Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 20:45   #811
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
każdą krytykę uznajesz za mieszanie z błotem? możesz sobie podać rękę z inną wizażanką z tematu o rozwalającej modzie ;-)
to kolejny pogląd, który idealnie wpisuje się w ideę tego wątku oraz mnie niezmiernie dziwi ;-)
No nic nie poradzę, że takie jest znaczenie tego zwrotu. Dodatkowo twoja krytyka nie ograniczyła się do prostego "nie podoba mi się", ale zawierała elementy obraźliwie dla pewnej grupy ludzi. Z tego właśnie powodu uważam, że mieszanie z błotem jest dobrym określeniem na to, co zrobiłaś kilka postów wcześniej.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:46   #812
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
edit.

Mnie dziwią strasznie mega poważni ludzie, którzy uważają oglądanie np. bajek Disney'a niezależnie od wieku, za infantylizm. Ja uwielbiam bajki Disney'a i właśnie oglądam Herkulesa . Są sytuacje wymagające powagi, ale uważam, że nie można być w życiu poważnym o każdej porze dnia i nocy.
Mnie irytują poważne dysputy nad rzekomo poważną muzyką, że np. techno to zło dla debili a rock to taka poezja dla duszy. I człowieki niemal zrywają wieloletnie przyjaźnie przez jakieś obrazy ich ulubionych zespołów
Ja słucham co popadnie i mam gdzieś co słuchają inni, dopóki słuchają tego sami.

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:48
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:50   #813
WhiteCherry
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36246389]No nic nie poradzę, że takie jest znaczenie tego zwrotu. Dodatkowo twoja krytyka nie ograniczyła się do prostego "nie podoba mi się", ale zawierała elementy obraźliwie dla pewnej grupy ludzi. Z tego właśnie powodu uważam, że mieszanie z błotem jest dobrym określeniem na to, co zrobiłaś kilka postów wcześniej.[/QUOTE]
rozśmieszasz mnie twierdząc, że słowo panienki + uważam za niestosowne/niesmaczne (nic więcej się w tych postach nie znalazło, reszta to twoja nadinterpetacja) to zmieszanie z błotem.
aż boję się zapytać jak reagujesz na faktyczne mieszanie z błotem.

ewentualnie może nie wiesz, co to tak naprawdę znaczy. Mogę Ci wytłumaczyć, żebyś nie błądziła na przyszłość i mogła w porę zareagować, jeśli ktoś będzie obiektem faktycznych szykan i drwin.

Jeżu - póki co brak nowych aferek, ale nie omieszkam powiadomić o nowościach na froncie ;-)

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:52
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:53   #814
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Mnie do tej pory rozwala pytanie o ulubioną bułkę z maca, oczywiście praca w Multikinie na najniższym stanowisku

Ja pytania w stylu jaki jest twój idealny szef przy pracy za głodową stawkę, dorywczą, bez możliwości rozwoju uważam za zwyczajnie durne. Albo gdzie widzę się za 5 lat, i co ja mam odpowiedzieć? Że widzę się tyrającą za połowę najniższej krajowej w firmie, dla której takie absurdy to najwyraźniej codzienność? Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że "raczej nie tutaj..." - zagadka dlaczego nie oddzwonili rozwiązana
W ogóle myślałam, że tego typu pytania to legendy miejskie dopóki sama nie zaczęłam szukać pracy - okazało się, że pracodawcy naprawdę się tak kompromitują, ba, niektórym sprawia to dużo radości Jeszcze rozumiem jak ktoś taki test robi na poważne stanowisko, po rzeczowej rozmowie na temat doświadczenia/kwalifikacji kandydata, w innych wypadkach po prostu mnie to śmieszy.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:54   #815
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
A mnie dziwią takie reakcje. Ja to nawet moim partnerom pokazywałam swoje sweet focie jako bobasek z gołą pupcią. Unikałam tylko pokazywania tych z pusią.
Mnie to nie robi, że rodzina czy ktoś kogo dobrze znam widzi takie zdjęcia.
Jakby to oglądali moi rodzice, to jeszcze by przeszło. Ale jak taki album dostanie do ręki każda osoba, która jest na przyjęciu, to już nie jest mi do śmiechu
Stary 2012-08-31, 20:55   #816
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie irytują poważne dysputy nad rzekomo poważną muzyką, że np. techno to zło dla debili a rock to taka poezja dla duszy. I człowieki niemal zrywają wieloletnie przyjaźnie przez jakieś obrazy ich ulubionych zespołów
Ja słucham co popadnie i mam gdzieś co słuchają inni, dopóki słuchają tego sami.
To mi się kojarzy z podejściem za czasów gimnazjum... ło matko u mnie to grubo z 10 lat temu . Powszechne było identyfikowanie się z jakąś subkulturą i bronienie wydumanych idei, niczym konstytucji . Teraz mnie to śmieszy, ale wtedy uważałam, że tylko ci rockowi/metalowi są super a reszta niech się schowa . Teraz ważne dla mnie jest dobre samopoczucie i wg niego słucham tego, na co mam ochotę. Chociaż do dziś nie słuchałam hip hopu ani żadnego techno. Za to lubię sobie porozpływać się nad głodem Aguilery czy innej Amy Winehouse .

edit.

Jak tak czytam o Waszych zmaganiach z pracą, to po odchowaniu dziecka już wolę iść do szklarni ciąć kwiatki... a potem dziwią się w tv, że młodzi ludzie, znający języki, chcący żyć normalnie, uciekają za granicę .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:58
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:58   #817
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Oj tutaj sporo młodych dziewczyn się tak ubiera, że mam ochotę je obedrzeć z tych cudnych zwiewnych szat . Poza tym są tak piękne, że nie dziwię się, że mają kulturę zasłaniania ciała. Niektóre z nich nie zasłaniają włosów... a mają tak piękne długie włosy, że się nie dziwię, że sporo z nich chce je pokazywać tylko swoim mężom.
Mnie dziwi podejście „mam ładne włosy, więc będę je pokazywać tylko mężowi”

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 20:58   #818
Konto usunięte

Cytat:
rozśmieszasz mnie twierdząc, że słowo panienki + uważam za niestosowne/niesmaczne (nic więcej się w tych postach nie znalazło, reszta to twoja nadinterpetacja) to zmieszanie z błotem.
aż boję się zapytać jak reagujesz na faktyczne mieszanie z błotem.

ewentualnie może nie wiesz, co to tak naprawdę znaczy. Mogę Ci wytłumaczyć, żebyś nie błądziła na przyszłość i mogła w porę zareagować, jeśli ktoś będzie obiektem faktycznych szykan i drwin.
"Mieszanie z błotem" ma szeroki zakres znaczeń. Najwyraźniej wybrałaś sobie jakieś jedno, co wcale nie umniejsza poprawności innych.

A ten protekcjonalny ton (już drugi raz w tej dyskusji) nie świadczy dobrze o twojej kulturze.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:00   #819
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie dziwi podejście „mam ładne włosy, więc będę je pokazywać tylko mężowi”
A mnie nie, bo to ich kultura i mi nic do tego. Mimo, że żyją w Europie, starają się zachowywać coś ze swojego kręgu kulturowego.
Stary 2012-08-31, 21:01   #820
WhiteCherry
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36246778]"Mieszanie z błotem" ma szeroki zakres znaczeń. Najwyraźniej wybrałaś sobie jakieś jedno, co wcale nie umniejsza poprawności innych.

A ten protekcjonalny ton (już drugi raz w tej dyskusji) nie świadczy dobrze o twojej kulturze.[/QUOTE]
widzisz, ale wmawianie innym czegoś, czego nie napisali/nie zrobili, również niezbyt dobrze świadczy o tobie. ;-) tak więc wyszło po równo i kończę już dyskusję.

protekcjonalny ton zazwyczaj pojawia się wtedy, gdy wszystko inne, łącznie z witkami - zaczyna opadać ;-)
Stary 2012-08-31, 21:05   #821
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:

Jeżu - póki co brak nowych aferek, ale nie omieszkam powiadomić o nowościach na froncie ;-)
;( Jeżu chce krwi
Stary 2012-08-31, 21:06   #822
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
;( Jeżu chce krwi
mało Ci, Ty zawistna, małomiasteczkowa panienko?!
Stary 2012-08-31, 21:08   #823
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Jakby to oglądali moi rodzice, to jeszcze by przeszło. Ale jak taki album dostanie do ręki każda osoba, która jest na przyjęciu, to już nie jest mi do śmiechu
To ja chyba jestem inna, nie robi mi. Teraz jedynie trochę boję się pedofilli, kto wie czy jakiś nie patrzy na takie rodzinne fotki. Ale poza tym mam to gdzieś, zwykła moja słodka pupka. Mama mówiła, że aż ją podgryzała z tej słodkości

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
To mi się kojarzy z podejściem za czasów gimnazjum... ło matko u mnie to grubo z 10 lat temu . .
Przez ciebie i ja sobie policzyłam, od 3. gimnazjum minęło ... hmmm... wyższa matematyka, czekajcie.... 6-7 lat :O
Stary 2012-08-31, 21:08   #824
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A mnie nie, bo to ich kultura i mi nic do tego. Mimo, że żyją w Europie, starają się zachowywać coś ze swojego kręgu kulturowego.
Wiem, że to ich kultura. Ale po prostu dziwią mnie pewne jej elementy
Stary 2012-08-31, 21:12   #825
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
widzisz, ale wmawianie innym czegoś, czego nie napisali/nie zrobili, również niezbyt dobrze świadczy o tobie. ;-) tak więc wyszło po równo i kończę już dyskusję.

protekcjonalny ton zazwyczaj pojawia się wtedy, gdy wszystko inne, łącznie z witkami - zaczyna opadać ;-)

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
mało Ci, Ty zawistna, małomiasteczkowa panienko?!
Masz coś do Zgorzelca?!

Dawno nie widziałam krwi na wizażu..a najfajniejsze, że ja już nie wiem w jakim wątku piszę, czy o infantylnym wizaż, czy o poglądach czy o modzie rozwalającej Gubię się.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 21:12   #826
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to ich kultura. Ale po prostu dziwią mnie pewne jej elementy
Tyle, że one same wybierają, czy chcą sobie te włosy zakryć, czy nie. Osobiście wolę postawę dbania o to, żeby pewne rzeczy oglądał tylko mój mąż, niż żeby moje cycki czy tyłek oglądało pół kraju .

edit.

O Mother, Ty moja krajanka jesteś. Ja jestem z Wałbrzycha
Stary 2012-08-31, 21:16   #827
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
edit.

O Mother, Ty moja krajanka jesteś. Ja jestem z Wałbrzycha
Nie wiem gdzie to

Urodziłam się w Zgorzelcu, kocham to miasto ale od małego mieszkam w Gdyni.
Stary 2012-08-31, 21:17   #828
Konto usunięte

Cytat:
Gołe poślady i cyce też są nacechowane, że tak to określę pejoratywnie (co ja za konstrukcje dziś tworzę?), tzn. kiedyś tak po ulicach chodziły tylko iwki. Dopowiedz sobie resztę.
Jakoś nie zauważyłam tego pejoratywnego nacechowania tych części ciała. Nawet powiedziałabym, że wręcz przeciwnie. Często są uosabiane z czymś pięknym. Jak to się mówi "jest cycek - jest okejka".
Serio 'kiedyś' po ulicach prostytutki chodziły nago? Przegapiłam ten fakt. Pewnie jest masa rzeczy kiedyś przynależących do tego zawodu, które weszły do użytku codziennego. Kiedyś też pokazanie łydki było niestosowne. Teraz nie jest. Kiedyś kobieta w spodniach była sensacją. Pytanie tylko co z tego?
Cytat:
Dlatego też niczego nikomu nie wmawiam. Jak widać znowu kłania się kwestia wyboru jedynie słusznego znaczenia danego zwrotu.
Stary 2012-08-31, 21:19   #829
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Tyle, że one same wybierają, czy chcą sobie te włosy zakryć, czy nie. Osobiście wolę postawę dbania o to, żeby pewne rzeczy oglądał tylko mój mąż, niż żeby moje cycki czy tyłek oglądało pół kraju .
Kiedyś pisałam o podobnym podejściu i zostałam wyśmiana. Eh...

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36247280]Jakoś nie zauważyłam tego pejoratywnego nacechowania tych części ciała. Nawet powiedziałabym, że wręcz przeciwnie. Często są uosabiane z czymś pięknym. Jak to się mówi "jest cycek - jest okejka".
Serio 'kiedyś' po ulicach prostytutki chodziły nago? Przegapiłam ten fakt. Pewnie jest masa rzeczy kiedyś przynależących do tego zawodu, które weszły do użytku codziennego. Kiedyś też pokazanie łydki było niestosowne. Teraz nie jest. Kiedyś kobieta w spodniach była sensacją. Pytanie tylko co z tego?
Dlatego też niczego nikomu nie wmawiam. Jak widać znowu kłania się kwestia wyboru jedynie słusznego znaczenia danego zwrotu.[/QUOTE]
Tylko kto powiedział, że moda kobieca zmierza w dobrym kierunku?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 21:22   #830
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

teraz na czasie jest wszechobecna golizna, więc co się dziwisz ;-) otwierasz lodówkę, a tam Siwiec wyskakuje.

właśnie, nikt nie powiedział, że świat zmierza w dobrym kierunku.
Stary 2012-08-31, 21:24   #831
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Wałbrzych

Spoko, ja raz napisałam, że dla mnie związek to ciągłe dbanie wzajemne o siebie, a nie fochy, bo ta druga osoba nie jest zawsze księciem z bajki, nie robi zawsze prezentów itd. bo w normalnym życiu ludzie prócz takich rzeczy, mają często dzieci, jakieś długi do opłacenia czy inne rachunki itd. Zostałam zwyzywana od osób z mentalnością 50latki i jak śmiem rujnować jakiejś dziewczynie wizję związku, że ona jest tą, którą on zabiera tylko na romantyczne kolacje, trzymają się za rączki i patrzą sobie w oczy a jak są problemy to fochy "o nic". No życie .
Stary 2012-08-31, 21:26   #832
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Rozumiem, że ktoś tak ma. Ale ja tak nie mam. Nie uznaję żadnej części ciała za intymną, bo nie widzę powodu, by za taką którąś uważać
Stary 2012-08-31, 21:29   #833
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Wałbrzych

Spoko, ja raz napisałam, że dla mnie związek to ciągłe dbanie wzajemne o siebie, a nie fochy, bo ta druga osoba nie jest zawsze księciem z bajki, nie robi zawsze prezentów itd. bo w normalnym życiu ludzie prócz takich rzeczy, mają często dzieci, jakieś długi do opłacenia czy inne rachunki itd. Zostałam zwyzywana od osób z mentalnością 50latki i jak śmiem rujnować jakiejś dziewczynie wizję związku, że ona jest tą, którą on zabiera tylko na romantyczne kolacje, trzymają się za rączki i patrzą sobie w oczy a jak są problemy to fochy "o nic". No życie .
Rzeczywiście Dolny Śląsk

Mnie mój ostatni związek, dość burzliwy nauczył, że nie ma co się kłócić o pierdoły. Teraz jestem szczęśliwsza z nowym mężczyzną, bo daję nam bardziej na luz. Co z nami dalej będzie? Zobaczymy.

A wizaż to już takie miejsce, gdzie nie lubię zbytnio pisać o swoich przekonaniach jeśli wiem, że ogół ma inną wizję, bo zwyczajnie nie lubię gdy ktoś mnie tu zjedzie za moje poglądy.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Rozumiem, że ktoś tak ma. Ale ja tak nie mam. Nie uznaję żadnej części ciała za intymną, bo nie widzę powodu, by za taką którąś uważać
Lubisz chodzić z gołą pusią?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 21:30   #834
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No to Twoja sprawa, więc rób tak, skoro Ci wygodnie .

A co do zachowań irytujących... wkurzali mnie zawsze nachalni kolesie w klubach. Tańczę sobie z mężem albo z koleżankami a tutaj jakiś podchodzi i się przystawia . Najgorsze było to, że zwykłe słowo "odczep się" nie skutkowało, więc musiałam polecieć ostrzejszymi słowami . Ja nie wiem, czemu niektórzy wychodzą z założenia, ze jak się idzie do klubu to, żeby kogoś wyrwać na jedną noc.
Stary 2012-08-31, 21:32   #835
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Żadnej?
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:33   #836
visionAM
Zakorzenienie

No własnie, żadnej?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:34   #837
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
No własnie, żadnej?
no chyba nie
Stary 2012-08-31, 21:37   #838
IzzieSt
Zakorzenienie

Mnie dziwią komentarze ludzi, szczególnie mężczyzn na fejsie pod jakimś zdjęciem fanpage'a, które przedstawia np dziewczynę z dużym dekoltem, po prostu atrakcyjną dla niektórych, ja bym powiedziała: niewyżytych. Przed chwilą widzę tekst: Pieściłbym się z nią. Inny: Ostra suczka itd. No jak dla mnie porażka. Przecież Ci ludzie też mają znajomych, rodzinę, pracodawców. Jak można takie rzeczy wypisywać? Przecież to jest ogólnodostępne
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:39   #839
WhiteCherry
Zakorzenienie

jeśli ktoś nie uważa żadnej części ciała za intymną - to i pewnie chodzi nago, co nie? bo nawet przywołane tu plemienia z Afryki intuicyjnie wyczuwają, że genitalia należy zakryć

Cytat:
No to Twoja sprawa, więc rób tak, skoro Ci wygodnie .

A co do zachowań irytujących... wkurzali mnie zawsze nachalni kolesie w klubach. Tańczę sobie z mężem albo z koleżankami a tutaj jakiś podchodzi i się przystawia . Najgorsze było to, że zwykłe słowo "odczep się" nie skutkowało, więc musiałam polecieć ostrzejszymi słowami . Ja nie wiem, czemu niektórzy wychodzą z założenia, ze jak się idzie do klubu to, żeby kogoś wyrwać na jedną noc.
też mnie tacy zawsze irytują, a zwykle słowa ''nie jestem zainteresowana'' nie działają.
Stary 2012-08-31, 21:41   #840
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Lubisz chodzić z gołą pusią?
To tak, jakbyś mnie zapytała o to, czy lubię chodzić z nagimi dłońmi Nie odczuwam jakiejś dzikiej satysfakcji związanej z tym, że mam gołe dłonie, czy gołą vulvę. Po prostu nie rusza mnie pokazywanie tzw. miejsc intymnych, bo dla mnie intymne one nie są.

I nie, nie znaczy to, że w każdej możliwej sytuacji pozbywam się całego swego odzienia

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Żadnej?
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
No własnie, żadnej?
No żadnej. Nie widzę powodu, by np. piersi uznawać za miejsce intymne. Nie ma żadnego racjonalnego powodu, by za takie je uważać (chyba, że o czymś nie wiem ). To kultura każe nam uznawać je za intymne, tak samo, jak każe trzymać widelec w lewej ręce, a nóż w prawej, nawet, jak komuś jest wygodnie na odwrót.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości