|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
mój kot się dał sfotografować z warzywem, ale takie rekwizyty nie są obowiązkowe ![]() Cytat:
Na stłuszczenie wątroby są najbardziej narażone otyłe koty, a jak wiemy, koty tyją od za dużej ilości węglowodanów w diecie. Takie wytłumaczenie mogę podać, ale to trochę naciągane, no bo przecież są też wysokoproteinowe karmy suche.
|
||
|
|
|
#1382 |
|
Nie depcze krokusów
|
Uniwerek nauczył mnie, aby w artykułach każde zdanie było ze sobą logicznie powiązane i potem strasznie się frustruję czytając w necie takie jak zacytowany
![]() A o co chodzi z tą aktywnością enzymów? Czym to grozi przy diecie niskobiałkowej? Nie wiem, czy pisałam, ale jemy teraz Taste of the Wild rybny. Oprócz bardziej śmierdzących kup niż po zbożówkach, jest wszystko ok. Skoro Power of Nature mu szkodził, to chyba zostaniemy przy TOTW...
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy ta mądrość nie jest przypadkiem zacytowana ze strony zakonu mokrokarmowców? Takich co wysysają z palca argumenty, żeby tylko udowodnić, że sucha karma to śmierć i zło? Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-09-01 o 20:46 |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puszki Smilla też są pyszne, ale i tak najpyszniejsze mięsko. Dziś kupiłam Luniakowi żoładki z gęsi.
|
|
|
#1385 |
|
Kici kici miau miau
|
u nas po TOTW kupy sa mniej smierdzace.. dodatkowo udalo mi sie bez zbytnich strat
wprowadzic mokrego Applawsa zamiast RC wprowadzilam im na sprobowanie tez suchego Applawsa i jest w porzadku nic sie zlego nie dzieje
|
|
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez chce kupic mojemu albo wlasnie ten TOTW rybny, albo moze rybna Acane.
|
|
#1387 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś byłam nawiedzoną wegetarianką, nie stosowałam kosmetyków firm niby testujących na zwierzętach (co sprowadziło się do samodzielnego ich tworzenia), a potem przestałam poddawać się praniu mózgu i potrzebuję konkretnych dowodów. Cytat:
![]() Acana mocniej pachnie i ma większe kawałki. Z tego co sobie przypominam, kupale były po niej rzadsze. Nie wiem jeszcze, jaką karmę stosować na stałe, nie potrafię wybrać, każda ma plusy i minusy
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybierz tą, która mu najbardziej smakuje
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dawno mnie nie bylo
ale czytam , czytam , duzo pracy to zbytnio sie nie udzielam a ze widze temat karm bezzbozowych i jezeli moge sie wypowiedziec to napisze tak ; Moje koty jadly z bezzbozowych Acane chrupki niezbyt duze ale coz , prawie kazda bezzbozowa ma male bo mozna je podawac i koteczkom junior a nie tylko adult Postanowilam ze koty beda jadly to co im smakuje bo to one maja byc Happy , moze kiedys przy innym kocie bezzbozowka bedzie przysmakiem a nie jedeniem z przymusu Lece do pracy , pozdrawiam i milego dnia
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-09-02 o 07:27 |
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko było wybrać parę :PJeżeli chodzi o zdjęcia z rekwizytami to nie ma najmniejszego problemu ![]() Kot mój jest miłośnikiem kartonów maści wszelakiej, przesiaduje na szafkach w kuchni i od pewnego czasu rozbraja mnie i TŻ na każdym kroku. Jak się tu udzielałam to chyba Nimfa20 też tu byłaś, a tak to chyba nie kojarzę nikogo więcej więc może pokrótce naszą historię opiszę. Kocię trafiło do nas od Pani, która miała niedopuszczalne zagęszczenie kotów na m2. Jak byliśmy u niej to koty patrzyły zewsząd i trzeba było uważać żeby nie podeptać ani nie usiąść na żadnym . Z czasem się podleczyliśmy i zaufaliśmy sobie Oczywiście teraz nie wyobrażamy sobie życia bez naszego futra. Uwielbia rozkładać się w całej rozciągłości na podłodze, galopować po mieszkaniu odbijając się od ścian i gdy oglądamy tv leżeć na naszych kapciach.Ostatnio nawet łapał sowę z Harrego Pottera na ekranie tv chociaż zazwyczaj nie łapie się na takie rzeczy
Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2012-09-02 o 10:12 |
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Kelpie - zdjęcie nr 2 rządzi!
![]() Cytat:
Prócz Ziwi Peak, którą dostaje tylko wtedy, jak wychodzę na dłużej, bo zjada w ostateczności, nie rzuca się na nią jak na każdą inną.Zbożówki bardziej go sycą, bezzbożówek zjada więcej niż zalecają. Cytat:
Jak dałam dziś TOTW na śniadanie i poszłam się kąpać, to pod prysznicem, przy zamkniętych drzwiach słyszałam chrupanie Mam egzemplarz wyjątkowo wielbiący chrupanie, na mokre tak się nie rzuca.
|
|
|
#1392 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;36239132]D Skąd się bierze takie suk******two... Dobrze, że trafił w dobre ręce. Jak myślę, ile zwierząt nie ma tego farta...
[/QUOTE]Wczoraj kotek poszedł do innej sąsiadki, obok. Wskoczył na okno, wszedł do domu . Wszystko byłoby ok, gdyby nie wyrok weta: operacja 1500 zł + wszystkie kocie choroby I tak niestety nieduże szanse na wyleczenie. A sąsiedzi chcieli tego kota, nawet żwirku pożyczyli...---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Tak... makabrycznie... ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Jak kot? Przypomnij skąd go masz, ile ma itd.
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
|
Cytat:
![]() Pisząc nieskromnie, udzielam się od 1 części ![]() Ha, jakbym czytała o moim persie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post13451916
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle co najlepsze najpierw zadzwoniłam do fundacji z mojego miasta, żeby się dowiedzieć jak to jest z adopcją kota, ale niestety jak usłyszano, że jestem studentką i mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu to padło zdecydowane "nie". A ta pani sama odezwała się do mnie na jakimś forum, że ma koty i może mi dać jakiegoś. Myślę, że ona też nie wie ile ma tych kotów. Co najlepsze natrafiłam kiedyś na forum miau na wątek o znalezionych kotach w moim mieście i jak potem udało mi się dojść to właśnie ta pani się nimi zajęła. Na forum zorganizowana była pomoc dla tych kotów, wysyłali jej kasę, żwirek i karmę, ale się z tego nie rozliczyła to raz, a jak ktoś zaczął pisać, że ma za dużo kotów i bierze kolejne mimo, że nie daje rady to nagle zamilkła. W jej mieszkaniu koty były wszędzie...Dosłownie...Mo jego wyciągała z szafki kuchennej z garnkami. Zastanawiałam się czy w lodowce też przypadkiem jakiegoś nie zamknęła. A na tyle kotów kuwety były dwie. Może jeszcze w innych pokojach były, ale nie sądzę. I tam mieszkała z mężem, dwoma synami i matką. A nasza sytuacja jest do tego stopnia podobna, że mojego kota też nie mogła złapać i jak po niego przyszliśmy to dostaliśmy go już w jej transporterze. Jeny jaki smród. Czekałam tylko aż kot wyjdzie z niego i wywalę to na balkon. Sierść kota oczywiście też śmierdziała, ale z czasem się wywietrzył ![]() A jeszcze co do samego kota to tak jak pisałam najpierw nie wiedzieliśmy, ze go mamy, potem chował się tylko przy znajomych, a teraz już nawet do obcych ludzi wychodzi zza kanapy po chwili
|
|
|
|
|
#1396 |
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego gumowatego miesa to na pewno tez cos w tym jest ale potem z pyszczka i z kuwety ![]() moje tez lubia sucha chrupac bardziej niz mokra
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() przepraszam, ze sie tak wcinam, ale czy ma moze ktoras z tutaj udzielajacych sie dziewczyn kota brytyjskiego?
|
#1400 |
|
Nie depcze krokusów
|
Są tu brytyjczyki, mniej lub bardziej typowe
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wraz z TZ-tem planujemy zakup kotka, a moim marzeniem od dawien dawna jest brytyjczyk
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
Potrzebuję porady,bo nie wiem czy mojemu kotu coś dolega czy to normalne.
Mój kot dzisiaj zwymiotował rano żółtą wodą, zazwyczaj jak wymiotuje to jedzeniem itd,a dzisiaj to była po prostu żółta ciecz Nie wiem czy mam się martwić czy nie? Potem się załatwił i nie była to biegunka na szczęscie, więc jakby ok. Tylko martwi mnie to jak rano zwymiotował
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze podczytuje i sie odezwie
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Juz sie Monika do mnie odezwala - dziekuje
|
#1405 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1406 |
|
Konto usunięte
|
Też planuję spróbować smily
Ale i tak wolę sama robić im jedzenie. U mnie orijen znika w oka mgnieniu Pierwsza karma, którą tak wcinają. A jakie śmierdzące klocki walą![]() Co za dyskryminacja Przewalam się przez zakorkowane miasto do karuska, trochę się tam pozmieniało od mojej ostatniej wizyty tam, pytam kobitki, czy jest acana dla kotów, a ona, że tylko na zamówienie No i padło na jedynego w sklepie orijena![]() Lunia w szufladzie ze skarpetkami TŻa ![]() Chciałam dodać zdjęcia, ale coś mi wizaż zamula i mam problem z załadowaniem fot...
Edytowane przez 9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 Czas edycji: 2012-09-02 o 22:48 |
|
|
|
#1407 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Kici kici miau miau
|
Roznie moze byc, moze to bylo jednorazowe, na razie mysle ze obserwowac;€
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Mam już pół roku, jestem wykastrowany i pańcia się martwi, bo apetyt coś ostatnio nie dopisuje
|
|
|
|
#1410 |
|
Nie depcze krokusów
|
Parapetowa mafia
Ale on jest żółty!
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

Udzielałam się w drugiej części tego wątku. Stałam się wtedy właścicielką Rewersa.
mój kot się dał sfotografować z warzywem, ale takie rekwizyty nie są obowiązkowe 
Na stłuszczenie wątroby są najbardziej narażone otyłe koty, a jak wiemy, koty tyją od za dużej ilości węglowodanów w diecie. Takie wytłumaczenie mogę podać, ale to trochę naciągane, no bo przecież są też wysokoproteinowe karmy suche.

....

)

Pierwsza karma, którą tak wcinają. A jakie śmierdzące klocki walą