|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() Kathe - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]()
|
|
|
|
#2972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
placek ze śliwkami miał być serniczek cytrynowy z porzeczkami ale mąż zadzwonił ze wiezie śliwki więc będzie ze śliwkami
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
dawaj! chętnie przygarnę. ja póki co nie kupuję staników, biust niewiele mi urósł, a raczej ciut spęczniał a nie urósł nic, niektóre staniki owszem, przestały na mnie leżeć, ale mam parę takich, w które się mieszczę i uwielbiam je bo są wygodne, także nie dokupuję.
|
|
|
|
|
#2974 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wlasnie zeby wrzucac fotki ja proponowalam klub albo maila ale nic nie odpowiedzial ;/ Cytat:
Cytat:
ja ide 6 wrzesnia, akurat wszystko na raz dentysta, fryzjer i ginek. a kupilam dzis te skarpetki z H&m I love mum, I love dad. jeszcze sa takie body ale musze isc do innego bo rozmiaru nie bylo
|
|
|
#2975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No brzusiu widać, w 2 ciąży mnie wywaliło mocno Zapraszam zapraszam Cytat:
Ja musiałam, bo wszystkie miałam push up, sztywne i niewygodne, teraz kupiłam sobie wygodne, na szerokich ramiączkach. Od razu lepiej
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Są dwie opcje- duży krwiak lub łożysko się odkleja. Jestem w Instytucie Matki i Dziecka. Myślę, że tu są naprawdę dobrzy lekarze. Badało mnie dwóch. Kazali się nastawić na różne opcje.
Po badaniu na podlodze została kałuża krwi. Jak mega miesiączka.
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś w dobrych rękach! Na usg nie widać było krwiaka?? Ja też mocno krwawiłam, właśnie przez krwiaka.
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się pójść do wc. Tego, co zobacze.
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
strippi woooow naprawde sliczny brzusio
![]() qrde u mnie jak na razie nic nie widac, chociaz ja zawsze bylam przy kosci ogolnie obiad zjedzony, nawet zdolalam umyc, pranie rozwiescic i poodkurzac. a teraz idzmiemy sie zdrzemnac bo za oknem znowu zaczyna padac |
|
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny bo tak podczytałam klika postów wcześniej. cola ma te fosforany co dziewczyna pisała i to że ona wypłukuje wapń jest udowodnione, może nawet się to osadzić w nerkach.
ja jestem chemikiem ale nie czytam każdego składu chemicznego bo bym zgłupiała. prawda jest taka że każda przesada jest zła nie zależnie czy sie jest w ciąży czy nie ale myślę że nikt nie pije coli po 2 litry dziennie. ja np. sobie piję pół szklanki od czasu do czasu i żyję. większe syfy są w oranżadach. ale w dzisiejszych czasach chemia jest wszędzie także uważam że nie ma co cudować bo potem nic się nie zje bo sie dostanie alergii albo innych cudów. nie będzie lepiej będzie gorzej więc organizm musi nauczyć się to metabolizować. jak ktoś widzi że szkodzi to nie pić/nie jeść ale to w końcu nasze życie i nasze zdrowie to ze komuś cos nie pasi nie oznacza że pozostałym też musi. |
|
|
|
|
#2981 | |||
|
Zadomowienie
|
Mi też! Mam nadzieję że po porodzie znajdę czas by wrócić (;
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2983 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i pomodlę się też za Ciebie i fasolkę Cytat:
bo miałam taki z Julią w 7 miesiącu Ja też jestem przy kości, a nawet moocno Ja też już kupiłam jedne ciążowe spodnie, teraz chodzę w leginsach dopóki ciepło jest potem już na ciążówki się przeniosę, bo moje jeansy mnie cisną, że chodzę z rozpiętym zamkiem Bardzo ładnie wyglądasz i wcale nie przy kości, tylko jak normalna dziewczyna Brzuszek malutki Cytat:
Uciekam z mężem i Julką na zakupy dla Julci do przedszkola, a potem na kulki z nią, bo jej obiecaliśmy ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- oddam chętnie, proszę ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
to teraz mam za dwóch Ciasto dziś wieczorem robię, nie mogę się doczekać mniam mniam :d karmelu sobie podjem
|
|
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Laseczki! Jak będę miała więcej czasu to nadrobię i Was poczytam!
Napisze co u mnie... Witam się niestety ze szpitala! przyjechałam wczoraj na IP z silnymi bólami brzucha promieniującymi do pleców. Przyjęli mnie na oddział, zrobili badania. USG w porządku na szczęście! Dzidzia zdrowa dobrze rozwinięta. Pobrali krew, mocz i posiew i czekam na wyniki. Wypiszą jutro prawdopodobnie. Dostaję paracetamol w kroplówce i luteinę pod język. W czasie badania USG pani doktor stwierdziła, że chyba będę mamą dziewczynki więc już mogę mówić do brzuszka po imieniu
|
|
|
#2985 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, tyle sie przeciez mowi o zespole alkoholowym plodu FAS ![]() http://www.biomedical.pl/ciaza/fas-z...ndrome-39.html Ja nie pije, 9 miesiecy to pestka w porownaniu do calego zycia naszego dziecka.. Cytat:
trzymam mocno kciuki za Ciebie i malenstwo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie. Niestety krwawienie nie ustaje, ale chyba lekko zmalało. Musiałam iść do wc
pełno krwi.Leżę i czuję ucisk w dole brzucha. Dostałam luteinę pod język. Dzisiaj widziałam maleństwo. Widać, że charakterne... kopało, jak lekarz dociskał je głowicą i było piękne takie i machało łapkami. A ostatnio jak się widzieliśmy było fasolą. Tak bym chciała je uchronić przed złem, a czuję tylko bezradność. Mogę tylko leżeć. A w domu tęskni za mną synek.
|
|
#2987 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Ale wiem,że już po wszystkim dam radę wyćwiczyć znowu jędrny tyłek i płaski brzuch...to już będzie trzeci raz.... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja sprawdzam skład....odżywiam się zdrowo i tego wymagam od moich dzieci i męża...mężowi pomogłam schudnąć 40 kilo!!! Bo miałam dosyć psioczenia na temat jego wagi(leżał na kanapie,jadł i marudził....)Teraz zdrowo się odżywia i poci 6 x w tyg.poci na siłce. Ale wymagam tego od innych,za to nie lubię pouczeń zwłaszcza od osób,które same powinny się przypilnować! Cytat:
[QUOTE=scarlett26;36256368]Jaaaa i wracamy do punktu wyjściai dywagowania czy grubas to słowo pejoratywne. Nie mam o sobie złego zdania tak generalnie. Spasłam się, i jestem grubasem - takie są fakty. Na studiach prowadziłam bardzo zwariowany tryb życia, jadłam byle co i byle gdzie, wtedy się roztyłam. Przed ciążą latając z pracy do pracy i chodząc na nocki tak samo. Sobie mogę szkodzić, bo robię to tylko na własny rachunek, ale dziecku nie będę. Poza tym mam świadomość jakie ewentualne powikłania ciążowo-okołoporodowe zafundowałam sobie i dziecku zachodząc w ciążę jako grubas. Wzięłam to na klatę, omówiłam z lekarzem i TŻtem. Teraz zrobię przynajmniej to co mogę, żeby nie napaprać więcej. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
bo to nie chodzi nawet o papierek...ale o Twoje podejście.... Cytat:
jestem gotowa......![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
.Ja np.też bardzo kocham mojego męża ale nie zrobiłabym "prezentu" w postaci dziecka tylko dlatego,że on by chciał ...a ja nie.Zresztą mój mąż na to by nie pozwolił |
||||||||||
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Sypnęło złymi wiadomościami- trzymajcie się i bądźcie dobrej myśli (choć wiem, że trudno). Trzymam mocno, mocno kciuki!
Moja siostra też wylądowała dziś w szpitalu na patologii- co za dzień
|
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!!!Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz, a my omówiliśmy temat wielokrotnie i podjęliśmy taką, a nie inną decyzję... zresztą wszystkie piszecie, że ja nie chcę i robicie ze mnie niemal Katarzynę W. - a mi jest wszystko jedno (i nie piszcie teraz, że chcę stracić ciążę czy coś, bo nie o to chodzi) - byłabym szczęśliwa i bez dziecka |
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
megi-megi...cholercia...no trzymaj się Kochana dzielnie !!!
Wszystko będzie dobrze...musi !!!anulka...Mam nadzieję, że jeszcze wszystko nie jest przesądzone. Trzeba być dobrej myśli ![]() Strippi...ale masz czadowe balony tzn. brzuszek też, ale pierwsze co rzuciło mi się w oczy to biust
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...do tego inne przeżywają horror w walce o ciąże,inne już straciły fasolkę...a Ty piszesz o szczęściu bez dziecka.....gratuluje dyplomacji.... Może powinnaś zmienić forum. |
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że lekarze w przypadku ciąż są właściwie bezradni. Tylko jak widzowie.
Ale... piękne brzuszki. A u Stripi też bardziej mi się biust rzucił w oczy. Wielkie wow!
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie kwestii praca i prawo.
Dokładnie dziś mija mi rok pracy na pełnym etacie. Umowę mam do końca tego roku. Jestem obecnie w ciąży (10tydz jeśli dobrze liczę ), ale nie informowałam jeszcze szefowej. Czekam na zaświadczenie od lekarza. Moje pytanie brzmi- co potem? Czy jeśli teraz powiedziałabym o ciąży, nie mając zaświadczenia w ręce, ona może mnie zwolnić? Znajoma mówiła, że może to zrobić do 10tyg, ale jak czytam w internecie, to nie ma takiego prawa.Mam w pracy znajomą, również w ciąży. Gdy wyszło to na jaw jej obowiązki bardzo się ograniczyły- wiadomo, nie mogła pewnych rzeczy robić. Wiem, że mnie również to czeka. Jednak ona ma umowę do końca 2013 roku więc może urodzić, być na macierzyńskim i wrócić do rpacy (szefowa sama powiedziała, że bardzo chce by wróciła). Ja zaś czuję się niepewnie chociaż miałyśmy równoległe stanowiska. Po prostu wiem, że ona bardziej lubi tamtą. A ja chociaż wiem, że cała ekipa jest za mną, że się sprawdzam dobrze na swoim stanowisku i teraz gdy jej nie ma, to jednak jakoś nie czuję, ze powie "Wiedz, że zawsze masz u mnie pracę". Jak to wygląda? Do czasu porodu musi przedłużyć mi umowę, ale czy potem mogę iść na normalny macierzyński? Kiedy powinnam oddać jej zaświadczenie o ciąży?
|
|
|
#2996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Oby się skończyło na strachu... |
|||
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki. Mnie dziś jakaś PAni w drzwiach przepuściła i przytrzymała drzwi- czyli widac już brzuszek
W długie spodnie nie mieszczę się żadne...Musze sobie kupić ciązówki ,ale w ciuchlandach sa same wielkie na 8-9miesiąc, a 120zł mnie przeraża....Gdzie można kupić tańsze? 3mam kciuki i obiecuję Zdrowaśkę za wszystkie żyjące w niepokpju Mamusie! Głowa do góry! |
|
|
|
|
#2998 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Liwka, jak dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. No i gratuluję prawdopodobnej córuniCytat:
|
|
|
#2999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc patrz, licytuj a trafisz za pół darmo.
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
strippi mysałam o allegro, ale kurcze jak tak w ciemno trafić z rozmiarem...Ale za 20zł to można zaryzykować.
Zrobiłam sobie właśnie foty brzuszka i wyszedł taki ładny duuuzy;p Chciałam Wam pokazać i nie mogę znaleźć kabla do telefonu wrrrrr Ale jeszcze tu wróce i będę się chwalić;p |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

:confuse d: to tez sie teleportne haha
05.07.2008 

za Ciebie i fasolkę 

...
jestem gotowa......