|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Gratuluję
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do medeli to jakbym maila kase pewnei sama bym kupila bo maja swietne produkty.ja mam laktator od przyjaciolki-tommee tippee..zrsezta zobaczymy czy bedzie potrzebny |
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jeszcze nie, ale mogę zacząć zwłaszcza że pewnie po macierzyńskim zostanę bezrobotna ![]() ![]() co do książek ja się wzięłam za "Ojca chrzestnego" wiem że klasyk ale nie miałam jakoś okazji przeczytać wcześniej
|
|
|
|
|
#3844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Gratuluję ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() A co do kosmetyków to bym się tak nie przejmowała że jest napisane że po miesiącu, myślę że śmiało można od razu używać, a jak się obawiacie to polecam nasze stare dobre bambino
|
||||
|
|
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
![]() landi gratuluje Pani Technik Informatyk, nonono poważnie brzmi Tak sobie teraz przypomniałam moją obronę mgr. Wiecie co, straszne to było. Miałam fatalna promotorkę, ciągle się czegoś czepiała i nikogo nie lubiła. Broniłam się po akceptacji pracy za tydzień i musiałam przez ten czas nauczyć sie 80 pytać, co oczywiście bylo nierealne. Zadała mi 3 pytania losowo wybrane. Na 2 odpowiedziałam poprawnie, a jedno zaczęło mi sie mieszać. Podenerwowałam sie i już nic sobie nie mogłam przypomnieć. Zostawiły mnie poźniej na ogłoszenie wyników na koniec i wchodziłam sama do pokoju bez całej reszty broniących się tez u innych promotorów. I wtedy powiedziały mi, że się nie obroniłam. Pobeczałam się tam, powiedziałam że jestem w ciąży i nie chciałabym tego stresu jeszcze raz przeżywać, ale promotorka była nieugięta. Dopiero później jak przygotowywałam się jeszcze raz niby do "poprawy" obrony, co w ogóle nawet mi nie przyszło do głowy że można się nie obronić, zadzwoniłam do dziekanatu i babeczka powiedziała mi, że ja mam obronę pozytywnie rozpatrzoną i nie mam żadnej poprawki. Ale tyle stresu mnie to kosztowało. W drugim miesiącu wtedy byłam. Się rozpisałam, ale tak chciałam Wam napisać Grunt , że wymęczyłam tego mgr.Byłam dzisiaj na zakupach i robię naleśniki z Nutellą i dżemem. Na słodko mnie wzięło. Wy też tak macie że te kobiety w sklepach tak się patrzą na Was i na brzuchy? |
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytanie, oglądanie zaległych filmów, wizaż i wiele innych w zależności od upodobań
|
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3848 |
|
Rozeznanie
|
Swarovska
![]() za zakupy i zamiatanie ![]() ![]() fasolka124578 oj tak na brzuchy patrzą, ale żeby w kolejkę wpuścić to już nie :P) Ale słodkościami kusicie, a co... u mnie Stefania już się chłodzi.
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taką babę to normalnie bym ![]() ![]() ![]() A na brzuch to się patrzą nie tylko kobiety Czasem mam wrażenie że wyglądam jak ufo, tak się gapią
Edytowane przez Ma_majka Czas edycji: 2012-08-31 o 14:43 |
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już postanowiłam że będę się upominać, niech się uczą jak się zachować, a co!!! Ostatnio to nawet baba się wcisnęła przede mnie w kolejkę. Sprzedawczyni otworzyła kasę ja miałam już 1 metr do niej a to babsko leci o mało nóg nie połamie, wcisnęła się i woła "chodź Władziu", a tu mąż z pełnym wózkiem mnie taranuje. A co najlepsze to baba (tak koło 40-50 lat) miała laskę ale jak biegła to jej nie potrzebowała!
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Później Was nadrobię bo od rana jetem cały czas w biegu
organizacja tego wesela zaczyna mnie przerastac jednak miesiac to zdecydowanie za malo zeby wszystko zaplanowac. Malo tego dostałam zdjęcia tej sukienki tzn. jak wyglądała na Pannie Młodej i niestety musze z niej zrezygnowac bo po prostu wygladałabym w niej jak beczka Z dobrych wieści mam taką ,ze znalazłam oferte na Tablicy, że babka z pod Poznania likwiduje salon sukni ślubnych i wyprzedaje wszystkie modele jakie posiada ceny wachaja sie od 200-500zł i dopasowuje je za darmo Powiedziała, że dla mnie znaja sie takie już za 200-250złPoniżej wstawiam zdjęcie tej sukienki którą miałam kupic i same ocencie
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć pewnie to kwestia firmy - jedni robią bardziej solidne, inni mniej. Cytat:
Chyba na to wygląda. A jak już będzie źle z zapachem to zawsze można się okadzać kadzidełkiem - jak to robią w niektórych plemionach afrykańskich.Cytat:
![]() A jeśli chodzi o brzuch to ja również zauważyłam, że przyciąga wzrok. Oczywiście raczej nie zdarza się to w kolejkach ![]() Ale na szczęście są wyjątki
|
|||
|
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to dobrze ze znalazlas to ogloszenie na tablicy, pewnie kiecke znajdziesz tam lepsza |
||
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
a prosze oto ona
![]() http://slodkoscinatalerzu.blox.pl/20...-Stefania.html korzystam z tego przepisu zawsze szybko sie robi i nawet na cieplo zawsze czesc zjadam
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepsze jest to ze na zdjeciu tym co wisi na wieszaku wyglada naprawde bardzo zgrabnie a na tym zdjeciu to jakas masakra :/ dobrze ze poprosilam o przeslanie zdjec ze slubu bo chyba bym wyła wnieboglosy
Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2012-08-31 o 15:14 |
|
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda apetycznie. Będę musiała kiedyś wypróbować.
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
tak tylko sie gotuje mleko z masłem, cukrem, kaszka i kakao potem wylewa i jeszcze polewe zrobic, zeby te herbatniki na gorze byly mokre i mieciutkie
Cytat:
sukienka sama w sobie ladna, ale taki kroj musi byc dopasowany a nie puszczony od biustu ![]() moze material jest zly bo powinien byc bardziej lejacy, jesli miala byc to taka bardziej luzna kiecka, tak sie mi wydaje ale ekspertka nie jestem w kazdym razie wyglada na zaawansowana ciaze |
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
W przelocie piszę i lecę dalej:
Zbiorczo dziewczynki gratuluję udanych wizyt i kolejnych tygodni, a całkiem osobno i specjalnie GRATULUJĘ LANDI obrony dyplomu ![]() Doczytałam, że u Dojotki lepiej...trzymam kciuki, żeby w poniedziałek ich wypuścili całych i zdrowych Swoją drogą, wczoraj sama myślałam, że zacznę rodzić zaraz. Poprzytulaliśmy się trochę z Mężem (pierwszy raz od zafasolkowania chyba ), poszłam się wykąpać i nagle poczułam...coś dodatkowo mokrego w wannie. Przez moment miałam rozkminę, czy to aby wody mi nie odeszły
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Ma_majka - ja wczoraj miałam komiczną sytuację
stałam w kolejce po wędlinę, jedna babka stała przede mną (ok. 50 lat miała) ale poszła robić inne zakupy. Ekspedientka do mnie "co podać?" a tamta babka nagle przybiegła i twierdzi że ona była pierwsza. Na to ekspedientka się na nią wydarła, że będzie obsługiwać najpierw kobietę w ciąży, bo jest dobrze wychowana poza tym w sklepie przy wejściu jest ogłoszenie że kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością babka stanęła jak wryta, chciała coś odpowiedzieć ale dosłownie nie mogła wydusić z siebie słowa najlepsze jest to że musiała iść na koniec kolejki bo za mną już ustawiła się kolejka i ludzie zaczęli się buntować, że każdy z nich może tak sobie przybiec i stwierdzić, że byli pierwsi ![]() Magdaef - powiem Ci szczerze, że dostałam certyfikat z opisem nabytych umiejętności - ale połowy z tego nie umiem ale cóż... polecam się na przyszłość
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-31 o 15:21 |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie konkretnie herbatniki kupujesz? |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
z biedronki biore 2 paczki maslanych, takie dlugie paczki
wczoraj z tesco zwykle wzielam i tez dobre, takze to nie ma znaczenia
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę taki namiot. Krawcowa dała ciała. Da się uszyć ładną sukienkę, podkreślającą atuty dla osób o każdej figurze. A jeśli chodzi o sukienki to właśnie po raz 115 przymierzałam moją małą czarną na jutrzejsze wesele, upewniając się czy przypadkiem nie kończy mi się na wysokości brzucha. ![]()
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz sie czuc wyjatkowa sukience i juz ![]() powiem tak z innej beczki, ze wygladam dosc mlodo,jak wziaze wlosy w kitka, jak sie nie p0maluje, ubiore trampki zwykla bluzeczke czy sweterek to wygladam na 18 , nie daj Boze jakis pryszcz wyskoczy to juz w ogolei jak ostatnio szlam z wozkiem i brzuszek juz tez ladnie widac, to szczegolnie starsze babki zaczely mnie obgadywac jak siedzialy na przystanku ![]() normalnie sie dziwnie poczulam obraczki nie nosze teraz to jeszcze dla nich panna jestem to masakra, ze jak tak moge sobie dzieci robic w tym wieku ![]() chyba zaczne pokazywac dowod ze mam 27 juz... Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-08-31 o 15:37 |
|
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
landi a to Ci baba. Wepchać się chciała.
evelina masz racje, patrzeć to tak, ale żeby wpuśić w kolejce to już nie bardzo. Zrobiłam naleśniki, pochłonęłam na stojąco 2, a 3 wziełam do łózka Jednak z nutellą myślałam, że będą lepsze, troszke slodkie jak dla mnie. Reszta była z dżemem truskawowym. I teraz leże z brzuchem do góry. Achh te uroki ciąży. Można jeść same słodycze, bo przecież maluszek lubi słodkie wody
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
judkama Ty bidulko... ja bym się chętnie z Tobą zamieniła - mi zamiast 20-tu dają nieraz i prawie 30
w wieku 14 lat wchodziłam z siostrą 9 lat starszą do klubu gdzie wstęp był od 21 lat. I to ją prosili o dowód, nie mnie nawet jak miałam 17 lat i poszłam z nią kiedyś do sklepu po flachę na imieniny dla taty - poprosili ją o dowód a ja wtedy kupowałam drugą flachę i mnie już nie prosili czasem chciałabym wyglądać na swój wiek... Ale cóż, ostatnio nawet moja mama zauważyła że mam kilka siwych włosów - widocznie taki mój urok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

organizacja tego wesela zaczyna mnie przerastac jednak miesiac to zdecydowanie za malo zeby wszystko zaplanowac. Malo tego dostałam zdjęcia tej sukienki tzn. jak wyglądała na Pannie Młodej i niestety musze z niej zrezygnowac bo po prostu wygladałabym w niej jak beczka