Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 15:52   #2971
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
z dwojga złego wolałabym opcję ona chce, on nie, bo co by nie mówić i jak by facetowi nie zależało to on zaraz po porodzie wróci do pracy i to kobieta zostaje na całe dnie sama z dzieckiem, bez towarzystwa, znajomych, wolnego czasu, odpoczynku, z płaczącym dzieckiem. jeśli tego nie chciała i nic jej się nie zmieniło w trakcie ciąży/zaraz po porodzie to marny jej los, dziecka zresztą też.

ja bardzo szybko po ślubie chciałam myśleć o dziecku, ale mąż nie chciał, nie był jeszcze gotowy, więc czekaliśmy. potem pojawiły się problemy, więc i tak nie mogliśmy myśleć o dziecku, aż mąż sam zaczął mówić, że chce mieć dziecko. nie wyobrażam sobie sytuacji, że jedno chce, drugie nie.

Ja też tego nie rozumiem, nie wyobrażam. Dziecko to szczęście obojga rodziców.

u mnie tylko rosół.ale babcia zrobiła knedle, więc byłam i zjadłam.

Ja jutro mam rosół w końcu :d

ja się nie pokażę, w porównaniu z Tobą WCALE nie mam biustu
Kochana, biust to ja oddam Ci. Na zdjęciu wyszedł faktycznie mega, ale też mam stanik push up, dopiero teraz się obkupiłam w staniki

Kathe - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Stary 2012-09-01, 15:57   #2972
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ja chodziłam przed ciążą na zumbę... Niestety wycisk jest tam taki że musiałam już w pierwszych tygodniach zrezygnować... teraz czuję się wyjątkowo rozleniwiona, jedyny 'sport' to zakupy oO

Ha a ja dzisiaj pospałam do 9.15... uwielbiam wolne soboty
ja teza chodziłam na zumbe będzie mi tego brakować

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

malpka to Ci tancerka rośnie ja chciałam moją na jakieś zajęcia muzyczne dla 2-3 latków zapisać, muszę coś poszukać..
ja planuję Julke zapisać właśnie na taniec w przedszkolu. I nawet jakieś kółko taneczne jest w przedszkolu zobaczymy jak wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no to zeby nadal bylo o jedzonku, to gotuje dzisiaj zupe jarzynowa na kurczaku
a u mnie dziś naleśniki bo na to miałam ochotę ale ugotowałam też udka z królika

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

dobra dobra mamusie to ktora robi deser ....???:confuse d: to tez sie teleportne haha
ja placek ze śliwkami miał być serniczek cytrynowy z porzeczkami ale mąż zadzwonił ze wiezie śliwki więc będzie ze śliwkami
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 15:57   #2973
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kochana, biust to ja oddam Ci. Na zdjęciu wyszedł faktycznie mega, ale też mam stanik push up, dopiero teraz się obkupiłam w staniki
dawaj! chętnie przygarnę. ja póki co nie kupuję staników, biust niewiele mi urósł, a raczej ciut spęczniał a nie urósł nic, niektóre staniki owszem, przestały na mnie leżeć, ale mam parę takich, w które się mieszczę i uwielbiam je bo są wygodne, także nie dokupuję.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 15:59   #2974
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
MNIAM widziałyście??? https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee

zrobię dziś kto chce niech wpada zapraszam
poprosze adres zjem obiad i jade na deser ;p

Cytat:
O mamusiu wy znowu o jedzeniu
To się dołączę i powiem że upiekłam sernik z kruszonką kakaową ^^
to jem obiad, potem na deser jade do strippi a potem jade do ciebie na kolacje po kawalek sernika

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
nie jest ok, w sumie jest zle, mam mały przyrost po 48h.
Nie chce na razie rozwijać sie tu na forum, lekarz powiedzial co moze nastąpic
za kilka dni sie wszystko wyjaśni
trzymam kciuki zeby jednak bylo dobrze
Cytat:

No to dobra, to macie mnie i brzuchol. Od razu zaznaczam, że nie jestem taka szczuplutka jak wy, ale (scarlet) lubię siebie taką jaką jestem! Jak urodzę zapiszę się na fitness i siłownię, zacznę inaczej się odżywiać, mam plan! (dodam tyle, że przed 1 ciąża ważyłam naprawdę mało, bo 30kg mniej i byłam chudzinką, więc ciężko było mi się zaakceptować, ale udało mi się, w końcu za te kg mam cudowną córeczkę i nigdy bym tego nie zmieniła )
A pokażcie wy się
wow jaki brzusio widac
wlasnie zeby wrzucac fotki ja proponowalam klub albo maila ale nic nie odpowiedzial ;/
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zaczęłam silnie krwawić. Dziecko na razie żyje. Nie wiedzą dlaczego krwawie. Obraz z usg nie jest typowy. Leżę w szpitalu. Serce zaraz mi pęknie. Widzałam jak się rusza, macha łapkami. A ze mnie leje się krew.
kochana trzymam kciuki zeby przestalo leciec i zeby z maluszkiem bylo dobrze. moze to jakis krwiak? lekarze nic nie wiedza?
Cytat:
A ja też właśnie zastanawiam się nad farbowaniem (moje włosy wręcz się o nie proszą...) w folderach, które dostałam od położnej pisze że nie jest udowodnione żeby farba szkodziała. Myślisz że można spokojnie farbować? (Mam ogólnie plan przynieść maseczkę chirurgiczną z pracy, używają u nas takich przy klejach do tapet xD) bo jednak te farby śmierdzą (;
mi ginka pozwolila po 12 tygodniu.
ja ide 6 wrzesnia, akurat wszystko na raz dentysta, fryzjer i ginek.

a kupilam dzis te skarpetki z H&m I love mum, I love dad.
jeszcze sa takie body ale musze isc do innego bo rozmiaru nie bylo

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 16:15   #2975
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
poprosze adres zjem obiad i jade na deser ;p

to jem obiad, potem na deser jade do strippi a potem jade do ciebie na kolacje po kawalek sernika

wow jaki brzusio widac
wlasnie zeby wrzucac fotki ja proponowalam klub albo maila ale nic nie odpowiedzial ;/
Tak, klub to dobry pomysł, bo już miałam kiedyś przygodę, że moje zdjęcia były kopiowane i ktoś podpisywał się pod nimi

No brzusiu widać, w 2 ciąży mnie wywaliło mocno

Zapraszam zapraszam

Cytat:
dawaj! chętnie przygarnę. ja póki co nie kupuję staników, biust niewiele mi urósł, a raczej ciut spęczniał a nie urósł nic, niektóre staniki owszem, przestały na mnie leżeć, ale mam parę takich, w które się mieszczę i uwielbiam je bo są wygodne, także nie dokupuję.
Oddaję 2 rozmiary proszę bardzo
Ja musiałam, bo wszystkie miałam push up, sztywne i niewygodne, teraz kupiłam sobie wygodne, na szerokich ramiączkach. Od razu lepiej
Stary 2012-09-01, 16:15   #2976
megi-megi
Zakorzenienie

Są dwie opcje- duży krwiak lub łożysko się odkleja. Jestem w Instytucie Matki i Dziecka. Myślę, że tu są naprawdę dobrzy lekarze. Badało mnie dwóch. Kazali się nastawić na różne opcje.
Po badaniu na podlodze została kałuża krwi. Jak mega miesiączka.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 16:19   #2977
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Są dwie opcje- duży krwiak lub łożysko się odkleja. Jestem w Instytucie Matki i Dziecka. Myślę, że tu są naprawdę dobrzy lekarze. Badało mnie dwóch. Kazali się nastawić na różne opcje.
Jesteś w dobrych rękach! Na usg nie widać było krwiaka?? Ja też mocno krwawiłam, właśnie przez krwiaka.
Stary 2012-09-01, 16:30   #2978
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś w dobrych rękach! Na usg nie widać było krwiaka?? Ja też mocno krwawiłam, właśnie przez krwiaka.
Powiedzieli, że obraz nie jest typowy i nie widać nic jednoznacznie. A bolało Cię coś wtedy? U mnie zaczęło się od dużego bólu, ruszyć się nie mogłam, ale nie wiedziałam nawet dokładnie co mnie boli. Później wstałam i poczułam, że krwawię. A później coraz więcej.

Boję się pójść do wc. Tego, co zobacze.
Stary 2012-09-01, 16:32   #2979
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

strippi woooow naprawde sliczny brzusio
qrde u mnie jak na razie nic nie widac, chociaz ja zawsze bylam przy kosci chociaz sie obawiam jak to bd u mnie wygladala, bo jak zaraz zobaczycie na zdjeciu moj zoladeczek usadowil sie raczej w gornej partii ciala, wiec pewnie jak brzuch zacznie rosnac bede wygladala KOMICZNIE . no ale powiem ze musialam isc w srode po pracy do h&m i w dziale 'mama' kupic spodnie bo w normalnych sie nie dopinam no i nie chce dzidzi zaszkodzi

ogolnie obiad zjedzony, nawet zdolalam umyc, pranie rozwiescic i poodkurzac. a teraz idzmiemy sie zdrzemnac bo za oknem znowu zaczyna padac mam juz dosc ten norweskiej pogody
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2091.jpg (107,6 KB, 70 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 16:40   #2980
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dziewczyny bo tak podczytałam klika postów wcześniej. cola ma te fosforany co dziewczyna pisała i to że ona wypłukuje wapń jest udowodnione, może nawet się to osadzić w nerkach.

ja jestem chemikiem ale nie czytam każdego składu chemicznego bo bym zgłupiała. prawda jest taka że każda przesada jest zła nie zależnie czy sie jest w ciąży czy nie ale myślę że nikt nie pije coli po 2 litry dziennie. ja np. sobie piję pół szklanki od czasu do czasu i żyję.

większe syfy są w oranżadach. ale w dzisiejszych czasach chemia jest wszędzie także uważam że nie ma co cudować bo potem nic się nie zje bo sie dostanie alergii albo innych cudów. nie będzie lepiej będzie gorzej więc organizm musi nauczyć się to metabolizować. jak ktoś widzi że szkodzi to nie pić/nie jeść ale to w końcu nasze życie i nasze zdrowie to ze komuś cos nie pasi nie oznacza że pozostałym też musi.
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 16:45   #2981
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja teza chodziłam na zumbe będzie mi tego brakować:p
Mi też! Mam nadzieję że po porodzie znajdę czas by wrócić (;
Cytat:
Napisane przez Dragusia88
Zapraszam, mam duuużą blachę ^^
Cytat:
Napisane przez strippi
Oddaję 2 rozmiary proszę bardzo
Ooo też bym chętnie rozmiar przygarnęła :P

Cytat:
Napisane przez megi-megi
Trzymaj się! Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 16:46   #2982
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

MNIAM widziałyście??? https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee

zrobię dziś kto chce niech wpada zapraszam
robiłam kiedys to ciacho tylko znalazłam przepis w gazetce przyslij przepis było bardzo dobre

Cytat:
kciuki!

Cytat:

No to dobra, to macie mnie i brzuchol. Od razu zaznaczam, że nie jestem taka szczuplutka jak wy, ale (scarlet) lubię siebie taką jaką jestem! Jak urodzę zapiszę się na fitness i siłownię, zacznę inaczej się odżywiać, mam plan! (dodam tyle, że przed 1 ciąża ważyłam naprawdę mało, bo 30kg mniej i byłam chudzinką, więc ciężko było mi się zaakceptować, ale udało mi się, w końcu za te kg mam cudowną córeczkę i nigdy bym tego nie zmieniła )
A pokażcie wy się
super! mój taki duzy jeszcze nie jest

Cytat:
Zaczęłam silnie krwawić. Dziecko na razie żyje. Nie wiedzą dlaczego krwawie. Obraz z usg nie jest typowy. Leżę w szpitalu. Serce zaraz mi pęknie. Widzałam jak się rusza, macha łapkami. A ze mnie leje się krew.
musi byc dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 16:50   #2983
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Powiedzieli, że obraz nie jest typowy i nie widać nic jednoznacznie. A bolało Cię coś wtedy? U mnie zaczęło się od dużego bólu, ruszyć się nie mogłam, ale nie wiedziałam nawet dokładnie co mnie boli. Później wstałam i poczułam, że krwawię. A później coraz więcej.

Kochana tak bolało mnie mocno, do tej pory boli, wczoraj wieczorem mnie bolało, że aż czasami zasyczałam z bólu, a niby krwiaka już nie mam. Mimo zaczętego 15tyg ja z lękiem chodzę do wc, więc wiem co czujesz
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i pomodlę się też za Ciebie i fasolkę

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
strippi woooow naprawde sliczny brzusio
qrde u mnie jak na razie nic nie widac, chociaz ja zawsze bylam przy kosci chociaz sie obawiam jak to bd u mnie wygladala, bo jak zaraz zobaczycie na zdjeciu moj zoladeczek usadowil sie raczej w gornej partii ciala, wiec pewnie jak brzuch zacznie rosnac bede wygladala KOMICZNIE . no ale powiem ze musialam isc w srode po pracy do h&m i w dziale 'mama' kupic spodnie bo w normalnych sie nie dopinam no i nie chce dzidzi zaszkodzi
No brzuszek już piłkowaty, trochę mnie to przeraża bo miałam taki z Julią w 7 miesiącu
Ja też jestem przy kości, a nawet moocno
Ja też już kupiłam jedne ciążowe spodnie, teraz chodzę w leginsach dopóki ciepło jest potem już na ciążówki się przeniosę, bo moje jeansy mnie cisną, że chodzę z rozpiętym zamkiem

Bardzo ładnie wyglądasz i wcale nie przy kości, tylko jak normalna dziewczyna Brzuszek malutki

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dziewczyny bo tak podczytałam klika postów wcześniej. cola ma te fosforany co dziewczyna pisała i to że ona wypłukuje wapń jest udowodnione, może nawet się to osadzić w nerkach.

ja jestem chemikiem ale nie czytam każdego składu chemicznego bo bym zgłupiała. prawda jest taka że każda przesada jest zła nie zależnie czy sie jest w ciąży czy nie ale myślę że nikt nie pije coli po 2 litry dziennie. ja np. sobie piję pół szklanki od czasu do czasu i żyję.

większe syfy są w oranżadach. ale w dzisiejszych czasach chemia jest wszędzie także uważam że nie ma co cudować bo potem nic się nie zje bo sie dostanie alergii albo innych cudów. nie będzie lepiej będzie gorzej więc organizm musi nauczyć się to metabolizować. jak ktoś widzi że szkodzi to nie pić/nie jeść ale to w końcu nasze życie i nasze zdrowie to ze komuś cos nie pasi nie oznacza że pozostałym też musi.
Dokładnie tak, nie zaprzeczyłam temu, tylko napisałam że sprite też nie jest taki zdrowy, a mimo to pije go.

Uciekam z mężem i Julką na zakupy dla Julci do przedszkola, a potem na kulki z nią, bo jej obiecaliśmy

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:

Ooo też bym chętnie rozmiar przygarnęła :P
oddam chętnie, proszę

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
robiłam kiedys to ciacho tylko znalazłam przepis w gazetce przyslij przepis było bardzo dobre

super! mój taki duzy jeszcze nie jest
Heh ja swoim też jestem zdziwiona i mówię sobie, że odbiło mi za to, że z Julką w ogóle nie miałam to teraz mam za dwóch

Ciasto dziś wieczorem robię, nie mogę się doczekać mniam mniam :d karmelu sobie podjem
Stary 2012-09-01, 17:01   #2984
LiwkaO
Wtajemniczenie

cześć Laseczki! Jak będę miała więcej czasu to nadrobię i Was poczytam!

Napisze co u mnie...

Witam się niestety ze szpitala! przyjechałam wczoraj na IP z silnymi bólami brzucha promieniującymi do pleców. Przyjęli mnie na oddział, zrobili badania. USG w porządku na szczęście! Dzidzia zdrowa dobrze rozwinięta. Pobrali krew, mocz i posiew i czekam na wyniki. Wypiszą jutro prawdopodobnie. Dostaję paracetamol w kroplówce i luteinę pod język. W czasie badania USG pani doktor stwierdziła, że chyba będę mamą dziewczynki tak na 90% więc już mogę mówić do brzuszka po imieniu
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 17:08   #2985
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Dziś chyba sobie poleję bo białe winko za mną chodzi...chyba że Tż znowu mi zabroni i powie coś w stylu nie będziesz mi dziecka truła...jeny czasami jak inkubator się czuje
nie chce nikogo pouczac, bo kazdy decyduje za siebie, ale alkoholu nie nalezy porownywac do niezdrowego jedzenia
Dziewczyny, tyle sie przeciez mowi o zespole alkoholowym plodu FAS
http://www.biomedical.pl/ciaza/fas-z...ndrome-39.html

Ja nie pije, 9 miesiecy to pestka w porownaniu do calego zycia naszego dziecka..

Cytat:
ojejjj... mam nadzieje, ze to nic groznego trzymam mocno kciuki za Ciebie i malenstwo
Cytat:
Ciekawe jak tam Kathe (?) nie jestem pewna czy dobrze nick napisałam. Dzisiaj ma ślub, bardzo się martwiła.
ahh no wlasnie, przeciez to dzisiaj, troszke sie martwie.
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a kupilam dzis te skarpetki z H&m I love mum, I love dad.
jeszcze sa takie body ale musze isc do innego bo rozmiaru nie bylo
fajne sa
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
prawda jest taka że każda przesada jest zła nie zależnie czy sie jest w ciąży czy nie ale myślę że nikt nie pije coli po 2 litry dziennie. ja np. sobie piję pół szklanki od czasu do czasu i żyję.
Stary 2012-09-01, 17:36   #2986
megi-megi
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za wsparcie. Niestety krwawienie nie ustaje, ale chyba lekko zmalało. Musiałam iść do wc pełno krwi.
Leżę i czuję ucisk w dole brzucha. Dostałam luteinę pod język.
Dzisiaj widziałam maleństwo. Widać, że charakterne... kopało, jak lekarz dociskał je głowicą i było piękne takie i machało łapkami. A ostatnio jak się widzieliśmy było fasolą.
Tak bym chciała je uchronić przed złem, a czuję tylko bezradność. Mogę tylko leżeć.
A w domu tęskni za mną synek.
Stary 2012-09-01, 17:49   #2987
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja chodziłam ćwiczyć też rano, brakuje mi tego strasznie, fajne odstresowanie.. a teraz nie ma jak
..jejku.. ..mi też brakuje ćwiczeń...5 razy w tyg.zapierniczałam na orbitreku i bieżni...ostro basen,co dzień brzuszki.-kocham to......a teraz......
Ale wiem,że już po wszystkim dam radę wyćwiczyć znowu jędrny tyłek i płaski brzuch...to już będzie trzeci raz....

Cytat:
nie no, nie wiem co mnie bardziej ubawiło, wyimaginowany zawód, czy jakieś hmm wprost z nizin społecznych mniemanie że zawód lekarz to powód do zazdrości :hahaha : już mnie zaraz brzuch rozboli więc lepiej skończmy.

(wiem wiem dziewczyny dla mnie, nie mogłam się powstrzymać )
...powinnam nadstawić dupsko razem z Tobą....
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

no sorry, forum jest z założenia anonimowe, skanu dyplomu wklejać tu nie będę - nie wiem czemu to dla Ciebie tak absurdalne - pierwszy raz spotykam się z tym tutaj

dziewczyny piszą, że jedna pracuje tu, inna gdzie indziej, jakoś takich reakcji to nie wzbudza... mam to jakoś udowadniać?
...może dlatego,że Twoje podejście i wywody są absurdalne...
Cytat:
Nie dziwię się, że tak to wszystko negatywnie odbierasz, jak nawet o sobie masz takie złe zdanie i nazywasz się grubasem.
Ps. jak tak znasz skład chemiczny wszystkich rzeczy i wiesz co dobre, a co nie, to czemu nic nie zrobiłaś ze swoją wagą? Od takie pytanie, zero złośliwości, bo sama mam nadwagę i niedługo to pewnie dobiję do 100-tki.
...Zgadzam się....

Ja sprawdzam skład....odżywiam się zdrowo i tego wymagam od moich dzieci i męża...mężowi pomogłam schudnąć 40 kilo!!! Bo miałam dosyć psioczenia na temat jego wagi(leżał na kanapie,jadł i marudził....)Teraz zdrowo się odżywia i poci 6 x w tyg.poci na siłce. Ale wymagam tego od innych,za to nie lubię pouczeń zwłaszcza od osób,które same powinny się przypilnować!
Cytat:
Dobra, dobra, niech Ci będzie, jesteś lekarzem a teraz koniec, dziewczyny przyłażą tu poczytać o ciąży, naładować się pozytywną energią a nie czytać kłótni jak u przekup na targu.
..dokładnie....
[QUOTE=scarlett26;36256368]Jaaaa i wracamy do punktu wyjściai dywagowania czy grubas to słowo pejoratywne. Nie mam o sobie złego zdania tak generalnie. Spasłam się, i jestem grubasem - takie są fakty. Na studiach prowadziłam bardzo zwariowany tryb życia, jadłam byle co i byle gdzie, wtedy się roztyłam. Przed ciążą latając z pracy do pracy i chodząc na nocki tak samo. Sobie mogę szkodzić, bo robię to tylko na własny rachunek, ale dziecku nie będę. Poza tym mam świadomość jakie ewentualne powikłania ciążowo-okołoporodowe zafundowałam sobie i dziecku zachodząc w ciążę jako grubas. Wzięłam to na klatę, omówiłam z lekarzem i TŻtem. Teraz zrobię przynajmniej to co mogę, żeby nie napaprać więcej.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Dobra, dobra, niech Ci będzie, jesteś lekarzem a teraz koniec, dziewczyny przyłażą tu poczytać o ciąży, naładować się pozytywną energią a nie czytać kłótni jak u przekup na targu. /QUOTE]

jakoś Ty jedna to kwestionujesz, ciekawe, co Ci tak nie pasuje...
mam się ponabijać z Twojego zawodu?
...nie Ona jedna - ja też!
bo to nie chodzi nawet o papierek...ale o Twoje podejście....
Cytat:
O mamusiu wy znowu o jedzeniu
To się dołączę i powiem że upiekłam sernik z kruszonką kakaową ^^
jestem gotowa......
Cytat:

A pokażcie wy się
....dobry plan!!!
Cytat:
....na pewno zrobią wszystko co możliwe aby pomóc!!!Tak mi przykro,że takie coś musisz przeżywać...trzymam kciuki aby wszystko skończyło się dobrze i nic się Wam nie stało!!!!

Cytat:

z dwojga złego wolałabym opcję ona chce, on nie, bo co by nie mówić i jak by facetowi nie zależało to on zaraz po porodzie wróci do pracy i to kobieta zostaje na całe dnie sama z dzieckiem, bez towarzystwa, znajomych, wolnego czasu, odpoczynku, z płaczącym dzieckiem. jeśli tego nie chciała i nic jej się nie zmieniło w trakcie ciąży/zaraz po porodzie to marny jej los, dziecka zresztą też.

ja bardzo szybko po ślubie chciałam myśleć o dziecku, ale mąż nie chciał, nie był jeszcze gotowy, więc czekaliśmy. potem pojawiły się problemy, więc i tak nie mogliśmy myśleć o dziecku, aż mąż sam zaczął mówić, że chce mieć dziecko. nie wyobrażam sobie sytuacji, że jedno chce, drugie nie.
...ja też sobie nie wobrażam.......biedn e takie dziecko.
Ja np.też bardzo kocham mojego męża ale nie zrobiłabym "prezentu" w postaci dziecka tylko dlatego,że on by chciał ...a ja nie.Zresztą mój mąż na to by nie pozwolił.
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 17:51   #2988
Villga
Zadomowienie

Dziewczyny! Sypnęło złymi wiadomościami- trzymajcie się i bądźcie dobrej myśli (choć wiem, że trudno). Trzymam mocno, mocno kciuki!
Moja siostra też wylądowała dziś w szpitalu na patologii- co za dzień
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 17:56   #2989
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Napisze co u mnie...

Witam się niestety ze szpitala! przyjechałam wczoraj na IP z silnymi bólami brzucha promieniującymi do pleców. Przyjęli mnie na oddział, zrobili badania. USG w porządku na szczęście! Dzidzia zdrowa dobrze rozwinięta. Pobrali krew, mocz i posiew i czekam na wyniki. Wypiszą jutro prawdopodobnie. Dostaję paracetamol w kroplówce i luteinę pod język. W czasie badania USG pani doktor stwierdziła, że chyba będę mamą dziewczynki tak na 90% więc już mogę mówić do brzuszka po imieniu
...dobrze ,że dzidziusiowi nic nie jest. No i brawo za pierwszą małą kobietkę!!!!!
Cytat:
Dziękuję Wam za wsparcie. Niestety krwawienie nie ustaje, ale chyba lekko zmalało. Musiałam iść do wc pełno krwi.
Dzisiaj widziałam maleństwo. Widać, że charakterne... kopało, jak lekarz dociskał je głowicą i było piękne takie i machało łapkami. A ostatnio jak się widzieliśmy było fasolą.
Tak bym chciała je uchronić przed złem, a czuję tylko bezradność. Mogę tylko leżeć.
...straszna sytuacja...ale dobrze,że widziałaś dzidziusia-oby nic się nie stało!!! Trzymaj się tylko pozytywnych myśli.
Stary 2012-09-01, 18:01   #2990
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymam kciuki mocno! wiem co przeżywasz! ja wczoraj jadac na IP też miałam czarne mysli!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 18:03   #2991
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...może dlatego,że Twoje podejście i wywody są absurdalne...

...nie Ona jedna - ja też!
bo to nie chodzi nawet o papierek...ale o Twoje podejście....

...ja też sobie nie wobrażam.......biedn e takie dziecko.
Ja np.też bardzo kocham mojego męża ale nie zrobiłabym "prezentu" w postaci dziecka tylko dlatego,że on by chciał ...a ja nie.Zresztą mój mąż na to by nie pozwolił.
no faktycznie, podejście żeby zrobić wszystko jak się jest w ciąży żeby na pewno nie zaszkodzić dziecku jest absurdalne i nienormalne - żaden lekarz na pewno by się tak nie zachował

no widzisz, a my omówiliśmy temat wielokrotnie i podjęliśmy taką, a nie inną decyzję... zresztą wszystkie piszecie, że ja nie chcę i robicie ze mnie niemal Katarzynę W. - a mi jest wszystko jedno (i nie piszcie teraz, że chcę stracić ciążę czy coś, bo nie o to chodzi) - byłabym szczęśliwa i bez dziecka
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 18:07   #2992
AgatkaL
Wtajemniczenie

megi-megi...cholercia...no trzymaj się Kochana dzielnie !!! Wszystko będzie dobrze...musi !!!
anulka...Mam nadzieję, że jeszcze wszystko nie jest przesądzone. Trzeba być dobrej myśli

Strippi...ale masz czadowe balony tzn. brzuszek też, ale pierwsze co rzuciło mi się w oczy to biust

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 18:20   #2993
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
no faktycznie, podejście żeby zrobić wszystko jak się jest w ciąży żeby na pewno nie zaszkodzić dziecku jest absurdalne i nienormalne - żaden lekarz na pewno by się tak nie zachował

no widzisz, a my omówiliśmy temat wielokrotnie i podjęliśmy taką, a nie inną decyzję... zresztą wszystkie piszecie, że ja nie chcę i robicie ze mnie niemal Katarzynę W. - a mi jest wszystko jedno (i nie piszcie teraz, że chcę stracić ciążę czy coś, bo nie o to chodzi) - byłabym szczęśliwa i bez dziecka
...i po wymiotowaniu kilka razy dziennie od dłuższego czasu,po żaleniu się,że masz dosyć...po niesięgnięciu po pomoc z zewnątrz ...po osiągnięciu bardzo dużej nadwagi...po przyznaniu,że bez dziecka byłabyś szczęśliwa...uważasz-z czystym sumieniem-że robisz wszystko by nie szkodzić dziecku?

...do tego inne przeżywają horror w walce o ciąże,inne już straciły fasolkę...a Ty piszesz o szczęściu bez dziecka.....gratuluje dyplomacji....
Może powinnaś zmienić forum.
Stary 2012-09-01, 18:21   #2994
megi-megi
Zakorzenienie

Szkoda, że lekarze w przypadku ciąż są właściwie bezradni. Tylko jak widzowie.

Ale... piękne brzuszki. A u Stripi też bardziej mi się biust rzucił w oczy. Wielkie wow!
Stary 2012-09-01, 18:24   #2995
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie kwestii praca i prawo.

Dokładnie dziś mija mi rok pracy na pełnym etacie. Umowę mam do końca tego roku. Jestem obecnie w ciąży (10tydz jeśli dobrze liczę ), ale nie informowałam jeszcze szefowej. Czekam na zaświadczenie od lekarza. Moje pytanie brzmi- co potem? Czy jeśli teraz powiedziałabym o ciąży, nie mając zaświadczenia w ręce, ona może mnie zwolnić? Znajoma mówiła, że może to zrobić do 10tyg, ale jak czytam w internecie, to nie ma takiego prawa.
Mam w pracy znajomą, również w ciąży. Gdy wyszło to na jaw jej obowiązki bardzo się ograniczyły- wiadomo, nie mogła pewnych rzeczy robić. Wiem, że mnie również to czeka. Jednak ona ma umowę do końca 2013 roku więc może urodzić, być na macierzyńskim i wrócić do rpacy (szefowa sama powiedziała, że bardzo chce by wróciła). Ja zaś czuję się niepewnie chociaż miałyśmy równoległe stanowiska. Po prostu wiem, że ona bardziej lubi tamtą. A ja chociaż wiem, że cała ekipa jest za mną, że się sprawdzam dobrze na swoim stanowisku i teraz gdy jej nie ma, to jednak jakoś nie czuję, ze powie "Wiedz, że zawsze masz u mnie pracę".

Jak to wygląda? Do czasu porodu musi przedłużyć mi umowę, ale czy potem mogę iść na normalny macierzyński? Kiedy powinnam oddać jej zaświadczenie o ciąży?

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 18:41   #2996
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...i po wymiotowaniu kilka razy dziennie od dłuższego czasu,po żaleniu się,że masz dosyć...po niesięgnięciu po pomoc z zewnątrz ...

tak, bo sama potrafię ocenić jak bardzo jest źle

po osiągnięciu bardzo dużej nadwagi...

rozmawiałam o tym z lekarzem i ustaliliśmy jak ciąża będzie prowadzona w związku z tym żeby zminimalizować ryzyko powikłań

po przyznaniu,że bez dziecka byłabyś szczęśliwa...

tak, byłabym - byłam zanim zaszłam w ciążę i tak by zostało - można się realizować na wiele sposobów, niekoniecznie przez posiadanie dzieci

uważasz-z czystym sumieniem-że robisz wszystko by nie szkodzić dziecku?

tak, robię wszystko co mogę zrobić, więc mam czyste sumienie

...do tego inne przeżywają horror w walce o ciąże,inne już straciły fasolkę...a Ty piszesz o szczęściu bez dziecka.....gratuluje dyplomacji....
Może powinnaś zmienić forum.
ja też straciłam ciążę, więc wiem jak to jest.... a Ty nigdy nie byłaś szczęśliwa przed posiadaniem dzieci? piszesz o walce, a dziewczyny piszą jakie są bezradne, w większości przypadków można tylko czekać na rozwój sytuacji...

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie kwestii praca i prawo.

Dokładnie dziś mija mi rok pracy na pełnym etacie. Umowę mam do końca tego roku. Jestem obecnie w ciąży (10tydz jeśli dobrze liczę ), ale nie informowałam jeszcze szefowej. Czekam na zaświadczenie od lekarza. Moje pytanie brzmi- co potem? Czy jeśli teraz powiedziałabym o ciąży, nie mając zaświadczenia w ręce, ona może mnie zwolnić? Znajoma mówiła, że może to zrobić do 10tyg, ale jak czytam w internecie, to nie ma takiego prawa.
Mam w pracy znajomą, również w ciąży. Gdy wyszło to na jaw jej obowiązki bardzo się ograniczyły- wiadomo, nie mogła pewnych rzeczy robić. Wiem, że mnie również to czeka. Jednak ona ma umowę do końca 2013 roku więc może urodzić, być na macierzyńskim i wrócić do rpacy (szefowa sama powiedziała, że bardzo chce by wróciła). Ja zaś czuję się niepewnie chociaż miałyśmy równoległe stanowiska. Po prostu wiem, że ona bardziej lubi tamtą. A ja chociaż wiem, że cała ekipa jest za mną, że się sprawdzam dobrze na swoim stanowisku i teraz gdy jej nie ma, to jednak jakoś nie czuję, ze powie "Wiedz, że zawsze masz u mnie pracę".

Jak to wygląda? Do czasu porodu musi przedłużyć mi umowę, ale czy potem mogę iść na normalny macierzyński? Kiedy powinnam oddać jej zaświadczenie o ciąży?
Macierzyński na pewno, płatny przez ZUS, bo umowę jak piszesz wydłużą CI do dnia porodu. A co do zaświadczenia to prawnie nie wiem, ale chyba i tak im szybciej tym lepiej, bo jak będziesz czekała nie wiadomo ile to jeszcze ją wkurzysz, a po co jak chcesz mieć nadzieję na pracę tam

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Szkoda, że lekarze w przypadku ciąż są właściwie bezradni. Tylko jak widzowie.
We wczesnej w dużej mierze tak jest niestety, ale trzymaj się - sama widzisz, że krwawienie się zmniejsza. A poza usg robili Ci jakieś badania? Może progesteronu masz mało? Mi gin kazał zrobić i mimo że miałam w normie, to jednak dał luteinę tak na wszelki wypadek po poronieniu.

Oby się skończyło na strachu...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 18:58   #2997
klementyna1
Zakorzenienie

Hej Laseczki. Mnie dziś jakaś PAni w drzwiach przepuściła i przytrzymała drzwi- czyli widac już brzuszek W długie spodnie nie mieszczę się żadne...Musze sobie kupić ciązówki ,ale w ciuchlandach sa same wielkie na 8-9miesiąc, a 120zł mnie przeraża....Gdzie można kupić tańsze?
3mam kciuki i obiecuję Zdrowaśkę za wszystkie żyjące w niepokpju Mamusie! Głowa do góry!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 19:06   #2998
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
anulka, musi być dobrze
Cytat:
Cytat:
Cytat:

Cytat:
megi-megi... mimo tej dużej ilości krwi mam jednak nadzieję, że to tylko krwiak który nie zagraża dzidzi. Wierzę, że dzidziuś da sobie radę. Bardzo Wam tego zyczę
Cytat:

Napisze co u mnie...

ojej, dziewczyny, co się dzieje? Liwka, jak dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. No i gratuluję prawdopodobnej córuni
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ja nie pije, 9 miesiecy to pestka w porownaniu do calego zycia naszego dziecka..
ja też nie piję. Kilka razy zmoczylam tylko usta gdy Tż kupił jakies nowe smakowe piwo żeby sprawdzić jak smakuje. Ale absolutnie nie biorę pod uwagę wzięcia nawet 1 łyka alkoholu
Stary 2012-09-01, 19:19   #2999
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Napisze co u mnie...

Kochana trzymaj się tam, super że jutro wychodzisz i gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
[B]

Strippi...ale masz czadowe balony tzn. brzuszek też, ale pierwsze co rzuciło mi się w oczy to biust
A w sumie nie są takie duże bo mam 85D (przed 1 ciążą 75B)

Cytat:

Ale... piękne brzuszki. A u Stripi też bardziej mi się biust rzucił w oczy. Wielkie wow!
Ja niestety nie lubię swojego biustu, jakbym miała kasę to bym poszła na zmniejszanie do B

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki. Mnie dziś jakaś PAni w drzwiach przepuściła i przytrzymała drzwi- czyli widac już brzuszek W długie spodnie nie mieszczę się żadne...Musze sobie kupić ciązówki ,ale w ciuchlandach sa same wielkie na 8-9miesiąc, a 120zł mnie przeraża....Gdzie można kupić tańsze?
3mam kciuki i obiecuję Zdrowaśkę za wszystkie żyjące w niepokpju Mamusie! Głowa do góry!
Kochana, ja kupiłam na allegro, dałam 15,99zł i są naprawdę super. Więc patrz, licytuj a trafisz za pół darmo.
Stary 2012-09-01, 19:26   #3000
klementyna1
Zakorzenienie

strippi mysałam o allegro, ale kurcze jak tak w ciemno trafić z rozmiarem...Ale za 20zł to można zaryzykować.

Zrobiłam sobie właśnie foty brzuszka i wyszedł taki ładny duuuzy;p Chciałam Wam pokazać i nie mogę znaleźć kabla do telefonu wrrrrr Ale jeszcze tu wróce i będę się chwalić;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości