|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
kaaamila1 - ale masz ładny brzuszek
gratulacje kolejnego tygodnia ![]() arien83 - odespałam - położyłam się o 4:00 spać znów i wstałam o 10:00 tak więc jest dobrze.. no a w nocy to i tak z 3 - 4 razy wstaję do toalety - potem zasypiam bez problemu - tylko znów muszę się napić - płyny uzupełnić, by za chwilę wstać :p ausnete - ja też nie mam kreski i pępek wklęsły, ale się nie przejmuje.. chociaż wydaje mi się, że patrząc w lustro z daleka tak jakby lekki zarys tej kreski jest.. pewnie przez tłuszczyk mi się nie przebija bardziej hehehe swarowska - też mam czasami takie bóle - jeśli źle się ułożę.. np przy obracaniu się na bok, gdy wyprostuje się i położę na chwilę na plecach.. - ciężko to opisac - to jakby taki atak kolki czy coś.. weronika23 - no to mama musiała się przyjemnie poczuć.. ja tam też ostatnio przeżyłam szok, gdy klienta, która przyszła do mnie z dzieckiem powiedziała mi, że jest babcią.. raz miałam rodzinkę - 5 pokoleń! i tu też spokojnie babcia dziecka wyglądała na mamę ![]() Też się cieszę, że już wrzesień w końcu będzie co oglądać w TV - a biorąc pod uwagę, że za tydz zaczynam urlop macierzyński to już w ogóle Teraz już z nudów nawet angielską tv oglądałam ale tu też gówno jest.Muszę zacząć poogarniać trochę spraw związanych z prawem.. jak dziecko się urodzi to trzeba będzie pewnie do konsulatu się przejechać - dowód wyrobić - PESEL nadać.. nie wiem jeszcze jak to w praktyce wygląda. Ktoś mi coś mówił, że to w Polsce trzeba rejestrować w USC i to potem do Warszawy idzie i jeszcze akt urodzenia trzeba przetłuamczyć.. eh.. nie miała baba problemu - zrobiła se dziecię
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-01 o 11:26 |
|
|
|
#4052 | ||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was
Czarnamadonna - mi na zajady pomagała witamina B, rozgnieciona na łyżeczce z kropelką wody i taką papką na zajad ; kilka razy i przechodzi. W pewnym momencie też miałam straszne problemy z zajadami w ciąży ale potem minęło. I w witaminkach jakie biorę było za mało B dla mojego organizmu.Landi - gratuluję dyplomu i bardzo współczuję sytuacji z mężem to chyba dobry pomysł z tą wyprowadzką - może dotrze do tej główki co trzebaCytat:
Śliczna. ja też lubię taki styl. Pokażę Tobie swoją ślubną jak ogarnę wrzucanie zdjęć tutaj.Cytat:
Ale się cieszę że wszystko jest dobrze. Swoją drogą jak lekarz mógł tak się pomylić Przecież to z samego stresu i nerwów można by urodzić Dobrze że ten stary zna się na rzeczy. ![]() Cieszę się też że u Dojotki - już lepiej A ja posprzątałam, wstawiłam pranie. Mąż biega teraz z odkurzaczem. I coś mi chodzi szarlotka po głowie - chyba upiekę dzisiaj ![]() Kaaamila - gratuluję 30 tygodnia i śliczny brzusio ![]() Micia - gratuluję 26 tygodnia ![]() Ausente - a ja mam wypukły pępek wyszedł już z miesiąc temu (i nie jest to atrakcyjne a wcześniej miałam dziurę - taki wręcz kanion - moja koleżanka do samego porodu miała dziurkę) i dziś - tak dokładnie dziś jak się obudziłam patrzę na brzuch, patrzę a tam taka dłuuuga, brązowa krecha
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-01 o 11:29 |
||
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga wklejam moz emnie nie zabija noooo wiec moj tato 50 mama 48 siostra rok mlodsza brat rok straszyyy
moj mowi ze jakbym mniej siedziela na komp to duzo szybciej bym robila a niech sie pocaluje |
|
|
|
#4054 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() piję kawkę i zaraz za odkurzanie się biorę ![]() mój łobuziak trochę mi nie dał spać w nocy ![]() a teraz kawka, krówka a on ani drgnie ![]() po południu idziemy na mega nudną imprezę
|
|||||||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() mogę wpaść??
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym zjdala pieguski ale orzechow nie chce mi sie obierac poki co robie salatke a szarlotke najlepsza robi moja mam albo sernika na cieplo z bita smitana i truskwkami mmmmmmmmmmmmmmmmm
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak moja mama bedzie chodzic z wózkiem też ploty pójda na bank hehe też bym sie z domu gdzieś wyrwała
|
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eh, wy mnie wykończycie.. ślina mi cieknie już ![]() ja sobie zaraz zrobię koktajl truskawkowy na maślance
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=-5pPznSmn_Q
a to ten mój kolega co się dostał do Bitwy na głosy Mój Matik ... miał być moim mężem ![]() haha TŻ od kąd mnie poznał to był o niego zazdrosny. A teraz sie bedzie wkurzał ,że go oglądam w TV
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-09-01 o 11:39 |
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
bierz go ! :P:P:P
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym chętnie została
![]() w poniedziałek kolejna impreza i potem następna 8-go |
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my idziemy na pokaz garnków Philipiak 18 wrzesnia. na 10 rano hehe Okrasa bedzie gotować zaproszenie ma M. i może zabrać jeszcze 3 osoby tylko, że osoby powyżej 25 roku życia.. ;/ ja mam 22 niecałe i co? Nie mogę iść z własnym mężem? ![]() pójde, zobaczymy.. może nie beda pytać o wiek. A jak mnie nie wpuszczą to sie wrócimy. Nie pójdzie sam o nie! ;] Też bym chciała posmakować kuchni okrasy hehehjuż sie nie moge doczekać jaką im wojnę zrobie wrazie czego :P
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-09-01 o 11:50 |
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
ja wypilam kawke zagryzlam 2 ciastkami i coooo dostalam 2 golabki od tesciowej i musze je upchac do brzucha wiec przerwaaaaaaaaaaa a pozniej laznieka o ile sie schyle
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też dziś gołąbki
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj jakiś dupowaty dzień.. nic mi się nie chce..czuje się strasznie przemęczona.. Na dodatek nic nie mam jeszcze dla dziecka.. zresztą dla siebie również.. Boję sie, ze nie wyrobię z tym wszystkim..przytłacza mnie to..
Na szczęście na wieczór idziemy do znajomych to jakoś się wyluzuje..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
mężczyźni tacy są. Ja też praktycznie nic nie mam powiedziała żem jeszcze nic nie kupowała do 8 miesiąca...
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- a m powiedział żebym nic jeszcze nie kupowała aż do 8 miesiąca |
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Jedyne z czym poczekam to ze skręceniem łóżeczka. Skręci jak bede już po porodzie... Kuzynka już miała skręcone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wózek rodzice mi przywiozą też od razu jak pojadę rodzic ;]
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
któraś pisała wczoraj że zrobi to ciacho... https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee
co to za ciastka trzeba mieć?? bo ja ciemna i nie wiem o co chodzi |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
byłam w sklepie, i dopięłam swego
kolega M przyszedł też do sklepu i zawiesił na mnie wzrok... Aż się za mną oglądał ojj będzie zazdrość ![]() a mąż wstał, teraz sprząta a potem będzie tapetował ma moralniaka chyba
|
|
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
ta.. aż do 8 miesiąca, więc ja nawet nie planuje co kupić. Ja tie wiem jaki cudem my się z kasą wyrobimy zakupienie wszystkiego no ale cóż ....
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Eh, myślę o tym samym. Nic praktycznie nie mam. Boję się że z niczym sie nie wyrobię. Zaczyna mnie to przerażać. Ja nawet nie mam koszulki do szpitala. A tu jeszcze chciałabym aby było po remoncie. Boję się że Mały nas zaskoczy i nic nie będzie łóżeczka, wanienki, miliona potrzebnych rzeczy (już mi się śni to po nocach).
Tylko myśl o tym że od poniedziałku już nie mykam do pracy trochę mnie uspokaja może w końcu ogarnę.Do tego przed chwilą trochę się dobiłam - rozmawiałam z mamą i ona już nie wierzy że się wyrobimy z malowaniem przed narodzinami dziecka. A my musimy - ja nie mam gdzie trzymać tych rzeczy... ![]() Jakiś głupi ten dzień - to chyba ta pochmurna pogoda ![]() A ja na obiad będę miała mielone z kartofelkami i surówką ![]() PS. Ja już jestem w 8 miesiącu - a jak dziecko przyjdzie na świat wcześniej jak zasugerował lekarz to hmmm.. mam jakieś 1,5 miesiąca
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-01 o 12:41 |
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
a się nazbierało trochę
dziś rocznica brata P, w poniedziałek moja mama ma imieniny, a 8-go babcia P kończy 90 lat ![]() ja sobie nie mogę pozwolić na takie coś bo musimy rozłożyć wydatki ![]() jakbyśmy mieli wszystko w listopadzie kupić to byśmy zbankrutowali także myślę wrzesień/październik reszta ciuszków i wyprawki listopad łóżeczko a potem wózek
|
|
|
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
Melduje, że przespałam 5h i jestem jak nowo narodzona!!!!
Plecki nadal bolą ale już trochę mniej. Maż od rana kładzie 2 warstwę farby do łazienki, później do sklepu po jakieś wężyki do umywalki a później jakąś niespodziankę obiecał. Współczuje Wam, że macie M na odległość, my mieszkamy w mieście, mamy swoje mieszkanko i moich rodziców na 2 końcu miasta, a M rodzice w pomorskim na wiosce, więc nie porywają mi męża, ale nawet jak jeździmy tam, to wszyscy wyznają zasadę, musimy się nacieszyć sobą, bo znów kilka miesięcy nie będziemy się widzieć. Muszę Wam przyznać że mam wspaniałą teściową i teścia, zawsze stoją po naszej stronie i popierają nasze decyzje, już się nie mogę doczekać października, przyjeżdżają M kibicować w maratonie i na tydzień na "wakacje w wielkim mieście". Chyba u nas zwycięża zasada, oboje pracujemy i oboje się lenimy, mamy dni w których z łóżka wołami nas nikt nie wyciągnie, oraz dni totalnie zakręcone. Teraz niestety pozostaje mi patrzeć na remont, bo M nie pozwala sobie pomóc, ale to takie słodkie że się o nas martwi. Oj strasznie o kocham, i każdemu życzę takiego szczęścia, a szczególnie Wam i Waszym dzidziusiom bo zasługują na szczęśliwą rodzinkę.
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
ja z wyprawką mam praktycznie spokój
może nawet jutro już wyciągnę kołyskę, zobaczę wogóle czego mi jeszcze brakuje do niej pod koniec września kupię sobie koszulę do szpitala, podpaski, i dla dzieciaczka tetrówki i chyba wszystko już będzie bo pampersy i chusteczki i podstawowe kosmetyki moja mama powiedziała że mi kupi, teraz 10-go ojciec ma wypłatę to pewnie wtedy już coś nam kupią
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
z lu... hym zobacze czy coś takiego dostane, jak dostanę to zrobię je : )
na wieczór wam wrzucę zdjęcie mojego brzuchola z 26 tygodnia ; p |
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
ani mi nie mowicice ja wiekszosc rzeczy mam ale co z tego jak nie wiem gdzie bedzimey mieszkac czy sie wyrobimi noi nic nie pioere wogole mam uczucie ze olus taki pokrzywdzony bo nic mu nie kupuje oprocz butelek i smoka
|
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
ja nawet nie wiem gdzie postawić łóżeczko żeby znaleść miejsce trzeba robić przemeblowanie znowu o jak mówiłam od razu zrobić miejsce na łóżeczko i szafkę to nie po co jest czas
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

gratulacje kolejnego tygodnia
hehehe 
; kilka razy i przechodzi. W pewnym momencie też miałam straszne problemy z zajadami w ciąży ale potem minęło. I w witaminkach jakie biorę było za mało B dla mojego organizmu.
to chyba dobry pomysł z tą wyprowadzką - może dotrze do tej główki co trzeba
Mowie ze mam przepisany duphaston i nospe a on na to ze tylko ta nospę brac na twardnienie brzucha i nic wiecej .
i śliczny brzusio 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)