Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 22:38   #1951
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Aniolina
ale super te puzle.... łał nei wiedziałam ze takie bajery istnieją w ogóle ))))

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

ech te chłopy... chociaz powinnam napisać BYŁY a nie TŻ ----> przepraszam, trzeba mnie

dobranoc
żegnam sie i ja :pa:
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:43   #1952
owieczka86
Zadomowienie

Ja też jeszcze karnie piersią :-D

Byliśmy na wsi pogoda brzydka,Fifi wymiotował tylko raz wydaje mi się że zjadł za duże kawałki chleba bo było je widać...mam nadzieję że to się już nie powtórzy

Najlepszego dziewczyny mające dziś swoje święto:-*

Idę do wyrka... Dobranoc mamusie
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:16   #1953
muffinka90
Zakorzenienie

dalia a moge zapytać ile za godzine dajesz koleżance? Bo szukam kogoś do Filipa na kilka godzin co drugi piatek i nie wiem jak z kasą się ugadywać

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:30   #1954
Seona
Zakorzenienie

saara, nikaa ja już mam dwoje dzieci ale trzecie za mną chodzi serio, serio ale dopiero jak odzyskam figurę i pozbędę się brzucha, bo teraz wciąż wyglądam jak w ciąży

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:36   #1955
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Cytat:
Nikaa, gratulacje, że tyle karmisz. Ja już zapomniałam co to jest? Kto jeszcze karmi piersią?

Ja też jeszcze karmię plus normalne posiłki

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:08   #1956
pokszyfka
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za życzenia
to były najgorsze urodziny jakie do tej pory obchodziłam...nie chce mi się wgłębiać w szczegóły...

i teraz POMOCY
niunia złapała katarek. od 23 zaczęła furczeć i nie mogła spać, bo się dusiła macie jakiś sprawdzony specyfik?
i jeszcze jedno...ma strasznie odparzoną pupcię, po kupce nie da sobie nawet umyć...jedynie pod prysznicem, ale krzyk jest niemiłosierny, bo się boi. gdzies chwilkę temu, któraś z was miała podobny problem i pomogła mąka ziemniaczana ? jak to się stosuje?

i tak mi się ndz zaczęła... do tego mamy w domu jedynie czopek połóweczkę, a chyba pasuje dac jej coś przeciwgorączkowo...i tak biedna sapie i stęka
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:26   #1957
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
wy pewnie już macie zmianę fotelików za sobą......
to jeszcze pzred nami,główka ma jezcze sporo miejsca,więc nie ma co się spieszyć

pokszyfko,a mała ma gorączke żeby jej dawać czopek??nasza pdziębiona,ale gorączki nie ma.na katar:
woda morska
nasivin -obkurcza śluzówke i ułatwia oddychanie
frida-o ile Ci się uda
maś mmajerankowa pod nosek

na pupkę tormentiol-czy jakoś tak.bo czym do tej pory smarowałaś???????

bo może bepanthen pomoze??

przy odparzeniach trzeba podobno bardzo ostrożnie sypać mąkę ziemiaczaną bo jak za duzo to będa się robiłyu grudki i bedą dodatkowow podrażniać.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-09-02 o 08:37
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:35   #1958
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

ahoj
drugi wieczor tz. usypiał mała poszło niezle, w nocy 1 przzebudzenie nadal w to nie wierze!!!
maka ziemniaczana sypałam na pupe i w pachwinki małej, pozniej nawet i na cipeczke bo tez sie odparzyła po kiklu dniach było ok.
w złobie zostajemy prywatnym postanowione;
a co do krzesła to ona zawsze siedziala ładnie i jadła to samo z wozkiem, ale odkąd udało sie jej wstac to zaczeła szalec, chyba nie lubi ograniczen;/ wiec walczymy w koncu sie nauczy, oby

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:15   #1959
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
dalia a moge zapytać ile za godzine dajesz koleżance? Bo szukam kogoś do Filipa na kilka godzin co drugi piatek i nie wiem jak z kasą się ugadywać

ja sie nie ugadalam na godzine i dlatego mam mega tanio... bo za miesiąc pilnowania zapłace 200 zł gdyż pow. jej ze żłobek kosztuje 150 to dam jej 200... ona się ucieszyła... nie jest u mnie codziennie, 3 razy w tyg. czasem 4, bo w pozostale dni Maja z tatą swym jest.... wieć mysle ze niezle ale wsrod znajomych jak są opiekunki to ok 8 zeta za h, niekiedy nawet 10

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to jeszcze pzred nami,główka ma jezcze sporo miejsca,więc nie ma co się spieszyć

u nas podobnie glowka nie wystaje, a że to zawsze większy wydatek to czekamy spokojnie bo oczywiście wszystkie takie wydatki są na mojej głowie, bo tatuś skoro płaci alimenty to się nie poczuwa

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:33   #1960
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
saara, nikaa ja już mam dwoje dzieci ale trzecie za mną chodzi serio, serio ale dopiero jak odzyskam figurę i pozbędę się brzucha, bo teraz wciąż wyglądam jak w ciąży
))) ale trafiłam )))))
w takim razie 3mam kciuki za nastepne w odpowiednim czasie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
to były najgorsze urodziny jakie do tej pory obchodziłam...nie chce mi się wgłębiać w szczegóły...

i teraz POMOCY
niunia złapała katarek. od 23 zaczęła furczeć i nie mogła spać, bo się dusiła macie jakiś sprawdzony specyfik?
i jeszcze jedno...ma strasznie odparzoną pupcię, po kupce nie da sobie nawet umyć...jedynie pod prysznicem, ale krzyk jest niemiłosierny, bo się boi. gdzies chwilkę temu, któraś z was miała podobny problem i pomogła mąka ziemniaczana ? jak to się stosuje?

i tak mi się ndz zaczęła... do tego mamy w domu jedynie czopek połóweczkę, a chyba pasuje dac jej coś przeciwgorączkowo...i tak biedna sapie i stęka
jak nie ma goraczki to czopka nie dawaj
jak u nas był tylko katar to podawałam, disnemar+frida+masc majerankowa+lezenie jak najwiecej na brzuszku+w pokoju do naczynia z goraca woda olbas oil

a na odparzenie chwale sobie sudocrem

a biegunki niema?
Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja sie nie ugadalam na godzine i dlatego mam mega tanio... bo za miesiąc pilnowania zapłace 200 zł gdyż pow. jej ze żłobek kosztuje 150 to dam jej 200... ona się ucieszyła... nie jest u mnie codziennie, 3 razy w tyg. czasem 4, bo w pozostale dni Maja z tatą swym jest.... wieć mysle ze niezle ale wsrod znajomych jak są opiekunki to ok 8 zeta za h, niekiedy nawet 10

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

u nas podobnie glowka nie wystaje, a że to zawsze większy wydatek to czekamy spokojnie bo oczywiście wszystkie takie wydatki są na mojej głowie, bo tatuś skoro płaci alimenty to się nie poczuwa :(
takiego w kosmos wystrzelic

podobniez od 7 do 10zl za godz sobie licza.... 200zl łał to super tanio

młody zjadł dzisiaj owsianke z jablyszkiem

miłej niedzieli

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

zdziwiła mnie recenzja chust. huggies pure na kwc..... w sensie ze sa takie zle... ja mam inne odczucie
Stary 2012-09-02, 09:41   #1961
ja_dalia
Wtajemniczenie

nikaa a mielilas owsianke??? bo ja mojej nie mielilam i bez szalu

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-09-02, 10:13   #1962
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
pokszyfko,a mała ma gorączke żeby jej dawać czopek??nasza pdziębiona,ale gorączki nie ma.na katar:
woda morska
nasivin -obkurcza śluzówke i ułatwia oddychanie
frida-o ile Ci się uda
maś mmajerankowa pod nosek

na pupkę tormentiol-czy jakoś tak.bo czym do tej pory smarowałaś???????

bo może bepanthen pomoze??

przy odparzeniach trzeba podobno bardzo ostrożnie sypać mąkę ziemiaczaną bo jak za duzo to będa się robiłyu grudki i bedą dodatkowow podrażniać.
Cytat:

jak nie ma goraczki to czopka nie dawaj
jak u nas był tylko katar to podawałam, disnemar+frida+masc majerankowa+lezenie jak najwiecej na brzuszku+w pokoju do naczynia z goraca woda olbas oil

a na odparzenie chwale sobie sudocrem

a biegunki niema?
temp miała 37,8? jakoś tak...
wczoraj zrobiła 3 kupki, dwie takie podchodzące pod biegunkę...
ogólnie nie jest marudna, normalnie się bawi, uśmiecha, tylko ten nosek no i wydaje mi się że ma cieplejszą główkę...
mam tylko sudocrem, jak na złość dzisiaj ndz...chyba trzeba będzie zrobić wycieczkę do miasta i poszukać dyżurkę...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:17   #1963
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

i teraz POMOCY

bidulka ja na katarek tak jak dziewczyny smaruje maścią majerankową pod noskiem, woda morska do psikania, wapno w syropie podaje, chyba 2 ml po 2 razy dzienie no i dziewczyny pieluszke mokra z kilkoma kroplami jakiegos olejku eterycznego dawały ale nie wiem jakiego, ja smarowałam klatke i plecki balsamem z olejmai z mustelli

i jak nie ma gorączki to nie trzeba dawac czopka. szybkiego powrotu do zdrówka!!!!

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

co do pupki to nie wiem co;. bo mojemu si enie odparza.

wogole to witam sie, juz w lepszym humorze niż wczoraj noc jak zwykle kiepska ale juz sie przyzwyczaiłam...:rolleye s:

my sie jeszcze dokarmiamy cycem, w nocy i rano, ale ja niedługo do pracy wracam i chce jakoś powoli przechodzić tylko na mm, z jednej strony juz chce przejść z drugiej mi żal...bo to przecież takie nasze chwile ale napewno bedą inne tak samo słodkie
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:19   #1964
ja_dalia
Wtajemniczenie

wstałam o 8:45... Maja nadal śpi

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-09-02, 10:21   #1965
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
ja nie miele, ale kupilam jakas eko drobna i jak sie ja rozgotuje to prawie grudek nie ma, raz sprobowalam na platkach gorskich i byla tragedia

my mamy tez lekki katarek od kilku dni, bez innych objawow psikam jej tylko wode do noska czasem
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:38   #1966
basiula19
Zadomowienie

Cytat:

Kto jeszcze karmi piersią?
a ja tez jeszcze dojna jestem heheheh a tak wogóle mam pytanie bo Mikunio juz od bobrych 2 tygodni wogóle nie ruszy lewej piersi tylko na prawej jedziemy a tam w lewej dalej mam mleko ile ono bedzie???dopuki w prawej jest to i tam???
ja planuje zakończyć karmienie zaraz przed roczkiem małego dr powiedział, że to wystarczająco a jak własnie dziecko alergik albo mama miała cukrzyce to sie powinno jak najdłużej tak słyszałam....

Cytat:
Nikaa, Saara, ale ja podziwiam!! nie, że dziwię się. Bardzo bym chciała jeszcze kiedyś zaznać tej bliskości i czułości
to sie teraz ładnie pogodzić z tżjazda bez trzymanki i ognia heheehhe

Cytat:
ale wtedy bedzie ci szkoda figury a teraz to co sie bedziesz a pozatym skończ pitolić bo zdjęcia widziałam i laska z ciebie a nie pierdoły opowiadasz.......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:38   #1967
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
mammam płatki owsiane extra takie na 5 min gotowania.... gotowałam 8 min takze rudki byly ale prawie nie wyczuwalne+ugotowane jabłko bo młody na diietce

oj tak podaj Calcium w płynie i Cebion w kroplah- przynajmniej tak mi radził kjiedys pediatra

lece z młodyn drzemac
Stary 2012-09-02, 11:29   #1968
ela3010
Zadomowienie

Hej.

Nikuś podobają mi się wasze drzemki z Wiktorkiem, ciagle razem drzemiecie?

Ja też cycem karmię plus posiłki stałe.

Seonko pisałam o kciukach ale nie tutaj....
I ja też chcę 3 bobo, tak myśle, ale nie teraz i nie przy obecnych zawiriwaniach z pracą, i wogle z tym wszystkim.

Pokszyfko co twoja mama z sis nabroiły, mam nadzieję że się poprawia.

My w czwóreczkę byliśmy w kościele, teraz maluch śpiocha, ja czas na książkę i wizaż.
Potem jedziemy do stadniny koni i na pizze lody.

Seona nawet nie obejrzysz się a Lili będzie wołać i śmigać jak ta lala, Mateusz mój do 9 mca tylko siedział, a potem nagle i raczkowanie i za 10mcy chodził.

Miłosz prawie chodzi, ale to nie takie pewne kroki bo musi się palcem trzymać krawędzi lub lub brzuszkiem opierać.

I straszny nerwus z niego, nie pozwoliłam mu dziś w kościele czegoś tam dotykać to tak sie znerwował ze zbordowiał i wrzasnął jak stary chłop, ludzie swoję uwagę skupili wokół nas bo mega interesująco to wyglądało.

Miłej niedzieli mamcie
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:45   #1969
Oliveira79
Zadomowienie

hejka

wczoraj cały dzień mnie nie bylo tutaj - od rana do 13ej zakupy i rajd po hipermarketach - zrobilam B. małą wyprawkę do żlobka (butelka, śliniak, paputko-skarpetki, takie fajne nakolanniki do raczkowania, rajtki i jeszcze w Pepco fajne geterki, bluzeczkę i rampersa do spania)

potem do znajomych na kawke i piwko

właśnie - jutro WIELKI DZIEŃ ciekawe kto będzie bardziej przezywać? mama czy córcia chociaż myślę, że najbardziej babcia
poza tym Oli do przedszkola-zerówki, te same panie, ale nowe miejsce, w pobliskiej szkole utworzony jest oddział dla sześciolatków

glam a u Cibie jest stresior przed jutrzejszym dniem? Sonia gotowa na nową przygodę?

Malutka spi a moje chłopaki pojechali do aquaparku, więc mam w końcu trochę czasu na wizaz bo tz generalnie ma awersję na wizaż i "to Twoje Forum"

Cytat:

dopiero w październiku będzie kasa na fotelik.... chyba Chicco xpace ))))))) chociaż korci mnie bo tańszy jest Maxi cosi priori- ale musze dotkąńąć na żywo i obejrzeć- chociaż podejrzana jest ta niska cena jak na Maxi cosi? wtf?

wy pewnie już macie zmianę fotelikó za sobą......
my jeszcze w pierwszym jeździmy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:

Nikaa, gratulacje, że tyle karmisz. Ja już zapomniałam co to jest? Kto jeszcze karmi piersią?
ja jeszcze karmię ale tylko w nocy, ale mleka juz bardzo mało bo kazdej nocy istny armagedon przechodzimy - Mała budzi się 3 razy w nocy, chce jeść, ssie ale zaraz puszcza, histeria, znowu ssie i tak w kółko - myslę że ona się wścieka, bo mało jej leci no ale co ja na to poradzę

mam już dość, bo w pracy muszę funkcjonować a oczy na zapalki z tego niewyspania

myslałam ze pokarmię co najmniej do roku ale widzę że to nie realne, mam juz dość i najchetniej bym skończyła (chociaż zal mi będzie tej bliskości i rozdziawionego dziobka szukającego cyśka ), ale nie mam pojęcia jak oduczyć B. nocnego budzenia, bo ona budzi sie tylko i wyłącznie na cyca - smok blee, woda blee, noszenie blee, tylko cyc a cyc się buntuje i juz prawie nie produkuje

ale widzę że tylko u nas ten problem

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
e-he...już wie jak otwierać szuflady...pozatym to nie może nic leżeć na ławie, bo wstaje do narożnika a potem myk myk i ma wszystko to co w łapcie jej wpadnie
u nas to samo - odkąd dostała do dyspozycji prawie całe mieszkanie to trzeba mieć oczy dookoła glowy szuflady i szafki uwielbia ława to też jedno z ulubionych miejsc, bo tam wiele niedozwolonych, czyt. "najciekawszych" rzeczy (raz już nawet kawę na siebie wylała na szczęście letnią bo tż z mlekiem pije, poza tym troche juz stala i wystygla, ale jak sobie pomyslę "co by bylo gdyby" )

staje przy wszystkim co się da i bardzo lub sobie klękać - z raczkowania podnosi tułów do góry i klęczy i zaciesza

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:47   #1970
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Kiedyś się opalałam na trawie i czuje coś mi chodzi po głowie, pomyślałam ,że to mucha i machnęłam ręką a tu po mnie chodziła jaszczurka tak się mnie wystraszyła ,że ogon zgubiła:h ahaha:
ja bym na zawał zeszła

Stary 2012-09-02, 11:50   #1971
dygotka8
Zakorzenienie

Pokszyfko-zapomiałam,że jeszcze p;ulmexem można posmarować.Witamine C też podaję

a wapno to po co???

jak mierzycie temperaturę maluchom???mamy taki co się trzyma 5 cm od czoła/skroni,ale jest tak ruchliwa,że nie można zmierzyć a na dodoatek on nie jest zbytnio wiarygodny...no,a w pupoce to nie da rady bo nie uleży 30 sekund spokojnie....

Stary 2012-09-02, 11:51   #1972
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
A jak jest dziewczyny u was z jedzeniem wasszych pociech?? Bo u nas okropnie sie zrobiło, nie ze wzgledu na brak apetytu tylko na to ze wyłazi mi z krzesełka a przypięta tak ryczy, ze nie ma szans na jedzenie od trzech dni walczymy bo ja przypinam ona nie je, nie przypinam wychodzi i co tu z nią rbić? narazie walcze dzielnie i czekam az przestanie sie wydzierać przy zapieciu (aaa to samo jest w wózku, bo też w nim wstaje, no i gryzą ją pasy w fotelku samochodowym)
nasza na szczęście nie buntuje się co do zapinania pasów tak w wózku, jak i w krzesełku
ja bym na Twoim miejscu była konsekwentna i nie odpuszczala, myslę że w koncu sie nauczy, a bezpieczeństwo przeciez najważniejsze - a wiemy że czasem wystarczy sekunda nieuwagi i tragedia gotowa

trzymam kciuki za wytrwałość mamusi i większą spolegliwość córuni

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:

p.s. ja kiedys przyłapałam mysz jak siedziała w karpatce w kremie :zygi:

pierwsza sie podkradła nizeli ja
no ja się wcale nie dziwię - tez bym chętnie posiedziala w takim kremie

Stary 2012-09-02, 11:52   #1973
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

oliviera- za wyprawkę!

my mamy dzisiaj w planach rajd po sklepach, w realu promocja na pampki i chuteczki i mleko
potem Entliczek, chcemy małą przymierzyć do cybexa i ewentualnie zamówić potem od mojej koleznki na all bo ma najtaniej
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:53   #1974
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
witam się sobotnio
U nas dalej chrypka, biedny nawet płakać nie potrafi bo tak piszczy.... musi go to boleć... Daje mu mucosolvan, aha jeszcze do mleczka mu dałam troszkę miodu, wypił i teraz śpiocha. Jej jak mi go żal Jak mu nie przejdzie w poniedziałek idziemy do lekarza.
janeczko i jak Malutki? Lepiej juz?

Stary 2012-09-02, 11:59   #1975
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:

i teraz POMOCY

widze ze teraz nasze pociechy wszystkie zakatarzone, nas tez od wczoraj lekki katarek sie przyplatal,psikam jej woda morska,smaruje mascia majerankowa,tez daje cebion i calcium-nie wiem czemu ale kilku pediatrow mi mowilo,ze calcium na przeziebienia jest dobry(to do dygotki,bo pytala po co wapno)
a co do czopka,to one sa nie tylko przeciwgoraczkowe ale i przeciwbolowe,wiec jak by mala byla bardzo marudna,lekko rozpalona ale nie koniecznie goraczkowala to ja bym podala,bo sama nieraz jak jestem przeziebiona glowa mi peka,nie z goraczki tylko z bolu
ale jak nic jej nie jest,bawi sie ladnie to bym sie wstrzymala,bo faszerowac za duzo tez nie ma po co
co do pupy,u nas maka ziemniaczana sie nie sprawdzila wcale,ja jej rozpuscilam nadmanganian postasu i wacik w nim moczylam i tym jej przemywalam,duzo wietrzylam,i sudecrem ladnie wysuszyl wszystko,bo ani bephanten,ani linomag ani alantan nie pomagaly(duzo tego mam wiem )

Cytat:

zdziwiła mnie recenzja chust. huggies pure na kwc..... w sensie ze sa takie zle... ja mam inne odczucie
my teraz mamy huggies,nie pure wprawdzie,ale dostalam je od tesciowej,jakies zielone opakowanie,dla mnie sa kijowe,rwą sie,mocno nasaczone,smierdza wedlug mnie

Hej
my wczoraj maraton zakupwy,tzn nic nie kupilismy ale wszystko mamy spisane co chcemy,tak ze teraz tylko czekac az dostaniemy klucze

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:01   #1976
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
heej!

dziewczyny czy wam też te dzieciaki wstające juz tak dają w kosć?? moj sie kompletnie przestał słuchać, moge go setki razy ściągać z półki z dekoderem czy z szafek i tak aż do płaczu;/dlatego mało tu ostatnio zaglądam, bo wiecznie za nim biegama wieczorem to padam na twarz
witaj w klubie moja z kolei jak jest w miejscu, w którym nie powinna, to jak widzi ze się do niej ktoś zbliża, to juz z daleka od razu wrzask, bo wie że zaraz będzie przeniesiona fajnie to wyglada, jakby krzyczała "nie podchodź, nie zabieraj mnie stąd"

Stary 2012-09-02, 12:03   #1977
wariateczka88
Zadomowienie

co do karmienia,mala dopiero zaczyna siadac,jeszcze nie za dobrze jej to wychodzi,ale my sie karmimy w foteliku bo lezaczka nie mam,a fotelik na duzy,ale jej ogolnie nie przeszkadza ze jest przypieta czy cos(pewnie na razie) choc do jedzenia jej nie przypinam,tylko wkurza mnie to bo fotelik co chwile uswiniony,musze go prac,ale jak chcialam kupic lezaczek to uslyszalam od zyczliwych osob ze to moj wymysl

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
witaj w klubie moja z kolei jak jest w miejscu, w którym nie powinna, to jak widzi ze się do niej ktoś zbliża, to juz z daleka od razu wrzask, bo wie że zaraz będzie przeniesiona fajnie to wyglada, jakby krzyczała "nie podchodź, nie zabieraj mnie stąd"
moja jak cos kombinuje,to siedzi ciuchotko,i wystraczy ze powiem do niej-co robisz Beatko?a ta od razu sie rzuca jakby sie wystraszyla,i dokladnie wrzask jakby chciala wlasnie powiedziec"nawet tu nie podchodz" i dokladnie wyglada to komicznie

ja uciekam,milej niedzieli mamusie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:04   #1978
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
a wapno to po co???

jak mierzycie temperaturę maluchom???mamy taki co się trzyma 5 cm od czoła/skroni,ale jest tak ruchliwa,że nie można zmierzyć a na dodoatek on nie jest zbytnio wiarygodny...no,a w pupoce to nie da rady bo nie uleży 30 sekund spokojnie....
wapno się daje przy katarze wspomagająco, bo obkurcza śluzówkę

ja mam termometr na podczerwień - pomiar w kilka sekund i nasz jest wiarygodny, bo jak mierzylam na próbe temp powietrza (w domu i na dworze), to wskazuje idealnie tak jak ten tradycyjny

Stary 2012-09-02, 12:07   #1979
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
widze ze teraz nasze pociechy wszystkie zakatarzone, nas tez od wczoraj lekki katarek sie przyplatal,psikam jej woda morska,smaruje mascia majerankowa,tez daje cebion i calcium-nie wiem czemu ale kilku pediatrow mi mowilo,ze calcium na przeziebienia jest dobry(to do dygotki,bo pytala po co wapno)
no i nadal nie wiem po co to wapno
nam pediatra nie nie zalecał,wiec na własną rękę i tak bym nie podała.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
wapno się daje przy katarze wspomagająco, bo obkurcza śluzówkę

ja mam termometr na podczerwień - pomiar w kilka sekund i nasz jest wiarygodny, bo jak mierzylam na próbe temp powietrza (w domu i na dworze), to wskazuje idealnie tak jak ten tradycyjny
nasz niby dobrze wskazuje,ale i tak czasem coś mu się miesza i dziwną temperaturę wskazuje

co do wapna to juz napisałam wcześniej,że i tak nie podałabym bez konsultacji swojego lekarza

Stary 2012-09-02, 12:07   #1980
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
oliviera- za wyprawkę!

my mamy dzisiaj w planach rajd po sklepach, w realu promocja na pampki i chuteczki i mleko
potem Entliczek, chcemy małą przymierzyć do cybexa i ewentualnie zamówić potem od mojej koleznki na all bo ma najtaniej
wlaśnie jeszcze pampki musimy kupić a o jakich piszesz bo byłam w realu i nie widziałam promo (tzn są w promocji 4+, za 34,95 chyba, ale już zwykłe 4 za 55zł ) a mleko bylo w fajnej promocji chyba do czwartku - bebiko za 12,45

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości