:09   #2511
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bezmleczka Pokaż wiadomość
a ja obejrzałam: Wszystko gra Allena, a po waszych sugestaich dziś obejrzę Brunet

Co do Wszystko gra - to nie pasował mi ten teatr z morderstwem, gdyby film był w takim klimacie od poczatku to okey, a tak, to srednio...
"Wszystko gra" oglądałam już chyba z 6 razy, kocham ten film. To mój ulubiony film Allena.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:24   #2512
Senija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
Owszem, dyskutuje się Gdyby się nie dyskutowało to nie byłoby tego wątku, tego forum i w ogóle ludzie niewiele by mówili. Moim zdaniem dyskusje właśnie o gustach są najciekawsze.

Kochanice króla - 6/10 - Taka niska ocena jest zapewne spowodowana tym, że oglądałam wcześniej wszystkie sezony "The Tudors", serialu brytyjskiej produkcji. Stąd miałam wrażenie że "Kochanice króla" to film w którym wszystko dzieje się za szybko, jakby ktoś ich gonił (a film i tak jest dość długi, prawie dwie godziny). O dziwo najbardziej z tria Anna-Henryk-Maria podobała mi się Maria, czyli Scarlett Johansoon, wg mnie dużo bardziej przekonująca niż Portman. Postać Anny była w tym filmie jakaś taka chaotyczna, nieprzemyślana, raz ambitna, uśmiechnięta i przebiegła dziewczynna innym razem znowu roztrzęsiona, nieopanowana i niezdecydowana. Eric Bana jako Henryk koszmarnie nieprzekonujący i zero charyzmy. Mały plusik za kostiumy. Ale tak jak wspomniałam - oceniłabym na pewno dużo wyżej gdybym nie miała ciągle w głowie Natalie Dormer i Johnatana Rhysa Meyersa
Senija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 18:11   #2513
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
I sceny łóżkowe faktycznie nie wskazują na to że to może być film dla młodzieży
Gdzie wy tam sceny łóżkowe nie dla młodzieży widziałyście?
Mówimy o wersji hiszpańskiej? Bo tą wczoraj oglądałam. Lajtowe te sceny.
A film nawet nawet. Ładne zdjęcia.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 10:34   #2514
LatamSobie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abra_cadabra Pokaż wiadomość
Juz obejrzalam druga czesc, hiszpanska werjse-super jest, jednak pierwsza jakos bardziej mi sie podobala, i tez po prostu ten film wywarl na mnie ogromne wrazenie
co mi sie w drugiej bardziej podoba, to to ze pokazuja duzo wiecej barcelony niz wpierwszej czesci
LatamSobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:14   #2515
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość
Owszem, dyskutuje się Gdyby się nie dyskutowało to nie byłoby tego wątku, tego forum i w ogóle ludzie niewiele by mówili. Moim zdaniem dyskusje właśnie o gustach są najciekawsze.
Dobrze,to inaczej: kazdy ma prawo do wlasnego zdania
Stary 2012-08-30, 12:28   #2516
Friese
Zakorzenienie

Bunkier - 1/10
miał być thriller psychologiczny, wyszła opowiadanka dla zdesperowanych nastolatków.
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:46   #2517
gosia261282
Gang Iren

Druga czesc trylogii Millenium 9/10
Stary 2012-08-31, 10:39   #2518
Bezmleczka
Zadomowienie

Niesamowite! udało mi się być wczoraj na premierze "Komisarz Blond i oko sprawiedliwości". Mało, ze świetnie się bawiłam na fillmie, to i przed były atrakcje!
Fanie zobaczyć na żywo gwiazdy, był. m.in. Deląg!!! (wygląda zabójczo!), Włodarczyk, Więdłocha, Bartek Żukowski - Walduś kiepski
Natalia Siwiec i takie podobne gwiazdeczki też

Film bardzo udany - spokojnie można dać mu miano polskiej Różowej pantery i nie jest to marna podróba
Bezmleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:56   #2519
maatra
Wtajemniczenie

The Wedding Video 9/10
Ted 8/10

Ostatnio tylko komedie ogladam, mimo iz nie jest to ulubiony rodzaj filmow.
Ile mozna dramaty ogladac
Stary 2012-08-31, 12:49   #2520
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
The Wedding Video 9/10
Widzie,ze wysoko ocenilas ta komedie.Mam ochote na cos komediowego,chcialam poszukac tej,mozesz napisac z ktorego to roku,bo znalazlam i z 2007 i z 2012

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości