|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Mam pytanie do dziewczyn które juz rejestrowały swoje maluszki.Czy do usc muszą się stawić oboje rodzice?Czy jest na to wyznaczony jakiś termin?Moje maluszki jeszcze w szpitalu a małż jutro wyjeżdża na tydzień i nie wiem czy sama to załatwię?
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam sama
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dearlie pięknie, że w końcu odmówiłaś jestem z ciebie dumna!!! Dla Antosia musisz asertywna i dbać o was!!!Konczi, jak będziesz pisać takie głupotki, to lanie dostaniesz na obolałą pupkę na pewno jesteś wspaniałą mamą, troskliwą i opiekuńczą a diewczynki po prostu lubią facetów, moja siostrzyczka też jest tylko córeczką tatusia, mama jest dobra jak taty nie ma w pobliżu, taka natura ludzka, że kobietki lubią panów i przyzwyczaj się lepiej do tego, bo córka zacznie być trochę twoja, jak zacznie dorastać a tak to raczej tatusiowa będzie z tego co obserwuję w większości rodzin, gdzie są normalni i fajni tatusiowie, bo tam gdzie tatuś kiepski to wiadomo, że dzieci raczej zaczynają go unikać w pewnym momencie, ale wam raczej to nie groziColds cudownie, że mała pozwala ci dochodzić do siebie! oby tak dalej! Też się zastanawiam, co u Muminka i u Maggie! Wielkie buziaki dla Katarzinki, żeby się jej domek w szpital nie zmienił i wszystko się normowało. |
|
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie!
a wiec decyzja zapadla: przeprowadzamy sie w nastepnym tyg. i porod bedzie w kielcach! jest z was moze ktoras z chorzowa? tam moj tz dostal prace i po porodzie tam bedziemy mieszkac. najpierw u tesciow w kielcach do porodu i troche po a pozniej chorzow. bardzo sie cieszymy bo od dawna chcielismy wraca do polski i po 10 latach pobytu w niemczech nasze marzenie sie speelnia. w nastepnym tyg bede w 37 tyg ciazy no ale musze jakos przejechac ta droge bo samolotem jeszcze mam wiekszego stracha. damy rade jakos z Laura. najwyzej przejedziemy na dwa razy. przenocujemy sie gdzies po drodze to bedzie jazdy tylko po kilka godzin. to chyba dam rade. ale zmiany nam sie w zyciu szykuje. i jak zawsze u nas wszytsko na wariata i na ostatnia chwile.
|
#4145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ostatnio mu przypomniałam, że wolał chłopaka i był zawiedziny po poznaniu płci to mówi mi, że to NIEPRAWDA i źle to zinterpretowałam Cytat:
.---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Z tego co zrozumiałam Twój małż to mąż, więc możesz sama zarejestrować. Inaczej jest jak się nie jest małżeństwem, bo ojciec musi iść i uznać dziecko i matka dziecka musi potwierdzić o ile się nie mylę, więc oboje muszą być. |
||
|
|
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- a ja se pieke sernik...bo od wczorsj ochota mi nie przeszła
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki można wyrwać zęba w ciąży? Bo mnie niestety to czeka
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
Uff to dobrze.
|
|
|
|
#4150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z przejazdem dasz radę, częste postoje plus zapas smakołyków i ani się obejrzysz a będziecie na miejscu.Cytat:
|
||
|
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam tak.. Noc jest naprawdę idealna . Niby głodna, ale nie chce cycka. Niby śpiąca, ale tylko przy cycku. Różne wkręty ma to Nasze dziecię.Dzisiaj to już takie zamieszanie było, że TŻ chciał dać Jej butlę. To chyba zrozumiała o co chodzi i najadła się cycem, bez odstawiania szopki ![]() Cytat:
![]() axxxa - Ojaaa, widzę konkretne zmiany! Tylko pogratulować, że spełniają się Wasze marzenia!
|
||
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wpadłam pogratulowac świeżo upieczonym Mamusiom Ja ostatnio piorę i prasuję, a potem odpoczywam i tak jakoś mi schodzi, że na wizaż już siły brak. Pozdrawiam |
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
Ja swojego wyjątkowo lubię
do innego za chiny bym nie poszła. Jest na co popatrzeć i to troszeczkę odwraca uwagę od tego co się dzieje w mojej buzi
|
|
|
|
#4154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja raz byłam u megaprzystojnego dentysty, jak go zobaczyłam to kolana mi się ugięły, a potem pomyślałam że będzie grzebał w paszczy i byłam jeszcze bardziej skrępowana
|
||
|
|
|
#4155 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() kącik małej gotowy, padam na pysk... łóżeczko złożone, pościel ubrana, nic tylko czekać na małą. pokój jest cały czas zamknięty więc kurzu się zbytnio nie obawiam a nawet jak się przykurzy to posprzątam jeszcze raz ![]() do tej sypialni przeniesiemy się dopiero po porodzie. póki co śpimy na poddaszu ale przez pierwsze miesiące wolę nie kursować bez przerwy po schodach z dzieckiem na ręku. Cytat:
jeszcze raz gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a dla Twojego ginekologa wielki minus, że pozostawił Cię z tym samą Cytat:
Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-01 o 18:59 |
||||||||
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie co do liczenia ruchów. Jasiu np kręci się przez około minute, przepychając się w brzuchu. To jest liczone jako 1 ruch czy jako kilka tych przepychanek?
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Umyłam okno Trzeci pokój zagruntowany, w przyszłym tygodniu malowanie i panele i mogę biuro do domu przenosić. No i wtedy zrobię Mateuszowe królestwo |
||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Tamlin. Czyli muszą być przerwy, teraz już rozumiem
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
lukrecja: szpital wojewodzki, nie znam wiecej szczegolow. to chyba ten na ul. grunwaldzkiej. a ty w ktorym ?
colds: skad pomysl na taka zmiane? tz dostal prace i to przede wszystkim przez to. musze szybko jakies ubezpieczenie znalesc w pl. moja obecna kasa niemiecka powiedziala ze mi nie pokryje kosztow porodu bo porod jest czyms co mozna zaplanowac i w tak zaawansowanej ciazy nie powinno sie podrozowac. a to ubezpieczenie jest na krasje UE ale w naglych wypadkach a porod nie jest "nagly". a ja sie zastanawiam a jak bedzie przedwczesny to czy to nie zaliczy sie do nagly? np. w 38 tc?
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Ja się żegnam, kładę się do wyrka bo ząb mnie pobolewa
Abym wytrzymała z zębem do poniedziałku, weekend zwalony ![]() Dobrej Nocki |
|
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tak lakonicznie napisałam, że dopiszę jeszcze, że kobiety w ciąży i połogu i dzieci do 18 roku mają zapewnianą bezpłatną opiekę medyczną, środki na to pochodzą z budżetu państwa.
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-09-01 o 20:07 |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
u nas juz po imprezce urodzinowej ,młody zadowolonyja sobie leżakuje wlasnie. a to torcik
|
#4163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hej Laski koniec zarty się skonczyły dziś na suwaczku 35 tydz wiec leci nam 36 i 9 miesiąc ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
|
#4164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aga-ton też się cieszę, że mam problem z głowy a do lekarza w kolejnej ciąży na pewno już nie pójdę, bo poza tą wpadką wydaje mi się jakiś taki nie zainteresowany, niby pyta, co u nas ale tylko w kontekście stanu zdrowia a od ginekologa oczekuję troszkę więcej, w końcu zagląda mi w najintymniejsze miejsca, więc chciałabym, żeby można było z nim chociaż chwilkę porozmawiać o swoich odczuciach i wrażeniach a nie tylko czy są obrzęki albo skurcze. Nie wymagam godzinnych pogawędek, ale myślę, że rozumiecie o co chodzi i dzisiaj właśnie to dostałam od lekarza, którego pierwwszy raz na oczy widziałam, pomógł mi z fotela zejść, zapytał jak znoszę końcówkę ciąży, bo większość jego pacjentek już tylko marzy, żeby urodzić i kilkoma takimi drobiazgami wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Diabeł tkwi w szczegółach i na tym polu mój ginek zawala na całej linii, bo wcale nie słucha jak mu coś mówię zabawnego np. o ruchach małej. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
A tort czadowy! |
||
|
|
|
#4165 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na górze tortu to opłatek?
|
|||
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
|
#4167 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee myślałam że mamy jakąś nową dzidzię, a tu nic się nawet nie zanosi
![]() Co do stawiania się brzucha to mi odkąd przestałam brać leki w ogóle się nie napina dziwne ale prawdziwe... zielona biedna Ty tak sama w tym szpitalu dla męża ...A my dziś mieliśmy iść na wesele ... ale już na początku powiedziałam żeby sobie kogoś innego wzięli na nasze miejsce bo nie przyjdziemy ... nie spodziewałam się że będę jeszcze tak dobrze funkcjonowała
|
#4170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

ja bylam sama

jestem z ciebie dumna!!! Dla Antosia musisz asertywna i dbać o was!!!
na pewno jesteś wspaniałą mamą, troskliwą i opiekuńczą a diewczynki po prostu lubią facetów, moja siostrzyczka też jest tylko córeczką tatusia, mama jest dobra jak taty nie ma w pobliżu, taka natura ludzka, że kobietki lubią panów

. Niby głodna, ale nie chce cycka. Niby śpiąca, ale tylko przy cycku. Różne wkręty ma to Nasze dziecię.