|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
... i że się tak cieszy szczerze ![]() Tynka piękny bukiet , no i te nogi ....jak takie rosną od czekolady to ja się pytam gdzie są moje długie nogi? hihihi może ja czekoladę od złej strony jem czy jak,że mi w szerz rosną , buhahaha
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-01 o 23:17 |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Z dolnymi jedynkami było dość spokojnie, starczył Calgel a potem Dentinox. Raz tylko musiałam podać czopek z paracetamolem. Teraz jak opuchnięty jest cały dolny łuk paracetamol jest raz dziennie na noc (zwłaszcza jak mocno płacze w dzien a na noc żel nie pomaga). Gryzaki tylko podrazniają skórę więc są dla zaspokojenia chęci gryzienia. Mam taki gryzak z wodą do chłodzenia i podaję schlodzony.
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaa zapomnialam Wam napisac, ze w drodze powrotnej rozpadal sie deszcz i wpadlismy w poslizg pierwszy raz bylam w takiej akcji, maz zjezdzal z drogi szybkiego ruchu i zakret byl dosc ostry jechalismy 50 km/h na tym zakrecie pewnie zbyt szybko i nas obrocilo dwa razy w lewo i dwa razy w prawo pupa. Na szczescie maz zachowal zimna krew jak to sie mowi i jak auto w jedna to on kierownica w druga i tak na zmiane. Na szczescie nic za nami nie jechalom gdyby jechalo wjechaloby w nas bo maz zaczal hamowac. A obok byly barierki dobrze ze w nie tez nie uderzylismy.
Jechalismy tylko z Filipem. A dokladnie w tym czasie byla za nasza rodzine msza, bo moja mama zamawia czasem msze w intencji naszej rodziny i chyba Pan Bóg nad nami czuwał. A po tych paru sekundach mialam nogi jak z waty i rece tez. Cytat:
Ludzie czasem bezmyslnie robia pewne rzeczy. To rzeczywiscie lepiej nawet gdyby zakazano, bo niestety w niepowolane rece tez trafiaja takie fajne rzeczy. A z mezem stworzylibyscie pewnie swietny duet na pewno byloby trzy razy tak ![]() Cytat:
7-osobowka ale z tylu te dwa siedzenia sie fajnie sklada i jest duzy bagaznik. No zakochalam sie w tym autku, bo jest duzy, przestronny na nasz rodzinke akurat No i czesci do niego sa w miare tanie. Jeszcze przerobimy go na gaz i bedzie git![]() A jezdzimy matizem, bagaznik to jakas porazka w nim, nawet stelaz od wozka nie wchodzi ![]() A dla Szymonka musze miec wozek zeby go gdziekolwiek zabrac, bez wozka ani rusz.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-01 o 23:27 |
||
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, Zafira jest fajna
Jak w tym roku zapakowałam się na wakacje to w następnym też dam radę, zwłaszcza, że wózek będzie już mniejszy ![]() A nie lepiej szukać już auta z gazem albo diesla? Serio, koszt przejechania 100 km na gaz i na ropę jest bardzo podobny, przy gazie masz droższy przegląd a zakładając nową instalację to trzeba robić rocznie ogromne przebiegi aby się opłaciło.
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I całe szczęście ,że nic Wam się nie stało, Bóg nad Wami czuwał i niech robi tak dalej ![]() ![]() No ale Aguśka byłoby 3 razy tak pod warunkiem ,że Ty byś nas jakoś pięknie zapowiedziała byś zatańczyła zumbę a my w rytm byśmy gieli paluchy , czadowe by to było
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka,omg
dobrze że Wam się nic nie stało i dla męża.
|
|
|
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem tylko tyle ze maz rozmawial z tym kolega mechanikiem i ten mu doradzal, ze najlepiej zafire kupic w benzynie (ciezko wogole znalezc, malo jest modeli-duzo jest w dieslu) i przerobic na gaz na wlasna reke...a ze nam to kolega zrobi to mamy pewnosc ze nie schrzani i instalacja bedzie ok. A w dieslu podobno czesto te zafirki sa wadliwe, dlatego tak duzo ich w sprzedazy. Co do przebiegow rocznych, to rzeczywiscie my duzo nie jezdzimy, ale mamy zamiar-mamy w koncu babcie mojego meza 300km od nas wiec bedzie powod zeby wyjezdzac ![]() Cytat:
Oj zawsze balam sie takich sytuacji. Co do naszego wystepu oj hihihi byloby ciekawie Ja moge zumbe tanczyc tylko nie wiem czy nas nie wyniosą z parkietu wtedy hehehe a z tymi pieluchami to wymyslilas
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu wyniosą....nie przesadzaj...sami się wykulamy ![]() ps. chyba że w wielorazówki ....z prześcieradla
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-01 o 23:59 |
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaha przeczytalam ze byscie gieli pieluchy Nie no musze od pieluch odpoczac hahaha Mezowi przeczytalam co tu popisalysmy to zaprasza Cie na imreze do nas
|
|
#3790 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
O rany,dobrze ze nic sie nie stalo. Nerwy musialy byc straszne.
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tam dwa razy nie mów jak odkarmię , odchowam to ruszam na Śląsk , a tż niech ćwiczy te paluchy ,żeby mu się nie zastały (ja tam nie będę podpowiadać bocianowi gdzie i jak ma ćwiczyć paluchy) tylko tżowi mojemy musimy rolę wymyślić, hmmmmm...pyton? nie nie...on jest tylko dla mnie
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra uciekam spac, bo od rana pieluchy mnie czekaja
a maz jedzie z rana na wieksza czesc dnia wedzic kielbase i miesko na dzialce, wiec bede sama z dwojeczka.To dobranoc dziewuszki
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-02 o 00:13 |
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja chyba jednak szybciej przyjadę, bo skoro te kiełbaski będą jutro wędzone.... nie nie, możecie spać spokojnie, Konia zostaje w domu
|
|
|
|
|
#3794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Ty mnie nie kuś bo chcice mam pierońską i mąż tu chodzi obok w samych bokserkach, nie nomusze zapomniec o cwiczeniach na razie A Twoj tz tez moze tanczyc zumbe: http://www.youtube.com/watch?v=5fSH5pMVZw8 http://www.youtube.com/watch?v=uDgbBdS9W54 ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-02 o 00:24 |
|||
|
|
|
#3795 |
|
Gang Iren
|
Konia i Aguska
Uciekam spac,bo znowu sie zasiedzialam.Dobranoc!
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Konia i Aguśka niezłe z Was wariatki ale się uśmiałam
U nas nocka średnia, pobudka o 2.30 i 7 na stałe. Jestem nie wyspana |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Płodną miałyście nockę kobiety
|
|
|
|
#3798 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie, a z tego co napisalyscie widze ze nie mam czego zalowac
![]() Mnie jakos programy tego typu nie bawia. Mam tak malo czasu wolnego ze wole go spedzac na wizazu ![]() Cytat:
![]() Milej wyprawy raz jeszcze! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Aguśkaa83;36267694]Aaa zapomnialam Wam napisac, ze w drodze powrotnej rozpadal sie deszcz i wpadlismy w poslizg pierwszy raz bylam w takiej akcji, maz zjezdzal z drogi szybkiego ruchu i zakret byl dosc ostry jechalismy 50 km/h na tym zakrecie pewnie zbyt szybko i nas obrocilo dwa razy w lewo i dwa razy w prawo pupa. Na szczescie maz zachowal zimna krew jak to sie mowi i jak auto w jedna to on kierownica w druga i tak na zmiane. Na szczescie nic za nami nie jechalom gdyby jechalo wjechaloby w nas bo maz zaczal hamowac. A obok byly barierki dobrze ze w nie tez nie uderzylismy. Jechalismy tylko z Filipem. A dokladnie w tym czasie byla za nasza rodzine msza, bo moja mama zamawia czasem msze w intencji naszej rodziny i chyba Pan Bóg nad nami czuwał. A po tych paru sekundach mialam nogi jak z waty i rece tez. No tak, na instrukcji wyraznie pisze, ze puszczac wolno lampiony z dala od domow drzew w bezwietrzna pogode itd. Ludzie czasem bezmyslnie robia pewne rzeczy. To rzeczywiscie lepiej nawet gdyby zakazano, bo niestety w niepowolane rece tez trafiaja takie fajne rzeczy. A z mezem stworzylibyscie pewnie swietny duet na pewno byloby trzy razy tak QUOTE] Wspolczuje przezycia, dobrze ze nic sie nie stalo Cytat:
Cytat:
A konia, jak ON robi tego goryla?
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra współczuję
ważne że zobaczyliście się jeszcze z Babcią, pożegnaliście, na pewno podświadomie o tym wiedziała, trzymajcie się!![]() Cytrynka kciuki za chrzest, na pewno wszystko sie uda! Zia, gdzie dokładnie jedziecie na Sycylię?My byliśmy rok temu w podróży poślubnej, cudnie tam jest ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- hehe Konia mam podobny talent! tyż tak wyginam śmiało.. palce![]() Flower całusy dla mojego uchachanego kochanego Zięcia! ![]() Aguśka, ale mieliście przeżycia, dobrze, że nic się nie stało! choć stresu się najedliście..---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- hehe o to samo miałam zapytać
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-02 o 09:33 |
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak Gosia ale jesli studia sa drogie to I pozniej ten kredyt spory wychodzi,takze ja uwazam ze studia w UK sa strasznie drogie,zwlaszcza po rozmowach ze znajomymi.
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
HI
Ojć ciężki poranek...Mały wstał o 6:30 pospał może z 30 min przy cycku i dupa! JA NIE WIEM JAK MAM GO USPOKOIĆ...I SPRAWIĆ ŻEBY ZASNĄŁ SAM...KIEDYŚ MI SIE TO UDAWAŁO A TERAZ lIPA...ALBO SKOK ALBO ZĘBY ALBO MAM PO PROSTU TAKIEGO ROZBÓJNIKA Mąż też mnie ostatnio drażni oj...drażni.... jak mały marudzi i ja już sił nie mam to bierze go i siada z nim przed TV!!! ja tu się staram aby Tv nie widział a on dupa!!! Cytat:
... wszystkiego Cię nauczę![]() Taka praca to super sprawa...szkoda tylko, że u mnie w mieście nie mogę znaleźć dla siebie miejsca gdzieś na pełny etat dlatego myslę o czymś własnym...bo na razie to tylko sporadycznie dorabiam w ten sposób![]() Aguśka ten poślizg...oj cieszę się , że nic się Wam nie stało! Twoi synkowie są rozkoszni i już są przystojni hehe ![]() PS: Aga ty też zawsze fajnie wyglądasz ![]() Aga i Konia niezłe miałyście wczoraj pogaduszki...uśmiałam się! Cytrynka Udanego Chrztu życzę i wszystkiego dobrego dla Was z tej okazji ![]() Zia Wow super szykują sie Wam wakacje bawcie się extra no i oczywiście zazdraszczam
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-09-02 o 10:23 |
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Maz pojechal wlasnie z tesciowa .. Smutno mi
Niunia ladnie przynajmniej pospala bo od 21 do 4.30 ... Aguska Bozia nad Wami musial czuwac ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
aguśka- o rany, ale mieliście szczęście.dobrze że tak się to skończyło, że nic Wam się nie stało
emigra- zia-ależ ja Ci zazdraszczam mała-naucz mnie, naucz ![]() cytrynka-niech chrzciny minął spokojnie, bezstresowo
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze myślałam, ze mnie to już nie spotka.......a tu znowu guzek w piersi...i ranka na sutku
![]() dziewczyny pisałyście kiedyś o jakiś fajnych krzesełkach do karmienia o ile dobrze pamiętam...macie może jeszcze jakiegoś linka...polećcie mi jakieś fajne krzesełko
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-09-02 o 10:50 |
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Mala my mamy krzeselko ''Antos'' z Drewexu, nie moge wiele o nim powiedziec, bo jeszcze z niego nie korzystamy - jest zdecydowanie dla starszych dzieci, ktore nie chwieja sie podczas siedzenia, lub nawet juz samodzielnie siedza. No i minus ktory zauwazylismy dopiero po zlozeniu - brak pasow.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3806 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Zasiedzialam sie wczoraj do pozna,a moj Eryczek kochany zjadl o 7 i pospalismy jeszcze do 9:30 ![]() Jeszcze troche i szkola sie zacznie,wiec i przymusowe wstawanie ![]() Cytat:
![]()
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Na wstępie emi Mała!no to baty dla tż-ta Jestem średnio wyspana,wszak mały spał do 6-stej,ale za to w nocy się kręcił i wstawałam.Zresztą on tak ma,że zanim zaśnie sto raz się musi poprzekręcać na brzuch,zamiast spać.Teraz leży na macie i się bawi póki co i mówi ba ba. ![]() Pogoda do duszy,pada więc siedzimy w domu. ![]() Mała!zrób sobie masaż prysznicem
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-02 o 11:57 |
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
czas mi dziś szybko ucieka...
Emigra No właśnie pasy to chyba ważna sprawa...widzę jak Tymuś patrzy jak jemy i normalnie mu ślinka cieknie...więc wolę żeby siedział podczas posiłku obok Nas i tez coś jadł, biszkopcika, chrupka może jakiś owoc...lub po protu pił soczek ![]() Właśnie zrobiłam sobie make-up... jeszcze włosy ( bo na razie wygladam jak Edwart Nożyc oręki i jakiś fajny jasny trencz lub kurtka... przydało by sie więcej takich pracujących weekendów...bo szafa jesienna u mnie woła o pomstę do nieba...Karino zrobiłam...troszke wyleciało mleczka, ale nie wiem czy nie bedę musiała znowu zaopatrzyć sie w kapustę /??
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-09-02 o 11:55 |
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Mój 1000 post
![]()
|
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm a my mamy rozlozone ubezpieczenie za samochod na miesieczne raty i wychodzi nam o wiele wiele wiecej gdybysmy mieli zaplacic jednorazowo, ale bedziemy tez niedlugo zmieniac ubezpieczyciela. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ![]() ![]() klask i:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

aż się wzruszylam widząc go aż tak uchachanego..
, ale na szczęscie się uniósł. 
Jak w tym roku zapakowałam się na wakacje to w następnym też dam radę, zwłaszcza, że wózek będzie już mniejszy
dobrze że Wam się nic nie stało i
dla męża. 

klask i: