|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Isia zazdroszczę badan i widoków
![]() Banka oj możesz za parę dni być radosna, możesz skoro coś się tam lekutko przebija ...
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Mężczyźni nie biorą kwasu foliowego.Mój TŻ łykał właśnie Salfazin, ja przez pewien czas łykałam kwas foliowy,wiesiołek i duphaston.Ale chyba nie działało bo zaszłam wtedy kiedy odrzuciłam to w cholerę bo zdenerwowałam się że nic z tego łykania nie wychodziło.
|
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
banka26 chyba możemy Ci już mówić Mamusiu ! Ale powtórz test jeszcze z porannego moczu i czekam na wyraźniejszą drugą kreskę
Gratulacje!Maru rozkręca się @? pisz ! Witam pozostałe dziewczyny I nowe staraczki Kurde wczoraj cały dzień leczyłam kaca pomógł mi dopiero drineczek, z mamuśką moją sobie strzeliłyśmy wieczorem martini ze spritem i wtedy dopiero odżyłam czemu nie wpadłam na to wcześniej?Coś męczą mnie nerki, napieprzają mnie jak nie wiem! Pije ostatnio sok żurawinowy, ale taki prawdziwy, apteczny (10zł za 250ml!) i chyba on mnie 'czyści' z tego całego syfu.. A dziś nad ranem z Tż trochę pofiglowaliśmy oczywiście się nam zapomniało i było bez zabezpieczenia do końca.. A póki się nie doleczę to nie powinno tak być, bo jak tu będzie fasoleczka a mi przyjdzie antybiotyki brać?
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, na razie cisza.
Ale zawsze tak mam - plamienie z rana, potem cisza, a na 2 dzień @. Więc czekam. Sorki, że dziś tak jakoś nie piszę, ale mam gorszy dzień PMS chyba po prostu ![]() Zresztą kupa roboty w mieszkaniu i nic mi się nie chce.
|
#1206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
WIDAĆ GOŁYM OKIEM TĄ DRUGĄ KRECHE, GRATULACJE!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Laski ja jestem wykończona po tym weekendzie więc odezwę się jutro po pracy. Zmykam do Tż, dziś idziemy szybciutko spać. ![]() Miłego wieczoru
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. wujek Google nie gryzie
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
PARTYTURA - u mnie generalnie najgorzej z testosteronem ale inne hormony tez mam podwyzszone jednak nazw nie pamietam...
BANKA26- tez widze kreche!!! : Dziewczyny a jak to jest z ta szyjka macicy?? Gdzie i kiedy powinna sie znajdowac?? Ja obecnie biore Agnus castus do owu i czuje sie lepiej po nim i mam tez krotsze cykle... Wczesniej dochodzily nawet do 50 dni... ![]() A co do testow to nie zawsze wychodza!!! Ja testowalam bedac w ciazy w 45 dniu cyklu i dalej wychodzily ujemne!! Ginol stwierdzil, ze czasami tak bywa... Ja czekam z niecierpliwoscia do srody i bede robic test-jesli nagatywny to ide sobie tatuaz zrobic!! Inaczej zwariuje!! ![]() Milego wieczoru!! |
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
hej..
Ja też gdzieś czytałam że mężczyznom jest zalecany kwas foliowy, ja swojego chcę przekonać do witamin ale jakoś trudno. U mnie nadal cisza, jedynie boli mnie żołądek. Cykle mam 31 dniowe zazwyczaj ale zdarzało się i 38 dni. Mam już 1 córkę (z miesiąca miodowego ha ha) i 1 poronienie za sobą. Bardzo pragniemy drugiego dziecka a to okazuje się nie takie proste. Gratuluje wszystkim zafasolkowanym mamusiom |
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Banka26 -widac, widac!! 2 krechy!! Rob ponownie jutro z samego rana a na pewno bedzie 100 % fasolka!!
Partytura- ja mam najwiekszy problem z testosteronem ale reszty dokladniej niewiem bo zakopalam list z NHS gleboko... Teraz od 3 mies biore agnus castus i jest coraz lepiej!! Cera mi sie poprawila a najwazniejsze , ze cykle sie powolutku skracaja! Poprzednio byly pomiedzy 34-55dni. Ostatni byl 30!! A do dziewczyn ktore testuja i maja negatywne wyniki- ja bylam w ciazy i wiedzialam, ze jestem ale testy wychodzily negatywne do 45 dnia... Z roznych powodow cykl moze sie opuznic albo po prostu jak to moj ginol stwierdzil roznie bywa z nami kobietkami i czasami poziom hormonu jest zbyt niski. A jak to jest z ta szyjka macicy?? Warto obserwowac?? I pomaga w czyms?? |
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Banka26 -widac, widac!! 2 krechy!! Rob ponownie jutro z samego rana a na pewno bedzie 100 % fasolka!!
Partytura- ja mam najwiekszy problem z testosteronem ale reszty dokladniej niewiem bo zakopalam list z NHS gleboko... Teraz od 3 mies biore agnus castus i jest coraz lepiej!! Cera mi sie poprawila a najwazniejsze , ze cykle sie powolutku skracaja! Poprzednio byly pomiedzy 34-55dni. Ostatni byl 30!! A ja mam plan , ze jesli nie jestem w ciazy to sobie mam zamiar tatuaz malutki zrobic ... Zobaczymy co z tego wyjdzie!!
|
|
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
widzicie cos tam?? poszerzyla sie jakos teraz ta jasna kreseczka
[/QUOTE]Banka26 -widac, widac!! 2 krechy!! Rob ponownie jutro z samego rana a na pewno bedzie 100 % fasolka!! Partytura- ja mam najwiekszy problem z testosteronem ale reszty dokladniej niewiem bo zakopalam list z NHS gleboko... Teraz od 3 mies biore agnus castus i jest coraz lepiej!! Cera mi sie poprawila a najwazniejsze , ze cykle sie powolutku skracaja! Poprzednio byly pomiedzy 34-55dni. Ostatni byl 30!! A ja mam plan , ze jesli nie jestem w ciazy to sobie mam zamiar tatuaz malutki zrobic ... Zobaczymy co z tego wyjdzie!!
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Partytura- ja mam najwiekszy problem z testosteronem ale reszty dokladniej niewiem bo zakopalam list z NHS gleboko... Teraz od 3 mies biore agnus castus i jest coraz lepiej!! Cera mi sie poprawila a najwazniejsze , ze cykle sie powolutku skracaja! Poprzednio byly pomiedzy 34-55dni. Ostatni byl 30!! A ja mam plan , ze jesli nie jestem w ciazy to sobie mam zamiar tatuaz malutki zrobic ... Zobaczymy co z tego wyjdzie!!
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale miałas przeboje![]() mój lykal L-karnitynę, Androvit, Koenzym @10 i Witaminę E. To wszystko kazala mu brać moja ginka. Po pół roku wyniki z bardzo kiepskich naprawdę poprawiły się na niezłe
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór laski
![]() Ja miałam dzisiaj skopany dzień. Od rana ciągle coś. Ufff dobrze,że ten dzień się już kończy. A jutro szkoła...Aż się boję. Mój starszak od jutra jest pierwszoklasistą, a ja chyba mam większego stresa od niego ![]() Dzieci wykąpane,obstrzygłam im włoski,poobcinałam pazurki. Kolacje zjedli i w łóżkach leżą. Najgorsze jest to,że nie mam w co się ubrać jutro:/ Tzn mam ale nie wiem czy nie będzie za elegancko??? Na 8 rano do kościoła,później na rozpoczęcie roku do szkoły więc wypadałoby ładnie się prezentować na takie uroczystości. Tak więc powiedzcie mi kochane: czy sukienka taka prosta,elegancka do kolan,żakiecik czarny na krótki rękaw i buty na małym obcasie to będzie ok???
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie szkolnego mam jednego syna ![]() Drugi 4 latek siedzi ze mną w domu,ponieważ na prywatne przedszkole nas nie stać, a do państwowego dostanie się pod warunkiem,że oboje rodzice pracują. A ja nie pracuję:/ Ale od przyszłego września młodszy idzie już do zerówki jako 5 latek bo taki wszedł obowiązek. Więc jeszcze ten rok przesiedzi ze mną,a do szkoły zdąrzy się nawstawać ![]() A co do stresu to żebyś wiedziała, to już 1 klasa! ![]() I tak teraz siedziałam i wkładałam okładki na książki i zastanawiałam się kiedy mi ten syn tak usrósł??? Ktoś mi powie? bo ja nie wiem
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze. Czyli masz dwóch chłopców?
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Łooojej ja też widzę!
Tez bym taką chciała ;P również myślę że można już gratulować ![]() Cytat:
![]() 37 dc to już sporo, może się udało? ![]() Cytat:
ale nic stranonego - kolejny cykl czeka!!! ![]() Maru też trzymam kciuki, puki nie rozkrecila sie @ jeszcze nie wszystko przesadzone... ja mam dzis 21 dc i nadal mam od czasu doczasu boląco-kłujące bóle jajnika, prawego zreszta, ale ten taki "ból" brzucha jak przed okresem chyba troche odpuscil, poza tym chyba nic wiecej narazie, sie zobaczy...
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-09-02 o 21:11 |
||
|
|
|
#1220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
To ja bym kontynułowala przytulanie chociaz do 26 dc albo caly cykl hehe napewno wyjdzie .... cholera ze nie ma recepty na blyskawiczne zajscie w ciaze...chociaz moj TZ dzisiaj powiedzial ze jak rzeczywiscie bedzie fasolka , to moge do niego ogier mowic heheh ze za pierwszym razem sie udalo, i mowil ze jak cos to mam kolezankom powiedziec ze jak cos to moze sluzyc pomoca...hihih żarcik oczywiscie heheh
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odbyłam rozmowę z tżem i od dziś zaczęliśmy działać
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Banka Ty niedowiarku!!!
No jak CI mówimy,że są II kreski to są. To nie jest cień cienia jak u mnie,że widać tylko pod światło. U ciebie są II legalne kreski. A na teście pisze,że odcień testowej zależny jest od stężenia poziomu hormonu HCG. Także powtórz jutro i już.![]() Vanessa tak mam 2 łobuzów
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Banka ja też widzę drugą krechę nie ma co na bank mamusiu
![]() My nie dawno wróciliśmy od cioci i wujka posiedzieliśmy i pogadaliśmy troszki i niedziela nam bardzo miło upłynęła ![]() Jutro od nowa eh jak ja nie lubię poniedziałków choć do pracy nie chodzę |
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to teraz dziewczynka by ci się przydała mój Tż chce Leona
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leon, cudowne imię dla tża!
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, moja koleżanka urodziła w lipcu Leosia, a tż już ze 2 lata mówi o Leonie, gorzej jak bedzie Leonka
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tylko nam tak sie spodobalo ![]() a Leonia? Leokadia - Lodzia... chyba jednak Leon lepsze
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-09-02 o 22:18 |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde coś mi wizaż nawala ..
Napisałam, że mi się Leon podoba najwyżej przeczytacie to ze 3 razy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

pomógł mi dopiero drineczek, z mamuśką moją sobie strzeliłyśmy wieczorem martini ze spritem i wtedy dopiero odżyłam

PMS chyba po prostu 

Ale miałas przeboje

dla tża!