Koty- część V - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 19:55   #1381
esfira
Zakorzenienie

Dot.: Koty- część V

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Cześć

Nie wiem czy mnie tutaj ktoś jeszcze pamięta Udzielałam się w drugiej części tego wątku. Stałam się wtedy właścicielką Rewersa.
I w sumie nie wiem czemu przestałam się udzielać, a teraz przypomniało mi się o tym wątku.
Można się przyłączyć?
oczywiście, prosimy o zdjęcia Rewersa mój kot się dał sfotografować z warzywem, ale takie rekwizyty nie są obowiązkowe
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
ESFIRA - ale ma długi ogon i długą cukinię

Czytam sobie właśnie o wadach suchych karm i czy możesz mi wyjaśnić, co ma dieta niskoproteinowa do otłuszczenia wątroby?

"Cats do not have a high requirement for any particular amino acid; their high protein requirement is caused by high activity of liver enzymes that process amino acids into energy. Unlike omnivores, cats cannot decrease liver enzyme activity when fed a low protein diet. This is probably why hepatic lipidosis (fatty liver disease) is common in cats fed a dry food diet."
czytałam ostatnio artykuł o stłuszczeniu wątroby i nic nie wspominano o związku diet niskoproteinowych z tym schorzeniem Na stłuszczenie wątroby są najbardziej narażone otyłe koty, a jak wiemy, koty tyją od za dużej ilości węglowodanów w diecie. Takie wytłumaczenie mogę podać, ale to trochę naciągane, no bo przecież są też wysokoproteinowe karmy suche.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:13   #1382
Malla
Nie depcze krokusów

Uniwerek nauczył mnie, aby w artykułach każde zdanie było ze sobą logicznie powiązane i potem strasznie się frustruję czytając w necie takie jak zacytowany

A o co chodzi z tą aktywnością enzymów? Czym to grozi przy diecie niskobiałkowej?

Nie wiem, czy pisałam, ale jemy teraz Taste of the Wild rybny. Oprócz bardziej śmierdzących kup niż po zbożówkach, jest wszystko ok. Skoro Power of Nature mu szkodził, to chyba zostaniemy przy TOTW...
Stary 2012-09-01, 20:44   #1383
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Uniwerek nauczył mnie, aby w artykułach każde zdanie było ze sobą logicznie powiązane i potem strasznie się frustruję czytając w necie takie jak zacytowany

A o co chodzi z tą aktywnością enzymów? Czym to grozi przy diecie niskobiałkowej?
wiesz, biochemia była na 1. roku, więc moje wytłumaczenie nie będzie akademickie enzymy wątrobowe przerabiają białko na glukozę, bo koty, inaczej niż reszta zwierząt, glukozę na swoje potrzeby syntetyzują z białka. Tyle wiem, dalej będą moje przypuszczenia- może jeśli w pożywieniu nie dostarcza się dużo białka, czyli jest mało substratów dla enzymów wątrobowych, to zaczynają one przerabiać glukagon z wątroby? co prowadzi do stłuszczenia wątroby, bo brakuje substratów do przeprowadzenia cyklu Krebsa, studiowałaś biologię, to coś wiesz o czym mówię

a czy ta mądrość nie jest przypadkiem zacytowana ze strony zakonu mokrokarmowców? Takich co wysysają z palca argumenty, żeby tylko udowodnić, że sucha karma to śmierć i zło?

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-09-01 o 20:46
Stary 2012-09-01, 20:48   #1384
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, czy pisałam, ale jemy teraz Taste of the Wild rybny. Oprócz bardziej śmierdzących kup niż po zbożówkach, jest wszystko ok. Skoro Power of Nature mu szkodził, to chyba zostaniemy przy TOTW...
My też jemy TOTW rybny i teraz po prosty znika on z miseczki...
Puszki Smilla też są pyszne, ale i tak najpyszniejsze mięsko. Dziś kupiłam Luniakowi żoładki z gęsi.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:17   #1385
ranka
Kici kici miau miau

u nas po TOTW kupy sa mniej smierdzace.. dodatkowo udalo mi sie bez zbytnich strat wprowadzic mokrego Applawsa zamiast RC wprowadzilam im na sprobowanie tez suchego Applawsa i jest w porzadku nic sie zlego nie dzieje

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:31   #1386
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
i zero wymiotow? to super wiadomosc

ja tez chce kupic mojemu albo wlasnie ten TOTW rybny, albo moze rybna Acane.
Stary 2012-09-01, 22:48   #1387
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
dalej będą moje przypuszczenia- może jeśli w pożywieniu nie dostarcza się dużo białka, czyli jest mało substratów dla enzymów wątrobowych, to zaczynają one przerabiać glukagon z wątroby? co prowadzi do stłuszczenia wątroby, bo brakuje substratów do przeprowadzenia cyklu Krebsa, studiowałaś biologię, to coś wiesz o czym mówię
Brzmi logicznie, właśnie czegoś takiego brakuje mi w tym artykule.
Cytat:
a czy ta mądrość nie jest przypadkiem zacytowana ze strony zakonu mokrokarmowców? Takich co wysysają z palca argumenty, żeby tylko udowodnić, że sucha karma to śmierć i zło?
Zakonu całkiem możliwe, nie odróżniam. Argumenty przeciwko suchej karmie czy niskobiałkowej karmie wydają się rozsądne, aczkolwiek gdyby sucha karma o 30-proc. zawartości białka zabijała koty, chyba by wyszło to szybko na jaw

Kiedyś byłam nawiedzoną wegetarianką, nie stosowałam kosmetyków firm niby testujących na zwierzętach (co sprowadziło się do samodzielnego ich tworzenia), a potem przestałam poddawać się praniu mózgu i potrzebuję konkretnych dowodów.
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
i zero wymiotow? to super wiadomosc

ja tez chce kupic mojemu albo wlasnie ten TOTW rybny, albo moze rybna Acane.
Na zbożówce nie wymiotował, zobaczymy, co będzie teraz... Nie nasyca się nim, zawsze po zjedzeniu odmierzonej porcji sępi o więcej, dlatego podaję mu każdą dawkę w 2 porcjach, żeby mu się mózg najadał, jak dłużej zjada

Acana mocniej pachnie i ma większe kawałki. Z tego co sobie przypominam, kupale były po niej rzadsze.

Nie wiem jeszcze, jaką karmę stosować na stałe, nie potrafię wybrać, każda ma plusy i minusy
Stary 2012-09-01, 23:55   #1388
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jeszcze, jaką karmę stosować na stałe, nie potrafię wybrać, każda ma plusy i minusy
nie ma co się jakoś strasznie nakręcać, na pewno wszystkie te karmy są dobre i żadna kotu nie zaszkodzi wybierz tą, która mu najbardziej smakuje

Stary 2012-09-02, 07:25   #1389
Anitast
Zakorzenienie

Witajcie dawno mnie nie bylo ale czytam , czytam , duzo pracy to zbytnio sie nie udzielam a ze widze temat karm bezzbozowych i jezeli moge sie wypowiedziec to napisze tak ;
Moje koty jadly z bezzbozowych Acane chrupki niezbyt duze ale coz , prawie kazda bezzbozowa ma male bo mozna je podawac i koteczkom junior a nie tylko adult potem jadly pieknie ale do czasu TOTW tez chrupki male teraz musialam wrocic do zwyklej karmy i podaje Almo Nature i Happy Cat ( sklad moze nie powala ) ale po tym jak Fuffy mial problemy z zebami i dziaslami z obawy przed tym zeby zeby pozostalych kotow byly czyszczone i chrupki chrupane a nie lykane wzielam wiekszy niz w bezzbozowkach krokiet
Postanowilam ze koty beda jadly to co im smakuje bo to one maja byc Happy , moze kiedys przy innym kocie bezzbozowka bedzie przysmakiem a nie jedeniem z przymusu
Lece do pracy , pozdrawiam i milego dnia

Edytowane przez Anitast
Czas edycji: 2012-09-02 o 07:27
Anitast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:53   #1390
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, prosimy o zdjęcia Rewersa mój kot się dał sfotografować z warzywem, ale takie rekwizyty nie są obowiązkowe

czytałam ostatnio artykuł o stłuszczeniu wątroby i nic nie wspominano o związku diet niskoproteinowych z tym schorzeniem Na stłuszczenie wątroby są najbardziej narażone otyłe koty, a jak wiemy, koty tyją od za dużej ilości węglowodanów w diecie. Takie wytłumaczenie mogę podać, ale to trochę naciągane, no bo przecież są też wysokoproteinowe karmy suche.
Proszę zdjęcia Ciężko było wybrać parę :P
Jeżeli chodzi o zdjęcia z rekwizytami to nie ma najmniejszego problemu
Kot mój jest miłośnikiem kartonów maści wszelakiej, przesiaduje na szafkach w kuchni i od pewnego czasu rozbraja mnie i TŻ na każdym kroku.

Jak się tu udzielałam to chyba Nimfa20 też tu byłaś, a tak to chyba nie kojarzę nikogo więcej więc może pokrótce naszą historię opiszę.

Kocię trafiło do nas od Pani, która miała niedopuszczalne zagęszczenie kotów na m2. Jak byliśmy u niej to koty patrzyły zewsząd i trzeba było uważać żeby nie podeptać ani nie usiąść na żadnym Zamieszkał z nami jako 1,5 roczny nieufny, bojaźliwy kot. Przez jakieś dwa tygodnie nie wiedzieliśmy, że mamy kota. Jedynym sygnałem jego obecności była znikająca karma z miski i zapełniająca się kuweta. Jak już zaczął się ujawniać pojawiły się katary, świerzbowce i inne świństwa. Jak się potem okazało jego książeczka była fikcją bo przy wpisach niektórych szczepień nie było pieczątek weta (na co zwrócił mi któryś z kolei wet), a zapytana Pani o to zaoferowała mi leki i szczepienie, które swoim i zaprzyjaźnionym kotom podaje . Z czasem się podleczyliśmy i zaufaliśmy sobie Oczywiście teraz nie wyobrażamy sobie życia bez naszego futra. Uwielbia rozkładać się w całej rozciągłości na podłodze, galopować po mieszkaniu odbijając się od ścian i gdy oglądamy tv leżeć na naszych kapciach.
Ostatnio nawet łapał sowę z Harrego Pottera na ekranie tv chociaż zazwyczaj nie łapie się na takie rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-07-26 15.45.52.jpg (77,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-04-01 16.05.32.jpg (98,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-07-05 20.30.34.jpg (67,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02488.jpg (55,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02501.jpg (65,8 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez Kelpie
Czas edycji: 2012-09-02 o 10:12
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:01   #1391
Malla
Nie depcze krokusów

Kelpie - zdjęcie nr 2 rządzi!
Cytat:
nie ma co się jakoś strasznie nakręcać, na pewno wszystkie te karmy są dobre i żadna kotu nie zaszkodzi wybierz tą, która mu najbardziej smakuje
Wszystkie mu smakują Prócz Ziwi Peak, którą dostaje tylko wtedy, jak wychodzę na dłużej, bo zjada w ostateczności, nie rzuca się na nią jak na każdą inną.
Zbożówki bardziej go sycą, bezzbożówek zjada więcej niż zalecają.
Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Moje koty jadly z bezzbozowych Acane chrupki niezbyt duze ale coz , prawie kazda bezzbozowa ma male bo mozna je podawac i koteczkom junior a nie tylko adult potem jadly pieknie ale do czasu TOTW tez chrupki male teraz musialam wrocic do zwyklej karmy i podaje Almo Nature i Happy Cat ( sklad moze nie powala ) ale po tym jak Fuffy mial problemy z zebami i dziaslami z obawy przed tym zeby zeby pozostalych kotow byly czyszczone i chrupki chrupane a nie lykane wzielam wiekszy niz w bezzbozowkach krokiet
Tyle się mówi, że sucha karma nie ma nic do zębów ani dziąseł, tylko powinno się podawać gumowate mięso, a doświadczenie zwykle pokazuje co innego...

Jak dałam dziś TOTW na śniadanie i poszłam się kąpać, to pod prysznicem, przy zamkniętych drzwiach słyszałam chrupanie Mam egzemplarz wyjątkowo wielbiący chrupanie, na mokre tak się nie rzuca.
Stary 2012-09-02, 14:42   #1392
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;36239132]D Skąd się bierze takie suk******two... Dobrze, że trafił w dobre ręce. Jak myślę, ile zwierząt nie ma tego farta...[/QUOTE]

Wczoraj kotek poszedł do innej sąsiadki, obok. Wskoczył na okno, wszedł do domu . Wszystko byłoby ok, gdyby nie wyrok weta: operacja 1500 zł + wszystkie kocie choroby I tak niestety nieduże szanse na wyleczenie. A sąsiedzi chcieli tego kota, nawet żwirku pożyczyli...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Nie. Wet chciał tylko krew (jak to zabrzmiało... )
Tak... makabrycznie...

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
dawno nie było żadnych zdjęć Ravika, więc oto jest: Ravic z cukinią mojej hodowli

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Cześć

Nie wiem czy mnie tutaj ktoś jeszcze pamięta Udzielałam się w drugiej części tego wątku. Stałam się wtedy właścicielką Rewersa.
I w sumie nie wiem czemu przestałam się udzielać, a teraz przypomniało mi się o tym wątku.
Można się przyłączyć?
Spoko Jak kot? Przypomnij skąd go masz, ile ma itd.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 14:47   #1393
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Wczoraj kotek poszedł do innej sąsiadki, obok. Wskoczył na okno, wszedł do domu . Wszystko byłoby ok, gdyby nie wyrok weta: operacja 1500 zł + wszystkie kocie choroby I tak niestety nieduże szanse na wyleczenie. A sąsiedzi chcieli tego kota, nawet żwirku pożyczyli...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Tak... makabrycznie...

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Spoko Jak kot? Przypomnij skąd go masz, ile ma itd.
Trzy posty wyżej napisałam
Stary 2012-09-02, 14:48   #1394
Nimfa20

Cytat:
Proszę zdjęcia Ciężko było wybrać parę :P
Jeżeli chodzi o zdjęcia z rekwizytami to nie ma najmniejszego problemu
Kot mój jest miłośnikiem kartonów maści wszelakiej, przesiaduje na szafkach w kuchni i od pewnego czasu rozbraja mnie i TŻ na każdym kroku.

Jak się tu udzielałam to chyba Nimfa20 też tu byłaś, a tak to chyba nie kojarzę nikogo więcej więc może pokrótce naszą historię opiszę.

Kocię trafiło do nas od Pani, która miała niedopuszczalne zagęszczenie kotów na m2. Jak byliśmy u niej to koty patrzyły zewsząd i trzeba było uważać żeby nie podeptać ani nie usiąść na żadnym Zamieszkał z nami jako 1,5 roczny nieufny, bojaźliwy kot. Przez jakieś dwa tygodnie nie wiedzieliśmy, że mamy kota. Jedynym sygnałem jego obecności była znikająca karma z miski i zapełniająca się kuweta. Jak już zaczął się ujawniać pojawiły się katary, świerzbowce i inne świństwa. Jak się potem okazało jego książeczka była fikcją bo przy wpisach niektórych szczepień nie było pieczątek weta (na co zwrócił mi któryś z kolei wet), a zapytana Pani o to zaoferowała mi leki i szczepienie, które swoim i zaprzyjaźnionym kotom podaje . Z czasem się podleczyliśmy i zaufaliśmy sobie Oczywiście teraz nie wyobrażamy sobie życia bez naszego futra. Uwielbia rozkładać się w całej rozciągłości na podłodze, galopować po mieszkaniu odbijając się od ścian i gdy oglądamy tv leżeć na naszych kapciach.
Ostatnio nawet łapał sowę z Harrego Pottera na ekranie tv chociaż zazwyczaj nie łapie się na takie rzeczy

Pisząc nieskromnie, udzielam się od 1 części

Ha, jakbym czytała o moim persie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post13451916
Stary 2012-09-02, 15:18   #1395
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Pisząc nieskromnie, udzielam się od 1 części

Ha, jakbym czytała o moim persie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post13451916
Ja mojego nie brałam z hodowli ale sytuacja wygląda baardzo podobnie.
W ogóle co najlepsze najpierw zadzwoniłam do fundacji z mojego miasta, żeby się dowiedzieć jak to jest z adopcją kota, ale niestety jak usłyszano, że jestem studentką i mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu to padło zdecydowane "nie". A ta pani sama odezwała się do mnie na jakimś forum, że ma koty i może mi dać jakiegoś.
Myślę, że ona też nie wie ile ma tych kotów.
Co najlepsze natrafiłam kiedyś na forum miau na wątek o znalezionych kotach w moim mieście i jak potem udało mi się dojść to właśnie ta pani się nimi zajęła. Na forum zorganizowana była pomoc dla tych kotów, wysyłali jej kasę, żwirek i karmę, ale się z tego nie rozliczyła to raz, a jak ktoś zaczął pisać, że ma za dużo kotów i bierze kolejne mimo, że nie daje rady to nagle zamilkła.

W jej mieszkaniu koty były wszędzie...Dosłownie...Mo jego wyciągała z szafki kuchennej z garnkami. Zastanawiałam się czy w lodowce też przypadkiem jakiegoś nie zamknęła. A na tyle kotów kuwety były dwie. Może jeszcze w innych pokojach były, ale nie sądzę. I tam mieszkała z mężem, dwoma synami i matką.

A nasza sytuacja jest do tego stopnia podobna, że mojego kota też nie mogła złapać i jak po niego przyszliśmy to dostaliśmy go już w jej transporterze. Jeny jaki smród. Czekałam tylko aż kot wyjdzie z niego i wywalę to na balkon. Sierść kota oczywiście też śmierdziała, ale z czasem się wywietrzył

A jeszcze co do samego kota to tak jak pisałam najpierw nie wiedzieliśmy, ze go mamy, potem chował się tylko przy znajomych, a teraz już nawet do obcych ludzi wychodzi zza kanapy po chwili
Stary 2012-09-02, 15:20   #1396
Nimfa20

Cytat:
Trzy posty wyżej napisałam
Doczytałam
Stary 2012-09-02, 19:14   #1397
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkie mu smakują Prócz Ziwi Peak, którą dostaje tylko wtedy, jak wychodzę na dłużej, bo zjada w ostateczności, nie rzuca się na nią jak na każdą inną.

Tyle się mówi, że sucha karma nie ma nic do zębów ani dziąseł, tylko powinno się podawać gumowate mięso, a doświadczenie zwykle pokazuje co innego...

Jak dałam dziś TOTW na śniadanie i poszłam się kąpać, to pod prysznicem, przy zamkniętych drzwiach słyszałam chrupanie Mam egzemplarz wyjątkowo wielbiący chrupanie, na mokre tak się nie rzuca.
Malla ja tam wlasnie slyszalam ze sucha karma dobra bo czysci zabki nawet Vetka mi tak mowila , a kotek chrupiac chrupka a nie lykajac lepiej trawi i na pewno sie szybciej syci a co do tego gumowatego miesa to na pewno tez cos w tym jest ale potem z pyszczka i z kuwety
moje tez lubia sucha chrupac bardziej niz mokra
Stary 2012-09-02, 19:52   #1398
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:

Kot meloman
Stary 2012-09-02, 20:08   #1399
aszuelka
Zakorzenienie

Witam

przepraszam, ze sie tak wcinam, ale czy ma moze ktoras z tutaj udzielajacych sie dziewczyn kota brytyjskiego?

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 21:07   #1400
Malla
Nie depcze krokusów

Są tu brytyjczyki, mniej lub bardziej typowe
Stary 2012-09-02, 21:21   #1401
aszuelka
Zakorzenienie

Wlasnie wraz z TZ-tem planujemy zakup kotka, a moim marzeniem od dawien dawna jest brytyjczyk chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o kotach tej rasy od posiadaczki takiego kotka

16.06.2018 ślub
Stary 2012-09-02, 22:08   #1402
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Potrzebuję porady,bo nie wiem czy mojemu kotu coś dolega czy to normalne.
Mój kot dzisiaj zwymiotował rano żółtą wodą, zazwyczaj jak wymiotuje to jedzeniem itd,a dzisiaj to była po prostu żółta ciecz Nie wiem czy mam się martwić czy nie? Potem się załatwił i nie była to biegunka na szczęscie, więc jakby ok. Tylko martwi mnie to jak rano zwymiotował
the cherry blossom girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 22:09   #1403
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Wlasnie wraz z TZ-tem planujemy zakup kotka, a moim marzeniem od dawien dawna jest brytyjczyk chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o kotach tej rasy od posiadaczki takiego kotka
Witaj tu w temacie brytka najlepiej by bylo jakby wypowiedziala sie Monika moze podczytuje i sie odezwie
Stary 2012-09-02, 22:37   #1404
aszuelka
Zakorzenienie

Juz sie Monika do mnie odezwala - dziekuje

16.06.2018 ślub
Stary 2012-09-02, 22:39   #1405
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez the cherry blossom girl Pokaż wiadomość
Potrzebuję porady,bo nie wiem czy mojemu kotu coś dolega czy to normalne.
Mój kot dzisiaj zwymiotował rano żółtą wodą, zazwyczaj jak wymiotuje to jedzeniem itd,a dzisiaj to była po prostu żółta ciecz Nie wiem czy mam się martwić czy nie? Potem się załatwił i nie była to biegunka na szczęscie, więc jakby ok. Tylko martwi mnie to jak rano zwymiotował
Jesli to bylo na czczo to byla żółć

Sent from my iPhone using Tapatalk

Instagram mój
Stary 2012-09-02, 22:41   #1406
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Konto usunięte

Też planuję spróbować smily Ale i tak wolę sama robić im jedzenie. U mnie orijen znika w oka mgnieniu Pierwsza karma, którą tak wcinają. A jakie śmierdzące klocki walą

Co za dyskryminacja Przewalam się przez zakorkowane miasto do karuska, trochę się tam pozmieniało od mojej ostatniej wizyty tam, pytam kobitki, czy jest acana dla kotów, a ona, że tylko na zamówienie No i padło na jedynego w sklepie orijena

Lunia w szufladzie ze skarpetkami TŻa I Potulek spod łóżka

Chciałam dodać zdjęcia, ale coś mi wizaż zamula i mam problem z załadowaniem fot...

Edytowane przez 9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Czas edycji: 2012-09-02 o 22:48
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 22:48   #1407
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
Jesli to bylo na czczo to byla żółć

Tak rano i faktycznie chyba nic nie jadł.
To jeśli żółć po prostu ,to nic złego?
the cherry blossom girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 23:08   #1408
ranka
Kici kici miau miau

Roznie moze byc, moze to bylo jednorazowe, na razie mysle ze obserwowac;€

Instagram mój
Stary 2012-09-03, 11:33   #1409
ziazik
Rozeznanie

Mam już pół roku, jestem wykastrowany i pańcia się martwi, bo apetyt coś ostatnio nie dopisuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12080019.jpg (61,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12090001.jpg (42,8 KB, 28 załadowań)
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 12:03   #1410
Malla
Nie depcze krokusów

Parapetowa mafia Ale on jest żółty!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości