|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
Wszystko zależy od szczegółowych okoliczności. Niepokój mniejszy lub większy poczuję zawsze gdy ktoś się będzie do mnie zbliżał w ciemnym zaułku. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że są książki przeznaczone dla dzieci i napisane w taki sposób, że dziecko może je zrozumieć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej przyjęte normy w jakimś stopniu powstrzymują różnych dewiantów przed totalną swobodą, z której zapewne by ochoczo korzystali, bo teraz są uciśnieni. aha, i co do ciemnego zaułku - Lisbeth, baaardzo duuużo przestępstw dokonywanych jest w biały dzień, pora dnia i roku nie ma tu nic do rzeczy.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-09-01 o 22:03 |
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36266009]Nie porównywałabym penisa do noża
Wszystko zależy od szczegółowych okoliczności. Niepokój mniejszy lub większy poczuję zawsze gdy ktoś się będzie do mnie zbliżał w ciemnym zaułku. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że są książki przeznaczone dla dzieci i napisane w taki sposób, że dziecko może je zrozumieć ![]() Ale o co ci w ogóle chodzi? Przypomnę, że w tym wątku wyczułaś mój "brak emptaii" gdy nie napisałaś nic więcej jak tylko to, że widziałaś penisa i miałaś po tym traumę. Nie oczekuj ode mnie, że po dwóch zdaniach na jakiś zupełnie dla mnie nowy temat będę ci całym sercem współczuć. Nigdzie nie twierdziłam, że molestowanie dzieci jest fajne [/QUOTE]Bo nie zamierzam opisywać szczegółów na forum. Tak ciężko Ci to zrozumieć? Współczuć to współczuję Tobie braku taktu i poglądów nadających się do obserwacji przez jakiegoś specjalistę. |
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36264769]Używanie jakichkolwiek emotek nie zalicza się do jednostki chorobowej.
Ani razu nie powiedziałam tu o czymkolwiek, że jest zacofane A najlepsze jest to, że cały twój nieco obelżywy wywód na mój temat oparłaś tylko na tym, że nie uważam widoku penisa za straszliwy. Wypowiadasz się tak, jakbym gdzieś napisała, że uważam za słuszne macanie dzieci w szkolnych toaletach. Podpowiem: nie, nie napisałam.[/QUOTE]Życzę Ci żeby w ciemnym lesie napadł Cię nagi facet. Opisz nam wtedy co zrobiłaś [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36265683]Nie słyszałam o przypadku, żeby dwuletnie dziecko miało traumę po zobaczeniu rodziców uprawiających seks. Może miało, nie wiem. A jak twoim zdaniem wyglądała reprodukcja w jednoizbowych tzw. kurnych chatach, takich z paleniskiem na środku? Też wszyscy byli spaczeni? Nie wystarczy powiedzieć, że rodzice uprawiali seks? Ja jak zapytałm skąd się biorą dzieci, to dostałam książkę o ludzkiej anatomii. Miałam 4 lata, zrozumiałam i nie miałam traumy.[/QUOTE] W wieku 4 lat przeczytałaś książkę o anatomii ? Szacun Po tym jednym zdaniu wyrobiłaś sobie u mnie opinię
|
#995 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Ja w wieku 4 lat umiałam czytać, ale książki o anatomii na pewno nie byłabym w stanie przeczytać. Nie mówiąc już o tym, że przeciętny 4-latek nie zawsze potrafi czytać. Ale co tam, posadźmy go przed książką o anatomii, w końcu co to dla niego Gratuluję geniuszu.
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36266009]Nie porównywałabym penisa do noża
Wszystko zależy od szczegółowych okoliczności. Niepokój mniejszy lub większy poczuję zawsze gdy ktoś się będzie do mnie zbliżał w ciemnym zaułku. [/QUOTE] Moim zdaniem penisem można wyrządzić więcej szkód niż nożem. Tylko Ty chyba tego nie rozumiesz.
|
#997 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cała ta dyskusja to maraton nadinterpretacji, bo moje poglądy można podsumować tak: nie należy karać ludzi za nagość w miejscach publicznych. |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
W podstawówce w bibliotece nam udostępniali książeczki z uproszczoną anatomia człowieka. M.in. był tam temat skąd się biorą dzieci. Jednakże uproszczone rysunki i jakiś tam język dostosowany do poziomu dzieci, to raczej co innego, niż zobaczenie czegoś na żywo. Jak raz zobaczyłam, jak się rodzice kochają, to byłam w szoku a miałam może z 10 lat.
Lisbeth - nie potrzebuję dokładnego opisu aktu gwałtu, pobicia, czy czegoś równie niemiłego od kogoś, żeby domyślić się, co przeżył... no ale cóż. Ja jestem przeciwna nagości w miejscach publicznych. Nie mam ochoty oglądać niczyich genitaliów ani piersi. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-01 o 22:15 |
|
|
|
#999 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
invisible_01 wybacz, przegapiłam pytanie. Jeśli chodziłoby mu o powitanie, to nie mam nic przeciwko. Problem w tym, żę ktoś klepiący w tyłek pewnie nie ma takiej intencji. Podobnie jest z tymi życzeniami dla mnie od przemiłych wizażanek. Jeśli spotykam faceta nagiego w lesie/zaułku, to nie jest ważna jego nagość, ale to, że atakuje. |
||
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
20ścia parę lat temu były takie książki ogólnodostępne?
Przecież wtedy była komuna
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ner_city_3.jpg
Lisbeth, możesz brać z tej pani przykład, przynajmniej nie jest hipokrytką ;-)
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak golizna to golizna, nie można oszukiwać.
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Konto usunięte
|
Weź pod uwagę, że każdy patrzy przez pryzmat własnych doświadczeń. Dla mnie penis nie jest straszny, więc jak piszesz, że ktoś ci go pokazał, to nie robi na mnie wrażenia. Co innego, gdy piszesz, że zostałaś zamknięta w szkolnej toalecie i musiałaś uciekać przed molestowaniem. Taki opis też nie jest dokładny, a daje co innego do myślenia.
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36266603]Weź pod uwagę, że każdy patrzy przez pryzmat własnych doświadczeń. Dla mnie penis nie jest straszny, więc jak piszesz, że ktoś ci go pokazał, to nie robi na mnie wrażenia. Co innego, gdy piszesz, że zostałaś zamknięta w szkolnej toalecie i musiałaś uciekać przed molestowaniem. Taki opis też nie jest dokładny, a daje co innego do myślenia.[/QUOTE]
ale o to chodzi, że pokazywanie dzieciom (zresztą, komukolwiek) penisa - nie jest czymś normalnym, ja naprawdę się dziwię, że Ty uważasz to za coś naturalnego. To jakieś spaczenie. uważasz, że jeśli pan Zdzicho pokaże 6letniej dziewczynce penisa, ale nic ponadto nie robiąc - to jest zupełnie normalny? serio tak uważasz?
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-09-01 o 22:32 |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to nawet smuci... nie chciałabym, żeby mi jakikolwiek facet pokazywał penisa od tak sobie. Nie ważne, czy rodzina, czy obca osoba.
|
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36266603]Weź pod uwagę, że każdy patrzy przez pryzmat własnych doświadczeń. Dla mnie penis nie jest straszny, więc jak piszesz, że ktoś ci go pokazał, to nie robi na mnie wrażenia. Co innego, gdy piszesz, że zostałaś zamknięta w szkolnej toalecie i musiałaś uciekać przed molestowaniem. Taki opis też nie jest dokładny, a daje co innego do myślenia.[/QUOTE]
Naprawdę pokazywanie penisa dorosłego faceta małej dziewczynce jest normalne ? Według mnie to podchodzi już pod molestowanie. Współczuje znieczulicy w jakiej zostałaś wychowana.
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
mnie przeraża, że istnieją osoby, które nie widzą w tym nic nienormalnego.
|
#1008 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mogłabym tak chodzić, bo mi wiecznie zimno. Nie wiem ogólno-, ale dostępne. Moja pochodziła chyba z lat '70. |
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu przypominają mi się akcję typu: dziecko jest molestowane albo zostało zgwałcone a matka uważa, że zmyśla albo, że to nic takiego, bo to się zdarza masie ludzi
|
|
|
|
#1010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Socjologia? Kulturoznawstwo? Czy tylko takie ogólne zainteresowania społeczeństwem? Pytam z ciekawości, bo tak mi to brzmi "po mojemu".[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36263599]Hmmm. tak. Poza tym prawdopodobnie pan w toalecie jarał się tym, że robi coś zakazanego. Gdyby widok nagości był powszechny, to pewnie pan by się nie pokazał, a ty byś się nie przestraszyła. Już wcześniej pisałam, że argument z "kiedyś" jest do niczego. Dlatego właśnie przytoczyłam przykład spodni, które stały się popularne wśród kobiet i... o dziwo nic się nie stało złego. Pojęcie idealnego ciała jest wysoce subiektywne. Ciągle ktoś mi się stara "udowodnić", że nagość nie jest ogólnie pochwalana. Wiem o tym doskonale, tylko to nie zmienia faktu, że mi się to nie podoba. Po prostu. Jest milion rzeczy, które ktoś może uznać za "be", ale to właśnie nagości przypadła rola jakiegoś wyższego zła. A co jest nie tak z tym, że możesz nie patrzeć? Ja nie lubię różowego koloru, a w komunikacji miejskiej się zdarza. Trzeba jakoś przeboleć ![]() Uważam, że jest zasadne Chronić przed czym? Czym niby miałoby się skończyć powiedzenie dziecku, że genitalia oprócz sikania służą do reprodukcji? A dojrzewanie biologiczne i psychiczne jak sie do tego ma? Dzieciom opowiada się o ukł. rozrodczym jakoś w 4klasie podstawówki, kiedy dojrzałe nie są ani biologicznie ani psychicznie.[/QUOTE] [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36265095]Założę się, że ta trauma wprost wynika z tego, że seks jest tematem tabu.[/QUOTE] Chyba sobie kpisz. Nie masz zielonego pojęcia na temat zaburzeń seksualnych, ewidentnie. Wydajesz się być bardzo niedojrzałą, zbuntowaną osobą. Anarchia, róbmy co chcemy, jesteśmy wolni, co tam kultura, zwyczaje, struktury... Szkoda tylko, że przy tak skrajnych poglądach, masz tak małą wiedzę. Trzeba żyć zgodnie z prawem, a myślisz że to jest legalne biegać z penisem na wierzchu? ![]() Ja doskonale wiedziałam czym jest pedofilia i ekshibicjonizm mając jakieś 9-10lat, oczywiście na tyle, na ile dziecko może pojąć taką trudną kwestię. Mimo to, byłam przerażona po tym jak mi facet podyndał penisem przed nosem. Bałam się wyjść z domu. A seks nie był tematem tabu. Narządy płciowe są związane nie tylko z fizjologią, ale również ze sferą seksualną, dzieci nie są w stanie sobie psychicznie z tym poradzić, nie powinny być, nie są fizycznie do tego przystosowane przed okresem dojrzewania. Kiedy za wcześnie mają kontakt z seksualnością, później mogą mieć bardzo poważne problemy. Tu nie chodzi o kulturę, ale o biologię.
13.03.2013 Prawo jazdy 30.03.2013 Pierwszy własny samochód Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-09-01 o 22:44 |
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A co powiesz o kulturach, w których narządy płciowe i piersi nie są jakoś specjalnie ukrywane? |
||
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36267090]Tylko brakowało jeszcze mojej analizy psychologicznej. Jaka anarchia? Anarchia jest brakiem władzy. Jeśli pozwala się na jakąś rzecz spośród wielu, to nie oznacznia jeszcze anarchii. [/QUOTE]
Ty dorzucisz swoje przyzwolenie na nagość, ktoś inny zalegalizuje inny odchył, bo niby dlaczego twoje racje mają być ważniejsze od jego, ktoś kolejny też coś tam dorzuci do stawki, bo w jego mniemaniu coś tam będzie zupełnie normalne (podczas gdy wszyscy pukają się w czoło nad beznadziejnym przypadkiem) - Sodoma i Gomora gotowa. Cytat:
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36267090]Tylko brakowało jeszcze mojej analizy psychologicznej. Jaka anarchia? Anarchia jest brakiem władzy. Jeśli pozwala się na jakąś rzecz spośród wielu, to nie oznacznia jeszcze anarchii.
Przeczytałaś moje posty? Nie myślę, że to legalne, ale uważam, że powinno być. A co powiesz o kulturach, w których narządy płciowe i piersi nie są jakoś specjalnie ukrywane?[/QUOTE] Podaj mi przykład kultury, gdzie nie zakrywa się genitaliów, bo obecnie żadna mi do głowy nie przychodzi. Niezakrywanie piersi u kobiet... no ok sporo kultur tak robi. O epatowaniu genitaliami nie słyszałam. Poza tym kultury, gdzie ludzie żyją praktycznie tak samo, jak ludzie pierwotni, nie uznają miary czasu, kalendarza, prądu, internetu itp. rzeczy, które są im zbędne np. w Amazonii . Więc co, mamy wrócić do etapu życia w lesie i odpalania ognia za pomocą patyków?Poza tym... czytałam, że np. w Nigerii stosowało się rytualne gwałcenie osób posądzanych o czary, co uznawano za coś normalnego. Idąc tym tropem trzeba uznać tego typu praktyki za normalne? Błagam... Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-01 o 23:01 |
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
ale nawet oni zakrywają się listkiem w strategicznych miejscach ;-)
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz jaka to promocja w świecie? ile kasy napłynęłoby wraz z turystami, którzy chcieliby na własne oczy zobaczyć ten cud nad Wisłą, te wyzwolone Polki, które nareszcie mogły zrzucić majtasy?
![]() Polska Winkelriedem narodów, od teraz wolność i wyzwolenie nabiera nowego znaczenia !
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36264329]Z twojej wypowiedzi wynika, że widziałaś penisa jakiegoś faceta. Dla mnie pokazywanie to nie jest żaden atak. Szczerze, to moje "tak" miało być ironiczne. Widocznie powinnam dodać wtedy jakąś emotkę. Moim zdaniem słuszną postawą jest obojętność na widok nagości
Jak 9-letnia dziewczynka ma okazać obojętność na widok penisa dorosłego, obcego mężczyzny? Na dodatek nie może zastosować wymienianej tutaj już techniki "nie patrzenia" Gdyby Twojej małej córce obcy, dorosły facet pokazał niespodziewanie penisa, uważałabyś, że to jest ok i że nie ma problemu?
|
#1019 | |
|
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36267090]Tylko brakowało jeszcze mojej analizy psychologicznej. Jaka anarchia? Anarchia jest brakiem władzy. Jeśli pozwala się na jakąś rzecz spośród wielu, to nie oznacznia jeszcze anarchii.
Przeczytałaś moje posty? Nie myślę, że to legalne, ale uważam, że powinno być. A co powiesz o kulturach, w których narządy płciowe i piersi nie są jakoś specjalnie ukrywane?[/QUOTE] Pisałam już o tym, że owszem takie kultury są i to nie ma tu nic do rzeczy. Nie napisałam, że ty jesteś zwolenniczką anarchii, chodziło mi ogółem o pewien typ skrajnych poglądów. Cytat:
![]() A swoją drogą, to dla osób mających takie właśnie zapędy do wolności i nagości na pewno znajdą się miejsca typu plaża nudystów, więc nie jest tak, że żyjemy w jakimś okrutnym kraju, gdzie biedny człowiek się nie może rozebrać. Przypuszczam, że są takie społeczności, które we własnym gronie (mniejszości w porównaniu do reszty społeczeństwa) mogą się oswobodzić I jednak tej większości nie wprawiać chociażby w zakłopotanie.
13.03.2013 Prawo jazdy 30.03.2013 Pierwszy własny samochód Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-09-01 o 23:15 |
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy po takim widoku afrykańskie dziecko będzie miało traumę? Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

Pewnie Ty w wieku kilku lat byłaś w pełni rozwinięta psychicznie i emocjonalnie. Gratulacje.

. Jak golizna to golizna, nie można oszukiwać.
Socjologia? Kulturoznawstwo? Czy tylko takie ogólne zainteresowania społeczeństwem? 
Na dodatek nie może zastosować wymienianej tutaj już techniki "nie patrzenia"