|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Nooo... to super tym bardziej, że poprzedni tyle chciał
![]() Mi się podobają takie wózki, jak ten, który chcesz. Takie małe, zwrotne, sportowe ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
To super, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Niby jesteś osobą trzecią, ale wydaje mi się, że można ubezpieczyć partera/partnerkę...może nich tż spyta w kadrach... oczywiście pewności nie mam. |
||
|
|
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się podoba, a przy tym jeździ świetnie i jest leciutki, nie mam z nim żadnych problemów z "obsługą" ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Ale po przeczytaniu menu jestem głodna ![]()
|
||
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Butter
nawet nie wiesz jak się cieszę, że w poradni wszystko dobrze wyszło. Kurde... głodna jestem a grill dopiero na 15.00 idę sobie troszkę kaszki przekąsić. w ogóle to ja cały czas chudnę i to przestaje byc smieszne. Wczoraj weszłam na wagę a tu równo 50 Czyli od porodu 20 kg mi spadło, przy mojej wadze to strasznie dużo. JUż nie chce więcej
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Mona, karuzelka ta pierwsza mi się bardziej podoba
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Oj to dużo chudniesz...ciekawe czy ja tak polecę bo mi głównie w biodra poszło i już w biodrach w żadne ubrania nie wchodzę, jedynie leginsy ![]() Wczoraj byłam u koleżanki na masażu bo cellulit mam od brzucha do kostek i stwierdziła, że baaardzo przytyłam, szczególnie biodra... ![]() Powiem wam, że za ciekawie nie wyglądam, a co będzie potem
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks mi rzeczy z przed ciązy spadają
50 kg to ja w dniu ślubu ważyłam (jak sie stresowałam) Co do przytycia, teraz o tym nie myśl, bo ciąża to nie czas na dietę, potem z małym bąblem szybko ci zleci ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Strong super, przypomniałaś mi, ze ja też muszę iść i ustalić menu, bo jednak na sali robimy chrzciny, gdyż jeszcze 4 osoby dopraszamy i za dużo będzie na imprezę w domu. |
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
No ja bym chciała taki wózek, ale mój TŻ twierdzi, że chciałby klasyczny, na 4 dużych kołach... a mi się takie o wiele mniej podobają...
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, kompromisy w związku są najważniejsze - kupimy taki, jak mi się podoba
Tak w ogóle to ja nie wiem nawet kiedy będę w ciąży, a już się zastanawiam jaki wózek kupić
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-04 o 13:21 |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak miałam przed ciążą, a jak zaczęliśmy planować kiedy rozpocząć starania to miałam tak jak Abby , idąc z tż było co chwilę...o zobacz quinny! O a tam mutsy! O ci mają murę... |
|
|
|
|
#1540 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo, istnieją takie płyny? Drogie to to? Cytat:
Najważniejsze, że wszystko dobrze! I przystopuj z tymi swoimi górskimi wyprawami Cytat:
No, może parę ubranek od przyjaciółki dostanę...). Z drugiej rzeczywiście - ominie Cię wybieranie. Ale będziesz wybierać tutaj z nami wszystkimi I nie dasz za to ani grosza! ![]() Tak w ogóle zapomniałam Ci napisać, że absolutnie rozumiem Twoje planowanie co do minuty itp. - ja jestem identyczna i mój plan dzieciowy obejmuje wszystko, łącznie z miesiącem porodu i wózkiem wybranym pod kątem miesiąca narodzin ![]() (wiem wiem, los bywa okrutny... )Cytat:
U mnie też nigdy nie było rozmów (tak naprawdę dopiero od ok. 2 lat potrafię z mamą pogadać o planach, hormonach, zabezpieczeniach itp., ale też nie tak, jak z przyjaciółką). Co prawda nie miałam aż takich przepraw z mamą, jak Ty, ale do dziś pamiętam, jak mama w popłochu przełączała tv, kiedy tylko nadarzyła się jakaś rozbierana scena (nie mówiąc o scenach łóżkowych!), a kiedy już położyłam się spać i nie daj Boże wstałam i chciałam przejść obok ich pokoju, to z daleka był krzyk, że mam spać, bo w tv akurat była jakaś niedozwolona dla mnie scena. Tak samo jak w wieku 8-9 lat zapytałam mamę "Co to?" wskazując na podpaski. Odpowiedziała "Dowiesz się w swoim czasie" No to się dowiedziałam... Dowiadywałam się sama, nie powiedziałam mamie, że zaczęłam miesiączkować. Cytat:
Już naprawdę mam dość. I ciągle pod górkę, zwłaszcza na końcówce A jeszcze mąż, któremu baba nie chce zaliczyć jednego przedmiotu Cytat:
Cytat:
A co do ubezpieczenia, to u nas w firmie można tylko członka rodziny Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym nie oszukujmy się - ile razy Twój mąż wyjdzie z dzieckiem? To Ty będziesz chodzić z wózkiem i tachać go po schodach
|
|
#1541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twój mąż też już nie mógł tego słuchać jak mój?
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach...ale w galerii przeleciałam tylko, a potem pojechałam na targ, kupiłam warzywka i stanik!!
I gorąco jest strasznie I wspomniałyście o wadze...ja dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu założyłam pierścionek zaręczynowy i obrączkę...dziewczyny, jakbym machnęła mocniej ręką to jedno i drugie by mi z palców zleciało!!!
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-09-04 o 13:36 |
|
|
|
#1543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale też żadnej z tych rzeczy mieć nie będę ![]() Cytat:
Ja też mam wybrane, kiedy moje dziecko powinno sie urodzić...ale jak się urodzi kiedy indziej, też będzie dobrze...byle bym nie musiała za długo czekać na zajście w ciążę ![]() Pokaż wybrany przez siebie wózek ![]() Cytat:
![]() No ale kiedy Ty zaczynasz starania?? :P Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-04 o 13:40 |
||||
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek: 1300696063_179453847_1-Zdjecia--SPRZEDAM-WoZEK-QUINNY-BUZZ-4-CZARNY-CZTEROKOlOWY-CZTEROKOlOWIEC.jpg I zdjęcie, przy którym kolana mi miękną: buzz.jpg Albo Mutsy 4Rider. W ostateczności ![]() Albo coś innego. Nie powiem, Joolz Day też mi się podoba O tym domu pisać nie musiałaś. Teraz za każdym razem, jak będę człapać na moje 3 piętro, będę na Ciebie zła No właśnie, kiedy! Za prawie rok!
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszę Cię - jak zajmowałam się chrześnicą, wózek zostawiałam w piwnicy, a ją tachałam na 4 piętro razem z zakupami. A zanim wózek wtachałam do piwnicy po schodach, to musiałam młodą wyjąć...często musiałam brać ze sobą stary koc i kłaść ją na tym kocu na podłodze w piwnicy Wózek jest super...zaraz obadam jakie są kolory...Czy cena powali mnie na kolana?? Aha i czy jest w komplecie ze stacją do auta i fotelikiem? Mnie takie zdjęcia nawet nie powalają...powala mnie za to, jak mój mąż bawi się z 'moimi' dziewczynkami
|
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Butter, nie pytaj co było potem
Cytat:
![]() U mnie było to samo, teraz mam świetny kontakt z mamą, ale kiedyś...tragedia , doszło do tego że się zbuntowałam... Podobnie jak Ty spytałam o podpaski w tym wieku i pamiętam to zażenowanie mojej mamy...zbyła mnie czymś w rodzaju..że to zabezpiecza majtki jak by się "popuściło" ![]() Cytat:
![]() Ledwo dawał radę |
||
|
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem z pewnoscia wszystko sie unormuje, troszke moze bedziesz musiala popracowac nad tym, ale przeciez nie ma rzeczy niemozliwych Cytat:
![]() a tak w ogole, to wczoraj mialam mala przeprawe z Sandra... po odbiorze ze zlobka mialam obie dziewczynki w przyczepce (rowerowej) i w pewnej chwili slysze wrzask Rity, patrze, a Sandra na sile odsuwa glowe Rity... zatrzymalam sie, wyjelam Sandre z siedziska i pytam, czemu tak robi... a ona 'bo Rita patrzy na moje okno (okienko po jej stronie)' ![]() wytlumaczylam jej, ze tak sie nie robi itd, ale normalnie masakra... ciekawe co bedzie za kilka lat ![]()
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo, koc w piwnicy to też jakieś wyjście Kolorów jest malutko - może przyszłoroczna kolekcja się poprawi ![]() Cena... No niestety komplet 3w1 w granicach 3tys Bazę można dokupić - kolejne 500-600zł ![]() Będę polować na używki ![]() Mój mąż raczej nie ma okazji mnie w taki sposób powalić, więc rozczulam się nad obrazkami ![]() Wyżej
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba będę musiała się zadowolić czymś innym ![]() Kurna, ale wariatka ze mnie. Jakim bezsensem jest się tak nakręcać, jak się jeszcze nie jest w ciąży
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widać nie jesteś sama
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakim miesiącu rodzisz? Jaki kolor włosów będzie miało maleństwo? |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny beta jest bardzo niska bo 15, nie wiem co o tym myśleć, babka z labo powiedziała, że może za wcześniej, a może się nie rozwija, płakać mi się chce
powtórzę wynik ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z pościelą się jeszcze waham, ale mam jeszcze trochę czasu Urodzić chciałabym kwiecień-maj, to tak optymalnie. Ale marcem czy czerwcem też nie pogardzę ![]() Kolor włosów... Ciemne po mamusi, a jakże! - choć mamusia do 6 roku życia była blondynką ![]() No i uszka! O uszkach nie zapomnij! Wielkość po mamusi, kąt odstawiania po tatusiu (albo może lepiej po cioci ).Co tam jeszcze mam... ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() Tulę przemocno!
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj rzeczywiscie kilka dni i powtórz. Trzymama kciukasy!!
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, i tak nie masz innego wyjścia, musisz poczekać. Zrobisz betę w przyszłym tygodniu. A robiłaś drugi test z moczu, czy ten jeden tylko? Kochana, trzymam kciuki, żeby to jednak była ciąża wcześniutka ![]() Cytat:
i bardzo przepraszam, że zapomniałam o uszkach ![]() Ja chciałabym urodzić pod koniec maja hehehe, ale to chyba już nierealne...
|
||
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnam? Jak nierealne? Musisz teraz zajść i to będzie akurat koniec maja. Ewentualnie początek czerwca. Tak wychodzi z moich obliczeń na palcach ![]() edit: Oł noł, laski! Czy Wy wiedziałyście, że dziś dzień czekolady?
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-09-04 o 14:23 |
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem!!! Ja już swoją pochłonełam
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, jak dobrze, że dopiero się dowiedziałam! Cały dzień bym o niej myślała, a tak pochłonę już za godzinę!
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiedziałam, że dzień czekolady, ale nie planuję pożerać nic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

I jeszcze małą na drugie usg bioderek zarejestrowałam na 8 października.

... same rurki. Ale wiem wiem... to Tobie ma się podobać 

nawet nie wiesz jak się cieszę, że w poradni wszystko dobrze wyszło.
Czyli od porodu 20 kg mi spadło, przy mojej wadze to strasznie dużo. JUż nie chce więcej

50 kg to ja w dniu ślubu ważyłam (jak sie stresowałam)