|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
![]() powiedz mi pierw się pisze teorie, czy robi badania? ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36291996]Czy trzeba pytać o zgodę na badanie - to masz na myśli? [/QUOTE] Cytat:
to kiedy odwiedzasz dzieci ![]() Cytat:
wrzucenie dzieci i normalny dzień
|
||
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Cytat:
![]() dziekowac no i widzis co wymodzil mial chlopak racje haha dziekuje dzieki dziekuje wlasnie niedawno wlazlam do domu...chcialam zjesc obiad ale Maja miala dokladnie taki sam plan.....i tak: ja jestem bez obiadu ale za to Maja pojedzona
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Konto usunięte
|
Ana, rodzice muszą wyrazić zgodę na badanie dziecka w poradni psychologiczno-pedagogicznej
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam juz od godziny... chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić
Bika nic się nie dzieje, nie dziwie się, że się pogubiłas bo ja chciałam wszystkim coś napisac aż w końcu wszystko mi sie pomylało... agnusku miałam 2 tyg urlopu i mialam zupełny detox od kompa ![]() Kotku spóźnione 100 lat! Mrowinko tulę i ja mocno wierzę w to, że będziecie rodzicami! Głowa do góry Żabcia doczytałam o problemach Dominika z oczkiem, przykro mi że tak się męczy no i szkoda, ze ciocia nie dostała wizy Blonde jak wasz urlop? zadowolona? Bao gratuluję 9 miesiąca!!!! Gocha super, że synek dał rade dzisiaj w przedszkolu! strippi a jak Twoja Julka? abby gratuluje postępów w pisaniu pracy! Magda, Strong super, że maluszki sie dobrze rozwijają! i więcej grzechów nie pamietam... przepraszam. ![]() ale przeczytałam i myślę, że jestem w miarę na bieżąco! Oczywiście witam też nowe dziewczyny!
|
#1415 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej!!!
Cytat:
gratuluje Cytat:
Cytat:
Widze, ze podejscie mamy odwotne, ja kiedys szlochalam za kazdym dzieckiem na ulicy, a teraz mi sie odwidzialo ![]() Fajnie, ze macie taka dobra sytuacje. Cytat:
Cytat:
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domu. Postawiłam rosołek i leżę już pod pierzyną. Ledwo żyję dziewczyny, kichnęłam dziś chyba z 345 razy, katar dalej, zaczyna się kaszel, temp: ponad 37 stopni. Kurdeeee...
Piję herbatę z lipy z imbirem - mam nadzieję, że pomoże... Przepraszam, że marudzę
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Kotekk gratuluję!
![]() stokrotko po cichutku gratuluje Mam nadzieje, ze uda ci się jutro pójść na betę ![]() Super!Wakacje super! Pogoda dopisała, poznaliśmy świetnych ludzi. Mimo tego, że sporo starszych od nas, to zabawa była przednia! do tego przeżywamy drugi miesiąc miodowy, więc jest po prostu bosko! Udąło mi się złapać troszkę słońca, zrobiliśmy sobie kilka wycieczek, jadłam wszystko bez opamietania, co odbiło się na mojej wadze Trzeba jk najszybciej wrócic do biegania i to tak chyba w skrócie
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
halo haloo
![]() Barszczyk zrobiony, a ja popijam pyszne winko Mamy spory zapasik - niedawno bralismy slub i zamiast kwiatów prosilismy o winko lub ksiązki. hmmm a ja mam do Was dziewczyny pytanie, jak pisalam wczesniej jestem po różnych przejsciach ginekologicznych (torbiel na jajowodzie i polip na szyjce macicy) czy któras z Was miała jakie tego typu dolegliwosci i czy słyszała od lekarza jaki moze miec to wpływ na ewentualne starania o dzieko?? Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-03 o 18:49 |
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
ja jeszcze w pracy siedzę od 12 i powiem wam, że robienie praktyk i praca jednocześnie- razem 12 h to trochę kiepski pomysł. Niby aż tak nie jestem zmęczona ale zasypiam normalnie ![]() na betę chciałam iść ale za czym obdzwoniłam laboratorium i znalazłam takie które pobiera krew cały dzień (reszta tylko do 10), to zrobiło się mało czasu i szybko pojechałam do tego labo ale pech chciał, że babka, która pobiera krew na chwilę gdzieś wyszła, nikt nie wiedział gdzie jest a ja już musiałam do pracy jechać. nie było mi więc dane dzisiaj zrobić tej bety, może jutro sie uda, mam nadzieję, że to nie jest zły znak. Musze jeszcze poszukać jakiś zajeć na jutro do przedszkola, więc nawet was nie nadrabiam. Buziaki
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do spraw ginekologicznych, ja nie pomogę, nigdy nie miałam takich problemów, więc nie znam się. A nie rozmawiałaś o tym ze swoim lekarzem? |
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kwiatów my dostalismy tylko 3 małe bukieciki tez jechalismy odrazu na wakacje, dlatego jeżeli chodzi o to goście sie spisali
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Trafiłam chyba na powtórki Rozmów w Toku...o 15-latkach co zaczęły współżycie...i teraz była dziewczyna, która z chłopakiem zaczęła w wieku 13 lat!! No ludzie!!! Gdzie żebym ja w takim wieku o takich rzeczach myślała!!
Ba!! Ja nawet nie wiedziałam o takich rzeczach! Masakra ... |
|
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno i wierze ze bedzie dobrze---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() yyy niestety takie czasu, trudno teraz nadążyc za młodzieżą, specjalnei stara sie nie czuje ale jak czasem takich nastolatkow posłucham to mam wrażenie ze zyje na innej planecie
|
||
|
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji ![]() Cytat:
tylko, że to są dzieci...ja się pytam gdzie są rodzice...opieka, rozmowa, uświadamianie..
|
||
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
od niedzieli ostro ćwiczę -niedziela i poniedziałek zumba, a dzisiaj zaczęłam Ewkę daje wycisk, ale jest dobrze niech każdy ma dzieci kiedy chce ja jak pójdzie wg planu urodze w wieku 27 lat i mi to pasuje
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
nie wiem czy ktoś o mnie pytał, bo nie nadrobiłam, ale sie wychwalę po wizycie po pierwsze szyjka wysoko i zamknięta!!!!!!!!!!!!!gin powiedziała, że teraz to chyba przenoszę jejuuuu ale jestem szczęśliwa Bika, a jak u Ciebie????????????
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie popadnij w przesadną euforię i nie szalej!! Bądź grzeczna
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysia a z tym słuchaniem i obserwacją nastolatków i młodzieży to masz rację...ja się wtedy czuję jak jakaś zakonnica albo nie wiem kto! ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Baobabku super!!! Tylko Butter ma rację, co byś teraz z euforią nie przesadziła ![]() Bikaaaaaa a ty co???
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego, że jest się dla dziecka od samego początku, a nie dopiero jak coś się dzieje...chodzi o zapobieganie takim zachowaniom, a nie potem pozbywaniu się ich i interweniowaniu...tak mi się zdaje ![]() Bika, właśnie, co u Ciebie? |
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałyśmy, że Bika w poniedziałki ma szkołę rodzenia!
Właśnie z niej wraca i się odezwie ![]() Butter pewnie masz rację...w każdym razie mi ręce opadły
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
staram sie staram, ale jutro z małym i z siostrą do przedszkola odebrać siostrzenicę idziemy - moje pierwse wyjście
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, to czekamy cierpliwie na Bikę i jej relację.Ja się nudzę na kanapie. Powinnam prasować, ale nie mam siły. Mąż ma pracę, więc siedzę tu i marzę, żebyście się uaktywniły
|
|
|
|
|
#1435 | |||
|
Zakorzenienie
|
ufff dałam radę
no mam nadzieję, ale jestem zdołowana widzę!!! jest wyraźniejsza niż u mnie trzymam kciuki!! Cytat:
![]() Cytat:
Julcia weszła do sali, pożegnała się ze mną i od razu do zabawek poleciała, oglądała i biegała od regału do regału. Taki chłopiec płakał, to popatrzyła na niego taka zagubiona, ale zawołałam ją i powiedziałam "pa kochanie, mama idzie zrobić obiadek i przyjdzie", a ona "papa mama" i pobiegła do zabawek Poszłam na zakupy i jak wracałam to zaglądałam zza krzaków haha i widziałam, że chodzi sobie i nie płakała, a to było jakoś 30min po zostawieniu jej. Za to dużo dzieci płakało już. Odebrałam ją o 14:15, miała mokre spodnie :/ ale miała te co rano przyszła, czyli musiała zrobić siku przed moim przyjściem, kiedy Panie zajęte były rozmowami z rodzicami. No i zesikała się podczas snu, niestety w domu śpi z pampersem, a tutaj do spania nie zakładają. No zobaczymy jak to będzie. Pani powiedziała, że chuligan jest przy leżakowaniu i nie chciała leżeć, ale po jakimś czasie zasnęła. Z jedzeniem było ok, podziubała jak to ona, z czasem pewnie zacznie ładnie jeść. Pani powiedziała, że będzie dobrze Post wyżej opisałam dokładnie Cytat:
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36295913]Złość mi przeszła, wróciłam i lecę nadrabiać
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
ja sama dowiedziałam się wszystkiego od ginekologa i z różnych pisemek ... wg mojej mamy to nie powinno mnie to było interesować aż do ślubu... więc uświadamiania u mnie w domu nie było, a z patologii nie pochdzę ![]() to mi sie tez podoba w Niemczech, że uświadamianie i wychowanie seksualne jest prowadzone przez ginekologów, którzy właśnie rzeczowo uświadmiają młodzież nie tylko o ryzyku ciąży, ale też i chorób, i sposobach zabezpieczeń
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-09-03 o 20:45 |
||
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Streści mi ktoś coś....?
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, to nie chodzi o patologię. Tu nie ma reguł. Jeden nastolatek wpadnie w złe towarzystwo, inny nie...ale myślę, że właśnie szczera rozmowa z matką głównie, opieka, szczerość, a nie zabranianie i unikanie tematu, może po części zapobiec tego typu sytuacjom - co nie znaczy, że dziecko każdej matki, która nie rozmawia na ten temat schodzi na 'złą drogę' ![]() A napisałam 'gdzie są rodzice', bo jak ma się 13 lat, to rodzice powinni mieć jeszcze coś do powiedzenia, jeśli chodzi o życie dziecka ![]() Strippi, brawa dla Julki. Całkiem dzielnie sobie poradziła, Ty też (rozbawił mnie fragment, jak podglądałaś w krzakach
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku gratulacje
![]() Onyks super, ze wszystko idzie do przodu. tasia ja się na tej rozdzielności nie znam. Stokrotko leć na betę ![]() Bikuś ooo dziękuję za odp. oooo dostałaś podwyżkę?? Super, choć pewnie ja nie dostanę, dopiero jak wrócę do pracy, prawda?? Kochana ja też dziś wkurzona jakaś chodzę, mąz sie poświęcił i się wyżyłam na nim bo myślałam, że ludzi na mieście zacznę tłuc metka Bao super. Mrowinko ![]() Dziękuję tym , które trzymały kciuki. Wszystko załatwione
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

klaski:

No i nie mam apetytu co u mnie jest dziwne

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.