|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cookie my jeszcze smoczkowe
w dzien staram sie go chować, ale w nocy bez sie nie obejdzie..
|
|
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale wlasnie zasypianie.. ja wiem, ze to nie jest skomplikowane, po prostu wyrzucasz wszystkie smoczki ktore masz w domu i sobie radzisz jak potrafisz. Ale z drugiej strony, w tym wieku dzieci juz nie sa nierozumne i nie zapominaja tak szybko jak kilkumiesieczniaki, a z drugiej strony nie są jeszcze na tyle duże żeby mozna bylo wytlumaczyc, ze to jakas smoczkowa wrozka zabrala czy inny grom. a im dluzej sie czeka tym gorzej.. |
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
u na. .mok to pod.tawa
![]() A co Wam je.zcze powiem- wczoraj byl też p.ycholog i babka powiedziała mi, by nie zabierać mu .moka... (bo na calej wizycie miał w buzi ). Że widocznie go potrzebuje, że dziecko .amo .ię od.tawi, by nie .to.ować dra.tycznych metod, o to może zaburzyć u dziecka poczucie bezpieczeń.twa i .powodować dłuż.zy niepokój... Nie powiem, mi to .pa.owała taka odpowiedz
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko ja mam jeszcze jeden problem ze smokiem, moja Zuzka ciągle uzywa tego dla 6-miesieczniakow, o wiekszym nie ma mowy, pluje dalej niz widzi, ew. sie nim bawi. i ja sie boje wad zgryzu pozniej.. |
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
u nas tak samo, ale gdzies przeczytalam, ze to nie przeszkoda.
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#488 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Życzę, żeby naprawa samochodu kosztowała grosze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I póki co nie myślimy się odstawić.Też zaczynam myśleć o podcięciu Tmusiowi włosów. Szczególnie z tyłu mu się takie śmieszne loki robią.Ale jakoś wydaje mi się, że może jeszcze poczekać, że wcale nie są takie długie... ![]() Cytat:
Cytat:
Jak chce jeść, to się co najwyżej mocno we mnie wtula i ociera buzią o moją szyję Niedawno się z koleżanką nie zastanawiałyśmy, czy bardziej "brutalnie" nie domagają się piersi dzieci tych mam, które wróciły do pracy i na parę godzin dziennie im znikają z pola widzenia. Że potem takie domaganie się piersi to gwałtowna potrzeba nasycenia się obecnością mamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Paticzku - jak pobranie Sarce krwi poszło? ![]() Dzień dobry ![]() Znów przespana cała noc od 21 do 8 Wróciliśmy do normy Mam ochotę (i potrzebę) przejechać się dziś do Ikei. Ale samej mi sie nie chce Może męża uda sie namówić, żeby nam za szofera robił
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ala miała smoka w dzień podczas zasypiania i spania, kiedy wypluwała to w nocy przebudzając się szukała go i spała dalej, podczas jazdy autem, no i wmomentach kiedy była mega maruda, trzeba bylo ja przeciągnąć dospania, bolesne ząbkowanie itp. Teraz mamy chyba 4dobę bez smoka i z zasypianiem jeszcze jest problem, ale śpi tka samo długo rano jak ze smokiem spała. Jazda autem jest cięższa musze mięc dużo większy zasob gadżetów koło siebie by ja co rusz czymś nowym zabawiać, ale jestem mega dumna i usatysfakcjonowana że jakoś nam to wyszło, bo już nie zamierzam wracać do smoka także musisz sama gdzies czuć w środku, że jesteś gotowa te kilka dni się przemęczyć. Telik zdjęcia boskiieeeee |
|
|
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hania zawsze rzuca się dosłownie na UU jak przychodzę z pracy i muszę się bardzo natrudzić, żeby ją odciągnąć od nich i czymś zająć...samo przytulanie nie pomaga bo mnie zaczyna usteczkami po szyi cmokać ale tak ordynarnie mi bluzki nie podciąga. tylko podchodzi do mnie i woła mama zyza, da!!
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Telik zazdrość mnie zżera jak na was patrzę, jesteście tacy idealną rodziną. Zdjecia boskie. Jak z żurnala Pobranie krwi poszło szybko i gładko Brumek Dzięki zbiorowo za kciuki Głowa mnie okropnie boli. Strasznie. Niczego jeszcze nie tknęłam a już południe. Muszę zrobić gołąbki ( pierwszy raz) - ale czy mi się chce i dla Sary zupę.Stronczek możesz mi tam na liczniku wiek zmienić ![]()
|
|
#493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wiem, ze bedzie problem z Marcinem i jego matka. bo o ile moja matka sie nie wtraca, no czasem kilka razy musze jej powtorzyc zeby np. nie dawala cukierka dziecku przed obiadem, ale zawsze jakos do niej dociera w pore. o tyle Marcin zawsze neguje moje decyzje wychowawcze a jego matka to juz w ogole.. znowu bedzie pieprzyla ludziom na okolo, ze dziecko wyrosnie na nieszczesliwego czlowieka, bo, moze nawet na przestepce, bo nie dosc ze pozbawilam ja zasypiania u mamusi na rekach, to jeszcze chce smoka odebrac, a w niedlugiej perspektywie tez butelki...
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas normalnie z 4-5 pobudek W tym jedna na karmienie, chciałam wyeliminować karmienie, ale mały w nocy wypiaj ok 200 ml mleka więc chyba jest głodny, mimo, że przed spaniem dostaje mleko z kaszką ok 270-300 ml.Może przez to się budzi, że jest za bardzo najedzony ![]() CookieMonsters - my bezsmoczkowi, teraz mały nie chce, a może lepiej by dzięki temu spał. Marina1 - mnie też bardzo podobają się dlugie włosy u chłopaków, ale grzywka sięgała nosa (wchodziała do oczu) i prawie cały czas włoski spocone i posklejane. Super, że Igi się dobrze rozwija!!! mamad1- mój też bardziej dorośle wygląda i chłopięco, wcześniej słyszałam, jaka słodka, itp.. ![]() myha82- ja karmiąc (karmiłam do kwietnia) myślałam, że budzi się tak często w nocy bo głodny i że jak przejdę na MM to będzie lepiej, ale niestety to nic nie zmieniło. Super, że u Ciebie tak dobrze poszło. alibany - trzymam kciuki za wytrwałość w sprawie smoczka!! |
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Co ja czytam! Czy to dziś??? Paticzku - sto lat, dużo zdrowia, pociech z męża, dziecka-aniołka i jak najmniej kontaktów z panią z piętra niżej ![]()
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O to nie jestem sama, ostatnie 3 dni jestem na prochach - na razie 3-4 tabletki Ibuprom max pomagają, ale ile dni mogę brać...
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez (a wlasciwie Kinga) mam ten problem. Kinga za chiny ludowe nie chce pic mleka (bebiko ha, bo po zwyklym wymiotowala). mleka z kartonu tez nie. co dajecie na kolacje poza mlekiem, albo raczej zamiast mleka? czy starczy kanapka (pół) i do tego sok>? moje dziecko musze w tym tygodniu odzwyczaic od zasypiania przy cycku... a nie chce mi sie... boje sie ze mama sobie nie poradzi, jak taki cycoholik z niej bedzie... czy martwie sie na zapas...?
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki model po prostu Przespana bez choćby 1 przebudzenia - to mam na myśli
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o tyle mama wczoraj bezkarnie mówi do mnie, że dała Rafciowi pół wafelka, bo tak patrzył jak jadła i rączk wyciagał .... Ja staram się nie dawać nic z cukrem...Przypadek drugi - pytanie kiedy kupisz parówki dla małego, on na pewno chętnie by zjadł - ja mówię, że parówki nie są wartościowym jedzeniem, po czym słyszę - wszystkie dzieci jedzą... Jak nie dawałam smoka to miałam atak nasilony - zarówno babcie jak i prababacia pytały dlaczego nie chce podawać. A teściowa to nawet kupiła małemu i podawała jak ja gdzieś musiałam wyjść - Ale potem już nie zostawiałam z nikim małego, smoka nie dawałam i później sam już nim pluł |
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to pojdziemy do ortodonty
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-09-04 o 12:03 |
|
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łaaa Chciałabym to usłyszeć!
|
||
|
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem, zyje.... czasu malo... (Madziaranew Musze sie pochwalic postepami mojej damy. Od kilku dni probuje stac bez trzymania, coraz dluzej juz jej wychodzi, chodzi za jedna raczke i wczoraj zrobila sama swoje pierwsze dwa kroczki ![]() Patik STO LAT !!!!!!!!! Patik. Lili nagroda dla Was to krem do rak z olejkiem migdalowym ISANA. Dzis obchodzimy z Tz druga rocznice slubu
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-09-04 o 12:09 |
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem kaszkę zrobię. Ja w dzień doję Radkowi uu 2x, żeby zasnął. Ale nie ma problemu z zasypianiem we wózku, na spacerach. Wydaję mi się, że gorzej by było jakbyśmy w domu byli. Obawiam się zimy Podejrzewam, że R nie zaśnie sam, pewnie będę we wózku woziła. Nocy bez UU póki co sobie nie wyobrażam. Patik wszystkiego dobrego!Pochwal się prezentem od tż ![]() Radek wkłada od kilku dni paluszki do buzi. |
|
|
|
|
#505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Wiki za postępy.Dlaczego Isana jak byłyśmy w grupie Alterra? ![]() Stronczek a Wy nadal w Pl? Co porabiacie, że czasu mało? |
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
STRONCZKU
dla Wiki za pierwsze kroczki. Ogromu miłości na ta 2 rocznice PATIK Wszytskiego co najlepsze |
|
|
|
#509 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam wybór albo będzie spał w dzień ze smoczkiem albo nie będzie spał wcale Także w zasadzie używa go raz dziennie. Smoczek wygląda już jak 7 nieszczęść i mam dylemat kupić nowy, czy jakoś odsmoczkować ![]() Wszystkiego najlepszego Cytat:
dla WikiI wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
|
|
#510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Wiki, Sara też na tym etapie, sama stoi jak się zapomni.Cytat:
![]() A prezentu od tżta nie ma. W sobotę ma mnie zabrać na zakupy. Z nim tak zawsze, zero romantyzmu w tym wszystkim ale plus taki że mam to co chcę. A jeszcze się zastanowię co chcę - albo coś z biżuterii, albo torebka, albo ksiażki. Cytat:
Chyba musze przestać narzekać, bo z tego tutaj słynę ![]() Zarezerwowałam na wieczór bilety do kina. Ale wątpię czy coś z tego wyjdzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

w dzien staram sie go chować, ale w nocy bez sie nie obejdzie..

Zakończone: 2

)
no ale wlasnie zasypianie.. ja wiem, ze to nie jest skomplikowane, po prostu wyrzucasz wszystkie smoczki ktore masz w domu i sobie radzisz jak potrafisz. Ale z drugiej strony, w tym wieku dzieci juz nie sa nierozumne i nie zapominaja tak szybko jak kilkumiesieczniaki, a z drugiej strony nie są jeszcze na tyle duże żeby mozna bylo wytlumaczyc, ze to jakas smoczkowa wrozka zabrala czy inny grom. a im dluzej sie czeka tym gorzej..

- nadawałabym się na terrorystkę laktacyjną

i dla Sary zupę.
ale wiem, ze bedzie problem z Marcinem i jego matka. bo o ile moja matka sie nie wtraca, no czasem kilka razy musze jej powtorzyc zeby np. nie dawala cukierka dziecku przed obiadem, ale zawsze jakos do niej dociera w pore. o tyle Marcin zawsze neguje moje decyzje wychowawcze

wszystkiego dobrego!