|
|
#541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was i trochę Ci współczuję, że widujecie się raz na jakiś czas... To nie jest fajne ani przyjemne (nie oceniam z góry, sama tego doświadczyłam). Najważniejsze, że jesteś silną, kochającą swojego mężczyznę kobietą, no i macie śliczną córcię. Jest boska.
|
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja, wierzę, że sobie dam radę.... moja mama np. już nie hehe ![]() Dziękuję za dobre słowo
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mąż - może kiedyś zmieni pracę i będzie na stałe w domu, kto wie.
|
|
|
|
|
#547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale na pewno sobie dasz fantastycznie radę )
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova - kochana kuruj sie,duzo wypoczywaj i przede wszystkim nie zamartwiaj sie. Ważne że z dzieckiem wszystko ok. Teraz musisz jeszcze o siebie zadbać
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba zamówiła zwykłe legginsy przez allegro, które sa bardzo fajne. I zimowe będą pod koniec września, ale babka zgodziła się uszyć wcześniej ale tylko w większej ilości. Więc Djerba zbiera zamówienia na rozmiar i kolor, coś koło 30 zł będą kosztować.
|
|
|
|
#550 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój kocha teledyski, wszelakie - również te z ciziami, ja to nawet nie kojarzę takiej muzyki, nie moje klimaty. Ale zabiłby mnie śmiechem, gdybym o to pretensje miała - odwrotnie też zresztą. Cytat:
Ano. Dlatego zwyczajnie się nie opłaca, bo za (o nowym piszę) 1500zł masz naprawdę świetny wózek 3in1, a sama spacerówka może więcej kosztować... Bo taka, która nadaje się dla maluszka to np.: http://allegro.pl/super-wozek-spacer...573991663.html nowość jakaś, nie widziałam nigdzie http://allegro.pl/x-lander-xq-obraca...593918279.html http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-2...585126930.html Cytat:
O 8 wyjdę, śniadanie o 9 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W takich chwilach to ja sobie zawsze myślę: jak ja byłam mała (przypominam: mam wiecznie młode 33 lata ) to moja mama miała taki raj na ziemi:-pieluchy tetrowe 40 sztuk, do gotowania co 2 dni -mleko w proszku niebieskie, które trzeba było gotować 30 minut i się grudkowało -męża złodzieja i damskiego boksera, któego skutecznie udało się pozbyć dopiero gdy miałam 2,5 roku -brak telefonu -kiepską komunikację miejską + konieczność dojazdów do pracy -rządzącą się babcie, która była jednocześnie chora poważnie -gdy osiągnęłam azarąbisty wiek 2 lat - stan wojenny I patrząc na powyższe - to co, nie dasz DZISIAJ rady sama, z 2 dzieci? ![]() Cytat:
![]() To ja też chcę - poproszę czarne, L, ale jakby była opcja na wzrost 156cm... bo skoro i tak szyć będzie, to może zrobi ciut krótsze? ![]() --------------------------- Dorotka mi z pęcherza trampolinę sobie zrobiła
|
||||||||
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja tez chce! Na pewno czarne, podejrzewam, ze M. Ale w koncu beda szyte czy rozmiary standardowe? |
|
|
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mąż...wiesz..studiował na AM i ma ambicje dojść do stopnia kapitańskiego...a jest bliżej niż dalej, więc na pewno nie ma szans na zmianę pracy...ale może kiedyś znajdzie spółkę, gdzie będzie pływał 4/4tyg...to już by było idealnie
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
A te legginsy to się pojawią jeszcze później, planowo, to nie jest jednorazowe przedsięwzięcie, tak???
Też bym się pisała, ale właśnie teraz niekoniecznie. Lenova: Zdrówka! Widać jednak lepiej dmuchać na zimne i przy jakichkolwiek bólach jechać na IP.... Ja mam jakiś dzień "lękowy" dzisiaj, że nie dam sobie rady, nie będę fajną mamą i po ciąży zamiast brzucha zostanie mi wisząca skóra do kolan Walnijcie mnie! Malutki mógłby się bardziej poruszać, dzisiaj go bardzo mało czułam, a od razu byłoby mi lepiej. |
|
|
|
#554 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36283787]No proszę cię
![]() Mój kocha teledyski, wszelakie - również te z ciziami, ja to nawet nie kojarzę takiej muzyki, nie moje klimaty. Ale zabiłby mnie śmiechem, gdybym o to pretensje miała - odwrotnie też zresztą. Ano. Dlatego zwyczajnie się nie opłaca, bo za (o nowym piszę) 1500zł masz naprawdę świetny wózek 3in1, a sama spacerówka może więcej kosztować... Bo taka, która nadaje się dla maluszka to np.: http://allegro.pl/super-wozek-spacer...573991663.html nowość jakaś, nie widziałam nigdzie http://allegro.pl/x-lander-xq-obraca...593918279.html http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-2...585126930.html Różnie, widziałam i zżółknięte i nie. O 8 wyjdę, śniadanie o 9 ![]() Ja robiłam sama z siebie. Zrób sobe tsh, ft3 i ft4 (skierowanie i tak tylko na tsh byś dostała), to nie są jakieś masakryczne ceny. Robiłam, bo koleżanka źle się czuła, miała też plamienia, i kazali jej zrobić - no i wyszło średnio, leki brała. A badanie moczu i krwi to na każdą wizytę powinno być. Bo infekcja może być utajona. ojjjjj leż i odpoczywaj Dasz radę, no proszę cię W takich chwilach to ja sobie zawsze myślę: jak ja byłam mała (przypominam: mam wiecznie młode 33 lata ) to moja mama miała taki raj na ziemi:-pieluchy tetrowe 40 sztuk, do gotowania co 2 dni -mleko w proszku niebieskie, które trzeba było gotować 30 minut i się grudkowało -męża złodzieja i damskiego boksera, któego skutecznie udało się pozbyć dopiero gdy miałam 2,5 roku -brak telefonu -kiepską komunikację miejską + konieczność dojazdów do pracy -rządzącą się babcie, która była jednocześnie chora poważnie -gdy osiągnęłam azarąbisty wiek 2 lat - stan wojenny I patrząc na powyższe - to co, nie dasz DZISIAJ rady sama, z 2 dzieci? ![]() DJERBA ![]() To ja też chcę - poproszę czarne, L, ale jakby była opcja na wzrost 156cm... bo skoro i tak szyć będzie, to może zrobi ciut krótsze? ![]() --------------------------- Dorotka mi z pęcherza trampolinę sobie zrobiła [/QUOTE]Heheheh no dam dam sobię radę dam ![]() Ouk, jutro będę pewnie coś wiedziała od tej babeczki odnośnie legginsów. ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
A na to odpowiedzi już nie znam ale myślę, że się pojawią..---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- jutro będę wszystko wiedzieć. |
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Derejba - ja poproszę czarne rozmiar m
|
|
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja wam najlepsze napiszę: nie dość, że będziecie słyszały że źle robicie, to jeszcze każda radząca osoba da wam inną radę na ten sam temat
Od razu radzę nabrać dystansu i słuchać swojej intuicji, pediatry (jeśli macie zaufanego) albo pisać i radzić się tu, w wątku.
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dzis dzien pt. "nie mamy, gdzie mieszkac; nie znajdziemy fajnego mieszkania do kupienia (ew. wynajecia), wyladujemy pod mostem" [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36284788]Dziewczyny, ja wam najlepsze napiszę: nie dość, że będziecie słyszały że źle robicie, to jeszcze każda radząca osoba da wam inną radę na ten sam temat Od razu radzę nabrać dystansu i słuchać swojej intuicji, pediatry (jeśli macie zaufanego) albo pisać i radzić się tu, w wątku.[/QUOTE]O, to z pewnoscia! ![]() Rozumiem, ze pozniej przeniesiemy sie z poczekalni do innego miejsca i bedziemy wszystko razem przezywac?
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Haaa, czyli po prostu takie "myślowki" na różniaste tematy to specyfika kobiet, a w ciąży narasta jeszcze bardziej?Oby!
|
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
Djerba w takim razie dla mnie będzie M czarne.
Debrah ja też mam takie myśli czasem, ale to normalne dla kobiet w ciązy. Ale napewno będziemy najlepszymi mamami na świecie i wszystkie potrzeby maluchów bedziemy wyczuwać instynktownie ![]() Co do dobrych rad ja już je słyszę, i tak właśnie jest że ile osób tyle rad na ten sam temat. Najlepiej słuchac jednym uchem a wypuszczać drugim ![]() Dzięki dziewczyny za dobre słowa i troskę, leżę i się nie ruszam. Na szczęscie mam kochającego męża który bardzo mi pomaga. Od razu człowiekowi lżej na duszy, i do tego Maleństwo mamusie kopie |
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak mialam ale mi przeszlo - zwlaszcza jak zaczelam teraz szukac mebelkow, wiem jak ustawie sypialnie, po tym polowkowym jestem tak niemozliwa optymistka i w koncu zaczelam sie cieszyc ciaza
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie Lady
![]() Ja się cieszę bardzo z ciąży, czasem mnie po prostu dopadają lęki, bo zauważyłam taką dziwną rzecz - ludzie, z otoczenia najwięcej mówią o minusach a nie o plusach ciąży i macierzyństwa. Mam czasem wręcz poczucie, że straszą. Nieprzespanymi nocami, straconą figurę, zaniedbanym wglądem, brakiem czasu dla siebie, ciągłym płaczem dziecka ( małe jest, i powiedzieć nie powie, to chyba normalne, że płacze) i ogólnie trudami wychowania...zamiast się..po prostu cieszyć i wesprzeć. Najbliższe osoby cieszą się razem ze mną, ale rozmawiałam ostatnio z rodzicami 4 latka i takim jakimś..marazmem od nich powiało, na zasadzie : "nic już nie będzie jak było, przygotuj się na to na to i na tamto" - wszystko takie jakieś.. w negatywnym kontekście. Trochę tego nie rozumiem. Nikt nie rodzi się rodzicem, więc jest to TRUDNE, będą trudności na wielu płaszczyznach, ale gdzie oprócz tego jest jeszcze radość z malucha?? Jak się decydujemy na dziecko to bierzemy pod uwagę te wszystkie problemy chyba, a przynajmniej tak sądzę. Dziwnie mi się tego słuchało jak koło nas biegał piękny, inteligentny mały mężczyzna - ich synek. |
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się boję, też mnie dopadają lęki, bo na razie nie do końca wyobrażam sobie moje życie z dzieckiem - życie, które do tej pory było życiem młodziutkiej dziewczyny, skupiającej się na swoim hobby, swoim ukochanym i innych, raczej lekkich rzeczach - teraz będzie życiem młodej matki. Myślę, że każda z nas, która spodziewa się pierwszego dziecka, ma przemyślenia tego typu. Bo tego nie da się zobrazować, wyobraźnia nie działa aż tak dobrze, zwłaszcza, że każde dziecko jest inne i nie przewidzimy, czy będzie płaczliwe i marudne, czy raczej ciche i spokojne. Ale nie ma co czarno na to patrzeć - bo pomyślcie, w brzusiu każdej z nas jest mały człowieczek, który już teraz jest zależny najbardziej od nas... Za rok o tej porze będziemy się śmiały z naszych rozterek, zakochane najbardziej, jak tylko można, w swoich dzieciach. Ps. Ciążowe hormony też mają tutaj dużo do gadania, pamiętajcie, że to one najbardziej odpowiadają za huśtawki nastroju.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-02 o 23:20 |
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że Mały będzie miał trudniej niż ja, będzie się bał bardziej ode mnie, wrzucony w obcy świat, całkowicie zależny ode mnie. Staram się mieć takie podejście, że np. te nieprzespane noce i tak dalej, są normalnym etapem, przez który trzeba przejść i, który mija. I, że przede wszystkim to będzie moje ukochane dziecko, które ani trochę nie robi mi na złość, tylko jest na takim a nie innym etapie rozwoju i go trzeba wesprzeć, pomóc przez to jakoś wspólnie razem przejść Na sielankę się nie nastawiam - zdaję sobie z wielu rzeczy sprawę i może właśnie dlatego będzie mi je jakoś łatwiej przyjąć. Ale cieszę się przede wszystkim z tego, że poznam co to znaczy największa z miłości - miłość mamy do dziecka, i dziecka do mamy Dziwi mnie tylko, że kurczę ludzie mają takie podejście, muszą być strasznie sfrustrowani, skoro jedyne co z siebie wylewają kiedy mówią o dziecko to te negatywy właśnie. |
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wczoraj pierwszy raz poczułam pod ręką ruchy dziecka U nas jest taka mgła, że nie widać nic na odległość 20 metrów !!! A jutro jadę na usg połówkowe !! Już nie mogę się doczekać ![]() ![]()
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa u mnie pogoda b.ładna szkoda ze juz wrzesień, zaraz spadną liscie itd. Hej laski, uffffff, wstałam w dobrym humorze więc lepiej niech tak zostanie hehe Szaja- ta nowość, ta spacerówka, ciekawa nawet ;] Aaaaaaa no i witam w 23 TYGODNIU czyli 6 MIESIĄCU !!
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
U mnie weekend minął szybko... za szybko, mógłby jeszcze potrwać W sobotę sprzątanie domku, urodziny znajomej (która też jest w dwupaku) a niedziela - oj czyste lenistwo
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
wyspana wypieszczona przez małżonka ![]() wiecie co? on by teraz mógł co pół godziny.......... ja pierdziu............. ale przeciez tak łatwo nie ulegam bo bym chyba rozkrakiem chodziła u mnie mgła, że oko wykol, nie widac domu sąsiada po przeciwnej stronie drogi....... niby ma byc pózniej ciepło, ale uwierzę jak zobacze ![]() a mam tyle prania, że się już w koszu nie miesci- ale twardo czekam na ładną pogodę Delicjanko- można powiedziec, że idziemy łeb w łeb ![]() Djerba- tak jak napisała Szaja- na pewno dasz rade! przy dzisiejszych rozwiązaniach technicznych i możliwościach da się wszystko- pomyśl jak nasze mamy musiały babrac się z gotowaniem pieluch czy zdobyciem jakiegokolwiek ciuszka..... moja po zakupy dzieciowe jezdzila spod kielc do katowic,a potem- gdyby nie to, że dziadek pracował w sortowni ciuchów dla pck chyba to nie wiem, czy nie latałabym boso i nago łał
|
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
bokeh - gratulacje wielkie zaręczyn
![]() ![]() djerba - ja jestem pewna, że dasz sobie radę jestem silną, fajną babką
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Ogarnę się i zmykam na badania - ale jestem głooodna Mam nadzieje ze nie będzie kolejki....Ja też witam się w 23 tygodniu czyli w 6 miesiącu!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

a teraz czekam na 5 serię "Czasu honoru" 
ja, wierzę, że sobie dam radę.... moja mama np. już nie hehe

chciałam przeczekać ale siedzielismy tam z 30 min wiec mąż zadzwonił po pogotowie i jak oni mnie zabrali to mąz pojechał po rodziców i później wszyscy zjawili sie w szpitalu.