|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI
|
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zamiast iść spać, to siedzę na Wizażu...
Ale muszę opowiedzieć Wam moją dzisiejszą mini-przygodę, bo w sumie to dość ciekawa sprawa i chyba zacznę się nad sobą zastanawiać... ![]() Poszłam dzisiaj do Magnolii, jednego z największych centrów handlowych we Wrocławiu, czyli każdego dnia przewija się tam multum ludzi! Jak to miewam w zwyczaju zaszłam na chwilę do Inglota bo lubię tam chodzić i często zaglądam (nie zawsze kupuję, często tylko oglądam, bo lubię ćwiczyć silną wolę :P). Gdy tylko przestąpiłam próg sklepu przywitała mnie miła pani i zapytała czy w czymś może pomóc. Odpowiedziałam na przywitanie i grzecznie podziękowałam. Rzuciły mi się w oczy cienie, które widziałam na blogu jednej z Was i od razu wysmarowałam sobie nimi nadgarstek. Nie minęło trzydzieści sekund, a pani, która mnie przywitała spojrzała na mnie... - Pani była tutaj już u nas, prawda? - zapytała ekspedientka. - Oj, żeby to raz! - odpowiedziałam uśmiechając się. - Ale pani zajmuje się makijażem, prawda? Jakoś tak panią przez to zapamiętałam. - Zrobiło mi się trochę głupio, bo w sklepach, podczas zaspokajania mojego zakupoholizmu wolałabym być anonimowa... :P - Tak, ale zapewne dużo osób, które zajmują się makijażem odwiedzają ten sklep... - odpowiedziałam krótko nieśmiało uśmiechając się. - Tak, ale panią zapamiętałam! - Miło mi. - Uśmiechnęłam się ponownie i poszłam oglądać inne kosmetyki. Gdy wyszłam ze sklepu zaczęłam się zastanawiać jakim cudem ta kobieta mnie zapamiętała! Zwłaszcza, że ja nie zapamiętałam jej... A panie w Inglocie w Arkadach i Magnolii, i nawet w Sky Towerze kojarzę! Poza tym tam tyle ludzi w ciągu dnia przechodzi, że przecież to nie sposób zapamiętać. Boże... Jak ja często muszę łazić do tego Inglota, skoro panie ekspedientki już nawet mnie kojarzą...! A może to w Inglotach tak mało klientek?
|
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
Sondrina, a gdzie sie Twoj TZ wybiera? Gdzie studiujecie? Przepraszam, jesli pisalas, a ja przegapilam - czytam wszystko, ale z koncentracja u mnie roznie
![]() zzzielona, a z bloga Cie nie moga kojarzyc?
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Z bloga raczej nie, bo nigdzie nie ma zdjęcia, na którym byłaby moja cała twarz :P.
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze nie tylko ja nie spie
![]() Posmarowalam sobie wlasnie zaskorniki olejem laurowym i chyba zaraz polece go zmyc bo cuchnie przeokropnie! |
|
|
|
#1686 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór, dopiero teraz mam chwilę i nadrabiam
![]() I u mnie zagościła top spamerka, oczywiście "napisala" to samo Cytat:
ciekawa jestem tylko o jaką ciążę chodzi, muszę na dniach nadrobić zaległości ![]() Cytat:
Ja to ogólnie mówiąc uwielbiam ten serial ![]() Cytat:
ale już mogę spokojnie pójść spać O proszę, nawet nie wiedziałam, że jest taki olej Dobrej nocy.
Edytowane przez tajemnatajemnica Czas edycji: 2012-09-02 o 02:14 |
|||
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ogarniam, że już jest wrzesień - że od jutra na ulicach pojawią się dzieciaczki uginające się pod ciężarem ich plecaków. W ogóle jak na początku sierpnia pojawił się 'szkolny szał' w sklepach, tzn zeszyty, plasteliny, kredki, długopisy dosłownie everwhere, naprawdę wróciły mi wspomnienia - nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiałam szkolne zakupy A teraz jestem stara, nie ma już szkoły, ale przynajmniej jest ten jeden, dodatkowy miesiąc wakacji
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja wczoraj sprawdzałam swoją listę czytelniczą znaczy mam ponad 1000 książek do przeczytania na liście ![]() I dzisiaj będzie miły dzień po południu
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec laby
wstałam bo mam mszę,jeszcze zimno i będę musiała do kościoła wlazic.
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu musisz?
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj nie wchodzę do kościoła tylko siedzę na ławach przed. A dzisiaj padaWięc jestem zmuszona
|
#1693 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś umieram na ból kręgosłupa, pojechałam bez krzesła na malowanie wczoraj licząc na to, że w hotelu w którym jest wesele (i malowanie) będą krzesła normalnej wysokości. No więc nie było, były takie niskie do stolików kawowych. Trochę czasu spędziłam w pochyleniu . Ale makijaże wyszły ładne, jak któraś ma mnie na fejsie to wrzuciłam jedno zdjęcie młodej. Oraz to był pierwszy taki tru katolicki ślub na jakim byłam. Do tej pory zwykle trafiałam na takie 30-minutówki, do komunii szło 10 osób itd. Tutaj ślub w kościele przyklasztornym, msza grubo ponad godzinę, 90% gości poszło do komunii, a potem wśród życzeń padały głównie takie związane z łaskami bożymi itd.. Naprawdę było widać, że młodzi biorą ślub kościelny z potrzeby serca i z wielkiej wiary. I powiem Wam, że nawet mimo bycia ateistką świetnie się tam czułam, bo to wszystko po prostu było prawdziwe. |
|
|
|
|
#1695 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Czasami mam wrażenie, że ślub kościelny to dla niektórych "obowiązek" i sposób na "pokazanie się". Bo wielu młodych o kościele przypomina sobie, gdy chcą się pobrac. Co prawda w kościele nie byli od x lat, ale ślub kościelny musi byc, z pompą, bo cywilny to jakby nie-ślub . Nie będę się powtarzała, pisałam już kiedyś swoje zdanie na temat ślubów kościelnych. "Prawdziwe" ceremonie w kościele, takie z potrzeby serca to teraz rzadkość.
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Ano... panna młoda, w białej sukni, z welonem/wiankiem i w 7-8 miesiącu ciąży...
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Wiara to jest niestety zawiły temat i każdy ma do tego inne podejście. W zeszłym tygodniu właśnie byliśmy u księdza ''zaklepać'' sobie termin
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Ineczka bo miałam mszę w rocznicę śmierci bliskiej osoby.
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli to bliska osoba... to kto Cię zmuszał?
Wybacz, ale nie rozumiem tego. Może gdzieś coś przeoczyłam, ale dla mnie to wygląda tak: Chodzę do kościoła, bo muszę, mimo, iż mam wolną wolę i mogę powiedzieć nie, a teraz zostałam zmuszona do wejścia do środka, bo była msza w rocznicę śmierci bliskiej osoby (i/lub deszcz padał). Albo to jest kompletnie bez sensu, albo np. masz stany lękowe, klaustrofobię i tego nie mówisz, a to bym zrozumiała i załapała od razu, że chcesz a nie możesz . Orchi, powiedz mi, co przeoczyłam, gdzie leży błąd, bo choćbym nie wiem co, nie łapię w tym sensu nic a nic o.OI czy zostałaś zmuszona do wejścia do kościoła czy do samego pójścia na mszę?
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to że jeśli chodzę do kościoła to stoję przed budynkiem bo zazwyczaj jest dużo kwiatów a ja mam alergie. no a dzisiaj ważna msza to tym bardziej musiałam wejść,pomijając fakt że pada.
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa, no to teraz to ma sens
Wiedziałam że gdzieś jest coś oczywistego
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha no u mnie dzisiaj spowolnione myślenie:O muszę się przyzwyczaić,że będę niewyspana chodzic.
u mnie dzisiaj na blogu ciekawy kanał na yt-dla włomaniaczek
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1706 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Byłam jednego dnia w złotych tarasach szukając wkładu 401P, oczywiście okazało się, że nie ma i jest tylko w pojedynczych opakowaniach. Szukałyśmy więc z Panią dłuższą chwilę jakiegoś odpowiednika wśród wkładów, ale sama stwierdziła, że rzeczywiście nic nie ma. Następnego dnia przyszłam tam znowu, chciałam się zastanowić czy nie kupić cienia jednak w opakowaniu. Podchodzi do mnie ta sama kobieta, ja mówię, że jestem tym cieniem zainteresowana, ale wolałabym we wkładzie, a nie ma. Na co ona, że na pewno jest i zaczęła szukać, potem stwierdziła, że rzeczywiście nie ma, ale na pewno znajdzie się jakiś odpowiednik... Oczywiście się nie znalazł. Wiem, że przewija im się tam wielu klientów, ale ja chyba jednak zapamiętałabym taką sytuację. ![]() Ja też. ![]() Cytat:
|
|
|
#1707 |
|
Konto usunięte
|
O czym chcecie dziś na blogu?
- maseczka relaksująco-upiększająca FlosLek - eliksir do włosów zniszczonych Green Pharmacy - wosk do włosów Vax Henna Beauty Formulas ? |
|
|
|
#1708 |
|
po prostu Em :)
|
Orlica, pisz o eliksirze, ciekawa jestem, jak się u Ciebie sprawdził. Właśnie 5 minut temu go użyłam.
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Orli wosk wosk
![]() Mam otworzony właśnie koszyk na cocolita i 3 sleeki w nim i nie wiem czy brać wszystkie OSS, Paraguaya, Monaco kupowała któraś z Was tam ?
Edytowane przez karolcia198506 Czas edycji: 2012-09-02 o 12:30 |
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36272176]O czym chcecie dziś na blogu?
- maseczka relaksująco-upiększająca FlosLek - eliksir do włosów zniszczonych Green Pharmacy - wosk do włosów Vax Henna Beauty Formulas ?[/QUOTE] Ja dzisiaj wrzucam notkę inspirowaną po części Tobą ![]() Swoją drogą, zrobiłam sobie dzisiaj wyjątkowo delikatny i ładny makijaż i się sama sobie podobam. Zrobiłam zdjęcia i... się zastanawiam czy nie wrzucić wieczorem na bloga? Wstydzę się takich rzeczy, bo uważam że jest ciągle źle, ale może warto próbować i się pokazywać i od tej strony?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Ale muszę opowiedzieć Wam moją dzisiejszą mini-przygodę, bo w sumie to dość ciekawa sprawa i chyba zacznę się nad sobą zastanawiać...

A teraz jestem stara, nie ma już szkoły, ale przynajmniej jest ten jeden, dodatkowy miesiąc wakacji 
おはよう! 

. Orchi, powiedz mi, co przeoczyłam, gdzie leży błąd, bo choćbym nie wiem co, nie łapię w tym sensu nic a nic o.O