|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Witajcie
U nas dzisiaj ponury dzionek, chłodno słońca brak a wybieramy się z mężem na grilla do znajomych i mamy nadzieję, że nie będzie padać ![]() Widzę że rozmawiacie o grupach krwi my z mężem mamy taką samą grupę Brh - więc nasza dzidzia też powinna mieć taką zobaczymy czy tak będzie.Gratuluje serdecznie kolejnym dziewczynom poznania płci - babki rosną w siłę ![]() Ja jak na razie żadnych przeczuć nie mam choć mówią mi koleżanki i cała rodzinka, że będzie chłopak no zobaczymy za miesiąc czy będą mieć rację ale do tego czasu trzeba dalej uzbroić się w cierpliwość.
|
#422 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam szybkie pytanie moge jesc krewetki w ciesie piwnym????? Smazone takie na oleju to chyba alkohol wyparuje??
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od kilku dni rzadko zagladam, bo mamy w domu rodzinnym niezly rozgardiasz. Rodzice wymyslili sobie remont dwoch pokoi i od wczoraj zyje w jednym wielkim balaganie
![]() Jezdzenie po wszystkich mozliwych sklepach jest juz zaliczone, teraz czas na malowanie ![]() Mnie z uwagi na brzucholek oszczedzaja i niewiele moge robic ![]() Za to mama mowi, ze bębenek z dnia na dzien coraz wiekszy
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
książki na płycie, muzykę, coś na ścianę do powieszenia (jakiś plakat np)
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam i mi posta wcięło;/
Byłam po zakupy spożywcze, ale jest tam też parę sklepów, poszliśmy z Tż rozeznanie zrobić w "5, 10, 15", myślałam, że może kupię jakieś jedno body, ale tak się Tżtowi spodobało wszystko, że kupiliśmy kilka rzeczy ( bluzę + spodenki, bluzę, bluzeczkę z dł. rękawem, body ), tanio nie było, ale to moje pierwsze zakupy dla dziecka, i po prostu tyyyyle nam to sprawiło radości, Tż wybierał i pewnie wziąłby więcej gdybym go nie powstrzymała troszkę ) Tym bardziej, że te grubsze, wierzchnie rzeczy wzięłam na 62, body i bluzeczkę na 56, więc myślę, że bluzę/spodenki Małe troszkę ponosi. A macie może rozeznanie jak jest aktualnie w tesco z ofertą dla dzieciaków? Wybór body czy śpiochów? I w jakich cenach?? Chciałam sobie porównać ze sklepem typowo dzieciowym. Teraz jak Adaś zmieni płeć to będzie śmiesznie - chociaż mogę do 30 dni wymienić ciuszki. Ale zauważyłam, że jednak więcej dla dziewczynek, z tym, że prawie wszystko niestety różowe. |
|
|
|
#427 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej, wczoraj zwątpillam coś internet nam szwankuje bo pisałam posta o spodniach ciążowych i pokazywalo mi, że się nie dodał a teraz patrzę i jest
U mnie ciężki dzień dzisiaj o 2 się obudziłam i nie spalem do 5, później zasnęłam na chwilę i wstałam przed 7. Czuję się fatalnie niewysłana i zmęczona. Powiem wam, że spać nie mogłam przez dzidzie, tak wariowała, że nie dałam rady zasnąć, a od rana spokój tylko dwa kopnięcia były Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#428 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo na ściereczce też może coś być co zakłóci badanie.---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Debrah zrób fotki ciuszków
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj TZ miał jechać na grilla ale plany się pozmieniały, a mięso na grilla zostało. Upiekłam w piekarniku, masakra przez tydzień byśmy jedli gdyby nie ojciec TZeta, przyjechał i zabrał większość.
Dziewczyny macie przepis na fajny sernik? Jutro mam urodzinki 30 ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam ciuszki
1 i 2 : kocyk i body kupione dawno w Smyku 3. Body 4. Bluzeczka 5. Bluza 6. Spodenki od kompletu 7. Body (ale teraz już tylko na długi rękaw lub nogawki będę chyba kupować) 8. Bluza bejsbolówka :P To wszystko co mam dla dziecka póki co. Za jakość przepraszam - zdjęcia z telefonu. |
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na żywo wyglądają lepiej, na drugi raz będę robić na jednolitym tle. |
|
|
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że za tydzień na wizycie dowiem się płci i zaszaleję, mąż mi obiecał pierwsze zakupy
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
zawiesiłam się i napisałam jeszcze w starym wątku
kopiuje hej pół urlopu za mną i udało mi sie na chwilkę do Was zajrzeć, bo mąż poszedł coś tam na budowie młotkiem stukać ![]() wrócilismy niedawno z połówkowego i wszystko w porządku, dzidziak zdrowy, mamy filmik, mąż w szoku, że to tak wszystko widać ![]() wieczorem idziemy na grila, ale pogoda taka sobie i szczerze mówiąc mam lenia i wolałabym pospać ![]() muszę trochę dom ogarnąć i w między czasie trochę nadrobić, bo na razie do 150 strony doszłam
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ps. mam takie same panele ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- coś mnie dół złapał, ryczeć mi się chce, tak bez powodu Małż jeszcze nie wrócił z pracy i to dodatkowo demotywuje buuuuu....
|
|
|
|
|
#435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja znowu dziś ze swoim rozmawiałam bo kiedyś kupiliśmy działkę, ale rzadko tam jeździmy. Ale rozumiem też męża, bo ja siedzę w domu, generalnie nie mam czym być zmęczona, a i tak czasami jestem. A on przecież chodzi do pracy, wraca i czasami po prostu jest zmęczony tak bardzo, że nic mu się nie chce. Więc siada na kompa i sobie gra, albo coś czyta. I wiem, że to taka jego odskocznia od pracy. Czasami też mu jęczę o to, ale staram się rozumieć ![]() A czasami nie wiedzą, że potrzebujemy więcej czułości i troski !! Choć ja na swojego nie mogę narzekać. Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na stronę sklepu "5, 10, 15" i widzę, że są wszystkie kupione rzeczy przeze mnie - w takich samych cenach (poza bluzą, na stronie droższa jest)
Zarzucam linkiem: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/linia/monkey zdecydowanie lepszej jakości fotki )
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#438 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Podczytuje was ale nie mam weny na pisanie, jakiś zły dzień mam
|
|||||||
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
jej, dziewczyny jak mnie podbrzusze napier..... ledwo chodzę.. kłuje mnie głownie w okolicach lewego jajnika, ale nie wiem czy to jajnik.... co to może się dziac????? nie mam nospy w domu a mąż pojechał do kolegi pomoc przy robieniu kojca i tam nie ma zasięgu............ i leże bo boli jak cho..ra
|
|
|
|
#440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
łooooooo matko, "Pearl Harbor" dzisiaj jest na jedynce a na polsacie "Bylismy żołnierzami". ja mam sie rozdwoic dzisiaj czy jak?
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i 3paki z krótkim rękawem 27,90 -30%. Nie wzięłam nic. Jakoś bardziej przemawiają do mnie te z lumpków ![]() Ze "sklepowych" rzeczy to na razie mam tylko 2 śliniaczki z Lidla ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Masa serowa też genialna
|
|
#443 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś znowu w lumpku zaszalałam i mam kilka cudeniek dla synka. I wiecie co jeszcze kupiłam? Poduchę rogala motherhood za 2 zł ![]() A jutro chrzest bratanka i ja w roli matki chrzestnej. To mój pierwszy chrześniak będzie. Jestem podekscytowana
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36262085]Bardzo ładne
[/QUOTE]Trochę późno o to pytam, ale jak tam z jakością jest? A co do body to jakich kupić najwięcej? Długi rękaw? Albo śpiochów??? Bo to zima będzie?? ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
). Bo widzę różnice między cieniutkim body za 29zł - a bluzą za 40parę np. Co będzie częściej wykorzystane i posłuży do większej ilości zestawów? Bluza. Body to bielizna właściwie..to bym wolała jakieś taniutkie kupić.
|
|
|
|
|
#445 |
|
BAN stały
|
Debrah świetne te ciuszki! no napatrzyć się nie mogę, jedno ładniejsze od drugiego
Ta bluza z kapturem mega mi się podoba Widzę, że nie tylko ja dzisiaj mam zły dzień. Ale za to jakiegoś powera dostałam po południu. Wysprzątałam porządnie chatę, a potem zamiast odpocząć to stwierdziłam, że jeszcze wypiorę firanę i umyję okna Ale się błyszczą A mąż się pytał czy się dobrze czuję i czy w głowę się przypadkiem nie uderzyłam, niewdzięcznik jeden hehe
|
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie dziękujemy za wszystkie gratulacje
![]() Byłam na zakupach...kupiłam leginsy i sukienkę, ale w zwykłych sklepach, sukienkę w croppie, bo ceny w tych ciążowych, jak np. w mothercare - leginsy 180 pln....
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy odnośnie ciuszków. Staraliśmy się z Tżtem tak dobierać, żeby wszystko do wszystkiego kolorystycznie pasowało - tak, żeby łatwiej było potem maluszka ubierać bez kombinowania.
Ale jak te dziecięce rzeczy są super wykończone - tak dokładnie szyte z detalami, dorośli nie mają tak fajnie przeważnie:P Powiedziałam Tż, że poza jakimiś body jak trafię na okazję w markecie np to na razie może lepiej gromadzić pozostałe rzeczy? Ubranka chyba najłatwiej dokupić potem, a jeszcze mogą dojść rzeczy, które kuzynka pożyczy, więc wtedy będziemy wiedzieli co brakuje. A butelka, czy inne dzieciowe akcesoria to nowe być muszą, trzeba kupić, to ja może zacznę od tego? ![]() Ale kombinezoniki to drogie są okrutnie Wam powiem. Kurteczka do przeżycia - widziałam jedną - ale jak ubrać dziecko w zimę, jeśli ma kurteczkę, to co na nogi? Spodnie + rajstopki za cienko? |
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie obmyślam nad wystrojem pokoju młodego. Wymyśliłam tapetę w biało szare pionowe pasy. Nie mogę nigdzie takiej znaleźć W ostateczności kupię szarą farbę i sami pasy zrobimy. Wymyśliłam też, że kupimy drewniane łóżeczko do jego pokoju, a ten kojec - łóżeczko turystyczne co od sis dostałam, postawię w salonie, coby w dzień mieć na oku młodzież. W ogóle mam jakiś power co do urządzania dalszego naszego mieszkania. Oby szybko nie przeszło
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam power, ja mam dzisiaj dzień lenia totalnego.
Dziewczyny czy jak siedzicie przed kompem np to też Wam jest dużo wygodniej jak się odegniecie trochę do tyłu? W ogóle nie mogę się pochylać do kompa jak wcześniej, chyba mi brzuszek przeszkadza, bo po dłuższe chwili czuję po prostu swoje żebra. Gdzie Wam się brzuszek zaczyna, pod biustem niemal czy dużo niżej? |
|
|
|
#450 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje corci Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzis bylismy caly dzien na wycieczce... Polozylam małą już spać idę zrobic jakąś kolacje i jak wróce wrzuce Wam zdjecie brzuszka bo zaczynam 19 tydzien dzis ![]() a wlasnie.. rano imerzylam brzuch i mialam 77cm takze mam 3 cm roznicy rano a wieczorem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

zobaczymy czy tak będzie.
- babki rosną w siłę 
ślub 28.04.2012
Wojciech 22.02.2013 

tak więc - wyparzać czy nie?

Małż jeszcze nie wrócił z pracy i to dodatkowo demotywuje 
Nie wiem...tak mi jakoś smutno 

) i 3paki z krótkim rękawem 27,90 -30%. Nie wzięłam nic. Jakoś bardziej przemawiają do mnie te z lumpków