Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 11:45   #391
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a rozmawiałaś z nim o tym? ja swojemu mężowi pwiedziałam i od razu pomogło
heh, no widzisz, niby najprostszy sposób a w sumie tak do końca to nie próbowałam hehe ale chyba po prostu mi się w tej sytuacji już "nie chce z nim o tym gadać". Powiem Wam jedną z sytuacji.
Ostatnio tak jakoś bolały mnie trochę plecy. I wieczorem pomyślałam, że w sumie dawno nie robiliśmy sobie masażu (mam tam różne takie kosmetyki, peelingi, maseczki na plecy, nogi, ładnie pachnące, itd, i raz na ruski rok robiliśmy sobie takie domowe spa..ja jemu i on mi ). I pomyślałam, że mega mam na to ochotę. No i mówię mu, że ejjj kochanie a może się trochę pomasujemy..Ty mnie i potem ja Ciebie. No to najpierw zaczął gadać, że ok..ale tylko ja jego Myślałam, że żartuje. Ale on zaczął gadać, że nieee...że on taki zmęczony...że on biegał po południu, że mu się nie chce. A jak zaczęłam go namawiać to usłyszałam "oj..nie ryj"... Poczułam się jakbym dostała w twarz. Nie ryj? Co to w ogóle za odzywka? Byłam zła cały wieczór..na drugi dzień mu powiedziałam, że to było mega chamskie, że nie chce mu się poświęcić mi 15 minut na głupi masaż i jeszcze tak si do mnie odzywa..itd. Ok..widać było, że trochę mu głupio...mówił że to nie ryj było powiedziane tak żartobliwie (no fajne żarty) itd itd. No więc myślałam, że dotarło co nie co. Przed wczoraj zrobiłam drugie podejście, ale tym razem najpierw zadałam pytanie "kochanie..jesteś dzisiaj zmęczony"? No i oczywiście usłyszałam, że to zależy o co chodzi, ale że jak o masaż.. oj to tak..to jest bardzo bardzo zmęczony... Niby oczywiście powiedziane żartem, ale na tym rozmowa się zakończyła.
No to jak ja mam z nim rozmawiać, jak powiedziałam raz, że nie mógł mi poświęcić chwili i nie dotarło....
To taka głupota z tym masażem - przecież przeżyję bez niego chodzi o sam fakt, że jemu się NIE CHCE. Po co się poprzytulać, pospędzać razem czas jak można siedzieć na kompie...I tak chyba jakoś od 2-3 tygodni...A seksu to już też chyba nie było prawie ze 2 tyg... Tylko krzyczy na mnie jak mu coś nie wychodzi z tym pieprz*nym biurem Du pa jedna wielka.

Uff..ale się rozpisałam. Sorki, że Wam tak ględzę, ale potrzebowałam to wyrzucić z siebie, bo mega mi smutno...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:50   #392
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Wiecie co, muszę się Wam pożalić. Czuję się ostatnio taka hmm..."odrzucona" przez tż Ja wiem, że teraz mamy sporo na głowie w związku z tym biurem, no ale bez przesady... On na nic nie ma siły, jest wiecznie zmęczony. Wieczorem zajmuje się swoimi zainteresowaniami - na to to jakoś ma siłę Nie wiem...tak mi jakoś smutno A może to po prostu moje hormony?
Dobrze, że z nim porozmawiałaś... Z tym masażem to niezbyt ciekawe, ja rozumiem, że zmęczony, ale mógłby pomyśleć, że Ciebie plecy bolą bardziej, niż jego, bo jesteś w ciąży i kości "pracują", by potem móc bez problemu nosić bardzo duży brzuszek... Pokaż mu, że Ci smutno, bo masz swoje potrzeby i chcesz, by był w tym wszystkim razem z Tobą, a nie się na Tobie wyżywał i wymagał od Ciebie tego, czego sam Ci nie daje. W końcu nie stworzyłaś dziecka sama ze sobą.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:13   #393
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffee_latte Pokaż wiadomość
My spróbujmy urządzić osobny pokoik, ale łóżeczko wystawiany donas do sypialni.

Nie wiem tylko czy uda siezrealizowac nasz plan bo wczoraj trafiłam do szpitala i wyglada na to, ze trochę tu poprze. Grunt ze z dzieciatkiem wszystko ok

I wiecie co ... Będzie baba!!! Kolejna lady!!!
Moje przypuszczenia okazały się jak najbardziej błędne

Miłego dzionka dziewczynki !
Gratuluje córeczki!!!
A dlaczego jesteś w szpitalu, co się stało?
Zdrowia życzę !

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja chodzę spać o 21 albo i wcześniej i wstaję przed 7 rano

Poza tym wracam po kilku najgorszych tygodniach w naszym życiu, po tygodniach oczekiwania na wyniki amniopunkcji...

ale wracam i mogę się cieszyć razem z Wami......

ZDROWA DZIEWCZYNKA

no i pierwsze pytanie, gdzie przez internet oprócz allegro kupowałyście sobie już coś ciążowego? najchętniej sukienka z odcięciem pod biustem
Gratulacje najwazniejsze ze wsystko dobrze się skonczylo, teraz tylko czekać na dzidzię
W wiekszych HM jest dział z ubraniami dla kobiet w ciąży, albo w niektórych galeriach są takie specjalne sklepy aczkolwiek jak dla mnie to ceny mają z kosmosu.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z apteki - byłam po pojemnik na mocz, w poniedziałek badania... Ponieważ pogoda jest taka średnio na jeża postanowiłam że przetestuje swoje nowe dżinsy ciążowe Dziewczyny, REWELACJA!!! mięciuchne, lekkie, mega miłe dla ciała, cieplutko w brzusio poprostu bardzo bardzo wygodne!!! Bankowo kupie sobie jeszcze jedna parę a może nawet i dwie
Tym które zastanawiają się nad zakupem naprawdę POLECAM! Żadne "normalne" dżinsy nie zastąpią tych ciążowych, nie ma się co łudzić...
przydadzą się po ciąży, spokojnie jeszcze ze 3 miechy będę w nich śmigać
No ja też mam te same spodnie i jestem z nich zadowolona, aczkolwiek też mam ciut przy duże bo nie wziełam S tylko M no i torche luzu jest ale przynajmniej są mega wygodne!

Cytat:
heh, no widzisz, niby najprostszy sposób a w sumie tak do końca to nie próbowałam hehe ale chyba po prostu mi się w tej sytuacji już "nie chce z nim o tym gadać". Powiem Wam jedną z sytuacji.
Ostatnio tak jakoś bolały mnie trochę plecy. I wieczorem pomyślałam, że w sumie dawno nie robiliśmy sobie masażu (mam tam różne takie kosmetyki, peelingi, maseczki na plecy, nogi, ładnie pachnące, itd, i raz na ruski rok robiliśmy sobie takie domowe spa..ja jemu i on mi ). I pomyślałam, że mega mam na to ochotę. No i mówię mu, że ejjj kochanie a może się trochę pomasujemy..Ty mnie i potem ja Ciebie. No to najpierw zaczął gadać, że ok..ale tylko ja jego Myślałam, że żartuje. Ale on zaczął gadać, że nieee...że on taki zmęczony...że on biegał po południu, że mu się nie chce. A jak zaczęłam go namawiać to usłyszałam "oj..nie ryj"... Poczułam się jakbym dostała w twarz. Nie ryj? Co to w ogóle za odzywka? Byłam zła cały wieczór..na drugi dzień mu powiedziałam, że to było mega chamskie, że nie chce mu się poświęcić mi 15 minut na głupi masaż i jeszcze tak si do mnie odzywa..itd. Ok..widać było, że trochę mu głupio...mówił że to nie ryj było powiedziane tak żartobliwie (no fajne żarty) itd itd. No więc myślałam, że dotarło co nie co. Przed wczoraj zrobiłam drugie podejście, ale tym razem najpierw zadałam pytanie "kochanie..jesteś dzisiaj zmęczony"? No i oczywiście usłyszałam, że to zależy o co chodzi, ale że jak o masaż.. oj to tak..to jest bardzo bardzo zmęczony... Niby oczywiście powiedziane żartem, ale na tym rozmowa się zakończyła.
No to jak ja mam z nim rozmawiać, jak powiedziałam raz, że nie mógł mi poświęcić chwili i nie dotarło....
To taka głupota z tym masażem - przecież przeżyję bez niego chodzi o sam fakt, że jemu się NIE CHCE. Po co się poprzytulać, pospędzać razem czas jak można siedzieć na kompie...I tak chyba jakoś od 2-3 tygodni...A seksu to już też chyba nie było prawie ze 2 tyg... Tylko krzyczy na mnie jak mu coś nie wychodzi z tym pieprz*nym biurem Du pa jedna wielka.

Uff..ale się rozpisałam. Sorki, że Wam tak ględzę, ale potrzebowałam to wyrzucić z siebie, bo mega mi smutno...
Kochana nie przejmuj się, On napewno nie robi tego specjalnie i po złości
Ja myśle że po prostu jest zajęty urządzaniem tego biura, chce zeby było jak najszybciej i w sumie tez robi to dla Ciebie, tylko jak to facet nie domysli się że my potrzebujemy teraz wiecej czulości i troski.
U mnie tez podobna sytuacja byla, mąż zajął się samodoskonaleniem i ciągle sie uczyc, cos czyta albo szuka nowych ofert pracy. Poszlam z nim pogadac ze nie posiweca mi duzo czasu, to mi powiedział że on to wszystko robi dla nas. Ze chce znalezc lepsza prace zeby zapewnic nam lepszy byt, skoro bedzie dziecko, a potem jest po prostu zmeczony tym wszystim i najchetniej by tylko spał.
Także porozmawiaj z nim szczerze i powiedz o swoich potrzebach, tylko tak na spokojnie .
Napewno będzie dobrze

Ja wczoraj poszłam spac o 23 i obudziłam się przed 10- juz dawno tak dlugo nie spalam , bo albo siku albo jedzenie mnie budzilo a dzis jestem wyspana jak czlowiek
Mąż dzis w domu wiec zagonie go do porządków bo nadal mnie podbrzusze boli, a jutro rodzice przyjezdzają i wypada mieć czysto
Także miłej soboty Wam zyczę kobietki

A tak jeszcze chciałam zapytac o Askę? Ktoś wie czemu ostatnio zniknęła?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:18   #394
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dobrze, że z nim porozmawiałaś... Z tym masażem to niezbyt ciekawe, ja rozumiem, że zmęczony, ale mógłby pomyśleć, że Ciebie plecy bolą bardziej, niż jego, bo jesteś w ciąży i kości "pracują", by potem móc bez problemu nosić bardzo duży brzuszek... Pokaż mu, że Ci smutno, bo masz swoje potrzeby i chcesz, by był w tym wszystkim razem z Tobą, a nie się na Tobie wyżywał i wymagał od Ciebie tego, czego sam Ci nie daje. W końcu nie stworzyłaś dziecka sama ze sobą.
No właśnie wtedy też mu to podkreśliłam, że to nie chodziło tylko o głupi masaż tylko, że właśnie jestem w ciąży i mógłby na to czasem zwrócić uwagę, że z tego powodu potrzebuję teraz czasem "czegoś więcej". Dzisiaj od rana widzi, że mi smutno to zrobił się milutki, po bułeczki pobiegł, mówi, że obiad mi zrobi. Super - cieszę się bardzo, tylko, że ja potrzebuję teraz więcej czułości, przytulania, bliskości - takiego okazywania uczuć w fizyczny sposób po prostu.
Dzięki troszkę lepiej mi na serduchu, bo myślałam, że to ja wydziwiam.
Stary 2012-09-01, 12:20   #395
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja też ja też!!! I to 3 pary myślę, że na początek a jakie kolory będą? mam 163 cm i się zastanawiam nad M/L, ale jak Black bierze M to ja chyba też, bo mamy tyle samo w brzuchu

ło jakie ciudo!!!

była u mnie jedna przyjaciółka i zaraz powinna druga przyjechać także dzień zrobiony mam
i dodaję fotki malucha, chciałam mojego brzucha, ale jak mąż mi zrobił wczoraj zdjęcie to się przeraziłam, wyglądam jak wieloryb!!!!! Więc nie dodam

aha i dzisiaj zaczynam 21 tydzień z Piotrusiem
Jaki słodki, łezka aż się w oku kręci

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny...doradźcie mi..czy jest sens kupować ponczo? bo mi się tak marzy ale zastanawiam się ile w nim pochodzę.. może już w listopadzie będzie mroźnawo...to chyba bezsensu na 2 ms... :/
teraz w żadną kurtkę jesienną się nie zapinam, bo wszystkie miałam wąziutkie...więc jestem i bez kurtki jesiennej i zimowej
Ponczo możesz przecież nosić i po ciąży, więc myślę, że posłuży Ci na dłużej.

Cytat:
Cytat:
o, albo ten czerwony byłby chyba lepszy?

http://moda.allegro.pl/czerwony-plas...589039266.html
Ja też rozglądam się za kurtką, tylko raczej już zimową. Zastanawiam się w ogóle jaki rozmiar z moim wzrostem (155cm), tak jak przed ciążą 36??? Ta czarna fajna, ale krótka, w dupsko będzie wiało, a czerwony płaszczyk istne cudeńko

Cytat:

Poza tym wracam po kilku najgorszych tygodniach w naszym życiu, po tygodniach oczekiwania na wyniki amniopunkcji...

ZDROWA DZIEWCZYNKA

no i pierwsze pytanie, gdzie przez internet oprócz allegro kupowałyście sobie już coś ciążowego? najchętniej sukienka z odcięciem pod biustem
Niesamowicie się słucha takich informacji. Gratuluję kochana

Cytat:
Dziewczyny, ja tak na szybciocha... proooszę doradźcie mi co można kupić choremu w śpiączce na urodziny?
chłopak leży, ale ma otwarte oczy i wie co się dzieje..ale nie może się kontaktować... co takiej osobie można kupić? ;/
Może płytę z jakąś fajną muzyką?
Stary 2012-09-01, 12:22   #396
e_vel
Wtajemniczenie

Ilkas, kurcze, może te sprawy z biurem tak na niego działają... Mój TŻ jak go poproszę o masaż (też czasem się relaksujemy w ten sposób) to czasem jak mu się niechce to robi od niechcenia i się wkurzam. Powiedz mu wprost, że czujesz się odrzucona itd. Może podchodów nie zrozumie, a jak wprost powiesz to dotrze... Facetom ciężko wydedukować, że pomimo, że czujesz się źle, może jak wieloryb, to chcesz czuć się atrakcyjna i pożądana...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:22   #397
ilkas
BAN stały

Lenova tak, wiem, wiem, że on to wszystko robi dla nas. Tylko, że ja mu w tym wszystkim pomagam. Też z nim tam jeżdżę i załatwiam. Wszystko co dotyczyło biura to robiliśmy razem. Raz mi się nawet mega nie chciało już o 20 jechać do pośredniczki w sprawie podpisania umowy (nie musiałam tam być) - ale tak strasznie mnie namawiał i ok, zgodziłam się. Ze 3 godziny nam to zajęło - ale nie ważne, nie marudziłam, pojechałam, było ok. No to kuźwa, skoro tak to on też mógłby dać coś z siebie jak ja go proszę
Stary 2012-09-01, 12:25   #398
e_vel
Wtajemniczenie

wiecie co? znalazłam na e_bayu sprzedawcę ze ślicznymi śliniaczkami dla dzieciaczków - wprawdzie chińszczyzna, ale co teraz chińszczyzną nie jest. Ja nie raz zamawiałam coś z Chin albo Honkongu i oprócz tego że trzeba czekać na wysyłkę (bezpłatną ) ok. 3 tygodni to na jakość specjalnie nie narzekałam http://www.ebay.pl/sch/laohu2007/m.h...4.l1513&_pgn=3
Stary 2012-09-01, 12:28   #399
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ilkas, kurcze, może te sprawy z biurem tak na niego działają... Mój TŻ jak go poproszę o masaż (też czasem się relaksujemy w ten sposób) to czasem jak mu się niechce to robi od niechcenia i się wkurzam. Powiedz mu wprost, że czujesz się odrzucona itd. Może podchodów nie zrozumie, a jak wprost powiesz to dotrze... Facetom ciężko wydedukować, że pomimo, że czujesz się źle, może jak wieloryb, to chcesz czuć się atrakcyjna i pożądana...
Nie dziwie się, że się wkurzasz Chociaż teraz to ja bym wolała nawet od niechcenia niż w ogóle i jeszcze usłyszeć "nie ryj"
Ehh...Spróbuję to jeszcze przeczekać. W przyszłym tygodniu powinna się zakończyć przeprowadzka do biura - może faktycznie to na niego źle działa.

W ogóle w srodę mam wizytę - jejku jak ja się nie mogę już doczekać I tak bym chciała bardzo poznać płeć...
Stary 2012-09-01, 12:31   #400
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dziwie się, że się wkurzasz Chociaż teraz to ja bym wolała nawet od niechcenia niż w ogóle i jeszcze usłyszeć "nie ryj"
Ehh...Spróbuję to jeszcze przeczekać. W przyszłym tygodniu powinna się zakończyć przeprowadzka do biura - może faktycznie to na niego źle działa.

W ogóle w srodę mam wizytę - jejku jak ja się nie mogę już doczekać I tak bym chciała bardzo poznać płeć...
napewno już poznasz lokator/-a/-kę jakieś przeczucia?
Stary 2012-09-01, 12:32   #401
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Ja też rozglądam się za kurtką, tylko raczej już zimową. Zastanawiam się w ogóle jaki rozmiar z moim wzrostem (155cm), tak jak przed ciążą 36??? Ta czarna fajna, ale krótka, w dupsko będzie wiało, a czerwony płaszczyk istne cudeńko

Ooo to widzę, że mamy ten sam wzrost Też się nad tym zastanawiałam i nie mam pojęcia czy 36 będzie ok czy jednak o rozmiar większą
Chociaż wiesz czego się boję? że przy większym rozmiarze to ze względu na wzrost utonę, że wtedy rękawy będą za długie, w barkach będzie wisiało..hm...
Stary 2012-09-01, 12:33   #402
bishonka
Raczkowanie

Witam dziewczyny.Długo się nie odzywałam

Wczoraj odebrałam wynik grupy krwi i mam ArhD -
No i mój tż ma + istnieje możliwość konfliktu
Musze wypytać się gina o wszystko.Co jak i dlaczego.
Podobno jakieś zastrzyki się bierze by zapobiec temu.

Dziwne to trochę Ja mam ArhD-,moja mama ma 0rh- a tato Brh+
Czyli oni też mieli konflikt.
Ale czy nie jest tak że jak powinnam mieć grupę krwi któregoś z rodziców?
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:34   #403
ilkas
BAN stały

Cytat:
napewno już poznasz lokator/-a/-kę jakieś przeczucia?
tylko się boję, że się np zasłoni czy coś Chcemy bardzo synka, ale przeczucia mam coś na dziewczynkę. Dlatego tym bardziej jestem ciekawa
Stary 2012-09-01, 12:37   #404
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko się boję, że się np zasłoni czy coś Chcemy bardzo synka, ale przeczucia mam coś na dziewczynkę. Dlatego tym bardziej jestem ciekawa
no to zobaczysz
Stary 2012-09-01, 12:38   #405
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość

My też mamy z mężem niezgodność grupy krwi. Lekarz mówił, żeby się niczym póki co nie przejmować. Trzeba robić badania na obecność przeciwciał. Dopóki ich nie ma - to jest wszystko ok. Potem po porodzie jeśli dziecko będzie miało grupę krwi rh+ czyli po tacie to kobieta musi dostać zastrzyk. Jeśli dziecko będzie miało rh- po nas..to dalej nic się nie dzieje. Także niczym się nie przejmuj
Stary 2012-09-01, 12:39   #406
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

A to Twoje pierwsze dziecko??? Ja mam grupę ABRh-, a mąż ARh+, czyli konflikt też możliwy, ale przy pierwszym dziecku raczej się nie zdarza, przy drugim może zaistnieć, ale wtedy po porodzie 1 dziecka musisz wziąć odpowiedni zastrzyk. Poza tym ja robiłam też wyniki na przeciwciała i wyszły ok.
Stary 2012-09-01, 12:40   #407
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

konflikt jest ważny przy drugim dziecku, więc się bardzo nie przejmuj. Co do Twojej grupy krwi to już któraś miała tak, że miała niby inną grupę krwi niż rodzice a potem się okazało, że tata bodajże coś pokręcił i pomylił grupy :p
Stary 2012-09-01, 12:40   #408
caffee_latte
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Gratuluje córeczki!!!
A dlaczego jesteś w szpitalu, co się stało?
U mnie klasycznie: skorcze i plamienia, ale zaczęło się niewinnie - lekkie pobolewanie i twardy brzuszek.

Jeśli coś Cię niepokoi to lepiej podjechać na IP i sprawdzić ( czytałam Twoje poprzednie wiadomości) ja już wiem, ze lepiej dmuchać na zimne
caffee_latte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:49   #409
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czy wy też nie możecie sypiac w nocy? rany, od kilku dni budze się na siku, miedzy a 4 i potem nie mogę usnac, przewracam sie ze dwie godziny, a rano cięzko mi oczy otworzyc...........
Ja tak mam. Właściwie od początku ciąży chyba tylko kilka nocy miałam takich, że normalnie wstawałam w nocy do łazienki i potem zasypiałam. Najczęściej leżę i się męczę, bo mi niewygodnie, duszno, zimno, ciepło i w ogóle wydziwiam jak nie wiem co

Antoinette gratuluję chrześniaka Ma już imię?

Ewa cieszę się bardzo z wyników! Kamień z serca usłyszeć taką wiadomość

Caffe trzymaj się w tym szpitalu, mam nadzieję, że nie będziesz musiała leżeć do końca ciąży

Ja dzisiaj jestem padnięta. Bolą mnie plecy i prawa noga. Już zauważyłam, że jak dłużej chodzę to od razu mam z nią kłopot. I odebrałam wczoraj wyniki, mocz na szczęście ok, ale krew mi znowu spadła, niecały miesiąc 1,1 mniej hemoglobiny niż ostatnio. A uważam na dietę no i ciągle biorę tabletki. Dobrze, że w poniedziałek wizyta, zobaczymy co pani doktor powie.

Miłej soboty
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:53   #410
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A to Twoje pierwsze dziecko??? Ja mam grupę ABRh-, a mąż ARh+, czyli konflikt też możliwy, ale przy pierwszym dziecku raczej się nie zdarza, przy drugim może zaistnieć, ale wtedy po porodzie 1 dziecka musisz wziąć odpowiedni zastrzyk. Poza tym ja robiłam też wyniki na przeciwciała i wyszły ok.
Ja też mam niezgodność z TŻem, mam Arh-, a on Brh+ (zupełnie, jak moi rodzice ja jak mama, TŻ jak mój tata ), no i lekarz powiedział, że przy tej ciąży nie ma co się martwić, dopiero przy następnej trzeba będzie tego pilnować, ewentualnie teraz zrobić właśnie wyniki na przeciwciała i tyle .
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:58   #411
pstryczek84
Zakorzenienie

A propo badań.... Wyparzacie pojemniki na mocz przed badaniem? Chodzi mi o taki najzwyklejszy pojemnik.
Kupując taki pojemnik zawsze magister schylał się po niego do szuflady i wyjmował mi już z zakręcona nakrętką, wiec myślałam ze taki już zakręcony od nowości ma w aptece a dzis "przyłapałam" go jak zakręcał go na moich oczach
czy to w porządku? Nigdy nie wyparzałam, nawet nie przemywałam i nigdy żadne bakterie mi nie wyszły ale nie wiedziałam tego co wiem teraz tak więc - wyparzać czy nie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:58   #412
Debrah
Zakorzenienie

Hej!
Ewa Dylewska : ufff, wielkie gratulacje!!!

Witam się znad kubka herbaty, czekam aż Mały się uaktywni

Mam ochotę kupić smoczek, chyba to zrobię)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:02   #413
bishonka
Raczkowanie

Z tą grupą krwi to jest tak że mój tata miał na 100% B Rh+
Bo długo chorował i zmarł.

A mama ma 0 Rh- i może być dawcą dla każdego.
Chyba powinnam mieć grupę krwi któregoś z rodziców co nie?

Co do ciąży to moje pierwsze dziecko
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:03   #414
ilkas
BAN stały

Cytat:
A propo badań.... Wyparzacie pojemniki na mocz przed badaniem? Chodzi mi o taki najzwyklejszy pojemnik.
Kupując taki pojemnik zawsze magister schylał się po niego do szuflady i wyjmował mi już z zakręcona nakrętką, wiec myślałam ze taki już zakręcony od nowości ma w aptece a dzis "przyłapałam" go jak zakręcał go na moich oczach
czy to w porządku? Nigdy nie wyparzałam, nawet nie przemywałam i nigdy żadne bakterie mi nie wyszły ale nie wiedziałam tego co wiem teraz tak więc - wyparzać czy nie?
mi jak za pierwszym razem wyszły liczne bakterie w moczu, a cała reszta badań była ok, to lekarz właśnie polecił wyparzyć pojemnik, bo mówi, że to nie wiadomo kto go tam dotykał, robił itd no i za drugim razem wyparzyłam - i bakterii już w moczu nie było
Stary 2012-09-01, 13:10   #415
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Z tą grupą krwi to jest tak że mój tata miał na 100% B Rh+
Bo długo chorował i zmarł.

A mama ma 0 Rh- i może być dawcą dla każdego.
Chyba powinnam mieć grupę krwi któregoś z rodziców co nie?

Co do ciąży to moje pierwsze dziecko
U mnie obydwoje rodzice mają plusową grupę krwi, a tylko ja w rodzinie minus mam. Lekarz kazał się mamy zapytać o prawdziwego ojca (żartował oczywiście). To się może zdarzyć niestety, że dziecko nie ma grupy krwi żadnego z rodziców, ale np. po jakiejś babci, cioci itp.
Stary 2012-09-01, 13:34   #416
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
mi jak za pierwszym razem wyszły liczne bakterie w moczu, a cała reszta badań była ok, to lekarz właśnie polecił wyparzyć pojemnik, bo mówi, że to nie wiadomo kto go tam dotykał, robił itd no i za drugim razem wyparzyłam - i bakterii już w moczu nie było
Dziekuję za odpowiedź
A ten plastik nie odkształci się przy wyparzaniu? Ja mam taki bezbarwny pojemnik z czerwoną nakrętką...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:49   #417
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

ZDROWA DZIEWCZYNKA

Gratulacje co do ciuszków polecam sklepy Happy mum ale ceny powalaj aja mam jedne soodnie są super

Cytat:
wiecie co? znalazłam na e_bayu sprzedawcę ze ślicznymi śliniaczkami dla dzieciaczków - wprawdzie chińszczyzna, ale co teraz chińszczyzną nie jest. Ja nie raz zamawiałam coś z Chin albo Honkongu i oprócz tego że trzeba czekać na wysyłkę (bezpłatną ) ok. 3 tygodni to na jakość specjalnie nie narzekałam http://www.ebay.pl/sch/laohu2007/m.h...4.l1513&_pgn=3
Słodkie chyba cos zamówie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:53   #418
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewadylewska serdecznie gratuluje!!! Super, ze maluch zdrowy!!!

Dziewczyny jedziemy na slub mojej znajomej ale lejeeeeeeee jak z cebra!!!!! Masakra, dawno takiej ulewy nie bylo. Poszlam spac o 3 bo chcialam skonczyc ksiazke i kurde zabraklo mi 15 stron do konca, ale oczy mialam juz totalnie na zapalkach wiec nie dalo rady kompletnie

Lecimy buzki

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:56   #419
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Witam w nowej czesci

Ja co prawda decyzji o ciazy nie podejmowalam (sama do mnie przyszla ), ale oczywiscie nie zaluje tego.
Mimo wszystkiego leki pozostaja...

Czekam cierpliwie, jakos zniose te 3-4 tygodnie
I fajnie, że przyszła z planami to jest tak, że się odkłada na później, bo zawsze coś
3, 4 tygodnie szybko zlecą, ja sama nie wierzę, że to już 6 mies. Nie dawno jeszcze robiłam test ciążowy, a teraz proszę, nie wiem kiedy to zleciało.

U nas dziś beznadziejna pogoda, od rana pada deszcz, jest chłodno, szaro buro i ponuro. Wybieramy się do rodziców także nie będzie nas cały weekend. Zjawię się na forum pewnie w poniedziałek.
W związku z tym życzę wszystkim udanego weekendu, smacznych obiadków. Pozdrawiam ciepło

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

ewadylewska gratuluję zdrowej dziewczynki
Stary 2012-09-01, 14:22   #420
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kupuję to pojemnik jest w zamkniętej folii, nie wyparzam.

Ile sklepów oblataliśmy
Zamówiliśmy łóżko i materac Dzięki temu, że u producenta z naszego miasta mogliśmy zamówić sobie węższą ramę (każdy cm jest ważny) i wybrać kolor. Będzie za 2-2,5 tyg
I do tego dosyć tanio : za łóżko + materac kokosowo-sprężynowy 1400 zł.
Mogą mi też zrobić toaletkę na zamówienie

Kupiliśmy też płytki na balkon

A w Lidlu - dwupak śliniaczków z Kubusiem Puchatkiem (8zł).

Odsapnę po obiedzie, posprzatam w kuchni i zrobię mężowi to ciasto bananowe, które kusi na górze strony.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-01 o 15:31
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości