|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- ![]() juz nie Trudne sprawy, nie Dlaczego ja.. Teraz leci "Nieprawdopodobne a jednak" ---> "NAJ"
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
a mój przedpokój robi się coraz bardziej różowy
kojarzy mi się z sosem truskawkowym
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
kochane zmykam bo nie usiedzę :/
boli pod żebrami jak sam skurczybyk... ehh. i będzie tylko gorzej miłej soboty
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczynki
widzę, że w bojowych nastrojach dziś jesteście ![]() Kamilla i Emylka - przepiękne brzuszki macie byliśmy dziś na obiadku mieście i jadłam kebab z surówkami, teraz chodzi za mną jeszcze coś słodkiego ![]() i na porządki mnie wzięło, robię drugie pranie, umyłam 1 okno i kabinę prysznicową - na dziś wystarczy |
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też coraz ciężej przed kompem siedzieć, bo mi w tym fotelu niewygodnie
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczyna się wychowywanie hehehe
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
a ja zrobilam sałatke z mamą.
Mama już pojechała,a ja czekam aż TŻ da znać że wrócił i się bd szykowac ![]() Landii- a my jutro malujemy duży pokój Diana- widze CIE, jak sie czujesz??
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-09-01 o 18:54 |
|
|
|
#4181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko 60 dni ; o muszę policzyć ile mi Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
kochana ja kupowwalam wszystko na all za smieszna kase i w super stanie trzeba poprostu obserwowac i polowac
|
|
|
|
#4183 |
|
Raczkowanie
|
Troszke lepiej.
Do lekarza nie moglam sie dobic. Kazalam sie odwiezc do domu, brat ze mna siedzi, wiec nie jestem sama, a niechetnego M pognalam na ten wieczor kawalerski - wole to, niz jakby mial tak stac nade mna i sie uzalac. Stwierdzilam, ze dam sobie jeszcze chwile, bo moze to po prostu nerwy. Leze i przegladam wozki. Uspokoilam sie troche. Jak cos bedzie nie tak, mam dzwonic i jedziemy na ip.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, wpadłam tylko na chwilke zobaczyc co u was. Nie mam humoru na pisanie. Poczytam co tam naskrobałyście i zmykam.
Dobranoc
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż jeszcze walczy, teraz docina małe skrawki na kąty itp bo mamy dziwne ściany
no i potem zamontuje wyłącznik do światła i domofon, a jutro cokoliki przy podłodze i komodę przymontuje. Ale macie taką "roboczą" wersję mojego truskawkowego przedpokoju |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie chyba zaraz umrę z tęsknoty za moim Mężusiem
Nie ma go od niecałych 16 godzin a ja już tęsknię
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wróciłam z biedry i juz zjadłam moje ulubione lody bakaliowe Grycana, zostały mi jeszcze draże kokosowe ![]() a teraz uciekam bo będziemy z TŻ oglądac ''O północy w Paryżu'' na canale+ miłego wieczorku |
|
|
|
|
#4190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- ale mnie coś głowa zaczeła boleć... męża wysłałam na piwko (tzn. chciał iść ze mną i znajomymi, ale ja odpuściłam) i chyba zaraz pójdę się już wykąpać i się położę zapuszczając jakiś film na kompie ; / |
||||
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() WRÓCIŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Witamy się z Antkiem dzisiaj w 30 tygodniu ![]() ale miałam przygody, no mówię Wam..... pojechaliśmy na Mazury w poprzedni piątek, całą drogę spałam, bo wyjechaliśmy o 3 w nocy, tylko na wschód słońca mnie tż obudził, zajechaliśmy za wcześnie, więc postanowiliśmy sobie jeszcze obejrzeć Mrągowo - porobiliśmy zdjęcia na molo, popatrzyliśmy, posiedzieliśmy na ławce, wysłał mój tż kartkę do pracy i pojechaliśmy do Mikołajek. W Mikołajkach zatrzymaliśmy się koło jakiegoś mostu i mój mężuś mówi: weź aparat, to sobie fotki pocykamy................. .... a ja szukam, szukam, szukam......a aparatu nie ma. Mówię: zostawiłeś go na poczcie!!!! - zadzwoniliśmy na pocztę - nie znaleźli. O dziwo po raz pierwszy to ja się denerwowałam, a tż mnie uspokajał, że to tylko aparat itp. Później było jeszcze gorzej.... rodzice tżta w drodze do nas utknęli - coś tam z amortyzatorem się stało i musieli wrócić do domu :/ Na szczęście szybko naprawili i spotkaliśmy się wszyscy pod domkiem koło 14:00. Mi ten aparat nie dawał spokoju, więc mówię: jedźmy, może ktoś na policję oddał. Oczywiście mój tż mówi, że chyba zgłupiałam ( aparat w pokrowcu, nawet kabel do kompa był), że ktoś go na pewno sobie zabrał. No ale męczyłam i męczyłam, mówię: to tylko 30 km, pojedźmy. No i wyszło na moje. Okazało się, że ja ciapa zostawiłam aparat na ławce. Na szczęście są jeszcze uczciwi ludzie na tym świecie - do ławki była przypięta kartka, że ktoś znalazł i na recepcji hotelu zostawił ( za tą ławką był hotel). SZOK! Spotkaliśmy tych państwa ( tacy koło 50tki) nawet, chcieliśmy im postawić kawę, ciastko, ale nic nie chcieli. Powiedzieli, że im ktoś oddał lornetkę niedawno jak zgubili, więc oni też aparat oddali. No i jak wracaliśmy do domu, to mnie zaczął boleć brzuch. Wzięłam no-spę, myślałam, że jak poleżę to mi przejdzie, że to na pewno z tych nerwów, tyle drogi ( ponad 400 km). Po godzinie nadal nie przechodziło ![]() Cała rodzina tżta się zjechała, mój tż już wypił z tatą... a mnie coraz bardziej bolało. Gdybym nie była w ciąży to pewnie bym się nafaszerowała lekami, ale tak to się przestraszyłam. Czułam co prawda, że Antek kopie, ale kuło mnie strasznie na dole, co zeszłam z klopa to musiałam na niego wracać.... masakra. W końcu zadzwoniłam do mamy, żeby mi sprawdziła gdzie jest najbliższy szpital, okazało się, że w Szczytnie. No więc kolejne 30 km do Szczytna - na szczęście kuzyn tżta nie zdążył nic wypić, więc prowadził. W samochodzie już nie wiedziałam jak usiąść, myślałam, że zejdę. Zajechaliśmy do szpitala, przyszedł lekarz, pierdzielnął mnie w lewą nerkę, to myślałam, że się na podłodze położę. Mówi: kamienie nerkowe. Zrobił mi usg, okazało się, że z małym wszystko ok, zrobili mi ktg - też ok. Położyli mnie na salę, wbili wenflon, podali 3 kroplówki, antybiotyki dożylnie, zastrzyk w dupsko na rozluźnienie i tak się zaczęły moje wakacje na Mazurach.... Wypuścili mnie w poniedziałek, dali recepty na duomox, scopolan i furaginum. Na szczęście od wtorku była piękna pogoda, więc zdążyłam się wykąpać w jeziorze, połowić ryby, opalić się trochę i poodpoczywać. Wróciliśmy wczoraj w nocy ![]() Ufffff no. A co tam u Was?
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Mi 63 dni
![]() A mi mąż zrobił pyszny obiadek , upiekłam szarlotkę (już tylko pół blaszki zostało ) i zleciał dzień...Dziś stanowczo jest ciężki dzionek. Też zrobiłam listę i usłyszałam "Kochanie większość z tych rzeczy kupimy gdzieś koło połowy października, wtedy przyjdzie kaska z umów". I minka mi padła "Jak to??? a jak będzie tak jak lekarz mówił to w połowie października to urodzę". Już nie wspomniałam o torbie do szpitala którą chciałam spakować w połowie września. Eh, dlaczego nie zarabiam większej kasy. Nic to - z najbliższej wypłaty kupię tyle ile będę mogła (przynajmniej do szpitala) a potem mam nadzieję że Maleństwo zaczeka spokojnie i się wyrobimy. Dobra koniec narzekania. Jutro będzie lepszy dzień.
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
agasobo no to ci się zaczął urlop... nie zazdroszczę... ale dobrze że zakończenie już udane : )
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie jeszcze 105 dni zostało...
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
to tobie na pewno mniej bo ja dopiero 26 zaczełam
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znalazłam super tani sklep z rzeczami dla dziecka!!! Kurcze, osiedle obok
chusteczki nawilżane pampers sensitive duopack za 5zł !!! Jadę tam zaraz po moich urodzinach, ale wezmę relanium chyba przed wejściem żeby nie oszaleć
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeeej super, że jestes Ale miałaś przeżycia.... też leżałam na nerke w szpitalu ;/ tylko, że ja zamiast scopolanu miałam Spasmoline :PMy z mężem oglądamy mam talent ;]
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

tragedia... nie wiedziałam, że ludzie są aż tacy pazerni
a liczyłam chociaż na jedną parę 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

czekamy na fotki
boli pod żebrami jak sam skurczybyk... ehh. i będzie tylko gorzej

za III trymestr

Nie ma go od niecałych 16 godzin a ja już tęsknię 
) i zleciał dzień...
Adam 18.11.2012