Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 11:36   #3091
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

cześć dziewczyny
My jutro wprowadzamy się do wynajętego mieszkania, już porządki zrobione, wszystko czyste i pachnące
takze zaraz się zabieram za pakowanie...

Jeszcze tydzień i dwa dni to wizyty...
Wczoraj na zakupach z TŻ poczułam że nagle robi mi się mokro, jakby mnie okres zalał... już byłam przerażona, wbiegłam do auta, sprawdziłam.. i na na szczęście było tylko dużoo białego śluzu

Co do wózka to my już raczej postanowliśli na Tutek Grander, bo jest śliczny i super lekki i czerwono czarna wersja w czerwonej ramie to normalnie cudo Tylko taka wersja gdzie większość jest czerwonego, bo czarny w lecie to parzy... W gondoli mam zamiar wozić do 3-4 miesiąca czyli wakacje już w spacerówce
http://allegro.pl/tutek-grander-fote...531434602.html

Co do karmienia to "postanowiłam" karmić do 6 miesiąca. "Postanowiłam" w cudzysłowiu bo różnie to może być, a ja sama jeszcze przeciez nie wiem jakie to uczucie... Wiem jedno, napewno nie podoba mi się jak dziecko jest karmione dłużej niż rok, bo ani to nie potrzebne ani nie wygodne.
Ogólnie karmienie wydaje mi się niezbyt fajnie, strasznie mnie krępuje coś takiego, ale spróbuje napewno może się przełamie i to polubie, mam nadzieję

Megi Mam nadzieje że już do końca wszystko będzie wporządku trzymam kciuki !

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Fajne bo wyglądają na takie zgrabne po złożeniu a to chyba istotne dla mobilnych mamuś chcących zabierać wszędzie maleństwo oj coś czuję, że muszę się zaczać zaznajamiać w rynku niemowlęcym bo wózek to chyba początek góry lodowej

ten ma boskie składanie...oczywiście cena odpada ale przyznajcie, że jest boski
http://allegro.pl/wozek-chicco-i-mov...574875540.html
Szczerze to ja nie wiem kto i za jakie pieniądze kupuje ten wózek.. przeciez ta spacerówka jest poprostu brzydka (nie obrazając nikogo) ale za darmo bym go nie chciała, bo spacerówka jest strasznie zwymyślana

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Z malinami to zdania są podzielone - sama herbatka z liści na początku ciąży zwłaszcza jest przeciwwskazana, bo może wywołać skurcze i skracanie szyjki macicy. A co do owoców to zawierają kwas acetylosalicylowy, który jest generalnie przeciwwskazany w ciąży, poza dopuszczalnymi małymi dawkami w niektórych wskazaniach (jak Acard). Problem jest taki, że jego ilość w malinach jest bardzo zmienna, więc w zasadzie trudno powiedzieć ile go zjadłaś. Jeśli np. bierzesz Acard, to chyba lepiej sobie darować.
Nie mówcie, bo maliny to jedyne owoce które lubie jeść!
i pierwszy raz słysze że owoców malin nie wolno... tym bardziej że biore acard.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć.
Załamana jestem.
Rano byłam u lekarza, dostałam skierowanie na betę i inne "ciążowe" badania, pobrali mi krew, wyniki jutro. ALE!
Chciałam zmienić ten lek na nadciśnienie, Lisiprol; odstawiłam go w dniu, w którym dowiedziałam się o ciąży. Jednak usłyszałam, że "to za późno, na długo przed zajściem powinnam odstawić, że to toksyna i w tej chwili już mam małe szanse na zdrowy płód...".
Tasia, sama widziałaś że ryzyko jest nieznacznie większe... więc nie masz się czym przejmować tak samo jak mówią że gdy ktoś ma tarczyce chorą-JA to rodzą się chore dzieci, znieszktałcone i cuda wianki... tylko że połowa naszych mamy/ciotek/babć miała i nikt nigdy tego nie badał!
Lecze się na tarczyce i nie przejmuje gadaniem.. chore dzieci są i będą mimo że tak bardzo się temu zapobiega..

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 11:38   #3092
megi-megi
Zakorzenienie

Nie mogę z tym telefonem- jakie ja głupoty piszę... ja coś napiszę, a on to zmienia. Więc nie dziwcie się, że czasem bez sensu.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 11:39   #3093
Moderna
Zakorzenienie

Tasia skladnik czynny bisaprolol - poznanie leku - srednie, leki alternatywne lepiej poznane alpha methyldopa lub metorprolol (jezeli mozliwe lepiej do terapii wlaczyc leki lepiej poznane, ale bisaprolol jest akceptowalny).
w 1 trymestrze podwyzszona liczba wad wrodzonych nie zostala zauwazona, ale nie ma zadnych udokumentowych badan. Grupa lekow beta-adrenolitycznych nie znajduje sie w grupie lekow o podejrzeniu teratogennym.,
2/3 trymestr: Istnieje ciągła debata na temat tego, czy leczenie w ciąży z uzyciem beta-blokerów może prowadzić do zmniejszonej wagi urodzenia i wagi łożyska. Zostało to omówione w szczególności po terapii atenololem w różnych publikacjach. Jako przyczyne omówiono przede wszystkim dzialanie beta-adrenolityków na podwyzszenie tonusu macicy z następujaca zmniejszona perfuzja i spadkiem cukru we krwi. Alternatywnie, należy uznać za powód do zmniejszenia wzrostu wewnątrzmacicznego sam bezpośredni wpływ nadciśnienia tętniczego matki. U dziecka mozliwe jest wystapienie bradykardii, niedociśnienia tętniczego i hipoglikemii. (teoretycznie jak przy uzyciu kazdego leku z grupy betablokerow)
Stary 2012-09-03, 11:51   #3094
Tasia34
Wtajemniczenie

Dzięki Wam wszystkim za słowa otuchy
Czyli ten lek, jak każdy właściwie inny może, ale nie musi mieć skutków ubocznych w czasie ciąży, a najmniejsze ma w 1 trymestrze - tyle zrozumiałam z tych wszystkich cytatów i artykułów, uffff
Więc nie ma co panikować.
Ale uwierzcie, jak usłyszałam "no, trzeba to usg szybko zrobić, ale ja tego dobrze nie widzę...", to z przychodni wyszłam z płaczem...
Jak ona mogła mi tak powiedzieć..?!

A, no i megi, super, że już lepiej - oby tak dalej!

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2012-09-03 o 11:52
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 12:03   #3095
scarlett26
Zakorzenienie

Znalazłam fajną stronę z wizualizacjami, jak chcecie wiedzieć dokładnie, co się akurat dzieje

http://www.ehd.org/dev_article_unit9.php
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 12:10   #3096
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

....bo to zależy od terenu,czy spacerki będą więcej po lesie ,piachu,kamieniach ,dziurach,drogach "polnych" -wtedy z całą pewnością koła pompowane -im większe tym lepsze(ja byłam w chorwacji i właśnie wtedy miałam duże pomp.koła-bez problemu pchałam wózek po ich mega kamienistych plażach a i dziecko miało lepszy komfort)czy spacerek po bruczku,centr.handlow.i tym podobnych terenach "miastowych"-wtedy świetnie sobie radzą nawet małe plastik.kółka....
zgadzam się.. ale wolę mieć pompowane.. bo są po prostu chyba na każde warunki..

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Byłam badana. Świetnie, jak leżę z gabrielą na wierzchu, nade mną wielka lampa i 5 osób wpatruje się, cały ja tam mam.

Ale najważniejsze: WSZYSTKO WYGLĄDA BARDZO DOBRZE!
Co prawda niedobrze, że nie znają przyczyny,ale... UFFF.
Moje dziecko znów widziałam- jakie fajne. I jakie ma już długie nogi
Ma 4.4 cm. Gdyby śmiałość 0.1 gmina więcej już by było badane po kontem przezierności etc.
W każdym razie jest dobrze!
super.. bardzo się cieszę..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 12:15   #3097
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ma 4.4 cm. Gdyby śmiałość 0.1 gmina więcej już by było badane po kontem przezierności etc.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
Moja JUlka poszła dziś do przedszkola. Jak zobaczyła zabawki i dzieci to od razu pobiegła i nawet nie zdążyłam jej wycałować na pożegnanie chyba bardziej to przezywam niż ona zobaczymy co powie po powrocie

nie pękną, my z Julką jeżdziliśmy wózkiem nie tylko po chodnikach ale i po lesie i po łąkach i po plaży i pompowane są super jak mieliśmy później taką parasole z plastikowymi to tym już sie nie pojedzie po piasku czy po lesie
dla Julki

czy co do kółek to są :
pompowane - które wszyscy zachwalaja
plastikowe - beznadziejne
piankowe - czyli fajne czy nie?

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
A mój syn poszedł dziś pierwszy raz do szkoły.......
...to niesamowite jak ten czas leci.....jeszcze przed chwilą był taki maleńki....
Idziemy świętować tą jego "dorosłość" pierwszoklasisty.....
dla synka
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
My jutro wprowadzamy się do wynajętego mieszkania, już porządki zrobione, wszystko czyste i pachnące

Jeszcze tydzień i dwa dni to wizyty...
Wczoraj na zakupach z TŻ poczułam że nagle robi mi się mokro, jakby mnie okres zalał... już byłam przerażona, wbiegłam do auta, sprawdziłam.. i na na szczęście było tylko dużoo białego śluzu

Co do wózka to my już raczej postanowliśli na Tutek Grander, bo jest śliczny i super lekki i czerwono czarna wersja w czerwonej ramie to normalnie cudo Tylko taka wersja gdzie większość jest czerwonego, bo czarny w lecie to parzy... W gondoli mam zamiar wozić do 3-4 miesiąca czyli wakacje już w spacerówce
http://allegro.pl/tutek-grander-fote...531434602.html
za mieszkanie to kiedy nas na parapetówe zapraszasz ;>
z tym robieniem mokro też mam wtedy lekkiego stresa ;p
a czemu tak krótko w gondoli przecież 3-4 mc dziecko ma jeszcze słabe plecki i główke zeby juz siedziało
ja zamierzam w gondoli póki nie będzie sie samo wyrywalo do siadania
co do wozka to ten tutek całkiem fajny tylko jak dla mnie inny kolor ale może być.
musze się do sklepu z dużym wyborem wózków wybrac i na zywo poogladać.
Cytat:
Dzięki Wam wszystkim za słowa otuchy
Czyli ten lek, jak każdy właściwie inny może, ale nie musi mieć skutków ubocznych w czasie ciąży, a najmniejsze ma w 1 trymestrze - tyle zrozumiałam z tych wszystkich cytatów i artykułów, uffff
Więc nie ma co panikować.
Ale uwierzcie, jak usłyszałam "no, trzeba to usg szybko zrobić, ale ja tego dobrze nie widzę...", to z przychodni wyszłam z płaczem...
Jak ona mogła mi tak powiedzieć..?!
bo głupia. a ty glowa do góry i szukaj nowego ginka

Cytat:
Znalazłam fajną stronę z wizualizacjami, jak chcecie wiedzieć dokładnie, co się akurat dzieje

http://www.ehd.org/dev_article_unit9.php
a mi nie działa ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 12:20   #3098
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ty glowa do góry i szukaj nowego ginka
Ja tylko sprostuję, że to moja lekarka prowadząca mi leczenie nadciśnienia, internistka, tak powiedziała...

Koniec narzekania; postaram się, żeby mój następny post na forum był dużo bardziej radosny
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 12:27   #3099
Luna0
Zakorzenienie

Właśnie pije koktajl z malin, jest pyszny i zdrowy! Nie wierzę że mi zaszkodzi

Cytat:
czy co do kółek to są :

za mieszkanie to kiedy nas na parapetówe zapraszasz ;>
z tym robieniem mokro też mam wtedy lekkiego stresa ;p
a czemu tak krótko w gondoli przecież 3-4 mc dziecko ma jeszcze słabe plecki i główke zeby juz siedziało
ja zamierzam w gondoli póki nie będzie sie samo wyrywalo do siadania
co do wozka to ten tutek całkiem fajny tylko jak dla mnie inny kolor ale może być.
musze się do sklepu z dużym wyborem wózków wybrac i na zywo poogladać.
bo głupia. a ty glowa do góry i szukaj nowego ginka

a mi nie działa ;/
w środę zapraszam
Oczywiście że za słabe żeby siedziało, ale spacerówka przeciez ma rozkładane siedzisko i o ile będzie calkiem płaskie to 3-4 miesięczne dziecko może jeździć Nie przepadam za gondolami, bo wtedy wózki są takie masywne, a w lecie to nawet lepiej , mniej gorąco w spacerówce.
Zresztą np. wózki Graco nie mają gondoli (starsze modele) tylko taki śpiworek do 3 mies a później spacerówka.
Tutek fajny i lekki przede wszystkim, ale muszę go jeszcze zobaczyć na żywo mam czas...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-03, 12:35   #3100
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
czy co do kółek to są :
no właśnie też się zastanawiam, bo podoba mi się wózek właśnie z piankowymi - pompowane może i zachwalane, ale raczej ze względu na warunki terenowe, a tak jak porównywane są wózki ze względu na wagę, to jednak bardzo się do niej przyczyniają

aaaaa, w sumie to niech TŻ wybiera z czym będzie i gdzie dylał
Stary 2012-09-03, 12:38   #3101
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam badana. Świetnie, jak leżę z gabrielą na wierzchu, nade mną wielka lampa i 5 osób wpatruje się, cały ja tam mam.

No i SUPER Kochana
oby już bez takich przejśc do końca
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 13:04   #3102
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Nie mówcie, bo maliny to jedyne owoce które lubie jeść!
i pierwszy raz słysze że owoców malin nie wolno... tym bardziej że biore acard.
Gratulacje nowego mieszkanka
a co do malin wcześniej pisałam że mojej siostrze lekarka zalecała pudełeczko malin dziennie ze to działa na zaparcia i ona jest bardzo zadowolona i na nic jej te maliny nie szkodzą
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 14:05   #3103
Dragusia88
Zakorzenienie

co tu tak pusto?

Stary 2012-09-03, 15:04   #3104
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
i jak ciasto robiłaś, wyszło
moje ze śliwkami, malinami i bezową pianką wyszło takie pyszne ze na ciepło cały rządek zjadłam
pyyychaaa
zrobię go na weekend znowu

Cytat:
Cześć Mamusie.
Krwawienie w nocy w końcu ustało, ból też. Czekam na usg, żeby zobaczyć czy z maluchem wszystko dobrze. Dopiero nad ranem usnęłam, jak zobaczyłam czystą podpaskę.
Wstąpiła we mnie nadzieja.
I tu mam pytanie, bo lekarz wspominał, że może być obrzęk łożyska. W tej chwili łożysko jest duże- zajmuje pół macicy. A jak wychodziło w 12 tygodniu na usg? Możecie zerknąć na fotki?
Oby tylko dobre wieści były

Cytat:
[/COLOR] no nie wiem czy tak szybko wyrasta z gondoli , conajmniej pol roku.
no ja na 8letni wozek bym sie nie zdecydowala. rok-dwa ale tylko od sprawdzonych osob.
mi sie aktualnie podoba Tako.
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=329
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=326
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=314
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=328
http://global.images10.fotosik.pl/13...889d1857e7.jpg
Tako są super, miałam przy Julce i uwielbiam. Teraz mamy spacerówkę Chicco i jej nie cierpię :/

Cytat:
Z malinami to zdania są podzielone - sama herbatka z liści na początku ciąży zwłaszcza jest przeciwwskazana, bo może wywołać skurcze i skracanie szyjki macicy. A co do owoców to zawierają kwas acetylosalicylowy, który jest generalnie przeciwwskazany w ciąży, poza dopuszczalnymi małymi dawkami w niektórych wskazaniach (jak Acard). Problem jest taki, że jego ilość w malinach jest bardzo zmienna, więc w zasadzie trudno powiedzieć ile go zjadłaś. Jeśli np. bierzesz Acard, to chyba lepiej sobie darować.
Ja jadłam po 500g dziennie i nic nie było Julce, to samo teraz, potrafię zjeść pół kilo na dzień

Cytat:

Ciekawe z tymi malinami. Nigdy nic złego o samych owocach i ciąży nie słyszałam. A teraz miałam na nie chcicę i dawałam czadu. Aż wierzyć mi się nie chce, że ma to jakiś wpływ.
Ja jem po pół kilo na dzień czasami i nic się nie dzieje, ani z Julią, ani teraz

Cytat:

super

Julia dziś była 1 dzień w przedszkolu, ale się stresowałam ale poszło dobrze
Stary 2012-09-03, 15:17   #3105
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Tako są super, miałam przy Julce i uwielbiam. Teraz mamy spacerówkę Chicco i jej nie cierpię :/

Julia dziś była 1 dzień w przedszkolu, ale się stresowałam ale poszło dobrze
oo czyli tako polecasz.

dla Juli

tak sobie ogladam wozki na allegro i w zasadzie na skretnych kolach to piankowych nie ma prawie wcale.

jedyne jakie znalazlam ktore uszły by z braku laku to (pomijajac kolorystyke)
http://allegro.pl/4w1-ozon-a4-bambi-...576774957.html
http://allegro.pl/wozek-brevi-ovo-ko...581932197.html

jak o kolach byla mowa to moze mi ktos wytlumaczy o co chodzi z siedzeniem kubelkowe i rozkladane?

Stary 2012-09-03, 15:20   #3106
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć.
Załamana jestem.
Rano byłam u lekarza, dostałam skierowanie na betę i inne "ciążowe" badania, pobrali mi krew, wyniki jutro. ALE!
Chciałam zmienić ten lek na nadciśnienie, Lisiprol; odstawiłam go w dniu, w którym dowiedziałam się o ciąży. Jednak usłyszałam, że "to za późno, na długo przed zajściem powinnam odstawić, że to toksyna i w tej chwili już mam małe szanse na zdrowy płód...".

A sama mi go zmieniła z innego, który właśnie miał być niedobry dla ciąży, w zeszłym roku specjalnie o tym rozmawiałyśmy. A teraz "ależ skąd, oba są tego samego typu". To po cholerę mi zmieniała, jak mówiłyśmy o ciąży???

Jestem wściekła, zrozpaczona, załamana i strasznie smutna; w piątek usg, nie wiem, czy nie padnę z nerwów do tego czasu... Straciłam chyba nadzieję...
Nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze i będzie zdrowa dzidzia a lekarka...hmm szkoda gadać. Nie powinna tak w ogóle mówić o zagrożeniach nawet jeśli one naprawdę istnieją!

Cytat:

klask i:
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 15:23   #3107
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

tak sobie ogladam wozki na allegro i w zasadzie na skretnych kolach to piankowych nie ma prawie wcale.

jak o kolach byla mowa to moze mi ktos wytlumaczy o co chodzi z siedzeniem kubelkowe i rozkladane?
http://ekowozki.pl/Wozki-wielofunkcy...-2012-3w1.html

a zna któraś z Was taki? ten ma właśnie takie o jakich piszesz, ale na all nie szukałam

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze i będzie zdrowa dzidzia a lekarka...hmm szkoda gadać. Nie powinna tak w ogóle mówić o zagrożeniach nawet jeśli one naprawdę istnieją!
Nie tylko powinna, ale wręcz musi powiedzieć. W Stanach już są sprawy o tzw. niewłaściwe urodzenie, tylko patrzeć jak to się u nas zacznie. I potem taki lekarz płaci dożywotnio rentę dziecku, bo rodzice w sądzie mówią, że gdyby wiedzieli o wadzie to by usunęli ciążę
Stary 2012-09-03, 15:29   #3108
Villga
Zadomowienie

Megi: cieszę się, razem z Tobą, że już dobrze
Tasia: nie denerwuj się. Wredna baba Ci w głowie namieszała, co za ***** !
Ona pewnie nie ma o tym wielkiego pojęcia tylko tak z czapy walnęła i tyle.
Będzie dobrze
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 15:30   #3109
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

scarlett myślę że liwce nie chodziło że ma nie mówić o formę w jakiej to zrobiła
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 15:40   #3110
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
oo czyli tako polecasz.

dla Juli

Kubełkowe, to takie jak np w sportowych samochodach, wyprofilowane.
Rozkładane- że rozkłada się na leżąco do spania

Polecam z całego serca tako.
Stary 2012-09-03, 16:34   #3111
klementyna1
Zakorzenienie

OMG 3800 pln ZA WÓZEK? w życiu mnie nie będzie stać! Za tyle to ja planuję calusienką wyprawkę zakupić (z łózeczkiem, wanienką, fotelikiem, ubrankami i wszystkim innym) JA tez po pierwszym dniu w przedzkolu...Przezyłam Tylko te regularne, zdrowe i smaczne posiłki sprawia, ze będę wyglądac jak piłka za tydzien już Miłego popołudnia
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 17:02   #3112
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
http://ekowozki.pl/Wozki-wielofunkcy...-2012-3w1.html

a zna któraś z Was taki? ten ma właśnie takie o jakich piszesz, ale na all nie szukałam
jak dla mnie brzydka gondola i kółka, o cenie nie wspomne. ale jak kto lubi
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kubełkowe, to takie jak np w sportowych samochodach, wyprofilowane.
Rozkładane- że rozkłada się na leżąco do spania

Polecam z całego serca tako.
to co kubełkowe sie nie rozkładają?
a patrze i patrze i nie widze roznicy za bardzo ;p

aaaaa są już mamusie maj czerwiec!!!

Stary 2012-09-03, 17:06   #3113
anika_s
Wtajemniczenie

Ciekawa jestem co z Kathe, jakoś dziwnie cicho u niej /niepokoję się troszke/
Mam nadzieję że jest dobrze i odsypia swój ślub i wesele
Stary 2012-09-03, 17:25   #3114
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie brzydka gondola i kółka, o cenie nie wspomne. ale jak kto lubi
nie patrzę na wygląd tylko na funkcjonalność - dla mnie priorytetem jest to żeby był lekki, no i żeby się nie psuł za szybko. poza tym w tej gondoli można wygodnie przenieść dziecko i wpiąć ją w samochodzie jak fotelik

tylko zastanawiam się właśnie jak z awaryjnością tych kółek - czy ta pianka jest jakaś bardzo twarda, czy łatwo takie koło np jakimś szkłem rozciąć? nie wiem w sumie jak to wygląda

a jak na nowy wózek 3w1 to nie wiem czy ta cena jest taka wygórowana?
Stary 2012-09-03, 17:31   #3115
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
nie patrzę na wygląd tylko na funkcjonalność - dla mnie priorytetem jest to żeby był lekki, no i żeby się nie psuł za szybko. poza tym w tej gondoli można wygodnie przenieść dziecko i wpiąć ją w samochodzie jak fotelik

tylko zastanawiam się właśnie jak z awaryjnością tych kółek - czy ta pianka jest jakaś bardzo twarda, czy łatwo takie koło np jakimś szkłem rozciąć? nie wiem w sumie jak to wygląda

a jak na nowy wózek 3w1 to nie wiem czy ta cena jest taka wygórowana?
Jak ktoś zarabia 1300zł lub mniej to jest wygórowana Ja mierze siły nad zamiary i nie bede się na pewno zadłużać, żeby kupić nowy wypasiony wóźek Ale jak kogoś stać, to nie mam nic przeciwko. Ja za 4000zł wolałabym kupić używanego golfa
Stary 2012-09-03, 17:40   #3116
anika_s
Wtajemniczenie

Klementyna myślę że można by kupić nawet coś lepszego niż golf
Stary 2012-09-03, 17:40   #3117
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jak ktoś zarabia 1300zł lub mniej to jest wygórowana Ja mierze siły nad zamiary i nie bede się na pewno zadłużać, żeby kupić nowy wypasiony wóźek Ale jak kogoś stać, to nie mam nic przeciwko. Ja za 4000zł wolałabym kupić używanego golfa
Nie wiem skąd wzięłaś 4 000, bo on tyle nie kosztuje. Za tyle też bym nie kupiła. Zresztą kupię, potem sprzedam, bo to będzie jedyne dziecko, więc kasa wróci tak czy siak.

Też nie planuję się zadłużać, bo to bez sensu, ale kasę odkładać jak najbardziej. Dziwne, że w sumie nigdzie nie udało mi się w necie znaleźć jakiś sensownych szacunków, ile kosztuje wyprawka i w ogóle miesięczne wydatki na dziecko do powiedzmy roku. Fajnie byłoby wiedzieć zawczasu, bo wciąż jesteśmy na etapie urządzania mieszkania

Edytowane przez scarlett26
Czas edycji: 2012-09-03 o 17:45
Stary 2012-09-03, 17:44   #3118
klementyna1
Zakorzenienie

Nie wiem już kto dodał, ale otworzyłam jakiś link i wyskoczył mi wózek za 3800zł. Więc zdziwko mnie wzięło
Stary 2012-09-03, 17:45   #3119
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Kubełkowe to takie wyprofilowane siedzisko coś w stylu fotelika. Teraz robią już kubełkowe-rozkładane. Moim zdaniem beznadziejne, bo dziecko leży w nich w jednej pozycji, nie może się przewracać i o ile pół roczne dziecko ślicznie wygląda to 1-1,5 roczne ewidentnie się nie mieści.
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ma...580274637.html
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=1335
Jak na złość nie moge znaleść dziecka w takim wózku ale widziałam takie zdjęcia
http://allegro.pl/4w1-tako-wozek-jum...584609028.html - to jest normalne rozkładane siedzisko

Cytat:
Nie tylko powinna, ale wręcz musi powiedzieć. W Stanach już są sprawy o tzw. niewłaściwe urodzenie, tylko patrzeć jak to się u nas zacznie. I potem taki lekarz płaci dożywotnio rentę dziecku, bo rodzice w sądzie mówią, że gdyby wiedzieli o wadzie to by usunęli ciążę
Czytaj dokładnie. Lekarka nie powinna o tym mówić w taki sposób! Bo ze stresu też można poronić, nie wiem czy CI lekarz mówił.
Powinna dawac nadzieje, ale powiedzieć o zagrożeniu, które jest niewiele większe niż bez leków. a ona powiedziała jakby miała już chore dziecko, kwestia tylko zobaczenia tego na USG

Cytat:
to co kubełkowe sie nie rozkładają?
a patrze i patrze i nie widze roznicy za bardzo ;p

aaaaa są już mamusie maj czerwiec!!!
Te lepsze się rozkładają

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-03, 17:46   #3120
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

dla synka
Dzięki
Cytat:
a co do malin wcześniej pisałam że mojej siostrze lekarka zalecała pudełeczko malin dziennie ze to działa na zaparcia i ona jest bardzo zadowolona i na nic jej te maliny nie szkodzą
...a maliny są niewskazane?Nic nie wiem.....do tej pory jadłam .....
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem co z Kathe, jakoś dziwnie cicho u niej /niepokoję się troszke/
Mam nadzieję że jest dobrze i odsypia swój ślub i wesele
.....ja też czekam na wieści od niej....mam nadzieję ,że dobre....
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości