|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Super
![]() U Ciebie widać, że wszystko poszło w brzuszek. ![]() Cytat:
Ja również jestem za kawką gdzieś w Centrum. To jak się dowiesz to daj znać. Ja mam zajęcia we wtorki i czwartki, a tak to póki co nie mam nic na przyszły tydzień zaplanowane.Niteczka - super, że jesteś chętna Jak jakieś inne dziewczyny są zainteresowane to dajcie znać. Napisałam specjalnie na czerwono, żeby było widać. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze justynki mi brakuje i nikt juz nie bedzie marudzil ze przytyl 5 czy 6 kg co to z naszymi kg
pozniej zalozymy klub pt odchudzanie ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chce tylko za daleko |
|
|
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
Przepisów jest dużo,ale ja trzymam się jednej zasady,jak się biszkopt upiecze to rozkładam na podłodze ręcznik (żeby się kafelki nie potłukły) biorę blachę z gorącym biszkoptem i rzucam go na podłogę tak z wysokości 50-60cm. Nie wiem o co chodzi,ale od kiedy tak robię biszkopt nigdy mi nie opadł.
a tak na marginesie wyglądasz prześlicznie i wogóle nie widać tych 14kg |
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
Też bym się z Wami spotkała, ale cóż
![]() Weronika śliczna jesteś kg nie widać i nie marudź Wróciłam z zakupów, koszmar, takie wyprawy to już nie dla mnie, krok słonia, zadyszka, pot się leje ehhhh. To na obiad mam krupnik, a także ziemniaczki, jajo sadzone i kalafiorek w bułce tartej |
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że masz daleko
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
ech tez bym się z wami spotkala, mialybysmy o czym gadasc
ale daleko![]() asluchajcie co z dojotką bo mnie od rana nie bylo>ona dzis wychodzi?a od muminka byly wiesci? |
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
ja zmykam dziewczyny.. dalej sprzątać. M wraca o 15 a ja jeszcze muszę się psychicznie nastawić na rozmowę. wpadnę do was dopiero w środę bo jutro jadę z mamą do choroszczy na rezonans magnetyczny ( po2 tyg czekania na wyniki decydować będą czy mama będzie operowana ) i sama ja białegostoku w sprawie tej toksoplazmozy. więc czeka mnie jutro ciężki dzień.... ponad dwie godzin choroszchy w samochodzie i jeszcze kilka godzin między mamy prześwietleniem a moją wizytą... ech
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam krupnik tez jak chyba aerlen
![]() ach to szkoda z tą dojotką, myslalam ze juz wyjdzie, no ale nic niech lezy lepiej faktycznie weroniczka po tobie nei widac tych kg co sie przejmujesz zjedziesz pozniej w tydzien |
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Mój przepis na biszkopt:
4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jak chcesz grubszy to dajesz więcej jajek. Ile jajek tyle cukru i mąki pszennej, a ziemniaczanej przez pół
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilam porzadek z ciuszkami Adasia .. ..zostawilam tylko te do rozmiaru 68 .. ( reszta wyladowala w workach w szafie ) I wyszlo mi ze mam : * 24 bodziaki * 7 pajacyków * 6 malutkich spodni * 12 bluzeczek * 3 rajstopki * 7 par skarpatek * jedne buciki * 3 niedarapki * 11 czapeczek w tym 3 cieple * 7 sliniakow * 2 szlafroczki Brakuje mi malutkich pajacykow , takich na 56 i 62 .. musze zrobic napad na jakiegos lumpka tylko musze sie dowiedziec czy na moim nowym osiedlu jest jakis ..
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-09-03 o 14:02 |
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nadrobilam jeszcze wiec nie wiem o czym dokladnie mowicie ale juz widze ze o kg wiec ja pierwsza w temacie ![]() ja mam juz chyba 15kg na +, licze tylko ze w 2 miesiace kolejnych 15 nie przytyje ![]() Wrocilam w Warszawy, wozek chyba wybrany.....chyba bo facet powiedzial ze pod koniec wrzesnia wejdzie nowa kolorystyka ktorej ejstem bardzo ciekawa wiec poczekamy ![]() Pojezdzilismy po hurtowniach, oczywiscie wszystko tansze w necie, poogladalam, kupilam plun do plukania Loveli za 23zl hi i chusteczki pampers sensitive 6zl za opakowanie wiec mysle ze tanio![]() Mialam miec weekend bezdzieciowy ale i te wozki i te hurtownie, grzecznie nie wchodzilam na wizaz jak sobie zalozylam ale wczoraj do Was juz musialam zagladnac tylko sie nie odzywalam ![]() W srode USG i zobacze Kubusia mam nadzieje ze wszystko ok.....jak zwykle sie nakrecam ![]() Ide nadrabiac co tam zaskrobalyscvie, napiszcie prosze co u dziewczyn?? Dojotka jak?? Mimunek cos pisala?? |
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wszystko w brzuszek poszło, zgrabna jesteś i tak
|
|
|
#4546 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam na forum wrześniowo-październikowych mam, że już urodziła 28.08.2012 i że jedna córeczka nie dała rady
, a druga walczy (2000 gram, 38 cm). Mam nadzieję, że dziewczyny dają radę i trzymam za nie kciuki
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
justys ja mysle ze w 20 sie wyrobie a jak nie to bedzie tak jak przy gabrysce 23
kochane ja tam nie narzekam noooo celullit mam nadzieje ze wodny jedynie a kg troszke mogloby zostac -- zeby bylo fajnie tesciowa przyniosla mi frytkibiszkopt wstawlam do piekarnika i czekam vco mi wyjdzie bo jestem beztalecie ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- a wogole to matkoooooooooo 8 m sie zaczal szoooookmuminek nic nie pisal nawet wrzesniowki przepatrzylam ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- nioo to pracowita jestes ja juz niedlugo wpadne na sych ale chyba nie bede liczyccc
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak Peperonik będzie wiedział co i jak ze szkołą to jakoś się zsynchronizujemy
|
|
|
|
|
#4549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a też 75 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() może mąż ale ich nie widać wcale
|
|||
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam mms zdj schodow i domku to wam pokazuje
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - jak myślicie - pranie chyba lepiej się wypierze jak się włączy pralkę
![]() ![]() Właśnie skapnęłam się, że włożyłam ubrania do pralki, ale jej nie włączyłam. Tylko coś za cicho było Mam nadzieję, że to przejdzie po ciąży.
|
|
|
|
#4552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ahh juz wiem jak mama sie czuła zawsze jak mi dawała wszystko nawet kosztem siebie hehe Cytat:
Cytat:
![]() a ja nie moglabym isc na impreze, kusiłoby mnie zeby sie napic Cytat:
jakaś Ty piekna!!! Widziałam, że pisałyście o spotkaniu. Buuuu czemu nie ma zadnej w moich okolicach? ![]() Jestem cała Wasza, mąż w pracy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- domEK???? tosz to pałac
|
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz od tego ![]() brakowało mi takiego wyjścia. jakprzyjedziecie gdzies blizej to ja tez jestem cala Wasza ;D
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Micia ale mnie rozbawilas jedna czesc nasza jedna moich rodzicow ale fakt faktem olbrzymi
240 m2 bez strychu i pwinic ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- nooo to przyjezdzac do mnie na podkarpacie |
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
boze wroniczka jak ja ci zadzroscze takiej przestzreni my mamy 60m2 dwa pokoje a ty normalnie masz wille
![]() chociaz z drugiej strony pochodze z domu ktory mial 300 m2 ponad i wiem ze to meczace , poza tym u mnie bylo tyle pokoi ze kazdy jak sie zamykal w swoim to masakra najgorzsez bylo sprzatanie, poza tym jakos tak nie bylismy wszysycy razem, 4 piętra to kazdy gdzie indziej i troche smutnawo---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() gorzej mam z fajkami..nie palę od marca twardo ale naprawde mam czasami taka ochote ze obawiam się, iż po porodzie normalnie sie rzuce na papierosy
|
||
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz anielkoooo to u nas bylo inaczej bo mielismy jeden pokoj bo w domu dawniej mieszkalo wiecej osob plus dziadki i my jako rodzenstwo jesesmy strasznie zzyci ze soba a rteraz rodzice dostawili 2 czesc za co jestem im wdzieczna
a poki co na mamy polowce mieszka jeszcze siostra z mezem i synkiem z wieku gabi przy czym oni buduja sie obok nas |
|
|
|
#4558 |
|
Raczkowanie
|
czesc wszystkim przepraszam za tyle czasu nieobecnosci az tydzien ale remont mielismy, malowanko skonczone, wszystko pomyte odswiezone co trzeba to wyniuesione co trzeba to dokupione i juz jest miejsce na lozeczko dla naszej malutkiej
, dobrze ze juz po remoncie bo to tak meczy okna musiałam pomyc wszystkie ubrania powyciagac z szaf szafek itd;/ a potem znowuy wkładac i zeszło . nie zdołam was nadrobic , czytałam ze dojotka w szpitalu pozdrowcie ja, iniech trzyma sie dzielnie.U nas 29 tydzien sie zaczał , małąosttanio tak mnie kopł ze wnocy nie było mowy o spaniu, a dzis jest spokojna wyjatkowo rzadko kopie chybasie zmeczyła, bo wczoraj właziła mi pod żebra. wizte mma w srode czekam niecierpliwie mam do ginki mnostwo pytan chyba musze je gdzies zapisac zeby znowu nie zapomniec. Boli mnie dziasło ostatnio do kilku dni nad ósemka nie wiem czym mozna płukac zeby przeszło bo nie moge nic ugryz? moze kóras miałą w ciazy podobny problem z dziąsłami, podobno to czesty problem cięzarnych i jakby tego było mało od kilku dni swędza mnie stopy nie od spodu, nie od zewnatrz tylko od wewntąrz i tak jakby od wewnętrznej strony, ponizej kostki jedna stopa i druyga i tak sie drapie ze szok;/ mam nadzieje ze to nie jest cholestaza bo sie juz naczytałam o tym, ze to sie tak własnie objawia zaczynam sie martwic wiec musze dopytac ginki dokładnie.Weronika - JAKA TY JESTES SLICZNA na buzce. Ty 14 kg ja 12,5 juz przytyłam;p wiec sie nie przejmuj, obie ebdziemy walczyc, tylko ze ty wiesz ze ci spadnie moment jak po pierwszym dziecku, a ja nie wiem;/ ale na to licze ze spadnie w momencie. cyba dobijemy do 20, ale wolałabym nie, juz miw sytarczy ten nadbagarz co nosze, tobie poszło w brzuch głownie troszke w nogi a buzia dalej szczupła a mi sie wydaje ze wszedzi mi poszło na nogi swoje to juz nie moge patrzec jakies grube sa;/
|
#4559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie no.. fajnie macie, fajnie. Ja nie wiem ile teściów dom ma, musze tz spytac ale tez w sumie spory. Mam nadzieje, ze kiedys bedziemy miec choc cale pietro dla siebie ajak nie to ze uda nam sie cos własnego wybudowac lub kupic - moze byc mieszkanie Cytat:
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze fajnie tak masz calą rodzinke obok super |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

ale ja miałam 75mg
a też 75 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
*