Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 13:00   #1531
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Butter, uważam, że to tanio, poprzedni zawołał 3000 za samą adaptację
Nooo... to super tym bardziej, że poprzedni tyle chciał

Mi się podobają takie wózki, jak ten, który chcesz. Takie małe, zwrotne, sportowe

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Byłam z małą w poradni. Wszystko dobrze. Sprawdzała jej tez odruchy i napięcie mięśniowe i wszystko dobrze. Dostałam zaświadczenie dla pediatry, że wszystko jest dobrze i więcej nie muszę już tam przychodzić I jeszcze małą na drugie usg bioderek zarejestrowałam na 8 października.

To super, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Butter, niestety ale jestem osobą trzecią dla niego i nie da się. Załatwiłam zaświadczenie lekarskie, mam nadzieję że to wystarczy ale na decyzje muszę czekać dwa tygodnie.

http://udanusi.cal.pl/index.php?page=galeria to jest ich stronka ale niestety zdjęć tej naszej sali "tulipanowej" nie ma.., więc na słowo musicie mi wierzyć że ładna.
Strong, to wierzę na słowo, że jest ładnie
Niby jesteś osobą trzecią, ale wydaje mi się, że można ubezpieczyć partera/partnerkę...może nich tż spyta w kadrach... oczywiście pewności nie mam.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:05   #1532
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Nooo... to super tym bardziej, że poprzedni tyle chciał

Mi się podobają takie wózki, jak ten, który chcesz. Takie małe, zwrotne, sportowe
Cieszę się
Mi też się podoba, a przy tym jeździ świetnie i jest leciutki, nie mam z nim żadnych problemów z "obsługą"

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość

ZESTAW CATERINGOWY
KOSZT 45 ZŁ OD OSOBY
W SKŁAD ZESTAWU WCHODZI:
ZIMNA PŁYTA: WĘDLINY, SERY, NA PÓŁMISKACH
5 RÓZNYCH RODZAJI SAŁATEK
(JARZYNOWA, BROKUŁOWA, PEKIŃSKA,
I JESZCZE 2 INNE W ZALEŻNOŚCI OOD SEZONU)
GALARETKI MIĘSNE
PIERŚ Z KURCZAKA NA KWAŚNO W ZALEWIE OCTOWEJ
KOLACJA: MIĘSNO NA GORĄCO 5 RÓŻNYCH RODZAJI
OKOŁO 2,5 KAWAŁKA NA OSOBĘ
(UDKO, SCHABOWY ZWYKŁY, Z PIECZARKAMI,
PO SZWAJCARSKU I DEWOLAY Z PIERSI Z KURCZAKA)
SAŁATKA JARZYNOWA
GOLONKO W KAPUŚCIE LUB PIEROGI LUB LAZANIA
(wybraliśmy golonko w kapuście)
POWYŻEJ 15 OSÓB
DODATKOWO OD FIRMY: ŻUREK LUB BARSZCZ Z KROKIETEM
(my akurat mamy bogracz)
Aaby, ja właśnie zapomniałam wczoraj o serialach.
ale Ci z tą magisterką ciężko... wszystko nie po Twojej myśli.

Gucia, brawa za zakupy no i narobiłaś mi smaka na szarlotkę, tyle że ja jeszcze nigdy nie piekłam

Onyks, tak mi się ten wózek nie podoba że normalnie ... same rurki. Ale wiem wiem... to Tobie ma się podobać

Mona, ja wypełnienie tylko przeprasowałam ale moja nie smierdziała.
karuzela zdecydowanie z lwem.

Bika, odpoczywaj!!

Stokrotka, czekam na wyniki

metka, dzięki za miłe słowo zaświdczenie dostałam, mam nadzieję że PUP je zaakceptuje.

Kochana wiem, że Ci się nie podoba
Ale po przeczytaniu menu jestem głodna

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:06   #1533
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter nawet nie wiesz jak się cieszę, że w poradni wszystko dobrze wyszło.

Kurde... głodna jestem a grill dopiero na 15.00 idę sobie troszkę kaszki przekąsić.

w ogóle to ja cały czas chudnę i to przestaje byc smieszne. Wczoraj weszłam na wagę a tu równo 50 Czyli od porodu 20 kg mi spadło, przy mojej wadze to strasznie dużo. JUż nie chce więcej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:11   #1534
onyks
Zakorzenienie

Mona, karuzelka ta pierwsza mi się bardziej podoba

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Butter nawet nie wiesz jak się cieszę, że w poradni wszystko dobrze wyszło.

Kurde... głodna jestem a grill dopiero na 15.00 idę sobie troszkę kaszki przekąsić.

w ogóle to ja cały czas chudnę i to przestaje byc smieszne. Wczoraj weszłam na wagę a tu równo 50 Czyli od porodu 20 kg mi spadło, przy mojej wadze to strasznie dużo. JUż nie chce więcej
Super, że wszystko dobrze

Oj to dużo chudniesz...ciekawe czy ja tak polecę bo mi głównie w biodra poszło i już w biodrach w żadne ubrania nie wchodzę, jedynie leginsy

Wczoraj byłam u koleżanki na masażu bo cellulit mam od brzucha do kostek i stwierdziła, że baaardzo przytyłam, szczególnie biodra...
Powiem wam, że za ciekawie nie wyglądam, a co będzie potem

Stary 2012-09-04, 13:15   #1535
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Onyks mi rzeczy z przed ciązy spadają 50 kg to ja w dniu ślubu ważyłam (jak sie stresowałam)

Co do przytycia, teraz o tym nie myśl, bo ciąża to nie czas na dietę, potem z małym bąblem szybko ci zleci

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Strong super, przypomniałaś mi, ze ja też muszę iść i ustalić menu, bo jednak na sali robimy chrzciny, gdyż jeszcze 4 osoby dopraszamy i za dużo będzie na imprezę w domu.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:15   #1536
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się
Mi też się podoba, a przy tym jeździ świetnie i jest leciutki, nie mam z nim żadnych problemów z "obsługą"
No ja bym chciała taki wózek, ale mój TŻ twierdzi, że chciałby klasyczny, na 4 dużych kołach... a mi się takie o wiele mniej podobają...

Hania

Stary 2012-09-04, 13:16   #1537
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Onyks mi rzeczy z przed ciązy spadają 50 kg to ja w dniu ślubu ważyłam (jak sie stresowałam)

Co do przytycia, teraz o tym nie myśl, bo ciąża to nie czas na dietę, potem z małym bąblem szybko ci zleci [COLOR="Silver"]

Cytat:
No ja bym chciała taki wózek, ale mój TŻ twierdzi, że chciałby klasyczny, na 4 dużych kołach... a mi się takie o wiele mniej podobają...
Na pewno znajdziecie kompromis

Stary 2012-09-04, 13:17   #1538
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno znajdziecie kompromis
Oczywiście, kompromisy w związku są najważniejsze - kupimy taki, jak mi się podoba

Tak w ogóle to ja nie wiem nawet kiedy będę w ciąży, a już się zastanawiam jaki wózek kupić

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-09-04 o 13:21
Stary 2012-09-04, 13:26   #1539
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, kompromisy w związku są najważniejsze - kupimy taki, jak mi się podoba

Tak w ogóle to ja nie wiem nawet kiedy będę w ciąży, a już się zastanawiam jaki wózek kupić

Też tak miałam przed ciążą, a jak zaczęliśmy planować kiedy rozpocząć starania to miałam tak jak Abby, idąc z tż było co chwilę...o zobacz quinny! O a tam mutsy! O ci mają murę...

Stary 2012-09-04, 13:30   #1540
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcę kupić karuzelę na łóżeczko, która lepsza? http://allegro.pl/wyprzedaz-bright-s...586987358.html czy ta http://allegro.pl/smily-karuzela-slo...604417395.html

Ja się dziś zabieram za dzidziusiowe pranie, na razie pralka się czyści bo kupiłam taki specjalny płyn a potem nastawię pościel do łóżeczka, myślicie żeby wypełnienia też wyprać? bo trochę chemią śmierdzą
Zdecydowanie pierwsza

Ooo, istnieją takie płyny? Drogie to to?

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dobra, co po wizycie - już się nie martwię, że Emilka będzie gigantem. Wegług wczorajszego usg waży nie całe 2500g więc wygląda na to, że w ciągu 2 tygodni przytyła mniej niż 200g - a podobno tyle tyje dziecko w ostatnich tygodniach ciąży tygodniowo...... zresztą podczytuję inne wątki i wcale Emilka na takiego klocka się nie zapowiada.

Druga sprawa, mam jednak trochę mniej chodzić - wycieczki w góry już nie wskazane - bo główka nisko...... ale na szczęście szyjka dłuuuuuuga i zamknięta (gdyby było inaczej kazałby mi leżeć).
Widzisz panikaro Ty! I kto tu 4kg przewidywał?
Najważniejsze, że wszystko dobrze! I przystopuj z tymi swoimi górskimi wyprawami

Cytat:
A wiecie, tak myślałam ostatnio...wiecie, że mi chyba nie będzie dane kupić dla dziecka nic oprócz wózka...wszystko dostaję od siostry. No chyba, ze będzie chłopczyk, bo mam dużo różowych rzeczy
Z jednej strony super, bo duża oszczędnośc...ale z drugiej strony pozbawię się tego wybierania - a te rzeczy są takie cudne wszystkie...
Z jednej strony fajnie - wydatki zminimalizowane (nas czeka raczej kupno wszystkiego No, może parę ubranek od przyjaciółki dostanę...). Z drugiej rzeczywiście - ominie Cię wybieranie. Ale będziesz wybierać tutaj z nami wszystkimi I nie dasz za to ani grosza!

Tak w ogóle zapomniałam Ci napisać, że absolutnie rozumiem Twoje planowanie co do minuty itp. - ja jestem identyczna i mój plan dzieciowy obejmuje wszystko, łącznie z miesiącem porodu i wózkiem wybranym pod kątem miesiąca narodzin
(wiem wiem, los bywa okrutny... )

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

ja widzialam to po sobie... jako dziecko stawiano mi mojego brata zawsze za przyklad, bo do ktorejs tam klasy mial swiadectwa z paskiem... a ja mialam na poczatku problemy z nauka... hmmm... no mialam przeciez przynosic dobre stopnie... i to nic, ze chodzilam do szkoly muzycznej, ze mialam 2 razy wiecej zajec niz on... a potem odrabianie lekcji, cwiczenie na instrumentach... czasu na rozmowy zabraklo...

a jak juz zaczelam wchodzic w okres zbuntowania, to trafialo mnie jak widzialam, ze moja mama czyta ksiazki pedagogiczne typu 'Jak rozmawiac z nastolatka', 'ratunku moja corka dorasta' i wiele innych... kiedy slyszalam od mojej mamy 'no porozmawiaj ze mna' to trafialo mnie podwojnie, bo o czym do diaska mam z nia rozmawiac... i to na zawolanie?
raz odwazylam sie porozmawiac szczerze... powiedzialam jej, ze chcialabym stanik (wiekszosc kolezanek w klasie juz nosila, niezaleznie od tego, czy cos tam bylo, czy nie)... a moja mama stwierdzila, ze przeciez modleki stanikow nie nosza ... w koncu zaczelam sobie przymierzac jej stanik i skracac ramiaczka, co zostawialam, tak zeby sie domylslila o co chodzi... po kilku takich probach dala mi pieniadze ze slowami 'to idz juz sobie ten stanik kup' ... po tym doswiadczeniu juz nigdy wiecej nie probowalam zadnych rozmow... a jak ona zaczynala, to tez nie mialam ochoty zaglebiac sie w pogaduszki...
o samym dojrzewaniu i @ dowiadywalam sie sama z ksiazek i od kolezanek, nie od mamy... ona nie zdawala sobie przez pol roku sprawy, ze juz mam @...
jak mialam pierwszego faceta, to gadala, ze wezmie mnie do ginekologa, zeby dowiedziec sie, czy jestem dziewica ... potem nie raz uslyszalam slowa kim jestem i wpajala, ze jak juz jestem taka 'napoczeta' to musze z tym facetem byc po grob, bo nikt inny 'takiej napoczetej' chciec nie bedzie ... ale nigdy nie było slow o antykoncepcji...

a wszystko to bylo kiedy mialam 11-16 lat, a moja mama mimo iz jest fantastycznym pedagogiem i nauczycielka, to niestety z wychowaniem wlasnej corki minela sie dosc mocno
guciu, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości
U mnie też nigdy nie było rozmów (tak naprawdę dopiero od ok. 2 lat potrafię z mamą pogadać o planach, hormonach, zabezpieczeniach itp., ale też nie tak, jak z przyjaciółką). Co prawda nie miałam aż takich przepraw z mamą, jak Ty, ale do dziś pamiętam, jak mama w popłochu przełączała tv, kiedy tylko nadarzyła się jakaś rozbierana scena (nie mówiąc o scenach łóżkowych!), a kiedy już położyłam się spać i nie daj Boże wstałam i chciałam przejść obok ich pokoju, to z daleka był krzyk, że mam spać, bo w tv akurat była jakaś niedozwolona dla mnie scena. Tak samo jak w wieku 8-9 lat zapytałam mamę "Co to?" wskazując na podpaski. Odpowiedziała "Dowiesz się w swoim czasie" No to się dowiedziałam... Dowiadywałam się sama, nie powiedziałam mamie, że zaczęłam miesiączkować.

Cytat:
Byłam u projektanta w zakładzie obok, tzn on ma uprawnienia do kierowania robotami i projektowania. Za adaptację weźmie ode mnie 1000 zł, a za kierownika(płacę mu po zakończeniu budowy) 1500 zł.
Uważam, że to nie dużo jak za wszystko

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
aaby troche sie przemeczysz ale na pewno dasz rade,
Już naprawdę mam dość. I ciągle pod górkę, zwłaszcza na końcówce
A jeszcze mąż, któremu baba nie chce zaliczyć jednego przedmiotu Także stresuję się i za siebie, i za niego...

Cytat:
Byłam z małą w poradni. Wszystko dobrze. Sprawdzała jej tez odruchy i napięcie mięśniowe i wszystko dobrze. Dostałam zaświadczenie dla pediatry, że wszystko jest dobrze i więcej nie muszę już tam przychodzić I jeszcze małą na drugie usg bioderek zarejestrowałam na 8 października.
Super!

Cytat:
Mnie też! I mój ukochany quinny buzz 4
A co do ubezpieczenia, to u nas w firmie można tylko członka rodziny

Cytat:
Wczoraj byłam u koleżanki na masażu bo cellulit mam od brzucha do kostek i stwierdziła, że baaardzo przytyłam, szczególnie biodra...
Niech ta koleżanka lepiej spojrzy na swoje nogi

Cytat:
O to właśnie chodzi!
Poza tym nie oszukujmy się - ile razy Twój mąż wyjdzie z dzieckiem? To Ty będziesz chodzić z wózkiem i tachać go po schodach

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:31   #1541
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiasz się... Ja to mam już wybrany

Cytat:
Też tak miałam przed ciążą, a jak zaczęliśmy planować kiedy rozpocząć starania to miałam tak jak Abby, idąc z tż było co chwilę...o zobacz quinny! O a tam mutsy! O ci mają murę...
Twój mąż też już nie mógł tego słuchać jak mój?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-09-04, 13:34   #1542
Malensstfo
Zakorzenienie

Byłam na zakupach...ale w galerii przeleciałam tylko, a potem pojechałam na targ, kupiłam warzywka i stanik!! Jeee...matko..cieszę się, bo tego starego mam dosyć

I gorąco jest strasznie

I wspomniałyście o wadze...ja dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu założyłam pierścionek zaręczynowy i obrączkę...dziewczyny, jakbym machnęła mocniej ręką to jedno i drugie by mi z palców zleciało!!!

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-09-04 o 13:36
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:38   #1543
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Kurna...a co było, jak już zaczęliście się starać?

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Z jednej strony fajnie - wydatki zminimalizowane (nas czeka raczej kupno wszystkiego No, może parę ubranek od przyjaciółki dostanę...). Z drugiej rzeczywiście - ominie Cię wybieranie. Ale będziesz wybierać tutaj z nami wszystkimi I nie dasz za to ani grosza!

Ale też żadnej z tych rzeczy mieć nie będę

Cytat:
Tak w ogóle zapomniałam Ci napisać, że absolutnie rozumiem Twoje planowanie co do minuty itp. - ja jestem identyczna i mój plan dzieciowy obejmuje wszystko, łącznie z miesiącem porodu i wózkiem wybranym pod kątem miesiąca narodzin
(wiem wiem, los bywa okrutny... )
No to dobrze, że nie jestem sama.
Ja też mam wybrane, kiedy moje dziecko powinno sie urodzić...ale jak się urodzi kiedy indziej, też będzie dobrze...byle bym nie musiała za długo czekać na zajście w ciążę
Pokaż wybrany przez siebie wózek

Cytat:
O to właśnie chodzi!
Poza tym nie oszukujmy się - ile razy Twój mąż wyjdzie z dzieckiem? To Ty będziesz chodzić z wózkiem i tachać go po schodach
Mój mąż... myślę, że będzie chodził..ale głównie ja. Z tym, że u mnie tachanie po schodach odpada, bo mieszkam w domu

Cytat:
No ale kiedy Ty zaczynasz starania?? :P

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-09-04 o 13:40
Stary 2012-09-04, 13:46   #1544
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze, że nie jestem sama.
Ja też mam wybrane, kiedy moje dziecko powinno sie urodzić...ale jak się urodzi kiedy indziej, też będzie dobrze...byle bym nie musiała za długo czekać na zajście w ciążę
Pokaż wybrany przez siebie wózek

Mój mąż... myślę, że będzie chodził..ale głównie ja. Z tym, że u mnie tachanie po schodach odpada, bo mieszkam w domu

No ale kiedy Ty zaczynasz starania?? :P
Czyli identycznie

Wózek:
1300696063_179453847_1-Zdjecia--SPRZEDAM-WoZEK-QUINNY-BUZZ-4-CZARNY-CZTEROKOlOWY-CZTEROKOlOWIEC.jpg

I zdjęcie, przy którym kolana mi miękną:
buzz.jpg

Albo Mutsy 4Rider. W ostateczności
Albo coś innego. Nie powiem, Joolz Day też mi się podoba

O tym domu pisać nie musiałaś. Teraz za każdym razem, jak będę człapać na moje 3 piętro, będę na Ciebie zła

No właśnie, kiedy! Za prawie rok!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-09-04, 13:50   #1545
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli identycznie

Wózek:
Załącznik 4864353

I zdjęcie, przy którym kolana mi miękną:
Załącznik 4864355

Albo Mutsy 4Rider. W ostateczności
Albo coś innego. Nie powiem, Joolz Day też mi się podoba

O tym domu pisać nie musiałaś. Teraz za każdym razem, jak będę człapać na moje 3 piętro, będę na Ciebie zła

No właśnie, kiedy! Za prawie rok!
To ja za każdym razem jak nie będę tachać, to będę myśleć, że Ty tachasz, albo tachać będziesz

Pocieszę Cię - jak zajmowałam się chrześnicą, wózek zostawiałam w piwnicy, a ją tachałam na 4 piętro razem z zakupami. A zanim wózek wtachałam do piwnicy po schodach, to musiałam młodą wyjąć...często musiałam brać ze sobą stary koc i kłaść ją na tym kocu na podłodze w piwnicy

Wózek jest super...zaraz obadam jakie są kolory...Czy cena powali mnie na kolana?? Aha i czy jest w komplecie ze stacją do auta i fotelikiem?
Mnie takie zdjęcia nawet nie powalają...powala mnie za to, jak mój mąż bawi się z 'moimi' dziewczynkami

Hania

Stary 2012-09-04, 13:51   #1546
onyks
Zakorzenienie

Butter, nie pytaj co było potem

Cytat:

guciu, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości
U mnie też nigdy nie było rozmów (tak naprawdę dopiero od ok. 2 lat potrafię z mamą pogadać o planach, hormonach, zabezpieczeniach itp., ale też nie tak, jak z przyjaciółką). Co prawda nie miałam aż takich przepraw z mamą, jak Ty, ale do dziś pamiętam, jak mama w popłochu przełączała tv, kiedy tylko nadarzyła się jakaś rozbierana scena (nie mówiąc o scenach łóżkowych!), a kiedy już położyłam się spać i nie daj Boże wstałam i chciałam przejść obok ich pokoju, to z daleka był krzyk, że mam spać, bo w tv akurat była jakaś niedozwolona dla mnie scena. Tak samo jak w wieku 8-9 lat zapytałam mamę "Co to?" wskazując na podpaski. Odpowiedziała "Dowiesz się w swoim czasie" No to się dowiedziałam... Dowiadywałam się sama, nie powiedziałam mamie, że zaczęłam miesiączkować.

Niech ta koleżanka lepiej spojrzy na swoje nogi

U mnie było to samo, teraz mam świetny kontakt z mamą, ale kiedyś...tragedia , doszło do tego że się zbuntowałam...
Podobnie jak Ty spytałam o podpaski w tym wieku i pamiętam to zażenowanie mojej mamy...zbyła mnie czymś w rodzaju..że to zabezpiecza majtki jak by się "popuściło"

Cytat:

Twój mąż też już nie mógł tego słuchać jak mój?
Abby, pokaż Twój wybrany wózek

Ledwo dawał radę

Stary 2012-09-04, 13:52   #1547
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
mi ostatino to samo sie zaczelo... bez zadnej diety, jedzac normalnie, a nawet duzo, przez ostatnie 3 tygodnie schudlam 3 kg... poki co nawet mi to na reke, ale jak juz dobije do wymarzonej granicy i dalej bede tracic na wadze, to tez nie bedzie za ciekawie

Cytat:
potem z pewnoscia wszystko sie unormuje, troszke moze bedziesz musiala popracowac nad tym, ale przeciez nie ma rzeczy niemozliwych

Cytat:
Dowiadywałam się sama, nie powiedziałam mamie, że zaczęłam miesiączkować.
no prosze... a ja do dnia dzisiejszego zylam w przekonaniu, ze bylam jakims ewenementem pod tym wzgledem

a tak w ogole, to wczoraj mialam mala przeprawe z Sandra... po odbiorze ze zlobka mialam obie dziewczynki w przyczepce (rowerowej) i w pewnej chwili slysze wrzask Rity, patrze, a Sandra na sile odsuwa glowe Rity...
zatrzymalam sie, wyjelam Sandre z siedziska i pytam, czemu tak robi... a ona 'bo Rita patrzy na moje okno (okienko po jej stronie)'
wytlumaczylam jej, ze tak sie nie robi itd, ale normalnie masakra... ciekawe co bedzie za kilka lat
Stary 2012-09-04, 14:03   #1548
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
To ja za każdym razem jak nie będę tachać, to będę myśleć, że Ty tachasz, albo tachać będziesz

Pocieszę Cię - jak zajmowałam się chrześnicą, wózek zostawiałam w piwnicy, a ją tachałam na 4 piętro razem z zakupami. A zanim wózek wtachałam do piwnicy po schodach, to musiałam młodą wyjąć...często musiałam brać ze sobą stary koc i kłaść ją na tym kocu na podłodze w piwnicy

Wózek jest super...zaraz obadam jakie są kolory...Czy cena powali mnie na kolana?? Aha i czy jest w komplecie ze stacją do auta i fotelikiem?
Mnie takie zdjęcia nawet nie powalają...powala mnie za to, jak mój mąż bawi się z 'moimi' dziewczynkami
Cudnie

Nooo, koc w piwnicy to też jakieś wyjście

Kolorów jest malutko - może przyszłoroczna kolekcja się poprawi
Cena... No niestety komplet 3w1 w granicach 3tys Bazę można dokupić - kolejne 500-600zł
Będę polować na używki

Mój mąż raczej nie ma okazji mnie w taki sposób powalić, więc rozczulam się nad obrazkami

Cytat:
Abby, pokaż Twój wybrany wózek
Wyżej

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-09-04, 14:09   #1549
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Cudnie

Nooo, koc w piwnicy to też jakieś wyjście

Kolorów jest malutko - może przyszłoroczna kolekcja się poprawi
Cena... No niestety komplet 3w1 w granicach 3tys Bazę można dokupić - kolejne 500-600zł
Będę polować na używki

Mój mąż raczej nie ma okazji mnie w taki sposób powalić, więc rozczulam się nad obrazkami
Jezusie przenajświętszy....za drogo zdecydowanie
Chyba będę musiała się zadowolić czymś innym

Kurna, ale wariatka ze mnie. Jakim bezsensem jest się tak nakręcać, jak się jeszcze nie jest w ciąży

Hania

Stary 2012-09-04, 14:10   #1550
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Jezusie przenajświętszy....za drogo zdecydowanie
Chyba będę musiała się zadowolić czymś innym

Kurna, ale wariatka ze mnie. Jakim bezsensem jest się tak nakręcać, jak się jeszcze nie jest w ciąży
Nooo, dlatego będę polować na jakiś super stan w super price

Jak widać nie jesteś sama

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-09-04, 14:12   #1551
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, dlatego będę polować na jakiś super stan w super price

Jak widać nie jesteś sama
Heh... To co masz jeszcze wybrane Kochana??
W jakim miesiącu rodzisz? Jaki kolor włosów będzie miało maleństwo?

Hania

Stary 2012-09-04, 14:14   #1552
stokrotka24
Zakorzenienie

dziewczyny beta jest bardzo niska bo 15, nie wiem co o tym myśleć, babka z labo powiedziała, że może za wcześniej, a może się nie rozwija, płakać mi się chce powtórzę wynik ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:16   #1553
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Heh... To co masz jeszcze wybrane Kochana??
W jakim miesiącu rodzisz? Jaki kolor włosów będzie miało maleństwo?
Łóżeczko na pewno białe, prawdopodobnie zwyklak z ikei
Z pościelą się jeszcze waham, ale mam jeszcze trochę czasu
Urodzić chciałabym kwiecień-maj, to tak optymalnie. Ale marcem czy czerwcem też nie pogardzę
Kolor włosów... Ciemne po mamusi, a jakże! - choć mamusia do 6 roku życia była blondynką
No i uszka! O uszkach nie zapomnij! Wielkość po mamusi, kąt odstawiania po tatusiu (albo może lepiej po cioci ).

Co tam jeszcze mam...

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziewczyny beta jest bardzo niska bo 15, nie wiem co o tym myśleć, babka z labo powiedziała, że może za wcześniej, a może się nie rozwija, płakać mi się chce powtórzę wynik ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu
Nie poradzę, bo nie znam się kompletnie
Tulę przemocno!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-09-04, 14:18   #1554
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj rzeczywiscie kilka dni i powtórz. Trzymama kciukasy!!
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:20   #1555
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, Stokrotko
Kochana, i tak nie masz innego wyjścia, musisz poczekać. Zrobisz betę w przyszłym tygodniu. A robiłaś drugi test z moczu, czy ten jeden tylko?
Kochana, trzymam kciuki, żeby to jednak była ciąża wcześniutka

Cytat:
Łóżeczko na pewno białe, prawdopodobnie zwyklak z ikei
Z pościelą się jeszcze waham, ale mam jeszcze trochę czasu
Urodzić chciałabym kwiecień-maj, to tak optymalnie. Ale marcem czy czerwcem też nie pogardzę
Kolor włosów... Ciemne po mamusi, a jakże! - choć mamusia do 6 roku życia była blondynką
No i uszka! O uszkach nie zapomnij! Wielkość po mamusi, kąt odstawiania po tatusiu (albo może lepiej po cioci ).

Co tam jeszcze mam...
No dobra, oficjalnie stwierdzam, że jesteś większą wariatką niż ja i bardzo przepraszam, że zapomniałam o uszkach
Ja chciałabym urodzić pod koniec maja hehehe, ale to chyba już nierealne...

Hania

Stary 2012-09-04, 14:21   #1556
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, oficjalnie stwierdzam, że jesteś większą wariatką niż ja i bardzo przepraszam, że zapomniałam o uszkach
Ja chciałabym urodzić pod koniec maja hehehe, ale to chyba już nierealne...
Urosłam! Powinnam?

Jak nierealne? Musisz teraz zajść i to będzie akurat koniec maja. Ewentualnie początek czerwca. Tak wychodzi z moich obliczeń na palcach

edit: Oł noł, laski! Czy Wy wiedziałyście, że dziś dzień czekolady?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-09-04 o 14:23
Stary 2012-09-04, 14:24   #1557
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem!!! Ja już swoją pochłonełam
Marcel <3

Stary 2012-09-04, 14:25   #1558
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Wiem!!! Ja już swoją pochłonełam
Matko, jak dobrze, że dopiero się dowiedziałam! Cały dzień bym o niej myślała, a tak pochłonę już za godzinę!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-09-04, 14:28   #1559
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, jak dobrze, że dopiero się dowiedziałam! Cały dzień bym o niej myślała, a tak pochłonę już za godzinę!
U mnie radio od rana leci i cały czas trąbią, a ja w szufladzie biurka zawsze cos mam, a że mi przypomnieli to wsunełam
Marcel <3

Stary 2012-09-04, 14:29   #1560
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Urosłam! Powinnam?

Jak nierealne? Musisz teraz zajść i to będzie akurat koniec maja. Ewentualnie początek czerwca. Tak wychodzi z moich obliczeń na palcach

No właśnie musiałabym zajść teraz!!!!
Ja wiedziałam, że dzień czekolady, ale nie planuję pożerać nic

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości