Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 22:13   #2881
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

nestelle, z innego forum dwa ciekawe wpisy, pierwszy jest pani dr ekspertki forum wyborczej, więc według mnie, bo Ty jesteś już w II trymestrze brać możesz do tych 4 gr. Ale może zadzwoń na dniach do lekarza.

katarzynaoles 04.11.10, 00:28 zarchiwizowany
Nie spotkałam się z danymi na temat jakiegoś specjalnego dawkowania paracetamolu u kobiet w ciąży - dawka dobowa u dorosłych nigdy nie powinna 4 gramów i nie może być bez konsultacji stowana dłużej niż 5 dni. Oczywiście im mniej leków, tym lepiej - ale w razie potrzeby to właśnie paracetamol jest uważany za bezpieczny środek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dla kobiet w ciąży. Proszę w razie napadu bólu spróbować wypić co najmniej 2 szklanki letniej wody - ból głowy często staje się mniej dokuczliwy po nawodnieniu organizmu. Pozdrawiam i życzę, żeby nie musiała się Pani ratować lekami
Re: jaka dawka paracetamolu dozwolona w ciazy?
kaeira 04.11.10, 15:46 zarchiwizowany
Paracetamol (APAP, Panadol, itd) jest bezpieczny i dozwolony w każdym trymestrze. Oczywiście z rozwagą i najlepiej w konsultacji z lekarzem, jeśli to możliwe.

Oto cytat z artykułu z Edziecka, "Zdrowie w ciąży - I trymestr", lek. med. Agnieszka Kurczuk-Powolny,
"Środki zawierające paracetamol, zażywane sporadycznie, również nie szkodzą. Nie zaleca się aspiryny."
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=5&startsz=x

Co zalecały moje lekarki, oraz wytyczne w dostępnych źródłach: że można przyjmować do 4g dziennie (czyli na przykład 4 x po dwie tabletki 500mg) - czyli do dziennego normalnego dawkowania zalecanego na opakowaniu.

Ale pod warunkiem że nie robi się tego regularnie ani długotrwale, a tylko doraźnie. Maksimum kilka dni za jednym razem. (Zresztą to samo dotyczy wszystkich)

Na pytanie o to, jak mam się leczyć, jeżeli dostałabym w ciąży grypy z wysoką gorączką, ginekolog (ze Szp. Sw. Zofii w Warszawie) powiedziała, że mogę brać paracetamol w dawce do 4 razy 2 tabletki dziennie - czyli normalnej wskazanej dawce.
Takie same info jest dostępne w wielu źródłach, np. tu, na stronie NHS, angielskiej służby zdrowia:
http://www.nhs.uk/chq/pages/920.aspx...categoryid=891

I tak jak z każdym innym lekiem w ciąży, trzeba starać się stosować:
- tylko wtedy, kiedy to naprawdę konieczne (np. poczekać, czy lekki ból głowy sam nie minie),
- minimalną skuteczną dawkę (czyli np. najpierw spróbować jedną tabletkę a nie od razu dwie)
- i przez najkrótszy możliwy okres.

No i oczywiście skonsultować się z lekarzem jeżeli ból/gorączka nie mija.

PS. Natomiast wszystkie źródła twierdzą, że lepiej unikać ibuprofenu i aspiryny.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Jest sporo ciekawych rzeczy (po raz pierwszy widziałam np. tapetę w 3d wprawdzie wzór okropny, wyglądało to jak bombki na choinkę, trudno to sobie wyobrazić... ale naprawdę ciekawe do zobaczenia. W domu bym tego w życiu nie chciała ale z założenia jest przeznaczona do klubów). Jest też sporo rzeczy okropnych, w/g mnie nie wartych swoich cen ale podobno o gustach się nie dyskutuje (;

tak czy owak brzmi ciekawie
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:15   #2882
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dzięki
wyniki odebrałam, wydają się byc całkiem całkiem, ale zobaczymy jakie będą w poniedziałek, bo tu przecież najważniejszy jest przyrost
a jaki wynik dziś wyszedł? Na jaki tydzień wskazuje? Trzymam kciuki za poniedzialkowy wynik Ale to nei będzie za poźno ta beta? Bo po dwóch dniach się powinno powtarzać. Więc jeśli robiłas dzis, to dobrze by bylo w niedzielę
Stary 2012-08-31, 22:16   #2883
Tasia34
Wtajemniczenie

Kurczaczek, szukam po sieci tej książki "W oczekiwaniu na dziecko", ale nie ma w wersji elektronicznej... A wczoraj byłam w Empiku, mogłam się rozejrzeć...
Bo sporo czytałam/słyszałam o tej pozycji, że ciekawie napisane - z humorem i rzetelnie
Może upoluję niedługo
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:24   #2884
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.
Ale teraz ..umieram...marzę o tabletce!Mogę?
W ulotce pisza, ze maksymalna dzienna dawka dla doroslych to 4000mg, o dawce w ciazy nie pisza, wiec najpewniej rowniez w koniecznych przypadkach jest to max. dawka dozwolona.

Chyba zadna z nas nie zaryzykuje, i powie, zebys wziela tabletke, decyzja nalezy do Ciebie. (ja bym pewnie wziela, ale pamietajmy, ze bierzemy na siebie ryzyko, jak w przypadku kazdych lekow).
Paracetamol jest tez lekiem pierwszego wyboru wsrod lekow przeciwbólowych, jako najlepiej przybadany i najbezpieczneijszy wsrod dostepnych na rynku.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-08-31 o 22:27
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:28   #2885
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
nestelle, z innego forum dwa ciekawe wpisy, pierwszy jest pani dr ekspertki forum wyborczej, więc według mnie, bo Ty jesteś już w II trymestrze brać możesz do tych 4 gr. Ale może zadzwoń na dniach do lekarza.
Jejku...DZIĘKUJĘ,BARDZO DZIĘKUJĘ
Nie mam siły nawet szukać info w necie-głowa mnie boli jeszcze bardziej od kompa,od światła...umieram ....wezmę tablet.położę się a jutro w razie czego kupię amol....
Jeszcze raz DZIĘKUJĘ

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
W ulotce pisza, ze maksymalna dzienna dawka dla doroslych to 4000mg, o dawce w ciazy nie pisza, wiec najpewniej rowniez w koniecznych przypadkach jest to max. dawka dozwolona.

Chyba zadna z nas nie zaryzykuje, i powie, zebys wziela tabletke, decyzja nalezy do Ciebie. (ja bym pewnie wziela, ale pamietajmy, ze bierzemy na siebie ryzyko, jak w przypadku kazdych lekow).
Paracetamol jest lekiem pierwszego wyboru wsrod lekow przeciwbolowych :tak:
Dzięki.

Dobra to ja mówię pa ,pa ....i się kładę.
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:31   #2886
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
.
Wydaje mi się,że Ty chcesz być idealną kandydatką na depresję....i myślę,że spełnisz się w tej roli książkowo.

Dobrze piszesz, wydaje Ci się. Chorowałaś na depresję? Pewnie nie, bo nigdy nie napisałabyś, że można tego chcieć.

Nie ,dla mnie czytanie artykułów nie jest durne ale niektóre z nich są...a do większości potrzebny jest dystans-Tobie go brakuje.

Niby dlaczego mi brakuje? Bo nie robię czegoś co może szkodzić?

Artykuły,badania,dane to jedno(często teoretyzowane..) a życie -to drugie..rzadko bywa książkowe.

Dlatego nigdy nie opieram się na jednym, szukam potwierdzenia w badaniach, książkach....

Zacznij może czytać jakieś poradniki "jak być szczęśliwą?"itp-może pomoże.....

Jestem szczęśliwa, pierdół nie lubię czytać, nie wiem w czym miałyby pomóc

A na dziecko -moim zdaniem-należy się decydować jeśli oboje rodziców tego chce,inaczej to katastrofa...

No to pół Polski byłoby nieszczęśliwe, bo mniej więcej tyle jest ciąż nieplanowanych

A co do przypuszczeń...to Ty też je masz...uważasz ,że nie masz instynktu ale nie miałaś jeszcze okazji tego sprawdzić-i żaden art.Ci nie pomoże-ocenisz to za rok,może dwa....

Przypuszczenia sprawdzam, bo wolę wiedzieć niż przypuszczać

Przypuszczasz,że dr Ci nie pomoże,nie sprawdzisz tego,ale zakładasz ,że nie i już ,Ty wiesz lepiej....albo artykuł wie lepiej....

Ciekawe, że Ty nie możesz przypuścić, że ja po prostu to wiem!

Oj trudna z Ciebie osoba -i sądząc po wypowiedziach-ciężko na to pracujesz.

Ciekawe spostrzeżenie, bo ja jakoś tej pracy nie zauważam
Wniosek - jak kogoś radość nie rozpiera, że jest w ciąży to ma zadatki na psychopatę w stylu Katarzyny W
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:39   #2887
Dragusia88
Zakorzenienie

dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:43   #2888
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a jaki wynik dziś wyszedł? Na jaki tydzień wskazuje? Trzymam kciuki za poniedzialkowy wynik Ale to nei będzie za poźno ta beta? Bo po dwóch dniach się powinno powtarzać. Więc jeśli robiłas dzis, to dobrze by bylo w niedzielę
dziś wyszło mi 15 tyś, to odpowiada 6/7 tygodniowi, czyli potwierdzałoby to wiek ciąży z usg (czyli późniejsze zapłodnienie). Usg z środy pokazywało 5/6 tydzień, więc wygląda na to, że ciąża posunęła się do przodu....
najlepiej by było, żebym zrobiła po dwóch dniach, ale w niedziele nigdzie nie zrobie zobaczymy po prostu w poniedziałek, jaki będzie przyrost...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:46   #2889
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
dziś wyszło mi 15 tyś, to odpowiada 6/7 tygodniowi, czyli potwierdzałoby to wiek ciąży z usg (czyli późniejsze zapłodnienie). Usg z środy pokazywało 5/6 tydzień, więc wygląda na to, że ciąża posunęła się do przodu....
najlepiej by było, żebym zrobiła po dwóch dniach, ale w niedziele nigdzie nie zrobie zobaczymy po prostu w poniedziałek, jaki będzie przyrost...
Ja zrobiłam i w niedzielę - zadzwoń do laboratorium jakiegoś Szpitala, czy Ci odpłatnie nie zrobią. Laboratoria nie robią problemu, bo to jeszcze jedno badanie, i tak działają non stop - kwestia czy ktoś ci krew pobierze

Poszukałam w necie - znalazłam tyle
http://alablaboratoria.pl/pl/pages/2...odztwo-lodzkie

ale masz full szpitali wokół, ja bym podzwoniła

Edytowane przez scarlett26
Czas edycji: 2012-08-31 o 22:59
Stary 2012-08-31, 22:52   #2890
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Natala, no to jest jakas nadzieja. Mocno trzymam kciuki
A co do badania w niedziele, to nie wiem gdzie mieszkasz. Ale jeśli w okolicach większego miasta, to tak jak napisala scarlet - przy szpitalach laboratoria sa czynne calą dobę. No ale jeśli nie uda Ci się nigdzie w niedzielę, to tragedii nei będzie. Ważne żeby ładny przyrost był w poniedziałek. Zycze żeby było min. 30 tyś

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

O, widzę że z Łodzi jestes To myśle, że nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem całodobowego laboratorium
Stary 2012-08-31, 23:01   #2891
Natala84
Zakorzenienie

Scarlett, Mokka, dzięki za sugestię, może faktycznie poszukam laboratorium pracującego w niedzielę

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2012-08-31, 23:05   #2892
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett, Mokka, dzięki za sugestię, może faktycznie poszukam laboratorium pracującego w niedzielę
No na tej stronie co Ci wkleiłam jedno piszą, że działa w niedzielę, ale nie w samej Łodzi, ale i tak zadzwoń, bo zawsze to net, nie wiadomo na ile aktualne info. Zawsze możesz zrobić jutro i zobaczyć ile wzrosło - wiadomo, że to tak pi razy okno, ale zawsze.
Stary 2012-08-31, 23:10   #2893
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
No na tej stronie co Ci wkleiłam jedno piszą, że działa w niedzielę, ale nie w samej Łodzi, ale i tak zadzwoń, bo zawsze to net, nie wiadomo na ile aktualne info. Zawsze możesz zrobić jutro i zobaczyć ile wzrosło - wiadomo, że to tak pi razy okno, ale zawsze.
dziękuje ślicznie za zaangażowanie, ale już znalazłam laboratorium przy prywatnej klinice, tuż obok mnie, pracują 24h/ dobę
tylko teraz żeby ta beta wzrosła ładnie

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2012-08-31, 23:13   #2894
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje ślicznie za zaangażowanie, ale już znalazłam laboratorium przy prywatnej klinice, tuż obok mnie, pracują 24h/ dobę
mogę Ci mojej trochę oddać, mi się podwaja co 36h, a nie przepisowe 48-72h - pewnie min. stąd moje ciągłe rzyganko
Stary 2012-08-31, 23:16   #2895
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Wink Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

boshe pedzicie jak lokomotywy z tymi postami

witam nowe mamusie i oczywiscie gratuluje

qrde tez bym chciala chlopaka, ale jak bd dziewczynka tez bedzie ok, nawet mam imie dla dziewczynk bedzie Emilia, a miedzy chlopakami sie wacham albo Jonas albo Eryk, ale w sumie jeszcze na 10000% nie wiem podobno w koncu kobieta zmienna jest, szczegolnie w ciazy wiec pewnie moze mi sie moje zdanie odmienic.

Dragusia88 wiesz to nie jest tak latwo tutaj dostac kredyt tym bardziej na mieszkanie jesli jestes obcokrajowcem, ale bd sie starala. jak tylko dostane lonslip od razu ide z papierami do komuny, cos wymyslec musze - poko brzucha nie widac. bo potem bd trudniej, na szczescie jestem dosc poteznie zbudowana nie tam od razu jak slon ale swoje 86 kg robi swoje, szczegolnie ze wszytski tluszczyk zawsze na brzuchu mi sie odkladal wiec ja prawie zawsze wygladalam jakbym w ciazy byla

---- a tak z innejj beczki no to dzis myslalam ze wykituje tyle ludzi no aze akurat te burgery jesc musza. a jeszcze dzis miala nowa laske przy stole na szczescie w miare sprawnie jej te zawijanie i robienie szlo, wiec zbytnio narzakac nie moge
nawet bylam z qmpela na kawie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja co na sam zapach mnie mdli od zawsze wypialm ale mowie wam chyba ze 7 lyzek poslodzilam teraz wcinam winogronka i cos czuje ze bd szla spac, zapuiszcze se hajis film na yputubie i komp sam sie wyloguje
wiec jak cos to zycze wam kochaniutkie spokojnej nocy
jutro wolne wiec bd mogla spac do 10. ale za to bd miala goferki na snaidanie sisotra zrobi, no ale za to ja bd musiala obiad ugotowac bryyyy haha, no ale jak trzeba to trzeba

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 23:22   #2896
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

to ja podobnie... wstaalm pół godz temu
to dałyśmy czadu

Cytat:

No też bym była za zmianami, ale jak widać nasi rządzący mają sto jeden ważniejszych spraw, niż to że się kraj wyludnia a jak widać chęci są, czytałam że Polki w tym roku w UK z przyjezdnych urodziły najwięcej dzieci, pobijając nawet Pakistańczyków.
aż im się nie dziwię
szkoda, że tak jest w naszym kraju

Cytat:
.
Wydaje mi się,że Ty chcesz być idealną kandydatką na depresję....i myślę,że spełnisz się w tej roli książkowo.
Nie ,dla mnie czytanie artykułów nie jest durne ale niektóre z nich są...a do większości potrzebny jest dystans-Tobie go brakuje.Artykuły,badania, dane to jedno(często teoretyzowane..) a życie -to drugie..rzadko bywa książkowe.
Zacznij może czytać jakieś poradniki "jak być szczęśliwą?"itp-może pomoże.....
A na dziecko -moim zdaniem-należy się decydować jeśli oboje rodziców tego chce,inaczej to katastrofa...
A co do przypuszczeń...to Ty też je masz...uważasz ,że nie masz instynktu ale nie miałaś jeszcze okazji tego sprawdzić-i żaden art.Ci nie pomoże-ocenisz to za rok,może dwa....
Przypuszczasz,że dr Ci nie pomoże,nie sprawdzisz tego,ale zakładasz ,że nie i już ,Ty wiesz lepiej....albo artykuł wie lepiej....
Oj trudna z Ciebie osoba -i sądząc po wypowiedziach-ciężko na to pracujesz.[COLOR="Silver"]
zgadzam się z tym

dodam jeszcze, że znam jedno małżeństwo, on chciał dziecko, ona nie
w końcu się zgodziła...
po porodzie miała depresję poporodową, przez kilka tygodni dziecka nie wzięła na ręce, nie zajmowała się nim, nawet nie spojrzała.
Potem jakoś się przemogła, ale nic nie czuła do tego dziecka, cały czas mówiła że było niechciane, kilka razy zdarzyło jej się uderzyć to malutkie dziecko, od tak bez powodu.
Dostała skierowanie do lekarza i ma sprawę w sądzie o to pobicie...
Nie wiem jak potoczą się dalej losy tej rodziny, ale bardzo mi szkoda tego maleństwa i jej tż-ta, bo on stara się chronić to dziecko, ale nie zawsze może być z nim 24godz na dobę.
aż strach

Cytat:
widzisz, jednak wychodzi ciąża z usg

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

aha zapomniałam napisać, że po raz enty oglądałam Harrego Pottera i książę półkrwii
i poryczałam się na koniec hahah ach te hormony
Stary 2012-09-01, 06:47   #2897
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry śpiochy

Mnie synek obudził o 5 cudownie więc chciałam Wam tym optymistycznym akcentem uświadomić, co nas czeka A ma już 2,5 roku. :brzyda l: Moja mała słodycz...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 06:52   #2898
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry śpiochy

Mnie synek obudził o 5 cudownie więc chciałam Wam tym optymistycznym akcentem uświadomić, co nas czeka A ma już 2,5 roku. :brzyda l: Moja mała słodycz...
Hej, ja już nie śpię od 3 godzin, hehe :brzyda l:

A o której spać poszedł?
Stary 2012-09-01, 07:03   #2899
megi-megi
Zakorzenienie

A o 21:30.
Stary 2012-09-01, 07:10   #2900
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
A o 21:30.
No to się naspał trochę, 7,5 godziny. Ja dałam radę przespać 3 w jednym kawałku, więc jak na mnie wielki sukces. Pewnie pospałabym jeszcze trochę, gdyby nie obudziła mnie chęć rzyganka... We wtorek już 8 tygodni... W sumie jestem zmęczona i dość szybko to leci.
Stary 2012-09-01, 07:20   #2901
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Kurczaczek, szukam po sieci tej książki "W oczekiwaniu na dziecko", ale nie ma w wersji elektronicznej... A wczoraj byłam w Empiku, mogłam się rozejrzeć...
Bo sporo czytałam/słyszałam o tej pozycji, że ciekawie napisane - z humorem i rzetelnie
Może upoluję niedługo
W empiku na bank jest, bo ja tam kupowałam. Czy ona taka wesoła to nie wiem, ale na pewno bardzo wyważona i odpowiedzi są chyba na wszystkie możliwe pytania. Ja jestem zadowolona.

Cytat:
Jejku...DZIĘKUJĘ,BARDZO DZIĘKUJĘ
Nie mam siły nawet szukać info w necie-głowa mnie boli jeszcze bardziej od kompa,od światła...umieram ....wezmę tablet.położę się a jutro w razie czego kupię amol....
Jeszcze raz DZIĘKUJĘ[COLOR="Silver"]
Do usług mam nadzieję, że dziś będzie lepiej

Cytat:
Dzień dobry śpiochy

Dzień dobry

Ja wczoraj zasnęłam nad książką, a dziś od 7 wielkie oczy. Uciekłam z sypialni żeby nie obudzić męża wierceniem, niech się wyśpi w sobotę. Dziś i tak sukces bo godzinkę dłużej pospałam... ale to pewnie dlatego bo strasznie pochmurno i deszczowo u nas.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 07:20   #2902
Leonikowa
Rozeznanie

hej to i ja się melduję z samego rana jak jest wolne to spać nie potrafię ale gdyby dzisiaj był poniedziałek to nie potrafiłabym się zwlec z łóżka

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 07:41   #2903
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
hej to i ja się melduję z samego rana jak jest wolne to spać nie potrafię ale gdyby dzisiaj był poniedziałek to nie potrafiłabym się zwlec z łóżka
A my z Tż tem tak się przyzwyczailiśmy, że budzimy się tak z 15 min przed budzikiem, czyli trochę po piątej, czy świątek czy piątek. Normalnie to wstajemy do pracy, a w weekendy czytamy gazety, oglądamy TV, projektujemy coś do domu, a w napadzie nadaktywności to parę razy nawet poszliśmy na spacer. Jak komuś mówimy, że wstaliśmy o 5 rano w niedzielę, to przeważnie pyta za jakie grzechy, ale my to lubimy
Stary 2012-09-01, 07:45   #2904
megi-megi
Zakorzenienie

Zanim zaszłam w ciążę wstawałam o 5 i szłam biegać... brakuje mi tego. Ale teraz to niemożliwe - dyszę jak parowóz jak szybciej się przejdę.
Stary 2012-09-01, 07:54   #2905
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim zaszłam w ciążę wstawałam o 5 i szłam biegać... brakuje mi tego. Ale teraz to niemożliwe - dyszę jak parowóz jak szybciej się przejdę.
ja przed ciążą myślałam, że jak się zacznie 2-gi trymestr, to zapiszę się na jakąś jogę dla ciężarówek czy coś w tym stylu - chociaż kiedyś chodziłam na stretching i było to masakrycznie nuuuudne. no ale tak chciałam dla wzmocnienia mięśni jakoś. teraz jednak jak widzę, że pokrzątam się po chacie chwilę i wracam do łóżka, bo mam dość, to chyba raczej nic z tego. zanim bym gdzieś dojechała, to już padłabym trupem - już nie mówiąc, że nie wyobrażam sobie prowadzenia samochodu i napadu rzyganka w trakcie.
Stary 2012-09-01, 08:53   #2906
Malpka
Zakorzenienie

hej ale skrobiecie gaduły zaczne stronami odpisywać bo dziś sobota to trzeba coś w domu zrobic
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja się wzięłam za odpisywanie a nie pisze nic jak było na wizycie na początku to dziękuję wszystkim za
A więc wszystko z maluszkiem jest OK ma 79,9 mm i najprawdopodobniej będzie to LEONEK: jupi:
super duży chłopak u nas w 13y1d dzidzia miała 65,5

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale super chociaż mam ciuszki może się skusze jak już poznam płeć

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dziewczyny a miałyście doły?

kurcze ja się dziś czuje normalnie jak miałam depresję jeden wielki strach że nie podołam że pozawalam to na co pracowałam 5 lat
nie dołuj się wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Leonikowa
Gratulacje chłopak i to duży

ale dziewczyny teraz pora na dziewczynki, bo ja chce chłopca a nie starczy dla mnie ciekawa jestem jak na innych wątkach bo chyba ogólnie jest mniej więcej 50/50 lub 40/60 chłopak/dziewczynka, ciekawe jak będzie u nas, jak narazie wysyp chłopców
Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
To jeszcze chłopaka dla mnie jednego zostawcie...bo też marzy mi się łobuz...oczywiście dziewczynka też będzie boska ale chyba straszego wolałabym mieć łobuza
ale walka o chłopaków

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Poczytuję Was od lipca (wtedy dowiedziałam się o ciąży), ale nieśmiało dołączam dopiero teraz, bo wcześniej tak jakoś bałam się, że jednak coś pójdzie nie tak...Jest to moja pierwsza ciąża, więc trochę panikuję.
Termin wg om mam na 5.03. a wg usg na 26.02.

W środę miałam badanie usg (pierwsze! myślałam, że umrę z nerwów) genetyczne z testem pappa. Wyniki wyszły ok, dzidziuś jest zdrowy, ma 75 mm i pisiorka między nóżkami

Tak więc witam i pozdrawiam
witaj i gratulacje synka

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Serio wszystkie chcecie chłopów? Żadna dziewczynki???
mi w sumie bez róznicy ale że mamy już córke to mąż chce teraz synka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 08:59   #2907
czarny flamaster
Zadomowienie

Ja pracuję w galerii handlowej w jednej z sieciówek. Robota fajna, nie powiem, że nie. Zawsze pracowałam po 12 godzin i to parę dni pod rząd. A to trzeba było przebrać wszystkie manekiny, które mało nie ważą, a to jakieś zdjąć z półki, a to podnosić ciężkie torby z dostawami. Dzień nim dowiedziałam się, że jestem w ciąży przebrałam właśnie wszystkie manekiny i przerzuciłam całe zaplecze
Mam niesamowite szczęście, że pracuję z bardzo fajnymi dziewczynami. Gdy powiedziałam im o ciąży wyręczają mnie w tych zadaniach i w ogóle nie marudzą. Pytają o zdrówko, o to jak się czuję i w ogóle.

Na szczęście szefowa dała mi wolne w poniedziałek i pójdę zobaczyć moje maleństwo. Według suwaczka jestem w 10 tyg. Duży już jest brzdąc Szczęście mnie rozpiera. Teraz czuję, że mogę zrobić w życiu wszystko!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 09:01   #2908
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki jeszcze mocniej

Cytat:
Dzień dobry śpiochy

no nam Julka zrobila pobudke dopiero 7.15 ale potem kazała mi leżec i patrzeć jak tańczy bo sobie muzyke włączyła
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 09:40   #2909
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry śpiochy

na szczęście moja wytrzymała chociaż do 7.30..

Cytat:
Dzień dobry

Ja wczoraj zasnęłam nad książką, a dziś od 7 wielkie oczy. Uciekłam z sypialni żeby nie obudzić męża wierceniem, niech się wyśpi w sobotę. Dziś i tak sukces bo godzinkę dłużej pospałam... ale to pewnie dlatego bo strasznie pochmurno i deszczowo u nas.
u mnie też.. jesień coraz bliżej..

witam wszystkie nowe mamusie i gratulacje..

co do płci, ja bym teraz chciała synka bo córę już mam, ale jak będzie druga dziewuszka to też się nie załamię.. dziewczynki są super! takie słodziutkie..

malpka to Ci tancerka rośnie ja chciałam moją na jakieś zajęcia muzyczne dla 2-3 latków zapisać, muszę coś poszukać..

aha odebrałam wczoraj wyniki..
wszystko ok.. tylko morfologia - podwyższone nieco erytrocyty
a w moczu jakieś Ketony nie wyszły 0(ujemne) tylko pisze tak +/1,5mmol/l i nie wiem co to znaczy? czy to źle czy co? nie orientujecie się?

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2012-09-01 o 09:41
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 09:49   #2910
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Ja chodziłam przed ciążą na zumbę... Niestety wycisk jest tam taki że musiałam już w pierwszych tygodniach zrezygnować... teraz czuję się wyjątkowo rozleniwiona, jedyny 'sport' to zakupy oO

Ha a ja dzisiaj pospałam do 9.15... uwielbiam wolne soboty

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości