|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko poprostu dziwne jest dla mnie to ze dwie osoby rozmawiają na mój temat (jakże ważny) beze mnie, że mnie przy tym nie ma Ale mama na plus że się interesuje córcią i wnusią
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybciutko przykryjesz główkę Maluszka po kąpieli, więc nie marznie, gdy np. zajmujesz się pielęgnacją reszty ciałka
|
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykłych ręczników też muszę dokupić. na pewno sie nie zmarnują ;] a TERMOMETR jaki kupujecie? hehe... ja to zainwestuje raczej w ten co się przykłada do czoła lub ucha.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-03 o 16:05 |
|
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
tak z innej beczki, to kiedy Marsi wraca?
I co z caławdeszczu i cytrynową? |
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba też
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam kupić 2 ręczniczki te z kapturkiem, moja mama używałą ich przy rodzeństwie i naprawdę są super i praktyczne. Termometr mam zamiar kupić taki co się temperaturę mierzy szybko. A jaki tp jeszcze nie wiem muszę poczytać opinie i kupić jakiś dobry co nie przekłamuje.
|
|
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co myślicie o szczepionkach z rtęcią? rozmawiałam z neurologiem o obowiązku szczepień, powiedziała żeby obowiązkowe tak, bo w razie czego nie przeprowadzą żadnego zabiegu ( a różnie bywa). Pneomokoki i dodatkowo płatne- NIE. Najgorsze z tą rtęcią, podają ją w pierwszej dobie nawet nie wiadomo kiedy. Jestem przewrażliwiona na tym punkcie, w gronie moich bliskich i znajomych jest 3 dzieci ze stwierdzonym autyzmem.
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą powiem Wam żę wogóle jeszcze o tym nie myślę, dla dzidziusia jeszcze nawet nic nie kupiłam :P a co dopiero do szpitala. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36296221] Przedszkole - super super ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- ja nie miałąm ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a z caławdeszczu nie wiem, w tamtym wątku nie napisała zadnego postu, tak wiec usunęłam ją z listy mamuś, skoro się nie udziela.. a z cytrynowa nie wiem hmm, chyba ma duzo pracy cos wspominala Cytat:
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- ja mam do ucha
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba też muszę zrobić nową selekcję w klubie, bo wszyscy chcą zaproszenie i reagują średnio entuzjastycznie na odmowę, a widzę, że niektóre z klubu się nie udzielają.
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja usunęłam z listy sporo mamuś, chociaż są na liscie osoby które udzieliły się w poprzednim wątku z 6 razy, ale zobaczy się po tym wątku, jak się nie udzielą to usunę. W ogóle nie wiem, może jak któraś z Was, ma zapisane gdzieś, albo korzysta jeszcze z jakichś przydatnych stronek to może napisze mi na PW to bym wrzuciła na 1 stronę
|
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja podczytuję na bieżąco, ale widze, że jesteście tak ze sobą zżyte, że jakoś głupio mi się mieszać..
bo długo się nie odzywałam ze względu na spore rodzinne problemy.a z rzeczy bardziej przyjemnych to dzisiaj zaczęliśmy 22 tydzień, a w czwartek mam wizytę i mam nadzieje, że w końcu poznamy płeć, bo na poprzedniej wizycie się nie udało, maluch zasłaniał się rączkami.. robiłam dziś wyniki mam nadzieje, że będą dobre, a maluszek zdrowy. ubranek już troszkę mam- częśc nawet różowych, więc jak okażę się, że to chłopczyk to mogę którejś z Was odstąpić ![]() no.. to tyle ;-)
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2012-09-03 o 17:20 |
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
pisz śmiało i wcale się nie krępuj!!!! a masz juz imiona wybrane?
|
|||
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe, miło mi to słyszeć ;-) no to w takim razie postaram się powrócić ![]() wrzucę więc kilka lumpkowych zdobyczy
|
|
|
#708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczynka- Julia, a nad chłopcem się zastanawiamy i nie możemy dojść do porozumienia
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo fajne ciuszki, ja dzisiaj byłam w dwóch lumpkach na moim osiedlu, w jednym były tak zajechane ciuszki dla dzieci.... porazka, a w drugim w ogóle nie było, jest jeszcze jeden lumpek typowo dziecięcy, ale nie ma ubranek na wagę... jak już są super jakieś bodziaki czy inne ciuszki to wole sobie nowe kupić, bo cenowo się różnią złotówke czy dwa...
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
My dla dziewczynki wymyslilismy sobie Hanię (ja chcialam Helenkę, ale TZ jest nieublagany). A dla chlopca nic nie mamy...
|
|
|
|
#711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wizytę mam w czwartek. trzymajcie kciuki ![]() ja kupuję przeważnie w dwóch lumpkach, ale w jednym w dniu dostawy jest po 65 zł za kg a jak sie pójdzie w dzien gdzie jest taniej to zostaje sam szmelc ![]() te fotki robiłam dosyć dawno- od tamtego czasu ubranek sporo przybyło, ale nie mam zdjęć. i cały czas mnie zastanawia rozmiar.. w sensie czy kupować więcej na 62 czy te na 56, ale jeśli dziecko urodzi się np 58 cm to te 56 będą za małe czy da radę ? orientujecie się jak to jest w praktyce ?
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Cala w deszczu te zielone gremlinowate sa cudne! Moj faworyt ciuszkowy w tym watku
![]() Jade laski na wizyte, trzymajcie kciuki za moje cisnienie, bo ciagle jest na granicy
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Caławdeszczu śliczne ciuszki
I oddzywaj się, bo naprawdę pamiętamy o Tobie ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane moje
strasznie tęskniłam śniłyście mi się i widzę,że jednak niektóre tęskniły bo pytają kiedy wracam ![]() jestem cała i zdrowa i skończony 22 tydzień,brzuch mam ogromny, czuję się jak słoń ale poza tym wszystko fantastycznie pojechaliśy najpierw na północ Chorwacji a potem troszkę na południe w okolicę Zadaru jadłam tyle ryb i owoców morza,że przez całe życie tyle nie ruszyłam do tego raczyłam się arbuzami, melonami i figami prosto z drzewa uwaga! ciężarne chorwatki smażą się na plaży heheh ja miałam takiego farta,że w Zadarze kwatere wynajmował nam....ginekolog nie ukrywam,że czułam się bezpiecznie wogóle ludzie bardzo fajnie reagowali na moją ciąże, zaczepiali a stare chorwatki łapały za brzuch- mi to na szczęście nie przeszkadza maluszek ma się świetnie- fikał po każdym pysznym posiłku a jak było gorąco to siedział cichutko korzystałam ze wszystkich przejemności- zarówno umiarkowanie słońca- filtry+ parasol ale i mój ryjek łapał troszkę promieni na piegi no i oczywiście kąpiele w morzu wiadomo od domu też odpoczęłam więc mieliśmy więcej czasu z TZ na przytulanki- synek miał osobną sypialnie cieszę się,że już jestem z Wami mam nadzieję,że u wszystkich w porządku????? nie jestem w stanie nadrobić wątku |
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Ciężaróweczki
Chcę dołączyć do waszej grupy. Termin mam na 7 lutego, ale płci jeszcze nie znamy
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh , serdecznie gratuluje zaręczyn
Lenova, trzymaj się Kochana, najważniejsze, że z bobasem wszystko ok Laurka, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Marsi, fajnie, że już jesteś Gratuluje wszystkim, tym których maluchy się ostatnia, przestały ukrywać i pokazały co tam miedzy nogami skrywają . Wasze brzuszki wszystkie są piękne i ciuszki dla maluchów też ![]() Widzę, że z imionami dla dziewczynek są mniejsze problemy. U nas też dla dziewczynki myślę, że poszłaby łatwiej, a dla chłopca mamy problem. Ostatnio zastanawiamy się nad Krystianem, co myślicie?
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsi, super, że wróciłaś zadowolona i z Arielkiem
My też tęskniłyśmy
|
|
|
|
#720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno będzie wszystko w porządku i może tym razem bęedziecie mieli szczęście pidejrzec ![]() Cytat:
Cytat:
brakowało mi tych Twoich za☠☠☠iaszczych tekstów, które potem sprzedawałam rodzince- fikali pod stół ze smiechu ![]() wstaw zdjątko i nie narzekaj słoniczko wszystko przed nami ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- zrobiłam sobie kolację, odpaliłam wizaż, sięgnęłam po kanapkę i fiu.......... wszystko z niej zjechało pod biurko |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Dzieki za wszystkie komentarze i listy- powoli zaczynam zapisywac co trzeba bedzie kupic. Widzialam pare stron temu pytanie, ale chyba nikt nie odpowiedzial- co myslicie o recznikach dla maluchow z kapturkami? Potrzebne/wygodne, czy to taki pic na wode?

To samo o spirytusie do przemywania pępka.

bo długo się nie odzywałam ze względu na spore rodzinne problemy.