Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 14:18   #3841
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki egzaminu... WITA WAS PANI TECHNIK INFORMATYK!!!
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a jak się siedzi te 2h przy glukozie to nie można nawet napić się wody?
wybieram się w poniedziałek
Mi pani pozwoliła kilka łyków wziąć jak będzie mi się słabo robiło
Stary 2012-08-31, 14:20   #3842
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się i ja - dzisiaj rozpoczynamy 32 tydzień to już 8 miesiąc

Widzę że tematy wyprawkowe na tapecie - ja wczoraj szukałam materacyka lateksowego na all - w przyszłym tygodniu zamówię i zamówię już pościel.

Teraz jeszcze wanienka na tapecie bo cały czas zastanawiam się czy nie kupić takiej ze stojakiem chociaż bardzo podobają mi się te z mothercare bo są fajnie wyprofilowane http://www.mothercare.com/Winnie-The...0Pooh%2520Bath

No i zostanie mi kupić laktator i tu też mam zagwozdkę czy kupić mega drogi a potem go odsprzedać czy przyoszczędzić hmmmm
Zastanawiam się nad tym ale cena jest zaporowa
http://www.ceneo.pl/;0151546489-10.htm

A dlaczego nie ? wietrzenie sutków, wietrzenie krocza hmmmm to już nie trzeba będzie się myć ?

O ile pierwszą część czytało mi się super to druga wg mnie była już trochę wymuszona i lekko mnie znużyła
Teraz czytam po ciężkiej Apsarze to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/142291/wieczor-panienski

i zakupiłam to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/14599...a-gra-o-wladze

Niedawno skończyłam czytać Ślicznotkę i wg mnie to dość mocna pozycja.

Mój też się już pogodził z moim nałogiem

hahahahahaha dobre , też mnie czeka dzisiaj prasowanie

Gratuluję kochana
fajna wanienka

co do medeli to jakbym maila kase pewnei sama bym kupila bo maja swietne produkty.ja mam laktator od przyjaciolki-tommee tippee..zrsezta zobaczymy czy bedzie potrzebny
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:21   #3843
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
mi pielęgniarka powiedziała, że odrobinkę można, ale nie dużo. Ja wolałam nie ryzykować i nic nie piłam da się wytrzymać, jesteś tak naładowana cukrem że nie chce Ci się pić
to może lepiej wezmę butlę i napiję się po wszystkim w takim razie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

to mowisz udzielasz korepetycji ze stosunków
w sumie jeszcze nie, ale mogę zacząć
zwłaszcza że pewnie po macierzyńskim zostanę bezrobotna

Cytat:

co do książek ja się wzięłam za "Ojca chrzestnego" wiem że klasyk ale nie miałam jakoś okazji przeczytać wcześniej
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:27   #3844
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak się siedzi te 2h przy glukozie to nie można nawet napić się wody?
wybieram się w poniedziałek
Ja piłam, powiedziały mi że można, ale tylko wodę

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:

ja mam dyplom ze stosunków także wiecie jakby któraś miała problem w tym temacie to zapraszam
Dobrze wiedzieć

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
hej hej
jestem już po wizycie Mój dzidziuś waży niecałe 1500g, wg lekarza idealnie jak na 30 tydz, szyjka 40mm, wszystko pozamykane i ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku. Ułożenie póki co głowką do dołu No i 3 raz stwierdził , że to dziewuszka Powiedział też, że to ułożenie może powodować, że głowka napiera na kanał rodny i dlatego mam brać koniecznie 3x dziennie po 2 tabletki asparginu.
Ważyłam się też w gabinecie - 55kg czyli ok 6,5 kg na plusie.
Następna wizyta 25 września
Gratuluję

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
najwiekszy problem z wyborem mam jesli chodzi o pieluszki, kosmetyki ..nie mam pojecia..pieluszek jest tyle i nie wiem , zastanawiam sie nad bella happy , nad dada nad babydream...a co do kosmetykow wybralabym nivea ale nie wiem czy jest od pierwszych dni czy jak...jak nie nivea to hipp chociaz nivea sama uzywam od wielu lat i lubie ten zapach
Kochana ja kupuję pampersy na początek, i przez ok miesiąc tylko te będę używała a później spróbuję inne np dada, ale zapasów żadnych nie robię i Tobie też nie radzę bo wiele dzieci po prostu dostaje uczulenia na inne pieluchy. Więc trzeba testować. Moj syn tylko pampersy tolerował
A co do kosmetyków to bym się tak nie przejmowała że jest napisane że po miesiącu, myślę że śmiało można od razu używać, a jak się obawiacie to polecam nasze stare dobre bambino
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:28   #3845
fasolka124578
Rozeznanie

Czesc dziewczynki
landi gratuluje Pani Technik Informatyk, nonono poważnie brzmi
Tak sobie teraz przypomniałam moją obronę mgr. Wiecie co, straszne to było. Miałam fatalna promotorkę, ciągle się czegoś czepiała i nikogo nie lubiła. Broniłam się po akceptacji pracy za tydzień i musiałam przez ten czas nauczyć sie 80 pytać, co oczywiście bylo nierealne. Zadała mi 3 pytania losowo wybrane. Na 2 odpowiedziałam poprawnie, a jedno zaczęło mi sie mieszać. Podenerwowałam sie i już nic sobie nie mogłam przypomnieć. Zostawiły mnie poźniej na ogłoszenie wyników na koniec i wchodziłam sama do pokoju bez całej reszty broniących się tez u innych promotorów. I wtedy powiedziały mi, że się nie obroniłam. Pobeczałam się tam, powiedziałam że jestem w ciąży i nie chciałabym tego stresu jeszcze raz przeżywać, ale promotorka była nieugięta. Dopiero później jak przygotowywałam się jeszcze raz niby do "poprawy" obrony, co w ogóle nawet mi nie przyszło do głowy że można się nie obronić, zadzwoniłam do dziekanatu i babeczka powiedziała mi, że ja mam obronę pozytywnie rozpatrzoną i nie mam żadnej poprawki. Ale tyle stresu mnie to kosztowało. W drugim miesiącu wtedy byłam. Się rozpisałam, ale tak chciałam Wam napisać Grunt , że wymęczyłam tego mgr.
Byłam dzisiaj na zakupach i robię naleśniki z Nutellą i dżemem. Na słodko mnie wzięło. Wy też tak macie że te kobiety w sklepach tak się patrzą na Was i na brzuchy?
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:29   #3846
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
Witajcie,
myślałam, że leżenie to będzie przyjemność... kiedyś bym sobie tak pomyślała, leżakowałam do 10 potem byłam godzinę na nogach, w końcu jeść muszę i ogarnąć się trochę potem pojechałam na zakupy, obiad sam się nie zrobi... pozamiatałam i dalej leże teraz mam wyrzuty sumienia, nie przesadzam? czy powinna bardziej sie "oszczedzać"??
Zdecydowanie powinnaś się bardziej oszczędzać, przynajmniej przez jakiś czas! A w leżenie można się wkręcić Czytanie, oglądanie zaległych filmów, wizaż i wiele innych w zależności od upodobań
Stary 2012-08-31, 14:31   #3847
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje

No i zostanie mi kupić laktator i tu też mam zagwozdkę czy kupić mega drogi a potem go odsprzedać czy przyoszczędzić hmmmm
Zastanawiam się nad tym ale cena jest zaporowa
http://www.ceneo.pl/;0151546489-10.htm

no droga, w szpitalu mieli medele ale takie wielkie i na 2 piersi, dobre bylo
ale u mnie w domu avent spelnil swoja role, wiec ja go polecam, a tanszy zdecydowanie

O ile pierwszą część czytało mi się super to druga wg mnie była już trochę wymuszona i lekko mnie znużyła

fakt pierwsza byla lepsza, pod koniec ta druga sie rozkrecila

Niedawno skończyłam czytać Ślicznotkę i wg mnie to dość mocna pozycja.

jakos nigdy sie nie moge za nia zabrac

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
nie wiem w sumie, tez tam siedzialam 2 h ale nawet o wodzie nie myslalam..chyba wode mozna
mi mowily zeby nie jesc i nie pic nic

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:35   #3848
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Odebrałam wyniki egzaminu... WITA WAS PANI TECHNIK INFORMATYK!!!
Swarovska
za zakupy i zamiatanie

fasolka124578
oj tak na brzuchy patrzą, ale żeby w kolejkę wpuścić to już nie :P)

Ale słodkościami kusicie, a co... u mnie Stefania już się chłodzi.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:42   #3849
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
Tak sobie teraz przypomniałam moją obronę mgr. Wiecie co, straszne to było. Miałam fatalna promotorkę, ciągle się czegoś czepiała i nikogo nie lubiła. Broniłam się po akceptacji pracy za tydzień i musiałam przez ten czas nauczyć sie 80 pytać, co oczywiście bylo nierealne. Zadała mi 3 pytania losowo wybrane. Na 2 odpowiedziałam poprawnie, a jedno zaczęło mi sie mieszać. Podenerwowałam sie i już nic sobie nie mogłam przypomnieć. Zostawiły mnie poźniej na ogłoszenie wyników na koniec i wchodziłam sama do pokoju bez całej reszty broniących się tez u innych promotorów. I wtedy powiedziały mi, że się nie obroniłam. Pobeczałam się tam, powiedziałam że jestem w ciąży i nie chciałabym tego stresu jeszcze raz przeżywać, ale promotorka była nieugięta. Dopiero później jak przygotowywałam się jeszcze raz niby do "poprawy" obrony, co w ogóle nawet mi nie przyszło do głowy że można się nie obronić, zadzwoniłam do dziekanatu i babeczka powiedziała mi, że ja mam obronę pozytywnie rozpatrzoną i nie mam żadnej poprawki. Ale tyle stresu mnie to kosztowało. W drugim miesiącu wtedy byłam. Się rozpisałam, ale tak chciałam Wam napisać Grunt , że wymęczyłam tego mgr.
Byłam dzisiaj na zakupach i robię naleśniki z Nutellą i dżemem. Na słodko mnie wzięło. Wy też tak macie że te kobiety w sklepach tak się patrzą na Was i na brzuchy?
No to miałaś przejścia, współczuję! Ale ważne że się udało A taką babę to normalnie bym

A na brzuch to się patrzą nie tylko kobiety Czasem mam wrażenie że wyglądam jak ufo, tak się gapią

Edytowane przez Ma_majka
Czas edycji: 2012-08-31 o 14:43
Stary 2012-08-31, 14:42   #3850
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Swarovska
za zakupy i zamiatanie

fasolka124578

Ale słodkościami kusicie, a co... u mnie Stefania już się chłodzi.
u mnie Stefania sie grzeje w moim brzuszku juz

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 14:48   #3851
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość

oooo właśnie, kultura w naszym kraju mocno kuleje Ja już postanowiłam że będę się upominać, niech się uczą jak się zachować, a co!!!
Ostatnio to nawet baba się wcisnęła przede mnie w kolejkę. Sprzedawczyni otworzyła kasę ja miałam już 1 metr do niej a to babsko leci o mało nóg nie połamie, wcisnęła się i woła "chodź Władziu", a tu mąż z pełnym wózkiem mnie taranuje. A co najlepsze to baba (tak koło 40-50 lat) miała laskę ale jak biegła to jej nie potrzebowała!
Stary 2012-08-31, 14:55   #3852
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Hej dziewczyny. Później Was nadrobię bo od rana jetem cały czas w biegu organizacja tego wesela zaczyna mnie przerastac jednak miesiac to zdecydowanie za malo zeby wszystko zaplanowac. Malo tego dostałam zdjęcia tej sukienki tzn. jak wyglądała na Pannie Młodej i niestety musze z niej zrezygnowac bo po prostu wygladałabym w niej jak beczka
Z dobrych wieści mam taką ,ze znalazłam oferte na Tablicy, że babka z pod Poznania likwiduje salon sukni ślubnych i wyprzedaje wszystkie modele jakie posiada ceny wachaja sie od 200-500zł i dopasowuje je za darmo Powiedziała, że dla mnie znaja sie takie już za 200-250zł umówiłam się z nią na poniedziałek i mam nadzieję, ze nie wrócę z pustymi rękami.

Poniżej wstawiam zdjęcie tej sukienki którą miałam kupic i same ocencie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (53,4 KB, 58 załadowań)

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 15:02   #3853
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz jeszcze wanienka na tapecie bo cały czas zastanawiam się czy nie kupić takiej ze stojakiem chociaż bardzo podobają mi się te z mothercare bo są fajnie wyprofilowane http://www.mothercare.com/Winnie-The...0Pooh%2520Bath
Powiem Ci, że ja też zastanawiałam się nad wanienką ze stojakiem, ale te stojaki, które widziałam to jakieś takie mało stabilne mi się wydawały i chyba sobie je odpuszczę. Zresztą znajomi zakupili wanienkę ze stojakiem to bali się w niej kąpać malucha, bo bali się, że to wszystko się wywali.
Choć pewnie to kwestia firmy - jedni robią bardziej solidne, inni mniej.

Cytat:

A dlaczego nie ? wietrzenie sutków, wietrzenie krocza hmmmm to już nie trzeba będzie się myć ?

Chyba na to wygląda. A jak już będzie źle z zapachem to zawsze można się okadzać kadzidełkiem - jak to robią w niektórych plemionach afrykańskich.

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
To współczuję stresu, ale najważniejsze, że się udało.

A jeśli chodzi o brzuch to ja również zauważyłam, że przyciąga wzrok. Oczywiście raczej nie zdarza się to w kolejkach Ale na szczęście są wyjątki
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 15:04   #3854
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
oooo właśnie, kultura w naszym kraju mocno kuleje Ja już postanowiłam że będę się upominać, niech się uczą jak się zachować, a co!!!
Ostatnio to nawet baba się wcisnęła przede mnie w kolejkę. Sprzedawczyni otworzyła kasę ja miałam już 1 metr do niej a to babsko leci o mało nóg nie połamie, wcisnęła się i woła "chodź Władziu", a tu mąż z pełnym wózkiem mnie taranuje. A co najlepsze to baba (tak koło 40-50 lat) miała laskę ale jak biegła to jej nie potrzebowała!
takie babki sa najgorsze

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Później Was nadrobię bo od rana jetem cały czas w biegu organizacja tego wesela zaczyna mnie przerastac jednak miesiac to zdecydowanie za malo zeby wszystko zaplanowac. Malo tego dostałam zdjęcia tej sukienki tzn. jak wyglądała na Pannie Młodej i niestety musze z niej zrezygnowac bo po prostu wygladałabym w niej jak beczka
Z dobrych wieści mam taką ,ze znalazłam oferte na Tablicy, że babka z pod Poznania likwiduje salon sukni ślubnych i wyprzedaje wszystkie modele jakie posiada ceny wachaja sie od 200-500zł i dopasowuje je za darmo Powiedziała, że dla mnie znaja sie takie już za 200-250zł umówiłam się z nią na poniedziałek i mam nadzieję, ze nie wrócę z pustymi rękami.

Poniżej wstawiam zdjęcie tej sukienki którą miałam kupic i same ocencie
hmm na tym zdjeciu mam wrazenie ze ta laska jest w ciazy, a chyba nie byla?

to dobrze ze znalazlas to ogloszenie na tablicy, pewnie kiecke znajdziesz tam lepsza

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 15:05   #3855
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie Stefania sie grzeje w moim brzuszku juz
A co to za tajemnicza Stefania ?
Stary 2012-08-31, 15:08   #3856
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A co to za tajemnicza Stefania ?
a prosze oto ona
http://slodkoscinatalerzu.blox.pl/20...-Stefania.html
korzystam z tego przepisu zawsze
szybko sie robi i nawet na cieplo zawsze czesc zjadam

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 15:12   #3857
perelka_np
Zadomowienie

Cytat:
takie babki sa najgorsze

hmm na tym zdjeciu mam wrazenie ze ta laska jest w ciazy, a chyba nie byla?

to dobrze ze znalazlas to ogloszenie na tablicy, pewnie kiecke znajdziesz tam lepsza
No wląsnie ona mówiła, że nie była w ciąży a wszyscy goscie myśleli ze jest jak zobaczyłam te zdjęcie to naprawde zwątpiłam i dzieki Bogu znlalazlam te ogloszenie o wyprzedazy bo byłabym zmuszona kupic ten namiot najlepsze jest to ze na zdjeciu tym co wisi na wieszaku wyglada naprawde bardzo zgrabnie a na tym zdjeciu to jakas masakra :/ dobrze ze poprosilam o przeslanie zdjec ze slubu bo chyba bym wyła wnieboglosy

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2012-08-31 o 15:14
Stary 2012-08-31, 15:14   #3858
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a prosze oto ona
dobrze rozumiem, że tego się juz nie piecze w piekarniku?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 15:16   #3859
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
a prosze oto ona
Dzięki za przepis
Wygląda apetycznie. Będę musiała kiedyś wypróbować.
Stary 2012-08-31, 15:19   #3860
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
dobrze rozumiem, że tego się juz nie piecze w piekarniku?
tak tylko sie gotuje mleko z masłem, cukrem, kaszka i kakao potem wylewa i jeszcze polewe zrobic, zeby te herbatniki na gorze byly mokre i mieciutkie

Cytat:
No wląsnie ona mówiła, że nie była w ciąży a wszyscy goscie myśleli ze jest jak zobaczyłam te zdjęcie to naprawde zwątpiłam i dzieki Bogu znlalazlam te ogloszenie o wyprzedazy bo byłabym zmuszona kupic ten namiot najlepsze jest to ze na zdjeciu tym co wisi na wieszaku wyglada naprawde bardzo zgrabnie a na tym zdjeciu to jakas masakra :/ dobrze ze poprosilam o przeslanie zdjec ze slubu bo chyba bym wyła wnieboglosy
ktos kto jej szyl ta sukienke, to zrobil jej krzywde normalnie
sukienka sama w sobie ladna, ale taki kroj musi byc dopasowany a nie puszczony od biustu
moze material jest zly bo powinien byc bardziej lejacy, jesli miala byc to taka bardziej luzna kiecka, tak sie mi wydaje ale ekspertka nie jestem

w kazdym razie wyglada na zaawansowana ciaze

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 15:19   #3861
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

W przelocie piszę i lecę dalej:
Zbiorczo dziewczynki gratuluję udanych wizyt i kolejnych tygodni, a całkiem osobno i specjalnie GRATULUJĘ LANDI obrony dyplomu Nie wiesz, co uczyniłaś chwaląc się tym publicznie - mam do Ciebie blisko i dwa grato-laptopy w domu

Doczytałam, że u Dojotki lepiej...trzymam kciuki, żeby w poniedziałek ich wypuścili całych i zdrowych
Swoją drogą, wczoraj sama myślałam, że zacznę rodzić zaraz. Poprzytulaliśmy się trochę z Mężem (pierwszy raz od zafasolkowania chyba ), poszłam się wykąpać i nagle poczułam...coś dodatkowo mokrego w wannie. Przez moment miałam rozkminę, czy to aby wody mi nie odeszły Na szczęście to tylko śluz, ale dzisiaj śmiać mi się chce ogromnie z mojej głupoty.
Stary 2012-08-31, 15:19   #3862
landi0909
Zakorzenienie

Ma_majka - ja wczoraj miałam komiczną sytuację stałam w kolejce po wędlinę, jedna babka stała przede mną (ok. 50 lat miała) ale poszła robić inne zakupy. Ekspedientka do mnie "co podać?" a tamta babka nagle przybiegła i twierdzi że ona była pierwsza. Na to ekspedientka się na nią wydarła, że będzie obsługiwać najpierw kobietę w ciąży, bo jest dobrze wychowana poza tym w sklepie przy wejściu jest ogłoszenie że kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością babka stanęła jak wryta, chciała coś odpowiedzieć ale dosłownie nie mogła wydusić z siebie słowa najlepsze jest to że musiała iść na koniec kolejki bo za mną już ustawiła się kolejka i ludzie zaczęli się buntować, że każdy z nich może tak sobie przybiec i stwierdzić, że byli pierwsi

Magdaef - powiem Ci szczerze, że dostałam certyfikat z opisem nabytych umiejętności - ale połowy z tego nie umiem ale cóż... polecam się na przyszłość

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-08-31 o 15:21
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 15:21   #3863
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
a prosze oto ona
fajnie wygląda
jakie konkretnie herbatniki kupujesz?
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 15:26   #3864
perelka_np
Zadomowienie

Cytat:
tak tylko sie gotuje mleko z masłem, cukrem, kaszka i kakao potem wylewa i jeszcze polewe zrobic, zeby te herbatniki na gorze byly mokre i mieciutkie

ktos kto jej szyl ta sukienke, to zrobil jej krzywde normalnie
sukienka sama w sobie ladna, ale taki kroj musi byc dopasowany a nie puszczony od biustu
moze material jest zly bo powinien byc bardziej lejacy, jesli miala byc to taka bardziej luzna kiecka, tak sie mi wydaje ale ekspertka nie jestem

w kazdym razie wyglada na zaawansowana ciaze
Też tak stwierdziłam jak zobaczyłam te zdjęcie, może i laska nie jest najszczuplejsza ale to nie powód zeby szyc az tak obszerną suknie. Ja jestem w ciązy i biorac ślub będę w 32,5tc i jestem zdania ze brzuszek to nie powod zeby nie czuc sie wyjatkowo w tym jedynym dniu, gdybym wstydzila sie tego ze ide do slubu z brzuszkiem to pewnie kupilabym ta kiecke ale na szczescie jestem dumna ze nosze pod sercem mala istotke. Ostatnio ktos mi powiedzial ze nie ma nic piekniejszego niz kobieta w ciazy bioraca slub bo potem mozna opowiadac malenstwu ze bylo z rodzicami w tym wyjatkowym dniu

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Stary 2012-08-31, 15:28   #3865
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie wygląda
jakie konkretnie herbatniki kupujesz?
z biedronki biore 2 paczki maslanych, takie dlugie paczki
wczoraj z tesco zwykle wzielam i tez dobre, takze to nie ma znaczenia

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 15:28   #3866
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ma_majka - ja wczoraj miałam komiczną sytuację stałam w kolejce po wędlinę, jedna babka stała przede mną (ok. 50 lat miała) ale poszła robić inne zakupy. Ekspedientka do mnie "co podać?" a tamta babka nagle przybiegła i twierdzi że ona była pierwsza. Na to ekspedientka się na nią wydarła, że będzie obsługiwać najpierw kobietę w ciąży, bo jest dobrze wychowana poza tym w sklepie przy wejściu jest ogłoszenie że kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością babka stanęła jak wryta, chciała coś odpowiedzieć ale dosłownie nie mogła wydusić z siebie słowa najlepsze jest to że musiała iść na koniec kolejki bo za mną już ustawiła się kolejka i ludzie zaczęli się buntować, że każdy z nich może tak sobie przybiec i stwierdzić, że byli pierwsi
No to masz szczęście Niestety takich ludzi zbyt często się nie spotyka
Stary 2012-08-31, 15:34   #3867
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak stwierdziłam jak zobaczyłam te zdjęcie, może i laska nie jest najszczuplejsza ale to nie powód zeby szyc az tak obszerną suknie. Ja jestem w ciązy i biorac ślub będę w 32,5tc i jestem zdania ze brzuszek to nie powod zeby nie czuc sie wyjatkowo w tym jedynym dniu, gdybym wstydzila sie tego ze ide do slubu z brzuszkiem to pewnie kupilabym ta kiecke ale na szczescie jestem dumna ze nosze pod sercem mala istotke. Ostatnio ktos mi powiedzial ze nie ma nic piekniejszego niz kobieta w ciazy bioraca slub bo potem mozna opowiadac malenstwu ze bylo z rodzicami w tym wyjatkowym dniu
Zgadza się
Trochę taki namiot. Krawcowa dała ciała. Da się uszyć ładną sukienkę, podkreślającą atuty dla osób o każdej figurze.

A jeśli chodzi o sukienki to właśnie po raz 115 przymierzałam moją małą czarną na jutrzejsze wesele, upewniając się czy przypadkiem nie kończy mi się na wysokości brzucha.
Stary 2012-08-31, 15:35   #3868
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, ze trzeba byc dumnym z tego
musisz sie czuc wyjatkowa sukience i juz

powiem tak z innej beczki, ze wygladam dosc mlodo,jak wziaze wlosy w kitka, jak sie nie p0maluje, ubiore trampki zwykla bluzeczke czy sweterek to wygladam na 18, nie daj Boze jakis pryszcz wyskoczy to juz w ogole
i jak ostatnio szlam z wozkiem i brzuszek juz tez ladnie widac, to szczegolnie starsze babki zaczely mnie obgadywac jak siedzialy na przystanku
normalnie sie dziwnie poczulam
obraczki nie nosze teraz to jeszcze dla nich panna jestem to masakra, ze jak tak moge sobie dzieci robic w tym wieku
chyba zaczne pokazywac dowod ze mam 27 juz...

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-08-31 o 15:37
Stary 2012-08-31, 15:41   #3869
fasolka124578
Rozeznanie

landi a to Ci baba. Wepchać się chciała.
evelina masz racje, patrzeć to tak, ale żeby wpuśić w kolejce to już nie bardzo.
Zrobiłam naleśniki, pochłonęłam na stojąco 2, a 3 wziełam do łózka Jednak z nutellą myślałam, że będą lepsze, troszke slodkie jak dla mnie. Reszta była z dżemem truskawowym. I teraz leże z brzuchem do góry. Achh te uroki ciąży. Można jeść same słodycze, bo przecież maluszek lubi słodkie wody
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 15:43   #3870
landi0909
Zakorzenienie

judkama Ty bidulko... ja bym się chętnie z Tobą zamieniła - mi zamiast 20-tu dają nieraz i prawie 30 w wieku 14 lat wchodziłam z siostrą 9 lat starszą do klubu gdzie wstęp był od 21 lat. I to ją prosili o dowód, nie mnie nawet jak miałam 17 lat i poszłam z nią kiedyś do sklepu po flachę na imieniny dla taty - poprosili ją o dowód a ja wtedy kupowałam drugą flachę i mnie już nie prosili czasem chciałabym wyglądać na swój wiek... Ale cóż, ostatnio nawet moja mama zauważyła że mam kilka siwych włosów - widocznie taki mój urok
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości