Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 09:19   #4741
anett234
Zadomowienie

GG do anett234
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
ja też melduję wkroczenie w nowy tydzień - my dziś zaczynamy 33 tydzień (brzmi poważnie )
Poważna sprawa, naprawdę
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:21   #4742
dyltharra
Raczkowanie

Dzien dobry! Tez witam sie przy sniadanku
Musze sobie dzis znalezc jakies zajecie... Chlopina moj do Warszawy zaraz leci, do lekarza i sie bede denerwowac. Wczoraj mojej przyszlej-niedoszlej-bylej tesciowej ukradli auto - miesiac czy dwa temu odebrane z salonu Karma to straszna "kobieta" Chociaz tak serio, to sie troche zmartwilam, bo znow przez jakis czas synek bedzie na skinienie palcem... Mielismy do Ikei podjechac, obejrzec lozeczka i pupa blada.
Czy tylko ja nie wstaje w nocy na siusiu? Ale tak w ogole
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:23   #4743
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
peperoniku problem w tym że mój mąż wszystko jej już spłacił i to nawet więcej jej dał niż musiał. Kredytu co mu wzięła było 5 tysięcy, dał jej w sumie 15. To nie jest mała sumka... Jak u niej mieszkał dawał jej 1000zł na życie, ale i tak jadał tam tylko kolację i spał. Całe dnie spędzał u mnie jak jeszcze mieszkałam u rodziców. No ale jak widać niektórzy nie myślą o innych, całe życie tylko o sobie... Do tego M musiał spłacać chwilówki zaciągnięte przez swojego ojca alkoholika. Raz w miesiącu 600-800zł. I wszystko spłacał. No ale potem się zaczęło robić ostro, jak mamusia sobie przypomniała że ma syna i też postanowiła go ponaciągać. Od tego zaczęły się wszystkie długi. Potem już było coraz gorzej, od wypłaty do wypłaty. Potem M stracił pracę, więc już totalnie wpadł w tarapaty... No a babcia i tak dalej upomina się "o swoje" no trudno, rodziców się nie wybiera - M ma takich, jakich ma. Za swoje dobre serce oboje musimy teraz płacić. Ale teraz mamy szansę wyjść na czysto ze wszystkim i może nawet uda się trochę odłożyć na czarną godzinę

no i w sumie dlatego, że ta babcia myśli tylko o sobie, nie widzimy się z nią już od kilku miesięcy. Jak byłam w szpitalu z krwawieniem, to ona zadzwoniła do mnie z zapytaniem kiedy damy jej pieniądze. Nie pytała nawet co mi jest i jak się czuję... zresztą moja teściowa jest identyczna. Świadczy o tym sam fakt, że zostawiła swoje dzieci na pastwę losu jak jeden miał 8 lat, a drugi 6 (M jest ten młodszy). A w listopadzie pochowała męża, po czym w kwietniu nam powiedziała że jest w ciąży (termin miała tak jak ja, ale piła w czasie ciąży i dziecko straciła)
o masz Ci los..
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
I to jest najlepsze jak Wam pisałam ta dziewczyna likwiduje salon sukni ślubnych i je wyprzedaje Za sukienkę zapłaciłam 300złwszelkiego rodzaju dopasowania i przeróbki (tzn. będą jeszcze cienkie koronkowe ramiączka z cyrkoniami) są w cenie sukni
jeeeej to świetnie!!! a tz na bank padnie na Twój widok
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Właśnie przeżyłam mini zawał serca - środkiem pokoju ogromny pająk przeleciał.. aaaaaa... jak mówię, że ogromny - to oczywiście nie wielkości dłoni, ale wielkości kciuka na pewno - no zresztą - skoro go gołym okiem widać to i tak za duży... aaaaaa... teraz to na pewno nie zasnę..
ukrył się koło kaloryfera.. przy oknie (matko, ale syf - trzeba poodkurzać znów).. próbowałam go zabić (skrzynką z wiertarką ) - ale nie wiem czy mi się udało - śladu po nim nie ma.. więc nie wiem czy s☠☠☠☠☠☠☠ił pod dywan, czy go utłukłam.. aaaa.. takie to moje opowieści ze środka nocy.
Znacie jakieś metody na pozbycie się pająków z domu?
o ja pierdziele.... ogromny... wiesz co ja jedynie mm taki spray na pająki co niby one uciekaja z tych miejsc co sie popryska i juz nie wracaja ale... my w domu mieszkamy to pajaki zawsze beda niestety .. (ale sa domy co ich nie ma.. to nie wem jak to jest) i sie kurde lękam ... ja raz w nocy widzialam takiego wlasnie. akurat smuga swiatła była od latarni na podłodze patrze a tam cos przedreptało. świece światło a tu paajaaaaaaaaak jeezu obudzilam M i kazałam mu go zabic ;[
nie wiem skad te s☠☠☠☠iele sie biorą
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzisiaj wtorek , wiec wkraczamy z synkiem w 31 tydzien . jeszcze tylko 5 i młody może wyskakiwać spokojnie z brzuszka

Ej nie poszłam dzis na glukoze. Budzik zadzwonił ale zarządziłam dalsze spanie bo nie mogłam sie dobudzić jutro pojdziemy.
A mój nareszcie sie zmobilizował a raczej ja go zmoblizowałam i poszedł zrobic grupe krwi. juz go prosze o to 26 tygodni

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Niteczka to już lada dzień haha szybko zleci

Dziś wstaje, patrze a na bluzce żółte plamki. To chyba ta siara taaaaak? zaraz jade bo wkładki bo wszystko żółte bede miala
przedtem jak w szpitalu byłam cos mi leciało ale było to bezbarwne. A to już żółte

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:25   #4744
agaczilla21
Zakorzenienie

Dyltharra ja też w ogóle nie wstaję na siku Za to w dzień chodzę bardzo często
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:25   #4745
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

W sobote idziemy na wesele i przymierzyłam sukienke, którą kupiłam na tę okazję i..... wyglądam jak worek kartofli.... zaraz padnę!!!!! a wogóle to musiscie mi doradzic jakie buty beżowe czy czarne.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:29   #4746
MiciaKicia
Zakorzenienie

cholera ja jeszcze nic nie zrobiłam w ramach zmiany dokumentów .... mam problem bo bedziemy mieli z tz raczej inne adresy ;/ ;/ nie bede u niego zameldowana bo to dom jego ojca, z którym on wogole nie gada bo kiedys sie go wyrzekl (oooj dluga historia) i dopiero go zameldowal po 6 latach takze ja se moge pomarzyc .... wiev musze zlozyc papiery raczej w rodzinnym miescie.... i dalej byc zameldowana u rodzicow bezsens... a czy dziecko jest tez zameldowane tam gdzie matka? czy moze byc tam gdzie maz? no i czy przy zameldowaniu dzieciatka tez potrzebny bedzie ojciec M? bo jak tak to tez bedzie zameldowane u moich rodzicow,... ja ☠☠☠☠☠☠☠e:m ur:

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
W sobote idziemy na wesele i przymierzyłam sukienke, którą kupiłam na tę okazję i..... wyglądam jak worek kartofli.... zaraz padnę!!!!! a wogóle to musiscie mi doradzic jakie buty beżowe czy czarne.
pokaa

ide sie ogarnąć ;]

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:31   #4747
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
i tak mam pytanie jak wy dziewczyny to planujecie? jak rozwiązujecie opiekę nad dzieckiem?
u mnie rodzina odpada, bo musieliby chyba do Anglii na stałe się przeprowadzić
- a żłobki to raczej droga zabawa - praktycznie 90% dochodów jednej osoby, więc to już lepiej chyba w domu samej się zająć.
Tak w nocy myślałam, że może nocki byłyby dobrym rozwiązaniem.. ale już sama nie wiem - chcieliśmy w przyszłym roku wziąć kredyt na dom, więc to, że wrócę do pracy to raczej konieczność.
U mnie mimo iż jestem w Polsce rodzinka też odpadnie. Mama chętnie by się zajęła ale jest to dla niej za daleko, codzienne dojeżdżanie itd. Nie chciałabym też jej tak obciążać. To za dużo dla niej Dla teściowej to pewno też obciążenie (choć podejrzewam że nie byłaby zbyt chętna więc tym bardziej). Ale u nas jest taka sytuacja że M pracuje w domu na zlecenia. Co jakiś czas przegląda ogłoszenia o pracę ale wiadomo. Nie chcę nawet myśleć o tym jak to będzie.
Mam 3 wyjścia:
1. po macierzyńskim i wybraniu zaległego urlopu wrócę normalnie do pracy, i M będzie siedział w dzień z Małym a wieczorami i nocami pracował
2. po macierzyńskim i wybraniu zaległego urlopu wrócę nie na cały etat - u mnie w pracy dziewczyny tak zrobiły i np. będę pracowała 3 dni w tygodniu zamiast 5 (ale wiadomo mniejsza kaska) i będę dorabiała ewentualnie na zlecenia (dodatkowy plus - jak źle dzieje się w firmie i szukają zwolnień to podobno po zmniejszeniu etatu w tej sytuacji przez 12 miesięcy nie mogą mi podziękować - jestem chroniona ) a przez te 3 dni z Małym będzie siedział M.
3. ogólnie zostanę na wychowawczym i będę dorabiała tylko zleceniami
Finansowo (a że nam się stanowczo nie przelewa) najlepsza jest 1. , najgorsza 3. Ale coś czuję po kościach że będzie 2.

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Witam i ja w ten pochmurny poranek
Nocka zleciała, bo przespałam całą Ani raz się nie obudziłam Tylko smutno tak się budzić samej codziennie rano

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Poważna sprawa, naprawdę
A jak się wystraszyłam. Dwie trójki to już nie przelewki

Micia - no właśnie lada dzień... przeżyję - wszystkie przeżyły to i ja przeżyję

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-09-04 o 09:36
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:31   #4748
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
o masz Ci los..
Dziś wstaje, patrze a na bluzce żółte plamki. To chyba ta siara taaaaak? zaraz jade bo wkładki bo wszystko żółte bede miala
przedtem jak w szpitalu byłam cos mi leciało ale było to bezbarwne. A to już żółte
No słuchaj ...coraz poważniejszy wiek ciązy,coraz bliżej rozwiązanie to i siara coraz gęściejsza.
U mnie też już żółto od jakiegoś czasu ale nie zawsze...
Stary 2012-09-04, 09:32   #4749
weronika23
Zakorzenienie

kochane ja to wstaje doslownie co godzi 2 ja kupilam na rfazie na popriwny i czekam az przyjdzie az sie bojeeee
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:34   #4750
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
cholera ja jeszcze nic nie zrobiłam w ramach zmiany dokumentów .... mam problem bo bedziemy mieli z tz raczej inne adresy ;/ ;/ nie bede u niego zameldowana bo to dom jego ojca, z którym on wogole nie gada bo kiedys sie go wyrzekl (oooj dluga historia) i dopiero go zameldowal po 6 latach takze ja se moge pomarzyc .... wiev musze zlozyc papiery raczej w rodzinnym miescie.... i dalej byc zameldowana u rodzicow bezsens... a czy dziecko jest tez zameldowane tam gdzie matka? czy moze byc tam gdzie maz? no i czy przy zameldowaniu dzieciatka tez potrzebny bedzie ojciec M? bo jak tak to tez bedzie zameldowane u moich rodzicow,... ja ☠☠☠☠☠☠☠e:m ur:

-
no ja jak wynajmowałam mieszkanie to lokatorzy mogli sami się zameldować tymczasowo - nawet bez mojej zgody.

Ja to teraz mam dopiero problem.. nie wiem właśnie co po urodzeniu dziecka robić.. czy meldować? czy wyrobią mi PESEL dziecku bez meldunku.. a jeśli tak to gdzie zgłoscić? w mieście u tż czy u mnie? nie jesteśmy po ślubie - dziecko będzie miało jego nazwisko.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:34   #4751
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry Moje Kochane Mamusie

Mam ostatnio ciężkie dni.. Chyba zaczynam wpadać w sen zimowy, bo z ledwością wstaje z rana

Gratuluje ropoczęcia nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty

P.S. Wysłałam zaproszenia na fb nowo dodanym Dziewczyną

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:40   #4752
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
U mnie mimo iż jestem w Polsce rodzinka też odpadnie. Mama chętnie by się zajęła ale jest to dla niej za daleko, codzienne dojeżdżanie itd. Nie chciałabym też jej tak obciążać. To za dużo dla niej Dla teściowej to pewno też obciążenie (choć podejrzewam że nie byłaby zbyt chętna więc tym bardziej). Ale u nas jest taka sytuacja że M pracuje w domu na zlecenia. Co jakiś czas przegląda ogłoszenia o pracę ale wiadomo. Nie chcę nawet myśleć o tym jak to będzie.
Mam 3 wyjścia:
1. po macierzyńskim i wybraniu zaległego urlopu wrócę normalnie do pracy, i M będzie siedział w dzień z Małym a wieczorami i nocami pracował
2. po macierzyńskim i wybraniu zaległego urlopu wrócę nie na cały etat - u mnie w pracy dziewczyny tak zrobiły i np. będę pracowała 3 dni w tygodniu zamiast 5 (ale wiadomo mniejsza kaska) i będę dorabiała ewentualnie na zlecenia (dodatkowy plus - jak źle dzieje się w firmie i szukają zwolnień to podobno po zmniejszeniu etatu w tej sytuacji przez 12 miesięcy nie mogą mi podziękować - jestem chroniona ) a przez te 3 dni z Małym będzie siedział M.
3. ogólnie zostanę na wychowawczym i będę dorabiała tylko zleceniami
Finansowo (a że nam się stanowczo nie przelewa) najlepsza jest 1. , najgorsza 3. Ale coś czuję po kościach że będzie 2.

A jak się wystraszyłam. Dwie trójki to już nie przelewki
U mnie jutro wybije 33 do Halloween coraz bliżej. Lekarz mój ginekolog śmiał się, żebym w święto zmarłych nie rodziła ..

A propos powrotu do pracy - u nas jest o tyle śmiesznie, że mój tż pracuje na zmiany - jeden tydzień rano - drugi tydzień popołudniami i musiałabym jakoś wstrzelić się z pracą - moja firma funckjonuje 24h, ale nie jest zbyt elastyczna - bo księgowej nie chce się kombinować, więc albo mi się uda, albo nie.. i tak dostanę taką zmianę jaka jest najbardziej korzystna dla biznesu (np jak jestem w ciąży to tym też się zasłaniali wybierając mi godziny pracy)

Stary 2012-09-04, 09:40   #4753
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

No więc z góry przepraszam za zdjęcia. Ale tylko takie lustro mam żeby zrobic całe zdjęcie. Wydaje mi sie ze w czarnych lepiej. Dodam ze mam do tego jasną marynarkę i czarną torebkę. A na koniec Szymon i jego włości w 25 tc Doradźcie dziewuszki jakie te buty... potem i tak zmienię na czarne balerinki, bo na obsasach nie wytrzymam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9040005.jpg (98,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9040006.jpg (122,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9040007.jpg (78,2 KB, 50 załadowań)

P

Szymonek
Stary 2012-09-04, 09:44   #4754
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
No więc z góry przepraszam za zdjęcia. Ale tylko takie lustro mam żeby zrobic całe zdjęcie. Wydaje mi sie ze w czarnych lepiej. Dodam ze mam do tego jasną marynarkę i czarną torebkę. A na koniec Szymon i jego włości w 25 tc Doradźcie dziewuszki jakie te buty... potem i tak zmienię na czarne balerinki, bo na obsasach nie wytrzymam.
Worka kartofli to raczej nie przypomina, wrecz przeciwnie - bardzo ladnie sie uklada. Sliczny brzuszek
Ja bym wybrala czarne.
Stary 2012-09-04, 09:45   #4755
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam się nie znam, ale beżowe mi się bardziej podobają

Stary 2012-09-04, 09:46   #4756
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Worka kartofli to raczej nie przypomina, wrecz przeciwnie - bardzo ladnie sie uklada. Sliczny brzuszek
Ja bym wybrala czarne.
Dziękuję, ale z tyłu nie widziałaś

P

Szymonek
Stary 2012-09-04, 09:48   #4757
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Zdecydowanie czarne

A brzuszek śliczny ,sukienka również
Stary 2012-09-04, 09:49   #4758
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję, ale z tyłu nie widziałaś
Ty tez tylu nie widzisz, wiec nie wymyslaj Bedziesz slicznie wygladac
Stary 2012-09-04, 09:49   #4759
ImmortalWoman
Zakorzenienie

hey kochane!

Mało co zaglądam, bo niestety przed kompem nie potrafię wysiedzieć, a lapka nie mam... męczą mnie ostatnio bóle brzuszka więc leżę jak najwięcej... w piatekk wizyta więc podpytam gina co i jak... najgorzej jest jak się poprzytulamy z mężem więc chyba będzie już celibat do końca ciązy... mały tak bryka że szok najbardziej boli jak kopie w pępek

Weroniczka jaki brzuch

wogóle dziewczyny śliczne macie brzuszki

Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni i Kasiu Tobie 8 miesiąca.. szykuj się kochana
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:50   #4760
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Witam szanowne grono

Jak tak czytam o tych Waszych 3 z przodu to mi smutno... bo wy zaraz zaczniecze sie rozpakowywac a ja sama tu zostane

Karolinka gratuluję
Ewcia będzie dobrze!!! Dacie radę

Ehh... u nas też sierpień-wrzesień to ciężkie miesiące teraz. Akurat wychodzi moj przegląd i ubezpieczenie auta, męża tak samo do tego 2 wesela + zaległa opłata za szkołe i leki mojego P i mój lekarz nie mówiąc o paliwie
Jak tu żyć
Ja nie wiem czy wszystkim teraz te przeglady wychodza i ubezpieczenia u nas w aucie tez wychodzi i przeglad i ubezpieczenie wydatek znowu masakra;/ ja jeszcze za szkołe dwie raty musze zapłacic bo w sierpniu przeoczyłam i za sierpien nie zapąłciłam a tu juz wrzesien i do 5 wrzesnia juz musze za wrzesien zapłcic wiec 600 zł juz nie mojge, a czekam na kase z Zus... a oni wypłacaja jak chca;/

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dokladnie jasiu my bedziemy tu dzielni na ciebie czekac macie racje leci strasznie szybko boze wrzesien i w polowie pazdz ja sie moge rozpakowywwac my tez od rana robimy poki co wyczyszczony dywan
czym czysciłas dywan:P mnie to czeka i nie wiem jakie srodki sa najlepsze? i czym czyscic szczota czy czym nie mam odkurzacza pioracego znaczy był ale sie zepsuł

Cytat:

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ja juz ponad rok od slubu i jak mieszkam u tesciów tak sie ejszcze nie przemeldowałam da;lej jestem zameldowana u siebie a maz u siebie, miałam sie przemeldowywac ale wkoncu stwierdziłam ze zaduzo zachodu bo tesc za granica a on musi przy tym byc i cos podpisac poza tym za jakis czas do nowego domu sie bedziemy przeporwadzac to i tam musze sie potem przemeldowac, wiec bezsensu przemeldowywac sie 3 razy wiec to olałam, a dziecko bedzie zameldowane przy matce czyli u mnie bo dziwne troche jak przy ojcu;p albo własciwie wcale nie bedzie zameeldowane tylko pesel sie wyrobi, a potem juz wnowym domu sie zamelduje.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:51   #4761
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Moje Kochane Mamusie

Mam ostatnio ciężkie dni.. Chyba zaczynam wpadać w sen zimowy, bo z ledwością wstaje z rana

Gratuluje ropoczęcia nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty

P.S. Wysłałam zaproszenia na fb nowo dodanym Dziewczyną
oj mam tak samo hehe wczoraj o 20 już spałam a rano i tak wstać nie mogłam
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:51   #4762
weronika23
Zakorzenienie

zdecydowanie czarne gdzies ty ta kiecke dorwala coooooooooooooo cudnie wygladasz
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:53   #4763
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj wtorek , wiec wkraczamy z synkiem w 31 tydzien . jeszcze tylko 5 i młody może wyskakiwać spokojnie z brzuszka
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:54   #4764
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
i tak mam pytanie jak wy dziewczyny to planujecie? jak rozwiązujecie opiekę nad dzieckiem?
- a żłobki to raczej droga zabawa - praktycznie 90% dochodów jednej osoby, więc to już lepiej chyba w domu samej się zająć.

Tak w nocy myślałam, że może nocki byłyby dobrym rozwiązaniem.. ale już sama nie wiem - chcieliśmy w przyszłym roku wziąć kredyt na dom, więc to, że wrócę do pracy to raczej konieczność.
U nas ja siedze z malym a TŻet zarabia .. czyli standard .. No i jeszcze studia dochodza co 2 tygodnie i to te same wiec Adaska bedziemy podrzucac do brata TŻeta albo siostra ( ta z ktora mieszkam ) bedzie zostawac

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Witam i ja w ten pochmurny poranek
Nocka zleciała, bo przespałam całą Ani raz się nie obudziłam Tylko smutno tak się budzić samej codziennie rano
Ja tam sie ciesze ze jak wstaje to juz TŻeta nie ma .. moge spokojnie sie wyspac , wstac , zrobic sobie pyszne sniadanko, obejrzec TV .. lubie byc sama aczkolwiek jak przychodzi godz 14 to juz zaczynma powoli tesknic i odliczam godziny do 20

Jasiu jak dla mnie to te czarne bardziej pasuja ..
Brzusio boski , a ta Twoja pupa .. łooo .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-09-04 o 09:56
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:54   #4765
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam szanowne grono

Jak tak czytam o tych Waszych 3 z przodu to mi smutno... bo wy zaraz zaczniecze sie rozpakowywac a ja sama tu zostane
Nie sama! Ja też tu trochę posiedzę jeszcze
Stary 2012-09-04, 09:54   #4766
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
świetna kiecuchna ja widze tu bezowe buty. brzusio słodziachny

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:55   #4767
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ha!! niejeden by chcial miec 1500zl na zycie a co dopiero emeryturki wiec niech nie narzeka :/ tym bardziej ze ją splaciliscie...... co za babsko
Wspolczuje i mam nadzieje ze szybciutko wyjdziecie na prosta a peperonik ma racje - w malych pomieszczeniach trudniej o dlugie klotnie, cos o tym wiem w naszych 30m2 oj przepraszam :/ nie naszych.... wynajmowanych:/ ale co tam, kiedys bedzie dobrze
my tez odkladamy, czasem mam wrazenie ze przesadnie bo wszystko sie liczy, kalkuluje co bardziej sie oplaca a co nie....ale kiedys to zaowocuje, na pewno
Co do sprzedawcow na allegro to ja porownywalam stanislawa do paru innych, polecanych w innych watkach - chyba mam wrzesniowo/pazdziernikowych, cenowo wygrywal uzytkownik "rodzyneczki" i "r_p77" , zalezy oczywiscie tez co cchcemy kupic, porownywalam przykladowe cen: wanienki, smoczkow, przewijaka, recznikow.
Sama jeszcze nie kupilam wiec osobiscie polecic ich nie moge, ale cenowo sa lepsi
u r_p77 kupowalam i jedyne zastzreżenie jakie mam, to takie iż smoczek do butelki byl zapakowany w zwykłą folię nie w oryginalne opakowanie, a tak to ok wszystko, szybciutko , ale sa wg mnie lepsi sprzedawcy a z paru juz korzystalam

jestem troche do tylu
gratuluje nowych tygodni
ewka bedzie dobrze, a babcię olejcie macie swoje życie neich sie brzydko mowiąc od..wali.jakos przetrwacie ten okres -zawsze sa plusy i minusy, my mamy swoje meiszkanie (tzn tżta ale tak jakby moje), ale po porofdzie bede mogla liczyc tak naprawde wylacznie na siebie, mąz oczywiscie wezmie wolne, pomoze mi ale co on mi wielce pomoc mozepoza tym ma prace, wiele obowiązkow , na swoją rodzine liczyc wogole nie moge, moja matka ma głęboko w du...jak sie czuje, nawet nikt do mnie nei zadzwoni czy żyje od poltora meisiaca , rodzina tż pomaga jak moze ale sa 250 km stąd , wiec tez nie pomoga fizycznie
a finanse tez krucho u nas jakby cię to pocieszyloja tak jak pepperonik na l4 mam mniej kasy bo tak to mialam jueszcze prowizję (inna sprawa ze o wypłacenie jej prosilam sie nawet i 3 tyg), poza tym tez mi zus obcial ostatnio , dzwonie tam i sie okazalo, ze moja firma wisi mi 300 zł, bo tam za pare dni miala mi jeszcze zaplacic.oczywiscie jest to nei do odzyskania , moj szef w du..pie ma mnie i wogole nie odbiera telefonow, księgowa stwierdzila, że szefa nie ma i nei wiadomo kiedy bedzie czyli spychologia.no i ch..j i kasy nie zobacze nawet juz nei chce mi sie prosic.i tak tam nigdy nei wroce wiec zglosze co tzreba i gdzie tzreba, na szcescie kredytow nie mamy tzn ja splacam dlugi swojego bylego, wisi tez nade mna dlug mojej siostry gdzie facet straszy mnie sądem a moja siostra ma w nosie , bo umowa byla na mnie i nie wiem jak to się skonczy, do sądu nei pojde w moim stanie , a kasy na pewno nie zaplace bo tyle nie mam.a siostrunia sie chwali ze zarabia tysiac ale juz jak mowie o dlugu to ona bezczelnei ze to przeciez moj dlug bo co prawda ona pol roku za chate nie placila ale umowa byla na mnie.no i se gadaj z taką.sorry wiem ze to moja siostra ale już mi rece opadają .zawsze myslalam , że jak zajde w ciaze to moze moje stosunki się polepsza z nimi a tu du..pa

dobra wyżalilam sie na poczatku dniateraz czas na allegro

czy ktoś tu używal kosmetykow nivea od urodzenia?dla dzidzi?
poza tym głupie pytanie bedzie teraz-jakbym kupila taki zwykly termometr elektroniczny to gdzie sie mierzy temperaturkę maluszkowi?tylko się nie smiejcie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:57   #4768
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Morning.. znów..
odpadłam ok 5 rano, ale nie powiem, że jestem wyspana.. no nic trzeba będzie się dziś w pracy przemęczyć.
Jak nie mogłam spać już myślałam o powrocie do pracy z macierzyńskiego..

Ja bym chciała we wrześniu do pracy wrócić (a raczej muszę bo kredyty itp). Co z dzieckiem, nie wiem. Na teściową nie mam co liczyć, ona boi się dzieci Może mama za rok będzie mogła, tzn jeśli pójdzie na emeryturę. Jak nie to jakaś studentka do opieki nam zostaje
Stary 2012-09-04, 09:58   #4769
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
zdecydowanie czarne gdzies ty ta kiecke dorwala coooooooooooooo cudnie wygladasz
Dziękuję w takim zwykłym ciążowym sklepie kupiłam.

Cytat:
U nas ja siedze z malym a TŻet zarabia .. czyli standard .. No i jeszcze studia dochodza co 2 tygodnie i to te same wiec Adaska bedzie podrzucac do brata TŻeta albo siostra ( ta z ktora mieszkam ) bedzie zostawac

Ja tam sie ciesze ze jak wstaje to juz TŻeta nie ma .. moge spokojnie sie wyspac , wstac , zrobic sobie pyszne sniadanko, obejrzec TV .. lubie byc sama aczkolwiek jak przychodzi godz 14 to juz zaczynma powoli tesknic i odliczam godziny do 20

Jasiu jak dla mnie to te czarne bardziej pasuja ..
Brzusio boski , a ta Twoja pupa .. łooo .
Pupa?? Karolinko błagam jak 3 stanowiskowy garaż

To będa czarne!!!!! Z tych beżowych trochę mi się noga wylewa a były dobre.

P

Szymonek
Stary 2012-09-04, 09:58   #4770
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Zmykam do sklepu po chlebek i do ośrodka zdrowia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości