Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 14:43   #421
Lubcia
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Witajcie

U nas dzisiaj ponury dzionek, chłodno słońca brak a wybieramy się z mężem na grilla do znajomych i mamy nadzieję, że nie będzie padać

Widzę że rozmawiacie o grupach krwi my z mężem mamy taką samą grupę Brh - więc nasza dzidzia też powinna mieć taką zobaczymy czy tak będzie.

Gratuluje serdecznie kolejnym dziewczynom poznania płci - babki rosną w siłę

Ja jak na razie żadnych przeczuć nie mam choć mówią mi koleżanki i cała rodzinka, że będzie chłopak no zobaczymy za miesiąc czy będą mieć rację ale do tego czasu trzeba dalej uzbroić się w cierpliwość.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 15:19   #422
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A propo badań.... Wyparzacie pojemniki na mocz przed badaniem? Chodzi mi o taki najzwyklejszy pojemnik.
Kupując taki pojemnik zawsze magister schylał się po niego do szuflady i wyjmował mi już z zakręcona nakrętką, wiec myślałam ze taki już zakręcony od nowości ma w aptece a dzis "przyłapałam" go jak zakręcał go na moich oczach
czy to w porządku? Nigdy nie wyparzałam, nawet nie przemywałam i nigdy żadne bakterie mi nie wyszły ale nie wiedziałam tego co wiem teraz tak więc - wyparzać czy nie?
Nie wyparzam, ale jak chcesz sterylny to poproś o jałowy - on w woreczku jest.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 15:59   #423
bokeh
Zakorzenienie

Dziewczyny mam szybkie pytanie moge jesc krewetki w ciesie piwnym????? Smazone takie na oleju to chyba alkohol wyparuje??
Stary 2012-09-01, 16:17   #424
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja od kilku dni rzadko zagladam, bo mamy w domu rodzinnym niezly rozgardiasz. Rodzice wymyslili sobie remont dwoch pokoi i od wczoraj zyje w jednym wielkim balaganie
Jezdzenie po wszystkich mozliwych sklepach jest juz zaliczone, teraz czas na malowanie
Mnie z uwagi na brzucholek oszczedzaja i niewiele moge robic

Za to mama mowi, ze bębenek z dnia na dzien coraz wiekszy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 16:22   #425
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak na szybciocha... proooszę doradźcie mi co można kupić choremu w śpiączce na urodziny?
chłopak leży, ale ma otwarte oczy i wie co się dzieje..ale nie może się kontaktować... co takiej osobie można kupić? ;/
książki na płycie, muzykę, coś na ścianę do powieszenia (jakiś plakat np)
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 16:39   #426
Debrah
Zakorzenienie

Pisałam i mi posta wcięło;/

Byłam po zakupy spożywcze, ale jest tam też parę sklepów, poszliśmy z Tż rozeznanie zrobić w "5, 10, 15", myślałam, że może kupię jakieś jedno body, ale tak się Tżtowi spodobało wszystko, że kupiliśmy kilka rzeczy ( bluzę + spodenki, bluzę, bluzeczkę z dł. rękawem, body ), tanio nie było, ale to moje pierwsze zakupy dla dziecka, i po prostu tyyyyle nam to sprawiło radości, Tż wybierał i pewnie wziąłby więcej gdybym go nie powstrzymała troszkę )
Tym bardziej, że te grubsze, wierzchnie rzeczy wzięłam na 62, body i bluzeczkę na 56, więc myślę, że bluzę/spodenki Małe troszkę ponosi.

A macie może rozeznanie jak jest aktualnie w tesco z ofertą dla dzieciaków? Wybór body czy śpiochów? I w jakich cenach?? Chciałam sobie porównać ze sklepem typowo dzieciowym.

Teraz jak Adaś zmieni płeć to będzie śmiesznie - chociaż mogę do 30 dni wymienić ciuszki. Ale zauważyłam, że jednak więcej dla dziewczynek, z tym, że prawie wszystko niestety różowe.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:04   #427
mitabe
Rozeznanie

Hej, wczoraj zwątpillam coś internet nam szwankuje bo pisałam posta o spodniach ciążowych i pokazywalo mi, że się nie dodał a teraz patrzę i jest .
U mnie ciężki dzień dzisiaj o 2 się obudziłam i nie spalem do 5, później zasnęłam na chwilę i wstałam przed 7. Czuję się fatalnie niewysłana i zmęczona. Powiem wam, że spać nie mogłam przez dzidzie, tak wariowała, że nie dałam rady zasnąć, a od rana spokój tylko dwa kopnięcia były
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Z tymi kopniakami w pęcherz to jest tak, że czuję, że ładuje nogą (lub czymś innym) nie na bok, że wyczuję ręką dotykając brzucha tylko.. w doł. Zaraz po kopniaku czuję parcie na pęcherz, siku mi się chce, przechodzi..a mały znowu ładuje w dół!
Ale i tak to kochane jest, mimo dyskomfortu jaki powoduje)
Mam tak samo dokładnie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
powiem tak: fajnie wyglądają ale jeśli chodzi o zastosowanie i praktykę to w praniu rozumiem wychodzi, że się nie nadają. Znaleźliśmy takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...580285333.html

a używała któraś wanienki ze stojakiem? Bo chciałam taką kupić tylko się boję że stojak się rozlezie
My też chcieliśmy turystyczne tylko ale po przemyśleniu zostało przy drewnianym.

Cytat:
Napisane przez caffee_latte Pokaż wiadomość
My spróbujmy urządzić osobny pokoik, ale łóżeczko wystawiany donas do sypialni.

Nie wiem tylko czy uda siezrealizowac nasz plan bo wczoraj trafiłam do szpitala i wyglada na to, ze trochę tu poprze. Grunt ze z dzieciatkiem wszystko ok

I wiecie co ... Będzie baba!!! Kolejna lady!!!
Moje przypuszczenia okazały się jak najbardziej błędne

Miłego dzionka dziewczynki !
Szybkiego powrotu do domku życzę i gratuluję babuszki

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja chodzę spać o 21 albo i wcześniej i wstaję przed 7 rano

Poza tym wracam po kilku najgorszych tygodniach w naszym życiu, po tygodniach oczekiwania na wyniki amniopunkcji...

ale wracam i mogę się cieszyć razem z Wami......

ZDROWA DZIEWCZYNKA

no i pierwsze pytanie, gdzie przez internet oprócz allegro kupowałyście sobie już coś ciążowego? najchętniej sukienka z odcięciem pod biustem
Gratuluję

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:08   #428
ilkas
BAN stały

Cytat:
Dziekuję za odpowiedź
A ten plastik nie odkształci się przy wyparzaniu? Ja mam taki bezbarwny pojemnik z czerwoną nakrętką...
hm, niee, nic mi się nie odkształciło. Zalałam go wrzątkiem, który po chwili od razu wylałam i już. Tylko go potem nie wycieraj w środku niczym Bo na ściereczce też może coś być co zakłóci badanie.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Debrah zrób fotki ciuszków
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:16   #429
mitabe
Rozeznanie

Wczoraj TZ miał jechać na grilla ale plany się pozmieniały, a mięso na grilla zostało. Upiekłam w piekarniku, masakra przez tydzień byśmy jedli gdyby nie ojciec TZeta, przyjechał i zabrał większość.

Dziewczyny macie przepis na fajny sernik? Jutro mam urodzinki 30 rodzina przychodzi i chce upiec, a nigdy nie miałam okazji spróbować, więc potrzebuję sprawdzonego przepisu. Trochę mi smutno bo pól roku temu z TZ planowaliśmy, że wyjdziemy z ekipą za miasto na moje urodziny i będzie mega impreza . Mąż namawiał mnie na imprezę domową, ale mi się nie chciało, za dużo do zorganizowania, a do tego jakbym chciała iść spać to nie wygonię wszystkich przecież. Jakoś wolę spokój ostatnio. Maruda ze mnie straszna

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wiecie co? znalazłam na e_bayu sprzedawcę ze ślicznymi śliniaczkami dla dzieciaczków - wprawdzie chińszczyzna, ale co teraz chińszczyzną nie jest. Ja nie raz zamawiałam coś z Chin albo Honkongu i oprócz tego że trzeba czekać na wysyłkę (bezpłatną ) ok. 3 tygodni to na jakość specjalnie nie narzekałam http://www.ebay.pl/sch/laohu2007/m.h...4.l1513&_pgn=3
Sliczne, nigdy nie zamawiałam z ebay, hm może coś wybiorę

Stary 2012-09-01, 17:32   #430
Debrah
Zakorzenienie

Wrzucam ciuszki
1 i 2 : kocyk i body kupione dawno w Smyku
3. Body
4. Bluzeczka
5. Bluza
6. Spodenki od kompletu
7. Body (ale teraz już tylko na długi rękaw lub nogawki będę chyba kupować)
8. Bluza bejsbolówka :P

To wszystko co mam dla dziecka póki co.
Za jakość przepraszam - zdjęcia z telefonu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0059.jpg (41,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0060.jpg (56,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0061.jpg (19,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0062.jpg (44,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0063.jpg (45,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0064.jpg (30,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0065.jpg (42,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0066.jpg (53,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-09-01, 17:34   #431
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hm, niee, nic mi się nie odkształciło. Zalałam go wrzątkiem, który po chwili od razu wylałam i już. Tylko go potem nie wycieraj w środku niczym Bo na ściereczce też może coś być co zakłóci badanie.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Debrah zrób fotki ciuszków
Kolory jakieś takie przekłamane troszkę wyszły, ale już dodałam właśnie.
Na żywo wyglądają lepiej, na drugi raz będę robić na jednolitym tle.
Stary 2012-09-01, 17:37   #432
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Wrzucam ciuszki
3. Body
4. Bluzeczka
5. Bluza
6. Spodenki od kompletu

Super . Mam nadzieję, że za tydzień na wizycie dowiem się płci i zaszaleję, mąż mi obiecał pierwsze zakupy

Stary 2012-09-01, 17:43   #433
elllmi
Zakorzenienie

zawiesiłam się i napisałam jeszcze w starym wątku
kopiuje

hej
pół urlopu za mną i udało mi sie na chwilkę do Was zajrzeć, bo mąż poszedł coś tam na budowie młotkiem stukać
wrócilismy niedawno z połówkowego i wszystko w porządku, dzidziak zdrowy, mamy filmik, mąż w szoku, że to tak wszystko widać
wieczorem idziemy na grila, ale pogoda taka sobie i szczerze mówiąc mam lenia i wolałabym pospać
muszę trochę dom ogarnąć i w między czasie trochę nadrobić, bo na razie do 150 strony doszłam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:01   #434
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzucam ciuszki
3. Body
4. Bluzeczka
5. Bluza
6. Spodenki od kompletu

śliczne
ps. mam takie same panele

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

coś mnie dół złapał, ryczeć mi się chce, tak bez powodu Małż jeszcze nie wrócił z pracy i to dodatkowo demotywuje buuuuu....
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:01   #435
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja bym poszukała bukowego.
My też tak robimy, z tym, że nie kupujemy dodatkowej komody - jakoś się zmieścimy z ubrankami.
Ja muszę kupić komodę, bo w całym mieszkaniu mamy tylko szafę pod zabudowę. Fakt jest duuża, ale nie mamy innych mebli, oprócz tych w salonie, ale one się nie nadają na ciuchy. A znowu w tej szafie tez jest wszystko bo musieliśmy gdzieś poupychać ciuchy, jakieś pierdoły etc.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Wiecie co, muszę się Wam pożalić. Czuję się ostatnio taka hmm..."odrzucona" przez tż Ja wiem, że teraz mamy sporo na głowie w związku z tym biurem, no ale bez przesady... On na nic nie ma siły, jest wiecznie zmęczony. Wieczorem zajmuje się swoimi zainteresowaniami - na to to jakoś ma siłę Nie wiem...tak mi jakoś smutno A może to po prostu moje hormony?
Nie wiem co może być tego przyczyną, może to biuro, może to Go stresuje. Ja znowu dziś ze swoim rozmawiałam bo kiedyś kupiliśmy działkę, ale rzadko tam jeździmy. Ale rozumiem też męża, bo ja siedzę w domu, generalnie nie mam czym być zmęczona, a i tak czasami jestem. A on przecież chodzi do pracy, wraca i czasami po prostu jest zmęczony tak bardzo, że nic mu się nie chce. Więc siada na kompa i sobie gra, albo coś czyta. I wiem, że to taka jego odskocznia od pracy. Czasami też mu jęczę o to, ale staram się rozumieć A czasami nie wiedzą, że potrzebujemy więcej czułości i troski !! Choć ja na swojego nie mogę narzekać.

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Z tą grupą krwi to jest tak że mój tata miał na 100% B Rh+
Bo długo chorował i zmarł.

A mama ma 0 Rh- i może być dawcą dla każdego.
Chyba powinnam mieć grupę krwi któregoś z rodziców co nie?

Co do ciąży to moje pierwsze dziecko
Można mieć inną grupę krwi. Wpisz w wujka google
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:02   #436
Debrah
Zakorzenienie

Weszłam na stronę sklepu "5, 10, 15" i widzę, że są wszystkie kupione rzeczy przeze mnie - w takich samych cenach (poza bluzą, na stronie droższa jest)
Zarzucam linkiem:
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/linia/monkey zdecydowanie lepszej jakości fotki)
Stary 2012-09-01, 18:30   #437
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
śliczne
ps. mam takie same panele

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

coś mnie dół złapał, ryczeć mi się chce, tak bez powodu Małż jeszcze nie wrócił z pracy i to dodatkowo demotywuje buuuuu....
Mnie tez dół łapie Tż w drugim mieszkaniu remontuje a ja chciałm mu zrobic niespodzinke i upiec szarlotke juz była gotowa i włączyłam termoobieg na 3 min żeby sie dopiekła i dupa spaliłam całą góre przedobrzyłam
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:37   #438
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Nie bardzo wiem o co chodzi Możesz jaśniej z tym "snajperem"?

Moja druga córa na pewno będzie miała na imię Dorotka, bo to tak ładnie pasuje Agatka i Dorotka

Jak przeczytałam, że sukienka anielska, to skojarzyło mi się, że "dziewicza", ale chyba nikt mi nie uwierzy w niepokalane poczęcie

Dziś idziemy zamówić obrączki Mieliśmy to zrobić wczoraj, ale była jakaś niekompetentna baba, która nie umiała ich wycenić, bo chcemy mieszać złoto ze srebrem. TŻ lubi srebro, a ja uważam, że ślubna obrączka musi być złota (chociaż trochę). On na co dzień nosi srebrne obrączki (jedna ode mnie, druga ku pamięci zmarłego ojca, który kontaktował się jedynie poprzez stukanie obrączką o metalowe elementy łóżka szpitalnego, a trzecia... chyba tylko po to, żeby ładnie wyglądało na małym palcu ) Tak więc nie będę się upierała, bo nie chcę być wredną żoną, musi być jakiś kompromis

I muszę się Wam pochwalić, bo na początku w pierwszej części naszego wątku pisałam o mega problemach z rodzicami, a wczoraj... szok. Kopara mi opadła... Mama zapytała, czy jak przyjedziemy w sobotę, to czy moglibyśmy zostać na noc!!!!!!!!! Takiego biegu wydarzeń nie przewidziałam.
Super że się z rodzicami układa!

Cytat:

Poza tym wracam po kilku najgorszych tygodniach w naszym życiu, po tygodniach oczekiwania na wyniki amniopunkcji...

ZDROWA DZIEWCZYNKA

no i pierwsze pytanie, gdzie przez internet oprócz allegro kupowałyście sobie już coś ciążowego? najchętniej sukienka z odcięciem pod biustem
Bardzo się cieszę, gratuluję córy!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja bym poszukała bukowego.

My też tak robimy, z tym, że nie kupujemy dodatkowej komody - jakoś się zmieścimy z ubrankami.
My też żadnych dzieciowych mebli nie kupujemy, młody dostanie komodę taką jak my mamy.

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.Długo się nie odzywałam

Wczoraj odebrałam wynik grupy krwi i mam ArhD -
No i mój tż ma + istnieje możliwość konfliktu
Musze wypytać się gina o wszystko.Co jak i dlaczego.
Podobno jakieś zastrzyki się bierze by zapobiec temu.

Dziwne to trochę Ja mam ArhD-,moja mama ma 0rh- a tato Brh+
Czyli oni też mieli konflikt.
Ale czy nie jest tak że jak powinnam mieć grupę krwi któregoś z rodziców?
W takiej sytuacji powinnaś nieć grupę krwi 0 lub B. Albo - albo + Może jednak mama ma ma grupę krwi A? wtedy by mogło być...

Cytat:
A propo badań.... Wyparzacie pojemniki na mocz przed badaniem? Chodzi mi o taki najzwyklejszy pojemnik.
Kupując taki pojemnik zawsze magister schylał się po niego do szuflady i wyjmował mi już z zakręcona nakrętką, wiec myślałam ze taki już zakręcony od nowości ma w aptece a dzis "przyłapałam" go jak zakręcał go na moich oczach
czy to w porządku? Nigdy nie wyparzałam, nawet nie przemywałam i nigdy żadne bakterie mi nie wyszły ale nie wiedziałam tego co wiem teraz tak więc - wyparzać czy nie?
Ja zawsze proszę o sterylny.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
U mnie obydwoje rodzice mają plusową grupę krwi, a tylko ja w rodzinie minus mam. Lekarz kazał się mamy zapytać o prawdziwego ojca (żartował oczywiście). To się może zdarzyć niestety, że dziecko nie ma grupy krwi żadnego z rodziców, ale np. po jakiejś babci, cioci itp.
Nie może się zdarzyć. Nie można dziedziczyć grupy krwi od innych krewnych niż rodzice.

Cytat:
Wrzucam ciuszki
3. Body
4. Bluzeczka
5. Bluza
6. Spodenki od kompletu

Śliczne ciuszki

Podczytuje was ale nie mam weny na pisanie, jakiś zły dzień mam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:44   #439
sylwietta1988
Zakorzenienie

jej, dziewczyny jak mnie podbrzusze napier..... ledwo chodzę.. kłuje mnie głownie w okolicach lewego jajnika, ale nie wiem czy to jajnik.... co to może się dziac????? nie mam nospy w domu a mąż pojechał do kolegi pomoc przy robieniu kojca i tam nie ma zasięgu............ i leże bo boli jak cho..ra
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:44   #440
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Wrzucam ciuszki
3. Body
4. Bluzeczka
5. Bluza
6. Spodenki od kompletu

Bardzo ładne lubię 5-10-15
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:47   #441
sylwietta1988
Zakorzenienie

łooooooo matko, "Pearl Harbor" dzisiaj jest na jedynce a na polsacie "Bylismy żołnierzami". ja mam sie rozdwoic dzisiaj czy jak?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:56   #442
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A macie może rozeznanie jak jest aktualnie w tesco z ofertą dla dzieciaków? Wybór body czy śpiochów? I w jakich cenach?? Chciałam sobie porównać ze sklepem typowo dzieciowym.
Widziałam dzisiaj body z długim rękawem (nie pamiętam po ile ) i 3paki z krótkim rękawem 27,90 -30%. Nie wzięłam nic. Jakoś bardziej przemawiają do mnie te z lumpków

Ze "sklepowych" rzeczy to na razie mam tylko 2 śliniaczki z Lidla

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie przepis na fajny sernik? Jutro mam urodzinki 30 rodzina przychodzi i chce upiec, a nigdy nie miałam okazji spróbować, więc potrzebuję sprawdzonego przepisu.
Polecam taki na spodzie z ciasteczek: http://lakierowo.blogspot.com/2012/0...aranczowo.html
Masa serowa też genialna

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:08   #443
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem tylko czy uda siezrealizowac nasz plan bo wczoraj trafiłam do szpitala i wyglada na to, ze trochę tu poprze. Grunt ze z dzieciatkiem wszystko ok
Gratuluję córeczki i życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu
Cytat:
ZDROWA DZIEWCZYNKA
Serdecznie gratuluję córeczki i przede wszystkim tego że jest zdrowa! Trzymałam kciuki
Cytat:
U mnie jak wyszły złe wyniki moczu to lekarz powiedział że jeśli się kupuje te zwykłe pojemniki a nie te zapakowane sterylne to trzeba wieczorem przed pobraniem próbki przepłukać wodą z kranu pojemnik i pokrywkę (nie mówiła nic o wrzątku) zakręcić a rano pobrać mocz.

Cytat:
Weszłam na stronę sklepu "5, 10, 15" i widzę, że są wszystkie kupione rzeczy przeze mnie - w takich samych cenach (poza bluzą, na stronie droższa jest)
Zarzucam linkiem:
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/linia/monkey zdecydowanie lepszej jakości fotki)
Bardzo ładne te wszystkie ubranka ale jakie drogie, a to przecież kropla tego co trzeba skompletować...

Ja dziś znowu w lumpku zaszalałam i mam kilka cudeniek dla synka. I wiecie co jeszcze kupiłam? Poduchę rogala motherhood za 2 zł

A jutro chrzest bratanka i ja w roli matki chrzestnej. To mój pierwszy chrześniak będzie. Jestem podekscytowana
Stary 2012-09-01, 19:23   #444
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36262085]Bardzo ładne lubię 5-10-15 [/QUOTE]

Trochę późno o to pytam, ale jak tam z jakością jest?

A co do body to jakich kupić najwięcej? Długi rękaw? Albo śpiochów??? Bo to zima będzie??

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Serdecznie gratuluję córeczki i przede wszystkim tego że jest zdrowa! Trzymałam kciuki

U mnie jak wyszły złe wyniki moczu to lekarz powiedział że jeśli się kupuje te zwykłe pojemniki a nie te zapakowane sterylne to trzeba wieczorem przed pobraniem próbki przepłukać wodą z kranu pojemnik i pokrywkę (nie mówiła nic o wrzątku) zakręcić a rano pobrać mocz.

Bardzo ładne te wszystkie ubranka ale jakie drogie, a to przecież kropla tego co trzeba skompletować...

Ja dziś znowu w lumpku zaszalałam i mam kilka cudeniek dla synka. I wiecie co jeszcze kupiłam? Poduchę rogala motherhood za 2 zł

A jutro chrzest bratanka i ja w roli matki chrzestnej. To mój pierwszy chrześniak będzie. Jestem podekscytowana
No niestety, drogie;/ Dzisiaj to takie szaleństwo raczej, będę się starać jednak taniej kupować albo bardzo rozłożę w czasie... Pocieszam się że 39zł za grubą cieplutką i śliczną bluzę to nie tak źle jest ( ale to wina Tżcika, bo on w ogóle nie ma rozeznania, on mówi, że nie wiedział, że to jest drogo, skoro przecież mu mówiłam, że niemowle to dużo sweterków czy bluz nie potrzebuje, więc.. o co mi się rozchodzi..:P to stwierdziłam, że co ja go będę hamować? Ten raz jeden niech się tatuś wczuje ). Bo widzę różnice między cieniutkim body za 29zł - a bluzą za 40parę np. Co będzie częściej wykorzystane i posłuży do większej ilości zestawów? Bluza. Body to bielizna właściwie..to bym wolała jakieś taniutkie kupić.
Stary 2012-09-01, 19:26   #445
ilkas
BAN stały

Debrah świetne te ciuszki! no napatrzyć się nie mogę, jedno ładniejsze od drugiego Ta bluza z kapturem mega mi się podoba

Widzę, że nie tylko ja dzisiaj mam zły dzień.
Ale za to jakiegoś powera dostałam po południu. Wysprzątałam porządnie chatę, a potem zamiast odpocząć to stwierdziłam, że jeszcze wypiorę firanę i umyję okna Ale się błyszczą A mąż się pytał czy się dobrze czuję i czy w głowę się przypadkiem nie uderzyłam, niewdzięcznik jeden hehe
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:33   #446
ewadylewska
Zadomowienie

Pięknie dziękujemy za wszystkie gratulacje

Byłam na zakupach...kupiłam leginsy i sukienkę, ale w zwykłych sklepach, sukienkę w croppie, bo ceny w tych ciążowych, jak np. w mothercare - leginsy 180 pln....
Stary 2012-09-01, 19:36   #447
Debrah
Zakorzenienie

Dziękuję za komplementy odnośnie ciuszków. Staraliśmy się z Tżtem tak dobierać, żeby wszystko do wszystkiego kolorystycznie pasowało - tak, żeby łatwiej było potem maluszka ubierać bez kombinowania.
Ale jak te dziecięce rzeczy są super wykończone - tak dokładnie szyte z detalami, dorośli nie mają tak fajnie przeważnie:P

Powiedziałam Tż, że poza jakimiś body jak trafię na okazję w markecie np to na razie może lepiej gromadzić pozostałe rzeczy? Ubranka chyba najłatwiej dokupić potem, a jeszcze mogą dojść rzeczy, które kuzynka pożyczy, więc wtedy będziemy wiedzieli co brakuje. A butelka, czy inne dzieciowe akcesoria to nowe być muszą, trzeba kupić, to ja może zacznę od tego?

Ale kombinezoniki to drogie są okrutnie Wam powiem. Kurteczka do przeżycia - widziałam jedną - ale jak ubrać dziecko w zimę, jeśli ma kurteczkę, to co na nogi? Spodnie + rajstopki za cienko?
Stary 2012-09-01, 19:37   #448
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Ale Ci zazdroszczę

Ja właśnie obmyślam nad wystrojem pokoju młodego. Wymyśliłam tapetę w biało szare pionowe pasy. Nie mogę nigdzie takiej znaleźć W ostateczności kupię szarą farbę i sami pasy zrobimy. Wymyśliłam też, że kupimy drewniane łóżeczko do jego pokoju, a ten kojec - łóżeczko turystyczne co od sis dostałam, postawię w salonie, coby w dzień mieć na oku młodzież. W ogóle mam jakiś power co do urządzania dalszego naszego mieszkania. Oby szybko nie przeszło
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:18   #449
Debrah
Zakorzenienie

Podziwiam power, ja mam dzisiaj dzień lenia totalnego.
Dziewczyny czy jak siedzicie przed kompem np to też Wam jest dużo wygodniej jak się odegniecie trochę do tyłu? W ogóle nie mogę się pochylać do kompa jak wcześniej, chyba mi brzuszek przeszkadza, bo po dłuższe chwili czuję po prostu swoje żebra. Gdzie Wam się brzuszek zaczyna, pod biustem niemal czy dużo niżej?
Stary 2012-09-01, 20:33   #450
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
My spróbujmy urządzić osobny pokoik, ale łóżeczko wystawiany donas do sypialni.

Miłego dzionka dziewczynki !
Gratulacje

Cytat:

ZDROWA DZIEWCZYNKA

Super ze wszystko dobrze gratuluje corci

Cytat:
ja nie wyparzam tego zwyklego i poki co mocz za kazdem wyszedl mi dobry lekarka mowila ostatnio ze mam idealny

Cytat:
Wrzucam ciuszki
3. Body
4. Bluzeczka
5. Bluza
6. Spodenki od kompletu

Śliczne

My dzis bylismy caly dzien na wycieczce... Polozylam małą już spać idę zrobic jakąś kolacje i jak wróce wrzuce Wam zdjecie brzuszka bo zaczynam 19 tydzien dzis

a wlasnie.. rano imerzylam brzuch i mialam 77cm takze mam 3 cm roznicy rano a wieczorem

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości