Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2288 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-02, 23:08   #68611
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

dzięki za odpowiedzi w sprawie czesania kusi mnie ich nie-czesanie, zwłaszcza, że ja je rozczesuję grzebieniem pomiędzy spłukaniem odżywki/maski, a nałożeniem odżywki b/s i mam wrażenie, że się wtedy prostują... choć rok temu dostałam taki opiernicz od fryzjera za nierozczesywanie włosów, że nie wiem, czy się odważę

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 23:14   #68612
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi w sprawie czesania kusi mnie ich nie-czesanie, zwłaszcza, że ja je rozczesuję grzebieniem pomiędzy spłukaniem odżywki/maski, a nałożeniem odżywki b/s i mam wrażenie, że się wtedy prostują... choć rok temu dostałam taki opiernicz od fryzjera za nierozczesywanie włosów, że nie wiem, czy się odważę
Też tak miałam, że się prostowały, gdy czesałam po spłukaniu d/s. Gdy rozczesuję, gdy odżywka jest na włosach, to skręt potem zostaje utrzymany, a włosy są rozczesane.

Martek_, mnie najbardziej cieszy pseudo zawijas. Z przodu ładnie nawet te falki wyglądają, z tyłu gorzej, ale co tam.
Dziękuję
Stary 2012-09-02, 23:28   #68613
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Też tak miałam, że się prostowały, gdy czesałam po spłukaniu d/s. Gdy rozczesuję, gdy odżywka jest na włosach, to skręt potem zostaje utrzymany, a włosy są rozczesane.
no to może to jest ta metoda i kompromis, którą powinnam zastosować

w ogóle dziewczyny, dzisiaj nakarmiłam włosy Kallosem z miodem i olejem rycynowym + pierwszy raz w życiu użyłam żelu i włosy natychmiast lepiej zareagowały nie jest to jeszcze szał ciał (co widać po zdjęciu, bo z tyłu został mi niewystylizowany ogon, muszę się jeszcze chyba tego nauczyć ), ale w porównaniu z włosami sprzed tygodnia (gdy nie dostały stylizatora, a maska była saute) JEST RÓŻNICA.

1sza focisza - tydzień temu, 2ga -dziś

btw, jeśli popełniam ogromne faux pas wstawiając w ten wątek zdjęcia, uprzedźcie mnie proszę o tym wiem, że miejsce na zdjęcia jest w 'Pochwalmy się włosami', ale ja jeszcze nie mam się czym chwalić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hery.jpg (102,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-09-02 21.48.09.jpg (108,2 KB, 63 załadowań)

Stary 2012-09-02, 23:45   #68614
horgen
Raczkowanie

ja czeszę tylko mokre, po wszystkich odżywkach i ostatnim płukaniu, w suche nigdy nie wkładam grzebienia

Przypadkowo znalazłam mam nadzieję cudo do moich włosów, choć to dopiero pierwsze użycie mam nadzieję, że dalej będzie podobnie. Wyjechałam na tydzień do rodziców i zapomniałam o olejkach do włosów, ale przypadkiem wpadł mi balsam do stóp w ręce, skład był obiecujący, a efekt ... dawno nie miałam takich loczków i zero puszących się kosmyków. Jak tylko dorwę aparat to je obfotografuję.
Obawiam się tylko o ważność balsamu, bo w domu nikomu nie przypadł do gustu i stał zapomniany, ale skoro na razie zadziałał to chyba nie mam się czym martwić

http://www.chainbridgehoney.co.uk/pr...asp?ProdID=420

Dziewczyny, a czy ten żel mrożący, czuć w jakikolwiek sposób na głowie? czy mrożący jest tylko z nazwy?

deszczowypies
widać poprawę ale widzę, że Twoje włosy podobnie jak moje nie chciały się kręcić od spodu. Zawsze spod spodu na plecy opadały 2-3 proste kosmyki, które wyglądały u mnie najbardziej zdrowo, a jednak ciągle się prostowały i nie wiem czemu, ale zawsze trudno zakręcały.

Edytowane przez horgen
Czas edycji: 2012-09-02 o 23:50
horgen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 23:51   #68615
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez Racuszek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, a jak już przychodzę, to z problemem
mam wrażenie, że wszystkie wizażowe hity, które na sobie testuję, przeciążają mi włosy. Garnier AiK nie sprawdza się jako d/s, isana z babassu jako myjadło przetłuszcza włosy naprawdę mocno. Co innego byście mi poleciły z odżywek do mycia? Myślałam nad jakimś pottersem. Facelle również niezbyt mi podeszło, włosy są po nim dziwne, jakieś sztywne i splątane.
A może spróbuj którąś z masek Scandica? Ja testowałam na sobie Water Mask i Coco Mask i na moich włosach były całkiem okej, mam jeszcze chęć wypróbowania bananowej maski do mycia, ale nie chcę im co chwila zmieniać czegoś. Dotychczas bananowej użyłam jako bazy do maski i pachnie bosko, nawet po spłukaniu mi włosy pachniały
Stary 2012-09-02, 23:52   #68616
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy ten żel mrożący, czuć w jakikolwiek sposób na głowie? czy mrożący jest tylko z nazwy?
Mrożący nie mrozi. Ale „zamraża” fryzurę — jest naprawdę mocny
Stary 2012-09-02, 23:58   #68617
horgen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
aaa... obawiam się, że może trochę sklejać, ale nie mogę używać tylko lnianego, choć początkowo miałam taki zamiar, więc przyjrzę mu się w sklepie.

Jeśli taki laik, jak ja ugotował żel za pierwszym razem i przeleciało wszystko bez problemu, to i Wam się musi udać
Z tym, że u mnie nie jest to typowe sitko tylko coś takiego. Dziurki ma na tyle małe że ziarenka nie przelatują.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (11,2 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-09-03, 00:01   #68618
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
aaa... obawiam się, że może trochę sklejać, ale nie mogę używać tylko lnianego, choć początkowo miałam taki zamiar, więc przyjrzę mu się w sklepie.
Mrożący może nawet dość mocno skleić włosy… Może najpierw wypróbuj jakiegoś delikatniejszego żelu? Np. jakiejś Bielendy?
Stary 2012-09-03, 00:02   #68619
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
oj jest mocny, ale za to go uwielbiam

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 00:05   #68620
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Przypadkowo znalazłam mam nadzieję cudo do moich włosów, choć to dopiero pierwsze użycie mam nadzieję, że dalej będzie podobnie. Wyjechałam na tydzień do rodziców i zapomniałam o olejkach do włosów, ale przypadkiem wpadł mi balsam do stóp w ręce, skład był obiecujący, a efekt ... dawno nie miałam takich loczków i zero puszących się kosmyków. Jak tylko dorwę aparat to je obfotografuję.
Obawiam się tylko o ważność balsamu, bo w domu nikomu nie przypadł do gustu i stał zapomniany, ale skoro na razie zadziałał to chyba nie mam się czym martwić
to prawie jak ten sławetny krem do rąk z Biedry, jak widać przeznaczenie kosmetyków jest mocno umowne

Cytat:
deszczowypies
widać poprawę ale widzę, że Twoje włosy podobnie jak moje nie chciały się kręcić od spodu. Zawsze spod spodu na plecy opadały 2-3 proste kosmyki, które wyglądały u mnie najbardziej zdrowo, a jednak ciągle się prostowały i nie wiem czemu, ale zawsze trudno zakręcały.
dzięki to najwyżej ten jeden prosty ogon będę zawijała na lokówkę czy coś, jakoś go poskromię

Stary 2012-09-03, 00:07   #68621
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Kochane, ratujcie jakimś patentem na wypadanie!
Nie podoba mi się ilość włosów, która dzisiaj wylazła przy czesaniu

W ogóle, czy to możliwe, żeby BD mnie podrażnił, chociaż stosuję go już prawie rok i wcześniej nie było z tym problemu?
Stary 2012-09-03, 00:11   #68622
horgen
Raczkowanie

Cytat:
Mrożący może nawet dość mocno skleić włosy… Może najpierw wypróbuj jakiegoś delikatniejszego żelu? Np. jakiejś Bielendy?
chciałabym coś "zdrowego", ale jak mam wyhodować eko siano za nie eco pieniądze, to chyba poszukam sprawdzonych żeli na forum i się na coś zdecyduję, a Bielenda i Isana rzuciły mi się w oczy
Stary 2012-09-03, 01:35   #68623
Ignis00
Raczkowanie

Cześć
U mnie dziś suchar dziwny więc jutro maska nawilżająca, mam zamiar dodać do niej zmielonego świeżego ogórka Zobaczymy co wyjdzie
Ja swoich nie czeszę tylko rozkładam palcami aby zrobić coś przypominającego przedziałek po boku, ale jest zbyt krzywe jak na przedziałek

deszczowypies taki ogonek może Ci się robić od złego ułożenia w plunkingu, czyli tej akcji z t-shirtem ( -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=25 ). Mi się tak prostowały boki. Idea plunkingu polega na tym, aby włosiska w nim się zgniotły jak harmonijka bo wtedy się nie wyprostują i mi włosy na czubku głowy się tak zgniatały i był baran a te po bokach układały się pod koszulką na proste i przez to się wyprostowywały, może Twój ogonek też się układa prosto?
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 07:11   #68624
agulaaaa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny przychodzę z małym zapytaniem muszę wybrać się do fryzjera na podcięcie końców i jak najlepiej, żeby cięła? niech mi zmoczy i wilgotne tnie czy jak? bardzo proszę o rady po lecie konieczne jest podcięcie 2-3 cm
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 07:57   #68625
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Mam taki specjalny grzebień z grubymi, szerokimi zębami i bez problemu czesze na mokro Dałam zdjęcie w załączniku. Podobno dobre są też drewniane.
to właśnie drewniany jest dobry, gdzieś czytałam, ze plastikowe grzebienie miewają nierówne powierzchnie, bo może uszkadzać włos

Czy niebieski olejek z babydream ma rumianek w składzie?

I mam pytanie co do indyjskich olejków, co myślicie na temat kokosowej vatiki albo amli ? ? czy któraś kręconowłosa używa? jak te olejki sprawdzają się na falowanych i kręconych włosach?

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:18   #68626
Majka1503
EDUkator

Mi dziś ładnie ugniotły się lnianym, nie chciałam już ich miętosić mrożącym, ale lniany za słabo trzyma, to w butelce ze spryskiwaczem rozrobiłam mrożący z wodą i spryskałam włosy

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:25   #68627
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Oj, żel mrożący mnie skleił i podsuszył włosy, ale być może robiłam coś nie tak, ale jest naprawdę mocny

Pytanie mam teraz raczej do falowłosych (kręcone również mogą odpowiedzieć w zasadzie ) Czy też podczas mycia, wasze włosy są idealnie proste? Tn podczas zmoczenia ich? Bo u mnie tak, mój typ to może 2B, chociaż nie jestem w stanie ocenić sama, bo czasami podchodzą nawet pod loki, a czasami to pożal sie Boże Wiem, że kręconowłose mają spiralki nawet gdy ich włosy sąmokre (zwróciłam uwagę chociażby na basenie) . Wiem, że woda obciąża wtedy kosmyki i w ogóle, ale tak się zastanawiam, czy na dłuższą metę, będą również się falować mokre
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:40   #68628
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36287945]Oj, żel mrożący mnie skleił i podsuszył włosy, ale być może robiłam coś nie tak, ale jest naprawdę mocny

Pytanie mam teraz raczej do falowłosych (kręcone również mogą odpowiedzieć w zasadzie ) Czy też podczas mycia, wasze włosy są idealnie proste? Tn podczas zmoczenia ich? Bo u mnie tak, mój typ to może 2B, chociaż nie jestem w stanie ocenić sama, bo czasami podchodzą nawet pod loki, a czasami to pożal sie Boże Wiem, że kręconowłose mają spiralki nawet gdy ich włosy sąmokre (zwróciłam uwagę chociażby na basenie) . Wiem, że woda obciąża wtedy kosmyki i w ogóle, ale tak się zastanawiam, czy na dłuższą metę, będą również się falować mokre [/QUOTE]

Moje są podczas mycia proste.
Stary 2012-09-03, 08:56   #68629
Karmenka
Zakorzenienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36287945]

Pytanie mam teraz raczej do falowłosych (kręcone również mogą odpowiedzieć w zasadzie ) Czy też podczas mycia, wasze włosy są idealnie proste? Tn podczas zmoczenia ich? Bo u mnie tak, mój typ to może 2B, chociaż nie jestem w stanie ocenić sama, bo czasami podchodzą nawet pod loki, a czasami to pożal sie Boże Wiem, że kręconowłose mają spiralki nawet gdy ich włosy sąmokre (zwróciłam uwagę chociażby na basenie) . Wiem, że woda obciąża wtedy kosmyki i w ogóle, ale tak się zastanawiam, czy na dłuższą metę, będą również się falować mokre [/QUOTE]

Może też są zupełnie proste, zaczynają falować jak trochę wody z nich ścieknie.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 10:52   #68630
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Może też są zupełnie proste, zaczynają falować jak trochę wody z nich ścieknie.
Cytat:
Moje są podczas mycia proste.
A czyli to normalka
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 11:01   #68631
margitta
Zakorzenienie

Ja od dwóch myć testuję Facelle (kupiłam Sensitive) i jakiś dramat widzę Strasznie się pieni i ta piana nie chce spływać z włosów, zostaje taka skorupa z piany, muszę się nieźle namęczyć żeby to spłukać, a potem włosy są potwornie suche i poplątane... Jedynie maska na dłużej może je uratować. Czy wy też tak macie czy ja coś źle robię?
Stary 2012-09-03, 11:49   #68632
roz09
Raczkowanie

Ja stosuje cg od ponad 2 tyg, i czekam ,czekam na te efekty,niestety puszą sie nadal i są takie trochę przyklapnięte i chyba potrzebuję jakiegoś stylizatora i wyczytałam z wcześniejszych postów że dobry może być "Rossmann, Isana Hair, Locken Schaummfestiger " , mam ten żel męski z rosmana pomarańczowy ale on chyba jest niezgodny z cg.
Stary 2012-09-03, 12:04   #68633
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
btw, jeśli popełniam ogromne faux pas wstawiając w ten wątek zdjęcia, uprzedźcie mnie proszę o tym wiem, że miejsce na zdjęcia jest w 'Pochwalmy się włosami', ale ja jeszcze nie mam się czym chwalić
Jak najbardziej to jest miejsce do chwalenia się Lubimy focie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość

W ogóle, czy to możliwe, żeby BD mnie podrażnił, chociaż stosuję go już prawie rok i wcześniej nie było z tym problemu?
Spokojnie. To wypadanie trwa dłużej, czy to jednorazowy przypadek był? Jeśli wcześniej czesałaś włosy codziennie a teraz zrobiłaś to po kilku dniach to normalne, że jest ich więcej. Jeśli już od jakiegoś czasu czeszesz włosy tylko podczas mycia, to może to być wina BD, on zbyt przyjazny nie jest. Może to być wina oleju lub odżywki d/s która dostała się do skalpu...przyczyn może być dużo, jednak jeśli to pierwszy taki przypadek to nie przejmowalabym się za bardzo

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Ja od dwóch myć testuję Facelle (kupiłam Sensitive) i jakiś dramat widzę Strasznie się pieni i ta piana nie chce spływać z włosów, zostaje taka skorupa z piany, muszę się nieźle namęczyć żeby to spłukać, a potem włosy są potwornie suche i poplątane... Jedynie maska na dłużej może je uratować. Czy wy też tak macie czy ja coś źle robię?
Może to nie jest myjadło dla ciebie Mi też Facelle za bardzo do gustu nie przypadło, przez to plątanie.

Cytat:
Napisane przez roz09 Pokaż wiadomość
Ja stosuje cg od ponad 2 tyg, i czekam ,czekam na te efekty,niestety puszą sie nadal i są takie trochę przyklapnięte i chyba potrzebuję jakiegoś stylizatora i wyczytałam z wcześniejszych postów że dobry może być "Rossmann, Isana Hair, Locken Schaummfestiger " , mam ten żel męski z rosmana pomarańczowy ale on chyba jest niezgodny z cg.
Dwa tygodnie to mało. Po dwóch miesiącach to można by sie zastanawiać dlaczego nie widać efektów..na razie trzeba poczekać.
Ta pianka jest fajna i zgodna z CG, tak jak pomarańczowy żel męski Isany. Warto spróbować, tak jak żelu lnianego jest cały wątek o nim, polecam
Stary 2012-09-03, 12:06   #68634
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Jak najbardziej wrzucamy tu też zdjęcia i się chwalimy .
A co do ogonka - może potem ruszy, ja mam od spodu takie 4 pasemka które ledwo się poodwijają i zawsze mnie denerwują . Najlepiej mi się wierzch kręci.

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość

A jaki czas wcześniej czesałaś włosy? Weź pod uwagę, ze jeśli nie robisz tego codziennie to jednak ta ilość jest większa niż dzienna norma . A na wypadanie popularny Jantar (własnie testuje, 4 dni i już prawie nie mam suchego, łuszczącego się skalpu), popijanie drożdży, pokrzywy, skrzypu..(gdzieś na pielęgnacyjnym są o tym wątki )

Z tego co wiem, to nie zawsze coś uczula od razu, może to być po jakimś czasie. Pomyśl czy to czasem nie jakiś inny kosmetyk i spróbuj odstawić BD

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Mi dziś ładnie ugniotły się lnianym, nie chciałam już ich miętosić mrożącym, ale lniany za słabo trzyma, to w butelce ze spryskiwaczem rozrobiłam mrożący z wodą i spryskałam włosy
Fajnie się rozrobiło? Musiałaś odgniatać?

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36287945]Oj, żel mrożący mnie skleił i podsuszył włosy, ale być może robiłam coś nie tak, ale jest naprawdę mocny
[/QUOTE]

Tak jak już pisałam wcześniej, pod mrożącym musi być jakaś dobra b/s a wcześniej coś cięższego d/s. Przynajmniej u mnie

Cytat:
Ja daję odżywkę na długość a Facelle masuje sam skalp. Potem wszystko razem spłukuję i nakładam d/s. Wszystko ładnie schodzi
Stary 2012-09-03, 13:01   #68635
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Fajnie się rozrobiło? Musiałaś odgniatać?
Rozrobiło się bez problemu.
Odgniatać musiałam

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:19   #68636
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Może to nie jest myjadło dla ciebie Mi też Facelle za bardzo do gustu nie przypadło, przez to plątanie.
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Ja daję odżywkę na długość a Facelle masuje sam skalp. Potem wszystko razem spłukuję i nakładam d/s. Wszystko ładnie schodzi
Właśnie tak zrobiłam. Na noc olej z żelem lnianym, potem dałam emulsję Gloria na włosy, a skórę głowy umyłam Facelle i tragedia. Dawno takich suchych włosów nie miałam... To nawet szampon z SMS-em - Barwa Czarna Rzepa - tak na mnie nie działał. Chyba odstawię... Szkoda.

Ja na razie najlepiej mi służą szampony Alterry, ale są podobno niezgodne z CG i co tu zrobić
Stary 2012-09-03, 13:28   #68637
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Ja na razie najlepiej mi służą szampony Alterry, ale są podobno niezgodne z CG i co tu zrobić
Pielęgnacja jest dla nas, nie my dla niej. Jeżeli ci pasuje to używaj .
Stary 2012-09-03, 14:50   #68638
alex1989
Zadomowienie

:Hi:
Przyszłam się pochwalić , że pół roku z CG minęło jak z bicza strzelił

Jeśli chodzi o skręt dziś jest naprawde super z reszta zauwazyłam że po mieszance: Bingo kaszmir-klagen+ Kallos Latte + odrobinka nafty mój skręt robi się dosłownie od samej skóry głowy

załączam zdjęcia, prosze się nie przestraszyc fioletu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0761-001.jpg (45,8 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0764-001.jpg (33,9 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0756-001.jpg (37,0 KB, 81 załadowań)

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:03   #68639
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o skręt dziś jest naprawde super z reszta zauwazyłam że po mieszance: Bingo kaszmir-klagen+ Kallos Latte + odrobinka nafty mój skręt robi się dosłownie od samej skóry głowy

Jakie włosy. I jaki fiolet! Cudo!
Stary 2012-09-03, 15:15   #68640
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości