|
|
#2851 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
A co do pracy, no Tobie się nie dziwię. A praca na pewno pełna wyzwań i bardzo ciekawa. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hmm, ale w sensie że w pracy pozawalasz ? czy chodzi o ten egzamin ? |
|||
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Leonikowa
Gratulacje chłopak i to duży ale dziewczyny teraz pora na dziewczynki, bo ja chce chłopca a nie starczy dla mnie ciekawa jestem jak na innych wątkach bo chyba ogólnie jest mniej więcej 50/50 lub 40/60 chłopak/dziewczynka, ciekawe jak będzie u nas, jak narazie wysyp chłopców |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
Obserwuje Cie ja żeby mieć prace muszę skończyć dr a żeby skończyć dr muszę zdać ten egzamin i tak kółko się zamyka. pracuję na uczelni już 5 lat i kurcze szkoda by było zawalić to na co pracowałam. z drugiej strony jak zrobię dr mogę odejść i szukać szczęścia gdzieś indziej stąd dr jest takim punktem który muszę zrobić tylko już sił brakuje.
a że mnie to tyle kosztuje nerwów zdrowia to mam doła że może trzeba było poczekać (pomijam że mam problemy ze zdrowiem i 7 cykli się staraliśmy a teraz się udało) |
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio wszystkie chcecie chłopów? Żadna dziewczynki??? Edytowane przez scarlett26 Czas edycji: 2012-08-31 o 19:24 |
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Poczytuję Was od lipca (wtedy dowiedziałam się o ciąży), ale nieśmiało dołączam dopiero teraz, bo wcześniej tak jakoś bałam się, że jednak coś pójdzie nie tak...Jest to moja pierwsza ciąża, więc trochę panikuję. Termin wg om mam na 5.03. a wg usg na 26.02. W środę miałam badanie usg (pierwsze! myślałam, że umrę z nerwów) genetyczne z testem pappa. Wyniki wyszły ok, dzidziuś jest zdrowy, ma 75 mm i pisiorka między nóżkami Tak więc witam i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale wazne, ze choc troche dziala, bole brzucha zdecydowanie mniejsze, niz wczoraj.. tyle, ze musze te tabletki brac, bo inaczej mdlosci i bole wracaja. Cytat:
Gdzie pracujesz? ![]() Ja od roku juz w H&M
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogole to witam i gratuluje a termin mamy podobny ja wg pierwszego usg w 6tyg 2 dniu na 5 marca a wg ostatniego na 27 lutego no to juz 4 jestesmy ten sam etap w tym 3 pisorki a ja nie wiem
|
|
|
#2859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce dziewczynke
![]() Ale jakos mam dziwne przeczucie na chlopca ![]() Witaj
|
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Hah nie... kolekcje wystrojów domów, w szczególności ekskluzywne tapety i różne materiały (; (zanim zaczęłam tam pracować nie miałam pojęcia że takie w ogóle istnieją, mój dom jest 'wystrojony' w taniochy z marketów
)Cytat:
A dowiem się dopiero po 20 tyg
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-08-31 o 19:36 |
|
|
|
|
|
#2862 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj mam dla Ciebie link, może coś znajdziesz dla siebie http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ciaza/ciaza...by-na-nudnosci Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do pracy też bym chciała wrócić szybciej, jednak nie wyobrażam sobie zostawić maleństwa i wracać na 8godz etap, gdzie zmiany są tak ułożone, że i tak spędzam cały dzień w pracy. :/ Cytat:
![]() to już Ci zmieniam na liście, że będzie synek u mnie też taki duży chłop :d Cytat:
Ja chciałam synka, bo już mam córeczkę. Ale jako pierwsze dziecko chciałam dziewczynkę Cytat:
no i gratulacje ![]() widzę 4 synek na liście!! daj mi dane na pw, wg pierwszej strony to dopiszę Cię do listy mamuś ![]() Dziewczyny poszłam spać o 16:30 i wstałam o 19:10 ![]() masakra
|
|
|
|
#2863 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Leonikowa;36238219]
Cytat:
![]() Cytat:
!!! I do tego chłopiec !Cytat:
.I gratuluje chłopca ! Dobrze trafiłaś....jak na razie mamy tu klub męskich potomków.....
|
|||
|
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
scarlet doktorat napisany oddany został tylko egzamin i obrona a może powinnam napisać aż?
boję się egzaminu bo prof mam średnio życzliwych. od października zaczynają się zajęcia a mam ich sporo i do tego laboratoria i sama nie wiem czy nie wziąść zwolnienia bo moze i chemikaliów na labie nie mam to jednak na wydziale chemicznym to różnie jest z tym wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- skończyłam 6 tydzień, no najgorsze ze jak nie zdam tego teraz we wrześniu to zmienia sie cała komisja - prof którzy mi juz podali zakres materiału a nowi - nowy zakres, do tego najwcześniej komisje powołają w połowie października a wtedy to może być różnie z moim sampoczuciem a do tego normalnie mam cały etat w pracy i nie będzie na nic czasu... no ale chyba powoli się oswajam że najwyżej się nie uda ale ja już taka jestem kurde za ambitna studia skończyłam z wyróżnieniem to dr mi się wymyślił i nie chcę tego spiepr.... ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- a ja nie wiem co będzie i jest mi wszystko jedno. Będzie albo Tomek albo Natalia
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
Same chłopy się ujawniają! Mówię Wam, to takie bezwstydniki co się pokazują w koło i chwalą siuraczkami
![]() U mnie w domu pewnie dość tradycyjny układ: ja chcę dziewczynkę, mąż mój synusia
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za powitanie i gratulacje
![]() Cytat:
U mnie wszyscy, na czele ze mną myśleli, że jednak będzie dziewczynka, a tu proszę, niespodzianka. Ale co tam, będzie motywacja, żeby mieć kolejne
|
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
No to witajcie w klubie - ja to podchodziłam do tematu, że jak w ogóle ma być to niech chociaż będzie dziewczynką..... TŻ miał ciśnienie na temat. Twierdzi. że i to i to jest fajne, i najlepiej chciałby parkę, ale ja mówię, że to już nie ze mną
Też mu się pozmieniało, bo wcześniej już miał plany, jak to będzie se majsterkował z synkiem, a co tu z córeczką robić.... Zobaczymy
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakos tak przykro sie czyta o niechcianej ciazy
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
Serio wszystkie chcecie chłopów? Żadna dziewczynki???[/QUOTE]
ja chce dziewczynke
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja chcę Za to Mój Tż czeka na chlopaka... no i ja też coś chlopaka przeczuwam![]() to ja podobnie... wstaalm pół godz temu
|
|
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to, że nie popieram jakichkolwiek ograniczeń w becikowym to zupełnie inna sprawa. my byśmy chcieli dziewczynkę |
||
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyniki odebrałam, wydają się byc całkiem całkiem, ale zobaczymy jakie będą w poniedziałek, bo tu przecież najważniejszy jest przyrost
|
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeee tam, nie to że nie chcianej. Planowanej, bardzo chcianej przez TŻta, a z mojej strony to stosunek raczej ambiwalentny. Tak jak pisałam wcześniej - po poronieniu wcale się nie nastawiam, że to dziecko się urodzi, a zdecydowałam się na zasadzie lepiej grzeszyć i żałować niż żałować że się nie grzeszyło. Trudno, nie mam instynktu macierzyńskiego...
|
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
ja chce dziewczynke
[/QUOTE]...ja będę miała chłopca -czułam to od początku...ale było mi wszystko jedno...i choć to moje trzecie dziecko:chłopiec-dziewczynka - i teraz chłopiec to z ręką na sercu za każdym razem była mi obojętna płeć.Choć może gdybym miała zestaw chłopiec-chłopiec to wolałabym potem dziewczynkę...kto wie...? Ale błędne jest założenie chłopiec urwis,dziewczynka -księżniczka...może się okazać ,że ta nasza księżniczka to niezły gagatek... Ja mam opiekuńczego,odpowiedzial nego chłopca ,który bardzo mi pomaga,i "księżniczkę",która ma 3 lata-loki do pasa,słodką buzinkę,nie lubi lalek,kolor różowy to kara,kocha buciki ,marzy o kung-fu ,chodzi w rękawicach bokserskich i ...strzela fochy -szalony mix.Więc czasem może się okazać,że majsterkowanie może być bliższe "księżniczce"....he he ![]() Cytat:
A co do instynktu macierzyńskiego....nie zawsze pojawia się on z momentem zajścia w ciążę....może trzeba poczekać i mniej czytać durnych artyułów(jeśli ktoś nie umie się zdystansować)a więcej wczuć się w siebie..... ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Dziewczyny ,znowu mnie boli głowa... przed południem wzięłam już dwa paracetamole.Mogę jeszcze wziąść?A jak tak to ile?
|
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Ciebie czytanie artykułów jest durne, ja czerpię z nich potrzebne informacje, bo jak już coś robię, to chcę to robić porządnie i choć teoretycznie jak umiem najlepiej przygotować się na to co mnie czeka. Wsłuchiwanie się w siebie, gdy potrzebujesz informacji nie ma sensu. Ja chcę wiedzieć, a nie przypuszczać i gdybać, bo na ty można się przejechać. |
|
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-31 o 21:33 |
||
|
|
|
|
#2878 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej gratuluję ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- [QUOTE=strippi; Jupiiiii ![]() to już Ci zmieniam na liście, że będzie synek u mnie też taki duży chłop :d dziękuję ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- [/COLOR] Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
Jest sporo ciekawych rzeczy (po raz pierwszy widziałam np. tapetę w 3d wprawdzie wzór okropny, wyglądało to jak bombki na choinkę, trudno to sobie wyobrazić... ale naprawdę ciekawe do zobaczenia. W domu bym tego w życiu nie chciała ale z założenia jest przeznaczona do klubów). Jest też sporo rzeczy okropnych, w/g mnie nie wartych swoich cen ale podobno o gustach się nie dyskutuje (;
|
|
#2880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.no właśnie wczoraj było podobnie....i całą noc się strasznie męczyłam.Dziś już nie dam rady.... o odp.czy mogę jeszcze wziąść jeśli rano brałam 2 paracetamole?Cytat:
Nie ,dla mnie czytanie artykułów nie jest durne ale niektóre z nich są...a do większości potrzebny jest dystans-Tobie go brakuje.Artykuły,badania, dane to jedno(często teoretyzowane..) a życie -to drugie..rzadko bywa książkowe. Zacznij może czytać jakieś poradniki "jak być szczęśliwą?"itp-może pomoże..... A na dziecko -moim zdaniem-należy się decydować jeśli oboje rodziców tego chce,inaczej to katastrofa... A co do przypuszczeń...to Ty też je masz...uważasz ,że nie masz instynktu ale nie miałaś jeszcze okazji tego sprawdzić-i żaden art.Ci nie pomoże-ocenisz to za rok,może dwa.... Przypuszczasz,że dr Ci nie pomoże,nie sprawdzisz tego,ale zakładasz ,że nie i już ,Ty wiesz lepiej....albo artykuł wie lepiej.... Oj trudna z Ciebie osoba -i sądząc po wypowiedziach-ciężko na to pracujesz. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Ale teraz ..umieram...marzę o tabletce!Mogę? |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

jeden wielki strach że nie podołam że pozawalam to na co pracowałam 5 lat 

chłopak i to duży