|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
My mamy: sale, orkiestre, foto i viedo (chyba ze o czymś zapomniałam). A teraz musimy się wybrać : do kościoła zeby mieć godzinę, poszukać kogoś od torta i placów, makijaż to raczej mi zrobi kuzynka mojego pięknisia, fryzure to nie wiem, ale fryzjerke szukam albo wojnicz lub najdalej to mościce, kwiatki to chyba pani "polne kwiaty" ale z nią tez muszę sie skontakować i zobaczyć jej ofertę chodź bukiety są śliczne, a bym zapomniała musimy zrobić dni skupienia dla narzeczonych ale chyba te weekendowe bo niestety inaczej sie nie da przez prace mojego.Wiec dużo przed nami ale On zawsze powtarza że jeszcze za wcześnie
. Jak zamawialiśmy sale to bylo rok i 8 miesięcy, jak ten czas leci
Edytowane przez Ona__88 Czas edycji: 2012-08-31 o 13:06 |
|
|
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
A my załatwiliśmy już salę, kamerzystę, fotografa, orkiestrę i godzinę w kościele. Na razie tyle, chociaż chciałabym w najbliższym czasie kupić suknię i zrobić kurs przedmałżeński.
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki![]() Ja mam same dobre wrażenia po Romie. Mam nadzieję, że i na moim będzie tak, jak sobie wymarzyłam ![]() A pro po tych kursów przedmałżeńskich itp. Kurs już mamy. Co więc jeszcze musimy zrobić? Poradnię i ...? U mnie też już rok. Ale chciałabym już ![]() Jakoś się nie mogę doczekać. Albo żebym już chociaż była na etapie wybierania sukni ![]() Co do tego, co mamy załatwione to: - sala - kościół - fotograf. - kamerzysta w toku
|
|
#2884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do naszego Wielkiego Dnia zostało niecałe jedenaście miesięcy -salę -zespół -fotografa i kamerzystę -sukienkę dla mnie ![]() Ogólnie może niewiele ale jestem zadowolona bo wszystko idzie płynnie Teraz jesteśmy na etapie Kościół a także powoli zaczyna się akcja garnitur
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Od mojego ślubu minął już miesiąc...dopiero teraz jakoś tak znalazałam chwilę czasu, po weselu cały tydzień dochodziliśmy do siebie, później podróż i tak zleciało... ![]() Pogoda była wspaniała Obydwoje z Mężem nic sie nie denerwowaliśmy wszystko poszło sprawnie i na luzie Goście chwalą do tej pory więc myślę, że wesele udane ![]() Zespół Geminix spisał się na medal, grali świetnie Goście bawili do białego rana Dekoracje kościoła robiła nam znajoma, fryzurę i make up również wykonany został przez znajome ![]() To był wspaniały dzień, chciałabym go przeżyć jeszcze raz ![]() Dziękuję wszystkim za życzenia ![]() Wszystkim innym PM;kom życzę wszystkiego najlepszego, dużo miłości
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
mi sie podobali wiec chwalę
Cytat:
|
|
#2887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potem Madonna (na Floriańskiej), piękny, duży salon i suknie od największych (ale zarazem najdroższych) firm, chociaż są i sukienki do 3.000zł. Największy wybór jaki do tej pory gdziekolwiek widziałam. Ceny od 2.000 do 8.000 zł. Druga Madonna znajduje się na Rynku Głównym są tam suknie zupełnie inne niż w tej pierwszej, także dwie Madonny, blisko siebie ale z zupełnie różnymi kolekcjami. 3 albo 4 salony ślubne "Karolina" znajdują się na ulicy Długiej. W ogóle cała Długa usłana jest salonami ślubnymi. I tu w zależności do którego salonu zajrzysz będziesz miała inne firmy w każdym salonie: Herms, Cymbeline, Justin Alexander, Sincerity, Pronuptia, do wybory do koloru Mam nadzieje że coś pomogłam Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań![]() A do mojego ślubu został rok i 9 miesięcy i mamy: Salę, kamerzystę, fotografów dwóch ;P, DJ-a, suknię, prezenty dla rodziców, księgę gości - SZOK Z tym co mamy załatwione to mogłabym za pół roku wychodzić za mąż a nie w 2014...
Edytowane przez piska Czas edycji: 2012-08-31 o 23:22 |
|
|
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jakie macie lub będziecie mieć podkłady muzyczna na płycie z wesela?
|
|
#2890 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojej jak dobrze, że mi przypomniałaś ![]() muszę lecieć do krawcowej, chcę uszyć suknię taką jak mi się podoba w rozsądnej cenie. Szycie zajmie pewnie do pół roku czasu, więc muszę już wyruszyć do mojej upatrzonej kobitki i oby tylko miała czas A tak pytanie z innej beczki. Jak oszczędzacie pieniądze na wesele? Trzymacie je w domu, macie założone konta oszczędnościowe lub lokaty? Zastanawiamy się nad lokatą, tylko jest tyle ofert, że ciężko się zdecydować. Jakie banki polecacie? ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Macie tradycyjną księgę gości? My zastanawiamy się nad takim czymś: http://www.slubnezakupy.pl/sklep,122...k_balonow_.htm Fajna pamiątka, można wstawić w ramę i powiesić na ścianie ![]() Co fajnego kupiliście dla rodziców? U nas jeszcze zero pomysłów na prezenty dla Nich. Ale mamy ponad rok czasu, coś się wymyśli, tylko trzeba jakąś inspirację znaleźć
|
|
|
#2891 |
|
Raczkowanie
|
Ewa_wa1 Wszystkiego Najlepszego na nowej wspólnej drodze życia
![]() |
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo
Pogoda nam jednak nie dopisała... generalnie strasznie chce mi się płakać gdyż moja fryzura też troszkę się różni od próbnej ale wszyscy mówią że jest pięknie... jestem zmęczona i trochę sie boje żeby wszystko się udało... Mam nadzieje że będzie pięknie... nasz film dla rodziców wyszedł cudownie, winietki i takie tam duperele też. Czekam teraz na mojego jeszcze narzeczonego z bukietami i czas jechać do kościoła. Zaczynam się mocno stresować więc trzymajcie za mnie kciuki żebym tam nie padła ze stresu, pozdrawiam.
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
Pogoda ta średnia ale nie przejmuj się tym
na pewno wyglądasz ślicznie trzymam kciuki , to jest twój dzień wiec nie przejmuj się już duperelami tylko ciesz się nim , ja przezywam wasze ślubu jak bym to ja miała zaraz przysięgać
|
|
|
|
#2894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno wszystko będzie tak jak sobie zaplanowaliście Dużo miłości życzę na nowej drodze życia ![]()
|
|
|
#2895 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dla rodziców wymyśliliśmy narazie że zamiast żywych bukietów czy koszów kwiatów wręczymy mamom bukiety z broszek, guzików i innych takich pierdółek Coś takiego jak w załączniku. Cytat:
Wszystkiego dobrego i szampańskiej zabawy do białego rana |
||
|
|
|
#2896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam osobiście tej pary ,ale relacje mam z pierwszej ręki.Może to jakaś jednorazowa wpadka.Nieraz jest tak że PM nie dopilnują szczegółów, a potem się zwala na kogoś , a nieraz to rzeczywiście lokal zawali.A do mojego ślubu został rok i 9 miesięcy i mamy: Salę, kamerzystę, fotografów dwóch ;P, DJ-a, suknię, prezenty dla rodziców, księgę gości - SZOK Z tym co mamy załatwione to mogłabym za pół roku wychodzić za mąż a nie w 2014... [/QUOTE]Dokładnie ![]() Fajny pomysł z tymi bukiecikami [QUOTE=piska;36248706] Cytat:
Cytat:
Niestety nie wierzę w lokaty 6 % lub więcej np w getin,bujda! Cytat:
![]() Wszystkiego wszystkiego najlepszego,nic Ci nie zepsuje tego dnia! |
||||
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa_wa1: wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
![]()
|
#2898 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez roxy20 Czas edycji: 2012-09-01 o 17:13 |
||
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Ewa_wa1 Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Czekamy n szczegółową relację !
|
#2900 |
|
Raczkowanie
|
Ciasta u Anki wyszły średnio 21,5 zł za kilogram (piszę średnio bo zależy jakie ciasto) a jedna foremka ciasta waży ok. 2,5 kg (wielkości domowej brytfanki). U mnie ciasta tak się rozeszły, że na poprawiny trzeba było dokrawać z paczek przeznaczonych dla gości
|
|
#2901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zadzwonię tam do nich po pracy i się umówię ![]() Jak średnio się liczy ciasta na gości? Bo szczerze mówiąc to.. nie wiem.. ![]() Wesele na ok 150 osób (wstępnie), robimy poprawiny. Jak policzyć, żeby było w miarę dobrze? Proszę, powiedz Ptysiakm - jak Ty liczyłaś? ![]()
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak trochę z innej beczki
![]() Przyjeżdżam wczoraj do domu a pod schodami mam obcą sukę i 7 jednodniowych szczeniaków Wiadomo, kłopot straszny ale są przecudne Gdybyście słyszały o jakiś chętnych to proszę o kontakt
|
|
|
|
#2903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz bardzo dziękuje za informacje
|
|
|
#2904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na 80 0sób zamówiłam do lokalu 6 ciast na wesele i poprawiny (ale u mnie dużo poszło i mogłam zamówić 1 ciasto więcej) i oprócz tego ciasteczka, które w mig się rozeszły. A dla gości liczyłam paczkę na parę (chyba, że ktoś przychodzi sam) - paczki mają w cenie ok. 14 zł za paczkę średniej wielkości. U mnie za paczkę wyszło niecałe 12 zł, bo to wszystko zależy od wagi ciast. Mają 3 rozmiary paczek: małe - 12 zł, średnie - 14 zł i duże 19 zł. Ale zazwyczaj większość bierze te średnie.Aaaa jedno ważne. Poproś o namiary na właścicielkę - p. Anię bo tylko ona daje upusty. Ja wynegocjowałam 2 zł mniej na kg.
|
|
|
#2905 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, jestem nowy na forum, jeżeli coś będę robił źle to proszę mnie pouczyć
![]() Razem z narzeczoną jesteśmy na etapie szukania zespołu na wesele. Zastanawiamy się nad zespołem Dzierwa Band. Czy ktoś posiada informacje o tym zespole (liczba członków zespołu, instrumenty na jakich grają, opinie)? Nie ukrywam, że ważne dla mnie jest dobre brzmienie, stąd ważne, aby zespół posiadał perkusję. Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam kolejną PMke 2014 Wiem ze jednym z członków Dzierwa Band jest mój profesor z liceum z tego co słyszałam dobrze grają
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niniejszym witamy blondas ale niestety nie pomogę bo nie słyszałam o tym zespole. A słuchałeś GEMINIXA? Może przypadnie Ci do gustu, bo my byliśmy bardzo wymagający co do zespołu i na nich się zdecydowaliśmy
|
|
|
#2908 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za podpowiedź i rozjaśnienie umysłu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Na ostatnim sylwestrze (2011/2012) grał Dzierwa Band w Bristolu, u góry i nam się nie podobało.. (nie grali muzyki ''pod nogę'', tylko taką jak w radiu leci, pomijając fakt, że na początku mysleliśmy, zanim zobaczyliśmy ''orkiestrę'', że puścili muzykę z radia )ale zaznaczam, że był wtedy tylko G.Dzierwa i spiewająca dziewczyna - i tu się kończył zespół, czyli okrojony skład. Byłam raz na jakimś półmetku, nie pamiętam ile osób było w zespole, ale wtedy grali super! ![]() Także nie wiem co doradzić, ale może i to się przyda co napisałam wyżej
Edytowane przez shy angel Czas edycji: 2012-09-04 o 12:03 |
||
|
|
|
#2909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zespołu Dzierwa Band to podobno jest ich 3 - nie mają w składzie perkusji i nie grają całkowicie na żywo. |
|
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś się orientuję, czy w Marionie można robić poprawiny i w jakiej zawiera się to cenie?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

. Jak zamawialiśmy sale to bylo rok i 8 miesięcy, jak ten czas leci

Ślub 1.09.2012r. 
, a nieraz to rzeczywiście lokal zawali.