Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 16:09   #2821
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
A próbowałaś jeść migdały?? Zanim wstaniesz z łóżka zjedz sucharka i popij niegazowaną wodą i poleż jeszcze 10min. Skórka od chleba ponoć też pomaga.
czego ja już tak nie próbowałam - migdałków, chleba, sucharów, krakersów.... różności o których piszą że coś dają - mi nie dają nic niestety

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Tak podczytuję i Scarlett wg mojego lekarza ginekologa i nie tylko mojego wymiotowanie powyżej 5 razy w ciągu dnia jest bezwzględnym wskazaniem do wizyty. Względne jest pisanie:wymiotuję mało-skoro natężenie w ciągu dnia jest spore. Po co się męczyć i szkodzić sobie i Dziecku? Lekarz na pewno przyjmie Cię szybciej jak się dowie co się dzieje
Pisałam, że dziecku to nie szkodzi - weźcie którąkolwiek z ksiąg o ciąży - choćby "W oczekiwaniu..." A leków przeciwwymiotnych i tak brać nie mogę więc po co mam iść - say "hello"?
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 16:09   #2822
Leonikowa
Rozeznanie

[QUOTE=nestelle;36225274]Nie wiem czy to była rwa kul.ale mnie bolał pośladek-kość, bardzo,tez nie mogłam chodzić a wstać-usiąść -kończyło się płaczem...pomogła zmiana twardości materaca..śpię teraz na kanapie...ale przestało boleć zupełnie....

Nestell dzisiaj pytałam moją ginkę o ten ból w pośladku i mówiła, że to rwa kulszowa poleciła basen

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 16:11   #2823
scarlett26
Zakorzenienie

[QUOTE=Leonikowa;36238219]
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to była rwa kul.ale mnie bolał pośladek-kość, bardzo,tez nie mogłam chodzić a wstać-usiąść -kończyło się płaczem...pomogła zmiana twardości materaca..śpię teraz na kanapie...ale przestało boleć zupełnie....

Nestell dzisiaj pytałam moją ginkę o ten ból w pośladku i mówiła, że to rwa kulszowa poleciła basen
moja kumpela chodziła.... na basenie było fajnie, bo jej odpuszczało, ale po basenie zaczynał się horror...

strippi, kiedy zakłada się nową część - masakrycznie dużo już tych stron naklikanych.... wizaz wariuje ostatnio, ale strasznie długo mi się po odświeżeniu ładuje - zastanawiam się czy to nie przez wielkość wątku - też tak macie?

Edytowane przez scarlett26
Czas edycji: 2012-08-31 o 16:13
Stary 2012-08-31, 16:13   #2824
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Pisałam, że dziecku to nie szkodzi - weźcie którąkolwiek z ksiąg o ciąży - choćby "W oczekiwaniu..." A leków przeciwwymiotnych i tak brać nie mogę więc po co mam iść - say "hello"?
Nie polegam na wiedzy nabytej z książek tylko na tym co mówi lekarzRób jak uważasz, chciałam tylko pomóc.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 16:15   #2825
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nie polegam na wiedzy nabytej z książek tylko na tym co mówi lekarzRób jak uważasz, chciałam tylko pomóc.
Dzięki, ale normalnie pewnie daje leki, których brać nie mogę, więc nie mam po co iść
Stary 2012-08-31, 16:15   #2826
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewela28a Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy was swedzi tez skora na brzuchu?Mnie od kilku dni swedzi i nie wiem czy to normalne czy po prostu zaczynaja sie robic rozstepy?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

odkąd zaczęłam smarować brzuszek to swędzenie minęło

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-31, 16:19   #2827
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
odkąd zaczęłam smarować brzuszek to swędzenie minęło
Ja się na razie ograniczyłam do zakupu tej oliwki Rossmanowej i liczę, że jak postoi na blacie w łazience to w jakiś magiczny sposób zadziała... Chciałam Mustele, zastanawiałam się czy nabyć, bo jednak dość droga, TŻ powiedział, że kupi co chcę, ale spytał czy będę używać..... Poprosiłam o inny zestaw pytań Jeśli chodzi o smarowidła jestem totalnie niekobieca.
Stary 2012-08-31, 16:20   #2828
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarka powiedziała że mogę brać aviomarin w razie mocnych wymiotów.
Sprawdzilam skladnik czynny tabletek, ktore biore i okazalo sie, ze wlasnie biore odpowiednik polskiego aviomarinu

po kilku dniach przerwy, wzielam dzisiaj znowu (po konsultacji z lekarzem, mam brac nadal) i faktycznie czuje sie lepiej - czyli jakies dzialanie jednak jest
Stary 2012-08-31, 16:22   #2829
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
to Państwo napędza to błędne koło... A teraz jeszcze jest plan obcięcia becikowegoi dawania go tylko najbiedniejszym...
A my nie możemy się w nie dać wciągnąć... Cholercia gdybym miała jakiś pomysł jak to wszystko uzdrowić zostałabym politykiem :P
A becikowe dla najuboższych - napędzanie (przepraszam za wyrażenie) mnożenia się marginesu niestety. I znów ludzie klasy średniej (za jaką uważam siebie) znajdują się w czarnej dupie! Od państwa nie dostaną pomocy, a nie są na tyle majętni by było ich stać samych...

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Dzięki, ale normalnie pewnie daje leki, których brać nie mogę, więc nie mam po co iść
A skąd wiesz? Cholibka, tyle się męczysz a do lekarza nie chcesz iść! Nie pojmuję... nie pojmuję...
Jak jęczałam mojemu lekarzowi, że mnie strasznie mdli i muli, że nie jestem w stanie skupić się na oddychaniu nawet to się okazało, że są jakieś czopki, które pomagają. Liczę, że skończą mi się te "problemy" książkowo w 12 tyg - bo zaczęły się książkowo w 6 No, czyli poczekam 2 tyg bo dzisiaj zamknęłam 10 tydzień! jupi

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-08-31 o 16:27
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 16:26   #2830
Leonikowa
Rozeznanie

[QUOTE=00anulka00;36230085]robiłam betę jak mi wyszły 2 kreski, ale nie pomyslałam, zeby isć pozniej jeszcze raz.

Dopiero ten lekarz tak mi podpowiedział, zeby zrobic to 2x w odstępnie 48h i moim zdaniem lepiej ze jakoś mnie uprzedził ze róznie moze byc, ale tez zaznaczyl ze to nie znaczy od razu najgorszego.

bede miala oba wyniki to mam zaraz dzownic do niego bezprośrenio na komórke

moja ginka mówiła, że poziom bety po 48 h ma wzrosnąć 50 do 100%.

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-31, 16:58   #2831
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Mamusie

Tak podczytuję i Scarlett wg mojego lekarza ginekologa i nie tylko mojego wymiotowanie powyżej 5 razy w ciągu dnia jest bezwzględnym wskazaniem do wizyty. Względne jest pisanie:wymiotuję mało-skoro natężenie w ciągu dnia jest spore. Po co się męczyć i szkodzić sobie i Dziecku? Lekarz na pewno przyjmie Cię szybciej jak się dowie co się dzieje

Pozdrawiam Wszystkie i powodzenia
wg mojego powyzej 3 razy dziennie ;p
Cytat:
to po co w takim razie lekarz każde się kontaktować? chyba jakiś cel jest. a leki napewno jakies by sie znalazły.
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Jak jęczałam mojemu lekarzowi, że mnie strasznie mdli i muli, że nie jestem w stanie skupić się na oddychaniu nawet to się okazało, że są jakieś czopki, które pomagają. Liczę, że skończą mi się te "problemy" książkowo w 12 tyg - bo zaczęły się książkowo w 6 No, czyli poczekam 2 tyg bo dzisiaj zamknęłam 10 tydzień! jupi
to trzymam kciuki hehe.
widze ze temat z zusem i l4 sie rozkrecił ;p mnie tam nie dotyczy wiec temat mnie nie interesuje ;p
dajcie jakis nowy temat zeby tez mogla sie powypowiadac
no to kto kupil te body z biedronki? ja bylam w 2 i dupa. w jednej zostaly 4 sztuki , 2 czerwone i 2 rozowe w dodatku duze. a drugiej tez duze. eh , ale one z dlugim rekawem, to nie wiem ale w maj/czerwiec to chyba nie trzeba? jak cos koszlke nalozyc?

a moze bysmy klub zalozyly albo wspolny mail? zeby moc zdj brzuszkow wrzucac i takie tam ?

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-08-31 o 17:00
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 17:10   #2832
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no ale co waszym zdaniem jest gorsze w perspektywie czasu? To, że kobieta bierzę kasę przez 8 m-cy siedzenia w domu (ale za to) urodzi dziecko, które będzie pracowało na emerytury kilku osób, i które stokroć odpracuje te 8 m-cy kobiety na zwolnieniu... Czy może lepiej żeby kobieta na żadne zwolnienie nie szła, bo nigdy na dzieco sie nei zdecyduje? Ja wiem, że to może dość skrajne przykłady... ale uważam, ze wsparcie dla kobiet, tj. polityka prorodzinna jest bardzo ważna i uważam, że to Państwo napędza to błędne koło... A teraz jeszcze jest plan obcięcia becikowegoi dawania go tylko najbiedniejszym...
Moim zdaniem, oszukiwaniem Państwa jest naciąganie jego budżetu w przypadku gdy to państwo naprawdę nalezycie dba o politykę prorodzinną (zasiłki, bezpłatne przedszkola i żłobki dla każdego dziecka, itp) . A w takiej sytuacji jaka panuje u nas - uważam, ze to tylko walka o przetrwanie
Haha nie będę mówiła co jest lepsze, lepsze jest po prostu posiadanie fajnej pracy, jak nie trzeba nie chodzenie na l4 i wiadomo lepiej być pięknym, młodym i bogatym Niemniej współczuję sytuacji w pracy i wiem że obserwowanie nepotyzmu musi być irytujące, zwłaszcza że to NASZĄ kasę wywalają na pociotki !

Cytat:
Ja chciałam pracować i nie poszłam na l4 bo chciałam sobie leżeć do góry brzuchem i korzystać z Zusu, po prostu byłam do tego zmuszona, ale rozumiem też matkę np która ma już jedno dziecko, a z drugim jest w ciąży, która nie ma zagrożonej ciąży i nie wymiotuje, a idzie na L4. Wiem jak ciężko jest w ciąży wychowując małe dziecko. Ile energii trzeba w to włożyć. Ciężko by mi było chodzić do pracy, tam stać na nogach 8godzin, wracać wymęczona i zajmować się dzieckiem, domem, itd. Dlatego rozumiem takie matki. Rozumiem też matki, które pozostają w pracy jak najdłużej, bo sama tego chciałam.
Co do umów śmieciowych to powinni coś z tym zrobić, ale wątpię by coś się zmieniło.

ps. mogę pisać niezrozumiale, bo zasypiam z kompem na kolanach [COLOR="Silver"]
Spoko kochana, zrozumiałe jest ja właśnie w takim wypadku drugiego dziecka nie popieram l4, wolałabym żeby Państwo pomogło mi tak zorganizować prace / cząstki etatów, żłobki, dofinansowania do niań/ żebym nie musiała oszukiwać że jestem chora jak nie jestem. No ale to świat idealny wiadomo

Cytat:

Dobra, miałam się nie odzywać na posty scarlett bo to jak gorchem o ścianę ale chyba nie doczytałaś coś tych swoich książek.

W oczekiwaniu, edycja 2012 str 552

Rozdział : Gdy dzieje się coś złego / niepowściągliwe wymioty.

"najczęściej wymagają hospitalizacji w celu podania kobiecie, dla dobra jej i dziecka płynów i leków przeciwwymiotnych w kroplówce. "

- gdy pojawiają się 5-10 dziennie

leczemie : domowe metody, jeśli nie pomogą leki, jeśli nie pomogą i nie ustępują wymioty podawanie płynów dożylnych i hospitalizacja

Cytat:
Nie przejmuj się, ten typ tak ma, nie da się pomóc.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A becikowe dla najuboższych - napędzanie (przepraszam za wyrażenie) mnożenia się marginesu niestety. I znów ludzie klasy średniej (za jaką uważam siebie) znajdują się w czarnej dupie! Od państwa nie dostaną pomocy, a nie są na tyle majętni by było ich stać samych...
No racja z tym becikowym, dla najuboższych

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Swoją drogą niezła gapa jestem, dopiero wczoraj odkryłam że "w oczekiwaniu " ma właśnie ten rozdział o wszystkim złym co w ciąży i rozdział dla tatusiów. Czytam tylko do przodu dwa tygodnie w stosunku do tego co jestem aktualnie i dopiero wczoraj odkryłam szukając zakładki
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 17:11   #2833
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Sprawdzilam skladnik czynny tabletek, ktore biore i okazalo sie, ze wlasnie biore odpowiednik polskiego aviomarinu

po kilku dniach przerwy, wzielam dzisiaj znowu (po konsultacji z lekarzem, mam brac nadal) i faktycznie czuje sie lepiej - czyli jakies dzialanie jednak jest
moderna a czy jesteś bardzo senna po tym leku ?? bo ja po aviomarinie byłam śpiącą królewną z tego co pamiętam to inne leki na żygołki na mnie nie działały typu lokomotiw

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-31, 17:14   #2834
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dobra, miałam się nie odzywać na posty scarlett bo to jak gorchem o ścianę ale chyba nie doczytałaś coś tych swoich książek.

W oczekiwaniu, edycja 2012 str 552

Rozdział : Gdy dzieje się coś złego / niepowściągliwe wymioty.

"najczęściej wymagają hospitalizacji w celu podania kobiecie, dla dobra jej i dziecka płynów i leków przeciwwymiotnych w kroplówce. "

- gdy pojawiają się 5-10 dziennie

leczemie : domowe metody, jeśli nie pomogą leki, jeśli nie pomogą i nie ustępują wymioty podawanie płynów dożylnych i hospitalizacja
Otóż doczytałam, pisałam o DZIECKU, nie o sobie - na tej samej stronie

Choć niepowściągliwe wymioty ciężarnych są utrapieniem dla ciebie, to raczej nie zaszkodzą one dziecku. Większość badań nie wykazuje bowiem, by dzieci urodzone przez matki cierpiące na hyperemesis gravidarum różniły się pod względem zdrowia i rozwoju od dzieci matek, które tej dolegliwości nie miały
Stary 2012-08-31, 17:15   #2835
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Swoją drogą niezła gapa jestem, dopiero wczoraj odkryłam że "w oczekiwaniu " ma właśnie ten rozdział o wszystkim złym co w ciąży i rozdział dla tatusiów. Czytam tylko do przodu dwa tygodnie w stosunku do tego co jestem aktualnie i dopiero wczoraj odkryłam szukając zakładki
masz w formie papierowej czy komputerowej?;>

Stary 2012-08-31, 17:26   #2836
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Otóż doczytałam, pisałam o DZIECKU, nie o sobie - na tej samej stronie

Choć niepowściągliwe wymioty ciężarnych są utrapieniem dla ciebie, to raczej nie zaszkodzą one dziecku. Większość badań nie wykazuje bowiem, by dzieci urodzone przez matki cierpiące na hyperemesis gravidarum różniły się pod względem zdrowia i rozwoju od dzieci matek, które tej dolegliwości nie miały
Leczone! I pod kontrolą lekarza, pierwszy inny art

Wydaje się, że nawet nasilone wymioty nie wpływają negatywnie na płód. W jednym z badań ryzyko powikłań ciąży wczesnej w grupie kobiet z HG było 10 razy niższe niż w grupie kontrolnej[16]. Rzadko niewyrównane zaburzenia elektrolitowe i utrata powyżej 5% masy ciała wiążą się z większym ryzykiem poronienia, porodu przedwczesnego, utraty ciąży, nieprawidłowo niskiej masy urodzeniowej i wystąpienia wad wrodzonych u dziecka

