|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
[QUOTE=ButterBear;36302729]Może warto zasięgnąć opinii jeszcze innego lekarza?
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji ![]() Zapisałam sie na wizytę 10 wrzesnia do innego ginka i zobaczymy co mi powie.. Staram sobie narazie tym głowy nie zawracac, ale cóż ja poradze , że jestem panikara |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, bo się zdołowałam tym sikaniem jej, jak zrobi kupę w majtki to czuję że pożegnamy się z przedszkolem. A tak się cieszy z niego i nie chciała iść do domu i dziś cały czas mówiła, że jutro idzie
Cytat:
Mam nadzieję, że z tym sikaniem jakoś zacznie wołać, bo jestem podłamana. Pół dnia płakałam.
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam Kochane - padnieta jestem
Do jutra
|
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno będzie ok, nie ma co płakać ![]() Pomyśl, że dla niej to było tyle wrażeń, emocji, nowe miejsce, nowe dzieci, zabawki...przecież na początku, z podekscytowania, może jej się zdarzyć zapomnieć zawołać, albo po prostu się zagapić Przywyknie do nowego środowiska i nowych osób, to i zacznie panować nad siusianiem. Uszy do góry - spokojna matka = spokojne dziecko Strong, ja bym Ci streściła, ale nie wiem co wiesz ![]() Kotek zdała teorię na prawko Bao była u lekarza i wszystko ok, Mała jeszcze posiedzi i Bao może iść na spacer z synkiem Malenstfo walczy z mdłościami (na szczęście mniejszymi) i mężem (chociaż mąż się naprostowuje powoli) Bika trochę wpada już w panikę, bo myślała, że będzie skakać pod sufit z radości przy każdym kuksańcu pod żebra, a jest inaczej, więc ją stawiamy do pionu Amani ma problemy z potencjalną wizą w usa, ale mamy nadzieję, że wdziękiem, elokwencją i urokiem osobistym ją zdobędzie Żabcia walczy z infekcją oczka u Domino - właśnie Żabciu, jak oczko? Strippi podgląda z krzaków córeczkę w przedszkolu - pierwszy dzień małej Gosi synek też jest świeżutkim przedszkolaczkiem... Aaby skończyła teoretyczną część pracy mgr ![]() Madzia postawiła na swoje i brat będzie chrzestnym, a upierdliwy ksiądz się może cmoknąć No i mamy nowe koleżanki...i nie wiem co by Ci jeszcze napisać
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-03 o 22:29 |
||
|
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna dziewczynkaa wiesz że ja nawet nie wiem czy u nas będzie leżakowanie? ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() już się boję
|
|
#1446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stokrotko ja tez robilam praktyki a potem lecialam do pracy, tez bylo to meczace ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Strippi brawa dla Julki,
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mykam spać dziewuszki! Dobranoc! |
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki kochana! Postaram się opanować i walczyć o to by wołała. Bardzo mi zależy by została w przedszkolu. Cytat:
co do leżakowania, to u nas drzemka jest :/ nie widzi mi się to, bo Julka już pół roku nie śpi w dzień, więc Pani mówi że ona chuligan podczas leżakowania, co się dziwić. Julka właśnie ma takie same wpadki ;/ dziękuję Jutro kolejny dzień, 3majcie kciuki kochane!!
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Butter cudownie
jestem bardzo wdzięczna
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
A ja po ciężkim dniu dotarłam właśnie do domu. Z całego zamieszania zapomniałam wziąć po drodze kuzynkę, którą miałam podrzucić do domu... Ale mi głupio...
Szał weselnych przygotowań się zaczął =) Ale ja z inną informacją. Moja gin wróciła wcześniej z urlopu i przeniosła wizytę na środę! 05.09 o 17.00. Także już wtedy będę wiedziała co i jak. Jest szansa, że wtedy też wróci TŻ. Z obliczeń wynika,że będzie prawie środeczek cyklu! Także zaczynamy działań. Oby wszystko było ok...
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze w skrócie co u mnie. Byliśmy dziś całe 3h w samochodzie praktycznie (kamil zadowolony bo sie lubi wozić) jechaliśmy zapłacić ubezpieczenie z autka, potem ja do pupu i się zaczęło..... wizyta była na 31.08 a dziś jest 03.09
jak nie przedstawię jakiegoś zwolnienia lekarskiego to mnie wyrzucą na cztery miesiące. I lipa bo nie mam innego ubezpieczenia (zasiłku i tak nie pobieram więc to mi wisi) jutro idę do lekarza i może mi da jakieś zaświadczenie. Potem pojechaliśmy do NFZ po dyskietkę zdrowia dla Kamila no i ostatni punkt wycieczki to byl catering na chrzciny zamówiliśmu catering na 19osób za 855zł. Ale znamy już ich ofertę i mają mnóstwo jedzenia i to bardzo dobrego. Zapytaliśmy też o salę na ślub, w sensie ile wcześniej trzeba rezerwować, i co się okazało.... na 21 września już zajęta. Ale zapytała nas jeszcze o to na ile osób to powiedziałam że do 40 się zmieścimy no to zaproponowała nam salę "tulipanową" na własnie 40 osób ale powiedziała że to tez mamy się pośpieszyć z decyzją. Poszliśmy ją zobaczyć i spełniała nasze oczekiwania, nie za duża, przyjemna i z zaj.ebistym stołem. No to.... nie czekaliśmy tylko ZAREZERWOWALIŚMY dziewczęta... do dziś myślałam że do tego slubu wcale nie musi dojść... ale teraz do mnie powoli dociera że coś się dzieje Kamilek z anmi oglądał salę TŻ miał go na rączkach cały czas ach... jestem zadowolona Mały miał kolki znów popołudniu ale czekam cierpliwie aż się to skończy, Emilka mnie pociesza że z Lenka już lepiej więc mam nadzieję że Kamilek też się już poprawi.i jeszcze się pochwalę że Kamciu w sobotę nauczył się przewracać z brzuszka na plecki mały ma 7 tygodni a zdolniacha z niego, już nie wspomnę o tym że teraz cały czas się kula i główkę trzyma ładnie, jak leży na brzuszku to wcale jej już nie kładzie. ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Tasia, co macie do załatwienia jeszcze? a i ja w dalszym ciągu obstaję przy Twojej sukni
|
#1452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nauczy się na pewno szybko wołać i nie zapominać. ![]() My pleasure ![]() Strong,PUP to dziady!! Załatw coś z lekarzem, bo kapa jak byś została bez ubezpieczenia. A TŻ nie może Cię ubezpieczyć na siebie? Może niech spyta... Kochana, bardzo się cieszę, że catering załatwiony no i sala na wesele zarezerwowana. Pokaż jakieś fotki sali Fajnie, że staje się to coraz bardziej realne, nie? Przygotowania do ślubu są takie przyjemne
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-03 o 22:36 |
||
|
|
|
#1453 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje kochana
dziekowac dziekuje slicznie Cytat:
dziekuje Cytat:
Cytat:
no i gratki dla Kamilka zdolniachy
|
|||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Strong, bardzo się cieszę Butter i jak zdrówko? ![]() Abby, teraz już pójdzie z górki ![]() Bao, super ![]() Bika, jak tam po wizycie? Guciu, fajnie że urlop udany Stokrotko, czekamy na Ciebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Kochane, nie gniewajcie się, że nie wszystkim odpisuję, szczególnie nowym dziewczynom, ale jakiś permanentny brak czasu mnie nawiedził i "po łepkach" nadrabiam
|
|
|
|
#1455 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja z siebie też!
![]() Kciuki w tej kwestii wskazane! ![]() Cytat:
Kurcze, mam nadzieję, że jak w końcu kiedyś uporam się z mgr i ją obronię ( ), to wezmę się za ten stos książek. Zwłaszcza, że zbliżają się długie zimowe wieczory...Cytat:
Jeśli chodzi o Twoje pytania - choć pewnie już za późno ![]() W temacie rozdzielności nie pomogę, bo my takowej nie posiadamy. Co prawda kiedyś były plany podpisania, bo gdzieś tam po głowie chodziła myśl założenia działalności przez męża, ale na razie nic się nie zapowiada i stwierdziliśmy, że nie podpisujemy - co ma być to będzie. Natomiast jeśli chodzi o zawiadomienie szefostwa (pewnie już to zrobiłaś), to osobiście postawiłabym na eleganckie zawiadomienie wysłane tradycyjnie pocztą. Powiadamianie mailem uważam za niestosowne i nieeleganckie, zwłaszcza, że kierujesz to do swoich przełożonych i najwyższego kierownictwa. Ale to moje zdanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W teorii najpierw teorię Choć ją moją pracę inż zaczęłam od części empirycznej. Mówi się jednak, że musisz poznać teorię, żeby dobrze przeprowadzić badanie - i to ma miejsce w tej pracy... Jako, że nie wiedziałam, o czym piszę , tworząc rozdziały teoretyczne dopiero poznawałam temat. I po nich koncepcja na praktykę znacznie się zmieniła
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Własnie dotarałam do pracy, ide przygotować sobie pyszną kawkę (bo ja jestem kawosz i co rano kawa obowiązkowa U mnie piękny słoneczny dzień, dzieki czemu moje paskudne myśli które wczoraj mnie opanowały jakoś odpłyneły Dzisaj już 2dc coraz bliżej do kolejnej próby![]() Co tam u Was?? Aaaa właśnie, miała się Was jeszcze podpytać - czy jeżeli badanie prolektyny jest w normie, to trzeba robic to drugie badanie po obciążeniu??? Czy pierwszy wynik moze być w normie a drugi po kilkukrotnym wzorscie wskazywać jakies problemy?? Ja miałam tylko zwykłe bbadanie prolaktyny którey było ok - ale koleżanki robiły również to po obciązniu Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-04 o 08:14 |
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, witam!
Ja dziś od rana mam spotkanie za spotkaniem, ale spróbuję być na bieżąco
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiedziałabym
![]() Butter, jak zdrówko? ![]() Malensstfo, mi też się włos na głowie jeży, jak słyszę o pierwszych razach trzynasto- czy czternastolatków Nie wiem, może zostałam inaczej wychowana albo jestem jakimś dziwolągiem, ale ja w wieku 13 lat nie tylko nie myślałam o seksie, co o nim chyba nawet nie wiedziałam... I jestem przerażona jak sobie pomyślę, że moje dziecko kiedyś może mieć takie głupoty w głowie!Strong - dla Kamilka za postępy! I dla Was za pierwsze kroki na drodze przygotowań Zgadzam się z Butter - przygotowania do ślubu to piękny czas No i miałam coś jeszcze pisać, ale oczywiście zapomniałam ![]() dla wszystkich naszych małych przedszkolaków ![]() Halo Laski! Zaczął się wrzesień, zaczęły się seriale... i cały poniedziałkowy wieczór aaby spędziła przed tv Jakoś mnie wczoraj natchnęło, bo przed wakacjami już dłuuugo nie oglądałam ani Na wspólnej, ani M... A wczoraj zasiadłam i tylko kanały zmieniałam ![]() Która oglądała Lekarzy? Przyznaję, że napaliłam się strasznie i... raczej nie będę płakać, jak któregoś odcinka nie zobaczę Mój zawód pogłębiony jest zapewne ogromną miłością, jakąś darzę Chirurgów - nasz odpowiednik to bardzo słabiutka podróba No ale... obsada przyjemna, więc pewnie czasem zerknę, co u nich.Dostałam odpowiedź od promotorki ![]() Poprosiła o dosłanie konspektu (zapomniałam ) i wtedy sprawdzi moją pracę w wersji elektronicznej. Jednocześnie informuje, że jej dyżury we wrześniu przypadają na 6. i 12. września - 11.00-12.00. Dwa godzinne dyżury! Przecież to będzie masakra jakaś! Będzie w kolejce mnóstwo tych, co jeszcze coś zdają + druga taka kupa seminarzystów. A swoich seminarzystów - zamiast jakoś im pomagać - zaprasza zawsze na koniec, po tych zdających Zatem mogę się jeszcze nie załapać. Chyba pojadę o 6 i otworzę z portierem wydział...Już naprawdę pomijam fakt, że jej obowiązkiem jest zrobić we wrześniu dla studentów niestacjonarnych co najmniej jedno spotkanie w weekend! Także znów muszę brać urlop. Co więcej - teraz w czwartek nie mam po co jechać, bo i tak do czwartku nie sprawdzi, więc zostaje mi tylko przyszła środa i koniec. Termin oddania pracy mija 20. września (już napisała, że wtedy jest na konferencji, więc jest niedostępna), więc prośbę o wydłużenie terminu oddania pracy muszę złożyć tego dwunastego. A to jest środa, czyli dziekanat nieczynny. Czyli jeszcze jeden dzień urlopu i jeszcze jeden wyjazd z karteczką do dziekana Nosz! ![]() Zbulwersowałam się. Naprawdę chcę mieć to za sobą! Przepraszam za poranne marudzenie ![]()
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Abby - Ja tak jak ty uwielbiam serial Chirurdzy
Również, jestem troszke rozczarowana naszym "polskim" odpowiednikiem - ale dam im jeszcze szanse i obejrze ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Metkaa - ja trobiel miałam usuwaną w ieku 18 lat, wtedy jeszcze nie myslałam o tym jako o ewentualnym przyszłym problemie. Półotra roku temu okazało sie ze mam coś co przypomina polil, trafiłam do szpitala usuneli i jeszte tego samego dnia byłam w domu. Ale słów lekarza który do mnie przyszedł jak sie wybudziłam z narkozy chyba do konca życia nie zapomne |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj zapomniałam o "na wspólnej"
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Dziewczyny, zobaczcie, co myślicie o tym wózku, wydaje się być w dobrym stanie A ile kasiorki miałabym w kieszeni![]() Joolz Day ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Abby, kochana nie denerwuj się, jakoś to ogarniesz |
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak Stokrotka?
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek.
Cytat:
![]() Kochana, zdrówko niestety bez zmian. Gardło mniej boli, ale żeby nie było za cudnie, to zaczęłam kaszleć Byle szybko przeszło ![]() A tak w ogóle, śniłaś mi się dziś ale to był jakiś nie za fajny sen, bo mi się zwierzałaś, że się dowiedziałaś, że jesteś adoptowana ![]() Cytat:
Co do Lekarzy,mam takie samo zdanie. Myślałam, że to będzie polskie Grey's Anatomy, a to jakaś szmirowata kapa. Pewnie, jak nie będzie nic do roboty, to pooglądam, ale żebym czekała na kolejne odcinki... Co do promotorki, to się nawet nie wypowiadam...moja też była pi..dą. Ale dasz radę
|
||
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks - wózek jak najbardziej
Butter - zdrowiej szybko, mnie też ostatnio dopadło, zaatakowało znienacka, ale równie szybko mineło - miód, maliny i cytryna, po takiej mieszance po 3-4dni powróciłam do żywych
Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-04 o 08:46 |
|
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wózek wygląda praktycznie na nówkę. Rączka cała, materiał niezniszczony, opisane otarcia praktycznie niezauważalne. Może jeszcze poprosiłabym o foto gondolki w środku - czy materacyk czysty itp. Ach, no właśnie chyba mnie strach trochę ogarnął ![]() Wiem wiem, trzeba było dawno spiąć tyłek Konspekt dosłany. Ciekawe kiedy odeśle poprawki i co w nich będzie ![]() Właśnie właśnie
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-09-04 o 08:50 |
||
|
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Butter - zdrówka siostro
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi cieszę się, że Jula dała radę w przedszkolu! I daj jej troszkę czasu, na pewno zacznie wołać
Abby ale promotorka kombinuje. Szkoda, że znowu musisz brać urlop. Ale mam nadzieje, że jak najszybciej będziesz to miała z głowy! Trzymam kciuki! Strong gratuluje zarezerwowania sali! Wszystko zaczyna się kręcić Fajnie! Stokrotko trzymam kciuki mocno! Mam nadzieje, że może dzisiaj uda się zrobić betę! Jak TŻ zareagował? Mówiłaś mu?Onyks całkiem przyjemny ten wózek. Podoba mi się kolor. jedno co to te małe kółeczka z przodu mi się nie podobają, ale jeśli dobrze się prowadzi, to czemu nie taki ![]() Butter zdrowiej kochana! Witajcie, My wczoraj mieliśmy bardzo fajne popołudnie. Pojechaliśmy do Leroy'a i w końcu kupiliśmy lampę do sypialni Niby nic szczególnego, ale w końcu pozbędę się tej ikeowej, bo mnie strasznie drażni ![]() Później byliśmy u znajomych na kawie. 2 miesiące się nie widzieliśmy, więc było rewelacyjnie. Umówiliśmy się od razu na sobotę, żebyśmy mogli się nacieszyć swoim towarzystwem. kazali mi przygotować kolacje, to tez coś przygotuję ![]() jedno co to wczoraj miałam piec szarlotkę i oczywiście nie zdążyłam. Ale dzisiaj ją dopadnę. Kochane, jak pieczecie ciasto, to pieczecie na termoobiegu? Bo ostatnio mi się nie dopiekła szarlotka a z wierzchu już miałam podwędzoną mocno... i wnioskuje, że chyba powinnam piec albo bez termoobiegu i wtedy 190-200stopni albo z termoobiegiem i tmp 160-170 stopni. tak? PLS help (szarlotkę piekę na kruchym cieście)
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też piję herbatę z miodem i cytryną albo z lipy z imbirem...mam nadzieję, że mnie to postawi na nogi, bo nie chcę brać leków ![]() Dzięki Słoneczko Cytat:
![]() Co do pieczenia, to ja nigdy nie piekę ciast na termoobiegu. Zwykłe grzanie góra i dół...i dopiero na sam koniec, jak chcę na górze przyrumienić, to wrzucam termoobieg, ale to dosłownie na 3-5 minutek. Termoobieg nie jest za dobry do ciast Bo kruche Ci się zrobi 'zbyt kruche', a nie kruche - zrobi Ci się zakalec.Onyks, wózek wydaje mi się bardzo fajny i zadbany Może faktycznie poproś jeszcze o zdjęcia środka Ale wygląda bardzo przyzwoicie
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-04 o 09:04 |
||
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ciacha, to to pytanie jest do naszej kochanej Butter ![]() Ja tylko powiem, że nigdy nie włączam termoobiegu... bo go nie mam
|
|
#1469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trochę się boję używki, zwłaszcza, że to nie mało kasy...zastanawiam się ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- A ten ma kolor, który chciałam, antracyt na czarnej ramie |
||||
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

dzielna dziewczynka

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
jak nie przedstawię jakiegoś zwolnienia lekarskiego to mnie wyrzucą na cztery miesiące. I lipa bo nie mam innego ubezpieczenia 

Byle szybko przeszło