I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 13:02   #2881
Ona__88
Raczkowanie

Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!

My mamy: sale, orkiestre, foto i viedo (chyba ze o czymś zapomniałam). A teraz musimy się wybrać : do kościoła zeby mieć godzinę, poszukać kogoś od torta i placów, makijaż to raczej mi zrobi kuzynka mojego pięknisia, fryzure to nie wiem, ale fryzjerke szukam albo wojnicz lub najdalej to mościce, kwiatki to chyba pani "polne kwiaty" ale z nią tez muszę sie skontakować i zobaczyć jej ofertę chodź bukiety są śliczne, a bym zapomniała musimy zrobić dni skupienia dla narzeczonych ale chyba te weekendowe bo niestety inaczej sie nie da przez prace mojego.Wiec dużo przed nami ale On zawsze powtarza że jeszcze za wcześnie . Jak zamawialiśmy sale to bylo rok i 8 miesięcy, jak ten czas leci

Edytowane przez Ona__88
Czas edycji: 2012-08-31 o 13:06
Ona__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:27   #2882
motylek8915
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shy angel Pokaż wiadomość
A co macie już załatwione w rok przed ślubem i weselem?
U nas jeszcze cały rok i kawałek, a mamy dopiero:
-salę weselną,
-orkiestra,
-makijażystka

i.. tyle jesteśmy na etapie video + foto
A my załatwiliśmy już salę, kamerzystę, fotografa, orkiestrę i godzinę w kościele. Na razie tyle, chociaż chciałabym w najbliższym czasie kupić suknię i zrobić kurs przedmałżeński.
motylek8915 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:37   #2883
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nt Romy słyszałam negatywne opinie, ale odnosiły się one tylko i wyłącznie do organizowanych tam sylwestrów Także głowa do góry, pewnie wesela to inna bajka

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Czekam z niecierpliwością na relacje
dzięki

Ja mam same dobre wrażenia po Romie.
Mam nadzieję, że i na moim będzie tak, jak sobie wymarzyłam

A pro po tych kursów przedmałżeńskich itp.
Kurs już mamy. Co więc jeszcze musimy zrobić? Poradnię i ...?

U mnie też już rok. Ale chciałabym już
Jakoś się nie mogę doczekać. Albo żebym już chociaż była na etapie wybierania sukni

Co do tego, co mamy załatwione to:
- sala
- kościół
- fotograf.

- kamerzysta w toku

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 17:57   #2884
niu882
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
dzięki

Ja mam same dobre wrażenia po Romie.
Mam nadzieję, że i na moim będzie tak, jak sobie wymarzyłam

A pro po tych kursów przedmałżeńskich itp.
Kurs już mamy. Co więc jeszcze musimy zrobić? Poradnię i ...?

U mnie też już rok. Ale chciałabym już
Jakoś się nie mogę doczekać. Albo żebym już chociaż była na etapie wybierania sukni

Co do tego, co mamy załatwione to:
- sala
- kościół
- fotograf.

- kamerzysta w toku
Dni skupienia jeszcze chyba
Do naszego Wielkiego Dnia zostało niecałe jedenaście miesięcy mamy juz:
-salę
-zespół
-fotografa i kamerzystę
-sukienkę dla mnie
Ogólnie może niewiele ale jestem zadowolona bo wszystko idzie płynnie
Teraz jesteśmy na etapie Kościół a także powoli zaczyna się akcja garnitur

Razem: 20.07.2007
Zaręczeni: 2.06.2011
Ślubujemy: 20.07.2013

http://www.suwaczek.pl/cache/a318fbb152.png
niu882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:38   #2885
olgaaa3
Raczkowanie

hej dziewczyny
Od mojego ślubu minął już miesiąc...dopiero teraz jakoś tak znalazałam chwilę czasu, po weselu cały tydzień dochodziliśmy do siebie, później podróż i tak zleciało...
Pogoda była wspaniała Obydwoje z Mężem nic sie nie denerwowaliśmy wszystko poszło sprawnie i na luzie Goście chwalą do tej pory więc myślę, że wesele udane
Zespół Geminix spisał się na medal, grali świetnie Goście bawili do białego rana
Dekoracje kościoła robiła nam znajoma, fryzurę i make up również wykonany został przez znajome

To był wspaniały dzień, chciałabym go przeżyć jeszcze raz

Dziękuję wszystkim za życzenia

Wszystkim innym PM;kom życzę wszystkiego najlepszego, dużo miłości
Stary 2012-08-31, 20:14   #2886
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaK13 Pokaż wiadomość
Mnie się oni nie podobają i słyszałam o nich negatywne opinie.
mi sie podobali wiec chwalę
Cytat:
Napisane przez olgaaa3 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Od mojego ślubu minął już miesiąc...dopiero teraz jakoś tak znalazałam chwilę czasu, po weselu cały tydzień dochodziliśmy do siebie, później podróż i tak zleciało...
Pogoda była wspaniała Obydwoje z Mężem nic sie nie denerwowaliśmy wszystko poszło sprawnie i na luzie Goście chwalą do tej pory więc myślę, że wesele udane
Zespół Geminix spisał się na medal, grali świetnie Goście bawili do białego rana
Dekoracje kościoła robiła nam znajoma, fryzurę i make up również wykonany został przez znajome

To był wspaniały dzień, chciałabym go przeżyć jeszcze raz

Dziękuję wszystkim za życzenia

Wszystkim innym PM;kom życzę wszystkiego najlepszego, dużo miłości
super ze sie wszystko udało jak sobie wymarzyliscie
Stary 2012-08-31, 23:00   #2887
Foczkaa02
Raczkowanie

Cytat:
A co macie już załatwione w rok przed ślubem i weselem?
U nas jeszcze cały rok i kawałek, a mamy dopiero:
-salę weselną,
-orkiestra,
-makijażystka

i.. tyle jesteśmy na etapie video + foto
Do mojego ślubu został niecały rok, a dokładnie 302 dni i mamy salę, zespół, foto+video, umowę z krawcową i dużo dużo chęci

http://s10.suwaczek.com/20130629580120.png

Foczkaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 23:20   #2888
piska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek8915 Pokaż wiadomość

Ech to wychodzi na to, że za późno się obudziłam;/ W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak czekać na nową kolekcję Jeśli możesz to z chęcią posłucham Twojej relacji z krakowskich salonów
Poszukiwania zaczęłam od salonu Bianka na Gertrudy 23 (Pod Wawelem) Są tam głównie suknie typu "princeska" i raczej bogate w koronki, upięcia, marszczenia chociaż ja przymierzałam tam zjawiskową sukienkę typu empire, taką greczynkę więc każdy znajdzie coś dla siebie i ceny przystępne, do 3.000zł bodajże
Potem Madonna (na Floriańskiej), piękny, duży salon i suknie od największych (ale zarazem najdroższych) firm, chociaż są i sukienki do 3.000zł. Największy wybór jaki do tej pory gdziekolwiek widziałam. Ceny od 2.000 do 8.000 zł. Druga Madonna znajduje się na Rynku Głównym są tam suknie zupełnie inne niż w tej pierwszej, także dwie Madonny, blisko siebie ale z zupełnie różnymi kolekcjami.
3 albo 4 salony ślubne "Karolina" znajdują się na ulicy Długiej. W ogóle cała Długa usłana jest salonami ślubnymi. I tu w zależności do którego salonu zajrzysz będziesz miała inne firmy w każdym salonie: Herms, Cymbeline, Justin Alexander, Sincerity, Pronuptia, do wybory do koloru Mam nadzieje że coś pomogłam Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań

A do mojego ślubu został rok i 9 miesięcy i mamy: Salę, kamerzystę, fotografów dwóch ;P, DJ-a, suknię, prezenty dla rodziców, księgę gości - SZOK Z tym co mamy załatwione to mogłabym za pół roku wychodzić za mąż a nie w 2014...

Edytowane przez piska
Czas edycji: 2012-08-31 o 23:22
piska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 23:34   #2889
Foczkaa02
Raczkowanie

Dziewczyny a jakie macie lub będziecie mieć podkłady muzyczna na płycie z wesela?

http://s10.suwaczek.com/20130629580120.png

Foczkaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:07   #2890
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Foczkaa02 Pokaż wiadomość
Do mojego ślubu został niecały rok, a dokładnie 302 dni i mamy salę, zespół, foto+video, umowę z krawcową i dużo dużo chęci

Ojej jak dobrze, że mi przypomniałaś muszę lecieć do krawcowej, chcę uszyć suknię taką jak mi się podoba w rozsądnej cenie. Szycie zajmie pewnie do pół roku czasu, więc muszę już wyruszyć do mojej upatrzonej kobitki i oby tylko miała czas

A tak pytanie z innej beczki.
Jak oszczędzacie pieniądze na wesele? Trzymacie je w domu, macie założone konta oszczędnościowe lub lokaty?
Zastanawiamy się nad lokatą, tylko jest tyle ofert, że ciężko się zdecydować. Jakie banki polecacie?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez piska Pokaż wiadomość
A do mojego ślubu został rok i 9 miesięcy i mamy: Salę, kamerzystę, fotografów dwóch ;P, DJ-a, suknię, prezenty dla rodziców, księgę gości - SZOK Z tym co mamy załatwione to mogłabym za pół roku wychodzić za mąż a nie w 2014...

Macie tradycyjną księgę gości? My zastanawiamy się nad takim czymś:
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,122...k_balonow_.htm

Fajna pamiątka, można wstawić w ramę i powiesić na ścianie

Co fajnego kupiliście dla rodziców? U nas jeszcze zero pomysłów na prezenty dla Nich. Ale mamy ponad rok czasu, coś się wymyśli, tylko trzeba jakąś inspirację znaleźć
Stary 2012-09-01, 12:37   #2891
Ona__88
Raczkowanie

Ewa_wa1 Wszystkiego Najlepszego na nowej wspólnej drodze życia
Stary 2012-09-01, 13:05   #2892
Ewa_wa1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ona__88 Pokaż wiadomość
Ewa_wa1 Wszystkiego Najlepszego na nowej wspólnej drodze życia
Dziękuje bardzo Pogoda nam jednak nie dopisała... generalnie strasznie chce mi się płakać gdyż moja fryzura też troszkę się różni od próbnej ale wszyscy mówią że jest pięknie... jestem zmęczona i trochę sie boje żeby wszystko się udało... Mam nadzieje że będzie pięknie... nasz film dla rodziców wyszedł cudownie, winietki i takie tam duperele też. Czekam teraz na mojego jeszcze narzeczonego z bukietami i czas jechać do kościoła. Zaczynam się mocno stresować więc trzymajcie za mnie kciuki żebym tam nie padła ze stresu, pozdrawiam.
08.2016r. 10tc
Ewa_wa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:29   #2893
Ona__88
Raczkowanie

Pogoda ta średnia ale nie przejmuj się tym na pewno wyglądasz ślicznie trzymam kciuki , to jest twój dzień wiec nie przejmuj się już duperelami tylko ciesz się nim , ja przezywam wasze ślubu jak bym to ja miała zaraz przysięgać
Stary 2012-09-01, 13:34   #2894
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewa_wa1 Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo Pogoda nam jednak nie dopisała... generalnie strasznie chce mi się płakać gdyż moja fryzura też troszkę się różni od próbnej ale wszyscy mówią że jest pięknie... jestem zmęczona i trochę sie boje żeby wszystko się udało... Mam nadzieje że będzie pięknie... nasz film dla rodziców wyszedł cudownie, winietki i takie tam duperele też. Czekam teraz na mojego jeszcze narzeczonego z bukietami i czas jechać do kościoła. Zaczynam się mocno stresować więc trzymajcie za mnie kciuki żebym tam nie padła ze stresu, pozdrawiam.

Na pewno wszystko będzie tak jak sobie zaplanowaliście Dużo miłości życzę na nowej drodze życia
Stary 2012-09-01, 14:55   #2895
piska
Raczkowanie

Cytat:

Macie tradycyjną księgę gości? My zastanawiamy się nad takim czymś:
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,122...k_balonow_.htm

Fajna pamiątka, można wstawić w ramę i powiesić na ścianie

Co fajnego kupiliście dla rodziców? U nas jeszcze zero pomysłów na prezenty dla Nich. Ale mamy ponad rok czasu, coś się wymyśli, tylko trzeba jakąś inspirację znaleźć
Tak mamy taką tradycyjną księgę
A dla rodziców wymyśliliśmy narazie że zamiast żywych bukietów czy koszów kwiatów wręczymy mamom bukiety z broszek, guzików i innych takich pierdółek Kolekcjonuje już broszki, w sumie to jeszcze tylko kilka muszę zdobyć, mamy piórka, guziki, kolczyki i kwiaciarkę która nam to wykona. Stwierdziliśmy że takie bukiety, które będą oczywiście dopasowane kolorystycznie do wystroju pokoju czy salonu będą stały wiecznie, nie zwiędną i będą fajną pamiątką Coś takiego jak w załączniku.

Cytat:
Deszcz pada na szczęście Wszystkiego dobrego i szampańskiej zabawy do białego rana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3-kopia.jpg (79,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg steampunk1mark.jpg (110,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg guzikowiec1.jpg (104,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-09-01, 15:13   #2896
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
To dziwne, bo moja siostra miała tam wesele, moja znajoma i akurat jeśli chodzi o jedzenie to wszyscy zadowoleni.

Ale trochę mnie podłamałaś...
Napisałam opinię,trzeba na to zwrócić uwagę właścicielowi.Będzie dobrze!
Nie znam osobiście tej pary ,ale relacje mam z pierwszej ręki.Może to jakaś jednorazowa wpadka.Nieraz jest tak że PM nie dopilnują szczegółów, a potem się zwala na kogoś, a nieraz to rzeczywiście lokal zawali.

A do mojego ślubu został rok i 9 miesięcy i mamy: Salę, kamerzystę, fotografów dwóch ;P, DJ-a, suknię, prezenty dla rodziców, księgę gości - SZOK Z tym co mamy załatwione to mogłabym za pół roku wychodzić za mąż a nie w 2014... [/QUOTE]

Dokładnie

Fajny pomysł z tymi bukiecikami

[QUOTE=piska;36248706]

Cytat:
Napisane przez Foczkaa02 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie macie lub będziecie mieć podkłady muzyczna na płycie z wesela?
My wybieraliśmy sami podkład,przeszukiwałam you tube,miałam kilka swoich propozycji i tak jakoś się skleciło cosik.

Cytat:
A tak pytanie z innej beczki.
Jak oszczędzacie pieniądze na wesele? Trzymacie je w domu, macie założone konta oszczędnościowe lub lokaty?
Zastanawiamy się nad lokatą, tylko jest tyle ofert, że ciężko się zdecydować. Jakie banki polecacie?
np śląski,nordea,wbk
Niestety nie wierzę w lokaty 6 % lub więcej np w getin,bujda!

Cytat:
Dobra jesteś,jeszcze znalazłaś czas na wizaż!!!!

Wszystkiego wszystkiego najlepszego,nic Ci nie zepsuje tego dnia!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 15:33   #2897
ane3kaa
Zakorzenienie

Ewa_wa1: wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:15   #2898
roxy20
Raczkowanie

Cytat:

Wow! Strasznie dużo już masz załatwione

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Tak mamy taką tradycyjną księgę
A dla rodziców wymyśliliśmy narazie że zamiast żywych bukietów czy koszów kwiatów wręczymy mamom bukiety z broszek, guzików i innych takich pierdółek Kolekcjonuje już broszki, w sumie to jeszcze tylko kilka muszę zdobyć, mamy piórka, guziki, kolczyki i kwiaciarkę która nam to wykona. Stwierdziliśmy że takie bukiety, które będą oczywiście dopasowane kolorystycznie do wystroju pokoju czy salonu będą stały wiecznie, nie zwiędną i będą fajną pamiątką Coś takiego jak w załączniku.

:
Super pomysł, pierwszy raz coś takie widzę i wygląda ślicznie i oryginalnie

Edytowane przez roxy20
Czas edycji: 2012-09-01 o 17:13
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:33   #2899
Soul89
Zadomowienie

Ewa_wa1 Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia . Dużo miłości, i na pewno zabawa się udała Czekamy n szczegółową relację !

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:44   #2900
ptysiakm
Raczkowanie

Cytat:
Czekam z niecierpliwością na relacje
Ciasta u Anki wyszły średnio 21,5 zł za kilogram (piszę średnio bo zależy jakie ciasto) a jedna foremka ciasta waży ok. 2,5 kg (wielkości domowej brytfanki). U mnie ciasta tak się rozeszły, że na poprawiny trzeba było dokrawać z paczek przeznaczonych dla gości Ogólnie wszystkim baaardzo smakowało.
ptysiakm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 10:22   #2901
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ptysiakm Pokaż wiadomość
Ciasta u Anki wyszły średnio 21,5 zł za kilogram (piszę średnio bo zależy jakie ciasto) a jedna foremka ciasta waży ok. 2,5 kg (wielkości domowej brytfanki). U mnie ciasta tak się rozeszły, że na poprawiny trzeba było dokrawać z paczek przeznaczonych dla gości Ogólnie wszystkim baaardzo smakowało.
Bardzo Ci dziękuję za info
Zadzwonię tam do nich po pracy i się umówię
Jak średnio się liczy ciasta na gości? Bo szczerze mówiąc to.. nie wiem..
Wesele na ok 150 osób (wstępnie), robimy poprawiny. Jak policzyć, żeby było w miarę dobrze?
Proszę, powiedz Ptysiakm - jak Ty liczyłaś?
Stary 2012-09-03, 11:36   #2902
piska
Raczkowanie

Ja tak trochę z innej beczki
Przyjeżdżam wczoraj do domu a pod schodami mam obcą sukę i 7 jednodniowych szczeniaków Wiadomo, kłopot straszny ale są przecudne. Tonący brzytwy się chwyta, więc piszę o tym tutaj bo może ktoś ma ochotę zaadoptować psiaka? Gdybyście słyszały o jakiś chętnych to proszę o kontakt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9020296.jpg (124,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9020299.jpg (121,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9020307.jpg (127,0 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-09-03, 13:40   #2903
motylek8915
Raczkowanie

Cytat:
Poszukiwania zaczęłam od salonu Bianka na Gertrudy 23 (Pod Wawelem) Są tam głównie suknie typu "princeska" i raczej bogate w koronki, upięcia, marszczenia chociaż ja przymierzałam tam zjawiskową sukienkę typu empire, taką greczynkę więc każdy znajdzie coś dla siebie i ceny przystępne, do 3.000zł bodajże
Potem Madonna (na Floriańskiej), piękny, duży salon i suknie od największych (ale zarazem najdroższych) firm, chociaż są i sukienki do 3.000zł. Największy wybór jaki do tej pory gdziekolwiek widziałam. Ceny od 2.000 do 8.000 zł. Druga Madonna znajduje się na Rynku Głównym są tam suknie zupełnie inne niż w tej pierwszej, także dwie Madonny, blisko siebie ale z zupełnie różnymi kolekcjami.
3 albo 4 salony ślubne "Karolina" znajdują się na ulicy Długiej. W ogóle cała Długa usłana jest salonami ślubnymi. I tu w zależności do którego salonu zajrzysz będziesz miała inne firmy w każdym salonie: Herms, Cymbeline, Justin Alexander, Sincerity, Pronuptia, do wybory do koloru Mam nadzieje że coś pomogłam Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań

Pewnie, że pomogłaś! Jeszcze raz bardzo dziękuje za informacje
motylek8915 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:42   #2904
ptysiakm
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję za info
Zadzwonię tam do nich po pracy i się umówię
Jak średnio się liczy ciasta na gości? Bo szczerze mówiąc to.. nie wiem..
Wesele na ok 150 osób (wstępnie), robimy poprawiny. Jak policzyć, żeby było w miarę dobrze?
Proszę, powiedz Ptysiakm - jak Ty liczyłaś?
Zadzwoń, na pewno powiedzą Ci ile ciast potrzeba do lokalu na taką liczbę gości Ja na 80 0sób zamówiłam do lokalu 6 ciast na wesele i poprawiny (ale u mnie dużo poszło i mogłam zamówić 1 ciasto więcej) i oprócz tego ciasteczka, które w mig się rozeszły. A dla gości liczyłam paczkę na parę (chyba, że ktoś przychodzi sam) - paczki mają w cenie ok. 14 zł za paczkę średniej wielkości. U mnie za paczkę wyszło niecałe 12 zł, bo to wszystko zależy od wagi ciast. Mają 3 rozmiary paczek: małe - 12 zł, średnie - 14 zł i duże 19 zł. Ale zazwyczaj większość bierze te średnie.
Aaaa jedno ważne. Poproś o namiary na właścicielkę - p. Anię bo tylko ona daje upusty. Ja wynegocjowałam 2 zł mniej na kg.
ptysiakm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:35   #2905
blondas89
Przyczajenie

Cześć, jestem nowy na forum, jeżeli coś będę robił źle to proszę mnie pouczyć

Razem z narzeczoną jesteśmy na etapie szukania zespołu na wesele. Zastanawiamy się nad zespołem Dzierwa Band. Czy ktoś posiada informacje o tym zespole (liczba członków zespołu, instrumenty na jakich grają, opinie)? Nie ukrywam, że ważne dla mnie jest dobre brzmienie, stąd ważne, aby zespół posiadał perkusję. Z góry dziękuję za odpowiedzi
blondas89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:31   #2906
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondas89 Pokaż wiadomość

Razem z narzeczoną jesteśmy na etapie szukania zespołu na wesele. Zastanawiamy się nad zespołem Dzierwa Band. Czy ktoś posiada informacje o tym zespole (liczba członków zespołu, instrumenty na jakich grają, opinie)? Nie ukrywam, że ważne dla mnie jest dobre brzmienie, stąd ważne, aby zespół posiadał perkusję. Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witam kolejną PMke 2014
Wiem ze jednym z członków Dzierwa Band jest mój profesor z liceum z tego co słyszałam dobrze grają
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:46   #2907
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Witam kolejną PMke 2014
Wiem ze jednym z członków Dzierwa Band jest mój profesor z liceum z tego co słyszałam dobrze grają
to jest Pan Młody!

niniejszym witamy blondas ale niestety nie pomogę bo nie słyszałam o tym zespole. A słuchałeś GEMINIXA? Może przypadnie Ci do gustu, bo my byliśmy bardzo wymagający co do zespołu i na nich się zdecydowaliśmy

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:01   #2908
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ptysiakm Pokaż wiadomość
Zadzwoń, na pewno powiedzą Ci ile ciast potrzeba do lokalu na taką liczbę gości Ja na 80 0sób zamówiłam do lokalu 6 ciast na wesele i poprawiny (ale u mnie dużo poszło i mogłam zamówić 1 ciasto więcej) i oprócz tego ciasteczka, które w mig się rozeszły. A dla gości liczyłam paczkę na parę (chyba, że ktoś przychodzi sam) - paczki mają w cenie ok. 14 zł za paczkę średniej wielkości. U mnie za paczkę wyszło niecałe 12 zł, bo to wszystko zależy od wagi ciast. Mają 3 rozmiary paczek: małe - 12 zł, średnie - 14 zł i duże 19 zł. Ale zazwyczaj większość bierze te średnie.
Aaaa jedno ważne. Poproś o namiary na właścicielkę - p. Anię bo tylko ona daje upusty. Ja wynegocjowałam 2 zł mniej na kg.

Bardzo dziękuję za podpowiedź i rozjaśnienie umysłu

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:

Witaj

Na ostatnim sylwestrze (2011/2012) grał Dzierwa Band w Bristolu, u góry i nam się nie podobało.. (nie grali muzyki ''pod nogę'', tylko taką jak w radiu leci, pomijając fakt, że na początku mysleliśmy, zanim zobaczyliśmy ''orkiestrę'', że puścili muzykę z radia )ale zaznaczam, że był wtedy tylko G.Dzierwa i spiewająca dziewczyna - i tu się kończył zespół, czyli okrojony skład. Byłam raz na jakimś półmetku, nie pamiętam ile osób było w zespole, ale wtedy grali super!
Także nie wiem co doradzić, ale może i to się przyda co napisałam wyżej

Edytowane przez shy angel
Czas edycji: 2012-09-04 o 12:03
shy angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:04   #2909
majaK13
Raczkowanie

Cytat:

Witamy rodzynka.
Co do zespołu Dzierwa Band to podobno jest ich 3 - nie mają w składzie perkusji i nie grają całkowicie na żywo.
majaK13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:58   #2910
shy angel
Raczkowanie

Czy ktoś się orientuję, czy w Marionie można robić poprawiny i w jakiej zawiera się to cenie?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości