|
|
#391 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
ale chyba po prostu mi się w tej sytuacji już "nie chce z nim o tym gadać". Powiem Wam jedną z sytuacji.Ostatnio tak jakoś bolały mnie trochę plecy. I wieczorem pomyślałam, że w sumie dawno nie robiliśmy sobie masażu (mam tam różne takie kosmetyki, peelingi, maseczki na plecy, nogi, ładnie pachnące, itd, i raz na ruski rok robiliśmy sobie takie domowe spa..ja jemu i on mi ). I pomyślałam, że mega mam na to ochotę. No i mówię mu, że ejjj kochanie a może się trochę pomasujemy..Ty mnie i potem ja Ciebie. No to najpierw zaczął gadać, że ok..ale tylko ja jego Myślałam, że żartuje. Ale on zaczął gadać, że nieee...że on taki zmęczony...że on biegał po południu, że mu się nie chce. A jak zaczęłam go namawiać to usłyszałam "oj..nie ryj"... No i oczywiście usłyszałam, że to zależy o co chodzi, ale że jak o masaż.. oj to tak..to jest bardzo bardzo zmęczony... Niby oczywiście powiedziane żartem, ale na tym rozmowa się zakończyła. No to jak ja mam z nim rozmawiać, jak powiedziałam raz, że nie mógł mi poświęcić chwili i nie dotarło.... To taka głupota z tym masażem - przecież przeżyję bez niego chodzi o sam fakt, że jemu się NIE CHCE. Po co się poprzytulać, pospędzać razem czas jak można siedzieć na kompie...I tak chyba jakoś od 2-3 tygodni...A seksu to już też chyba nie było prawie ze 2 tyg... Tylko krzyczy na mnie jak mu coś nie wychodzi z tym pieprz*nym biurem Du pa jedna wielka.Uff..ale się rozpisałam. Sorki, że Wam tak ględzę, ale potrzebowałam to wyrzucić z siebie, bo mega mi smutno... |
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dlaczego jesteś w szpitalu, co się stało? Zdrowia życzę ! Cytat:
najwazniejsze ze wsystko dobrze się skonczylo, teraz tylko czekać na dzidzięW wiekszych HM jest dział z ubraniami dla kobiet w ciąży, albo w niektórych galeriach są takie specjalne sklepy aczkolwiek jak dla mnie to ceny mają z kosmosu. Cytat:
Cytat:
Ja myśle że po prostu jest zajęty urządzaniem tego biura, chce zeby było jak najszybciej i w sumie tez robi to dla Ciebie, tylko jak to facet nie domysli się że my potrzebujemy teraz wiecej czulości i troski. U mnie tez podobna sytuacja byla, mąż zajął się samodoskonaleniem i ciągle sie uczyc, cos czyta albo szuka nowych ofert pracy. Poszlam z nim pogadac ze nie posiweca mi duzo czasu, to mi powiedział że on to wszystko robi dla nas. Ze chce znalezc lepsza prace zeby zapewnic nam lepszy byt, skoro bedzie dziecko, a potem jest po prostu zmeczony tym wszystim i najchetniej by tylko spał. Także porozmawiaj z nim szczerze i powiedz o swoich potrzebach, tylko tak na spokojnie . Napewno będzie dobrze Ja wczoraj poszłam spac o 23 i obudziłam się przed 10- juz dawno tak dlugo nie spalam , bo albo siku albo jedzenie mnie budzilo a dzis jestem wyspana jak czlowiek Mąż dzis w domu wiec zagonie go do porządków bo nadal mnie podbrzusze boli, a jutro rodzice przyjezdzają i wypada mieć czysto ![]() Także miłej soboty Wam zyczę kobietki A tak jeszcze chciałam zapytac o Askę? Ktoś wie czemu ostatnio zniknęła? |
||||
|
|
|
#394 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#395 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może płytę z jakąś fajną muzyką?
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilkas, kurcze, może te sprawy z biurem tak na niego działają... Mój TŻ jak go poproszę o masaż (też czasem się relaksujemy w ten sposób) to czasem jak mu się niechce to robi od niechcenia i się wkurzam. Powiedz mu wprost, że czujesz się odrzucona itd. Może podchodów nie zrozumie, a jak wprost powiesz to dotrze... Facetom ciężko wydedukować, że pomimo, że czujesz się źle, może jak wieloryb, to chcesz czuć się atrakcyjna i pożądana...
|
|
|
|
#397 |
|
BAN stały
|
Lenova tak, wiem, wiem, że on to wszystko robi dla nas. Tylko, że ja mu w tym wszystkim pomagam. Też z nim tam jeżdżę i załatwiam. Wszystko co dotyczyło biura to robiliśmy razem. Raz mi się nawet mega nie chciało już o 20 jechać do pośredniczki w sprawie podpisania umowy (nie musiałam tam być) - ale tak strasznie mnie namawiał i ok, zgodziłam się. Ze 3 godziny nam to zajęło - ale nie ważne, nie marudziłam, pojechałam, było ok. No to kuźwa, skoro tak to on też mógłby dać coś z siebie jak ja go proszę
|
|
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co? znalazłam na e_bayu sprzedawcę ze ślicznymi śliniaczkami dla dzieciaczków - wprawdzie chińszczyzna, ale co teraz chińszczyzną nie jest. Ja nie raz zamawiałam coś z Chin albo Honkongu i oprócz tego że trzeba czekać na wysyłkę (bezpłatną
) ok. 3 tygodni to na jakość specjalnie nie narzekałam http://www.ebay.pl/sch/laohu2007/m.h...4.l1513&_pgn=3
|
|
|
|
#399 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chociaż teraz to ja bym wolała nawet od niechcenia niż w ogóle i jeszcze usłyszeć "nie ryj"Ehh...Spróbuję to jeszcze przeczekać. W przyszłym tygodniu powinna się zakończyć przeprowadzka do biura - może faktycznie to na niego źle działa. W ogóle w srodę mam wizytę - jejku jak ja się nie mogę już doczekać
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakieś przeczucia?
|
|
|
|
|
#401 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też się nad tym zastanawiałam i nie mam pojęcia czy 36 będzie ok czy jednak o rozmiar większą ![]() Chociaż wiesz czego się boję? że przy większym rozmiarze to ze względu na wzrost utonę, że wtedy rękawy będą za długie, w barkach będzie wisiało..hm... |
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.Długo się nie odzywałam
![]() Wczoraj odebrałam wynik grupy krwi i mam ArhD - No i mój tż ma + istnieje możliwość konfliktu Musze wypytać się gina o wszystko.Co jak i dlaczego. Podobno jakieś zastrzyki się bierze by zapobiec temu. Dziwne to trochę Ja mam ArhD-,moja mama ma 0rh- a tato Brh+ Czyli oni też mieli konflikt. Ale czy nie jest tak że jak powinnam mieć grupę krwi któregoś z rodziców? |
|
|
|
#403 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#405 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 |
|
Przyczajenie
|
U mnie klasycznie: skorcze i plamienia, ale zaczęło się niewinnie - lekkie pobolewanie i twardy brzuszek.
Jeśli coś Cię niepokoi to lepiej podjechać na IP i sprawdzić ( czytałam Twoje poprzednie wiadomości) ja już wiem, ze lepiej dmuchać na zimne
|
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Antoinette gratuluję chrześniaka Ma już imię?Ewa cieszę się bardzo z wyników! Kamień z serca usłyszeć taką wiadomość ![]() Caffe trzymaj się w tym szpitalu, mam nadzieję, że nie będziesz musiała leżeć do końca ciąży Ja dzisiaj jestem padnięta. Bolą mnie plecy i prawa noga. Już zauważyłam, że jak dłużej chodzę to od razu mam z nią kłopot. I odebrałam wczoraj wyniki, mocz na szczęście ok, ale krew mi znowu spadła, niecały miesiąc 1,1 mniej hemoglobiny niż ostatnio. A uważam na dietę no i ciągle biorę tabletki. Dobrze, że w poniedziałek wizyta, zobaczymy co pani doktor powie. Miłej soboty |
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak mama, TŻ jak mój tata ), no i lekarz powiedział, że przy tej ciąży nie ma co się martwić, dopiero przy następnej trzeba będzie tego pilnować, ewentualnie teraz zrobić właśnie wyniki na przeciwciała i tyle .
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
A propo badań.... Wyparzacie pojemniki na mocz przed badaniem? Chodzi mi o taki najzwyklejszy pojemnik.
Kupując taki pojemnik zawsze magister schylał się po niego do szuflady i wyjmował mi już z zakręcona nakrętką, wiec myślałam ze taki już zakręcony od nowości ma w aptece a dzis "przyłapałam" go jak zakręcał go na moich oczach czy to w porządku? Nigdy nie wyparzałam, nawet nie przemywałam i nigdy żadne bakterie mi nie wyszły ale nie wiedziałam tego co wiem teraz tak więc - wyparzać czy nie?
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ewa Dylewska : ufff, wielkie gratulacje!!! Witam się znad kubka herbaty, czekam aż Mały się uaktywni ![]() Mam ochotę kupić smoczek, chyba to zrobię )
|
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Z tą grupą krwi to jest tak że mój tata miał na 100% B Rh+
Bo długo chorował i zmarł. A mama ma 0 Rh- i może być dawcą dla każdego. Chyba powinnam mieć grupę krwi któregoś z rodziców co nie? ![]() Co do ciąży to moje pierwsze dziecko
|
|
|
|
#414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no i za drugim razem wyparzyłam - i bakterii już w moczu nie było
|
|
|
|
|
#415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To się może zdarzyć niestety, że dziecko nie ma grupy krwi żadnego z rodziców, ale np. po jakiejś babci, cioci itp.
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten plastik nie odkształci się przy wyparzaniu? Ja mam taki bezbarwny pojemnik z czerwoną nakrętką... |
|
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Ewadylewska serdecznie gratuluje!!! Super, ze maluch zdrowy!!!
Dziewczyny jedziemy na slub mojej znajomej ale lejeeeeeeee jak z cebra!!!!! Masakra, dawno takiej ulewy nie bylo. Poszlam spac o 3 bo chcialam skonczyc ksiazke i kurde zabraklo mi 15 stron do konca, ale oczy mialam juz totalnie na zapalkach wiec nie dalo rady kompletnie Lecimy buzki
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z planami to jest tak, że się odkłada na później, bo zawsze coś![]() 3, 4 tygodnie szybko zlecą, ja sama nie wierzę, że to już 6 mies. Nie dawno jeszcze robiłam test ciążowy, a teraz proszę, nie wiem kiedy to zleciało. U nas dziś beznadziejna pogoda, od rana pada deszcz, jest chłodno, szaro buro i ponuro. Wybieramy się do rodziców także nie będzie nas cały weekend. Zjawię się na forum pewnie w poniedziałek. W związku z tym życzę wszystkim udanego weekendu, smacznych obiadków. Pozdrawiam ciepło ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- ewadylewska gratuluję zdrowej dziewczynki
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile sklepów oblataliśmy Zamówiliśmy łóżko i materac Dzięki temu, że u producenta z naszego miasta mogliśmy zamówić sobie węższą ramę (każdy cm jest ważny) i wybrać kolor. Będzie za 2-2,5 tyg I do tego dosyć tanio : za łóżko + materac kokosowo-sprężynowy 1400 zł. Mogą mi też zrobić toaletkę na zamówienie Kupiliśmy też płytki na balkon ![]() A w Lidlu - dwupak śliniaczków z Kubusiem Puchatkiem (8zł). Odsapnę po obiedzie, posprzatam w kuchni i zrobię mężowi to ciasto bananowe, które kusi na górze strony.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-01 o 15:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

ale chyba po prostu mi się w tej sytuacji już "nie chce z nim o tym gadać". Powiem Wam jedną z sytuacji.
). I pomyślałam, że mega mam na to ochotę. No i mówię mu, że ejjj kochanie a może się trochę pomasujemy..Ty mnie i potem ja Ciebie. No to najpierw zaczął gadać, że ok..ale tylko ja jego
Du pa jedna wielka.
Ja wiem, że teraz mamy sporo na głowie w związku z tym biurem, no ale bez przesady... On na nic nie ma siły, jest wiecznie zmęczony. Wieczorem zajmuje się swoimi zainteresowaniami - na to to jakoś ma siłę 
najwazniejsze ze wsystko dobrze się skonczylo, teraz tylko czekać na dzidzię
a jakie kolory będą?
ale zastanawiam się ile w nim pochodzę.. może już w listopadzie będzie mroźnawo...to chyba bezsensu na 2 ms... :/

tak więc - wyparzać czy nie?