Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 17:46   #1411
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Skończyłam teorię!

powiedz mi pierw się pisze teorie, czy robi badania?

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36291996]Czy trzeba pytać o zgodę na badanie - to masz na myśli?
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

Ana
zabij mnie, zapomniałam o tym zeszycie - przed chwilą mi się przypomniało a z pracy wyszłam po 11....... przepraszam

to kiedy odwiedzasz dzieci

Cytat:
Nauczycielki jak tam po rozpoczęciu roku szkolnego??? Ja przekazałam klasę nowej pani i tyle..... jak pisałam wyżej ciągle jakaś poddenerwowana jestem.....
u nas nie było wrzucenie dzieci i normalny dzień
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 17:50   #1412
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Kotku! Wielkie gratulacje!!! JUPI
dziekuje
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Gratuluje! Gdyby te kciukasy tak wszystko załatwiały...ach świat byłby piękniejszy....
dzieki i uwierz mi wizazowe kciuki potrafia duuuzo zdzialac
Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Kotek gratulacje!!!! klaski:
dziekowac
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Standard, mój też tak mówił
no i widzis co wymodzil mial chlopak racje haha
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Kotek trzymam kciuki
dziekuje
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

dzieki i wygladalam dzis dokladnie tak jak ta emotka
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
gratuluje
dziekuje

wlasnie niedawno wlazlam do domu...chcialam zjesc obiad ale Maja miala dokladnie taki sam plan.....i tak: ja jestem bez obiadu ale za to Maja pojedzona

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 17:55   #1413
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Ana, rodzice muszą wyrazić zgodę na badanie dziecka w poradni psychologiczno-pedagogicznej To rodzic decyduje, czy chce przebadać dziecko, a później, jeśli ma opinię z poradni, to czy dostarczy ją do szkoły/przedszkola.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 18:03   #1414
Gucia0987
Zakorzenienie

Czytam juz od godziny... chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić

Bika nic się nie dzieje, nie dziwie się, że się pogubiłas bo ja chciałam wszystkim coś napisac aż w końcu wszystko mi sie pomylało...

agnusku miałam 2 tyg urlopu i mialam zupełny detox od kompa

Kotku spóźnione 100 lat!

Mrowinko tulę i ja mocno wierzę w to, że będziecie rodzicami! Głowa do góry

Żabcia doczytałam o problemach Dominika z oczkiem, przykro mi że tak się męczy no i szkoda, ze ciocia nie dostała wizy

Blonde jak wasz urlop? zadowolona?

Bao gratuluję 9 miesiąca!!!!

Gocha super, że synek dał rade dzisiaj w przedszkolu! strippi a jak Twoja Julka?

abby gratuluje postępów w pisaniu pracy!

Magda, Strong super, że maluszki sie dobrze rozwijają!

i więcej grzechów nie pamietam... przepraszam.
ale przeczytałam i myślę, że jestem w miarę na bieżąco! Oczywiście witam też nowe dziewczyny!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 18:08   #1415
Amani
Zakorzenienie

hej!!!

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ok wpadlam na szybko zebyscie nie musialy trzymac kciukasy caly dzien no i zebyscie nie zyly w takiej niepewnosci

.a wiec...dzis o godzinie 8:00 mialam egzamin teoretyczny na prawko i ...... zdalam no i zapisalam sie tez na praktyczny niestety z moja praca termin mam na 08.10. (chociaz i tak pierwszy wolny termin pani proponowala mi na 03.10 wiec nie tak zle)

dziekuje jeszcze raz za kciuki jestescie nieocenione
wow!!! gratuluje

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Witam

Bardzo chetnie przyłacze sie do staraczek mamy z mężem za soba pierwszy cykl starań.. niestety bez pozytywnych efektów dzisiaj przyszła @
W skórcie o mnie : mam 26 lat, pochodze i mieszkam w okolicach Warszawy i od niedawna jestem szczęsliwą żoną
Gratuluje obenym na forum przyszłym mamuśką i trzymam mocno kciuki za przyszłe
Mam jeszcze takie pytanie - czy Wy przyszłe mamy macie jakies swoje specjalne motody przygotowań na obecnosci dzidzi ?? Bo ja jak narazie łykam tylko kwas foliowy, no i staram sie lepiej odżywiać, spacerować - bo leniem jestem niesamowitym , takze taki spacer dla mnie to jak ciężkie cwiczenai fizyczne
witam

Cytat:
Napisane przez kaaasiaaa_90 Pokaż wiadomość
nieszkodzi, tak to moja data urodzenia. ogólnie to przywykłam do takigo stwierdzenia bo jakoś nigdy nie ukrywałam tego że chce mieć dziecko w takim wieku. ogólnie kiedyś byłam bardzo anty-dzieci. zawsze mówiłam sobie- kariera, ślub, dzieci. Pewnego dnia się to zmieniło, ale to dłuuuga historia oczywiście nie jest tak ze jestem na utrzymaniu rodziców, bez planów na przyszłość mam prace, studiuję zaocznie, w przyszłym roku zaplanowany ślub i wspaniałą rodzinę która bardzo mnie wspiera.
...no to tak ogólnie
Witam rowiesniczke
Widze, ze podejscie mamy odwotne, ja kiedys szlochalam za kazdym dzieckiem na ulicy, a teraz mi sie odwidzialo
Fajnie, ze macie taka dobra sytuacje.

Cytat:
Dzień dobry
ja tylko na chwilę bo mam przerwę między praktykami a pracą. Miałam tylko iść z papierami dzisiaj do przedszkola, ale zostałam. Na początku miałam lekkiego stresa ale potem żal mi było iść stamtąd dzieci są kochane. I zaraz do pracy idę
Stałam dzisiaj nawet w laboratorium na betę ale taka duża kolejka była, że zrezygnowałam i teraz się waham co zrobić, czy robić dzisiaj czy czekać do środy. Mam lekkie mdłości, dzisiaj rano nie otworzyłam okna i jak weszłam do mieszkania to od razu do kibla leciałam, ale na szczęście nic nie było, rano tylko raz mi podeszło wszystko do gardła No i nie mam apetytu co u mnie jest dziwne

Onyks trzymam trzymaj kochana kciuki
Amani kreska wyszła od razu, widziałam, że coś tam jest tylko czekałam aż test zrobi się biały, bo nie wierzyłam. Robiłam go z myślą, że negatywny będzie
Gucia0987 ja tęskniłam, tak myślałam, że będziesz w poniedziałek, jak się ogarniesz to opowiadaj jak wakacje
Kotek trzymam kciuki
butter to zakładaj konto na skarbie, zawsze to możesz sobie coś notować
kasia90 piękne krechy
Jak od razu to naprawde szanse sa duze

Cytat:
Dzięki chyba wizja zbliżającego się porodu zaczyna mnie przerastać.... w sobotę rano miałam pierwszy skurcz który boleśnie odczułam - łzy mi popłynęły...... jednak wcale nie będzie fajnie na porodówce...... no i Emilka jak się rozpręża, prostuje - niestety nie jest to przyjemne - takie napięcie w brzuchu - zaczynam się coraz gorzej czuć..... aż mi z tym wstyd, tyle na nią czekałam a teraz zaczynam narzekać...... weźcie mnie postawcie do pionu.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

A, no i Nikitka czekamy na relacje z pierwszego dnia w nowej pracy
rany koguta, Bikus, to juz tak blisko...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 18:13   #1416
ButterBear
Zakorzenienie

Jestem już w domu. Postawiłam rosołek i leżę już pod pierzyną. Ledwo żyję dziewczyny, kichnęłam dziś chyba z 345 razy, katar dalej, zaczyna się kaszel, temp: ponad 37 stopni. Kurdeeee...
Piję herbatę z lipy z imbirem - mam nadzieję, że pomoże...

Przepraszam, że marudzę

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 18:14   #1417
Gucia0987
Zakorzenienie

Kotekk gratuluję!

stokrotko po cichutku gratuluje Mam nadzieje, ze uda ci się jutro pójść na betę Super!

Wakacje super! Pogoda dopisała, poznaliśmy świetnych ludzi. Mimo tego, że sporo starszych od nas, to zabawa była przednia! do tego przeżywamy drugi miesiąc miodowy, więc jest po prostu bosko!
Udąło mi się złapać troszkę słońca, zrobiliśmy sobie kilka wycieczek, jadłam wszystko bez opamietania, co odbiło się na mojej wadze Trzeba jk najszybciej wrócic do biegania i to tak chyba w skrócie

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 18:40   #1418
mysia1986
Zakorzenienie

halo haloo
Barszczyk zrobiony, a ja popijam pyszne winko mmm... pychotka.
Mamy spory zapasik - niedawno bralismy slub i zamiast kwiatów prosilismy o winko lub ksiązki.

hmmm a ja mam do Was dziewczyny pytanie, jak pisalam wczesniej jestem po różnych przejsciach ginekologicznych (torbiel na jajowodzie i polip na szyjce macicy) czy któras z Was miała jakie tego typu dolegliwosci i czy słyszała od lekarza jaki moze miec to wpływ na ewentualne starania o dzieko??

Edytowane przez mysia1986
Czas edycji: 2012-09-03 o 18:49
mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 19:23   #1419
stokrotka24
Zakorzenienie

dobry wieczór
ja jeszcze w pracy siedzę od 12 i powiem wam, że robienie praktyk i praca jednocześnie- razem 12 h to trochę kiepski pomysł. Niby aż tak nie jestem zmęczona ale zasypiam normalnie
na betę chciałam iść ale za czym obdzwoniłam laboratorium i znalazłam takie które pobiera krew cały dzień (reszta tylko do 10), to zrobiło się mało czasu i szybko pojechałam do tego labo ale pech chciał, że babka, która pobiera krew na chwilę gdzieś wyszła, nikt nie wiedział gdzie jest a ja już musiałam do pracy jechać. nie było mi więc dane dzisiaj zrobić tej bety, może jutro sie uda, mam nadzieję, że to nie jest zły znak.
Musze jeszcze poszukać jakiś zajeć na jutro do przedszkola, więc nawet was nie nadrabiam. Buziaki

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 19:25   #1420
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
halo haloo
Barszczyk zrobiony, a ja popijam pyszne winko mmm... pychotka.
Mamy spory zapasik - niedawno bralismy slub i zamiast kwiatów prosilismy o winko lub ksiązki.

hmmm a ja mam do Was dziewczyny pytanie, jak pisalam wczesniej jestem po różnych przejsciach ginekologicznych (torbiel na jajowodzie i polip na szyjce macicy) czy któras z Was miała jakie tego typu dolegliwosci i czy słyszała od lekarza jaki moze miec to wpływ na ewentualne starania o dzieko??
My na naszym ślubie zrobiliśmy tak samo, a i tak dostaliśmy mnóstwo kwiatów. Szkoda, bo zaraz po ślubie jechaliśmy na wakacje, więc większość padła

Co do spraw ginekologicznych, ja nie pomogę, nigdy nie miałam takich problemów, więc nie znam się. A nie rozmawiałaś o tym ze swoim lekarzem?

Hania

Stary 2012-09-03, 19:52   #1421
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
My na naszym ślubie zrobiliśmy tak samo, a i tak dostaliśmy mnóstwo kwiatów. Szkoda, bo zaraz po ślubie jechaliśmy na wakacje, więc większość padła

Co do spraw ginekologicznych, ja nie pomogę, nigdy nie miałam takich problemów, więc nie znam się. A nie rozmawiałaś o tym ze swoim lekarzem?
Rozmawiałam, ona mnie uspokaja. Ale spotkałam w szpitalu takiego Pana dokotra który był innego zdania... i troche sie pogubiłam. Teraz kiedy zaczelismy staranie to do mnie wróciło. Zastanawia msie czy nie zasiegnąc rady jeszcze jakiego trzeciego.
Co do kwiatów my dostalismy tylko 3 małe bukieciki tez jechalismy odrazu na wakacje, dlatego jeżeli chodzi o to goście sie spisali
Stary 2012-09-03, 19:55   #1422
Malensstfo
Zakorzenienie

Trafiłam chyba na powtórki Rozmów w Toku...o 15-latkach co zaczęły współżycie...i teraz była dziewczyna, która z chłopakiem zaczęła w wieku 13 lat!! No ludzie!!! Gdzie żebym ja w takim wieku o takich rzeczach myślała!! Ba!! Ja nawet nie wiedziałam o takich rzeczach! Masakra ...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 19:58   #1423
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
dobry wieczór
ja jeszcze w pracy siedzę od 12 i powiem wam, że robienie praktyk i praca jednocześnie- razem 12 h to trochę kiepski pomysł. Niby aż tak nie jestem zmęczona ale zasypiam normalnie
na betę chciałam iść ale za czym obdzwoniłam laboratorium i znalazłam takie które pobiera krew cały dzień (reszta tylko do 10), to zrobiło się mało czasu i szybko pojechałam do tego labo ale pech chciał, że babka, która pobiera krew na chwilę gdzieś wyszła, nikt nie wiedział gdzie jest a ja już musiałam do pracy jechać. nie było mi więc dane dzisiaj zrobić tej bety, może jutro sie uda, mam nadzieję, że to nie jest zły znak.
Musze jeszcze poszukać jakiś zajeć na jutro do przedszkola, więc nawet was nie nadrabiam. Buziaki
trzymam mocno i wierze ze bedzie dobrze

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Trafiłam chyba na powtórki Rozmów w Toku...o 15-latkach co zaczęły współżycie...i teraz była dziewczyna, która z chłopakiem zaczęła w wieku 13 lat!! No ludzie!!! Gdzie żebym ja w takim wieku o takich rzeczach myślała!! Ba!! Ja nawet nie wiedziałam o takich rzeczach! Masakra ...
yyy niestety takie czasu, trudno teraz nadążyc za młodzieżą, specjalnei stara sie nie czuje ale jak czasem takich nastolatkow posłucham to mam wrażenie ze zyje na innej planecie
Stary 2012-09-03, 20:09   #1424
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam, ona mnie uspokaja. Ale spotkałam w szpitalu takiego Pana dokotra który był innego zdania... i troche sie pogubiłam. Teraz kiedy zaczelismy staranie to do mnie wróciło. Zastanawia msie czy nie zasiegnąc rady jeszcze jakiego trzeciego.
Co do kwiatów my dostalismy tylko 3 małe bukieciki tez jechalismy odrazu na wakacje, dlatego jeżeli chodzi o to goście sie spisali
Może warto zasięgnąć opinii jeszcze innego lekarza?
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji

Cytat:
Niezłe są takie przypadki tylko, że to są dzieci...ja się pytam gdzie są rodzice...opieka, rozmowa, uświadamianie..

Hania

Stary 2012-09-03, 20:09   #1425
kaska87
Zakorzenienie

cześć
od niedzieli ostro ćwiczę -niedziela i poniedziałek zumba, a dzisiaj zaczęłam Ewkę daje wycisk, ale jest dobrze

niech każdy ma dzieci kiedy chce ja jak pójdzie wg planu urodze w wieku 27 lat i mi to pasuje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:10   #1426
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł nie wiem czy ktoś o mnie pytał, bo nie nadrobiłam, ale sie wychwalę po wizycie po pierwsze szyjka wysoko i zamknięta!!!!!!!!!!!!!gin powiedziała, że teraz to chyba przenoszętętno małej 140/min, waga ok 3kg, wychodziło pomiędzy 2950g, a 3100g, bo miała nóżki do brzuszka przyciśnięte, więc trzeba przyjąć, że 3 kg ma, lożysko III stopień i lekkie zwapnienia, wody w normie, macica miękka, leki mam brać do niedzieli włącznie i koniec w czwartek do południa mam na ktg się zgłosić do szpitala i na wymaz na paciorkowca - bleeee i do niej po zapisie, zeby mogłą sprawdzić, ktg mam co czwartek mieć i jak nie urodzę do 27ego to wtedy bedę mieć dodatkowe usg i zobaczymy co dalej jejuuuu ale jestem szczęśliwa mogę wyjść z małym na spacer mam tylko nie dźwigać i nie przemęczać się coby siłę rodzić mieć
Bika, a jak u Ciebie????????????

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:13   #1427
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł nie wiem czy ktoś o mnie pytał, bo nie nadrobiłam, ale sie wychwalę po wizycie po pierwsze szyjka wysoko i zamknięta!!!!!!!!!!!!!gin powiedziała, że teraz to chyba przenoszętętno małej 140/min, waga ok 3kg, wychodziło pomiędzy 2950g, a 3100g, bo miała nóżki do brzuszka przyciśnięte, więc trzeba przyjąć, że 3 kg ma, lożysko III stopień i lekkie zwapnienia, wody w normie, macica miękka, leki mam brać do niedzieli włącznie i koniec w czwartek do południa mam na ktg się zgłosić do szpitala i na wymaz na paciorkowca - bleeee i do niej po zapisie, zeby mogłą sprawdzić, ktg mam co czwartek mieć i jak nie urodzę do 27ego to wtedy bedę mieć dodatkowe usg i zobaczymy co dalej jejuuuu ale jestem szczęśliwa mogę wyjść z małym na spacer mam tylko nie dźwigać i nie przemęczać się coby siłę rodzić mieć
Kochana, to są fantastycznie wieści. Bardzo się cieszę!!
Tylko nie popadnij w przesadną euforię i nie szalej!!
Bądź grzeczna

Hania

Stary 2012-09-03, 20:15   #1428
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Niezłe są takie przypadki tylko, że to są dzieci...ja się pytam gdzie są rodzice...opieka, rozmowa, uświadamianie..
Dokładnie...chociaż była mama...i generalnie rozmawiała z tą cóką, bo znalazła jakieś globulki, itd. I tak rozsądnie to przedstawiała...tyle że córka olała mamusię...Od razu pomyślałam o mojej "siostrzenicy", która jest mniej więcej w tym samym wieku...to aż nie mogłam sobie tego wyobrazić!!!

Mysia a z tym słuchaniem i obserwacją nastolatków i młodzieży to masz rację...ja się wtedy czuję jak jakaś zakonnica albo nie wiem kto!

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Baobabku super!!! Tylko Butter ma rację, co byś teraz z euforią nie przesadziła

Bikaaaaaa
a ty co???
Stary 2012-09-03, 20:20   #1429
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
no to super
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:26   #1430
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie...chociaż była mama...i generalnie rozmawiała z tą cóką, bo znalazła jakieś globulki, itd. I tak rozsądnie to przedstawiała...tyle że córka olała mamusię...Od razu pomyślałam o mojej "siostrzenicy", która jest mniej więcej w tym samym wieku...to aż nie mogłam sobie tego wyobrazić!!!

Mysia a z tym słuchaniem i obserwacją nastolatków i młodzieży to masz rację...ja się wtedy czuję jak jakaś zakonnica albo nie wiem kto!
Wiesz co, ja myślę, że to nie kwestia tego, że mama nagle sie dowiedziała i postanowiła interweniować. To kwestia wychowania, wpajania pewnych wartości, możliwości do rozmów, świadomości, że jak jest taka potrzeba to dziecko może przyjść do matki, porozmawiać, poradzić się...
Tego, że jest się dla dziecka od samego początku, a nie dopiero jak coś się dzieje...chodzi o zapobieganie takim zachowaniom, a nie potem pozbywaniu się ich i interweniowaniu...tak mi się zdaje

Bika, właśnie, co u Ciebie?

Hania

Stary 2012-09-03, 20:29   #1431
Malensstfo
Zakorzenienie

Zapomniałyśmy, że Bika w poniedziałki ma szkołę rodzenia! Właśnie z niej wraca i się odezwie

Butter
pewnie masz rację...w każdym razie mi ręce opadły
Stary 2012-09-03, 20:32   #1432
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

staram sie staram, ale jutro z małym i z siostrą do przedszkola odebrać siostrzenicę idziemy - moje pierwse wyjście

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:33   #1433
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
staram sie staram, ale jutro z małym i z siostrą do przedszkola odebrać siostrzenicę idziemy - moje pierwse wyjście
hihi, fajnie patrzeć jak się tak cieszysz
Stary 2012-09-03, 20:34   #1434
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałyśmy, że Bika w poniedziałki ma szkołę rodzenia! Właśnie z niej wraca i się odezwie

Butter
pewnie masz rację...w każdym razie mi ręce opadły
No mi też ręce opadają, jak słyszę coś takiego...

Ok, to czekamy cierpliwie na Bikę i jej relację.

Ja się nudzę na kanapie. Powinnam prasować, ale nie mam siły. Mąż ma pracę, więc siedzę tu i marzę, żebyście się uaktywniły

Hania

Stary 2012-09-03, 20:36   #1435
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki.
Dasz rade
ufff dałam radę

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dobrze będzie i tej myśli się trzymajmy
no mam nadzieję, ale jestem zdołowana

Cytat:
na żywo bardziej widać, widzicie ten cień cienia?
widzę!!! jest wyraźniejsza niż u mnie
trzymam kciuki!!

Cytat:
Napisane przez kaaasiaaa_90 Pokaż wiadomość
dziewczyny, pokażę Wam jeszcze mój test, bo to nieprawdopodobne żeby tylko 4 dni po terminie miesiączki mieć taką wyraźną kreske. mój narzeczony śmieje się że to będą bliźniaki
wow super grube krechy, gratulacje

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej
wpadłam na chwilkę napisać tylko że mam już oficjalnie przedszkolaka w domu
Dziś było tylko uroczyste rozpoczęcie, tak więc stres jest przełożony na jutro :P
Wojtuś się troszeczkę bał, krępował. Na akademii był przyklejony do mnie, potem w sali poszedł się bawić ale stał w rogu, nie bardzo chciał do dzieci. Wszystko trwało godz więc nie da się ocenić jak to będzie jutro. No ale po powrocie mówił "mama ato dzidzi" więc jest nadzieja

STRIPI a jak u Was??
No to super, u nas
Julcia weszła do sali, pożegnała się ze mną i od razu do zabawek poleciała, oglądała i biegała od regału do regału. Taki chłopiec płakał, to popatrzyła na niego taka zagubiona, ale zawołałam ją i powiedziałam "pa kochanie, mama idzie zrobić obiadek i przyjdzie", a ona "papa mama" i pobiegła do zabawek
Poszłam na zakupy i jak wracałam to zaglądałam zza krzaków haha i widziałam, że chodzi sobie i nie płakała, a to było jakoś 30min po zostawieniu jej. Za to dużo dzieci płakało już.
Odebrałam ją o 14:15, miała mokre spodnie :/ ale miała te co rano przyszła, czyli musiała zrobić siku przed moim przyjściem, kiedy Panie zajęte były rozmowami z rodzicami. No i zesikała się podczas snu, niestety w domu śpi z pampersem, a tutaj do spania nie zakładają.

No zobaczymy jak to będzie.
Pani powiedziała, że chuligan jest przy leżakowaniu i nie chciała leżeć, ale po jakimś czasie zasnęła.
Z jedzeniem było ok, podziubała jak to ona, z czasem pewnie zacznie ładnie jeść. Pani powiedziała, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
strippi a jak Twoja Julka?
Post wyżej opisałam dokładnie

Cytat:
no to super!! ja też przenosiłam, a od 30tyg musiałam się oszczędzać i leżeć, bo w każdej chwili mogłam przenosić.
Stary 2012-09-03, 20:41   #1436
gucia6
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36295913]Złość mi przeszła, wróciłam i lecę nadrabiać [/QUOTE]

Cytat:
Jestem już w domu. Postawiłam rosołek i leżę już pod pierzyną. Ledwo żyję dziewczyny, kichnęłam dziś chyba z 345 razy, katar dalej, zaczyna się kaszel, temp: ponad 37 stopni. Kurdeeee...
Piję herbatę z lipy z imbirem - mam nadzieję, że pomoże...

Przepraszam, że marudzę
zdrówka

Cytat:
niestety ja mam wrażenie, że w wielu domach to jeszcze temat tabu...
ja sama dowiedziałam się wszystkiego od ginekologa i z różnych pisemek ... wg mojej mamy to nie powinno mnie to było interesować aż do ślubu...
więc uświadamiania u mnie w domu nie było, a z patologii nie pochdzę

to mi sie tez podoba w Niemczech, że uświadamianie i wychowanie seksualne jest prowadzone przez ginekologów, którzy właśnie rzeczowo uświadmiają młodzież nie tylko o ryzyku ciąży, ale też i chorób, i sposobach zabezpieczeń

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2012-09-03 o 20:45
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:59   #1437
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Streści mi ktoś coś....?
Stary 2012-09-03, 21:00   #1438
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ooo super!!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ufff dałam radę

no mam nadzieję, ale jestem zdołowana

widzę!!! jest wyraźniejsza niż u mnie
trzymam kciuki!!

wow super grube krechy, gratulacje

No to super, u nas
Julcia weszła do sali, pożegnała się ze mną i od razu do zabawek poleciała, oglądała i biegała od regału do regału. Taki chłopiec płakał, to popatrzyła na niego taka zagubiona, ale zawołałam ją i powiedziałam "pa kochanie, mama idzie zrobić obiadek i przyjdzie", a ona "papa mama" i pobiegła do zabawek
Poszłam na zakupy i jak wracałam to zaglądałam zza krzaków haha i widziałam, że chodzi sobie i nie płakała, a to było jakoś 30min po zostawieniu jej. Za to dużo dzieci płakało już.
Odebrałam ją o 14:15, miała mokre spodnie :/ ale miała te co rano przyszła, czyli musiała zrobić siku przed moim przyjściem, kiedy Panie zajęte były rozmowami z rodzicami. No i zesikała się podczas snu, niestety w domu śpi z pampersem, a tutaj do spania nie zakładają.

No zobaczymy jak to będzie.
Pani powiedziała, że chuligan jest przy leżakowaniu i nie chciała leżeć, ale po jakimś czasie zasnęła.
Z jedzeniem było ok, podziubała jak to ona, z czasem pewnie zacznie ładnie jeść. Pani powiedziała, że będzie dobrze

Post wyżej opisałam dokładnie

no to super!! ja też przenosiłam, a od 30tyg musiałam się oszczędzać i leżeć, bo w każdej chwili mogłam przenosić.
Bo będzie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:01   #1439
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

zdrówka

niestety ja mam wrażenie, że w wielu domach to jeszcze temat tabu...
ja sama dowiedziałam się wszystkiego od ginekologa i z różnych pisemek ... wg mojej mamy to nie powinno mnie to było interesować aż do ślubu...
więc uświadamiania u mnie w domu nie było, a z patologii nie pochdzę

to mi sie tez podoba w Niemczech, że uświadamianie i wychowanie seksualne jest prowadzone przez ginekologów, którzy właśnie rzeczowo uświadmiają młodzież nie tylko o ryzyku ciąży, ale też i chorób, i sposobach zabezpieczeń
Dzięki.

Wiesz, to nie chodzi o patologię. Tu nie ma reguł. Jeden nastolatek wpadnie w złe towarzystwo, inny nie...ale myślę, że właśnie szczera rozmowa z matką głównie, opieka, szczerość, a nie zabranianie i unikanie tematu, może po części zapobiec tego typu sytuacjom - co nie znaczy, że dziecko każdej matki, która nie rozmawia na ten temat schodzi na 'złą drogę'

A napisałam 'gdzie są rodzice', bo jak ma się 13 lat, to rodzice powinni mieć jeszcze coś do powiedzenia, jeśli chodzi o życie dziecka

Strippi, brawa dla Julki. Całkiem dzielnie sobie poradziła, Ty też (rozbawił mnie fragment, jak podglądałaś w krzakach ) A to, że zmoczyła gatki - trudno. Zaaferowana była, emocji dużo, może pani się zgadała, to się wypadek przytrafił

Hania

Stary 2012-09-03, 21:06   #1440
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotku gratulacje

Onyks super, ze wszystko idzie do przodu.

tasia ja się na tej rozdzielności nie znam.

Stokrotko leć na betę

Bikuś ooo dziękuję za odp. oooo dostałaś podwyżkę?? Super, choć pewnie ja nie dostanę, dopiero jak wrócę do pracy, prawda?? Kochana ja też dziś wkurzona jakaś chodzę, mąz sie poświęcił i się wyżyłam na nim bo myślałam, że ludzi na mieście zacznę tłuc

metka

Bao super.

Mrowinko

Dziękuję tym , które trzymały kciuki. Wszystko załatwione

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości