|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#68581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Ja też bym nałożyła lniany. Kupic w aptece, ugotować i odcedzić (kwestia 10 mint) i jak wystygnie to juz można kłaść
. Oleje też łagodzą takie rzeczy, ale skąd wiesz że nie podrażni jeszcze bardziej? Bałabym się trochę
|
#68582 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
A siemię nie tylko w aptece, w spożywczaku też dostać można
|
|
#68583 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jutro idę do fryzjera. Chcę dążyć do obcięcia wszystkich włosów na równo, ale wiadomo, że od razu nie ciachnę, bo będę miała przed ramiona. Chcę to robić stopniowo. Myślicie, że to dobry pomysł? Te końcowe najdłuższe pasma mam równe i wyglądają super, ładnie się falują. Generalnie zawsze słyszałam, że włosy kręcone MUSZĄ być pocieniowane. Ma któraś z Was obcięte równo? Chodzi mi o taki efekt jak na zdjęciach (one są proste, ale o coś takiego mi chodzi). Nie chcę ich równiutkich, ale właśnie tworzących z tyłu takie coś. Zależy mi jednak, żeby pojedyncze pasma nie były wycieniowane.. bo u mnie jest tak, że końcówki są okropne, jak jedna wizażnka powiedziała - jak choinka. A te pasma, które mam równe naprawdę fajnie się układają.
Ja mam taki problem, że moje włosy wyglądają źle naturalnie. Gdy wyciągnę na szczotkę, wyprostuję, użyję lokówki, żeby zrobic fajne fale - każdy się zachwyca. Nienawidzę tego, że mam kręcone od czubka głowy:/// No i mam problem z wypadaniem.. bierzecie jakieś tabletki? Od jutra zaczynam CG ! <3 Edytowane przez xyz7 Czas edycji: 2012-09-02 o 13:16 |
|
|
|
#68584 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zrobiłam żel lniany. Teraz muszę czekać aż się to przecedzi.
A po nałożeniu to to spłukać czy zostawić? |
|
|
|
#68585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym siedziała z tym ile się da
|
|
#68586 |
|
EDUkator
|
xyz7 te na zdjęciach są obcięte w kształcie litery U. Z tego co kojarzę to Anwena ma tak obcięte i ładnie falują. Ja mam obcięte na prosto, nic nie cieniowane i im dłuższe tym lepiej wyglądają.
Jeśli chodzi o wypadanie to możesz spróbwać wcierek, suplementów, ale mi pomogła wizyta u lekarza.
|
#68587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostawić. A nie trzeba czeka 12 godzin? Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2012-09-02 o 15:04 |
|
|
|
|
#68588 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie pytanie.
Wiem że, TEN żel aloesowy z Gorvity można stosować do nawilżania skalpu, ale czy można go dodać np. do maski Gloria aby nawilżyć włosy? |
|
|
|
#68589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uznałam, że teraz nie dam się cieniować, najwyżej będą przyciężkawe, ale chyba już wolę takie - może jakimiś siłami namówię je do kręcenia ![]() a ja właśnie siedzę ze stuningowanym Kallosem na głowie ( + olej rycynowy i miód). dzwonił do mnie facet i pytał, kiedy może wpaść, a ja na to, że najwcześniej za dwie godziny, bo muszę nakarmić włosy ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- a i jeszcze szybciutkie pytanie, bo tak mi się rzuciła w oczy dyskusja z poprzedniej strony: Wy W OGÓLE nie czeszecie włosów, czy tylko na mokro, po umyciu, grzebieniem?
|
|
#68590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Majka1503, koniec końców włosy złapałam, zrobiłam z nich w sekundę jakiś pseudo koczek, i stwierdziłam, że nie będę sobie nerwów psuć, a nowe fryzury będę wypróbowywać od października, gdy nie będzie mnie w domu. ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- ja włosy czeszę tylko na mokro, po użyciu odżywki. rano tylko delikatnie przeczesuję palcami. |
|
|
|
|
#68591 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#68592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#68593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie pierwszy raz wczoraj się odważyłam umyć włosiska samą Isaną, jestem zadowolona, włosy też- będziemy to powtarzać częściej
|
|
#68594 |
|
Rozeznanie
|
Witam po wakacjach
Moje włosy w górach spisały się całkiem nieźle, myłam je odżywką, potem tona żelu lnianego, suszenie naturalne podczas wspinana/zwiedzania. W ramach uzupełniania zapasów nabyłam biedronkowy krem do rąk, jutro będę go testować na włosach . Co myślicie o takim składzie maski: Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimmonium Chloride, Isopropyl Myristate, Halianthus Annuus, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Malic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Actinidia Chinensis Fruit Juice, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Juice, Citrus Paradisi Fruit Juice, Pyrus Malus Fruit Juice, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylaraben |
|
|
|
#68595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od dawna mnie dziwi co Wizażanki robią z tym żelem? Kobitki, przecież bierzecie normalnie dużą łyżkę i szorujecie po dnie sitka. Raz dwa i żel nie ma szans ![]() Nie trzeba czekać 12 godzin, od razu jest gotowy. Byle nie nakładać na włosy gorącego
|
|
|
#68596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68597 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, a jak już przychodzę, to z problemem
![]() mam wrażenie, że wszystkie wizażowe hity, które na sobie testuję, przeciążają mi włosy. Garnier AiK nie sprawdza się jako d/s, isana z babassu jako myjadło przetłuszcza włosy naprawdę mocno. Co innego byście mi poleciły z odżywek do mycia? Myślałam nad jakimś pottersem. Facelle również niezbyt mi podeszło, włosy są po nim dziwne, jakieś sztywne i splątane. |
|
|
|
#68598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#68599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio myję szamponem dla dzieci Sanosan i coraz bardziej mi się podoba. nie plącze tak jak BD i Facelle, jest delikatniejszy i najmniej tępy z tego typu myjadeł ![]() Garniera spróbuj w takim razie nakładać przed myciem, jak maskę
|
|
|
#68600 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Mnie balsam mamowy nie podszedł. Na początku było fajnie, po kilku myciach skóra bardzo swędziała i pojawił się łupież. |
|
|
|
|
#68601 | ||
|
EDUkator
|
Cytat:
Cytat:
Można. Ja dziś robię włosom SPA. Jak ładnie wyjdzie to jutro zdjęcia i pierwszy wpis do codziennika
|
|
#68602 |
|
Konto usunięte
|
yarrowia, *Basia*, madziaart -
![]() Właśnie o Babydream fur Mama różne opinie słyszę, a skoro nie mam szczęścia do pewniaków, to nie będę chyba ryzykowała hegronów nie widuję, a pottersy widziałam w carrefourze chyba za niecałe 6zł. Garniera właśnie tak używam nakładam na włosy jak maskę, omijam skalp, ładny skręt wychodzi.
|
|
|
|
#68603 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Martek_;36271221]Co do utrwalenia loków to bardzo często pojawiają się tutaj:
-pianka isana locken - zgodna z CG. subtelnie utrwala, nie skleja, włosy są mięciutkie. ja po jej użyciu nie czuję że mam stylizator i ten zapach - żel męski pomarańczowy z isany - fajnie utrwala (lepiej od pianki), dobrze się odgniata, czuć że jest na włosach. całkiem fajny - żel mrożący z joanny - mocno utrwala, źle nałożony może troszkę podsuszyć. ważne żeby dać go na nawilżone, dobrze zabezpieczone włosy. osobiście go uwielbiam .Dziękuję za odpowiedź nie mogłam znaleźć tej joanny mrożącej.Muszę popróbować
Edytowane przez justbe30 Czas edycji: 2012-09-02 o 20:11 |
|
|
|
#68604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czasem, ale bardzo rzadko jak nakładam olej. Cześć dziewczyny. Podczytuje was czasem ale nie piszę, bo nie ma o czym ![]() Mam suche włosy, co prawda nie tak bardzo, jak rok temu, ale ciągle są twarde, szorstkie i niefajne. Regularnie je olejuje, aktualnie mieszanką z alterry, wcześniej olej kokosowy, ale musiałam odstawić, bo zaczął mi puszyć włosy. Po myciu nakładam odżywkę z alterry granat (bo morelki już nigdzie nie ma ) Następnie isana różowa albo pani potter. Końce spryskuje żółtą odżywką z gliss kur - 7 olejków czy jakoś tak. I moje włosy po wyschnięciu są miłe i miękkie, ale następnego dnia, po spaniu są już okropnie szorstkie. A jak czymś potraktuje, to są troszkę przeciążone. I tak się zastanawiam, co zrobić. Nie mogę ich myć codziennie, bo przetłuszczają się dopiero po 3 dniach. Wstawię wam może jakieś zdjęcie, jak znajdę. |
|
|
|
|
#68605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic złego się nie stanie ![]() Cytat:
![]() a ja dzisiaj zaczynam zabawę z półproduktami i tak się doczekać nie mogłam że nie wiem co z nimi zrobić ![]() i moje głupie pytanie: gdzie przechowujecie keratynę? niby w temp. 10-20 stopni ma być
|
||
|
|
|
#68606 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do żelu, to ja nigdy nie miałam problemu z przecedzeniem. Pod koniec gotowania przygotowuję miseczkę, na niej kładę sitko. Gdy tylko skończy się gotować, to od razu przecedzam i wszystko ładnie leci. Trochę zostaje przy ziarenkach, ale to mi nie przeszkadza. A 12 h i tak czekam z pierwszym użyciem. Ale domyślam się, że jeśli przecedzałoby się już po zgęstnieniu żelu to faktycznie mógłby być problem.. Cytat:
Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-09-02 o 21:31 |
||
|
|
|
#68607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na sucho czeszę tylko czubek głowy jak mi się zrobi gniazdo Wtedy przeczesuję czubek głowy szczotką z drewnianymi zębami. Stosuję te metody od lat, jeszcze długo przed CG
|
|
|
#68608 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Sama wciąż miłuję żel mrożący. Jest wspaniały
|
|
#68609 |
|
Zadomowienie
|
O to to! Kusi mnie wypróbowanie czegoś innego, ale z drugiej strony nie chcę się rozstawać z mrożącym
.sheep_zons jakie falki! I jak błyszczą Właśnie sobie schnę i spać, od jutra koniec lenistwa :c
|
#68610 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, możliwe że po Rycynowym olejku mnie głowa boli?
![]() Nakładam go zwykle na długość ok.5cm od skalpu. Po ok. 30 min zaczyna mnie boleć głowa. Dodam też, że mam rycynowy pomieszany z Alterrą limonka i oliwka.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

. Oleje też łagodzą takie rzeczy, ale skąd wiesz że nie podrażni jeszcze bardziej? Bałabym się trochę 

Dół się wywija do zewnątrz, góra do wewnątrz i wyglądam jakbym miała boba z ogonem
Jestem załamana