|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Hej.
Muff a nic, tak tylko pytałam, bo chcę się na króciutko ściąc .Mój Miłosz mówi mama świadomie, baba też, tata, dada, papa, nie niei tyle chyba .Tż z moim tatą kopia mi za domem i po deszczu będę sadzić truskawki U nas dziś 30 st w cieniu. Na obiad naleśniki z serem i ciato toffik, to na deser do kawusi. Zmykam żabki |
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś mega-marud-day
![]() Brawa dla Roksanki jaka skupiona na tym drugim zdjęciu![]() szpilko dla Helia mój marud zrobi 2-3 kroczki i dalej stoi i się złości nie wiem czemu ![]() "uwielbiam" jak o tej porze na wsi wszystkie myszy lezą do domu ![]() jeszcze mnie dziś rano olśnił, że jakaś menda musiała wyzeźć pod drzwiami i siedzi pod kominkiem, więc na dole też nie siedze
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Noc rewelacyjna. Mimi pał od 21 do 8,57 spacer i zakupyty zaliczone. Już śpi od godziny a ja przez ten czas napiekłam naleśniki, zrobiłam farsz do krokietów, czekając aż ostygnie sprzątnę mieszkanko Eluś wyśli parę promyczków w okolice Wrocławia. U Nas pochmurnie, ale nie pada ;p ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Bo miałam to samo co ty, każą podać maila i hasło, podaje to piszą że błędne hasło. Z każdym kursem tak miałam ale zobaczę na kompie może faktycznie się uda, dziękuję Mysz mieliśmy jak byłam w ciąży, ze wsi przywieźliśmy z warzywami. Tż ją przyłapał, bo w garnku z kaszą siedziała, ale jaką pułapkę dla niej wymyślił domowej roboty, to jak to mysz ozbaczyła to chyba zwijała się ze śmiechu, ale na nas dzień kupił łapkę i złapała się na ser strachu w domu było co nie miała
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() od 7 do 13 urzędowaliśmy z tż w polu, ziemniaki wykopane...czasami mam dość tej wiochy...a jeszcze tż mówi, że może byśmy poszli ciotce pomóc...o nie...takiego ![]() wykąpałam się i nie zamierzam nic robić...no może później łazienkę posprzątam...i naczynia zmyję... ![]() ciepło jest, ale niebo jakieś takie dziwne
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał mówi juz Mamma, ale tylko jak jest głodny, bądź czuje zagrożenie, np stanie przy czyms i nie umie sobie poradzić, tata, dek, to dziadek, baba, nenene jak się ze mną kłuci i mmm jak już połkną i czeka na kolejny kęs W fajny etap już wchodzą nasze pociechy, bo można już je zrozumieć Muff, Witaj
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
ehhh myszy.... ble jak ja nie lubię tego dziadostwa.....
My przy przeprowadzce jak nasze rzeczy stały w garażu, ja tam segregowałam wszystko i patrze a tu jaszczurka heh potem juz nie chcialam nic robić ale udało nam się ją zabić
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Myszy bleee ohyda
U mnie przeważnie do garażu wchodzą a tam karma dla psa i jest co jeść![]() Kiedyś się opalałam na trawie i czuje coś mi chodzi po głowie, pomyślałam ,że to mucha i machnęłam ręką a tu po mnie chodziła jaszczurka tak się mnie wystraszyła ,że ogon zgubiła
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
A jak jest dziewczyny u was z jedzeniem wasszych pociech?? Bo u nas okropnie sie zrobiło, nie ze wzgledu na brak apetytu tylko na to ze wyłazi mi z krzesełka a przypięta tak ryczy, ze nie ma szans na jedzenie
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To możliwe ??
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
zmysł moje dziecię je z mojego talerza. to co jest przygotowane specjalnie dla niej 'dławi' ją i wypluwa...
była u mnie w odwiedzinach mamka i sis i od tamtego momentu chodzę przybita...niech ten dzień się skończy
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmysł u nas też czasami jest ryk jak go wkładam do wózka albo krzesełka, czekam aż się uspokoi i karmię wtedy, nie wyciągam... ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- a to dlaczego?
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
beznadziejny dzien, zmarnowana sobota. Nic mi sie juz nie chce. humor do d.upy i zaraz do kompletu pokłócę sie z tżtem. ooo!
|
|
|
|
#1933 |
|
Rozeznanie
|
Elu ja mam króciutkie włosy.Jak jesteś fejsowa to mozesz mnie zobaczyć ![]() Zmysł u nas z krzesełkiem jest tak praktycznie od początku.O zapinaniu nawet nie myślę, po prostu je z zabawkami (aktualnie z drewnianą łyżk), potem wkłada zapięcia do buzi itd.Jak już zaczyna mi wstawać kończymy jedzenie. W wózku tez nie zapinam ( ma tylko zabezpieczenie miedzy nóżkami takze sie nie wyslizgnie) bo jak zaczynam zapinać wrzask i o żadnym spacerze nie ma mowy (a tak tfu tfu juz jakiś czas w wózku posiedzi, nie długo ale zawsze coś bo wcześnie wózek parzył w doopke żywym ogniem).
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
oj a u nas odwrotnie... dziec w miare pogodny
![]() aby jutro było lepiejmłody ziewa musze uciekac zaraz.... udało mi sie jednak up[olowac te bodziaki z biedry na 80 i 86 niebieski i złołty... glam i jak ten wypad po cos słodkiego udał sie? ja tez nie potrafiłam przejsc obojetnie obok pryncypałków capuccino ![]() lecimy p.s. ja kiedys przyłapałam mysz jak siedziała w karpatce w kremie :zygi: pierwsza sie podkradła nizeli ja
|
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
hejo mamusie przepraszam za nieobecność ale ostatnio nie mam kompletnie czasu na kompa........robiłam niuniowi konfitury i soczki na zime no i dalej remont........
NASZ STAN NA DZIEŃ DZISIEJSZY: - stoi w łóżeczku i przy czym sie tylko da, -raczkuje na łóżku na dywanie sie boi, -w chodziku lata jak szalony, - chodzi prowadzony za rączki, - waga 9,5 kg - zebów 8 i 2 w drodze chyba tyle.......
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał je jeszcze w bujaczku, bo zajmuje znacznie mniej miejsca niż krzesełko, ale i tak nie mam z nim problemu, nawet teraz jak naszykuję mu jedzenie i mówię: "Michaś idziemy am, to mnie wyprzedza i sam na nim siada i czeka W wózku mi tylko wyje jak idzie z nami teściowa bo go nauczyła wyciągania, ze mną i tżem jest grzeczny, w aucie nie mam też problemów... ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
oj, przecież takie wizyty powinny działać w prost przeciwnie ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Pokrzyweczko 100 lat i duuużo uśmiechu na twarzy
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
U Nas dzien pod hasłem zebów czyli maruda i biegunka ))
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
młodego położyłam lulu ale pewnie i tak jeszcze ze 2x mnie zawoła do północy
![]() jak byłam na kontroli u pediatry to wspomniała o tym ze powinnam złapać trochę oddechu i dać młodemu kaszkę mleczną... ale ze więcej powie mi nt. żywienia za tydzien na bilansie, w oóle była zdziwiona że młodego karmię wyłącznie swoim mlekiem+posiłki stałe oczywiście ... ciekawe co miała na mysli- ze może mi zaskzodzić karmienie czy o to wstawanie nocne? ciekawa jestem tej wizyty Fatal a ile ząbków u Zosi? coś miałam napisać... aaaa.... nie wiem jak u was ale u mnie pieluszki Dady z biedry do rozm.3 były super... a rozm.4 świerdzi strasznie i to kóraś paczka... ajak jest nawet torszke siusiu to śmierdzi przeokropnie- nie ma tak w babydreamach czy pampersach...... także mówie stanowcze NIE Dadom ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- tak z tą jaszczurką było dobre delektuje się Redsem jabłkowym- któraś jeszcze? my jutro kończymy Nifuroksazyd i jesczcze probiotyk 2 tygodnie mamy brać.... i zobacyzmy, oby iegunka nie wróciła ![]() dopiero w październiku będzie kasa na fotelik.... chyba Chicco xpace ))))))) chociaż korci mnie bo tańszy jest Maxi cosi priori- ale musze dotkąńąć na żywo i obejrzeć- chociaż podejrzana jest ta niska cena jak na Maxi cosi? wtf?wy pewnie już macie zmianę fotelikó za sobą...... a mój młody nie raczkuje, nie trzyma się łóżeczka, nie stoi sam, nie mówi "mama" itp. ... licze na to że jest jednym z najmłodszych na tym wątku i to dlatego |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Nie doczytałam wszystkiego Janeczko, wyście się pogodzili a ja się tak z moim pogryzłam przy dzieciach!!! że szok!! resztkami sił mu w pysk nie dałam nie zrobił nic złego, tylko ze złości miałam mu ochotę przypierd... o głupstwo takie, że szkoda gadać![]() Olusia, Pokszyfka, 100 lat dziewczyny!! Dużo panien na wątku ![]() Ela co z tymi kciukami co miałyśmy trzymać? Ja też zamierzam ściąć włosy na krótko. Mąż faktycznie za grosze pracuje ![]() Podziwiam, że Miłosz tak świadomie mówi moja daaaaleko w tyleMszpilka, gratuluję zębów!! U nas już z 8 albo 9?!? Same wychodzą, rachubę zgubiłam 3 na dole i za 5 na górze?![]() Nikaa, gratulacje, że tyle karmisz. Ja już zapomniałam co to jest? Kto jeszcze karmi piersią?Muffinka zaraz sprawdzę czy mnie nie wykasowałaś ![]() Fatal, ta biegunka to pewnie od zębów. Moja pediatra mówi, że jak idą zęby to wszystko może być i zielone kupy i śluz w kupie i biegunka i stałe itp. Współczuję Saaraa, zmysł u mnie krzesełko kompletny nie wypał |
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
Ja karmię
W zasadzie mojego alergika mam karmić jak najdłuzej -tak radziła ped. Alergo za to zdziwiona,że jeszcze karmię.Ale u nas narazie brak alternatywy.
28.11.2011 Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-09-01 o 22:17 |
|
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() my dzis z niunią u taty mego podziałkowaliśmy, pogrilowaliśmy niunia coś zasnąć nie mogla ... od 11-16 ani minutki, a zazwyczaj jakas tam drzemka jest wczesniej potem spanko w podrozy powrotnej, kąpiel i już chrapie...lece do niej zaraz ze słów to : mama, dadi, tyrli, papa, baba i inne niepodobne do niczego
|
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
Seonka
***Sara przybij pionę )))) dzięki tej pani dr czułam się jak odludź mój w krzesełku jada narazie ale fakt faktem że go nie przypinam.... bo ma do tacy rpzyczepione takie coś między nogami podpórkę..... moze dlatego toleruje krzesełko? tzn. chyba jeszcze usiedzi w krzesełku, nie wiem bo przez ta tygodniową chorobę to go nei sadzałam w nim bo prawie nic poza piersią nie jadł....dzisiaj już podałam mu zupkę z mięskiem.... powoli mu rozszerzam dietę do "normalnej" pójde do klubu bo dawno nie byłam ![]() Dalia dobranoc Majunia śłicznie już mówi mój wszystko jakieś niezrozumiałe gada sam do siebie, najśmieszniej jest jak do siebie szepcze hehe
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-09-01 o 22:25 |
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa, Saara, ale ja podziwiam!!
|
|
|
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja karmię rano, na sen jako popitka kaszki lub poporstu cyc ( zalezy jak zmeczony dzieć) i w nocy .... w dzien rzadko, bo rzadko jestem ![]() u nas krzesełko strzał w 10000
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Seonka oj żebyś nie wykrakała jeszcze jednego dziecia hehe
)))))) **póki mlenio jest a ja nie wracam do pracy narazie to karmić zamierzam... zaoszczędzę no i ta bliskość to coś magicznego na prawdeę )))
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-09-01 o 22:28 |
|
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
Seona wszystko przed Tobą
![]() Nikka przybijam piątkę ![]() Jeszcze kilka Mamus karmi nie chcę nikogo pominąć takze nie będe wyliczać ale wydaje mi się,ze nawet sporo.
|
#1948 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu zostawilabym ja w tym prywatnym, jest wiekszy jednak komfort. W Panstowym jest wiecej kontroli itp, co z jednej strony ejst dobre ale z drugiej nic na reke nie pojda- tak jak u nas nie ma opcji wielorazowek i jeszcze pare rzeczy. w panstowym tez nie zwracaja kasy jak dziecko jest chore itp. Nawet jak zdecydujesz, ze przez miesiac nie bedzie prowadzac to i tak placisz normalnie- oprocz jedzenia. NO i za jedzenie jest oplata za caly dzien, niewazne jak dlugo dziecko jest. Cytat:
Cytat:
ostatnio dostala spiewaka slodziaka, to byl wieczor i sie go bala i plakala jak spiewal, a rano juz normalnie sie nim bawila i sie go nie bala. To zalezy od stopnia zmeczenia itd. Cytat:
http://tessell.istore.pl/pl/animal-t...biegunach.html Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- MOja siedzi w krzeselku ok, przypieta zawsze, bo inaczej by caly czas wychodzila. Ja ja wkladam tylko do karmienia- nie bawi sie tam na codzien i mysle, ze dosyc lubi siedziec bo wszystko widzi z wysoka, normalnie nie ma takiej opcji. |
|||||
|
|
|
#1949 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalia
czyli tż wszedł w swoją rolę? to dobrze ze się sprawdził i możesz Majunię zostawić pod jego opieką a spełniona mama to najlepsza mama |
|
|
|
#1950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehehe... moja czasem tez tak cos mruczy pod nosem ogolnie bardzo duzo dzwiekow wydaje ale ciezko to jakos "dopasowac" do czegos... moja lubi krzeselko... a najbardziej to juz usmarowac je i siebie ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
wszedl-nie wszedl... pojęcie względne... mam koleżance ktorej płace za siedzenie z Mają... ![]() zmykam, buziaki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

.
.

dla Heli

aby jutro było lepiej