Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 10:41   #481
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cookie my jeszcze smoczkowe w dzien staram sie go chować, ale w nocy bez sie nie obejdzie..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:42   #482
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
To ja Wam wejdę w parade i z tematu UU przeskocze na temat smoczka
Któraś mama teraz przeprowadza operacje pozbywania się (przepraszam, nie pamiętam która). Dużo mamy na wątku dzieci smoczkowych? kiedy planujecie sie go pozbyc? mi juz od jakiegos czasu chodzi po glowie taka mysl, ale nie moge sie zebrac w sobie(wlasna wygoda)
U nas smoczek nigdy nie był cool. Myslałąm, ze po odstawieniu UU bedzie chciała zastapic sobie cyca smoczkiem.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:48   #483
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Cookie my jeszcze smoczkowe w dzien staram sie go chować, ale w nocy bez sie nie obejdzie..
Zuzce na dobrą sprawe potrzebny jest do zasypiania, w dzień sie obejdzie, to raczej ja jej czasem w dzien proponuje, zeby miec chwile spokoju no ale wlasnie zasypianie.. ja wiem, ze to nie jest skomplikowane, po prostu wyrzucasz wszystkie smoczki ktore masz w domu i sobie radzisz jak potrafisz. Ale z drugiej strony, w tym wieku dzieci juz nie sa nierozumne i nie zapominaja tak szybko jak kilkumiesieczniaki, a z drugiej strony nie są jeszcze na tyle duże żeby mozna bylo wytlumaczyc, ze to jakas smoczkowa wrozka zabrala czy inny grom. a im dluzej sie czeka tym gorzej..
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:49   #484
Marina1
Zakorzenienie

u na. .mok to pod.tawa

A co Wam je.zcze powiem- wczoraj byl też p.ycholog i babka powiedziała mi, by nie zabierać mu .moka... (bo na calej wizycie miał w buzi ).
Że widocznie go potrzebuje, że dziecko .amo .ię od.tawi, by nie .to.ować dra.tycznych metod, o to może zaburzyć u dziecka poczucie bezpieczeń.twa i .powodować dłuż.zy niepokój... Nie powiem, mi to .pa.owała taka odpowiedz
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:53   #485
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
u na. .mok to pod.tawa

A co Wam je.zcze powiem- wczoraj byl też p.ycholog i babka powiedziała mi, by nie zabierać mu .moka... (bo na calej wizycie miał w buzi ).
Że widocznie go potrzebuje, że dziecko .amo .ię od.tawi, by nie .to.ować dra.tycznych metod, o to może zaburzyć u dziecka poczucie bezpieczeń.twa i .powodować dłuż.zy niepokój... Nie powiem, mi to .pa.owała taka odpowiedz
mi tez by pasowała
tylko ja mam jeszcze jeden problem ze smokiem, moja Zuzka ciągle uzywa tego dla 6-miesieczniakow, o wiekszym nie ma mowy, pluje dalej niz widzi, ew. sie nim bawi. i ja sie boje wad zgryzu pozniej..
Stary 2012-09-04, 10:57   #486
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
mi tez by pasowała
tylko ja mam jeszcze jeden problem ze smokiem, moja Zuzka ciągle uzywa tego dla 6-miesieczniakow, o wiekszym nie ma mowy, pluje dalej niz widzi, ew. sie nim bawi. i ja sie boje wad zgryzu pozniej..
u nas tak samo, ale gdzies przeczytalam, ze to nie przeszkoda.
Stary 2012-09-04, 11:02   #487
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
u na. .mok to pod.tawa

Mi tez pasuje
Cytat:
mi tez by pasowała
Lilka do niedawna miala "zerówkę" smoczek, teraz ma ten o 6 miesiaca... spróbuje jej kupic dla starszych dzieci, bo tez sie boje wady zgryzu

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:13   #488
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip przed 7, i mówi że już chce jechać do przedszkola

Życzę, żeby naprawa samochodu kosztowała grosze

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
według mnie tez moga, wedlug lekarki nie. A ja sie boje o siostre, bo szkarlatyna zarazliwa jest, wiec musze miec pewnosc, co go dopadlo.
No to skonsultuj gdzies jeszcze - uspokoisz sie i będziesz miała pewność

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A jeszcze mnie interesuje jedna rzecz (jako wielkiej fanki karmienia UU - nadawałabym się na terrorystkę laktacyjną): ile jeszcze dzieciaków nie je MM tylko UU?
My tylko na UU, ale pewnie Cię to nie dziwi I póki co nie myślimy się odstawić.

Też zaczynam myśleć o podcięciu Tmusiowi włosów. Szczególnie z tyłu mu się takie śmieszne loki robią.Ale jakoś wydaje mi się, że może jeszcze poczekać, że wcale nie są takie długie...

Cytat:
Aha! wczoraj w.zyatko ok ( miała być ta rehabilitacja itp. ) nie mamy na nic chodzić- mały .ię .uper rozwija. A .kierowanie było od Pani lekarki tro.zkę prze.adzone. No ale Z tą ko.teczką na klacie mamy ob.erwować i zgło.ić .ie za 2-3 lata.
Super

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
no właśnie ja z tego samego powodu odstawiam Hanię... ona już właśnie potrafi łazić za mną i wymuszać "mama zyza!! zyza!!da!!"... terrorystka mała ciężko mi jej odmawiać, ale wolę teraz. mam nadzieję, że nie będzie pamiętała, że niedobra mamusia nie chciała dać zyza... tak jakoś sobie myślę, że im starsza tym byłoby jej trudniej po prostu nie dać cycka...a jakos mam psychiczną barierę i dwuletniej Hani już nie chcę karmić mimo, że bardzooo lubię karmienie
A wiecie, że Tymuś tak nie robi i nigdy jeszcze nie robił. Tzn. nie rozbiera mnie tak ordynarnie Jak chce jeść, to się co najwyżej mocno we mnie wtula i ociera buzią o moją szyję Niedawno się z koleżanką nie zastanawiałyśmy, czy bardziej "brutalnie" nie domagają się piersi dzieci tych mam, które wróciły do pracy i na parę godzin dziennie im znikają z pola widzenia. Że potem takie domaganie się piersi to gwałtowna potrzeba nasycenia się obecnością mamy

Cytat:
Któraś mama teraz przeprowadza operacje pozbywania się (przepraszam, nie pamiętam która). Dużo mamy na wątku dzieci smoczkowych? kiedy planujecie sie go pozbyc? mi juz od jakiegos czasu chodzi po glowie taka mysl, ale nie moge sie zebrac w sobie(wlasna wygoda)
Alibany teraz odstawia

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
brumek - strzyżenie mojego Rafałka skończyło się niedociętą grzywką.
Na początku grzecznie siedział na kolanach i się przytulał do mojej twarzy, więc tył i połowa głowy poszło łatwo, ale z drugą połową już się wiercił, szarpał - no ale jakoś poszło. A z przodu to już porażka, zaczął wrzeszczeć dlatego grzywkę mąż podcinał jak spał i teraz, jak nie ma zaczeszanych włosów to wygląda śmiesznie - bo tak krótko.
I tego się obawiam

Paticzku
- jak pobranie Sarce krwi poszło?

Dzień dobry
Znów przespana cała noc od 21 do 8 Wróciliśmy do normy
Mam ochotę (i potrzebę) przejechać się dziś do Ikei. Ale samej mi sie nie chce Może męża uda sie namówić, żeby nam za szofera robił
Stary 2012-09-04, 11:16   #489
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Ja przeprowadzam akcję odsmoczkowywania. Jeszcze 2tyg. temu nie wobrażałam sobie tego, wygoda, przyzwyczajenie małej do niego itd. no po prostu było to dla mnie niemozliwe do realizacji w najbliższym czasie. Aż jednego popołudnia dostałam tchnienia, takieog wewnętrznego impulsu, że to TERAZ Ala miała smoka w dzień podczas zasypiania i spania, kiedy wypluwała to w nocy przebudzając się szukała go i spała dalej, podczas jazdy autem, no i wmomentach kiedy była mega maruda, trzeba bylo ja przeciągnąć dospania, bolesne ząbkowanie itp.
Teraz mamy chyba 4dobę bez smoka i z zasypianiem jeszcze jest problem, ale śpi tka samo długo rano jak ze smokiem spała. Jazda autem jest cięższa musze mięc dużo większy zasob gadżetów koło siebie by ja co rusz czymś nowym zabawiać, ale jestem mega dumna i usatysfakcjonowana że jakoś nam to wyszło, bo już nie zamierzam wracać do smoka także musisz sama gdzies czuć w środku, że jesteś gotowa te kilka dni się przemęczyć.

Telik zdjęcia boskiieeeee
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:17   #490
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A wiecie, że Tymuś tak nie robi i nigdy jeszcze nie robił. Tzn. nie rozbiera mnie tak ordynarnie Jak chce jeść, to się co najwyżej mocno we mnie wtula i ociera buzią o moją szyję Niedawno się z koleżanką nie zastanawiałyśmy, czy bardziej "brutalnie" nie domagają się piersi dzieci tych mam, które wróciły do pracy i na parę godzin dziennie im znikają z pola widzenia. Że potem takie domaganie się piersi to gwałtowna potrzeba nasycenia się obecnością mamy

Dzień dobry
Mam ochotę (i potrzebę) przejechać się dziś do Ikei. Ale samej mi sie nie chce Może męża uda sie namówić, żeby nam za szofera robił
A wiesz, ze możesz miec racje Martyna najbardziej sie na mnie rzucała własnie jak wracałam z pracy. nawet czasami nie dała mi sie rozebrac

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-04, 11:18   #491
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

a wiesz Brumku, że może i coś w tym jest???
Hania zawsze rzuca się dosłownie na UU jak przychodzę z pracy i muszę się bardzo natrudzić, żeby ją odciągnąć od nich i czymś zająć...samo przytulanie nie pomaga bo mnie zaczyna usteczkami po szyi cmokać ale tak ordynarnie mi bluzki nie podciąga. tylko podchodzi do mnie i woła mama zyza, da!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:37   #492
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
ale uciekam do łózia bo nie mogę się oderwać od akcji książki coś niebieskiego...
do porannej kawki kobitki
ostatnio to czytałam. Fajna. A czytałaś 1 część "coś pożyczonego"? coś niebieskiego to jest kontynuacja waśnie .

Telik
zazdrość mnie zżera jak na was patrzę, jesteście tacy idealną rodziną. Zdjecia boskie. Jak z żurnala

Pobranie krwi poszło szybko i gładko ładnie się wkuła, szybko krew pociekła i już. A to dlatego, że użyła dużej igły grubej takiej jak dla dorosłych chyba. A jak leżałyśmy w szpitalu w maju to pobierały malutką, i dlatego były problemy!! Jak sobie przypomnę to

Brumek
dzięki że pytasz

Dzięki zbiorowo za kciuki

Głowa mnie okropnie boli. Strasznie. Niczego jeszcze nie tknęłam a już południe. Muszę zrobić gołąbki ( pierwszy raz) - ale czy mi się chce i dla Sary zupę.

Stronczek
możesz mi tam na liczniku wiek zmienić
Stary 2012-09-04, 11:42   #493
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ja przeprowadzam akcję odsmoczkowywania. Jeszcze 2tyg. temu nie wobrażałam sobie tego, wygoda, przyzwyczajenie małej do niego itd. no po prostu było to dla mnie niemozliwe do realizacji w najbliższym czasie. Aż jednego popołudnia dostałam tchnienia, takieog wewnętrznego impulsu, że to TERAZ Ala miała smoka w dzień podczas zasypiania i spania, kiedy wypluwała to w nocy przebudzając się szukała go i spała dalej, podczas jazdy autem, no i wmomentach kiedy była mega maruda, trzeba bylo ja przeciągnąć dospania, bolesne ząbkowanie itp.
Teraz mamy chyba 4dobę bez smoka i z zasypianiem jeszcze jest problem, ale śpi tka samo długo rano jak ze smokiem spała. Jazda autem jest cięższa musze mięc dużo większy zasob gadżetów koło siebie by ja co rusz czymś nowym zabawiać, ale jestem mega dumna i usatysfakcjonowana że jakoś nam to wyszło, bo już nie zamierzam wracać do smoka także musisz sama gdzies czuć w środku, że jesteś gotowa te kilka dni się przemęczyć.

Telik zdjęcia boskiieeeee
ja bym byla gotowa, paradoksalnie noce mnie nie przerazaja bo i tak nie mam nic lepszego do roboty niz w razie czego siedziec z dzieckiem. do pracy rano wstawac nie musze ale wiem, ze bedzie problem z Marcinem i jego matka. bo o ile moja matka sie nie wtraca, no czasem kilka razy musze jej powtorzyc zeby np. nie dawala cukierka dziecku przed obiadem, ale zawsze jakos do niej dociera w pore. o tyle Marcin zawsze neguje moje decyzje wychowawcze a jego matka to juz w ogole.. znowu bedzie pieprzyla ludziom na okolo, ze dziecko wyrosnie na nieszczesliwego czlowieka, bo, moze nawet na przestepce, bo nie dosc ze pozbawilam ja zasypiania u mamusi na rekach, to jeszcze chce smoka odebrac, a w niedlugiej perspektywie tez butelki...
Stary 2012-09-04, 11:44   #494
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:

Dzień dobry
Brumku - napisz jak to robisz, że mały tyle śpi - pisząc przespana - ja rozumiem, że bez przebudzenia?

U nas normalnie z 4-5 pobudek W tym jedna na karmienie, chciałam wyeliminować karmienie, ale mały w nocy wypiaj ok 200 ml mleka więc chyba jest głodny, mimo, że przed spaniem dostaje mleko z kaszką ok 270-300 ml.
Może przez to się budzi, że jest za bardzo najedzony

CookieMonsters - my bezsmoczkowi, teraz mały nie chce, a może lepiej by dzięki temu spał.

Marina1 - mnie też bardzo podobają się dlugie włosy u chłopaków, ale grzywka sięgała nosa (wchodziała do oczu) i prawie cały czas włoski spocone i posklejane.
Super, że Igi się dobrze rozwija!!!

mamad1- mój też bardziej dorośle wygląda i chłopięco, wcześniej słyszałam, jaka słodka, itp..

myha82- ja karmiąc (karmiłam do kwietnia) myślałam, że budzi się tak często w nocy bo głodny i że jak przejdę na MM to będzie lepiej, ale niestety to nic nie zmieniło. Super, że u Ciebie tak dobrze poszło.

alibany - trzymam kciuki za wytrwałość w sprawie smoczka!!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:49   #495
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1. Pobranie krwi poszło szybko i gładko ładnie się wkuła, szybko krew pociekła i już. A to dlatego, że użyła dużej igły grubej takiej jak dla dorosłych chyba. A jak leżałyśmy w szpitalu w maju to pobierały malutką, i dlatego były problemy!! Jak sobie przypomnę to
2. Stronczek możesz mi tam na liczniku wiek zmienić
1. Super I pewnie też na jakąś wprawioną pilęgniarkę trafiłyści
2. Co ja czytam! Czy to dziś???
Paticzku - sto lat, dużo zdrowia, pociech z męża, dziecka-aniołka i jak najmniej kontaktów z panią z piętra niżej
Stary 2012-09-04, 11:50   #496
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Pobranie krwi poszło szybko i gładko ładnie się wkuła, szybko krew pociekła i już. A to dlatego, że użyła dużej igły grubej takiej jak dla dorosłych chyba. A jak leżałyśmy w szpitalu w maju to pobierały malutką, i dlatego były problemy!! Jak sobie przypomnę to
Dla Sary

Cytat:
Głowa mnie okropnie boli. Strasznie.
O to nie jestem sama, ostatnie 3 dni jestem na prochach - na razie 3-4 tabletki Ibuprom max pomagają, ale ile dni mogę brać...
Stary 2012-09-04, 11:50   #497
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

A nie ma problemów z jedzeniem nie Twojego mleka? Bo Pieleszk anarzeka, ze u niej (u Hani w zasadzie) to nie wchodzi w grę...
ja tez (a wlasciwie Kinga) mam ten problem. Kinga za chiny ludowe nie chce pic mleka (bebiko ha, bo po zwyklym wymiotowala). mleka z kartonu tez nie. co dajecie na kolacje poza mlekiem, albo raczej zamiast mleka? czy starczy kanapka (pół) i do tego sok>? moje dziecko musze w tym tygodniu odzwyczaic od zasypiania przy cycku... a nie chce mi sie... boje sie ze mama sobie nie poradzi, jak taki cycoholik z niej bedzie... czy martwie sie na zapas...?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:53   #498
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku - napisz jak to robisz, że mały tyle śpi - pisząc przespana - ja rozumiem, że bez przebudzenia?

U nas normalnie z 4-5 pobudek W tym jedna na karmienie, chciałam wyeliminować karmienie, ale mały w nocy wypiaj ok 200 ml mleka więc chyba jest głodny, mimo, że przed spaniem dostaje mleko z kaszką ok 270-300 ml.
Może przez to się budzi, że jest za bardzo najedzony
Nic nie robię Mam taki model po prostu Przespana bez choćby 1 przebudzenia - to mam na myśli 4 razy to on nawet jak był noworodkiem nie wstawał. Śpi od początku po 8 godzin, z tym, że jak miał kilka tygodni to sama go wybudzałam w nocy na karmienie. Kilka miesięcy temu przestałam i przesypiał noce od 20 do 7, a potem jeszcze do 9 dosypiał. Ok. 10 miesiąca, jak miał ten lęk separacyjny, zaczął mi się wybudzać po 3 razy w ciągu nocy, ale to na szczęście przeszło
Stary 2012-09-04, 11:55   #499
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie dziewczyny - Teliku i AgaG - Wasze chłopaki tak bez problemu MM zaakceptowali??? ja już nawet się nie staram Hani podawać... kolejne opakowanie musiałam wyrzucić prawie pełne i już więcej nie kupię... nie ma sensu. Hania i tak nie wypije..
taaa, kinga wczoraj wypila 40 ml MM na 4 sposoby (z niekapka, z lovi 360, słomka, z butli)... ale rpzeciez 40 ml to nic!

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Telik jestem pod wrażeniem! Piękni jesteście, jedzenie wyglada pycha!

DDewik najważniejsze, że rehabilitacja zakończyła się pomyślnie

Odnośnie fryzjerów i podcinania włosów dzieciom. Ja długo nie mogłam się zdecydować, żeby Patrykowi ściąć włoski, zwłaszcza z tyłu miał długie. Ale teraz wygląda lepiej, jak taki mały chłopczyk, a nie niemowlaczek (i w końcu nikt się nie zastanawia, czy to nie dziewczynka).

A jeszcze mnie interesuje jedna rzecz (jako wielkiej fanki karmienia UU - nadawałabym się na terrorystkę laktacyjną): ile jeszcze dzieciaków nie je MM tylko UU?
Kinga

Stary 2012-09-04, 11:57   #500
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
ja bym byla gotowa, paradoksalnie noce mnie nie przerazaja bo i tak nie mam nic lepszego do roboty niz w razie czego siedziec z dzieckiem. do pracy rano wstawac nie musze ale wiem, ze bedzie problem z Marcinem i jego matka. bo o ile moja matka sie nie wtraca, no czasem kilka razy musze jej powtorzyc zeby np. nie dawala cukierka dziecku przed obiadem, ale zawsze jakos do niej dociera w pore. o tyle Marcin zawsze neguje moje decyzje wychowawcze a jego matka to juz w ogole.. znowu bedzie pieprzyla ludziom na okolo, ze dziecko wyrosnie na nieszczesliwego czlowieka, bo, moze nawet na przestepce, bo nie dosc ze pozbawilam ja zasypiania u mamusi na rekach, to jeszcze chce smoka odebrac, a w niedlugiej perspektywie tez butelki...
O to u mnie sytuacja odwrotna, teściowa jeszcze w miarę stosuje się do moich metod wychowawczych (żywieniowych) a przynajmniej nie mówi, że zrobiła coś innego o tyle mama wczoraj bezkarnie mówi do mnie, że dała Rafciowi pół wafelka, bo tak patrzył jak jadła i rączk wyciagał .... Ja staram się nie dawać nic z cukrem...
Przypadek drugi - pytanie kiedy kupisz parówki dla małego, on na pewno chętnie by zjadł - ja mówię, że parówki nie są wartościowym jedzeniem, po czym słyszę - wszystkie dzieci jedzą...
Jak nie dawałam smoka to miałam atak nasilony - zarówno babcie jak i prababacia pytały dlaczego nie chce podawać. A teściowa to nawet kupiła małemu i podawała jak ja gdzieś musiałam wyjść - Ale potem już nie zostawiałam z nikim małego, smoka nie dawałam i później sam już nim pluł
Stary 2012-09-04, 11:58   #501
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
poczekam az wiekszosc zebow wyjdzie. jakos mnie to nie rpzeraża. jak bedzie krzywy zgryz (a byc moze za mamusia bedzie ) to pojdziemy do ortodonty

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-09-04 o 12:03
Stary 2012-09-04, 12:02   #502
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
My na UU i bez smoczka

Cytat:
a wiesz Brumku, że może i coś w tym jest???
Hania zawsze rzuca się dosłownie na UU jak przychodzę z pracy i muszę się bardzo natrudzić, żeby ją odciągnąć od nich i czymś zająć...samo przytulanie nie pomaga bo mnie zaczyna usteczkami po szyi cmokać ale tak ordynarnie mi bluzki nie podciąga. tylko podchodzi do mnie i woła mama zyza, da!!

Łaaa Chciałabym to usłyszeć!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:03   #503
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

jestem, zyje.... czasu malo... (Madziaranew )

Musze sie pochwalic postepami mojej damy. Od kilku dni probuje stac bez trzymania, coraz dluzej juz jej wychodzi, chodzi za jedna raczke i wczoraj zrobila sama swoje pierwsze dwa kroczki a dzis nauczyla sie bic brawo

Patik STO LAT !!!!!!!!!

Patik. Lili nagroda dla Was to krem do rak z olejkiem migdalowym ISANA.

Dzis obchodzimy z Tz druga rocznice slubu

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-09-04 o 12:09
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:10   #504
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
co dajecie na kolacje poza mlekiem, albo raczej zamiast mleka? czy starczy kanapka (pół) i do tego sok>? moje dziecko musze w tym tygodniu odzwyczaic od zasypiania przy cycku... a nie chce mi sie... boje sie ze mama sobie nie poradzi, jak taki cycoholik z niej bedzie... czy martwie sie na zapas...?
Ja na kolację robię czasem jajecznicę, kanapki, drożdżówkę dam.
Czasem kaszkę zrobię.

Ja w dzień doję Radkowi uu 2x, żeby zasnął.
Ale nie ma problemu z zasypianiem we wózku, na spacerach.
Wydaję mi się, że gorzej by było jakbyśmy w domu byli. Obawiam się zimy
Podejrzewam, że R nie zaśnie sam, pewnie będę we wózku woziła.
Nocy bez UU póki co sobie nie wyobrażam.

Patik wszystkiego dobrego!
Pochwal się prezentem od tż

Radek wkłada od kilku dni paluszki do buzi.
Stary 2012-09-04, 12:11   #505
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
pnkt. 1 Musze sie pochwalic postepami mojej damy. Od kilku dni probuje stac bez trzymania, coraz dluzej juz jej wychodzi, chodzi za jedna raczke i wczoraj zrobila sama swoje pierwsze dwa kroczki a dzis nauczyla sie bic brawo

pnkt. 2. Dzis obchodzimy z Tz druga rocznice slubu
pnkt 1 i pnkt 2
Stary 2012-09-04, 12:12   #506
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Musze sie pochwalic postepami mojej damy. Od kilku dni probuje stac bez trzymania, coraz dluzej juz jej wychodzi, chodzi za jedna raczke i wczoraj zrobila sama swoje pierwsze dwa kroczki a dzis nauczyla sie bic brawo

Patik STO LAT !!!!!!!!!

dla Wiki za postępy.

z okazji rocznicy

Dlaczego Isana jak byłyśmy w grupie Alterra?

Stronczek a Wy nadal w Pl? Co porabiacie, że czasu mało?
Stary 2012-09-04, 12:18   #507
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ja też nienawidzę dlatego pewnie uznacie że leń jestem, ale nie prasuje nigdy sterty prania, tylko to co wyjęłam z szafy do założenia

Ja tez tak robie, jezeli chodzi o mnie, to dziecku musze poprasowac
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:18   #508
myha82
Wtajemniczenie

STRONCZKU dla Wiki za pierwsze kroczki. Ogromu miłości na ta 2 rocznice
PATIK Wszytskiego co najlepsze Wiecej optymizmu

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-04, 12:23   #509
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi .ię kurcza podobają dłuż.z w wlo.y u chłopców ( a la Kacperek z Rodzinki.pl ) więc nie będę .cinała ich mojemu gagatkowi
Mi też Mam w planach żeby Szymon miał dłuższe włoski

Cytat:
U Nas jest tak: Szymon nie potrzebuje smoczka w ciągu dnia, na dworzu, w samochodzie itp. Ostatnio udało mi się wyeliminować go do nocnego zasypiania i w nocy, ale za to potrzebuje go do drzemki w ciągu dnia Mam wybór albo będzie spał w dzień ze smoczkiem albo nie będzie spał wcale Także w zasadzie używa go raz dziennie. Smoczek wygląda już jak 7 nieszczęść i mam dylemat kupić nowy, czy jakoś odsmoczkować

Cytat:

Stronczek
możesz mi tam na liczniku wiek zmienić
Wszystkiego najlepszego

Cytat:

dla Wiki
I wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:30   #510
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
1. Super I pewnie też na jakąś wprawioną pilęgniarkę trafiłyści
2. Co ja czytam! Czy to dziś???
Paticzku - sto lat, dużo zdrowia, pociech z męża, dziecka-aniołka i jak najmniej kontaktów z panią z piętra niżej
dzięki

Cytat:
Dla Sary

O to nie jestem sama, ostatnie 3 dni jestem na prochach - na razie 3-4 tabletki Ibuprom max pomagają, ale ile dni mogę brać...
ja tak samo. Codziennie prochy

Cytat:

Patik STO LAT !!!!!!!!!

dzięki. I dla Was również wszystkiego dobrego i dla Wiki, Sara też na tym etapie, sama stoi jak się zapomni.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja na kolację robię czasem jajecznicę, kanapki, drożdżówkę dam.
Czasem kaszkę zrobię.

Ja w dzień doję Radkowi uu 2x, żeby zasnął.
Ale nie ma problemu z zasypianiem we wózku, na spacerach.
Wydaję mi się, że gorzej by było jakbyśmy w domu byli. Obawiam się zimy
Podejrzewam, że R nie zaśnie sam, pewnie będę we wózku woziła.
Nocy bez UU póki co sobie nie wyobrażam.

Patik wszystkiego dobrego!
Pochwal się prezentem od tż

Radek wkłada od kilku dni paluszki do buzi.
kurcze a ja zawsze albo mm albo kasza na kolację, anwet nie myślałam żeby coś innego dać, bo bałam sie że brzuch będzie bolał w nocy
A prezentu od tżta nie ma. W sobotę ma mnie zabrać na zakupy.
Z nim tak zawsze, zero romantyzmu w tym wszystkim ale plus taki że mam to co chcę. A jeszcze się zastanowię co chcę - albo coś z biżuterii, albo torebka, albo ksiażki.

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
STRONCZKU dla Wiki za pierwsze kroczki. Ogromu miłości na ta 2 rocznice
PATIK Wszytskiego co najlepsze Wiecej optymizmu

Chyba musze przestać narzekać, bo z tego tutaj słynę

Zarezerwowałam na wieczór bilety do kina. Ale wątpię czy coś z tego wyjdzie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości