|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
U mnie nie do końca tak działa, mam tyłozgięcie macicy i szyjka robi co chce, na owu np odkręca się trochę w prawo. Dlatego też ciężko mi czasem zinterpretować jej zachowanie, bo nie działa tak, jak powinna. Ale wydaje mi się, że teraz jest krótsza niż była kilka dni temu.
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
Kurka miały być same II kreski a tu Maru może jednak nie przyjdzie do Ciebie wstręciucha A ja? testa zakupiłam, ale raczej nie będzie potrzeby wykorzystywania go. Coś tam delikatnie boleć zaczyna i dalej plamie. Także @ się rozkręca Nadal nie mogę w to uwierzyć.... Niby wiedziałam,że tak może być, ale okropnie mi smutno ![]() Trzymam kciuki za resztę dziewczyn jutro testujących
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
Houston mamy problem
![]() ![]() ![]() pomozcie, bo zwariuję nie wytrzymalam i zrobilam test, po pol godzinie pojawila sie jasna, ale widac ją kreseczka druga.. hmm.. jade sie odstresowac nad morze. pozniej napisze
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maru przed @ to chyba nisko szyja powinna być i twarda, też mam tyłozgięcie ale wiem, że co baba to inna szyja... . Ja mam masakre z sikaniem, latam co chwilę i mam tak od kilku mcy. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-09-01 o 12:36 |
||
|
|
|
#1115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powtórz jutro z rana test
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
no wlasne nie wiem.. powtorze test za pare dni. chociaz teraz korci mnie zeby zrobic i jutro i pojutrze i w ogole.. a jutro wybieram sie do monachium do kuzyna na pare dni i przede mna dluuga droga.. nie wiem co myslec.. juz bym chciala wiedziec!
Kwitka o ile dobrze wyczytalam to chyba beta nie wyszla.. szkoda.. pozniej poczytam wczorajsze posty wasze, teraz uciekam![]() no i boli mnie ciagle prawy jajnik.. ale nie chce sie nakrecac..;/ Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-09-01 o 12:41 |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, ja wiem, że ja może średnio pasuję na ten wątek, ale tak podczytuję Was i się sama zaczęłam stresować razem z Wami,mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do wątku mimo wszystko
)Luna : to normalne, mi dopiero teraz przechodzą różne bóle (19 tydzień ciąży). Na początku był kosmos - ciągle się czułam jakbym miała..zakwasy. Takie ciągnięcie w pachwinach, ból. Trudno mi się było jednym ruchem szybszym z łóżka podnieść - wszystko musiałam sporo wolniej, i nie mogłam w nocy spać przez ten ból. A jak kicham ( to dziwne, w ciąży często kicham bez powodu) to też kosmos - po prostu bolało, kłucie takie. Patent jest chyba tylko jeden : jak czujesz że już już zaraz kichniesz - to się schyl, albo przyciągnij kolana do brzucha szybko. Wtedy się nic nie będzie naciągać. Co do plamień to nic doradzę bo ja nie miałam nigdy żadnych, więc się nie znam zupełnie, tak samo jeśli chodzi o stan szyjki. Czytam Was nad kubkiem herbaty, i czekam aż Mały zechce dać o sobie znać, bo dzisiaj jeszcze nie kopał
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwitka szczerze? to ja już nadzieje straciłam i jakoś oswajam się z myślą,że widocznie tak miało być i może jak zdecydujemy się ponownie zaszaleć i w kolejnym cyklu się uda ![]() Smutno mi bo ubzdurałam sobie,że ta ciąża jest i koniec kropka a tu zonk..ehhh trudno. Może następnym razem się uda. Magda kurde może chociaż Tobie się udało
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam przeczucie że nie ma fasolki...Nie wiem ,jakoś mam pewność że jutro będzie 1 krecha
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Magda powtórz jutro test
Iza Ty do jutra to bądź dobrej myśli i nie kracz Maru Ty też jutro kobieto zrób testa ![]() Debrah Witaj i rozgość się U mnie franca się powoli rozkręca...Czekam na jej koniec i czas zacząć podgadywać męża o bardziej świadome starania w tym cyklu
|
|
#1123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Mokka wielkie, ale niestety rozkręca się @. Więc pozamiatane. Ale dziękuje Tobie i wszystkim Wam dziewczyny za wsparcie i kciuki
|
|
|
#1125 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z kawą i tak bym nie dołączyła, bo po rozmowach z Debrah wiem, że magnez wypłukiwałam. Pamiętam jak 1 wieczoru leżałam z TŻ przed tv i w niedługim odstępie czasu miałam lekki skurcz w 1, a potem w 2giej stopie pomiędzy kciukiem u stopy a resztą. To pewno małą ilość tego magnezu, dzieciak mi wykrada, więc kawa w odstawkę jak najczęstszą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i życzę miłych wakacji ![]() Cytat:
Chyba lekkie podziębienie, które towarzyszy mi ponad rok ( bo lekki katar niezniszczalny mam) organizm próbuje tą metodą zniwelować, tak obstawiam.Zazdroszczę kontaktów z dzieciaczkiem - tzn. kopnięć ![]() Cytat:
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-01 o 13:33 |
|||||
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czytam jeszcze o ziołach i tak:
Przywrotnik Przynosi ulge nie tylko w zaburzeniach miesiaczkowych , uplawach bialych, chorobach podbrzusza , lecz takze stosowany lacznie z krwawnikiem pospolitym, korzystnie wplywa na miesiaczke, reguluja cykl miesiaczkowy , w tych przypadkach, w ktorych nie nastepuje to mimo stosowania lekow przepisanych przez lekarza.Pomocny jest rowniez w przypadku atonii podbrzusza po ciezkim porodzie, a w sklonnosci do poronien w celu wzmocnienia wiezadel macicznych. Przewrotnik jest srodkiem uniwersalnym we wszystkich chorobach kobiecych! Przywrotnik i Krwawnik jest np składnikiem miesanki nr 1 o Klimuszki, którą pie się od 1 dc (tak?). Natomiast w mieszance na 2 fazę ( wzrost progesteronu) występują oba te zioła z pokrzywą. Nic z tego nie rozumiem... to mogę pić tą mieszankę cały czas skoro występuje w innych mieszankach pitych od 1 dc? Zgłupiałam już.
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie dzis 34 dc, jade na prochach, bo boli jak cholera i czekam na @. Dzis zasypiam, pogoda "pod psem"
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wiem wiem że ja tu pisze ostatnio tylko jak mam problem ale znowu się muszę wyżalić
Znowu mam kryzys z Tż. Sama nie wiem teraz to jego wina i sam dobrze wie o tym ale nie robi nic powiedział tylko przepraszam i tyle a to przepraszam to po tym jak mu już wygarnęłam i niejako zmusiłam do przeprosin Mu się nic nie chce dzisiaj już teraz i to jedyne jego wytłumaczenie. Już czasami mam dość, czemu to tylko mi ma zależeć A wystarczyło by tylko jakby mnie przytulił troszkę bardziej się postarał wiem zawsze nie był skory do okazywania uczuć ale bez przesady....Wybaczcie ogólnie na razie nie mam o czym pisać w temacie, puki co nie obserwuje cyklu chociaż na dniach owulacja pewnie ale jak on nie zmieni postępowania to raczej nic z tego cyklu...
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle miałam dość niespecyficzne objawy ciąży, bo to był cykl kiedy akurat nie zapisałam daty pierwszego dnia @, więc nie wiedziałam do końca ile mi się spóźnia. Potem mi się przypomniało, kiedy była ostatnia @. Dzień przed testem (to był już ponad tydzień opóźnienia) jadłam z koleżanką pizzę. I potem tam mnie strasznie bolało podbrzusze, odbijało mi się bez przerwy..no myślałam, że się przytrułam tą pizzą. Wyglądałam @, a tu jej nie ma i nie ma..przy czym objawy miałam takie jak przed @ zazwyczaj, więc ciągle miałam uczucie, że teraz już na bank przyszła. Wreszcie kupiłam test, zrobiłam rano przed pracą - ledwo zamoczyłam pasek i natychmiast wraz z kreską kontrolną pojawiła się druga, bardzo mocna kreska. Zrobiłam drugi test bo nie mogłam uwierzyć..to samo.
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- A właśnie, Partytura - pomógł Ci ten magnez z potasem? |
|
|
|
#1130 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak czujęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My tu każdy objaw z ciekawością czytamy i każdy się przydaje ![]() Eh nadrobiłam Was w końcu pędzicie jak szalone. Ja wstałam dziś koło południa dopiero. Koncert się udał. Wróciliśmy coś ok 1 w nocy tak wygłodniali że szok. Zjedliśmy i poszliśmy spać i tak nam się słodko spało aż do 12. Apogoda fatalna u nas pada tylko eh jesien się zbliża niestety |
||||||
|
|
|
#1131 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem co musisz czuć, bo mój TŻ też jest nieco "wybrakowany" jeśli o czułości, komplementy i okazywanie uczuć chodzi.. No cóż.. widziały gały co brały, to teraz mamy cośmy chciały Ogólnie nie jest tak najgorzej, wiele leży w wychowaniu niektórych z nas, ale ogólnie osoby bardziej skryte niekoniecznie są be i fe. Mam nadzieję, że się możliwie szybko u Was oczyści atmosferka Dzielna bądź. Może twój chłop coś zrozumie i się ogarnie? ![]() Cytat:
![]() Odnośnie MG+ K to nie jest źle, ale czy to kwestia tych 2/3 tableteczek to póki co ciężko mi ocenić,bo ileż ja łyknęłam, dziś chyba 1 . Wczoraj natomiast 2/3 i podczytałam o Asparanie Forte, że kiepskie składniki jeśli o wchłanialność chodzi. W pudełku nie ma ponoć (już nie miałam jak sprawdzić) ulotki, ale na pewnym www aptecznym był skład opisany i w opiniach wyczytałam, ze inne leki lepszą mają jakość. Została mi tylko jakaś część listka, z 20 szt., więc wykorzystam, a potem kupię jakiś pełniejszy suplement dla kobiet w ciąży.
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-01 o 17:00 |
||
|
|
|
#1132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do nas zaraz wpadną znajomi.Nie wiem czy piwo pić
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-01 o 17:00 |
|||
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko że ja rozmawiam chce to rozwiązać ale jak on nie chce to go nie zmuszę. On w końcu poszedł się położyć. Wiem że może być zmęczony nie dziwię się ale tak olewając do mnie podchodzić? Heh już olewam sprawę czemu ja mam się przejmować skoro on ma to i tak gdzieś. Ostatnio zaczynam myśleć że dla niego to tylko on jest ważny a ja to tak tylko jak ma dzień i siłę... Wiem że może to nie tak ale mimo wszystko teraz tak czuję a on jakoś nie kwapi się aby to zmienić. A dzisiaj jeszcze szwagrowie przychodzą wieczorem to już w ogóle nie wiem czy coś wyjdzie z pokonania konfliktu. Zresztą jak on nie chce no to...Szkoda gadać
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anteria poczekaj nie od razu tak niech emocje opadną bo to też trzeba wyczuć dobry moment |
|
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
"Ja z kolei od razu uwierzyłam, choć jednocześnie niedowierzanie, że się udało z moimi hormonami pod PCOs itd. Byłam happy i siedziałam z bananem na buzi
"Partytura - dlugo sie staraliscie?? Chodzi mi o te PCOS bo mam tez szlenstwo z hormonami i juz ponad rok i nic... ![]() Colourblue -przykro mi , ze jednak nici - tez myslalam , ze bedzie dzidzia!! Ja mam zamiar testowac w srode bo bedzie to 32 dc ale u mnie cykle bardzo rozne wiec nigdy do konca nie wiadomo co i jak?!
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiem ale taka bezczynność, żadnej reakcji z jego strony to mnie tak wkurza że szok. To jest najgorsze. Ja nie wiem on się nic nie przejmuje tym co się dzieje po prostu śpi a ja siedzę i się wkurzam. Ja mam niestety tak że sama nie lubię i nie potrafię się złościć. Ale teraz to już sama jestem tak zła że jak on nie zrobi czegoś w końcu to nie wiem
|
|
#1138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie konkretnie hormony masz za wysokie? U mnie DHEA-s, androstendion i dihydrotestosteron. Cytat:
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-01 o 17:59 |
||
|
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam tylko na chwilkę. Zaraz przyjada po mnie znajomi i jedziemy na ognicho
![]() Dzisiaj cały dzień sprzatałam, myłam okna, skosiłam trawę, powoli przygotowuje ogród na jesień, została mi jeszcze garderoba i troche prasowania ale to już jutro, dzisiaj nie zdążylam i nawet mi się już nie chce. Mam dość teraz czas na relaks Anteria poczekaj aż emocję opadną i porozmwaiaj na spokojnie, może Twój Tż też woli przeczekać ten moment, dlatego tak się zachowuje. Trzymam kciuki za dobry rozwoj sprawy A jutro widzę tutaj wyspyp fasolek ![]() Do jutra |
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Zabijecie mnie, nie kupiłam testu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

)

No i ja (przeważnie dzięki Wam
Chyba lekkie podziębienie, które towarzyszy mi ponad rok ( bo lekki katar niezniszczalny mam) organizm próbuje tą metodą zniwelować, tak obstawiam.
Znowu mam kryzys z Tż. Sama nie wiem teraz to jego wina i sam dobrze wie o tym ale nie robi nic powiedział tylko przepraszam i tyle a to przepraszam to po tym jak mu już wygarnęłam i niejako zmusiłam do przeprosin