|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie całą ciąże stresi ![]() Ja właśnie mówie że jakby na ktg mały miał 125 tętno to ja bym miała chyba 160 ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36288595]ja to bez leków bym dawno padła.od 19 roku życia biore leki na nadcisnienie.kiedys mi skoczyło do 220/180 i wylądowałam na ip.myślałam że sie pożegnam z tym światem.u Ciebie jest chyba troche inaczej bo Ty zaczełaś je leczyć dopiero w ciązy,tak? a dlczego wlasciwie nie chca Ci zmienić leku skoro Ci sie nie normuje przy tym co teraz bierzesz.ja to zawsze z moja nefrolożka kombinowałam żeby dopasowac idealnie a z nockami to znam ten ból bo już mąż też pracuje na takie zmiany no ale w takim przypadku biore taxi i jade,daje mu znac a on do mnie przyjezdza.taki mamy ukałd ![]() nie napędzaj się tak w tym pesymizmie.bedzie dobrze [/QUOTE]Ja dopiero zaczęłam leki w ciąży brać na nadciśnienie bo jakoś nie wiedziałam że to ma znaczenie niestety ![]() Potem te leki które gin mi przepisał działały fajnie, a od jakichś 5 tygodni coś sie popierdykało i mam wysokie dość mocno. A dlaczego nie zmienili mi leków w szpitalu to nie wiem bo ciu.le nic mi nie mówili ![]() Jakoś dam rade te dwa tygodnie i dzidziulek wyskoczy to sie martwić już nie bede ![]() Ja postawiłam tate na nogi żeby w razie czego był gotowy mnie do szpitala zawieźć bo autem mam 5 minut drogi a i aut też nie brakuje ![]() Tylko no, chcąc nie chcąc stres jest że samemu w domu a zacznie sie cos dziać a to pierwsze przeżycie takie więc wolałabym chłopa przy sobie mieć od początku ![]() Jezu ale mnie skurcze atakują dzisiaj i stawianie brzusia eh. Nieregularnie ale są
|
|
|
|
|
#4352 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Dzień dobry.
![]() Widzę, że nie tylko ja miałam kiepską noc. Ostatnio przechwaliłam się tutaj tymi dobrymi, bo już 3 noc z rzędu znowu mam praktycznie nieprzespaną. Miejsca sobie w łóżku nie mogę znaleźć, nogi drętwieją, a jak już przysnę na chwilę, to pęcherz mnie budzi i to tak w kółko. Na szczęście brzucho nie sprawia problemów, tzn. nie boli, czasami twardnieje bezboleśnie, ale to już chyba normalne na tym etapie. Cytat:
Ja czasami nawet wyzywam mojego Antka "Antoś, no jak tak możesz mamę krzywdzić?" , bo tak boleśnie potrafi mi naciągnąć skórę jak dupcie w górę wypina. Uwielbiam za to jak rozpycha się nóżkami lub rączkami, bo wówczas to takie małe "gulki" przesuwające się pod skórą. Coś pięknego. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję jednak, że we wrześniu już podejmiemy decyzję i zamówimy wózek.Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Nie odzywałam się od kilku dni ale podczytywałam was regularnie ![]() Widziałam że mamy kolejnego dzieciaczka, gratulacje dla Agnes ![]() Miałam jakiś totalny spadek formy, nawet gadać mi się nie chciało, znowu zaczęłam bać się porodu, ale teraz boję się tego czy wszystko będzie w porządku skoro jest już po terminie wczoraj rano miałam kilka skurczy ale przeszło, mała buszuje w brzuchu więc chyba wszystko jest ok. Chciałabym żeby już się zaczęło, bo jak się samo nie rozwinie to od środy idę do szpitala, boję się
|
|
|
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymamy kciukasy, Sandra
![]() Wiecie co, dziwnie czuję się o tej porze w domu ale z drugiej strony cudownie! pogoda przygnębiająca, ale po południu przyjeżdża koleżanka ze swoją małą i idziemy na spacer! Wzięłam się za segregację ubranek, bo ostatnio dostałam trochę i przygotuję je do prania. Dziś mieliśmy mieć 26 stopni, a za oknem mgła... ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
dzisiaj patrzyłam na listę i przeszło mi przez myśl czy Ty już nie na porodówce.....
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktoś wie jak tam się mają kruszynki Uli i Muminka? Mam nadzieję, że szybko rosną i nabierają sił, a dziewczyny po prostu nie mają czasu, aby do nas zajrzeć.
Cytat:
A skoro na środę masz już zaplanowane przyjęcie do szpitala, to tym bardziej nie masz się co martwić... już niedługo utulisz maleńką, a my tutaj będziemy Ci tego cholernie zazdrościć. Trzymajcie się cieplutko i nochal do góry.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-03 o 10:09 |
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojechałam tam z umiarkowanym zdenerwowaniem, żeby nie stresować się niepotrzebne i sprawdzić "na wszelki wypadek". A na dziś też mam skierowanie na ktg od swojej gin i nie wiem czy jest sens iść, skoro wczoraj byłam... Ale chyba pójdę |
|
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
haaaj
a co u sojki ciekawe moze sie akcja u niej rozkreciła i dzidek w drodze jest????
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Hey mamuski no i dziś pierwszy dzień od 3tygodni bez męzula w domu. Masakra jakoś pusto bez niego i nic do roboty nie mam
po nadrabiam Was trochę i idę posprzątać z nudy byłam zanieść mocz do badania, wyprowadziłam psa i kupiłam chlebek- ależ pracowity poranekzrobiłam też foto naszego wielkiego donoszonego domku, jest na mailu, nie przestraszcie się kochane ![]() Cytat:
agnes21 dziewczynom
|
|
#4359 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co - moja szwagierka w piątek urodziła synka przez cc - mały ważył 4700 gram
|
|
|
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
Angel śliczne zdjęcia
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znienawidziłam nocne sikanie na maxa![]() konczita by Dusi minęły kolki. zielona biedactwo aż mieli mnie dosyc![]() martusia dziękuję ![]() sandra ![]() a przy okazji robienia foto brzuchola zrobiłam tez zdjęcie naszej f1 wstawiałam jak go kupiliśmy foto z komisu ale u nas prezentuje się lepiej spacerówka została u teściów, bo na razie nie będzie potrzebna
|
|
#4362 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jakby mi się mała nie ruszała też bym jechała na IP, lepiej dmuchać na zimne .Cytat:
, możliwe, że to od luteiny? Gin mi zapisał bo wyczuł lekki nacisk na szyjkę.Twardnienia brzuszka to bezbolesne skurcze najczęściej, ja mam już chyba od 5-6 miesiąca i jak z szyjką się nic nie dzieje to nie ma co się przejmować. Aha i na drętwienie nóg może więcej magnezu? Ja biorę aspargin 3 razy dziennie i nie mam żadnych drętwień, skurczy itp., a wcześniej się zdarzało/ Cytat:
.
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-09-03 o 10:43 |
|||
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci, ja marzę o śnie dłuższym niż, godzina, wyjątkowo max dwie
|
|
#4364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
.---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#4365 |
|
Raczkowanie
|
Dearlie, Lourose dziękuję
Ale mówię wam, życzę każdej z was porodu najpóźniej w dniu terminu, bo każdy dzień po terminie to męczarnia, staram się opanowywać i nie panikować ale nie zawsze się udaje ![]() Angel super brzusio ślicznie wyglądasz kochana
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam tesciowa do ordynatora jej powiedzial,ze moj stan jest dobry i nie ma potrzeby wywolywac,nalezy czekac przynajmniej do 37tyg. Tej kolezance pow.tak samo mimo ze mial ja badac i dac na porodówe-tak wiec czekamy sobie razem.A jutro rano upomnie sie na wizyce o usg.
Hehe a ja sie tu czuje taka doswiadczona,pomagamtym mlodym mama z sali przebrac,uspokoic i trzymam do odbicia dzieci,pokazuje im co jak przynajmniej czas mi leci
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Angel ładny brzusio
Super, że jesteście już donoszone.
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marzenie ściętej głowy ![]() całą noc były skurcze, od rana skurcze, nie moge lezec na plecach bo wtedy jeszce bardziej boli w gaciach mokro a ja i tak na nic nie licze.
|
|
#4369 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja na dzisiaj zaplanowałam sobie tyyyyle do zrobienia, a tu ledwo co naczynia pozmywałam, wyjęłam świeżą pościel z dolnej szuflady i sapię, jakbym zrobiła z 5km piechotą.
![]() Cytat:
Ja od zawsze miałam problemy z krążeniem, jeżeli chodzi o nogi, więc tak się zastanawiam czy to nie jest też na tle krążeniowym. Jak trochę pochodzę to jest lepiej, ale jak długo poleżę w jednej pozycji to drętwieję niesamowicie.Cytat:
![]() Cytat:
Ja to się boję, żeby mój mały nie wyrósł na takiego słonika, skoro przybiera w takim tempie.
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona więc leż grzecznie
jeszcze troszke do 37 tygodnia Karoluki wierze w to,że już sie nie cierpliwisz,bo ja synka urodziłam 11 dni po terminie i dla mnie każdy dzień to masakra była. a dodatkowo przed porodem leżałam dwa tyg w szpitalu,bo najpierw im tento nie pasowalo a pozniej stwierdzili,że jak juz 40 tydz to nie oplaca sie wypisywac. I wszystkie rodzily a ja jak slon po terminie i nic sie nie dzialo. Ale urodzisz w końcu ide robic łazanki
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Angel, zapomniałam: śliczny brzuch oraz bryka.
![]() Cytat:
Ja jestem panikara, więc jak znam życie, to napewno pojadę za wcześnie i z 3 razy będą mnie odsyłać.
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też Mały mnie tak dziwnie smyra tam, że co chwilę mam wrażenie, że chce mi się siku.
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam się czy iść dzisiaj do ginka bo widze ze ma 3 miejsca wolne na wieczór czy cekac sobie do piątkowego USG??
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc, jestem już po wizycie. Wszystko z małym ok, główka na dole, szyjka dluga zamknięta. W połowie 33 tyg waży 2075 g.
Angel super bryka. Sandra trzymam kciuki za sprawny poród
|
#4375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4376 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziecię me w przedszkolu zadowolone poszło ![]() Rozpoczecie roku szkolnego tez juz mamy za sobą, zaczyna sie szara rzecywistosc oby jak najszybciej ją przerwały nraodziny MAlutkiej
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-03 o 11:18 |
||
|
|
|
#4377 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I widzę że humorek już trochę lepszy, tak trzymać Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawe co u Muminka... Zielona bedzie dobrze! patrze na twoj suwak u swój i naprawde szkoda mi Cie ze musisz tam gnić ale pomysl ze to wszystko dla maluszka... dasz rade kochana sciskam za Was kciuki!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nadrobiłam. I co do tych Haggiesów.. My je wzięliśmy od tej znajomej TŻa. ![]() Daliśmy, co prawda mniej za nie, ale mimo wszystko żal wyrzucać tyle pampków.. No i mam pytanie odnośnie aktu urodzenia. My musimy po niego jechać do Poznania. I tak będzie też uznanie ojcostwa. Czy my od razu dostaniemy PESEL? Czy musimy po niego iść z aktem urodzenia do naszego miastowego urzędu? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

[/QUOTE]

, bo tak boleśnie potrafi mi naciągnąć skórę jak dupcie w górę wypina. Uwielbiam za to jak rozpycha się nóżkami lub rączkami, bo wówczas to takie małe "gulki" przesuwające się pod skórą. Coś pięknego. 
niby ze jak cos mi sie stanie to bede na miejscu,ale skoro ja mowie ze cos mi sie dzieje ze leje mi sie duzo wod a nikt nie reaguje to rownie dobrze moge w domu pie...lic sobie tak do sciany. Pozatym w domu tez moge jesc antybiotyki,niewiem czy uda mi sie faktycznie wytrzymac tydzien bo ja daje sobie max do srody i jak nikt sie nie zlituje i nie wezmie na badania to naprawde chyba pojde do domu.

moze sie akcja u niej rozkreciła i dzidek w drodze jest????
za skończony remont

sciskam za Was kciuki!