|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
przecież to nic skomplikowanego, pogmarać patyczkiem wokół dziurek i pobrać próbkę u mnie pobrał wymaz wczoraj, opisał go i dał skierowanie do laboratorium, od razu po drodze go podrzuciłam, w poniedziałek będą już wyniki i z głowy. ginekologowi nic dodatkowo nie płaciłam za pobranie, zapłaciłam jedynie w szpitalu, 30 złotych. tak to bym miała nielada problem, by znaleźć chętnego do pobrania
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie wszysko boli kurrrrrnnnnaaaa!!!! Jak mam wstać i "iść" - a raczej człapać jak mumia to mi sie odechciewa
![]() Dupa boli, pipa boli, spojenie napierdyka... To jest masakra jak nic ![]() Czuje sie jak stary, wymiętolony worek, a jeszcze trza poród przejść jakoś i chyba umre ![]() Czy ktoś tutaj też jest taki obolały jak ja??? |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa mi zaczęła delikatnie sugerować kogo powinnam wziąć za chrzestnych. No obowiązkowo brata TŻta, bo ma tylko jednego i MUSI być on.... A ode mnie z rodziny to by chciała żonę mojego kuzyna, bo ona taka fajna i ją lubi....
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Dziewczyny, ale jak to jest z tymi szwami? Bo u nas dają podobno rozpuszczalne i słyszałam, że raczej wszędzie takie dają.... A wy mówicie, że położna ściąga, to chyba jednak nie wszędzie tak jest....? |
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oprócz tego co wymieniłaś to jeszcze kłuje mnie w pochwie, rwie kręgosłup, mała tak napiera, że strach siku chodzić, bo mam wrażenie że mi zaraz wyskoczy, brzuch mi kołkiem staje, mam zgagę 24 godz na dobę, chce mi się bez przerwy rzygać i pluję przez ramię jak żulik spod budki z piwem ![]() kocham moją małą ale nie cierpię być w ciąży ![]() a mi się jeszcze marzy drugie dziecko... to też sobie ponarzekałam i już mi lżej
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-31 o 15:31 |
|
|
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale cóż jeszcze raz trzeba będzie przez to przebrnąć. przynajmniej chodź troche będziemy wiedziały czego sie spodziewać. ale nie moglabym tak rok po roku. no wykonczylabym się normalnie
|
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja nadal przetrawić tego nie może a my nie wyprowadzamy jej z błędu ![]() co do szwów to u nas zakładają i takie i takie. część nie jest rozpuszczalna więc trzeba je sciągnąć po około 5-7 dniach. |
|
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
uffff... nadrobiłam
![]() GRATULACJE dla Uli i Anfabii Dearlie musisz być stanowcza i odmawiać wszystkim tym babom konsekwentnie... mówisz że to nie są takie zwykłe klientki tylko bardziej już znajome - to żaden argument bo takie ZNAJOME tym bardziej powinny rozumieć że jesteś w III trymestrze ciąży i możesz być zwyczajnie zmęczona ! ![]() Zielona zachowanie twojego o TŻa już zostało odpowiednio przez dziewczyny skomentowane, więc nie będę się powtarzać, ale moim zdaniem ktoś mu powinien spuścić co do moich skurczy... biorę magnez, ale chyba faktycznie powinnam zwiększyć dawkę, bo czytałam że w ostatnim miesiącu takie dolegliwości się nasilają ![]() z moją mamą widuję się prawie codziennie i mimo to mówi mi ciągle że brzuchol rośnie w oczach ![]() pod jej opieką i na jej obiadkach w ciągu 3 tygodni przytyłam 3 kg! w sumie nie ma na co narzekać bo dzięki temu przez całą ciąże będzie tego 6 kg, ale strach pomyśleć jakbym wyglądała gdyby opiekowała się mną tak przez 9 miesięcy
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym nie miała swojego to chyba bym nawet na nie się zdecydowała bo i ładne i nie takie drogie. Złożyłam mebel z ikei na przewijak a tu niespodzianka, przewijak jest nieco za duży i się nie mieści... Jadę dzisiaj spróbować go wymienić na mniejszy. Jak się nie uda, będzie trzeba mebel ciachać. |
|
|
|
|
#3971 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam obiad robić, będę później
![]() dziś będą roladki schabowe z serem, trzeba trochę małżonka udobruchać by dokończył składać łóżeczko i poodkurzał ![]() a na jutro mam dla niego całą listę
|
|
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
ja se jem panierowana cukinie a ony zje kasze gryczana z sosem
|
|
|
|
#3973 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w czasie porodu będziesz mysleć co by fryzurki nie zniszczyć i pójdzie jak spłatka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do odchowalni, wszystko zostało napisane, a mi będzie miło jak dziewczyny posiedzą z nami. Katee27 - nie stosowałam tej maści. Lekarz ją polecił na wypadek. Myślałam, że się przyda bo przed ciążą to była częsta dolegliwość, ale w ciąż się uspokoiło. Myślę, że dopiero po porodzie się nawrócą ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- A my mamy takie łóżęczko: http://allegro.pl/lozeczka-lozeczko-...559193354.html plus przewijak z żyrafką.
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś pytał o leżaczek znalazłam http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...599873069.html
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-08-31 o 16:09 |
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tu sobie gadu gadu a za oknem leje, a mam materacyk wystawiony
![]() Obejrzałam maila, śliczne te nasze dzieciaczki Może se jeszcze jakie zdjęcie też zrobię
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
chce mi sie sernika takiego z czekoladowa polewą i bez rodzynek
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja trafiłam na właściwy wątek
jak mogło mnie ominąc tyle narodzin
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie lubie ciazy. Najwiekszym moim zmartwieniem po Zuzi bylo nie to ze xnowu beda zarwane noce kolki czy cos w tym stylu tylko ta glupia ciaza. Ale przemeczylam sie i naprawde qarto bylo. Mam w domu dwa skarby ktore nie oddalabym za nic w swiecie! Dacie rade dziewczyny
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
muminek jejku współczuję Ci z całego serca kochana...nie wiem co powiedziec, aż mnie zatkało jak przed chwilą przeczytałam o tym strasznym nieszczęściu
zaciskam z całego serca kciuki za Ciebie i Laurkękatiem, bafi, alfabia dla świeżo upieczonych mam,śliczne maleństwa
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-08-31 o 16:48 |
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam właśnie na usg i mały waży 3128 g Czyli nie jest za duży, hurraaaa!!!
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nóżki od małego w żebrach o ile ja te żebra jeszcze mam na miejscu... I brzuch też staje dość często i twardy co nie jest przyjemne bo zaraz czuje w dole jakieś napieranie. Cytat:
Boże co za schizy a też chce drugie dziecko za jakieś 3 lata ![]() Mokro wiecznie w dole i tylko patrze co to leci czy wody czy co? Potem znowu schiz jak sie mało rusza bo ostatnio w nocy spi grzecznie bo go rzadko czuje a w dzień jak leże to też mało. Za to jak siedze to bardziej dokazuje po mostku i po szyjce o ile ona jeszcze jest
|
||
|
|
|
#3983 |
|
Rozeznanie
|
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...ych,56255.html
Mam nadzieje, że dadzą radę coś z tym zrobić przez miesiąc bo ja nie chce nigdzie indziej
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam u teściów dwa dni, bo męzul walczył z olejną, dzisiaj dopiero wróciłam. Tam i bez neta i w dodatku bez telefonu, bo mi spadł na kafle i umarł no ale na szczęście już mam telefonik zastępczy no i jestem w domku remoncik też już skończony, dzisiaj zaparkowaliśmy też w domu wózeczek śmie jemy się z mężem, że teraz gdy wszystko przygotowane to małą się rozmyśliła z wyjściem
|
|
#3985 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedziałek popytam o szczepionki, my póki co ta 5w1 wybraliśmy ale nie jestem na nią w 100% zdecydowana zobaczymy po rozmowie ... a Jasio ile śpi w dzień ? Cytat:
![]() Cytat:
dobra dobra ja tam już krokodyla widziałam ![]() Cytat:
a i w 14 dniu odpadł nam pępuszek znaczy się część a w 16 reszta więc się dogajamy ale mała ma przepuklinę pępkową i będziemy zaklejać ..mam nadzieje, że to pomoże ... pewnie jej krzyki i wrzaski przyczyniają się że ona tak wychodzi ehhh co do ściągania szwów ja w 8 dobie ściągałam i nic nie bolało ... ale miałam rozpuszczalne może dlatego ? Cytat:
Co za babsko ehh .. my już wybraliśmy chrzestnych i mamy datę chrztu zostało tylko iść godzinę zaklepać i restaurację no i muszę trochę się ogarnąć nie ? co do szwów to ja miałam rozpuszczalne i tylko na wargach ale ściągałam bo one się długo rozpuszczają i mi zawadzało to w chodzeniu było odczuwalne ![]()
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
\zielona nie no porządne lanie to za mało dla niego!
zabiłabym go a tak w ogóle oczekującym mamusiom udanych wizyt i rozpoczętych kolejnych tygodni. Nie cytuję z osobna, bo nie ukrywam, że zaczęłam się już gubić w nadrabianiu
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ludziom to się chyba we łbach poprzewracało
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
Niestety są ludzie i taborety ;/
|
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
no to masz no masz jak zes widziała tego krokodylka hahaha
|
|
|
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie już prawie gotowe, prawie bo jeszcze małżonek z szufladą walczy, jakaś felerna się trafiła ![]() ja już chciałam by je złożył, teraz kilka razy dziennie lecę do pokoju, w którym stoi i napatrzeć się na nie nie mogę ![]() poza tym chciałam by psiak się przygotował do zmian, biedak nie wie co się dzieje, już parę razy go przyłapałam na tym, że śpi obok łóżeczka ![]() a ostatnio napalił się na konika fishera, muszę go wysoko chować by go nie capnął
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

przecież to nic skomplikowanego, pogmarać patyczkiem wokół dziurek i pobrać próbkę

montowaliście może baldachim przy łóżeczku małej, jak się sprawuje? chodzi mi o to czy nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu, tj. wkładaniu do łóżeczka, przebieraniu na przewijaku...
dla świeżo upieczonych mam,śliczne maleństwa
Załamka jednym słowem.. Ma któraś z Was jakąś stronę, która wyjaśnia te rodzaje szczepień? Tłumaczy cokolwiek?