|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Telik zdjęcia ![]()
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj nowy kolor- granatowy, nawet fajnie wyszedł
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- AgaG, zapomniałam wcześniej napisać, strasznie współczuję Ci przeżyć. Dobrze, że tylko na strachu się skończyło! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wlasnie poprasowałam(nie znosze tego robic), wole juz sprzatac, myc ![]() Natka-a granacik nie barwi ci paznokci?Czy uzywasz cos pod lakier? . ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dobranoc mamuśki! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-03 o 22:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Telik - a pokażesz obciętego Dżonego? ![]()
![]() |
#455 |
Wtajemniczenie
|
Brumciu - o dziwo Jasiu oddał sie fryzjerce
![]() Tzn siedział u mnie na kolanach ubrany w pererynke i bardzo go wszystko ciekawilo Poza tym wzięłam iPada i oglądaliśmy sobie fotki z zoo ![]() Nie chce go chwalić ale one jest strasznie grzeczny A w ten weekend to już wzorowo Sam spał w pokoiku- mieliśmy elektroniczna nianie Także pobawilismy sie na weselu tańcząc z baby fonem ![]() Ale myśle ze to zasługa górskich wędrówek.
#456 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Sent from my iPad using Tapatalk HD
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -Też nie znoszę prasować! -Zawsze przy ciemniejszych kolorach używam podkładu ![]() Telik, Taki mały facecik w tej fryzurce z Johnego, już nie niemowlak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Telik - ale czad!
![]() ![]() ![]() I Ciebie bym chętnie zobaczyła w nieco większym fragmencie, bo zdaje się (sądząc po ostatnim zdjęciu), że wyglądałaś zjawiskowo ![]()
#459 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko jeszcze śpi ![]() dzięki dziewczyny za odp ![]() ![]() nie ma dużo, kilkanaście, ale pozytywne niestety... jasne, decyzja niezmienna od momentu kiedy mnie o to poprosili ![]() ![]() ja też nienawidzę ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Telik pięęęęęęękne te foty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Ja chyba już nie potrzebuję budzika, Lila obudziła się dziś o 6:30 ![]() ![]() Jeszcze się nie przestawiłam na nowy rytm.. Dopijam kawę i lecimy. Niestety chyba samochód mi się zepsuł, chyba tłumik się oderwał, bo coś tam widzę zwisa pod spodem i dziwny ma odgłos ![]()
#461 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i Jasiek boski, wiesz Teliku , ale on czasami twojego Tz przypomina,ma takie spojrzenie Cytat:
Cytat:
tez nie znosze prasowania. robie tak jak ty aniu
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
![]() witam znad kawy Brumka szkoła językowa ![]() Telik przy Tobie to się można jedynie kompleksów nabawić ![]() ![]() ![]() A Johny w nowych włoskach mega ![]() Youyou uuu oby nic groźnego;/ Dewik matko kochana.. nie wyobrażam sobie nawet jak to musi byc ból dla maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() Telik piękne zdjęcia - już zdążyłam na fb przejrzeć i się pozachwycać ![]() Adrij tort -cudo!!! ![]() Kajool nie dziwię się, że się martwisz i o synka i o siostrę..bo jeśli to była szkarlatyna (ale nie sądzę..) to to jest bardzo zaraźliwe. nie wiem jak jest gdy sie przyjmuje antybiotyk od początku choroby, ale ja jak przechodziłam szkarlatynę, którą u mnie nie zdiagnozowano to jakiś czas po przechorowaniu strasznie schodziła mi skóra z dłoni i stóp. po tym stwierdzono, że byłam chora. mam nadzieję, że u Szymka tego nie będzie. patik ![]() Filipki - Zankowy i Youyou dzielne z Was przedszkolaki ![]() ![]() mojego tż-ta siostrzenica też była wczoraj pierwszy dzień w przedszkolu, ale było źle...mała nawet zwymiotowała ze stresu..no i płakała...dziwi mnie to trochę bo ona odkąd pół roku skończyła była wożona i do różnych babć, ciotek i innych takich jak rodzice pracowali. wszyscy myśleli, że i w przedszkolu nie będzie problemów(bo mała nigdy za rodzicami nie płakała), a tu aż taki stres dla niej... AgaG współczuję przeżyć!!! ale jakbym ja ochłonęła po czymś takim to by się mężowi dostało, za takie stresowanie... no właśnie dziewczyny - Teliku i AgaG - Wasze chłopaki tak bez problemu MM zaakceptowali??? ja już nawet się nie staram Hani podawać... kolejne opakowanie musiałam wyrzucić prawie pełne i już więcej nie kupię... nie ma sensu. Hania i tak nie wypije.. Aaniu no co za babsztyl paskudny Ci się trafił. Ty jej napisz, żeby lepiej Cię nie drażniła bo plagę myszy na nią rzucisz ![]() ![]() ![]() moja przyjaciółka przysłała raniutko sms-a że jest na porodówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() pospałysmy z Zuzem do 7:30 ![]() ![]() ale i tak nie wiem co mam pisac, wiec poczekam na wene w krzakach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() TELIKU Jasiek jest obłedny ![]() AGAG nie wyobrażam sobie co czułas pedzac przez miasto...Dobrze, ze nikomu nic sie nie stało... Gratulacje dla wszytskich dzielnych przedszkolaków ![]() PIELESZKO ja tez czekam na wiesci od ciezarnej koleżanki. Miaął termin na 31.08 ale Adas zabarykadował sie i nie chce póki co wyjsc. U ans dzisiaj nocjka nawet całkiem całkiem. om północy był tylko mały płacz, ale mamusia utuliła i sapłyśmy do rana. jak wychodziąłm to smacznie sobie spali z TŻ. Wczoraj np spali do po 8 ![]() ![]() Ja dzisaj mam mocne postanowienie poprawy i mam zamiar troszke popracowac bo wczoraj 3/4 dnia bimbałam sobie ![]() Ale póki to anstapi musze zaparzyc sobie kawe i moze cos zjem. |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry z nad porannej kawy
Telik - ale słodki jest Twój Jaś!!! ![]() Ciebie podziwiam za konsekwencję w bieganiu!! brumek - strzyżenie mojego Rafałka skończyło się niedociętą grzywką. Na początku grzecznie siedział na kolanach i się przytulał do mojej twarzy, więc tył i połowa głowy poszło łatwo, ale z drugą połową już się wiercił, szarpał - no ale jakoś poszło. A z przodu to już porażka, zaczął wrzeszczeć dlatego grzywkę mąż podcinał jak spał i teraz, jak nie ma zaczeszanych włosów to wygląda śmiesznie - bo tak krótko. ![]() Ddewik - wpsółczuje rehabilitacji, widziałam jak kuzynka robiła swojej córeccze. Mała strasznie przy tym krzyczała!!!! Kajool- oby jak najszybciej minęło! Coraz bardziej boję się o mojego rozbójnika bo w czwartek też minie 7 doba...Oby nic nie zaczęło się dziać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Wtajemniczenie
|
ANKA my tez mamy za krótka grzywke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Telik jestem pod wrażeniem! Piękni jesteście, jedzenie wyglada pycha!
![]() DDewik najważniejsze, że rehabilitacja zakończyła się pomyślnie ![]() Odnośnie fryzjerów i podcinania włosów dzieciom. Ja długo nie mogłam się zdecydować, żeby Patrykowi ściąć włoski, zwłaszcza z tyłu miał długie. Ale teraz wygląda lepiej, jak taki mały chłopczyk, a nie niemowlaczek (i w końcu nikt się nie zastanawia, czy to nie dziewczynka ![]() A jeszcze mnie interesuje jedna rzecz (jako wielkiej fanki karmienia UU ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Nie pi.zę bo nie mam weny. Może kiedy. wróci ![]() A mi .ię kurcza podobają dłuż.z w wlo.y u chłopców ( a la Kacperek z Rodzinki.pl ) więc nie będę .cinała ich mojemu gagatkowi ![]() Buziaki! Aha! wczoraj w.zyatko ok ( miała być ta rehabilitacja itp. ) nie mamy na nic chodzić- mały .ię .uper rozwija. A .kierowanie było od Pani lekarki tro.zkę prze.adzone. No ale ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-09-04 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Marina, Zaneta gdzie jesteście?
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-09-04 o 09:08 Powód: Marina się znalazła:) |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Wtajemniczenie
|
MAMAD my juz na MM chlip clip
A u nas nadal niektórzy nie moga odróznic czy martyna to chłopak czy dziewczynka mimo , ze jest w sukieneczce i do tego na różowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a MM nie będzie piła, ale to już pisałam, że królewnie nie smakuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też tak było- ubranko w samochodziki, a mi mówili, że to dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
mamad je.tem!
![]() Nie pi.zę, bo mnie ta klawiatura doprowadza do obłędu. Aaaa
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Wtajemniczenie
|
MAMAD zrezygnowałam z karmienia UU dopiero jakis miesiac temu ajk byłąm na urlopie ( na wszelki wypadek jakby nocki były nie przespan). odstawiłąm bo wiem, ze im dłuzej by to trwało tym trudniej byłoby to zrobic. Tym bardziej, ze był juz okres, ze Martyna rzycała sie na mnie, zebym jej dała cyca. I tak sie ciesze, ze udało mi sie karmic bo Martyna na poczatku w ogóle nie chciała cyca i była na MM. nikt mi nie dawał juz szans na karmienie. nawet połozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie ja z tego samego powodu odstawiam Hanię... ona już właśnie potrafi łazić za mną i wymuszać "mama zyza!! zyza!!da!!"... terrorystka mała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
To ja Wam wejdę w parade i z tematu UU przeskocze na temat smoczka
![]() Któraś mama teraz przeprowadza operacje pozbywania się (przepraszam, nie pamiętam która). Dużo mamy na wątku dzieci smoczkowych? kiedy planujecie sie go pozbyc? mi juz od jakiegos czasu chodzi po glowie taka mysl, ale nie moge sie zebrac w sobie(wlasna wygoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No. Wsio posprzatane ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, ze nam odstawienie posżło bardzo sprawnie. Ja najbardziej bałąm sie nocek bo wydawało mi sie, ze cyc jest ja w stanie uspokoic. Ku mojemu zdziwieniu teraz śpi lepiej. nie budzi sie tak czesto jak wczesniej.
Niepowiem pierwsza nocka była ciezka. płakałam razem z nia jak widziaąłm jak szuka tego cyca a ja go musiaałm przed nia ukrywac. Druga była juz lepsza. i tak krok po kroku dzisiaj Martyna juz nie pamieta cyckania. Chociaz czasami wkłada mi rece pod bluzke ![]() oczywiście to nie było tak, ze całkowice przestaąłm ja od razu karmic. robiam to stopniowo. Ograniczałam liczbe karmien nocnych bo do momentu odsawienia potrafiło ich byc nawet 5 ![]() Z karmieniami dziennymi poszło najłatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.