No jak chcesz ryzykować to ryzykuj, śmieszne akcje " na złość mamie odmrożę sobie uszy" w końcu Ty się męczysz, nie ja.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
masz w formie papierowej czy komputerowej?;>

papier ! a ma 600 stron więc trochę za dużo na skanowanie
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 17:31   #2837
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Leczone! I pod kontrolą lekarza, pierwszy inny art

Wydaje się, że nawet nasilone wymioty nie wpływają negatywnie na płód. W jednym z badań ryzyko powikłań ciąży wczesnej w grupie kobiet z HG było 10 razy niższe niż w grupie kontrolnej[16]. Rzadko niewyrównane zaburzenia elektrolitowe i utrata powyżej 5% masy ciała wiążą się z większym ryzykiem poronienia, porodu przedwczesnego, utraty ciąży, nieprawidłowo niskiej masy urodzeniowej i wystąpienia wad wrodzonych u dziecka

No jak chcesz ryzykować to ryzykuj, śmieszne akcje " na złość mamie odmrożę sobie uszy" w końcu Ty się męczysz, nie ja.
Jak sama piszesz RZADKO, > 5% nie straciłam, odwodniona nie jestem, leków p/wymiotnych brać nie mogę, nie widzę sensu męczenia się wychodzeniem z domu po dobre słowo od gina
Stary 2012-08-31, 17:31   #2838
Leonikowa
Rozeznanie

dziewczyny ja się wzięłam za odpisywanie a nie pisze nic jak było na wizycie na początku to dziękuję wszystkim za
A więc wszystko z maluszkiem jest OK ma 79,9 mm i najprawdopodobniej będzie to LEONEK: jupi:

a jeśli chodzi o L 4 to ja właśnie od poniedziałku się wybieram ale z racji zawodu jaki wykonuje, niestety na co dzień mam kontakt z ludźmi chorymi na gruźlicę, żółtaczkę, HIV, świerzb nie mówiąc już o wszawicy i tak miałam szczęście, że nie miałam wymiotów i potrafiłam przeprowadzić wywiad w mieszkaniu gdzie śmierdziało starym moczem, kałem a w lokalu unosił się gęsty dym od papierochów ale to chyba już przyzwyczajenie...... oczywiście nie wspomnę już o pogryzieniach przez nieszczepione psy
ale wiem, że na pewno będzie mi tej pracy bardzo brakować

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-31, 17:35   #2839
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja się wzięłam za odpisywanie a nie pisze nic jak było na wizycie na początku to dziękuję wszystkim za
A więc wszystko z maluszkiem jest OK ma 79,9 mm i najprawdopodobniej będzie to LEONEK: jupi:

a jeśli chodzi o L 4 to ja właśnie od poniedziałku się wybieram ale z racji zawodu jaki wykonuje, niestety na co dzień mam kontakt z ludźmi chorymi na gruźlicę, żółtaczkę, HIV, świerzb nie mówiąc już o wszawicy i tak miałam szczęście, że nie miałam wymiotów i potrafiłam przeprowadzić wywiad w mieszkaniu gdzie śmierdziało starym moczem, kałem a w lokalu unosił się gęsty dym od papierochów ale to chyba już przyzwyczajenie...... oczywiście nie wspomnę już o pogryzieniach przez nieszczepione psy
o jeny, a możesz zdradzić co robisz? bo zgaduję że pracownik socjalny/policja? z tego wszystkiego to te azorki chyba najgorsze.... faktycznie warunki nie za fajne jak dla ciężarnej, no ale to tak jak i u mnie
Stary 2012-08-31, 17:36   #2840
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
witajcie

postanowiłam zrobić dziś bete, wyniki będę mieć po 17. mam nadzieję, że się nie podłamę totalnie jak je odbiorę

jak skóra swędzi to radzę często nawilżać, bo może popękać.

nawet nie wiecie, jak mnie mdłości cieszą dziś nawet prawie zwymiotowałam

natal84 czekam z niecierpliwością na twój wynik Bety

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
o jeny, a możesz zdradzić co robisz? bo zgaduję że pracownik socjalny/policja? z tego wszystkiego to te azorki chyba najgorsze.... faktycznie warunki nie za fajne jak dla ciężarnej, no ale to tak jak i u mnie

pracownik socjalny

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-31, 17:40   #2841
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
papier ! a ma 600 stron więc trochę za dużo na skanowanie
uuuu musze poszukac na necie ;p ale to nie dzis ;p

Cytat:
wow kolejny chłop i to jaki duzy, to widze tez jest wiekszy niz powinien nie? moj mial 77mm to wskazywalo na 13tydz 5 dzien. a u ciebie jak? a foteczka jest?
no kurcze sami faceci na watku to moze i ja sie zalapie na faceta. chyba ze do 3 razy sztuka i teraz baba jakas wyjdzie

http://allegro.pl/spioszki-spiochy-7...570293127.html patrzcie jakie slodkie napisy

Stary 2012-08-31, 17:48   #2842
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
pracownik socjalny
no to ja bym się jeszcze bała żeby mi ktoś np. pod wpływem nie przyłożył. choć w sumie nie wiem jak to się odbywa - chodzisz sama? z policją? odważna jesteś

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
wow kolejny chłop i to jaki duzy, to widze tez jest wiekszy niz powinien nie? moj mial 77mm to wskazywalo na 13tydz 5 dzien. a u ciebie jak? a foteczka jest?
no kurcze sami faceci na watku to moze i ja sie zalapie na faceta. chyba ze do 3 razy sztuka i teraz baba jakas wyjdzie

http://allegro.pl/spioszki-spiochy-7...570293127.html patrzcie jakie slodkie napisy
hehe, ja chyba kupię takie nieco bardziej realne.... http://allegro.pl/body-62-cm-i2597877488.html
Stary 2012-08-31, 17:49   #2843
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
uuuu musze poszukac na necie ;p ale to nie dzis ;p

Dragussia dzisiaj mam dokładnie 14 tydz. i 2 dz.

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-31, 17:55   #2844
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Super ze z dzidzią wszystko OK!
A za pracą to fakt że będzie się tesknić - jaka ona by nie była to człowiek się przyzwyczaja do ludzi, otoczenia itp. Ja też za swoją będe teknić choć mam nadzieje ze bede chodzić do niej jak najdłużej
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 18:14   #2845
Leonikowa
Rozeznanie

[QUOTE=scarlett26;36240229]no to ja bym się jeszcze bała żeby mi ktoś np. pod wpływem nie przyłożył. choć w sumie nie wiem jak to się odbywa - chodzisz sama? z policją? odważna jesteś

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

niestety ryzyko, że możesz oberwać jest dość duże nie mówiąc już, że jakiś psychol może zamknąć Cię w mieszkaniu policjant, strażnik miejski ma bynajmniej sprzęt......
miałam już sytuację, że wchodziłam z 3 koleżankami i 2 policjantami najgorsze syt. bywają przy odbieraniu dzieci.....no ale nie będę tu zasmucać

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Super ze z dzidzią wszystko OK!
A za pracą to fakt że będzie się tesknić - jaka ona by nie była to człowiek się przyzwyczaja do ludzi, otoczenia itp. Ja też za swoją będe teknić choć mam nadzieje ze bede chodzić do niej jak najdłużej

Będę tęsknic i to jeszcze jak tym bardziej, że mam paru klientów do których mam słabość

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

[QUOTE=Leonikowa;36240606]
Cytat:
no to ja bym się jeszcze bała żeby mi ktoś np. pod wpływem nie przyłożył. choć w sumie nie wiem jak to się odbywa - chodzisz sama? z policją? odważna jesteś

niestety ryzyko, że możesz oberwać jest dość duże nie mówiąc już, że jakiś psychol może zamknąć Cię w mieszkaniu policjant, strażnik miejski ma bynajmniej sprzęt......
miałam już sytuację, że wchodziłam z 3 koleżankami i 2 policjantami najgorsze syt. bywają przy odbieraniu dzieci.....no ale nie będę tu zasmucać

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Dragusia oczywiście foteczki są jak wrócę do domu to dodam

Będę tęsknic i to jeszcze jak tym bardziej, że mam paru klientów do których mam słabość

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

dawno nie było nic o jedzeniu, a więc właśnie siedzę sobie u mamusi i jem serniczek z polewą czekoladową i popijam herbatkę

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-31, 18:19   #2846
Agnjeska
Zadomowienie

Hej dziewczyny (: podczytuję was ale pisać nie ma kiedy, miałam w tym tygodniu młyn w pracy, do 20 musiałam zostawać żeby się wyrobić... ale teraz będzie luźniejszy miesiąc a październik w ogóle spokojny, bo kolekcje zimowe dopiero zaczynamy od listopada ^^

Leonikowa gratuluję chłopca ! (: i cieszę się że wszystko jest okej ! (:

scarlett uważaj na te wymioty, moja szwagierka przez to 2 razy wylądowała w szpitalu, na kroplówce, straciła 10 kg i ogólnie nieciekawie to wyglądało..

Dziewczyny... widzę że była mowa o L4... wy przynajmniej możecie na nie iść. U nas nie ma tak lekko. Pracować będę do 34 tyg, z tym że pracodawca musi zapewnić mi wygodne warunki no i 1h więcej przerwy... ciekawa jestem jak to będzie wyglądać w praktyce.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 18:20   #2847
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

w nawiązaniu do L4 i zusu a ja już sama nie wiem co robić.

z jednej strony chciałabym popracować a z drugiej strony nie wiem ile dam radę a stresować się i użerać z szefową to nie mam siły.

Zazdroszczę sytuacji że można tęsknić za pracą. ja z jednej strony mam momenty kiedy czuję że to co robię jest tym co chcę robić a są momenty kiedy po prostu jadę tam i mam odruch wymiotny (bynajmniej nie od ciąży).
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 18:39   #2848
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
w nawiązaniu do L4 i zusu a ja już sama nie wiem co robić.

z jednej strony chciałabym popracować a z drugiej strony nie wiem ile dam radę a stresować się i użerać z szefową to nie mam siły.

Zazdroszczę sytuacji że można tęsknić za pracą. ja z jednej strony mam momenty kiedy czuję że to co robię jest tym co chcę robić a są momenty kiedy po prostu jadę tam i mam odruch wymiotny (bynajmniej nie od ciąży).
Ptaszynko

Ja na L4 mam zamiar iść 18 bo moja praca też jest stresująca a szefowa czasem straszna...A w pracy muszę dzwigać nie mam przerwy na śniadanie i do tego kładę się wciąż na ladę brzuszkiem Jutro mija u mnie 8 tydzień

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Klementynka

Moja szwagierka ma termin porodu na 20 września i większość rzeczy "fotelik wózek itp" zakupiła na tablica.pl lub podobnych stronach za grosze a rzeczy są jak nowe ze sklepu w idealnym stanie... Ja też będę szukać wielu rzeczy na takich stronach

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 18:43   #2849
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dziewczyny a miałyście doły?

kurcze ja się dziś czuje normalnie jak miałam depresję jeden wielki strach że nie podołam że pozawalam to na co pracowałam 5 lat
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 18:51   #2850
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragussia dzisiaj mam dokładnie 14 tydz. i 2 dz.
wow to tak jak ja to jestesmy w trójkę ty ja i strippi wg usg ostatnich ten sam etap ciazy a termin kazda ma inny ;p

tylko ja nie znam płci ;/ licze ze 6 wrzesnia sie dowiem. to jak wy na tym samym etapie to ja tez chce chlopa ;p

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-08-31 o 18:53
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości