Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 18:56   #1231
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Hello hello.

Cieszę się, że dzieciaki dobrze czuły sie w przedszkolu. Angy ja raczej też będę monotematyczna, więc spoko. zresztą ja przewaznie jestem monotematyczna
Alan też super sie bawił. Nawet nosa nie wyściubił z sali żeby sprawdzić czy jestem Były różne zawirowania, ale ogólnie, jesli chodzi tylko o Alana to super Wyjątkiem była sytuacja, gdy dziewczynka chciała udusić mi dziecko sznurkiem od zabawkowego auta. Na szczęście byłam w tym momencie na sali i szybko zareagowałam.

Jestem mega zmęczona, boli mnie głowa i idę już spać. Alan tez już sie kąpie i zaraz di łózia ląduje.

P.S Olaaaaaa zazdraszczam wyjazdu

Kasiu i jak? Nie dołączyła do grupy płaczącej??

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:08   #1232
Wojtusia
Zakorzenienie

hej

jestem i podczytuję.

Moja Oli też była dzisiaj w przedszkolu, myslałam ze zostanie z godzinke, ale dała rade do 13, tylko smutna była jak przyszłam po nią, ale jak mnie zobaczyła to od razu lepiej wiecej stała z boku niż sie bawiła, ale chyba było ok, bo jak pytałam czy jutro idziemy to mówiła ze tak.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:30   #1233
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svi ja ciekawska jestem i dopytam gdzie masz zatrudnienie? u Tż? bo albo nie wspominałaś albo mi umknęło.A może wróciłaś do pracy a ja to przegapiłam?zatrzymałam się na chęci pójścia do szkoły.

.
Kasiu ja od kilku lat pracuje u tescia w firmie, od stycznia wrocilam z wychowawczego

my tez przedszkole zaliczylismy na plus
maly znow nie chcial wracac, jadl tez ladnie, choc zupa kazal sie karmic
i co najdziwniejsze, spal i pani mowi, ze bylo dosc glosno bo jedno dziecko plakalo a on zasnal na dobra godzine

tylko mam zastrzezenia, otoz moje dziecko robilo kupe, samo sie podcieralo, oczywiscie niedokladnie wiec na majtkach kleks, a po spaniu ubieral sie sam i kleks z przodu uwazam, ze panie powinny dopilnowac takich rzeczy, tym bardziej, ze dzieci nie maja duzo a sa trzy ehh

no i troszke nie do konca podoba mi sie jadlospis, to zn ogolnie jest ok ale np kulki czekoladowe z mlekiem czy kanapka z nutella ja nie karmie malego czyms takim
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:41   #1234
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Karo

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ostatnio jakos czuję sie staro patrze w lustro i nienawidze zmarszczek pod oczami do tego jakies wypryski mi sie robią.....to juz chyba czas na powazniejsza pielegnacje, na poczatek kupilam 7ml serum Clinique i Estee Lauder
ja to chyba jestem jakaś dziwna, bo kompletnie się tym nie przejmuję...patrząc w lustro nie zauważam zmarszczek...

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wiesz to prywatne przedszkole wiec wszystko mozna

ale ogolnie sniadanie mamy o 9 wiec do tej 9 powinnam przyprowadzic, jesli pozniej to lepiej zadzwonic, ze bedzie bo niepojawienie sie na sniadaniu jest rownoznaczne z tym, ze dziecka nie bedzie i nie ma dla niego przygotowanej porcji obiadowej
Wszystko jak wszystko
To przede wszystkim dla dobra dziecka, jakaś organizacja musi być...u Nas też można było przyprowadzić w wyjątkowych sytuacjach, trzeba było tylko wspomnieć że dziecko nie będzie na śniadaniu i tyle ja to wyboru nie mam bo do pracy zdążyć trzeba

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wygląda na to, że jednak muszę jeszcze trochę popracować

ja też w sobotę grałam i nawet trójki nie miałam

Cytat:
Ooo to blisko macie, fajnie.
Ja dzisiaj na rowerze z Zośką śmigałam, bo przedszkole mam w zupełnie innym kierunku niż biuro, a zanim się nie ogarnę czasowo, dopóki nie będę już wiedziała dokładnie ile i na co czasu potrzebuję to wiesz Ale fajnie, podoba mi się rowerem, dopóki śnieg nie spadnie i jak nie będzie jakichś kataklizmów to będziemy tak jeździć
Fajnie na rowerku Ja bym się nawet nie zdążyła rozpędzić, podobnie jak Unhola przedszkole mam pod oknem, śmieję że mogłabym zrobić drabinkę i Zu samą puszczać

Hej

Tak chciałam tylko powiedziec, podrzucić pomysł...jeśli dziecku jest smutno i mocno tęskni w przedszkolu to dajcie mu zdjęcie...może to być mini album, brelok itp...Zu ma mini torebkę (całe wakacje z nią paradowała) i tam można włożyć zdjęcie Mamy, Taty, Dziecka...i jak dziecko będzie smutne to może spojrzeć na Mamę

A druga rzecz...widziałam niedawno fajne zdjęcia...pierwsze było z pierwszego dnia przedszkola, drugie z ostatniego...super zmianę dziecka było widać i oczywiście dziś zdjęcia robiłyśmy

My też dzisiaj pierwszy dzień zaliczyłyśmy...mam wolne to Zu nie była cały dzień. Miałam nadzieję że będą jakieś dzieci ze żłobka, ale niestety nie...poza tym super się bawiła, ładnie zjadła i spała więc wszystko fajnie...miała rano mały kryzys...ale na szczęscie minął jak tylko wzięła auto...jutro też chce iść widzę że przez wakacje bardzo stęskniła się za dziećmi

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
tylko mam zastrzezenia, otoz moje dziecko robilo kupe, samo sie podcieralo, oczywiscie niedokladnie wiec na majtkach kleks, a po spaniu ubieral sie sam i kleks z przodu uwazam, ze panie powinny dopilnowac takich rzeczy, tym bardziej, ze dzieci nie maja duzo a sa trzy ehh

no i troszke nie do konca podoba mi sie jadlospis, to zn ogolnie jest ok ale np kulki czekoladowe z mlekiem czy kanapka z nutella ja nie karmie malego czyms takim
ile mają dzieci?
też uważam ze takich rzeczy powinny przypilnować, w końcu to jeszcze Maluszki i uczą się dopiero

U Nas też dzisiaj była kanapka z nutellą Zu nie jadła nigdy nutelli
Stary 2012-09-03, 20:44   #1235
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
ile mają dzieci?
też uważam ze takich rzeczy powinny przypilnować, w końcu to jeszcze Maluszki i uczą się dopiero

U Nas też dzisiaj była kanapka z nutellą Zu nie jadła nigdy nutelli
wiesz co grupy ogolnie sa chyba 15sto osobowe ale widzialam, ze bylo o wiele mniej dzieci, nei wiem moze choruja albo jeszcze na wakacjach sa

no powinny, raz, ze male dzieci, nie poradne jeszcze to przeciez nie maja tam ich tyle zeby nie ogarnac, jutro zwroce jej uwage

no moj Marci tez nigdy nutelli nie jadl albo jakis kulek czy innych takich na mleku bo to wszystko to sam cukier jest, nic wiecej
Stary 2012-09-03, 20:56   #1236
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co grupy ogolnie sa chyba 15sto osobowe ale widzialam, ze bylo o wiele mniej dzieci, nei wiem moze choruja albo jeszcze na wakacjach sa

no powinny, raz, ze male dzieci, nie poradne jeszcze to przeciez nie maja tam ich tyle zeby nie ogarnac, jutro zwroce jej uwage

no moj Marci tez nigdy nutelli nie jadl albo jakis kulek czy innych takich na mleku bo to wszystko to sam cukier jest, nic wiecej
U Nas jest 20sto osobowa grupa i 5 Pań 4 nauczycielki i pomoc Też nie było wszystkich dzieci, widziałam listę obecności Ja myślę że niektórzy mogli zrezygnować, albo się własnie dzieciaczki pochorowały

W żłobku Zu nigdy nie wyszła brudna, rozczochrana itp...Panie bardzo dbały o dzieci...czyste, pachnące, uczesane wychodziły...ciekawe jak będzie tutaj

Zu pare razy jadła ciniminis i tylko po kilka, nie do mleka tylko tak sobie od Babci wzięła i chrupała

Właśnie myślę i kombinuję, co zrobić z pościelą...kupiłam jej w ikeii dzisiaj (czekałam żeby wiedzieć jaki rozmiar...a zebranie dopiero w przyszłym tygodniu mamy) i chciałam jej coś naszyć tak by wiedziała ona i Ciocie że to mojej Zu Myślałam żeby wyszyć imię ale mi się zwyczajnie nie chce teraz wyszywać coś przyszyć muszę

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-09-03 o 21:20
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:04   #1237
gorgulek
Zakorzenienie

Moje dziecię wróciło zadowolone ma nowe koleżanki z któymi biegała po południu na placu zabaw. Widzę po Zuzi, że jest odważniejsza i taka doroślejsza.
Zuzka nigdy w menu nie miała nutelli ani płatków słodkich na mleku. Dostają czasem coś słodkiego po podwieczorku ale nie codziennie.
Poza tym słodkkie też czasem trzeba dać a nie później dziecko rzuca się na słodkie

Dobrej nocy

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2012-09-03 o 21:05
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:16   #1238
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Karo az tyle pan?
mala chodzi do publicznego tak? u Eryka byla 30stka dzieci i dwie panie

no ja zobacze jak to dalej bedzie w tym przedszkolu, kurcze jak tyle kasy place to chce zeby bylo wszystko dopilnowane

musicie posciel dawac do przedszkola? nigdy sie z tym nie spotkalam
Stary 2012-09-03, 21:26   #1239
UnholyOne
Ola-Unhola

U nas i chrupki i nutella się zdarzy, ale mnie to nie zajmuje

W naszej grupie jest 18 dzieci i 2 Panie. Dzisiaj była może z dziesiątka
Posciel i za czasów Bartka i teraz jest przynoszona przez rodziców.
Ja nie daję jeszcze, bo Antol nie śpi, ale pewnie z czasem zacznie.
Stary 2012-09-03, 21:30   #1240
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

a mnie zajmuje bo nie daje dzieciom takiego swinstwa

a u mnie za czasow Eryka nie bylo poscieli, wszystko bylo w przedszkolu i w sumie nie spotkalam sie z tym wsrod znajomych
Stary 2012-09-03, 21:37   #1241
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
a mnie zajmuje bo nie daje dzieciom takiego swinstwa

a u mnie za czasow Eryka nie bylo poscieli, wszystko bylo w przedszkolu i w sumie nie spotkalam sie z tym wsrod znajomych
No niestety nie da się wszystkiego kontrolować
A dlaczego nie wybrałaś przedszkola z indywidualną dietą?
Stary 2012-09-03, 21:47   #1242
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No niestety nie da się wszystkiego kontrolować
A dlaczego nie wybrałaś przedszkola z indywidualną dietą?
no nie da sie, dlatego ja im nie daje
ale zdziwilo mnie, ze 3latki takie rzeczy dostaja w przedszkolu, nie spodziewalam sie po prostu

co innego raz w tgodniu czy cos, ale co chwile widze na sniadanie kulki czy miodowe kolka itp

u nas nie ma czegos takiego
Stary 2012-09-03, 21:55   #1243
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karo az tyle pan?

no ja zobacze jak to dalej bedzie w tym przedszkolu, kurcze jak tyle kasy place to chce zeby bylo wszystko dopilnowane

Tyle na liście pod Zu grupą było wypisanych ale w żłobku było tak że były łącznie 4....od samego rana jak "ruch" był mniejszy to były 2..w "szczytowych" godzinach były 4 i na koniec zostawały 2 Nie wiem jak teraz będzie, dowiem się za tydzień

Często słyszało się o "akcjach" z jadłospisami w przedszkolach, że są niewłaściwe

Tak...moja Mama wspomina że jak my z bratem chodziliśmy do przedszkola to też trzeba było przynosić
U Nas trzeba przynieść poście, kapcie, fartuszki, piżamkę i szczoteczkę

O pościeli często słyszę, a też czytałam że w niektórych przedszkolach kołderki i poduszki trzeba

Cytat:
Zu całe wakacje nie spała, a dzisiaj już tak
Stary 2012-09-03, 22:29   #1244
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
no nie da sie, dlatego ja im nie daje
ale zdziwilo mnie, ze 3latki takie rzeczy dostaja w przedszkolu, nie spodziewalam sie po prostu

co innego raz w tgodniu czy cos, ale co chwile widze na sniadanie kulki czy miodowe kolka itp

u nas nie ma czegos takiego
U nas widziałam raz - dzisiaj

Cytat:
Tyle na liście pod Zu grupą było wypisanych ale w żłobku było tak że były łącznie 4....od samego rana jak "ruch" był mniejszy to były 2..w "szczytowych" godzinach były 4 i na koniec zostawały 2 Nie wiem jak teraz będzie, dowiem się za tydzień

Często słyszało się o "akcjach" z jadłospisami w przedszkolach, że są niewłaściwe

Tak...moja Mama wspomina że jak my z bratem chodziliśmy do przedszkola to też trzeba było przynosić
U Nas trzeba przynieść poście, kapcie, fartuszki, piżamkę i szczoteczkę

O pościeli często słyszę, a też czytałam że w niektórych przedszkolach kołderki i poduszki trzeba

Zu całe wakacje nie spała, a dzisiaj już tak
Nie śpi, miałam na mysli, ze nie zostaje na drzemki. Ogólnie w domu tez nie, ale spokojnie by zasnął, jakby się położył

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Rozwaliło nam sie trochę łóżko i Małż je skręca już 3 godzinę i końca nie widać...a mi się spać chce
Ide do dzieci.

Dobranoc
Stary 2012-09-03, 22:29   #1245
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie śpi, miałam na mysli, ze nie zostaje na drzemki. Ogólnie w domu tez nie, ale spokojnie by zasnął, jakby się położył
aaa nie pomyślałam

Jeśli chodzi jeszcze o tę nieszczęsną nutellę to u Nas nie była na śniadanie tylko na podwieczorek...bagietka z butellą Na śniadanie były kanapki z białym serkiem, wędliną, jajkiem i szczypiorkiem...wiele to dla mnie nie zmienia..ale jedyny malutki plus to że nie było to pierwsze co Zu zjadła, na pusty żołądek Ja nie rozumiem po co w przedszkolu takie nutelle itp

Wyszywam po 4 latach przerwy i nie idzie tak źle
Stary 2012-09-03, 22:37   #1246
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Karo u nas tez ta nutella byla na podwieczorek
no ja wlasnie tez nie rozumiem....przeciez wartosci odzywczych nie ma, a wrecz jest nie zdrowe i ma mase cukru, a juz w ogole takim maluszkom to daje, przeciez powinni dawac owoce, warzywa a nie slodycze
Stary 2012-09-04, 06:34   #1247
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Hello hello.

Alan też super sie bawił. (...)
No to fajnie

Cytat:
U Nas jest 20sto osobowa grupa i 5 Pań 4 nauczycielki i pomoc (...)

Właśnie myślę i kombinuję, co zrobić z pościelą...kupiłam jej w ikeii dzisiaj (czekałam żeby wiedzieć jaki rozmiar...a zebranie dopiero w przyszłym tygodniu mamy) i chciałam jej coś naszyć tak by wiedziała ona i Ciocie że to mojej Zu Myślałam żeby wyszyć imię ale mi się zwyczajnie nie chce teraz wyszywać coś przyszyć muszę
Dużo

Sówkę

Cytat:
Lubiem Cię

Heloł
Ja jestem tak nieogarnięta jeszcze, że nie zapytałam nawet gdzie mogę podpatrzeć jadłospis

Ogólnie wrażenia z dnia wczorajszego super, tylko nie wiem do końca jak z jedzeniem (Panie chyba też były jeszcze trochę nieogarnięte), mówiły, że jadła, ale po ilości jedzenia wchłoniętego po powrocie do domu śmiem wątpić
I była tak zmęczona jak chyba jeszcze nigdy-dosłownie słaniała się na nogach. Oczywiście musiała iść na drzemkę, wstała o 18 i o 20 już krzyczała, że musi odpocząć
Ale z rana już podskakiwała z podniecenia i wołała, że nie może się już doczekać Pani powiedziała, że jak na razie jest bezproblemowa

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 06:53   #1248
gorgulek
Zakorzenienie

Piszę z tel więc nie cytuję.

angy fajnie, że Zosia z taką radością chodzi

A ja Zuzi pościel całą musiałam dać, poduszkę i kocyk w poszewce też (kołdry nie kupowałam bo i tak pewnie się nie przykrywa). Kiedy chcę to zabieram i piorę. Dla mnie to dobrze, wiem na czym śpi.

Muszę iść na dietę dajcie trochę silnej woli

Jola, Mariolu co u Was?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 07:41   #1249
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

A ja Zuzi pościel całą musiałam dać, poduszkę i kocyk w poszewce też (kołdry nie kupowałam bo i tak pewnie się nie przykrywa). Kiedy chcę to zabieram i piorę. Dla mnie to dobrze, wiem na czym śpi.

Jola, Mariolu co u Was?

Ja mam jednak nadzieję, że z tym spaniem to jeszcze coś się u nas zmieni, bo jednak dobrze by było

Ja zaczęłam wczoraj sezon fitnessowy Jakby któraś kupowała sportowe buty to polecam Reeboki-kupiłam teraz SlimTone (buty-reebok-slimtone-chic-j87787_0_b.jpg) i są super wygodne

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-04, 08:06   #1250
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Dziewczyny macie jakis sprawdzony sposob na pojedyncze wypryski??
znowu mam na policzkach i denerwuja mnie bo najchetniej bym je scisnela ale blizny zostaja mi potem, myslalam o jakims preparacie punktowym bo calej twarzy nie moge smarowac -mam sucha a wiem ze takie kosmetyki maja dzialanie wysuszajace

i pomyslec ze jako nastolatka nie mialam problemow z cerą a teraz jak 30 tuż tuż to co chwila cos mi sie pojawia na twarzy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:58   #1251
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu ja od kilku lat pracuje u tescia w firmie, od stycznia wrocilam z wychowawczego

Acha

L tez tak miała, ale wiem że na pewno nie chciała żeby ktoś obcy jej przy ty6łku grzebał.Takie zboczenie jej zostało po tych przebojqach z kupką.
W domu mówi że sama wytrze a ja mam sprawdzić czy się udało.

No ja pamiętam że jakiś czas temu pytałam cię właśnie o to jak zniesiesz przedszkolne menu.Pamietam.
U nas zdarzają się słodkości ale nie co dzień i też najczęściej na podwieczorek.Ciasteczko,m iś lubiś,raz pączka mieli ale większych zastrzeżeń nie mam.

Cytat:
Karo az tyle pan?

u mojej też 20-25dzieci i 2panie

Pościel-kocyk,jasiek i piżamka z domu

Cytat:

Jola, Mariolu co u Was?
może ja cię zmotywuję.Cały czas się dietuję i kg lecą.W sumie nawet nie liczę ile na minus.Zatrzymałam się na -35.Teraz dążę do określonej wagi.
Skórą jestem pozytywnie zaskoczona.Pięknię się wciągnął mój fartuszek na brzuchu

nADAJĘ z dworu.Młoda zasnęła to musze siedzieć choć robota w domu stoi.
Mąż dziś idzie na rozmowę w spr pracy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:40   #1252
Wojtusia
Zakorzenienie

a u nas dzisiaj kryzys, Oli nie została w przedszkolu tylko wrocila ze mną do domu. plakala a ja razem z nią. Nie chciałam ją na siłę zostawiać. w sobotę mam wesele brata mojego rodzonego i nie chcę zeby sie rozchorowała, bo to ze 150 km od domu bedzie. i nie wiem co robić, nie wiem czy jutro zostanie.
eh nie dla mnie takie rozstania, cienka dupa jestem
chyba ze jutro małż ją zaprowadzi. nie wiem czy dam rade.

a tak przy okazji

jestem w ciąży, w czwartek ide na usg i dam wam znać co i jak. trzymajcie kciuki co?

u nas jest 30 dzieci i 2 panie tylko. zdecydowanie za mało wg mnie.
Stary 2012-09-04, 12:57   #1253
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Mąż dziś idzie na rozmowę w spr pracy

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

a tak przy okazji

jestem w ciąży, w czwartek ide na usg i dam wam znać co i jak. trzymajcie kciuki co?

GRATULUJĘ!! I
Dlaczego na biało?? Przecież to wydarzenie forumowe jest

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-04, 12:59   #1254
UnholyOne
Ola-Unhola

angy

Kasia

Iwcia ja też się zabieram, może razem podietkujemy Mamy to już sprawdzone

Wojtusiu
, gratulacje
Oczywiście trzymam kciuki

Nie martw się, ja tez płakałam jak Bartka zostawiałam. Antolek tez dzisiaj marudził, ale dałam radę. Myślę, ze Oliwka z czasem się przestawi i chętniej będzie zostawała. A jak coś to nie ma nic na siłę, bo do pracy na rano nie biegasz, więc podejdź do tego na luzie i będzie lepiej.
Może pomysł z odprowadzaniem przez męża dobry. U mnie brat odstawia rano córę i wtedy jest lepiej.

czeko, ja mam taki specyfik na miejscowe syfki. Od zabiegu z Mamy gabinetu. Można też robić z tego maskę na całą twarz, jak ktoś ma problemy z trądzikiem (to tak na marginesie, nie dla Ciebie) . Jak chcesz poszukam czy sprzedają osobno, a jak nie, to mogę Ci troszkę przełozyć i wysłać i sobie spróbujesz.

Dzień Dobry

Ja dzisiaj dzień luzaka, odstawiłam dzieci i spałam do 12
Idę robić obiad, bo już gromadka w domu.
Stary 2012-09-04, 13:31   #1255
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULUJĘ!! I
Dlaczego na biało?? Przecież to wydarzenie forumowe jest

a bo jakoś tak martwie sie przed tym usg, a bo to alergie mam dalej i zdarzyło mi się wziąć ze 2 razy tabletke bo już nie dało się wytrzymać
jak zrobie i bedzie wszystko ok to dopiero chyba bede skakała z radosci

Cytat:
angy

Kasia

Iwcia ja też się zabieram, może razem podietkujemy Mamy to już sprawdzone

Wojtusiu
, gratulacje
Oczywiście trzymam kciuki

Nie martw się, ja tez płakałam jak Bartka zostawiałam. Antolek tez dzisiaj marudził, ale dałam radę. Myślę, ze Oliwka z czasem się przestawi i chętniej będzie zostawała. A jak coś to nie ma nic na siłę, bo do pracy na rano nie biegasz, więc podejdź do tego na luzie i będzie lepiej.
Może pomysł z odprowadzaniem przez męża dobry. U mnie brat odstawia rano córę i wtedy jest lepiej.

mam nadzieje ze Oli się przyzwyczai,
jak naprawde nie bedzie chciała chodzić, to nie bede jej na siłe posyłała.
Stary 2012-09-04, 13:57   #1256
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Wojtusia GRATULACJE

tak w ogóle
podczytuje cały czas ale jakoś tak nie mam co pisać...
jakoś tak trochę inna bajka u mnie teraz... Przemko w domu, mały Szymon... do tego podjęłam walkę z pociążowymi kg (już prawie 1.5 mies za mną)...
w życiu nuda, w związku nuda wręcz zima...

w czwartek zaczynam kurs na PJ zrobię jakiś krok do przodu, zrobię coś dla siebie... i zacznę się usamodzielniać.
Stary 2012-09-04, 14:49   #1257
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Wojtusia GRATULACJE

tak w ogóle
podczytuje cały czas ale jakoś tak nie mam co pisać...
jakoś tak trochę inna bajka u mnie teraz... Przemko w domu, mały Szymon... do tego podjęłam walkę z pociążowymi kg (już prawie 1.5 mies za mną)...
w życiu nuda, w związku nuda wręcz zima...

w czwartek zaczynam kurs na PJ zrobię jakiś krok do przodu, zrobię coś dla siebie... i zacznę się usamodzielniać.
hej

a jak dzieci, wszystko ok u nich? Przemek opiekuje się młodszym braciszkiem?
brawo, tak trzymać, prawko ci się przyda
Stary 2012-09-04, 15:03   #1258
p4w
Zakorzenienie

Wojtusia, gratulacje

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:19   #1259
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
hej

a jak dzieci, wszystko ok u nich? Przemek opiekuje się młodszym braciszkiem?
brawo, tak trzymać, prawko ci się przyda
u dzieci wszystko dobrze zdrowe
Przemko jak to trzylatek ma lepsze i gorsze chwile, Szymonowi bardzo opornie wychodzą ząbki... łapkę już gryzie z miesiąc namiętnie się przy tym śliniąc...
wczoraj poznał swój pierwszy smak inny niż mleko a było to jabłko
nie tyle kwaśność mu nie pasowała co konsystencja

teraz mój starszak właśnie zamknął się w sypialni...
obudził się z drzemki, zażyczył sobie zupę po czym jak ją podgrzałam stwierdził, że jej nie chce i że chce iść spać...

kupa i siku nadal elegancko idą do kibelka, nie było żadnej wpadki póki co

Przemuś jest dobrym starszym bratem, jak mały popłakuje czy marudzi a ja akurat coś robię to Przemuś zaraz do niego podlatuje i go zagaduje
najbardziej podobało mi się jak wyszłam z Szymonem z gabinetu po szczepieniu, wiadomo był płacz... a Przemko do niego "cichooo blaciśku... nie płakusiaj, cichooo "
wszystkie mamuśki w kolejce się uśmiechały widząc troskę starszego brata
Stary 2012-09-04, 17:17   #1260
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
my tez przedszkole zaliczylismy na plus ...
Super.
Co do żywienia mam całkiem inne podejście więc sie nie wypowiadam

Cytat:

ja to chyba jestem jakaś dziwna, bo kompletnie się tym nie przejmuję...patrząc w lustro nie zauważam zmarszczek..

Tak chciałam tylko powiedziec, podrzucić pomysł...jeśli dziecku jest smutno i mocno tęskni w przedszkolu to dajcie mu zdjęcie...może to być mini album, brelok itp...Zu ma mini torebkę (całe wakacje z nią paradowała): i tam można włożyć zdjęcie Mamy, Taty, Dziecka...i jak dziecko będzie smutne to może spojrzeć na Mamę

My też dzisiaj pierwszy dzień zaliczyłyśmy...mam wolne to Zu nie była cały dzień. Miałam nadzieję że będą jakieś dzieci ze żłobka, ale niestety nie...poza tym super się bawiła, ładnie zjadła i spała więc wszystko fajnie...miała rano mały kryzys...ale na szczęscie minął jak tylko wzięła auto...jutro też chce iść widzę że przez wakacje bardzo stęskniła się za dziećmi
Ja udaję że nie zauważam

Fajny pomysł, ale na Alana takie coś nie zadziała

fajnie

Cytat:
Moje dziecię wróciło zadowolone ma nowe koleżanki z któymi biegała po południu na placu zabaw. Widzę po Zuzi, że jest odważniejsza i taka doroślejsza...

Cytat:

od zawsze tak jest.

Cytat:
Wyszywam po 4 latach przerwy i nie idzie tak źle
I jak?? Pokaż

Cytat:
No to fajnie

Lubiem Cię

Ogólnie wrażenia z dnia wczorajszego super, tylko nie wiem do końca jak z jedzeniem (Panie chyba też były jeszcze trochę nieogarnięte), mówiły, że jadła, ale po ilości jedzenia wchłoniętego po powrocie do domu śmiem wątpić
I była tak zmęczona jak chyba jeszcze nigdy-dosłownie słaniała się na nogach. Oczywiście musiała iść na drzemkę, wstała o 18 i o 20 już krzyczała, że musi odpocząć
Ale z rana już podskakiwała z podniecenia i wołała, że nie może się już doczekać Pani powiedziała, że jak na razie jest bezproblemowa
Dziś juz nie tak fajnie

Ja tez, ja też

Intensywny dzień

Cytat:
Mi też dajcie, bo dietkę zaczynam już 3 tygodnie i ciągle jestem na etapie, "od jutra"

Cytat:
a u nas dzisiaj kryzys, Oli nie została w przedszkolu tylko wrocila ze mną do domu. plakala a ja razem z nią. Nie chciałam ją na siłę zostawiać. w sobotę mam wesele brata mojego rodzonego i nie chcę zeby sie rozchorowała, bo to ze 150 km od domu bedzie. i nie wiem co robić, nie wiem czy jutro zostanie.
eh nie dla mnie takie rozstania, cienka dupa jestem
chyba ze jutro małż ją zaprowadzi. nie wiem czy dam rade.

a tak przy okazji

u nas jest 30 dzieci i 2 panie tylko. zdecydowanie za mało wg mnie.
Uuuuu szkoda. Może jutro będzie lepiej

GRATULACJE !!! Wszystko będzie dobrze, trzymaj się

U nas 31 dzieci i jedna pani

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
u dzieci wszystko dobrze zdrowe
Przemko jak to trzylatek ma lepsze i gorsze chwile, Szymonowi bardzo opornie wychodzą ząbki... łapkę już gryzie z miesiąc namiętnie się przy tym śliniąc...
wczoraj poznał swój pierwszy smak inny niż mleko a było to jabłko
nie tyle kwaśność mu nie pasowała co konsystencja

teraz mój starszak właśnie zamknął się w sypialni...
obudził się z drzemki, zażyczył sobie zupę po czym jak ją podgrzałam stwierdził, że jej nie chce i że chce iść spać...

kupa i siku nadal elegancko idą do kibelka, nie było żadnej wpadki póki co

Przemuś jest dobrym starszym bratem, jak mały popłakuje czy marudzi a ja akurat coś robię to Przemuś zaraz do niego podlatuje i go zagaduje
najbardziej podobało mi się jak wyszłam z Szymonem z gabinetu po szczepieniu, wiadomo był płacz... a Przemko do niego "cichooo blaciśku... nie płakusiaj, cichooo "
wszystkie mamuśki w kolejce się uśmiechały widząc troskę starszego brata
dla starszego brata

A u nas dziś rozpacz. Rano Alan pieknie dał mi buziaka i poszedł sie bawić. Ja zapomniałam Mu kupić picie do przedszkola, więc posżłam do sklepu i po powrocie już pod oknem przedszkola słyszałam Alana krzyki. "Gdzie jest moja mama Aga??"
Weszłam po cichaczu, żeby mnie nie zauważył i wyszłam. Pani próbowała Go uspokoić. O 11,30 posżłam pod przedszkole no i z okna znowu było słychać Alana. Wesżłam do środka, a Alan leżał na środku sali na podłodze płaczący. Wszystkie dzieci tańczyły a On płakał. Jak tylko mnie zobaczył, wczepił sie we mnie jak małpka i szlochał że wszędzie mnie szukał a mnie nie było, że Go zostawiłam a pani nie chciała mnie zawołać. Pani powiedziała, że płakał przez cały dzień nie dało sie Go uspokoić. Może nie tyle płakał co rozpaczał i pokrzykiwał za mną. Zachrypł od tego płaczu. Biedak mój mały. Na szczęscie powiedział, że jutro już nie będzie płakał, a ja obiecałam mu nagrodę jesli nie będzie płakał. Co jakiś czas podchodzi do mnie i pyta, czu napewno po niego przyjdę do przedszkola.
Zobaczymy jak jutro będzie

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości