|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Trzy metry nad niebem. Hiszpański film, po obejrzeniu którego mam mnóstwo myśli w głowie, których nie umiem sklecić w jakieś rozsądne zdanie. Może tylko: dlaczego dopiero teraz obejrzałam ten film? Przepiękna historia. Wydaje mi się jakby była połączeniem najpiękniejszych filmów o miłości, ach.
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
I że Cię nie opuszczę - świetny film, pokazujący jak silna może być miłość. Płakałyśmy razem z mamą. 10/10
Wciąż ją kocham - film na podstawia książki Nicolasa Sparksa. Czasami były zaskakujące momenty, oraz wzruszające. Dla tych które lubią romansidła, ale mają dość scenariusza, jaki pojawia się w filmach tego typu. Ten jest zupełnie inny. 9/10 Bez mojej zgody - świetny, oddziałujący na emocje film. Z każdym kolejnym wyjaśnieniem sprawy, otwierałam usta coraz bardziej ze zdziwienia. Polecam każdemu ten film. 10/10
|
#2493 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mysle,ze raczej dla nastolatkow film.
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
ekranizacja książki młodzieżowej wiec siła rzeczy nie ma co się spodziewać jakiejś głębi
) w porównaniu z innymi w tej kategorii - całkiem na poziomie |
|
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I sceny łóżkowe faktycznie nie wskazują na to że to może być film dla młodzieży
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Powrót - 8/10 - kawał dobrego rosyjskiego kina, aż trudno uwierzyć, że debiut. Podobał mi się dużo bardziej niż ostatni film Zwiagincewa (Elena). Bardzo dobre zdjęcia, mroczny klimat, podobał mi się też motyw drogi. Duże wrażenie zrobił na mnie Konstantin Ławronienko w roli ojca. Film ascetyczny, nieprzegadany, bez zbędnych zawiłości, nie przeładowany żadnymi dziwnymi zabiegami technicznymi. Ciekawe rozwiązanie z biało-czarnymi zdjęciami na końcu, no i kompozycja klamrowa. Polecam z czystym sumieniem, choć na pewno nie jest to kino rozrywkowe.
|
|
|
|
#2497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz, że jest kontynuacja? nazywa się "Tylko ciebie chcę" a tak przy okazji oba te filmy są adaptacjami prozy włoskiego pisarza Ferderico Moccia i kilka lat temu były zekranizowane przez włoskich twórców. Gorąco Ci polecam włoskie adaptacje, według mnie lepsze
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Gang Iren
|
Pierwsza czesc Trylogii Millenium.Swietne,aczkolw iek to nie moj ulubiony gatunek filmowy. 9/10
|
#2499 |
|
BAN stały
|
Abraham Lincoln: łowca wampirów - powiem tak, jestem pod wrażeniem, że ktoś na coś takiego wpadł i to wyprodukował. Wow. Alternatywna, wampiryczna historia Stanów Zjednoczonych. Kwintesencją tego filmu była scena, w której wampir rzucił w Lincolna żywym koniem.
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Wszystko gra - to nie pasował mi ten teatr z morderstwem, gdyby film był w takim klimacie od poczatku to okey, a tak, to srednio... |
|
|
|
|
#2501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tengo ganas de ti i premiera była w czerwcu. Ale się napaliłam! Muszę go poszukać ![]() A co do opinii, że film dla młodzieży, to rzeczywiście sceny łóżkowe nie wskazują jakoby przeznaczony był dla tej grupy wiekowej. Myślę, że jest dla osób będących w podobnym wieku jak sami bohaterowie - Babi, o ile się nie mylę, miała dziewiętnaście lat.
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
merida waleczna- Widząc zwiastuny nie byłam do tego filmu przychylnie nastawiona. Jednak ze nie lubie oceniac filmów po wyrywkach obejrzałam go z ciekawościa. Film okazał się bardzo przyjemną bajeczką dla całej rodziny. Bardzo dobra animacja, muzyka, dialogi, szybka akcja, sympatyczni bohaterowie. Pomimo iż wiele watków jest zaczerpniętych z innych bajek np. "fantaghiro", "Mój brat Niedźwiedź", "Robin Hood" wszystko jest na wysokim poziomie. Film porusza też ważny temat jakim są relacje matki i nastoletniej córki.
|
#2503 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2504 |
|
Konto usunięte
|
yuma 8/10
nie wiem jaką tu dać recenzję. fajny film. podobała mi się rola Kota i Figury, idealnie wypadli. film godny obejrzenia sala samobójców 2,5/10 okropny gniot. |
|
|
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
"Głosy" - ciekawy, wciągający i całkiem sensowny , no i trochę straszny, chociaż niektóre sceny są przewidywalne
"Rytuał" - horror oparty na faktach, wciągający i straszny, ogólnie oceniam na bardzo dobry
|
#2506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzy metry nad niebem 5/10 |
|
|
|
|
#2507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SS to jeden z najlepszych polskich filmów, gdzie jeszcze masz taki popis animacji i warsztatu aktorskiego? |
|
|
|
|
#2508 |
|
Konto usunięte
|
Co ma do tego że mi się sala nie podoba to tobie nie spodoba się yuma?
