Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 21:40   #4681
landi0909
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

perelko piekna sukienka, i powiem Ci ze przymierzalam taka sama bo znajoma miala swoja identyczna, tylko ze na mnie byla juz za mala niestety

M pojechal na nocke wiec mam jeszcze chwilke dla Was. Juz normalnie za Wami tesknie...

I mam pytanko - slyszalyscie cos o takim czyms, ze jak kobieta w ciazy albo z malym dzieckiem zajmie pustostan, to nikt nie moze jej stamtad wyprowadzic i prawnie mieszkanie przechodzi na nia???
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:42   #4682
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej Laski

Wróciłam z Wronek i mam sukienkę Jest taka jaką sobie wymarzyłam czuję się w niej niesamowicie, jest lekka jak piórko, zwiewna po prostu idealna pod koniec września jadę jeszcze na ostatnie dopasowanie, wszystkie poprawki są w cenie sukienki, po prostu lepiej trafić nie mogłam. Czuję się w niej sobą była to pierwsza sukienka którą przymierzyłam i od razu wiedziałam, że to ta jedyna a resztę mierzyłam z czystej ciekawości. Wklejam zdjęcie nie wiem czy przypadnie Wam do gustu ale dla mnie to ideał
pięknie wyglądasz i w ogóle super, że trafiłas na tą idealną
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:49   #4683
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Ma_majka bedziecie sie bawic w sex-chowanego, kto wygra wybiera pozycje to tez dobrze sprzyja zwiazkowi
mowilam,ze zawsze sa jakies plusy
Świetny pomysł! dzięki, zaproponuję mężowi, ucieszy się
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:53   #4684
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
mam kabinę
ja też mam kabinę i planuję wanienkę wkładać do kabiny, jak nie będzie potrzebna. A później jak dzidzia podrośnie to planuję w głębokim brodziku kąpać. Ale to już wszystko wyjdzie w praniu

Perełka, śliczna suknia, jeszcze fryzura i dodatki i będzię prześlicznie na 100%

Landi, pomęczycie się troszkę, a później będzie tylko lepiej. My się męczyliśmy 1,5 roku u teściów w jednym pokoju, ale dzięki temu zaoszczędziliśmy sporo i mogliśmy szybciej urządzić się u siebie.

Uciekam już, do jutra, kolorowych snów.
Mam nadzieję, że w nocy już nie będę Was nadrabiać jak wczoraj, bo chyba bym padła. Choć z drugiej strony kto wie, już mnie zgaga dopadła
Stary 2012-09-03, 21:55   #4685
MiciaKicia
Zakorzenienie

Jeeeej mąż mi zrobił niespodzianke i juz wrócił z pracy

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:59   #4686
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Jeeeej mąż mi zrobił niespodzianke i juz wrócił z pracy
no prosze jak milo dla meza
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:03   #4687
landi0909
Zakorzenienie

wogóle, dziś ta druga babcia M (ta co wiecznie o kasę dzwoni i co powiedziała, że zaszłam w ciążę żeby do pracy nie iść) zadzwoniła dziś do mojej mamy! Wyobrażacie to sobie??? Stwierdziła, że ona ma kredyty. Moja mama "JA TEŻ!"
Potem stwierdziła że ona sobie nawet leków nie wykupiła, moja mama "JA TEŻ!"
A na koniec powiedziała, że ona ma 1500zł emerytury a jej syn 1300zł renty, a moja mama odpowiedziała jej "A ja mam 900zł wypłaty, mój mąż 1200 i bezrobotną córkę z dzieckiem na utrzymaniu!"
To się zatkała. No bez przesady, ja rozumiem że ma problemy finansowe ale powinna troszkę nas zrozumieć... Co, mamy całe życie siedzieć na garnuszku mojej mamy która zresztą babci powiedziała prawdę??? U nich też ciężko, samego czynszu mają 600zł, nie mówiąc o reszcie. Nie możemy wiecznie siedzieć w tym mega drogim mieszkaniu (1300zł na miesiąc a czasem i więcej) i jeść u mamy, która pod koniec miesiąca się zapożycza bo nie ma na chleb babcia też nie ma kolorowo ale u nich jest troszkę z kasą lepiej, nawet dzisiaj powiedziała, że raz w miesiącu mamy jej małe zakupy zrobić i będziemy mogli normalnie u nich mieszkać bez stresu. Tylko druga babcia oczywiście musi myśleć o sobie...
Stary 2012-09-03, 22:04   #4688
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Na weselu było super! Góralski klimat, imprezę prowadził dj. Zawsze myślałam, że zespoły lepiej to robią i chciałam powiedzieć, że byłam w błędzie. Gość był genialny, 0 kiczu, 100% dobrej zabawy aż żałuję, że nie było go na naszym weselu.
dopoki nie bylam na weselu z DJ tez twierdzilam ze to nie te klimat i sie pomylilam-wazny jest wodzirej-jesli on super prowadzi to piosenki w orginale brzmia w tym calym zestawie tylko lepiej
my to mielismy lipe...bo zamawialam zespol 4 osobowy rok wczesniej.sklad 2xfacet + 2x kobitki no i w miedzyczasie z zespolu odeszl obie i na ich miejsce przyszla inna (o czym mnie poinformowanoa zaznaczajac ze to nie wplynie na "jakosc") i jak uslyszalam jak ona falszuje to myslalam ze padne...ale mialam to gdzies bo to w koncu byl nasz dzienja tam nawet przy falszach tancze wazne aby muzika grala

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Czyli zanim zrobię przelew mam do niego napisać maila, żeby mi napisał ile zapłacę za te rzeczy tak? Czyli mam mu wypisać w mailu co kupiłam? Sorry za banalne pytania, ale wolę się upewnić

napewno ma taka informacje na stronie "o mnie" jak masowo wystawia aukcje napewno jest tam napisane co w przypadku zamawiania wiekszej ilosci.podejrzewam ze kurier i oplata jest stala bez wg na ilosc zamowionego towaru

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Witam się po kilkudniowej przerwie i za chwilkę uciekam z powrotem świętować - dziś nasza pierwsza rocznica Nie wiem, kiedy to minęło...dopiero co biegałam w welonie

Jesteśmy po wizycie. Niestety, USG nie mieliśmy, bo lekarz miał godzinną obsuwę (pojawiła się jakaś pacjentka z bólami, musiał ją przyjąć) i nie zdążyłby na wykład inauguracyjny na uczelnię Ale i tak najważniejsza informacja, że wszystko jest w porządku. Z zaleceń czekolada i kakao Nie wiem, ile Mały waży, ale serduszko w normie, więc jestem spokojna. Z mniej przyjemnych informacji, to szyjka skróciła się do 2cm, także musimy kontrolować sytuację...no i czeka mnie 75 glukozy

Ściskam Was wszystkie mocno, pewnie wpadnę się zameldować dopiero w nowym wątku, bo mamy trochę młyn...
zmartwilas mnie ta szyjka nie kazal Ci lezec??
Wszystkiego naj kochani my za tydzien swietujemy

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
pepperonik śliczne obrączkigratuluje wyboru

marti fajnie z tą komoda pewnie , że kupuj ja juz nie kupuje bo nawet jak moj maz ostatnio zobaczyl ilosc ciuszkow dla malego to stwierdzil ze my tyle nie mamyco dzidzia na pol roku
moj to samo jak lezaly do zlozenia na co ja mu-jak poskladalam-i co tak duzo-a on no nie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej kochane!

ja niestety w tym tygodniu raczej już z Wami nie posiedzę. Nawet nie biorę się za nadrabianie, bo nie mam kiedy... Jutro ustalamy szczegóły z właścicielką mieszkania i najprawdopodobniej w sobotę już wyprowadzka. A w niedzielę moje urodziny, świetny prezent urodzinowy... Z własnego kąta przenosimy się do malutkiego pokoiku zdani na czyjąś łaskę. No ale robię to tylko i wyłącznie dla Kubusia...

Zmykam spać bo ciężki dzień jutro, do tego M idzie na nockę więc jutro będzie odsypiał - wszystko sama będę musiała pakować i sprzątać. Nasz syn niestety zamiast własnego kącika w naszej sypialni i masy zabawek w salonie będzie miał tylko kołyskę koło naszego "łóżka" u babci. Ale musimy zacisnąć zęby i może jakoś te pół roku wytrzymamy.

Dobranoc, w wolnej chwili troszkę Was podczytam ale na rozmowę chyba czasu nie będzie, dopiero w przyszłym tygodniu - będę umierać tam z nudów

Buziaki, trzymajcie się dzielnie i trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie oszalała
bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

W sobotę byłam z rodzicami w Olsztynie. Jechali na zakupy, a że mieli po drodze to i mnie zabrali.
Miałam zamiar kupić wyprawkowe rzeczy, bo myślałam, że tam większy wybór, ale gdzie tam.
Zakupiłam tylko kosmetyki HIPP w Rossmannie, bo tam akurat mieli większy wybór.
No i farbę do kuchni
nie no normalnie Ci nie trzeba bylo napisac do mnie??bym Ci pokazal gdzie co i jak i bysmy sie spotkaly-obrazilam sie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej Laski

Wróciłam z Wronek i mam sukienkę Jest taka jaką sobie wymarzyłam czuję się w niej niesamowicie, jest lekka jak piórko, zwiewna po prostu idealna pod koniec września jadę jeszcze na ostatnie dopasowanie, wszystkie poprawki są w cenie sukienki, po prostu lepiej trafić nie mogłam. Czuję się w niej sobą była to pierwsza sukienka którą przymierzyłam i od razu wiedziałam, że to ta jedyna a resztę mierzyłam z czystej ciekawości. Wklejam zdjęcie nie wiem czy przypadnie Wam do gustu ale dla mnie to ideał
piekna taka romantyczna

Cytat:
Ma_majka bedziecie sie bawic w sex-chowanego, kto wygra wybiera pozycje to tez dobrze sprzyja zwiazkowi
mowilam,ze zawsze sa jakies plusy

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
moj nie chrapie ale pies chrapie jak stary neidźwiedź, wiec i tak na jedno wychodzi
a u mnie nie dosc ze stary to i pies

pocieszylyscie mnie ta waga dzieciowa moj cukrowy chlopiec idealnie byl w normie wagowej-czyli nie rosnie nadmirnie-a to przy cukrzycy bardzo wazne

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:04   #4689
halwaya
Zakorzenienie

Witam się wieczornie.. wróciłam z pracy i od razu kąpiel.. plecy napierd.. niemiłosiernie - ale jeszcze tylko 4 razy do tyrki i urlop macierzyński zaczynam - tak wiem.. od dłuższego czasu się chwalę - ale jaram się

zaraz ponadrabiam, bo w sumie nie miałam czasu - widziałam tylko sukienkę Natalii - super bardzo mi się podoba.

Idę poczytać o czym tu pisałyście. Pozdrawiam.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:10   #4690
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
wogóle, dziś ta druga babcia M (ta co wiecznie o kasę dzwoni i co powiedziała, że zaszłam w ciążę żeby do pracy nie iść) zadzwoniła dziś do mojej mamy! Wyobrażacie to sobie??? Stwierdziła, że ona ma kredyty. Moja mama "JA TEŻ!"
Potem stwierdziła że ona sobie nawet leków nie wykupiła, moja mama "JA TEŻ!"
A na koniec powiedziała, że ona ma 1500zł emerytury a jej syn 1300zł renty, a moja mama odpowiedziała jej "A ja mam 900zł wypłaty, mój mąż 1200 i bezrobotną córkę z dzieckiem na utrzymaniu!"
To się zatkała. No bez przesady, ja rozumiem że ma problemy finansowe ale powinna troszkę nas zrozumieć... Co, mamy całe życie siedzieć na garnuszku mojej mamy która zresztą babci powiedziała prawdę??? U nich też ciężko, samego czynszu mają 600zł, nie mówiąc o reszcie. Nie możemy wiecznie siedzieć w tym mega drogim mieszkaniu (1300zł na miesiąc a czasem i więcej) i jeść u mamy, która pod koniec miesiąca się zapożycza bo nie ma na chleb babcia też nie ma kolorowo ale u nich jest troszkę z kasą lepiej, nawet dzisiaj powiedziała, że raz w miesiącu mamy jej małe zakupy zrobić i będziemy mogli normalnie u nich mieszkać bez stresu. Tylko druga babcia oczywiście musi myśleć o sobie...
rozumiem, że ma krucho ale żeby Twojej mamie sie na bezczelnego żalić? przesada.

lecę do mężulaaaa
Jutro glukoza. ble.

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:12   #4691
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
rozumiem, że ma krucho ale żeby Twojej mamie sie na bezczelnego żalić? przesada.
bo wiesz, ona może miała nadzieję że moja mama wyjdzie z propozycją że jej da jakąś kasę. Pomimo tego że daliśmy jej kasę na spłatę kredytów - 8 tysięcy, potem 7 tysięcy po 3 miesiącach - i tak dalej domaga się pieniędzy, bo nie spłaciła tych kredytów tylko sobie remont zrobiła. M nie mieszka już u niej prawie 2 lata... I od 2 lat co miesiąc przed 10-tym ta sama śpiewka. Normalnie ch*uj mnie chyba strzeli...
Stary 2012-09-03, 22:13   #4692
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Witajcie! Niestety mam dla was troszkę mniej czasu, dzisiaj pierwszy dzień w szkole, ale tylko na chwilkę no ale od jutra lekcje. W czwartek zebrania także muszę się ogarnąć z tym wszystkim. Ale czytam was na bieżąco

Musze się pochwalić bo w końcu zamówiliśmy łóżeczko na allegro (jutro powinno być) i wyprawkę (kosmetyki, akcesoria itp.) chociaż jeszcze nie wszystko Pomalowaliśmy też pokój dla kacpra

Peperonik, widzę że przygotowania ida pełną parą, sukienka śliczna i obrączki też (ja sama teraz żałuję że wybraliśmy złoto).

Landi
, niestety nie pomogę w kwestii twojego pytania. A co do babć, to dobrze że jest ta druga, troszke wam pomoże to i tamta może się odczepi.

W ogóle dziewczyny wszystkie wyglądacie pięknie w ciąży, naprawdę bardzo wam służy Może ja jutro coś wrzucę

No i tak sobie czytam a tu okazuję się że jest jakiś konkurencyjna grupa na fejsie??? Jeśli można to i ja poproszę o jakieś zaproszenie http://www.facebook.com/dorota.skowron.18
Stary 2012-09-03, 22:15   #4693
landi0909
Zakorzenienie

Dorisp zaproszenie wysłane Ewa S.
Stary 2012-09-03, 22:18   #4694
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Perełko bardzo ładnie wyglądasz w tej sukni

Oglądacie lekarzy? Ja dziś robię sobie wolny wieczór. Mężuś 1 dzien w pracy po urlopie i to na nockę jak go miałam przy sobie przez cały miesiąc 24h na dobę to zakochałam się na nowo przykro mi tu jakoś samej, dobrze ze mam Leonarda.
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:20   #4695
peperonik
Zadomowienie

micia za badanie
landi a co twoja mama ma miec do dlugow twojego meza u babci? dziwna kobieta. co myslala,ze Twoja mama powie,ze jej splaci te pieniadze czy co? nie rozumiem po co wogole do niej wydzwania z takimi zalami, niech wnuczka sciga,zeby sie wywiazywal ze zobowiazan,a nie Twoja mame miesza.
To ani nie Twoja wina,ani Twojej mamy. Niech Twoj maz pogada z babcia,niech Ci mamy nie denerwuje.
Stary 2012-09-03, 22:22   #4696
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Dorisp zaproszenie wysłane Ewa S.
Stary 2012-09-03, 22:23   #4697
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Landi, a czemu babcia nie dzwoni do mamy Twojego męża? Tylko do Twojej. nie Ty pożyczałaś pieniądze. Poza tym, skoro jesteś w ciąży to chyba wiadomo, że macie teraz tyle wydatków, że spłata babci jest na końcu listy. Odnoszę wrażenie, że ona zachowuje się jak komornik :/ Dużo jeszcze musicie jej oddać? Zapisujcie sobie wszystko, żeby Wam za 10 lat nie powiedziała, że jeszcze coś jej wisicie :/
Stary 2012-09-03, 22:25   #4698
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Dziewczynki, dzieki za zaproszenia, mam tylko prośbę, podawajcie mi swoje nicki z wizażu bo za cholerę nie wiem która jest która;-)))
Stary 2012-09-03, 22:25   #4699
landi0909
Zakorzenienie

peperoniku problem w tym że mój mąż wszystko jej już spłacił i to nawet więcej jej dał niż musiał. Kredytu co mu wzięła było 5 tysięcy, dał jej w sumie 15. To nie jest mała sumka... Jak u niej mieszkał dawał jej 1000zł na życie, ale i tak jadał tam tylko kolację i spał. Całe dnie spędzał u mnie jak jeszcze mieszkałam u rodziców. No ale jak widać niektórzy nie myślą o innych, całe życie tylko o sobie... Do tego M musiał spłacać chwilówki zaciągnięte przez swojego ojca alkoholika. Raz w miesiącu 600-800zł. I wszystko spłacał. No ale potem się zaczęło robić ostro, jak mamusia sobie przypomniała że ma syna i też postanowiła go ponaciągać. Od tego zaczęły się wszystkie długi. Potem już było coraz gorzej, od wypłaty do wypłaty. Potem M stracił pracę, więc już totalnie wpadł w tarapaty... No a babcia i tak dalej upomina się "o swoje" no trudno, rodziców się nie wybiera - M ma takich, jakich ma. Za swoje dobre serce oboje musimy teraz płacić. Ale teraz mamy szansę wyjść na czysto ze wszystkim i może nawet uda się trochę odłożyć na czarną godzinę

no i w sumie dlatego, że ta babcia myśli tylko o sobie, nie widzimy się z nią już od kilku miesięcy. Jak byłam w szpitalu z krwawieniem, to ona zadzwoniła do mnie z zapytaniem kiedy damy jej pieniądze. Nie pytała nawet co mi jest i jak się czuję... zresztą moja teściowa jest identyczna. Świadczy o tym sam fakt, że zostawiła swoje dzieci na pastwę losu jak jeden miał 8 lat, a drugi 6 (M jest ten młodszy). A w listopadzie pochowała męża, po czym w kwietniu nam powiedziała że jest w ciąży (termin miała tak jak ja, ale piła w czasie ciąży i dziecko straciła)

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-09-03 o 22:30
Stary 2012-09-03, 22:39   #4700
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Dorisp jest plik na fb w naszej grupie, gdzie obok nazwisk znajdują się nicki z wizażu

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Landi nie rozumiem dlaczego nie wyjaśnicie babci, że nie jesteście jej już nic winni. W związu z tym nie będziecie jej dawać już żadnych pieniędzy, bo niby dlaczego? Ja nie wiem... ale u mnie w rodzinie jest odwrotnie - starsi pomagają finansowo młodszym. Staram się z mężem być niezależna od nikogo, mamy swoje pinionchy, a mimo tego moi rodzice (czasem nawet babcia jak ją olśni ), teściowie, zawsze mają świadomość, że jesteśmy na tzw "dorobku" więc nam pomagają jak mogą.Może postaraj się wytłumacz babci, że to co robi jest nienormalne.
Stary 2012-09-03, 22:42   #4701
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Witajcie! Niestety mam dla was troszkę mniej czasu, dzisiaj pierwszy dzień w szkole, ale tylko na chwilkę no ale od jutra lekcje. W czwartek zebrania także muszę się ogarnąć z tym wszystkim. Ale czytam was na bieżąco

Musze się pochwalić bo w końcu zamówiliśmy łóżeczko na allegro (jutro powinno być) i wyprawkę (kosmetyki, akcesoria itp.) chociaż jeszcze nie wszystko Pomalowaliśmy też pokój dla kacpra

Peperonik, widzę że przygotowania ida pełną parą, sukienka śliczna i obrączki też (ja sama teraz żałuję że wybraliśmy złoto).

Landi
, niestety nie pomogę w kwestii twojego pytania. A co do babć, to dobrze że jest ta druga, troszke wam pomoże to i tamta może się odczepi.

W ogóle dziewczyny wszystkie wyglądacie pięknie w ciąży, naprawdę bardzo wam służy Może ja jutro coś wrzucę

No i tak sobie czytam a tu okazuję się że jest jakiś konkurencyjna grupa na fejsie??? Jeśli można to i ja poproszę o jakieś zaproszenie http://www.facebook.com/dorota.skowron.18
dorisp obraczki moje dziekuje a sukienka Perełki, bo ona tydzień wczesniej slubuje,ale mi tez sie podoba
ja dopiero kupie na poczatku pazdziernika jakas sukienke
Gratuluje zakupow , pokaz nam łożeczko

wyslalam ci zaproszenie - Milena

landi przeczytalam,ze maz juz babcie splacil, to w szoku jestem,ze sie jeszcze upomina nie wiadomo z jakiego powodu. Moze ona uwaza,ze jest taka biedna,ze Twoj maz powinien jej pomoc,a Wy macie teraz swoje potrzeby,a nie babcie wspomagac,ale niektorzy widza tylko siebie!
Nie dziwie Wam sie,ze sie z nia nie spotykacie,skoro Wami sie nie interesuje,tylko kasa ja obchodzi.

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-09-03 o 22:49
Stary 2012-09-03, 22:45   #4702
landi0909
Zakorzenienie

Aniu robimy to od prawie roku. Mimo to co miesiąc to samo... I jeszcze twierdzi, że zaszłam w ciążę żeby nie pracować i być na utrzymaniu M. Dlatego nawet już nie odbieram jej telefonów i tam nie jeździmy. Takiej osobie już tego do głowy nie wbijemy...

U mnie w rodzinie też wszyscy starają się pomóc. Ale niestety u moich rodziców jest krucho od kiedy siostrze też posypało się życie. Przecież nie wyrzucą jej pod most z 3-letnim dzieckiem. Moja mama gotowała dla nas, żebyśmy chociaż na jedzeniu mogli zaoszczędzić.
Ale niestety - w dalszym ciągu nam nie starcza na wszystko. Musieliśmy podjąć jedną z ważniejszych życiowych decyzji. Tylko w ten sposób jakoś z tego wybrniemy, i może uratujemy nasz związek... Jak nie ma kasy to są kłótnie, a to nas niszczy mimo że jesteśmy tuż po ślubie
Stary 2012-09-03, 22:54   #4703
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Dorisp jest plik na fb w naszej grupie, gdzie obok nazwisk znajdują się nicki z wizażu

Dzięki, znalazłam!
Stary 2012-09-03, 22:55   #4704
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Najważniejsze żebyście się rozumieli i szanowali. Babcie najwyżej olejcie i tyle :/ wiecznie przecież żyć nie będzie
Stary 2012-09-03, 22:55   #4705
gk7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Jestem./ Kupiłam ten wózek i jestem bardzo zadowolona. Jest na prawdę solidnie wykonany, łatwy w obsłudze, wszystkie elementy bardzo łatwe w montażu i demontażu. Gondolka mała, ale na zimę wystarczy Spacerówka boska - duża, wygodna (na taką wygląda), trzy stopnie regulacji, aż do całkiem poziomej pozycji. Montowana przodem i tyłem. Wózek bardzo zwrotny, można zrobić obrót wokół osi w miejscu. No i kolor. Boski - uwielbiam taki beż i brąz. Ma mnóstwo gadżetów - ochraniacze, moskitiery, folię, podgłówki, zegarki, stopery, światła na pilota, 2 torby, uchwyt na butelkę/napój, termometr. Jestem bardzo zadowolona
No i oprócz wózka mam fotelik Maxi Cosi ten najnowszy Pebble i bazę Famili Fix oraz wanienkę. Za całość zapłaciłam 1800zł, a koszt nowego zestawu to grubo ponad 4tyś. Moim zdaniem warto, bo to solidny sprzęt.
Dzięki za odpowiedź Oglądałam go dzisiaj w sklepie, ale mam wrażenie, że jest ciężki w podbijaniu na np. krawężnikach. Poza tym żadnych minusów. Zgadzam się, że jest bardzo solidnie wykonany i dopracowany. Ja mam możliwość kupić nowy wózek za 1750zł z pełnym wyposażeniem. Fotelik mam po córci też Maxi-Cosi, tylko straszy model Citi. Chyba się jednak zdecyduję na niego
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:57   #4706
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Ooo raaany ale mnie naszła chętka na pomidory z cebulką
Stary 2012-09-03, 22:57   #4707
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze żebyście się rozumieli i szanowali. Babcie najwyżej olejcie i tyle :/ wiecznie przecież żyć nie będzie
dokładnie dlatego to nie jest szansa tylko z tego względu, że wyjdziemy trochę z długów. To jest szansa dla naszego związku, naprawić wszystko, zbliżyć się do siebie jeszcze bardziej... Poza tym będę miała opiekę 24 godziny na dobę, bo babcia całymi dniami siedzi w domu. Z tej perspektywy same plusy co prawda będę czuła się jak intruz, będziemy mieli malutki pokoik i jedną szafkę na rzeczy... Ale czego się nie robi dla własnego dziecka
Stary 2012-09-03, 23:01   #4708
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Aniu robimy to od prawie roku. Mimo to co miesiąc to samo... I jeszcze twierdzi, że zaszłam w ciążę żeby nie pracować i być na utrzymaniu M. Dlatego nawet już nie odbieram jej telefonów i tam nie jeździmy. Takiej osobie już tego do głowy nie wbijemy...

U mnie w rodzinie też wszyscy starają się pomóc. Ale niestety u moich rodziców jest krucho od kiedy siostrze też posypało się życie. Przecież nie wyrzucą jej pod most z 3-letnim dzieckiem. Moja mama gotowała dla nas, żebyśmy chociaż na jedzeniu mogli zaoszczędzić.
Ale niestety - w dalszym ciągu nam nie starcza na wszystko. Musieliśmy podjąć jedną z ważniejszych życiowych decyzji. Tylko w ten sposób jakoś z tego wybrniemy, i może uratujemy nasz związek... Jak nie ma kasy to są kłótnie, a to nas niszczy mimo że jesteśmy tuż po ślubie
bardzo Wam wspolczuje sytuacji, dobrze wiem co znaczy nie miec kasy i co to sa problemy rodzinne.
My z kasa teraz bardzo krucho stoimy,bo mi ucieli z pensji 700zl na l4, bo dorabialam sobie na asyscie,a teraz nie moge do tego zus mi placi w ratach i ciagle cos ucinaja (teraz 500zl),a na nastepna kase trzeba miesiac znow czekac. Mieszkamy z tesciowa ,ktora stracila prace i my wszystko placimy i jedzenie dla 3 osob kupujemy,a mamy wysoki kredyt ,wiec ogolnie nie jest kolorowo,ale ja wierze,ze to przejsciowe. U Was tez mina wszystkie problemy i bedzie dobrze. Jak teraz przejdziecie przez to wszystko razem,to tylko wzmocni Wasz zwiazek.
Stary 2012-09-03, 23:05   #4709
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Cytat:
bardzo Wam wspolczuje sytuacji, dobrze wiem co znaczy nie miec kasy i co to sa problemy rodzinne.
My z kasa teraz bardzo krucho stoimy,bo mi ucieli z pensji 700zl na l4, bo dorabialam sobie na asyscie,a teraz nie moge do tego zus mi placi w ratach i ciagle cos ucinaja (teraz 500zl),a na nastepna kase trzeba miesiac znow czekac. Mieszkamy z tesciowa ,ktora stracila prace i my wszystko placimy i jedzenie dla 3 osob kupujemy,a mamy wysoki kredyt ,wiec ogolnie nie jest kolorowo,ale ja wierze,ze to przejsciowe. U Was tez mina wszystkie problemy i bedzie dobrze. Jak teraz przejdziecie przez to wszystko razem,to tylko wzmocni Wasz zwiazek.
Dokładnie! Głowa do góry dziewczynki, nie można myśleć negatywnie, bo ściąga się na siebie kolejne nieszczęścia.
Stary 2012-09-03, 23:09   #4710
peperonik
Zadomowienie

Aniu jakie robisz piekne paznokcie , gdybym miala blizej,to bys mi slubne takie sliczne zrobila, sa boskie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości