|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
zaraz pod pretekstem pojscia po cos slodkiego do kawy chyba sie wyrwe do biedry oblukac bodziaki
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Janeczka
ja bym podała Cebion i Calcium w płynie... ajak nie rpzejdzie to po weekendzie do elkarza żeby osłuchał zyczę zdrówka tak wczoraj pogoda była taka jakaś zmienna olka hey sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu... trudna decyzja... ale jak podbudowałaś swoje ego jak wygrałaś z tamtym kolesiem
|
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
kurczę, Natalcia nacisnęła mi coś na lapku i mam tyciuśki wizaż i czytam z twarzą wlepioną w ekran
|
|
|
|
#1864 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam
udanych zakupów, z gazetki ten z kubusiem śłiczny i ten z autkami też fajoski mój od jakiegoś czasu nienawidzi body, woli bluzki nie zapinane w kroku.... ale on od zawsze nie lubił sie ubierać a z body to więcej "pitolenia" jest ![]() Pokszyfka u góry okna jest "Widok" a tam funkcja" Powiększenie" pewnie nacisneła ctr z minusem albo plusem
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Nika my mamy taki:
http://cw-p.pl/images/AL_8005AC_G_75...7ae5d45af4.jpg a do tego dodatkowo dokupiony materac, żeby można było tam spać - nie mam mieksca i na łóżeczko i na kojec ![]() MOja jeszcze nie chodzi - ale chętenie się w nim bawi, ale myślę, że jak zacznie chodzic, to wtedy docenię ten kojec
|
#1866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jaki pewny siebie był tylko co mi z tego... tż na pewno będzie przeciwny tej pracy, zresztą on to w ogóle nie chce żebym szła do pracy, pewnie najlepiej to w domu przy garach pokszyfka tak jak nikaa napisała, albo pokombinuj własnie ctrl+ dominej i Twoja niunia nie potestuje, chętnie siedzi w tym kojcu? Też sie kiedys zastanawiałam nad kojcem, a konkretnie takim http://allegro.pl/kojec-drewniany-8e...581875345.html ale myslę że i tak by stała przy barierce i jęczała i tak... a jeszcze mi sie przypomnialo, wczoraj jak wracałysmy z tesciowa z zakupów patrzymy a niedaleko miejsca gdzie teraz mieszkamy na płocie wisi kartka do sprzedania. No to tesciowa mowi chodz zapytamy, całkiem ładny domek, może niedrogi . Babka z tego domu zaprosila nas na oglądanie, na początku pytałam o cene to nie chciała powiedzieć konkretnie tylko że "niedużo bo im się spieszy". No obejrzałyśmy, dom całkiem ładny, zadbany chociaż sporo rzeczy do wymiany np. okna. No to pytam konkrenie o cenę a babka 700tyś no faktycznie niedużo....Myślałyśmy że może ze 200tyś bo niedawno podobny dom za tyle poszedł
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-08-31 o 12:57 |
|
|
|
|
#1867 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominej
a jakie wymiary ma ten kojec? niby na all są jakieś drewniane ale bez szałuja mam łóżeczko turystyczne ale w ogóle w nim nie spał...moze jako kojec wykorzystam chociaż? Olka baby górąpoczekaj co odpowiedzą... skoro wybrali Ciebie na swojego pracownika to moze pójdą ci na rękę idę szukać na ceneo pralki.... jakiś tam ranking cyztam ze Simens są dobre i LG... no miele na pierwszym miejscu ale....... za drogi szmelc ![]() edit: Olka no patrzyłam na to... dużo miejsca w domu mam.... to moze to? a w tej aukcji "panel edukacyjny/' to te parę groszków nadzianych na drewniany szczebel?? ![]() 7kg ciekawe czy to duż aładowność i czy są większe? chyba sporo to Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-08-31 o 12:58 |
|
|
|
#1868 |
|
Rozeznanie
|
nikaa wygląda na to że tak
ale trzeba by było zapytać ja odpuszczam bo tak jak mówię podejrzewam że młoda nie usiedzi 5 minut a to spory wydatek...
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-08-31 o 13:04 |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie Baha-fotke miałaś swoich włosów po laminowaniu dodać
pokszyfko-a kiedy mam ćwiczyć jak nie wieczorem??rano wstawać o 4 nie ma takiej opcji
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Olka
za udaną rozmowę musicie przedyskutować z TZ co i jak jeśli byś poszła do pracy.....Co do kojców to mi się te drewniane bardziej podobają, tylko wiem akurat z doświadczenia znajomych że dzieci nie chcą w tym być same no chyba że rodzic tam wejdzie i się będzie bawił bo po chwili stanie przy barierkach i pisk. To w zasadzie to samo co w łóżeczku.... Jeśli chodzi o te puzle piankowe to my je dostalismy, tylko one sa z jakiegos tam droższego sklepu i podobno tanie nie były ale czy mają jakiś atest nie wiem, w każdym bądź razie mały na tym się fajnie bawi, to taki jego dywanik do buzi jak narazie tego nie daje...
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W IKEI jest taki jakby płotek, który układasz jak chcesz i dziecko bawi się w tym kręgu. Ale nie wiem czy o to Ci chodziło...
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
ten nasz kojec ma około metr na metr. Mała siedzi w nim różńie - czasami chętnie - jak ma duzo zabawek, a czasmi nie chce tam siedzieć - no ale to wtedy jak w ogóle cche być noszona na rękach. To wtedy nigdzie nie chce siedzieć. A tak to siedzi- czasami trzeba jej się pokazać. No ale ona jeszcze nie stoi ani nie chodzi więc po prostu sobie siedzi, albo turlika się na wszystkie strony, a wiem, że się nie uderzy - np. o noge od krzesła - jak wtedy gdy ją zaostawiam na podłodze...
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj dodam, tz własnie dzwonił więc zaraz będzie, więc dodam z jego kompa bo mój nie chce dodawac zdj ![]() Michał zjadł i idziemy na zakupy, tz jak wróci zrobi pizzę, to tak na drugie danie ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- A my mamy typowe łóżeczko turystyczne, wozimy go w aucie, bo gdzie jesteśmyu rodziny zawsze można go wyciągnąć, ale zastanaiam się czy nie dać go do domu, bo Michał strasznie obija się o szczebelki ...
|
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
U nas kojec by się nie sprawdził
mała jest ciekawa świata i wszędzie chcę pójść i zobaczyć Poza tym moja bratowa mi mówiła ,że jej znajoma trzymała swoje dziecko cały czas w kojcu żeby się bawiło a nie włóczyło się po mieszkaniu. A jak wypuścili to dziecko z kojca to tak biegało, skakało itd normalnie jak z buszu wypuszczone![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Dziewczyny promocje http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20120831 hmm interesuje mnie ta puszka na kaszkę
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
Zmykam do domu
Kutro impreza babska - mam nadzieję, że będzie ok. Na pewno będę Was podczytywac na telefonie, ale odezwę się pewnie w poniedziałek w pracy ![]() MIełego weekendu wszystkom mamciom i maluszkom
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to kupilam pryncypalki capuccino
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś co chwila jem, już kombinuje co tu slodkiego wymyslec.... :/hhmmm moze ciasto z galaretką i koktajl ? kurde ale za mało owoców mam
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Eh też bym zjadła coś słodkiego ale nic nie mam a do sklepu nie pójdę bo pada deszcz;/ muszę cierpieć
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Baha body w biedrze kupiłam ,ale tylko 2sztuki bo więcej na 86chłopięcych nie było,za późno poszłam. A co do tej aplikacji do nauki włoskiego to weź znajdź w tel. android market lub sklep play(ja mam to) i tam szukasz wpisując nazwę lub wybierasz zakładke edukacja i szukasz w bezpłatnych-ale pierwsza opcja czyli szukanie przez wyszukiwarkę lepszea.
A co do zdjęcia włosów to przez tel nie mnie dodać:-( jak włącze kompa to dodam no chyba że na fb ![]() Młody usnie i ja uciekam prasować bo się niezła sterta uzbierała... ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Pytanie do dziewczyn używających prostownicy: jakiej firmy macie?jaka możecie polecić?płytki ceramiczne czy jakie? Piszcie jakie i w jakiej cenie i czy mają regulacje temperatury. Aaa i czy używacie jakiś preparatów do prostowania żeby się włosy nie puszyły:-D ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Netka baha foto fryzu na facebooku :-D
|
#1881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja nigdzie nie widziałam takiego na całe łóżeczko ![]() Fajna ta pucha ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Nie waż się tracić czasu na imprezie dla nas zrób się na bóstwo i wybaw za te które nie mogą nigdzie wyjść Wzajemnie ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
eee no to mam sklep, siur już zmykam na fb ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- uuuuuu lal aaa HOT już nie noś baranka, zdecydowanie lepie w prostych
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
nettko fajna ta puszeczka
przydala by sie,ale w sumie kaszke moge trzymac w pojemniku po mleku,bebilonie,bo on ma takie opkowania ala pucha wlasnieowieczko ja moge Ci polecic prostownice remingtona,to jest bardzo dobra firma wedlug mnie,troche te prostownice kosztuje,ale mozna znalezc i ciut tansza no i drozsza,nie moge znalezc na ich stronie jaka ja mam,ona ma regulacje temperatury,ceramiczna,je st super ![]() Tylko teraz daje moim wlosa odpoczac,juz ich dlugo nie prostowalam,troche mialam wysuszone chcialam je wzmocnic Te prostownice to mozna w saturnie,albo media mark i takich innych marketach znalezc i porownac,a moja sis miala prostownice z allegro za 40zl chyba i miala ja bardzo dlugo,i tez byla dobra,tylko strasznie wlosy wyrywala ![]() szkoda ze ja nie fejsowa ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- a co do produktow to uzywalam takiej mgielki ochronnej z loreala,niby do prostownicy i suszarki,ze chronila wlosy przed wysoka temperatura,a po prostowaniu wlosy mi sie nie puszyly,poszukam pozniej ten produkt i wkleje linka
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
wklej, wklej. Ja mam Babyliss niby ok, ale śmierdzi
z resztą jak wracaliśmy z Karpacza wylał mi się w kosmetyczce więc użyłam go parę razy a już go nie mam
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Wariateczka dzięki za info:-D
Teścio jak mnie zobaczył to stwierdził że chyba mi się nudzi:-D hehe a teściowa powiedziała że młodziej wyglądam
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
witam popoludniowo z troche lepszym humorkiem
ale w sumie to nadal jakaś taka wymemłana jestem nic mi się nie chce owieczko świetna fryzurka glam dla tż za ekspresowe znalezienie tyrki (tak a'props - u nas wczoraj zwolnili trzy osoby my mamy kojec w stylu tego w załączniku tylko, że prostokatny i powiem, że sluzy on glównie jako miejsce skladowania zabawek Mala odkąd zaczęła raczkować to uwielbia eksplorowac całe mieszkanie jeszcze kilka dni temu miała wydzielony kawałek podlogi (ograniczony narożnikiem, kojcem i pufą/pufem ) i na nim urzędowała większość czasu, ale jak ją raz wypuściliśmy na podłogę po całym mieszkaniu, to teraz innej opcji nie ma śmiga po całym mieszkaniu i wstaje przy czym się tylko da słuchajcie - ja z moja B. w nocy juz nie wyrabiam budzi się ze trzy razy na jedzenie, ale mam wrazenie, że mleka mam juz jak na lekarstwo i chyba laktacja powoli mówi "bye, bye" i ona za każdym razem robi jazdę - ssie, zaraz puszcza i w ryk i tak w kółko kilkanascie razy nie mam pojęcia jak ja oduczyć nocnego jedzenia a jestem u kresu wytrzymałości, bo się po prostu nie wysypiam, a w pracy muszę jakoś funkcjonować ![]() wiem, że temat był juz parę razy poruszany, ale proszę poradźcie coś jak Wy oduczyłyście maluchy nocnych pobudek?
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak Michalek się przebudza daje mu smoka ijuż. Trafił mi się bezproblemowy egzemplarz bo na mm też przeszliśmy jakby dalej pił z piersi ...
Więc nie umiem Ci pomóc Oweczko, teście, jak teście, ale tż to chyba ślinotoku dostał jak CIę zobaczył bo chyba poznał zmianę ??
|
#1887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może my byłyśmy bliźniaczkami w poprzednim wcieleniu? ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Niespodziewanie zadzwoniła koleżanka i nas odwiedziła. Poplotkowałyśmy przy zimnej oranżadzie, bo gorąc na dworze, a w domu sauna heh Zara wywieszę pranko i lecimy na drugi spacerek, łapać promieni słoneczka ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Niespodziewanie zadzwoniła koleżanka i nas odwiedziła. Poplotkowałyśmy przy zimnej oranżadzie, bo gorąc na dworze, a w domu sauna heh Zara wywieszę pranko i lecimy na drugi spacerek, łapać promieni słoneczka ![]() Jutro niunia jedzie do dziadków, bo już się domagaja stęsknieni przez 3tygodnie. A my z tż wolna chata jeeee |
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie Ty masz słońce, mi się udało wyjść na dwa spacery, ale tak mrzy, że wróciłam do domu jak wyleniały baran - baranica ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
OMG, strach się bać
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
zadzieram kiece i lec e
Ciekawe kiedy byśmy wróciły z tej imprezy, jak ja taki wypłosz bym gdzieś poszła to 2 dni by nas nie było
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-08-31 o 17:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

pewnie nacisneła ctr z minusem albo plusem

. Babka z tego domu zaprosila nas na oglądanie, na początku pytałam o cene to nie chciała powiedzieć konkretnie tylko że "niedużo bo im się spieszy". No obejrzałyśmy, dom całkiem ładny, zadbany chociaż sporo rzeczy do wymiany np. okna. No to pytam konkrenie o cenę a babka 700tyś
no faktycznie niedużo....

nie ma takiej opcji

zrób się na bóstwo i wybaw za te które nie mogą nigdzie wyjść