![]() I jaki warsztat aktorski w sali? Nudne i płytkie, animacje działały mi totalnie na nerwy. Główny bohater to ten wielki talent? 23 latek którego ojcem jest słynny reżyser? Banalna historia która może szokować chyba tylko osoby żyjące totalnie bezproblemowo gdy zderzają się z problemem depresji pierwszy raz na ekranie. Płytka postać głównego bohatera który daje się manipulować jak dziecko, po prostu działa mi na nerwy. Jedyną ciekawą postacią była Sylwia (chociaż Krzysztof Pieczyński też się wybronił, ale co się dziwić, to jest aktor z prawdziwego zdarzenia), bo sama aż po filmie musiałam się zastanowić czy nie jest tylko wampirem energetycznym kreującym własny film czy może za tym kryje się coś jeszcze. Podobało mi się to że jej teksty były ułożone ironicznie, chyba że ktoś tymi pustymi frazesami się przejął ale żywię głęboką nadzieję że one były tam celowo. Dziwi mnie że trzeba gejowskich wytrysków, k*w rzucanych z dużą częstotliwością i pociachania się na ekranie żeby zszokować widza. To wszystko jest zbyt dosadne i nie pozostawia widzowi miejsca na własne domysły. Film ewentualnie ku przestrodze dla rodziców nastoletnich dzieci... I wybacz ale jak chciałabym oglądać popis animacji to bym czeburaszkę obejrzała a nie dramat... Bo moje poczucie estetyki przez te kosmate potworki zostało dziabnięte. Końcówka totalnie przewidywalna. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-08-28 o 21:05 |
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
"Niezniszczalni" bardzo mi się spodobał. A podobno 2 część jeszcze lepsza ;d
|
|
#2510 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pomysl moze i ciekawy,ale tylko to.Bardzo sztuczny.Nie wiem o jakiej grze aktorskiej mowisz,chyba widzielismy inny film ![]() Ale jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
|
|
#2511 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Owszem, dyskutuje się
Gdyby się nie dyskutowało to nie byłoby tego wątku, tego forum i w ogóle ludzie niewiele by mówili. Moim zdaniem dyskusje właśnie o gustach są najciekawsze.Kochanice króla - 6/10 - Taka niska ocena jest zapewne spowodowana tym, że oglądałam wcześniej wszystkie sezony "The Tudors", serialu brytyjskiej produkcji. Stąd miałam wrażenie że "Kochanice króla" to film w którym wszystko dzieje się za szybko, jakby ktoś ich gonił (a film i tak jest dość długi, prawie dwie godziny). O dziwo najbardziej z tria Anna-Henryk-Maria podobała mi się Maria, czyli Scarlett Johansoon, wg mnie dużo bardziej przekonująca niż Portman. Postać Anny była w tym filmie jakaś taka chaotyczna, nieprzemyślana, raz ambitna, uśmiechnięta i przebiegła dziewczynna innym razem znowu roztrzęsiona, nieopanowana i niezdecydowana. Eric Bana jako Henryk koszmarnie nieprzekonujący i zero charyzmy. Mały plusik za kostiumy. Ale tak jak wspomniałam - oceniłabym na pewno dużo wyżej gdybym nie miała ciągle w głowie Natalie Dormer i Johnatana Rhysa Meyersa
|
|
|
|
#2513 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co mi sie w drugiej bardziej podoba, to to ze pokazuja duzo wiecej barcelony niz wpierwszej czesci
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Bunkier - 1/10
miał być thriller psychologiczny, wyszła opowiadanka dla zdesperowanych nastolatków.
|
#2517 |
|
Gang Iren
|
Druga czesc trylogii Millenium 9/10
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
Niesamowite! udało mi się być wczoraj na premierze "Komisarz Blond i oko sprawiedliwości". Mało, ze świetnie się bawiłam na fillmie, to i przed były atrakcje!
Fanie zobaczyć na żywo gwiazdy, był. m.in. Deląg!!! (wygląda zabójczo!), Włodarczyk, Więdłocha, Bartek Żukowski - Walduś kiepski ![]() Natalia Siwiec i takie podobne gwiazdeczki też ![]() Film bardzo udany - spokojnie można dać mu miano polskiej Różowej pantery i nie jest to marna podróba
|
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
The Wedding Video
9/10Ted 8/10 Ostatnio tylko komedie ogladam, mimo iz nie jest to ulubiony rodzaj filmow. Ile mozna dramaty ogladac
|
#2520 |
|
Gang Iren
|
Widzie,ze wysoko ocenilas ta komedie.Mam ochote na cos komediowego,chcialam poszukac tej,mozesz napisac z ktorego to roku,bo znalazlam i z 2007 i z 2012
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

) w porównaniu z innymi w tej kategorii - całkiem na poziomie