|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Pradip - cieszę się że wieczór się udał! jednak nasz dziewczyny potrafią bawić się z klasą
![]() Zrobiłam dziś krewetki z duszonymi pieczarkami, sosem jak do carbonary i makaronem ![]() A banofee było na deser i najlepsze, że jak mój tż ogólnie ciasta nie lubi (ani słodkiego też raczej nie) to to zjadł ze smakiem i nawet kazał mi wizażykowi podziękować za ten pyszny deserek
|
|
|
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a w którym klubie takie oblężenie PMek było? TŻ się dzisiaj trochę zeźlił. stwierdził, żebym zaproponowała tym naszym przyjaciołom którzy tak wybierali termin żeby się z naszym nie pokrył, że w w końcu mają tego samego dnia co my, że może zorganizujemy sobie wspólne wieczory panieńskie/kawalerskie. na co znajomy mi dzisiaj rano napisał że "cześć naszych znajomych jest nieco.... hmmm" więc lepiej nie. wogóle mam zagwostkę bo bardzo chciałam iść na ich ślub, ale TŻ stwierdził że znając mnie to jeszcze bym się potem na własny ślub spóźniła... dodam, że ich jest w USC o godz.10.00 (3 przystanki od naszego domu), a nasz o 15.00 (2 przystanki od domu)... |
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - będziesz miała czas na to, żeby tam iść? ja bym się chyba nie zdecydowała
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadal nie wiem co takiego przyrządziłaś ale super ze Tżowi smakowało i żałuję ze do mnie nie dotarło ![]() Chociaż my mieliśmy dziś 18-tkę w rodzinie i ciocia upiekła taki przepyszny tort z owocami, i sernik i szarlotkę że do tej pory z Tżem nie mozemy się ruszać ![]() Cytat:
a byliśmy w Dekadzie (na prawde fajny klub).Zakręciłam się z tym panieńsko/kawalerskim to WY chcecie mieć razem? To Wasi znajomi są "hmm..." i w ogóle na czym stanęło? Ślub znajomych chyba bym sobie odpuściła... |
||
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - No zrobiłam ten makaron z krewetkami, sosem z carbonary i pieczarkami, a ciasto jest na wizażu na banerze (u góry) z bananami i karmelem
|
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Malgos - zdradzisz przepis na banofee?
Pradip - razem w sensie ja z tą znajomą razem panieński, i chłopaki razem kawalerski. ale oni nie chcą, bo mamy dziwnych znajomych... ze ślubem TŻ stwierdził, że spotkamy się z Magdą (tą od make-upu i fryzurki) i wtedy zdecydujemy. na razie powiedzieliśmy im że raczej się nie zjawimy, więc najwyżej będą mieli niespodziankę ![]() a my dzisiaj ruszyliśmy nasze malowanie i wiem już że musimy jeszcze 2 razy na 5h się zmobilizować na malowanie, żeby do przyszłej niedzieli skończyć. taśmy się nam 2 skończyły, a ledwo obkleiliśmy 2,5 pomieszczenia! ależ to ustrojstwo schodzi szybko!była też na Wileńskim w tym punkcie z kolczykami, ale widzę że coś mocno okrojony mają asortyment... więc chyba jednak przez Allegro zamówię. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- dziewczyny, mam problem, moja mama chce mi pożyczyć naszyjnik złoty z brylancikami, żebym miała coś pożyczonego. niestety jest on z żółtego złota, a ja całą biżuterię mam w konwencji białego złota lub srebra... już nie wspominając, że nastawiłam się że nie będę miała żadnego naszyjnika. no i nie wiem co z tym fantem zrobić... jak powiem że go nie chcę to wiem że się obrazi potwornie... i może nawet na ceremonię nie przyjść... doradźcie proszę co robić? |
|
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide zaraz spac bo położyłyśmy się z dziewczynami po 5 i po 4 godzinach pobudka wiec ledwo kontaktuję ![]() Cytat:
Dobrze że wróciliście do malowania. Miło z mamy strony ale ona nie widzi że Ci ten naszyjnik nie pasuje? Ja bym go wplotła w bukiet żeby mieć go przy sobie ale nie na sobie |
||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee
ciasto z baneru wizażowego tylko nie słódź śmietany bo będzie za słodkie (ja dorzuciłam jeszcze jeden fix do bitej śmietany)
|
|
|
|
#3279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mama niestety nie wie jak wygląda moja sukienka, bo do czwartku nie była tym wogóle zainteresowana (jak to mówi TŻ liczyła że pójdę po rozum do głowy i odwołam wszystko). w bukiet bym się bała, bo to jednak trochę cenne... chyba poproszę mamę by przyjechała jutro do salonu jak będę miała przymiarkę i wtedy sprawdzimy jak to wygląda. myślałam jeszcze żeby w formie bransoletki go nałożyć... |
|
|
|
|
#3280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Qmpela86 , aisak42 , katie99kasia wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia
Cytat:
Jakoś ciężko mi się wziąć za szukanie pracy we Wrocławiu, skoro w mojej obecnej już 16 lat siedzę i mam jak u Pana Boga za piecem i ta przeprowadzka.... chyba za stara już jestem a z drugiej strony - tak się żyć jednak nie da...Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajne niespodzianki i super zabawa
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2012-09-02 o 22:05 |
||||
|
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro masz wolne weekendy to zawsze możemy zorganizować dla Ciebie popanieński ![]() Zapomniałam Wam napisać. Niedawno się żaliłam ze nie mamy żadnej głupiej wymówki gościa no to juz mamy chrzestny Tża nie przyjdzie bo... nie podobało mu się jak go zapraszaliśmy ![]() Kurcze najbliższa sobota jest nasza |
||
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten czas szybko leci - pamiętam, jak sprawdzałam, kiedy która z Was ma ślub i wydawało mi się, że wrzesień to taki odległy bardzo
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dokładnie podobnie myślałam z jednej strony byłoby jej miło że ją zaproszę, a nie tylko z TŻtem pójdę, a z drugiej strony może mi coś nagadać... np. o moich ramionkach... co by nie było za dobre, bo czasem mi się przez brak ramiączek przestaje podobać ta suknia...tylko TŻ umie mnie jakoś przekonać ![]() no ładnie! hahaha, niezła wymówka! tu już?! o madre! nam zostało jeszcze 3 tyg od waszej soboty... pewnie czas przyśpieszy jak się przeprowadzimy... eh... do tego mam masę roboty, bo na 20 muszę mieć gotowe materiały marketingowe na otwarcie które zaplanowałam i spodobały się szefowej ![]() jak się czujesz 5 dni przed? dopadł cię jakiś stresik? Wika - też mi się tak wydawało jeszcze 2 miesiące temu to było taaaak dużo czasu ![]() a my dostaliśmy pierwszą kartkę z życzeniami! i przy okazji potwierdzeniem na przyjęcie bardzo mi się miło zrobiło
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byliśmy wczoraj na sesji, miała być fajna pogoda - częściowe zachmurzenie, niestety, zaczęliśmy koło 15 zdjęcia i już słońca nie uświadczyliśmy - mimo to było fajnie Spotykamy się jeszcze raz z fotografem na 3 h, w jakąś słoneczną pogodę. Dziś też widzę ponuro, a rano tak pięknie było :|Byliśmy w Parku Arkadia koło Łowicza - piękne miejsce, dużo fajnych budyneczków do zdjęć Mamy super fotografa więc zabawa też była fajna Spotkaliśmy się później ze świadkami, już było dość ciemno w Warszawie, ale może zdjęcia wyjdą fajne na koniec odwiedziliśmy wesołe miasteczko i przejechaliśmy się na jednej karuzeli - było mega fajnie i strasznie ^^ suknię mi trochę wywiewało, ale ją trzymała, siostra ledwo wytrzymała zdjęcia robił fotograf, ale wiadomo, że rozmazane będą, co nic nie szkodzi, bo przecież nie po to szaleliśmy żeby zdjęcia było spokojne ;p;pWszystkim naszym wspaniałym PM-kom życzę szczęścia na nowej drodze, wielu słonecznych dni, pogody ducha, umiejętności rozmowy z mężami i chodzenia na kompromisy. Cudownego życia we dwoje!!
|
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Mam nadzieje, że mogę się przyłączyć ![]() My ślub mamy 13.10.2012 wiec już blisko ![]() Zaczynam sie denerwowac bo jeszcze sporo spraw zostało do załatwienia. Protokół, zapowiedzi, poradnia i alkohol. Mam nadzieje, że zdążymy ze wszystkim ![]() W sobotę jade na próbny makijaż i mam nadzieje, ze będzie dobrze bo nie mam ochoty szukać czegoś nowego:P I mam pytanie możecie polecić jakiegoś fryzjera w Warszawie? Bo ja nie mam w ogóle pomysłu gdzie się czesać. I GRATULUJE wszystkim )
|
|
|
|
#3286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do fryzjera, to niestety, moja fryzjerka zmieniła zakład i nie wiem póki co na jaki ;p;p
|
|
#3287 |
|
Raczkowanie
|
Sala weselna Agata w Raszynie. Zdjęcia nie oddają uroku tej sali. I ja na swoje wesele kolorystyke zmieniam, zdejmuje złote ozdoby bo nie lubie tego koloru. Beda białe dodatki zamiast tego
![]() Jesli chodzi o muzyke to miał byc DJ ale w koncu swiadkowa nas przekonała i jest zespoł Kaver. W ubiuegła sobote pojechalismy ich posluchac na zywo na wesele i powiem Wam, że sa super. Rozmawialismy nawet z Młoda Para i potwierdzili nasze słowa wiec o muzyke jestem juz spokojna Sukienka juz sie szyje. Moja nie ma tego kwiatka a zamiast niego na biedrach delikatny pasek z cyrkonii. Ale zastanawiam sie czy nie zamienic go na fioletowa wstążkę bo będę miała buty w fiolecie i bukiet
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślałam że ja mam nie wiele dni do ślubu a u ciebie to już meta Wymówka rewelacyjna! Świetny człowiek z tego chrzestnego musi być
|
|
#3289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety może aż tak do sukienek które mam na 2 imprezę już kompletnie nie pasują niestety, nie ten styl kompletnie... może jak zobaczy uwierzy ![]() za sesję! też myślałam żeby zrobić sesję jakiś czas po ślubie, 2 miesiące po to nie za późno?blair_90 - Witaj i chwal się co masz, wrzucaj zdjęcia! |
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś tak jak ja październikową PMka, tylko my ślubujemy tydzień wcześniej już powoli mam stresik... Ale tak jak dziewczyny mi radziły wczoraj usiadłam z Tż i ustaliliśmy plan działania na bieżący tydzień. Dziś dzwonimy do tych którzy nie zadzwonili z potwierdzeniem. wieczorem ustalamy menu. Jutro piszemy protokół wieczorem u księdza. W czwartek mamy spotkanie z panią od ciasta. Już mamy wybrany model obrączek http://www.yes.pl/obraczki_slubne/44...-Z-R04-OBR-907 grawer też data: 06.10.2012 Ubi tu ( męska ) ibi ego (damska). W sobotę próbny makijaż i czesanie, potem 2 godz I tańca i 0 11 przymiarka ostatnia i dogranie całego rezultatu. Ewentualnie wybór garnbituru dla Tż taki mamy plan.,.. ale co z niego wyjdzie... ech
|
|
#3291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia w trzymaniu się planu
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oj dziewczynki mam dziś dołujący dzień,... sprzęgło w aucie będzie nas kosztowało około 600euro - no masakra! takie wiadomości potrafią zepsuć dzień... |
||||
|
|
|
#3294 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co napisałam rano post ze zdjeciem sukienki ale go nie ma:/ I nie mam pojęcia dlaczego. To moja sukienka, tylko moja wersja nie ma tego kwiatka a zamiast niego bedzie pasek z cyrkonii ale zastanawiam sie czy nie zmienic go na fioletowa wstążkę bo bede miała fioletowe buty i bukiet.
Sala Agata w Raszynie. Tez zmodyfikowana :P Zamieniam złote dekoracje na białe ![]() A zespół... na poczatku miał byc DJ ale przekonali nas na zespół i bedzie orkiestra Kaver. W sobote bylismy na weselu posłuchac na żywo. I są mega. Rozmawialismy z młoda para i oni potwierdzili nasze zdanie.
Edytowane przez blair_90 Czas edycji: 2012-09-03 o 21:00 |
|
|
|
#3295 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mi sie tak wydawało... Cytat:
Brawa za udane materiały ![]() Czy jest stres? Powiedziałabym że nie ale jednak częściej się z Tzem ścinamy chociaż to bardziej o wykończenie domu przed poprawinami ale w ogóle powiedziałabym że on bardziej wszystko przeżywa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ładna sukienka ale ja bym chyba wolała bez kwiatka. A jakie masz buty bo tez mam fioletowe dodatki ![]() Mogę Ci wysłać namiary na dziewczynę którą poleciła mi PM z wizażu ona i czesze i maluje i ma naprawdę wielka cierpliwość. A no i dojeżdża do domu. Cytat:
Cytat:
a na która masz makijaż i czesanie?Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś tu się nie wiele dzieje. Dziewczyny nam wyjechały na wczasy, ale gdzie jest reszta????
Okaże się że zostaną tu tylko te co jeszcze przed ślubem ![]() Ja wpadłam zobaczyć co się dzieje, bo właśnie skończyłam robić zawieszki na alkohol. Niby mieliśmy ich nie mieć ( jak zobaczyłam ceny) ale potem stwierdziłam, że zrobie je sama i mam. Jutro będę miała je wydrukowane to wam wrzucę zdjęcie ![]() Ponadto tż zaakceptował obrączki, stwierdził że ja będę ją częściej nosiła niż on więc mogę decydować Także w sobotę zamawiamy, bo pan ze sklepu powiedział, że realizacja zamówienia do 3 października i tak oto takim sposobem będziemy odbierać obrączki 3 dni przed ślubemPonadto trzymam się planu ostro. I zdecydowałam że próbną zrobię sobie w piątek, albo w poniedziałek a nie w sobotę bo się nie wyrobię ![]() Ponadto muszę się pochwalić, szefowa mi dziś udzieliła pochwały ( pieniężnej też) i powiedziała że jest bardzo zadowolona ze współpracy ze mną Zmykam spać ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
I chyba zdecyduje się na piątek ewentualnie poniedziałek.
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i świetnie doradza, więc mam nadzieję, że zostanie do końca sezonu ![]() Justyna - strasznie długo Wam robią te obrączki! nam powiedzieli że będą robili 3 tygodnie, ale były gotowe po 2 tyg gratulacje za pracę! ![]() o 6 rano?! o matko, jaka chora godzina!!! ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
Cytat:
mama siedziała na foteliku tam gdzie miałam przymiarkę, a TŻ z maluszkiem za nią. dość zabawne to było jak robił miny w stylu "udusiłbym Twoją matkę na miejscu" ale w sumie cieszę się że byli oboje, mama wydaje mi się że też była zadowolona że chciałam by tam była. przywiozła naszyjniki i mogliśmy zobaczyć jak każdy z nich wygląda do sukienki. i powiem Wam że ten delikatniejszy z brylancikami, przylegający do szyi pasuje! więc jednak będę miała naszyjnik niestety nie pokażę Wam zdjęcia, bo TŻ się uparł i nie chciał mi zrobić zdjęcia ;( aha, rozwiązaliśmy jeszcze mój problem z ramionkami myśleliśmy z TŻtem o jakimś szalu tiulowym, a okazało się, że najlepiej jednak wygląda bolerko i gdyby nie mama wogóle bym ich nie zaczęła przymierzać wybraliśmy takie w kolorze sukni z rękawem przed łokieć będę je wypożyczała, bo uznaliśmy, że potem nam nie będzie potrzebne. no i nie jest to suknia nie wiem jak wy, ale ja chcę swoją zachować
|
|||
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - racja, jestem tutaj i nigdzie się nie wybieram
![]() cieszę się, że zadowolona z przymiarki, aż tak człowiekowi lżej na sercu jak mama daje swoją akceptację Jeśli mówisz, że naszyjnik pasuje - to super! I wilk syty i owca cała
|
|
|
|
#3300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z mniej przyjemnych spraw. tydzień temu znajomi chcieli nam zrobić miłą niespodzianką informując nas o swoim ślubie, w odróżnieniu od naszego cywilnym. starannie wybierali datę, żeby nie była ta sama co nasza... ślub mają dokładnie tego samego dnia co my, czyli 29.09 o 10 rano... strasznie mi się przykro zrobiło, bo zaproszenie dostali 20-któregoś lipca, czyli ponad miesiąc wcześniej... jak to stwierdzili, pamiętali że my mamy pod koniec września ale nie wpadli na to że akurat 29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

a potem poszłyśmy do klubu i było świetnie tak ja przeciwniczka Warszawskich klubów to mówię 

Jakoś ciężko mi się wziąć za szukanie pracy we Wrocławiu, skoro w mojej obecnej już 16 lat siedzę i mam jak u Pana Boga za piecem
a z drugiej strony - tak się żyć jednak nie da...
strasznie nie lubię tego robić i przeraża mnie wyciąganie wszystkiego i upychanie po walizkach.

już powoli mam stresik...