|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Ja też się żegnam, jedziemy do rodziców, odezwę się może jutro a jak nie to po weekendzie dopiero.
Jutro być może zamówimy wózek jeśli w końcu się zdecydujemy I kupimy parę pierdół z wyprawki ![]() Miłego weekendu wszystkim
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam 25 Cytat:
![]() gratkiCytat:
Juz wybrałam sprzedawcę od pieluch przescieradel itd, porownalam z innymi i chyba najtaniej, zamówie 10 białych i 5 kolorowych tetra i 5 flanelowych, starczy chyba?
|
|
|
#3903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobiłabym te ciasto na moje urodzinki
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Warto byłoby się jeszcze dowiedzieć czy sama rozdzielność wystarczy - może na wizażu są jakieś prawniczki i doradzą Ci coś jeszcze. A jak nie to iść jeszcze do prawnika po poradę, żebyś była maksymalnie zabezpieczona przed jego długami. |
|
|
|
|
#3905 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super,ze jest poprawa Cytat:
kurcze ja tez mam takie ulozenie i mala mi napiera,ale nic o asparginie nie mowil Ewa gratulowalam na facebooku,ale tu chetnie jeszcze raz napisze - GRATULACJE Przykro mi z powodu sytuacji z mezem, tez mamy dlugi i kredyty,bo moj tz 3 lata nie pracowal,mial ciezka sytuacje rodzinna i teraz to splacamy,ale przelewamy kase na jedno konto i najpierw oplaty ida a potem przyjemnosci i leci do przodu. Musisz byc twarda,a z ta wyprowadzka to dobry pomysl,choc wierze,ze nie tak to wszystko sobie wyobrazalas. Mam nadzieje,ze sie twoj maz ogarnie i zobaczy jak wiele moze stracic.
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia współczuje Ci tej całej sytuacji.. nie ma co gadac Twój mąż jest strasznie nieodpowiedzialny.. musisz go postawic do pionu ! Jesteś twarda babka i dasz radę
...................... Zrobiłam opłaty.. cała moja pensja poszła ! No nic takie życie.. na szczęście w poniedziałek wpadnie jeszcze pensja męża.. Cieszę się, bo dostał kaskę za nadgodziny i mam kasę na wyprawkę. Myslicie, że starczy mi 1500 zł ( bez wózka, bo rodzice kupują). Nie chciałabym już nic z pensji dokładac..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Mi od czasu do czasu też tak napiera. Lekarka na zajęciach mówiła, żeby się wtedy kłaść. Ja dodatkowo podkładam sobie pod pupę jakąś poduszkę i czuję jak maluszek przesuwa się w kierunku żeber, zgodnie z siłą grawitacji. Leżę tak sobie kilka minut, aż poczuję, że już jest ok. Jak w międzyczasie robi się niewygodnie to wyciągam tę poduchę i np. kładę się na boku. Potem wstaję i nie czuję żadnego napierania.
|
|
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Co sądzicie o takiej fryzurce?
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
myslę, że starczy, zalezy co konkretnie musisz kupić, czy cos juz masz? łóżeczko? |
||
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dał aspargin na skurcze lydek w nocy
Perełka uwielbiam jak jest prosty krok z kwiatem ![]() Kaaamila tak jak Natallkaa napisała, ciezko stwierdzić, ja sobie spisuje wydatki i z wózkiem i fotelikiem plus ubranka ale bez np lozeczka wydałam 2,500 a jeszcze cos potrzeba więc to nie koniec, ale większość mam. Tylko w tej kwocie na serio jest wszystko kocyki, ręczniki, spiworek itd A nam wczoraj przyszły jakieś opłaty wyrównanie za wode itd za kilka miesięcy 900 zł
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-08-31 o 17:47 |
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się ograniczysz to 500 zł starczy ale jak się rozszalejesz to 5000 będzie mało ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Śliczna |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo ładna, skromna. Lubię fryzury ślubne z kwiatkiem Cytat:
Ja już po wizycie, wszystko OK, szyjka długa i zamknięta, słyszałam serduszko. Dostałam tylko globulki, bo jakaś infekcja się przyplątała no i szlaban na przytulanki. USG dopiero następnym razem, szkoda, bo dawno nie widziałam Mikołaja. Następna wizyta 21września.
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia wybacz, ale jak czytam to co piszesz o mężu to mi się nóż w kieszeni otwiera! Takiego to ja bym pogoniła w pierony
Nie mówię że mój jest idealny, też miał różne wzloty i upadki, szansę trzeba dać każdemu, ale z tego co piszesz to wynika że to jest taki typ i tylko problemów sobie przez niego narobisz. mam nadzieję że się mylę ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A infekcję pewnie szybko wyleczysz
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy skurcze braxtona są gdzie indziej umiejscowione niż te "normalne"? Tak mnie boli brzuch jak na miesiączkę i to wcale nie przechodzi
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Ja ciuszków nie będę kupować dużo, bo dostałam od koleżanki i sama kupiłam, głównie w lumpku, więc tanio. Na pewno jak się dzidzia urodzi to jeszcze dostaniemy. Teraz po wypłacie mam zamiar zacząć zakupy z listy. Bez większych szaleństw. Bo tak jak piszecie, wszystko zależy od miejsca, gdzie się kupuje, od firmy itp.
Landi, bardzo Ci współczuję nerwów, ale może właśnie to dobry pomysł z tą wyprowadzką. Niech wie, że jak się nie zmieni, to Ty nie będziesz tolerowała takiego zachowania, przepuszczania kasy na pierdoły. Musisz myśleć o Kubusiu teraz przede wszystkim
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Będę na raty odpisywać, bo mi się ciągle coś przypomina.
Super, że u Dojotki się poprawia. oby tak dalej i u reszty dziewczyn też ale mi się zachciało napoju gazowanego, np oranżady z helleny
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do skurczy to obydwa rodzaje odczuwa się w macicy ale wszystkie bolesne, długotrwałe lub regularne powinno się od razu skonsultować z lekarzem |
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Czyli mówił ze normalnie slodzic itd?
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna ! Uwielbiam takie delikatne fryzurki..
Dzięki Kochane za odpowiedzi w sprawie kwoty na wyprawkę.. no wiecie nie chce szalec.. chodzi mi o podstawowe środki pielęgnacyjne i konieczne dla dziecka tj. wanienka, pieluchy tetrowe, łóżeczko (max. 400zł chce przeznaczyc), materac, pościel, kołderkę, prześcieradełka, ręczniki, przewijak, kosmetyki, smoczki, butelki itp.. Wózek mamy mniej więcej wybrany tak wiec należy to na szczęście do moich rodziców.. ........................ Dzisiaj robię sobie wieczorny Dzień Dziecka i mam żelki i coca cole Na dodatek wgrywam sobie Simsy 3 i będę oglądac Harrego Pottera
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też kazała lekarka się zachowywać normalnie przed glukozą, tylko żeby na no się nie najadać, ale ja nigdy tego nie robię więc nie miałam problemu
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- skusiłas mnie jeszcze bardziej, idę do sklepu po oranżadę:P
|
#3924 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sliczna Cytat:
Cytat:
nic nie moge zaplanowac,bo nawet nie umiem policzyc ile mi zaplaca,a nie wiem tez doklanie ktorego dnia. Dzis zanioslam zwolnienie od 30 sierpnia do 21 wrzesnia i zalegle za 2 dni sierpnia,ktore musial lekarz poprawic i oni mi zaplaca pewnie na koniec wrzesnia za te dwa zwolnienia,ale to tez nie wyjdzie cala pensja. Tak mi beda dziubac po kawalku,az sie wyrowna, to mnie wkurza.
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaaamila bedzie dobrze, tak jak pisały dziewczyny to jest ciężkie do oszacowania bo zależy co kupujesz, jakie i gdzie, jednym wystarczy spokojnie tyle a drugiemu i te 5 tys bedzie mało Czasami sam wozek kosztuje 2 lub 3 tys ...mam znajoma co sprowadziła jakiś ze stanów za chyba 6 tys więc "kasa na wyprawke" to szerokie pojęcie
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-08-31 o 18:14 |
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiak- nie ma co sobie żałowac
Milenko- współczuje tej sytuacji z ZUSem.. mój lekarz na szczęście wypisywał mi zwolnienia powyżej 30 dni tak więc zawsze dostawałam całą pensję a nawet większą.. Liczyła mi się trzynastka tak więc lepiej wychodziłam na L4 niż teraz na normalnej pensji Gabi- no wiadomo niektóre osoby mają mega wymagania No ja wózka w tej kwocie nie liczę, bo jak już pisałam rodzice nam go fundują.. na ale mam nadzieję, że na inne rzeczy wystarczy.. jak nie to z pensji się dołoży....................... Zrobiło się czarno jak cholera !!! Chyba zaraz będzie mega burza !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-31 o 18:16 |
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewniam, ze bedzie pyszne a i do tego bardzo szybko sie robi!!piękna Cytat:
Własnie takową piję - żółtą ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Boże mam 44 zł na koncie do 10
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
ewcia moim zdaniem bardzo dobrze zrobisz jak przeniesiesz sie do rodzicow, tam na pewno ci pomogą jak sie maluch urodzi, a M niech sie ogarnie.powiem zcezrze na Twoim miejscu wk..rwilabym sie na maxa i sie wyniosla, na koncu ty bedziesz musiala splacac jego dlugi...
oczywiscie to nie jest taka sama sytuacja, bylam z facetem bardzo dlugo ktory narobil mi strasznych dlugow i do tej pory to splacam, wiec radze ci zalatwic tą rozdzielnosc tak w razie W.no ale moj eks nie pracowal, wiec totalny pasożyt ja harowalam cale dnie itp itd Twoj Mna pewno cie kocha, no ale samą miloscią się nie zyje, tzreba się troche ogarnąc, od pol roku ponad wie ,, że bedzie ojcem i glową rodizny no to czas najwyzszy, skoro sie nie kwapi to ciemno to widze.jak sie przeniesiesz moze go coś oświeci |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
może jak mnie straci chociaż na jakiś czas to postanowi zmienić nasze życie na lepsze. A jeśli małżeństwo się rozpadnie - trudno. Trzeba żyć dalej. Szkoda mi w tej sytuacji tylko Kubusia, no ale z drugiej strony nie takie problemu ludzie mają.
Na mojego męża chyba zadziała jedynie porządny wstrząs... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

I kupimy parę pierdół z wyprawki 

Powiedział też, że to ułożenie może powodować, że głowka napiera na kanał rodny i dlatego mam brać koniecznie 3x dziennie po 2 tabletki asparginu.

za Dojotkę!!!

Nie mówię że mój jest idealny, też miał różne wzloty i upadki, szansę trzeba dać każdemu, ale z tego co piszesz to wynika że to jest taki typ i tylko problemów sobie przez niego narobisz. mam nadzieję że się mylę