|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
mi kiedyś babcia M powiedziała, że jestem jak jego matka. Żeby nie pracować zaszłam w ciążę. No cholera jasna... Powiedziała to tak jakbym zrobiła "pstryk!" i już mam w brzuchu dziecko. Poza tym to była nasza decyzja bo to jest nasze życie... Od tamtej pory nie byłam u niej ani razu, minęły chyba już 3 miesiące
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
My planowaliśmy dziecko za jakieś 2 lata żebym magistra jeszcze zrobiła, ale będzie w tym roku i bardzo się z tego cieszymy a studia nie zając...2 koleżanki mojej 18-letniej siostry będą mieć dzieci listopad/grudzień tak więc ja i tak jestem w dobrej sytuacji...
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama wychowuje synka, bo ojciec dziecka ich zostawił. Tak więc i Tobie się uda skończyć studia! ![]() a ja widzisz mam 20 lat (właściwie to skończę za tydzień), nie mam pracy ale szkołę skończyłam w tym roku, zdałam technika, ale maturę odstawiłam na przyszły rok. I wiem, że sobie poradzę, bo jak się czegoś mocno chce to wszystko da się zrobić nawet nie zamierzam rezygnować ze studiów, choćby zaocznie, ale je zaliczę
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-09-02 o 11:04 |
|
|
|
|
#4234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
No my zawsze się zabezpieczaliśmy.. od zeszłego roku stwierdziliśmy, że może teraz będzie bez zabezpieczeń.. i ja na początku i tak starałam się omijać dni płodne
Mój to nawet się nie interesował jakie dni cyklu są Gdy ja stwierdziłam, że pora jest odpowiednia to specjalnie celowałam w dni płodne Zwłaszcza, że chłop był nieco zestresowany, bo robotę zmieniał, więc okazji było mniej :P
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
agaczilla dasz radę!
ja postanowiłam, że pomimo tak wczesnego wieku na bycie matką dojdę do czegoś w życiu, żeby dać dobry przykład dziecku. Nie chcę żeby w przyszłości wstydziło się tego, że ojciec nawet średniej szkoły nie skończył, a matka zaszła w ciążę i olała maturę. Chcę żeby przynajmniej mógł szczycić się wykształconą mamusią chociaż M też wybiera się do szkoły znowu... jak się uda to może w maju razem będziemy maturkę zdawali
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - dacie radę
a myślę, że fajnie jest jak dziecko ma młodą matkę - chyba lepiej w późniejszym wiku złapać kontakt - taki bardziej przyjacielski.. ja boję się, że będę matką-kwoką
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama urodziła mnie w wieku 33 lat. Co prawda byłam czwartym dzieckiem, ale kiedyś były troszkę inne czasy i metody wychowywania. Mimo to moja mama słucha muzyki trance, używa słów takich jak "ziomek", "nara" itp w sumie to chyba dzięki temu że pracuje w szkole i ma stały kontakt z ludźmi w moim wieku ![]() ja zawsze chciałam tuż po szkole urodzić dziecko... Chcę mieć całą gromadkę więc przynajmniej będzie czas na kolejne a na wywiadówkach będę jedną z młodszych matek. Na pewno będzie mi łatwiej zrozumieć dziecko, niż jakbym rodziła po 30-tce. Ale z drugiej strony, na chwilę obecną za dobrej przyszłości dziecku nie zapewniłam - co innego jakbym już pracowała. Poza tym, takie dojrzalsze matki mają też plusy - są bardziej odpowiedzialne i zaradne... ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż ma średnie ale bez matury bo oblał biologię ale mi to nie przeszkadza...Moi rodzice skończyli tylko podstawówkę bo byli z rodzin wielodzietnych i w domu było ciężko...A mój tata to by nawet studia mógł skończyć....
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok zmykam na obiad do mamy buziaki |
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś były inne czasy i inaczej było z wykształceniem.. myślę, że dla dziecka to nie istotne jaki dyplom mają rodzice - ważne, żeby była miłość
agaczilla - pierwszy raz po ślubie - podziwiam bo ja gdybym miała na ślub czekać to do dziś byłabym dziewicą hehehe.. jakoś do zamążpójścia mnie nie ciągnie - naszych rodziców trochę to boli - a my jakoś się do tego nie garniemy.. dziwne, co? ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
eh - ile ja bym dała, żeby tak mieć
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane .. Ja wlasnie przed chwila skonczylam rozpakowywanie .. uff
Poukladalam sobie ciuszki i kosmetyki Adasia i fajnie to wyglada .. tak słodziachno .. Karolla - trzymam kciuki Wszystko bedzie dobrze napewno Miłego dnia .
|
#4246 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kciuki zaciśnięte, będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla babci za takie gadanie...Cytat:
Że łatwiej byłoby złapać kontakt będąc trochę młodszą...Cytat:
dokładnie, nie są ważne dyplomy tylko miłość ![]() I wcale nie dziwne. Po co robić coś do czego Was nie ciągnie. Najważniejsze jest uczucie ![]() Agaczilla i Landi - dacie radę na pewno najważniejsze do dążyć do celu, a dzieci tylko bardziej Was zmobilizują ![]() DeKajka - gratuluję rozpakowania , mi to zawsze zajmuje baaardzo dużo czasu. W pierwszej kolejności nie znoszę prasowania a na drugim miejscu jest pakowanie/rozpakowywanie
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-02 o 11:45 |
|||||
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ślub do niczego nie jest potrzebny.. może fajnie jest mówić 'mąż - żona' i to jakoś bardziej społecznie akceptowane.. ale ostatecznie daje nam to poczucie pewnej niezależności.. no i wiem, że jesteśmy razem, bo tego chcemy. Teraz i tak podejście do związku nieco się zmieni gdy pojawi się dziecko.. nie wiem jeszcze jak - ale zobaczymy
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
Ważne jest aby postępować zgodnie z Waszymi przekonaniami i ważne jest to co macie w sercu. Jak najbardziej rozumiem wszystkie sytuacje
![]() Co do związków - to ogólnie zmieniło się ostatnimi laty bardzo dużo jeśli chodzi o "społeczną akceptowalność". Czasem myślę sobie, że w niektórych przypadkach lepiej nie mieć ślubu niż rozwodzić się po tygodniu (znam taki przypadek). A są tacy którym ślub nie jest potrzebny i są razem przez 50 lat, 60 lat, .... I niejednokrotnie widać miłość większą niż w małżeństwach. Ale każda para jest inna jak i sytuacja ![]() My wzięliśmy ślub ze względów religijnych. A tak na temat - to właśnie mykam do kościoła. Miłego dnia dziewczyny. Wieczorkiem postaram się wpaść
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz 29zł. ![]() Hej Kochane ![]() ![]() Oj nasi TŻ wczoraj sobie nagrabili hehehea my oglądnęliśmy Mam talent, potem lukałam na Step up (channing tatum ) a pozniej ![]() Teraz jestem cała Wasza bo on cos tam w kuchni szaleje
|
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
jak mija weekend? my zaraz uciekamy do moich rodziców na pyszny obiadek. Karolla trzymam kciuki, żeby przeszło daj znać |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i wczoraj wybraliśmy imiona. Laura lub Lena ale na 80% Laura
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wieczorem Was nadrobię bo od wczoraj jestem zalatana. Wczoraj Tż w końcu wziął się za malowanie kącika dla maluszka i jest ślicznie tylko tyle że mam kupę roboty :/ Od rana byłam na zakupach, umyłam okno i teraz akurat wstawiłam ciasto do piekarnika do po południu spodziewam się gości z okazji mojego postarzenia się o kolejny rok zostało mi jeszcze odkurzenie umycie podłóg, zrobienie obiadu, dokończenie ciasta i posprzątanie łazienki a na końcu padnę i będę kwiczeć |
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj cały dzień bycze
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 lat hihi jeszcze razja nic innego nie planuje też jak tylko byczyc sie sasasasa ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Nie lubię niedziel - zawsze tu tak pustoo ;(
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Miejmy nadzieję, że nie forsowałaś się zabardzo
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
No to zasłużyłaś na porządny odpoczynek
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
dzis u mnie lepiej, tż wrocil wczoraj do mie z kwiatami drugi raz w ciagu zwiazku wiec hoho..no i zaczął robic pokoik dla TYmonka ![]() dzis przyjezdzają do nas znajomi bedą spali a ja juz was prosze o kciuki juztro po 9ej rano bo ide na wizyte![]() dekajka dobrze ze jestes moi rlodzice nie skonczyli zadnych szkol procz zawodówek i zawsze nas cisneli o nauke, wiec ja zawsze mialam z paskiem, zawsze musialam byc najlepsze pamietam ze jak przynosilam 4 ze sprawdzianow mama pytala czemu tak malo..do tej pory uwazają ze zmarnowalam talent bo skonczylam tylko dziennie na uniwerku i podyplomowe ..moja siotsra za to studiuje trzeci kierunek i pewnie jeszcze ;postudiuje do 40 nie mowie ze nie ejstem wdzieczna rodzicom ze mnie cisneli bo dzieki temu zawsze duzo czytalam i wogole , ale nigdy nie powiedzieli mi że sa ze mnie dumni clo jest przykre moj pierwszy raz byl tak beznadziejny ze szkoda slow, bardzo żaluje , ze nie poczekalam na mojego męża z tym zwłaszcza ze ja stracilam dziewictwo bardzo pozno tzn wydaje mi sie ze pozno, 26 lat ale moglam poczekac ..ten peirwszy raz mnei tak zrazil ze pozniej nie chcailam nic robic, dopiero jak poznalam mojego tż to on mnie przelamal i pierwszy raz poczulam , ze to jest przyjemne i wogole pieknie bylo i jest akurat pod tym wzgledem![]() a my osttnio ostatecznie wywieźlismy nasz telewizor ktory i tak stal nieruszany, bo nei oglądamy tv, wiec nie wiem co leci w tv, ale mam talent znam kiedys oglądalam...wiem ze chylimska w ciazy ![]() ewcia ty przynajmniej tak jak pisze halwaya bedziesz miala stosunki kumpelskie, za 10 lat bedziesz miec tyle co ja i synek bedzie 10letni a ja za 10 lat to juz 40tka to juz stara kwoka ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- pięknie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

ma chłop szczęście, że się na żartach znam
sama wychowuje synka, bo ojciec dziecka ich zostawił. Tak więc i Tobie się uda skończyć studia! 
chociaż M też wybiera się do szkoły znowu... 

buziaki 

Wszystko bedzie dobrze napewno
dokładnie, nie są ważne dyplomy tylko miłość
) a pozniej
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

tzn wydaje mi sie ze pozno, 26 lat ale moglam poczekac ..ten peirwszy raz mnei tak zrazil ze pozniej nie chcailam nic robic, dopiero jak poznalam mojego tż to on mnie przelamal