Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-02, 11:47   #3631
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Lady podaj linka do strony na której masz te alkomaty i można obliczyć ile ma się %%%
Stary 2012-09-02, 11:48   #3632
zooska
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Lady podaj linka do strony na której masz te alkomaty i można obliczyć ile ma się %%%
http://alkomaty.biz/wirtualny-alkomat
Ja korzystam z tego

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:51   #3633
Ladywithweapon
Zadomowienie

Meedzik nie mówię, że zaszkodzi Ale ja się wystrzegam, choc od coli się czasem nie mogę powstrzymać (np. po tym jak popije ). Poza tym na coś człowiek musi umrzeć

Zośka namęczył się jak nie wiem. Nigdy nie słyszałaś jak osoby trafiają do szpitala? Moja kuzynka nawet bez tabletek trafiła- była coś zmęczona, mało zjadła, ciągle w biegu i wpadł znajomy- na następny dzien po prostu zemdlała. Alkohol to fajna zabawa, ale trzeba się pilnowac, bo można się łatwo załatwić i wylądowac w szpitalu.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Ja wpisuje "alkomat online" i korzystam z tego pierwszego co wyskakuje i z tego co Zoska dodała :P Czyli z 2 :P

I wychodzi, że trzezwa będę dopiero jutro Ej no wypiłam dużo? Licze, ze będę jutro mogła prowadzic hahaha

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Meedzik i nie widze twoich fot...
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:53   #3634
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Zośka namęczył się jak nie wiem. Nigdy nie słyszałaś jak osoby trafiają do szpitala? Moja kuzynka nawet bez tabletek trafiła- była coś zmęczona, mało zjadła, ciągle w biegu i wpadł znajomy- na następny dzien po prostu zemdlała. Alkohol to fajna zabawa, ale trzeba się pilnowac, bo można się łatwo załatwić i wylądowac w szpitalu.
Jasne że słyszałam o trafieniu do szpitala, ale tu chodzi tylko i wyłącznie o mieszanie tabsów a alko i tyle.
A Ten przypadek kuzynki, to bez antybiotyku jest. No wiadomo, że ludzie lądują w szpitalu, a to z przepicia, a to bo chory, a tu osłabienie nagłe itp. Spoko, kapuje, już nie muszę mieć przykładów szkodliwości alko przy braniu lekarstw chill!

Stary 2012-09-02, 11:55   #3635
Ladywithweapon
Zadomowienie

Zośka nie dostałaś zaleceń co do odżywania i w ogóle? Skoro masz takie problemy? Może z czasem warto się przejsc do dietetyka z wynikami, żeby doradził.

Mój były miał nagle problemy z żołądkiem- jakas bakteria i musiał brać cos, bo to i tak było na punkcie nerwowym. I mnie badał czy też nie mam tej bakterii, ale nic nie wyszło- powinnam i tak powtórzyć ten test, bo mogła jednak być.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Nie po prostu czasem niektórym to obojętne czy biorą tablekti czy nie biorą :P Tak sobie popisałam :P Wiem, że to rozumiesz i się kontroujesz :P
Stary 2012-09-02, 12:08   #3636
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Zośka nie dostałaś zaleceń co do odżywania i w ogóle? Skoro masz takie problemy? Może z czasem warto się przejsc do dietetyka z wynikami, żeby doradził.
Nie, bo to nie chodzi o dietę, tylko o organizm:/ jakieś pierdoły pogadali i tyle. W październiku się przejdę

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ech... nie mogę zdecydować się, co dać na obiad. Czy te warzywa na parze z kotletami sojowymi, czy same warzywa na parze, czy zrobić zupę groszkową z grzankami...

Stary 2012-09-02, 12:11   #3637
patiuszka
Zadomowienie

No a nie wiem czy wiecie, że bardzo niebezpieczny jest zwykły Apap czyli paracetamol. Można umrzeć od tego, tworzy zabójczą dla wątroby miksturę wraz z alkoholem
I znam przypadki osób, które mają częściową marskość wątroby, chociaż nie są alkoholikami, tylko przez lata stosowały leki nie bacząc na alkohol, mojej koleżanki mama umarła na to - ketonal przewlekle i czasem alkohol
Stary 2012-09-02, 12:11   #3638
zooska
Zakorzenienie

Znowu muszę narobić kopytek i pierogów do mrożenia...ech:/ jeszcze kluski na parze przydałoby się zrobić i zamrozić. Jejku...ale mi się nie chce. Ale ostatnio pustki w zamrażalce, nie ma nawet co na szybko rozmrozić, a rok akademicki się niedługo zacznie i co ja będę na szybko jeść po powrocie z uczelni
Znowu będzie zabawa w pojemniczki na uczelnie. A tu ryż z brokułami w pojemnik, a tu pomarańcz z nektarynką, masa kefirów i maślanek, jak beduin z torbą będę wyglądać

Stary 2012-09-02, 12:11   #3639
meeedzik
Zakorzenienie

Pfff będę trzeźwa dopiero o 19-20 godzinie a teraz mam jeszcze ponad promil
Stary 2012-09-02, 12:14   #3640
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
No a nie wiem czy wiecie, że bardzo niebezpieczny jest zwykły Apap czyli paracetamol. Można umrzeć od tego, tworzy zabójczą dla wątroby miksturę wraz z alkoholem
A tak tak, słyszałam, to puszcza truciznę do organizmu

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Pfff będę trzeźwa dopiero o 19-20 godzinie a teraz mam jeszcze ponad promil
Nie żartuj?! po 4 piwach? Toż to szok Ale Ty drobniutka jesteś i pewnie nie najedzona piłaś, to przez to

Stary 2012-09-02, 12:14   #3641
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Losing najważniejsze, że Ty się dobrze czujesz ze swoją wagą ja miałam to samo, schudłam do 47 kg ciężko było utrzymać, teraz na wadze mam w granicach 49-50 kg i też dobrze czuję się z tą wagą najważniejsze, że jem normalnie a waga się utrzymuje
No własnie ja tak do 52 czuje się ok Teraz mam 51 i jestem zadowolona, no ale idealnie jest 48, bo wtedy mam taki brzuszek jaki mi się podoba No ale jak już pisałam, publicznie już brzucha nie bedę pokazywać więc nie zależy mi aż tak strasznie na niskiej wadze

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Dokładnie-zdrowie najważniejsze.Jeśli masz problemy z jelitami to nie jedź jasne pieczywo

A ja tak kocham kajzerki no ale wiem, wiem
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:21   #3642
zooska
Zakorzenienie

Uciekam

Stary 2012-09-02, 12:22   #3643
Ladywithweapon
Zadomowienie

Boze laski kiedy ja ważyłam 50kg hahaha Nie pamiętam już Zawsze się pocieszam swoją budową- mam jednak duże cycki i biodra- taka typowa budowa ala jabłko. I wcięcie w tali-teraz muszę nad nim pracować, więc trochę pokręciłam hulajhop hahahah Czy jak to się pisze ;p Pamiętam jak kiedyś miałam świra i się co tydzień mierzyłam (byłam w trakcie ćwiczeń) i jak zaczynałam to miałam w cyckach 100... w biodrach miałam ponad 10cm miej a w tali to już w ogóle. Wiec z podstawy swojej budowy jestem zadowolona Tylko teraz ćwiczyć :P

A teraz po piciu, bez śniadania przejechałam 12 km duma hahaha
Stary 2012-09-02, 13:07   #3644
dzaga1989
Zakorzenienie

Like a women, ooo zazdroszka. Ja już bym poszła na weselicho Ale gdzieś nikt się nie hajta, albo TŻ akurat do kogoś nie chce iść (bo w moich kręgach na razie jakoś mało wesel).
Znam, znam Twoje zdanie. Pisałam kiedyś że miałam już grzywkę i byłam jeszcze taka pucułowata i każdy mi mówił że mi ładnie. Teraz pewnie byłoby mi jeszcze lepiej. Ale właśnie boje sie tego całego dbania o nią. Jeszcze muszę to przemyśleć. Do jutra Jak jutro się zdecyduję to ide i robię

Zooska, wiesz, może i śledzę jako tako te nowinki, ale na pewno nie mam takich ciuchów jak te modnisie Wiadomo, że w lupie upoluję czasem coś super, ale nie zawsze to będzie w takim idealnym stanie, nie takie nóweczki prosto z wystaw. Z resztą ja naprawdę walczę sama ze sobą o moją samoocenę. Nie wiem czy byłaś już na forum gdy ja tutaj pisałam że tak naprawdę zbierałam resztki mojej samooceny i próbowałam jakoś dojść do siebie. Czułam się zupełnym bezguściem pozbawionym stylu. Jakby nie blog to byłoby tak dalej. A jednak na blogu wrzucę sobie zdjęcie, zapiszę i jak naprawdę nie wiem już w co się ubrać to odgrzebuję jedną z udanych stylizacji i jakoś tam ruszam do przodu

Naprawdę dziękuję i jest mi naprawdę miło że masz o mnie takie zdanie. To strasznie dużo dla mnie znaczy
Co do surimi, mi właśnie TŻ to podrzucił Nie chciałam nawet tego ugryźć ale wpakował mi to na siłę do buzi i...ojeju Pokochałam surimi!
Dziękuję za opinię o pasztetach. Muszę koniecznie jakiś wypróbować. Taki pasztet pasztet to czasem kupuję na kanapki, ale na pewno sojowy jest 1000razy zdrowszy i nie jest robiony...no wiadomo z czego

Patiuszka, , dokładnie tak jak z tymi lodami Cena jest po prostu podwojona i mało kto zwraca uwagę na fakt że w innym sklepie cena za jeden produkt jest czasem nawet niższa!

Losing, dziękuję
Z tymi kobiecinkami to masz rację. Wypindrzone, torebeczki a'la Birkin lub a'la Chanel Pół litra perfum i idęęęę
Ja też właśnie lubię przede wszystkim ubrać się wygodnie, szczególnie gdy w planach mam wizytę w ciuchlandach. Tam to często trzeba się nieźle gimnastykować podczas mierzenie, szperania między wieszakami, itd. No i z takiego ciucha do centrum często wchodzę lekko rozczochrana, tylko przemykam do łazienki żeby się lekko ogarnąć No i mój ulubiony strój to legginsy, baleriny i taki shirt lub jakaś tunika.

Zooska, masz jakiś dobry przepis na dużą porcję kopytek? Kurde my już robiliśmy chyba z 3 razy i nam za każdym razem kijowe wyszły :/ Albo zbyt leniwe, albo za twarde :/

Idziemy w miasto. Buziole
Stary 2012-09-02, 13:07   #3645
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
No własnie ja tak do 52 czuje się ok Teraz mam 51 i jestem zadowolona, no ale idealnie jest 48, bo wtedy mam taki brzuszek jaki mi się podoba No ale jak już pisałam, publicznie już brzucha nie bedę pokazywać więc nie zależy mi aż tak strasznie na niskiej wadze

A ja tak kocham kajzerki no ale wiem, wiem
Nie wiem jak mnie zrozumiałaś,bo miało być jedź jasne pieczywo-nie ciemne.Jasne jest lekkostrawne i nie obciąża jelit,a i najlepiej nie całkiem świeże,taki z powszedniego dnia
Stary 2012-09-02, 13:18   #3646
Ladywithweapon
Zadomowienie

Jeju Meedzik zobaczyłam twoje fotki przed i po- masakra! Jaka z ciebie laska! Po prostu potrafisz zmotywować :P Długo o to walczyłaś? Ale motywacja ;D choć do takiej wagi zapewne aż nie dojdę :P
Stary 2012-09-02, 13:56   #3647
zooska
Zakorzenienie

Skończyłam uczyć się prionów, na 15 mam do pracy, lecę obiad zrobić.
Mieszanka warzywna odgrzana na parze zmieszana z kostka sojową podsmażoną na patelni z papryką, a poprzednio ugotowaną w bulionie grzybowym

Kończę pracę ok 18.30...mam nadzieję, że się nie przedłuży

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Jeju Meedzik zobaczyłam twoje fotki przed i po- masakra! Jaka z ciebie laska! Po prostu potrafisz zmotywować :P Długo o to walczyłaś? Ale motywacja ;D choć do takiej wagi zapewne aż nie dojdę :P
Noooooo!!! Meeedzik i Monia to normalnie guru odchudzania Obie poszalały, a teraz laski takie, że języka z podłogi zebrać nie można!

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Opiłam się wody z cytryną

Jak smażycie to wybieracie olej (zwykły czy z rzepaku, słonecznika itd), oliwę, margarynę?
Bo ja nie cuduje, zwykły olej albo margaryna, jak mnie było stać, to na oliwie, ale już koniec wypasu^^ Mało używam, staram się nie smażyć w ogóle na tłuszczu, ale teflonu nie mam

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

W trakcie gotowania obiadu wciągnęłam 1 śliwkę
Obiad prosty i szybki, a pyyyyszny Posypałam jeszcze łyżką startego sera i to wszystko, a smażyłam na łyżce oleju
W ogóle to przeczytałam na opakowaniu, ze jedna porcja czyli 30 g kostki sojowej zawiera 6,20 g błonnika Duuużo!

Do pracy wezmę śliwkę i kefir truskawkowy 0% tł

Stary 2012-09-02, 14:07   #3648
sabina000
BAN stały

Tak odpowiednie żywienie i ćwiczenia
Polecam serdecznie ćwiczenia z tej stronki :_)
http://justys-sportmania.blogspot.co...-i-minusy.html
http://justys-sportmania.blogspot.co...im-czasie.html
sabina000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 14:15   #3649
meeedzik
Zakorzenienie

Zoska noo po 4 piwach i po setce wódki ( kielich taki wielki, że na 3 razy piłam ) mi dużo nie trzeba, żeby mieć fajnie ale wczoraj nie byłam na☠☠☠ana, właśnie było tak w sam raz no i zjadłam normalnie wszystkie posiłki, zamiast kolacji pączka

Losing mam tak samo brzuch idealnie wygląda u mnie przy 47-48 kg i wtedy najlepiej się czuję, ale teraz też jest ok, a rozbierać się publicznie nie będę także spoko

Lady dziękuję noo trochę czasu mi to zajęło, bo odchudzałam się w 3 ratach moim pierwszym celem było 58 kg gdy osiągnęłam go, to utrzymywałam wagę przez jakieś 6-8 miesięcy, później było kolejne podejście, udało mi się schudnąć do 51kg, no i ponowne utrzymywanie przez jakiś czas, no i kolejna ostatnia próba była 1,5 roku temu, wtedy startowałam z 53-54 kg i udało mi się osiągnąć 47kg, teraz 2 kg wróciło i jakoś się trzymam. Więc jak widać nie ma tak hop siup, musiałam się trochę natrudzić, ale było warto

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Zoska dziękuję ale Monia to jest prawdziwa motywacja i guru osiągnąć taką figurę po dwóch ciążach
Stary 2012-09-02, 14:19   #3650
Margot85
Wtajemniczenie

zooska co do smażenia to sprawa jest prosta( od lat się tym interesuje no i jeszcze siostra na zajęciach na studiach przebadała w laboratorium ) do smażenia najtaniej i najzdrowiej olej rzepakowy- niby najlepsze kombinacje tłuszczy do smażenia a na zimno oliwa z pierwszego tłoczenia , na niej nigdy nie smażymy nigdy! Jak oliwa do smażenia to tylko te inne rodzaje(uważnie czytać etykiety trzeba niestety) to bardzo ważne jest ja chemikiem nie jestem ale sister już tak więc źródło pewne. Oczywiście jak kogoś stać to olej lniany czy sezamowy też super ale właśnie rzepakowy do smażenia najtańszy a najlepszy właśnie
Stary 2012-09-02, 14:43   #3651
meeedzik
Zakorzenienie

Pisałam z Mureczką kazała przekazać, że niedługo do nas wróci i pozdrawia
Stary 2012-09-02, 14:46   #3652
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
zooska co do smażenia to sprawa jest prosta( od lat się tym interesuje no i jeszcze siostra na zajęciach na studiach przebadała w laboratorium ) do smażenia najtaniej i najzdrowiej olej rzepakowy- niby najlepsze kombinacje tłuszczy do smażenia a na zimno oliwa z pierwszego tłoczenia , na niej nigdy nie smażymy nigdy! Jak oliwa do smażenia to tylko te inne rodzaje(uważnie czytać etykiety trzeba niestety) to bardzo ważne jest ja chemikiem nie jestem ale sister już tak więc źródło pewne. Oczywiście jak kogoś stać to olej lniany czy sezamowy też super ale właśnie rzepakowy do smażenia najtańszy a najlepszy właśnie
Ja do smażenia używam teflonu,lub oleju sezamowego uwielbiam ten zapach.Jeszcze z pestek winogron,ale to raczej do pomidorów i sałatek.Muszę sprawdzic czy da się na nim smażyć
Stary 2012-09-02, 15:27   #3653
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja do smażenia używam teflonu,lub oleju sezamowego uwielbiam ten zapach.Jeszcze z pestek winogron,ale to raczej do pomidorów i sałatek.Muszę sprawdzic czy da się na nim smażyć
Wydaje mi się , że olej z pestek winogron tez się do smażenia nadaje bo kiedyś tam miałam i było wyraźnie zaznaczone , że do smażenia itd. eh a mi się zeszłoroczna oliwa z Chorwacji przypominała ( znajomi w prezencie przywieźli) niby w Polsce też kupuje tą ekstra virgin ale jednak tamta prosto od producenta to inna bajka W sumie to kukurydziany i słonecznikowy olej to tak średnio zdrowy, szczególnie kukurydziany to szit i smażenie na margarynach co do kanapek to zbrodnia ale już np. smalec podobno lepiej , że niby wysokie temp. wytrzymuje - a ja całe życie zero smalcu no ale jak ktoś lubi to jest teraz usprawiedliwiony:rolleyes :

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
A Ty studiujesz logistyke? pewnie już to pisałaś ale wiesz, że ja mam skleroze
Poczytałaś to co u mnie w nagrodę hahaha wariatka

Dobranoc miłej niedzieli gwiazdeczki buziaki
monia ja mam taki system motywowania- co akapit wyduszę z siebie to w nagrodę na wizaż a już jak podrozdział skończyłam i widzę, że jesteś to nagroda podwójna leń jestem a tak lubię Was czytać i pisać z Wami , że się pilnuje z "piśmiennictwem zawodowym". Prace Tż pomagam pisać, że tak to ujme i nic osobiście z zarządzaniem i logistyka nie mam wspólnego- choć jak skończę pisać to będę specjalista
Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Margot, och ja też mam tak samo przed i w trakcie @. Zawsze mam wtedy głupie zachcianki typu siedzieć przez TV lub kompem i serialami i żreć groszki lub jakieś bakalie w czekoladzie - tak żeby dziobać Albo płatki Chocapic czy inne smaczne
Ja mam tak samo z TŻ - nie lubię jak mi łypie zza ramienia na to co do Was skrobię No i najgorsze że o tym blogu nie wie. Nawarzyłam sobie trochę...Bo mogłam mu jakoś wcześniej dać znać że prowadzę blg. Teraz mam go już 1,5 roku i co? Tak nagle mam wyskoczyć że mam ale mu nie mówiłam... A nie chcę żeby się od kogoś dowiedział. A już słyszę że znajomi zaczynają przypadkiem na niego trafiać...
Co do ślubu, my też tak chcieliśmy, ale z kolei ja ciągle chciałam założyć suknięęę, trochę poszaleć. Ale z drugiej strony mam problem, bo przez tą moją "karierę naukową" nie mam nawet przyjaciółek, jedynie lepsze koleżanki. Moja jedyna przyjaciółka zrobiła mnie w jajo parę miesięcy temu Na studiach mam kontakt z dziewczynami, a jakże, ale nie ma spotkań na piwo, itp. Nawet nie wiem kto byłby moją druhną. Z 70 osób które zaprosimy 15 będzie z mojej strony Więc z kim to się weselić I też mam takiego stresa choć to dopiero za rok.
O co do strojenia w CH to się zgadzam- zawsze jak sierota się czuje w takich miejscach Szczególnie w Douglasie mnie baby denerwują bo jak się ubiorę normalnie to mnie olewają i jak chce zrobić dobre zakupy i się poradzić to sama się brylantami obwieszam a jak wiem co chce kupić to normalnie stare adidasy i dżinsy i biorę co chce i się dziwnie przy kasie patrzą Polska to dziwny kraj Z promocjami to też w naszej ojczyźnie trzeba mieć kalkulator w głowie i liczyć żeby się nie dać oszukać
Kochana nie mogę uwierzyć, że taka dziewczyna nie ma choć jednej przyjaciółki od serca Wcale się nie dziwę, że marzysz o tradycyjnym ślubie z suknia piękna ale fakt to organizacyjny horrorek, szczególnie dla perfekcjonistek. A z blogiem to w sumie mała szansa, że się wyda jednak faceci takich rzeczy w sieci nie szukają a nawet jakby to taki sekret to chyba nie kłopot jednak- w końcu nie prowadzisz erotycznej kamerki czy jak to się zwie
Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Łał, brawo Jak mus to mus mówisz...ja jutro mam egzamin z mikto I nie czuję się na siłach
To już jutro??? W takim razie owocnej nocy życzę i chłonności gąbki
Stary 2012-09-02, 16:51   #3654
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak mnie zrozumiałaś,bo miało być jedź jasne pieczywo-nie ciemne.Jasne jest lekkostrawne i nie obciąża jelit,a i najlepiej nie całkiem świeże,taki z powszedniego dnia
No to właśnie zrozumiałam na odwrót A to kamień spadł mi z serca

Dzaga Ja jestem zdania, że jak dziewczyna ładna i zgrabna (jak Ty )
to się stroić za bardzo nie musi bo we wszystkim wygląda ładnie Wiec nawet rozczochranie nie zaszkodzi
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 19:11   #3655
meeedzik
Zakorzenienie

Losing jestem tego samego zdania co Ty taka łądna dziewczyna to we wszystkim fajnie wygląda

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Co tu taka cisza dzisiaj ?????
Stary 2012-09-02, 19:37   #3656
zooska
Zakorzenienie

Margot Ja smażę na rzepakowym właśnie, kiedyś używałam lnianego, bo to bardzo zdrowe tłuszcze, polecają spożywać 2 łyżki dziennie, nawet zamiast masła smarować chleb(konsultacje z lekarzem), a jak napisałam na forum, że smażyłam na lnianym to wywołało to trochę kontrowersji, że absolutnie nie
Ja po rozmowie z lekarzem dostałam takie info i do tego się stosowałam...odwołasz się?

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Pisałam z Mureczką kazała przekazać, że niedługo do nas wróci i pozdrawia
Noooooooooooo...w końcu!!!!

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:

To już jutro??? W takim razie owocnej nocy życzę i chłonności gąbki
Tak Jejku...gdybym ja tej nocy miała gąbkę zamiast mózgu!^^

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1392469/food.html

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Wróciłam z pracy Zjadłam sobie jabłko, kefir, nektarynkę i kanapkę. Teraz cappuccino, pół godzinki odpocznę i do nauki Zaraz ściski porobię, bo potem nie będzie mi się chciało.
W pracy młyn...ludzie na tych festiwalach się taaaaaaaak gubią^^ Jakie miejsce, jaki rząd, a z której strony, a ile części sonaty będzie, a kiedy gra ten, a kiedy tamten, a kto ma solo...bleah!^^

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Nooo...laski,gdzie was wywiało?

Stary 2012-09-02, 19:43   #3657
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Margot Ja smażę na rzepakowym właśnie, kiedyś używałam lnianego, bo to bardzo zdrowe tłuszcze, polecają spożywać 2 łyżki dziennie, nawet zamiast masła smarować chleb(konsultacje z lekarzem), a jak napisałam na forum, że smażyłam na lnianym to wywołało to trochę kontrowersji, że absolutnie nie
Ja po rozmowie z lekarzem dostałam takie info i do tego się stosowałam...odwołasz się?

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Noooooooooooo...w końcu!!!!

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Tak Jejku...gdybym ja tej nocy miała gąbkę zamiast mózgu!^^

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1392469/food.html

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Wróciłam z pracy Zjadłam sobie jabłko, kefir, nektarynkę i kanapkę. Teraz cappuccino, pół godzinki odpocznę i do nauki Zaraz ściski porobię, bo potem nie będzie mi się chciało.
W pracy młyn...ludzie na tych festiwalach się taaaaaaaak gubią^^ Jakie miejsce, jaki rząd, a z której strony, a ile części sonaty będzie, a kiedy gra ten, a kiedy tamten, a kto ma solo...bleah!^^
Lekarz ma racje bo lniany olej zdrowy jest ale fakt właśnie na zimno tylko go spożywać bo źle reaguje na wysokie temperatury i traci właściwości więc na nim smażyć to nie wolno na bank ale czy tu tylko o utratę właściwości prozdrowotnych czy wytwarzają się jakieś substancje toksyczne to siostrę podpytać przy okazji będę musiała. Ale na zimno jak najbardziej, hm mi on średnio zapachowo podszedł ale ciotka moja tak jak Ty mówiłaś właśnie chleb z tym olejem wcina
Stary 2012-09-02, 20:53   #3658
zooska
Zakorzenienie

Buuuuuuu...dlaczego nikogo tu nie ma?! Idę zrobić 300ścisków

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Ale na zimno jak najbardziej, hm mi on średnio zapachowo podszedł ale ciotka moja tak jak Ty mówiłaś właśnie chleb z tym olejem wcina
On jest mega do sałatek
A na chleb też, moja siostra moczy kromkę w tym oleju przez 2 sekundy i normalnie potem smaruje serkiem, kładzie warzywa czy cuś, traktuje to jak masło

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Dżaga Ja robię z tego przepisu i zawsze wychodziły mi bardzo smaczne o dobrej konsystencji

Składniki:
-ok. kilograma ugotowanych i wystudzonych ziemniaków
-szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
-1 jajko
-sól
-ewentualnie przyprawy jakie kto lubi (np. papryka mielona, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie)

Wykonanie:
1. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub praskę i połączyć je z jajkiem i mąką, posolić, ewentualnie dodać inne przyprawy i dokładnie, ale szybko wymieszać.
2. Podzielić na części. Na oprószonej mąką stolnicy toczyć wałeczki grubości dwóch palców, lekko spłaszczyć, kroić ukośne kluski.
3. Wrzucać je do dużej ilości osolonego wrzątku i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia kopytek na powierzchnię.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

300 ścisków zrobione

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Dobra, uciekam się położyć na 10minut a potem do roboty:/

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

20 bardzo szybkich skrętoskłonów (po 20 na stronę).

Stary 2012-09-02, 21:24   #3659
Margot85
Wtajemniczenie

zooska Ty się ćwiczeniami nie wymiguj od dziobania bo Cię wakacje w Bułgarii ominą
A na koncerty też mogłaś wejść i posłuchać ???
Stary 2012-09-02, 21:28   #3660
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

No cisza tu dzisiaj My byliśmy dzisiaj ze znajomymi w pizzy hut później były urodziny CH i byla Sylwia Grzeszczak i Piasek to chwile posłuchaliśmy. Teraz siedzimy z tż pijemy winko i pełen chillout :d Tymczasem powinnam wziąć sie za siebie, bo czuje ze tragedia niedługo bedzie.

Zoska byłam w tesco i du.pa nie widziałam tych masek Bingo chyba, że one nie sa w szamponach i maskach ;/

Kupiłam sobie wczoraj agrafke ćwicze chociaż udziska.

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2012-09-02 o 21:40
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości