|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
![]() Zanim zaszlam w ciąże bylam u lekarza na konsultacji przed operacja tarczycy i siedzac na poczekalni jedna babka do mnie mowi: - A ty sama do lekarza bez rodziców? Podziwiam takie mlode samodzielne osoby ![]() Na co ja doniej: - Bez rodziców? A Pani myśli, że ile ja mam lat? Bo Tak sie składa, że mam 25 Jej mina po prostu bezcenna po czym dodala, że wyglądam na 16 Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2012-08-31 o 15:44 |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
hej coś nowego wiadomo?! co u muminka? dekajki? dojotki?
ja siedzę zakopana w dokumentach i normalnie końca ich nie widać ; / ale kiedyś trzeba to zrobić... |
|
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzwoniłam do tej kobiety i bede miala normalne przymiarki tylko teraz w poniedzialek jade wybrac najodpowiedniejszy model
|
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciągu kilku dni jej brzuszek wywaliło, i sukienkę od krawcowej odebrała w piątek wieczorem tylko niestety nie przypominała wcale sukienki którą kupowała... trzeba było całkowicie ją przerobić
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
judkama mnie ie przed ciaza ciagle czepiali ze mam dowod pokazac, się zemnie smiali zawsze, że jestem wampirzycą i się nie starzeje mimo ze rocznik nienajmlodszy
ja powiem szcezrze z jednej str zazdroszcze dziewczynom tutaj z forum co mja 20 lat, 25, itd ale ja bym nie chciala ich znowu miec jetsem szcesliwa tu i teraz, wtedy nie bylam.ja zawsze chcialam wyglądac starzej, chociaz ostatnio widze juz siwe wlosy wiec coz moze po porodzie się zmienie w potworka, ja juz widze zmiany bo przed ciaza to ja na obcasach latalam, sukienki , umalowana, i wogole a teraz to tydzien w tym samym laze, bez makijazu, wlosy niepofarbowane, ciuchow nie pamietam keidy kupilam sobie cos nowego...a keidys to co chwile nowy ciuch.no ale widac taki czas teraz moje mysli krązą wokol Tymka i wole jemu coś kupic niz sobie, zrestza sobie kupie po porodzie może.
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-08-31 o 15:57 |
|
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
Dobra uciekam zapisac sie do fryzjera
będę później pa Laski
|
|
|
|
#3879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To trzymam kciuki i powodzenia ![]() Cytat:
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-08-31 o 16:12 |
||
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dowód jeszcze niedawno pokazywałam jak kupowałam piwo ![]() pamiętam 2 lata temu po obronie jakiś znajomy rodziców nad jeziorem mojego taty pyta "a koło córki już kręcą się chłopaki czy jeszcze nie?" a do mnie kilka dni później "a ty tak sama, bez mamy i taty tutaj?" tak w wieku 25-ciu lat potrzebni mi rodzice ![]() ale teraz w ciąży jakoś poważniej chyba wyglądam bo każdy na "pani" mówi, a mąż mój twierdzi że jestem ładniejsza |
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna - ja przed ciążą też zawsze wystrojona, a potem nagle jedno wielkie bum - włosy tłuste, niewymalowana, w dresie
nic mi się nie chciało ze sobą zrobić przez pierwsze miesiące ciąży dopiero niedawno trochę się ogarnęłam, i dziś np włosy idealnie wyprostowane, obcisłe ciuszki podkreślające figurkę i pełny makijaż doszłam do wniosku że skoro tak mnie ludzie komplementują, to muszę im dać powody do kolejnych komplementów ![]() poza tym, kurcze niech faceci się za mną oglądają!!! Robię na złość M, bo jest strasznie zazdrosny ![]() nawiasem mówiąc, dziś znowu się pokłóciliśmy... tradycyjnie o kasę. Bo on ma pożyczkę w providencie No i gadałam z mamą, popłakałam jej trochę... Powiedziała że jak urodzę mam do nich wracać do domu, a M niech wypier*dala do babuni swojej która go tak wychowała. I że ona tego dopilnuje, że nie zobaczy nas dopóki nie spłaci chociaż części długów. Bo wtedy będzie bez problemu opłacał długi, bo za mieszkanie nie będzie musiał płacić. Tak więc cieszę się, że mamę mam w porządku. Gdyby nie ona, to już by mnie tu pewnie nie było na tym świecie...
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy
Jestem dziisaj zmęczona, bo się narobiłam i nalatałam i trochę brzuch mnie boli..![]() Gratuluje udanych wizyt i badań ![]() Musso- na szczęście to był fałszywy alarm z tą glukozą Ewcia- jeszcze raz gratuluje ! Zdolniacha nasza ![]() Karolka..odezwij sie Kochana.. ![]() ................. Dzisiaj mam wieczór dla Was Mąż na służbie
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czesc dziewczynki zaraz Was nadrobie , bo dopiero wrocilam z wojazy. Bylam kupic prezent kolezance, potem w pracy na pozegnaniu,bo byla ostatni dzien, przy okazji podstemplowalam zwolnienie i odrazu o zusu zawiozlam. Wczoraj dostalam z zusu kase 500zl mniej z dobrych wiesci - kefir dziala!!!!! jest na prawdę lepiej lece was poczytac,mam nadzieje,ze same dobre rzeczy
|
|
|
#3884 |
|
Zadomowienie
|
Landi przykro to co piszesz kurde, teraz powinnaś mieć spokój, a nie użerać się z niemyślącym Tż
|
|
|
|
#3885 | ||
|
Zakorzenienie
|
łooo matko... nie wiem czy wszystko pocytowałam
Cytat:
[QUOTE=evvelina88;36230824]Jesioneczku nie kupuj mam ją on-line,/QUOTE] Dziękuje kochana!!! Doszło ![]() Gratki Ewcia!!!! Cytat:
W listopadzie stuknie mi 26, a ledwo na 18 podobno wyglądam ![]() Przed ciąża chodziłam na siłownię dla kobiet i tam było napisane, ze d 18 lat można. Na pierwszych zajęciach sobie cwiczę i nagle podchodzi do mnie właścicielka i pyta czy ja mam skończone 18 lat Na to ja mówię ze rocznikiem to nawet 26 trochę sie jej głupio zrobilo bo mnie potem przepraszała ciągle ![]() Ale ja to sobie tłumaczę, ze będe młodo na starosć wyglądac i to mnie pociesza ![]() Mam ochote na pomarańczowe delicje
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
taaak, namawiała mnie chyba najbardziej ze wszystkich. Jak widziała że ciągle mówię NIE to wszystko zaczęła sama planować. I poniekąd mnie do niego zmusiła... A teraz widzi jak cierpię - i chyba wreszcie zrozumiała swój błąd, i chce go naprawić. W każdym razie gdyby nie ten ślub, to by takich problemów nie było... Odeszłabym od razu bo nic prawnie by nas nie łączyło. Z dzieckiem dałabym sobie sama radę. No ale że jest ten ślub, to trzeba postarać się najpierw jakoś to naprawić. Kocham go jak cholera, ale muszę myśleć też troszkę o sobie i przede wszystkim o Kubusiu. Stres nam ewidentnie nie służy, bo dziś znowu skurcze mnie łapią i nawet nospa i magnez nie pomagają. Jak chcę urodzić w terminie, to muszę coś zdziałać żeby mieć jakiekolwiek zabezpieczenie naszej przyszłości...
|
|
|
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- hmmm.... kiedyś jadłam takie prawdziwe belgijskie... niebo w gębie ![]() A wogóle kupiłam sobie żel pod prysznic Luksja choco i mogłabym go zjeść... pachnie dokładnie jak te pomaranczowe delicje
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko będzie się rozstać i wrócić do rodziców - moim rodzicom też się nie przelewa, dodatkowo mieszka tam moja siostra i siostrzeniec. Ale M będzie dawał jakiś grosz mojej mamie na utrzymanie wnuka, więc jakoś damy radę. A babcia wychowa Mateusza od nowa, ja postawię swój warunek - jak spłacisz długi to fajnie. Ale nie zamieszkamy razem, jeśli nie nauczysz się sprzątać po sobie...
|
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czemu nie dostanie nic z tej delegacji bo nie rozumiem ??
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
ausente nie dostanie nic, bo mu szef odciągnął za paliwo... Okazało się że tankował u siebie w zakładzie częściej, niż mi mówił...
Jasiu on ma takie zaciachy, że normalnie można z nim pogadać i jest ok, stara się mnie wesprzeć i razem ze mną rozwiązać problemy. Ale na następny dzień jest zupełnie inaczej... Dziś stwierdził, że to ja mam skombinować kasę na ratę. To jeszcze nic... założył polisę na życie i okazało się że jej nie płaci. Do końca przyszłego tygodnia TO JA jego zdaniem mam skombinować 500zł! I jeszcze znajoma upomina się o kasę, oczywiście zadzwoniła do mnie a nie do niego. Powiedziałam mu to, a on "to twoja koleżanka". Co z tego, że poznałam ją przez niego, i że to on pożyczał od niej kasę, a nie ja... Wszystko jest na mojej głowie, i wogóle nie liczy się to, że ciężko to znoszę. Powiem Wam szczerze, że MODLĘ się o to, żeby do końca ciąży leżeć w szpitalu. Wszystko będzie na jego głowie... |
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to naprawdę nie myśli,skoro tankował sobie tak lekko nie myslac o tym ze bd musial oddac
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu - dlatego postanowiłam powiedzieć dość, nie będę dłużej dbała o jego tyłek. Nawet sama się zadłużyłam, żeby mu pomóc... teraz żałuję. No ale trudno... Życie go jeszcze wiele nauczy. A we mnie dziś zaszła mega przemiana... Wrócę do rodziców albo zamieszkam z jakąś koleżanką. I wybiorę się do jego babci i z nią porozmawiam. Wiem że na pewno stwierdzi że to moja wina bo nie pracuję, ale powiem jej co o tym wszystkim myślę. Bo jak zaczynał robić długi to ona go po główce głaskała i dawała mu na raty. I biegała za nim ze szmatką, on nie musiał nic robić w domu...
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaw sprawe jasno...albo sie ogranie i pospłaca zadłużenia... albo finito ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Kochane jade do sklepu... znalazłam przepis i jak go dzis nie zrobię to umre https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee Ewcia kochanie trzymaj sie, bedzie dobrze!!
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że kiedyś nam się ułoży. Ale teraz jego krok - musi się poprawić i spłacić chociaż część długów. Bo startu w dorosłe życie nie zapewnił mi dobrego... Jest tylko jeden plus tej sytuacji - w przyszłości, jeśli nadejdzie kiedyś jakiś kryzys finansowy, będę wiedziała jak sobie radzić. __________ Idę do mamy, będę wieczorkiem
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-31 o 17:01 |
|
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
landi - nie mieści mi się w głowie jak można być takim nieodpowiedzialnym jak Twój mąż
![]() Chyba rzeczywiście jedyne rozwiązanie to Twoja przeprowadzka do rodziców (dobrze, że masz taką możliwość!) a jego do babci i ewentualny powrót w momencie spłacenia długów. Tylko powstaje pytanie - skąd będziesz wiedziała, że on spłacił wszystkie długi??Szkoda, że nie macie intercyzy...
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Landi - powiem Ci, że są pewne rzeczy, które można tolerować, a które nie. Nawet jak będziecie razem to powinniście ustalić jakieś konkretne zasady. Pomyśleć o jakiejś rozdzielności majątkowej itp., bo tak to będziesz całe życie spłacać jego długi. Nie może być tak, że on bierze pożyczkę, a Ty martwisz się jak ją spłacić. Nie wspomnę już o tym, że pewnie o kredycie hipotecznym na mieszkanie ( jak kiedyś będziecie chcieli kupić) to on już będzie mógł sobie tylko pomarzyć, bo banki raczej nie dają takich kredytów tego typu osobom.
Niestety nie napiszę Ci, że będzie lepiej, bo moim zdaniem on się nie zmieni. Choć naprawdę bardzo chciałabym się mylić. Musisz postawić sprawę jasno. Znałam takiego gościa co robił dokładnie to samo co Twój - efekt był taki, że musiał uciekać z miasta za długi. Nam też był dłużny kasę, ale jakoś oddał. Grał na automatach i chyba wszystkie pieniądze tam przepuszczał, a miał żonę i kilkuletnią córeczkę. |
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

, nie daj Boze jakis pryszcz wyskoczy to juz w ogole

organizacja tego wesela zaczyna mnie przerastac jednak miesiac to zdecydowanie za malo zeby wszystko zaplanowac. Malo tego dostałam zdjęcia tej sukienki tzn. jak wyglądała na Pannie Młodej i niestety musze z niej zrezygnowac bo po prostu wygladałabym w niej jak beczka

za Dojotkę!!!
Chyba rzeczywiście jedyne rozwiązanie to Twoja przeprowadzka do rodziców (dobrze, że masz taką możliwość!) a jego do babci i ewentualny powrót w momencie spłacenia długów. Tylko powstaje pytanie - skąd będziesz wiedziała, że on spłacił wszystkie długi??