|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Żory
![]() Kciuki dla Julci i Wojtusia Oby im się podobało.Byliście na jakiś dniach adaptacyjnych ? Cytat:
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36233973] Przeryczałam pół wieczoru, ale już jest ok.[/QUOTE] Przykro mi strasznie i ciągle zadaję sobie pytanie, gdzie ta sprawiedliwość? Mocne kciuki na kolejny cykl, oby ostatni !
|
||
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() już było prawie dobrze, tu-problem z kupką, ciemieniucha i ...SZCZEPIENIE I MEGA GORĄCZKA ratunku ![]() biedactwo moje tak się męczy![]() wrzucę Wam foto do K. MOJEJ LENKI |
|
|
|
#1113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujęę, bardziej to ja się boję brrrrr chyba rzucę się na drzwi, jak mi je zamkną. Ludzie pomyślą, że jakaś matka histeryczka
Cytat:
ale często tak ludzie wpisują, więc już zero problemu to jest Cytat:
(( W poniedziałek zaprowadzą Julkę między 6:00-8:00 i zostawiam na 5 godzin matkodopiero o 16:00 zebranie mamy, ale tylko rodziców Cytat:
|
|
|
#1114 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jest wkoncu weekend U nas trzydniowy ![]() ![]() Plany? Jutro maz idzie na fuche takze caly dzien sama z malym ale znajoma ma wpasc na chwilke jesli nie urodzi bo na jutro ma termin w niedziele pewnie dzien z rodzinka a w poniedzialek wyjdzie w praniu ![]() widze ze sloiczek i breloczek prowadza Cytat:
Cytat:
a 8go idziemy na chrzciny do synowej ![]() o to bedziemy sie pieknic tego samego dnia Cytat:
przytulam [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36233752]Cześć. Muszę Was nadrobić - od wczorajszego popołudnia już nie wchodziłam, bo miałam totalnego doła z powodu @ [/QUOTE] , tule Cie bardzo mocno Cytat:
dziekuje Mam tylko nadzieje ze maz mnie pozna po tej zmianie ![]() Hellooo
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Caluski dla malej , a co sie z kupka dzieje?
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko przykro mi
Widziałam na skarbie I reszty chyba nie pamiętam.. Miałam niedawno mały kryzys mdłościowy...ale ugotowałam zupkę i zjadłam i narazie jest lepiej
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
ja w liceum, ale tez trzeba wziąc pod uwagę, że Orsay trochę większe szyje (podobnie jak H&M)..
najgorsze w tym wszystkim jest to, ż e górę to muszę mieć 38 ![]() Cytat:
Sandra używa 3 języków, ale zagubiona nie jest i wie kiedy jakim ma mówić Mrowinka, tulę ![]() dzień dobry ja dziś poszłam ze sobą i z Sandrą do lekarza, bo mnie te nasze kaszlenie trochę niepokoi i... u Sandry oskrzela i płuca w porządku, zmieniliśmy syrop wyksztuśny... u mnie nieco gorzej, oskrzela zajęte i trochę na płuca schodzi ![]()
|
|
#1118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niestety ![]() z każdym dniem mniej... bo jeszcze jak się wszystko rozkręci i dojdzie szkoła, to będe czasem pewnie tylko wpadała... powiedzieć, ze żyje jestem zawalona po uszy... ehhh jakbym to jakąś maszynką była... no ale cóż...[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36233973]Ja niestety przez cały staż musiałam pisać konspekty na każdą lekcję, a miałam sporo godzin, bo uczyłam 8 klasa, 2 przedmioty ![]() To teraz zaczynasz staż na kontraktowego, tak? Czemu nie mogłaś robić w zeszłym roku - nie zaczęłaś pracy od 1 września? [/QUOTE] Od 12 choć powiem Ci że sprawa wątpliwa, bo dziewczyny z innego wątku mówiły, że jeżeli przed 14 (bodajże ) to powinnam walczyć... już nie pamiętam dokładnie ale w ustawie też coś tak było- ale nowa praca nie chciałam podpaść.Cytat:
Madziu jakie są warunki aby starać się o ten zasiłek na zagospodarowanie?? może mi już przysługuje? choć nie wiem czy nie powinnam mieć mgr? |
|||
|
|
|
#1119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() 05.09. - pierwsza wizyta Oliverka u lekarza to porod juz sie zbliza wielkimi krokami ![]() Jak sie czujesz? [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36233752]Cześć. Muszę Was nadrobić - od wczorajszego popołudnia już nie wchodziłam, bo miałam totalnego doła z powodu @ [/QUOTE]przytulam
|
|
#1120 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Strong, ja to sobie powtarzam od półtora roku, ale kurczę - ileż można! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
A bylo juz tak pieknie ... od dwoch dni znowu ropieje oczko Dominikowi
Wczoraj wieczorem ropa zaczela nieladnie pachniec , dzwonilam do lekarza mamy przyjechac na 16:15. Pewnie jakas infekcja mu sie zrobila ehhh ...
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku teraz nie miałam do tego głowy a w piątek gin nie przyjmuje. W następnym tyg pójdę.
Strong: 3. 09 - wizyta od arch. odbieramy projekt i będziemy mogli myśleć nad zmianami w nim 4.09- wizyta kontrolna w poradni ryzyka okołoporodowego, załatwianie chrzcin w kościele - oby bez problemów tym razem. 7.09 - egzamin mojego męża z geodezji i prośba o trzymanie kciuków. Blonde bo widzisz tak jest z dziećmi 2 języcznymi niestety. Ale ważne, że jest dobrze. emilko o kurcze... współczuje gorączki, jakimi szczepionkami szczepiłaś?? Ana nie musisz mieć mgr. Wiem , ze trzeba mieć kontraktowego. Zabcia współczuję. Ja za to zjadłam oscypka i mozzarelle i Maja ma znowu krostki na policzkach
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety znowu nabiał muszę odstawić do czasu az jej krostki zejdą. Ma tylko na policzkach ale takie zaognione i szorstkie. Tak samo miała po brokule i śmietanie. Na szczeście tym razem ją brzuszek przez to nie boli tylko krostki.
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w pon mamy o 10 uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego i nie wiem czy potem dzieciaki zostają w przedszkolu czy nie :/ Dowiem się w pon
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja od wczoraj caly dzien sprzatam. W czwartek przychodzi Filipa nauczycielka z nowej szkoly na wizyte domowa (taki wywiad srodowiskowy), wiec chce aby te mieszkanie jakos wygladalo, a na dodatek wpadlam na super pomysl i tak musze cale mieszkanie wysprzatac to przy okazji spraztam i segreguje kazda szafe szafeczke poczawszy od ciuchow, dokumentow po szfki kuchenne. Wychodzi mi jakos jedno pomieszczenie na dzien ze wzgledu na "moj ciearek z przodu"
Mrowinka tule mocno kochana, i trzymam kciuki za nastepny ![]() Strong prosze dopisz u nas 07.09 wizyta z lekarzem i scan zeby sprawdzic Mai brzuszek ![]() Zaaabcia mam nadzieje ze z Dominiczkiem wszytsko ok. Ukochaj malego ![]() A ja zla jestem jak osa M mnie wystawil, siedzi dzis w pracy od 7 rano az zaczyna mnie to irytowac. A brak slow... Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-08-31 o 19:54 |
|
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
TŻ wyjechał więc wracam na forum =)
Nie to, żeby on mi czegoś zabraniał ale jak juz jest na miejscu to wykorzystuje każdą chwilę z nim! Później postaram się nadrobić, widzę że parę stron jest do poczytania. Wiecie, że zostało 29 dni do mojego ślubu... Ciesze się jak głupia =) We wtorek odbieram suknie ślubną!!! Ogarnę trochę mieszkanie i biorę się zaczytanie. Pranie już się robi =)
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Today oo proszę, u nas nie ma takich wywiadów środowiskowych A pomysł z przostaniem super, ja tez kiedyś muszę.
Tasia super ![]() Mój mąż jutro po obiedzie jedzie na studia (w niedzielę rano ma egzamin) a ja zostaję z Mają sama. |
|
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36240678]
Zasiłek na zagospodarowanie może dostać nauczyciel kontaktowy jakieś jeszcze warunki? każdy je dostaje? Cytat:
![]() Cytat:
Gocha, Strippi Wy się stresujecie, dzieci się stresują, a ja mogę dodać, że panie też się stresują i to wcale nie mało... ![]() Damy radę! Obojętnie od położenia w tej sytuacji. Wczesnie zebranie macie, u nas dopiero w połowie września. |
||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w tym roku rozpoczęcie ominie
|
|
|
|
#1131 |
|
Konto usunięte
|
Ana, przecież wszystko jest w Karcie Nauczyciela
![]() "Nauczyciel, który uzyskał stopień nauczyciela kontraktowego w ciągu dwóch lat od dnia podjęcia pierwszej pracy zawodowej w życiu w szkole i posiada kwalifikacje wymagane do zajmowania danego stanowiska, otrzymuje w szkole wskazanej jako podstawowe miejsce zatrudnienia na swój wniosek jednorazowy zasiłek na zagospodarowanie w wysokości dwumiesięcznego otrzymywanego wynagrodzenia zasadniczego. Prawo do złożenia wniosku o wypłacenie zasiłku na zagospodarowanie przysługuje nauczycielowi w okresie roku, licząc od dnia uzyskania stopnia nauczyciela kontraktowego." |
|
|
|
#1132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
... a szkoda, bo uwielbiam... ale czego się nie robi dla dobra dziecka...i dziś na wieczór mała wypiła 150 ml mleka z butelki jeszcze kilka dni i butelkę dostanie tatuś... bo póki co, to akceptuje tylko ode mnie ![]()
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Od soboty sama nie zrobiła kupki
![]() mam czopki i jak zaczyna mocno płakać to jej daje teraz jak miała gorączkę to termometrem mierzyłam w pupie i robiła jak mierzyłam Madzia 5w1 |
|
|
|
#1134 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu się dziś smutno zrobiło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też mam takie wrażenie, że to się chyba nam nigdy nie uda ![]() My teraz (o ironio!) się zabezpieczamy bo lekarz nam kazał, zeby się potem nie okazało, że w ciąży mi laparo będą robić. Dziwnie tak z gumkami [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36233752]Cześć. Muszę Was nadrobić - od wczorajszego popołudnia już nie wchodziłam, bo miałam totalnego doła z powodu @ [/QUOTE]Nawet nie wiem co napisać.. bardzo mi przykro.... Nie dziwię Ci się, że miałaś wielkiego doła.. wszystkie tutaj liczyłyśmy, wierzyłyśmy, ze teraz Wam się uda. Ale sama kiedyś pisałaś (jak dobrze pamiętam), że w ciągu 3 kolejnych cykli po laparo są wysokie szanse na ciąże.. Także trzymam mocno kciuki za kolejny cykl. Cytat:
Cytat:
My mieliśmy ślub 02.10.2010 No ja na miesiąc przed tym wielkim dniem byłam kompletnie przerażonaA w ogóle to równo miesiąc przed ślubem mój kochany Tż przysłał mi do pracy bukiet czerwonych róż z karteczką "Już za miesiąc będziesz moją żoną" |
||||
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko super.... to dołączysz do naszej ekipy budowlańców
![]() Gucia6 dla małej. ooo to u Ciebie też alergia na brokuły kurde |
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36245149]Ana, przecież wszystko jest w Karcie Nauczyciela
![]() "Nauczyciel, który uzyskał stopień nauczyciela kontraktowego w ciągu dwóch lat od dnia podjęcia pierwszej pracy zawodowej w życiu w szkole i posiada kwalifikacje wymagane do zajmowania danego stanowiska, otrzymuje w szkole wskazanej jako podstawowe miejsce zatrudnienia na swój wniosek jednorazowy zasiłek na zagospodarowanie w wysokości dwumiesięcznego otrzymywanego wynagrodzenia zasadniczego. Prawo do złożenia wniosku o wypłacenie zasiłku na zagospodarowanie przysługuje nauczycielowi w okresie roku, licząc od dnia uzyskania stopnia nauczyciela kontraktowego."[/QUOTE] Wiem, wiem ja już to kiedyś czytałam, ale nie bardzo rozumiem w odniesieniu do każdej sytuacji... Zaczęłam pracę w zeszłym roku... i co- jeżeli teraz bym nie zrobiła awansu na kontraktowego to już koniec przepadł zasiłek? A jeżeli bym nie miała teraz pracy w tym roku? ![]() No i co z tym, ze robię mgr...? może to dopiero się liczy od pełnego, czyli od magisterskiego? Powiedzmy teraz awansu nie zrobiłabym, zdaję magistra i mam na to jeszcze rok lub dwa... Cytat:
a kiedy miała szczepionkę? jaką ma gorączkę? ![]() biedna... |
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko jak sie mała teraz czuje??
Ana moje koleżanka miała lic. i też dostała zasiłek. A ty teraz zaczynasz awans?? |
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
W DUPCE MA 37,2
A GŁOWKA 36,7 |
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
dr kazała dać jak będzie gorączka Pedicetamol i w środę dopiero wieczorem pojawiła się gorączka, a rano była szczepiona o 9.00 i miała 38,4
![]() czwartek nadal była gorączka , ale tak na dwie godziny przed podaniem leku0bo co 6 godzin jej dawałam 0,7 ml--ale też zbiłam kładąc ręcznik na główkę dzisiaj już w sumie nie miałam 38, ale jeszcze jej dałam o 18.00 0,7 ml ostatni raz mam nadzieję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

?
widac ze sie rozkrecił i gdybysmy mieszkali tu pewnie by juz mówił

I MEGA GORĄCZKA ratunku
ale dobrze że doszło po kodzie ;p
Ale rozumiem, że taki zwyczaj

) to powinnam walczyć... już nie pamiętam dokładnie ale w ustawie też coś tak było- ale nowa praca nie chciałam podpaść.