|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzenie po górach - cz.II
Cytat:
Trzeba sie nieco pomęczyć co by widoki lepiej smakowały![]() Fajna wycieczka hehe ja w tym roku pierwszy raz w życiu doświadczyłam zakwasów po górskich wycieczkach Albo się starzeję, albo te trasy to już nie lajt dla mnie![]() hehe to co otwierać firmę przejazdową?
|
|
|
#4862 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Zwykle z bratem robiliśmy sobie takie "rozgrzewki", że potem na trasę właściwą nam się iść nie chciało, bo nie daliśmy rady wstać z łóżka rano
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero takie długie i dla mnie trudne trasy jak Zawrat czy Kozi spowodowały tzw. zakwasy u mnie ![]() Ale nie martw się Malla mnie za to zabija ból stóp Następnego dnia ledwo staję na nogi
|
|
|
#4864 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wierzę, wierzę i podziwiam
To niesamowita zdolność organizmu, mogłabyś biegać w maratonie, skakać z Małyszem, pływać 5 stylami na jednych zawodach...
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spoko umiem się śmiać z samej siebie
|
|
|
#4866 |
|
Nie depcze krokusów
|
ale ja mówię serio
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, że wakacje się skończyły, mnie jeszcze w lipcu - sierpniu nie udało się być na Giewoncie tak, żeby nie wchodzić / siedzieć w tłumie ludzi ![]() Cytat:
Kiedyś zrobiłam taką (po nocy w pociągu...), że na drugi dzień dosłownie nie mogłam ruszyć nogą Od tamtej pory - żadnych dłuższych, wysiłkowych tras na jeden dzień. Co najwyżej spacerek na Halę Gąsienicową
|
||
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale troszku przesadziłaś
![]() Cytat:
![]() Nie było to zbyt mądre ![]() Zgadzam się na 1 dzień to można Rusinową np
|
|
|
#4869 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
To z zazdrości! Moje mięśnie są beznadziejne, choćbym się nie wiem jak starała, uczyła techniki i trenowała, zawsze byłam na WF najgorszą z najgorszych.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-09-04 o 09:52 |
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku miałam po tenisie ![]() Nie wiem może jakieś treningi wzmacniające mięśnie?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4872 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mileva - Wklejałam ostatnio na FB zdjęcia "tłumu" na Czerwonych Wierchach pod koniec długiego weekendu:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...82009665_n.jpg http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...83169765_n.jpg Jakoś dla mnie jest on zawsze szczęśliwy ![]() Kulbit - spoko, odkąd uprawiam jogę, to też już nie pamiętam, czym są zakwasy Ale jak nie chodziłam na regularne zajęcia, zawsze po wycieczkach zdychałam. Przy czym podkreślam, że ja wbiegam na górę, a potem staczam się w dół...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-09-04 o 10:13 |
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę wam wypadów w góry - ostatnio byłam rok temu z TŻ W tym roku mimo że bardzo bym chciała to niestety są ważniejsze wydatki (obecnie remont domu)Dwa lata temu byłam sama i tez miło wspominam (zawsze mieszkam przy dolinie białego i stamtąd podejście na trasę w stronę Giewontu jest rzeczywiście dość męczące) Zawsze jeździłam we wrześniu- początkiem października (mało turystów, pogoda jeszcze ok). W góry jeżdżę od 12 lat, zaraziła mnie koleżanka - góralka. Praktycznie całe góry mam zaliczone, została mi tylko dolina 5 stawów (zawsze pogoda się psuła w ten dzień co miałam iść) Co do spisywania - mnie kilka razy spisywano na trasie (na Rysy) czy w schronisku to już sama. A i raz miałam niemiłe bliskie spotkanie z Panem misiem niedźwiedźiem (przy czarnym stawie) Na szczęście po chwili pojawili się panowie strażnicy i odstraszyli misia a ja dostałam pouczenie co następnym razem należy robić (czyli uciekać w dół)
|
|
#4874 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję nigdy nie spotkać misia...
|
|
|
#4875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobrze![]() Bo trochę mnie zdziwiły Twoje zachwyty bo wiem, że sama czynnie uprawiasz jogę. A wg mnie systematyczny wysiłek fizyczny daje zawsze poprawę i wzmacnia wytrzymałośćNo ja nie wbiegam Nigdy![]() Cytat:
![]() Czy wycofywać się?
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Do tamtej pory myślałam że te znaki informacyjne z misiami to taki chwyt marketingowy dla turystów. Od tamtej pory wiem że to jednak prawda
![]() Należy być spokojnym, nie wykonywać gwałtownych ruchów i absolutnie nie schodzić z szlaku - pomału oddalić się od misia. Było to dość komicznie spotkanie - szłam z grupą, oni mnie wyprzedzili byli już na drodze do morskiego oka. Stoją po drugiej stronie i mi machają - no to sobie myślę ale fajni ci ludzie na szlaku no to ja im też odmachuję ![]() Okazało się że machali ponieważ z tyłu za mną szedł miś. Trochę panikowałam, moja siostra jakby nic spokojna - no to w krzaki. A miś za nami i stoi na łapach (wtedy był naszego wzrostu) No to wychodzimy bokiem i idziemy spokojnie - miś prawie jak pies przy nodze siostry (był to młody miś)... Dawno nie bałam się jak wtedy. Najbardziej baliśmy się tego że pojawi się duża matka misia i nie będzie już tak ciekawie.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-09-04 o 10:50 |
|
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one są piękne! To niebo Cytat:
Szczególnie gra w zbijaka, która polegała na tym, by pie.prznąć kogoś piłką Gimnastyka i bieganie były ok, lubiłam też biegi na dłuższe dystanse. Zawsze najgorszy czas na krótkie (60m, setka), jeden z lepszych na długie Teraz też dość wolno męczę się podczas górskich wędrówek.Zazdroszczę (tak jak i Klempie) wczesnego rozpoczęcia górskiej kariery U mnie ten początek przypadł dopiero na czasy pomaturalne, a na pewno jest fajnie porównać sobie zdobywanie Świni za dzieciaka i mając dwadzieścia parę lat.Serio strażnik doradzał Ci ucieczkę? Wszędzie piszą, że należy się "powoli wycofywać, bo miś jest szybszy i i tak dogoni". A przygody z miśkiem takiej jak twoja raczej bym nie chciała, choć małe na pewno wyglądają sympatycznie
|
||
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój obecnie już mąż pierwszy raz w górach był ze mną (a miał wtedy 33 lata). Nigdy nie zapomnę jego zachwytu na twarzy gdy zobaczył wyższe ośnieżone partie gór spowite mgła Najmilej wspominam często spotykane starsze małżeństwa wędrujące razem - piękny widok. Np. wspieranie się nawzajem przy wychodzeniu na szczyt.
|
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie uciekać!No to faktycznie miałaś BLISKIE SPOTKANIE z tym misiem ![]() Nie zazdroszczę! A jakie pieknie widoki są z Czerwonych!!!!!! Cytat:
|
|
|
#4880 |
|
Nie depcze krokusów
|
maruda80 - fajny misiek. Mama miśka byłaby już mniej fajna
Brr, ciary przechodzą...Chyba nikt nie zrozumiał tych zdjęć Nie ma na nich ani osoby, a to szczyt sezonu!To było samo południe. Jak zoomowałam na Giewont, to nie było kolejki. Kiedyś udało mi się strzelić z Czerwonych zdjęcie kolejce... masakra.
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 lata temu byłam w połowie sierpnia - powiedziałam nigdy więcej. Ceny zawyżone, tłumy straszne.
|
|
#4883 |
|
Raczkowanie
|
Ha
Na góry NIGDY nie jest za późno, i nie ma czego żałować![]() Czytając Wasze wypowiedzi, widzę że niepodzielnie królują tutaj Tatry. A ja tymczasem podzielę się z Wami bieszczadzkimi opowieściami ![]() Były chwile grozy pod znakiem niedźwiedzi,nawet dwa, przejście "Bieszczad dzikich", niesamowicie ciekawi ludzie, i niestety przymusowe skrócenie pobytu,przez co z wyższych partii zdobyliśmy z TŻ tylko Tarnicę i Połoninę Wetlińską. Trochę żal innych miejsc,ale z ręka na sercu mogę powiedzieć że nauczyłam się w czasie tego wyjazdu masę rzeczy, i będę go długo i dobrze wspominać. Noclegi pod namiotem, spora redukcja kosztów, podróż w sporej części autostopem- takie klimaty mają swój niepowtarzalny urok. A w Bieszczadach pogoda wspaniała, połoniny powoli rudzieją, powiewa jesienią w bukowych lasach Fotki, i dla wytrwałych-relacja za kilka dni,kiedy uda mi się wszystko "przetworzyć". A tymczasem, fotki z wiosennego wyjazdu w Masyw Śnieżnika. Duży ukłon dla miłośników Ziemi Kłodzkiej- był to mój pierwszy wyjazd na Śnieżnik, i bardzo mi się podobało. : 1,3 -tyle śniegu leżało ostatniego dnia kwietnia 4,5- widok z nowej wieży na Trojmorskim Edytowane przez Alinka_91 Czas edycji: 2012-09-04 o 12:53 |
|
|
|
#4884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i sporo się od niego dowiedziałam. Jednocześnie czuć było, że to człowiek wykształcony, kulturalny. Od starszych osób można się w dodatku dowiedzieć, jak wędrówki i schroniska wyglądały trzydzieści czy więcej lat temu, jak radzono sobie wtedy z pogodą, ekwipunkiem, jakie były obyczaje... dla mnie takie rozmowy sa bezcenne ![]() A kilka lat temu dwóch dziadków maszerowało z werwą godną wysportowanych dwudziestolatków i jeszcze się śmiali z moich kolegów, że młodzież coś w słabej kondycji teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale kiedyś trzeba będzie nadrobić, znajomi bardzo sobie chwalą - ponoć mają specyficzny urok, atmosferę, której nie ma gdzie indziej.I podobnie jak Ty i Maruda uważam, że nigdy nie jest za późno
Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-09-04 o 12:56 |
|||
|
|
|
#4885 |
|
Nie depcze krokusów
|
uff
![]() co do dziadków - wystarczy nie kupować telewizora, a same takie będziemy
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam rozmowy ze starszymi ludźmi na trasie - ile można się ciekawych rzeczy dowiedzieć, poznać historię. I zgadzam się - w większości są to bardzo kulturalni, sympatyczni ludzie.
Nie raz jak były gorsze warunki przy schodzeniu ze szlaków (np. mgła) spotkałam się z tym że właśnie ci starsi sprawdzali i pilnowali mnie czy idę za nimi i abym przypadkiem nie zeszła ze szlaku. Miło
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Tak, temat starszych ludzi na szlaku tez jest mi bliski- bardzo cenię ich doświadczenie, lubię słuchać tego, co mają do powiedzenia.Człowiek w górach wogóle uczy się szanować innych, zwłaszcza tych którzy mają więcej za sobą.
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4889 |
|
Nie depcze krokusów
|
A ja nie do końca
Ile razy któraś z Was skrytykowała mijanego z MOka klapkowicza? Ja niestety często. A przecież na tej trasie klapki to nic strasznego.
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co ma piernik do wiatrak bo nie bardzo kumam?
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

) - Kondracka Kopa - (tu miał być jeszcze Małołączniak, ale zaczęło się chmurzyć i zrezygnowaliśmy) - Dolina Kondratowa - Kuźnice.

to niestety są ważniejsze wydatki (obecnie remont domu)

Nie ma na nich ani osoby, a to szczyt sezonu!