Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 14:32   #4651
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Witam!

Dziś mam lepszy dzień niż wczoraj, pojechałam do pracki, zrobiłam co najważniejsze i wróciłam do domku, teraz tylko spać mi się chce masakrycznie, więc jak was nadrobię to chyba się zdrzemnę choć godzinkę, ale nie dłużej, bo znowu mi się wieczorem poprzestawia i zasnąć nie będę mogła. Ruszam się wolniej niż ślimak

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
W takim razie wątek zaczniemy z tytułem nr 5

Jechałam tak jak byłam ubrana w domu Nie byłam w stanie, z bólu tej kolki nerkowej, przebrać się w cokolwiek. Więc jechałam w japonkach - jedyne buty,w które się mieściłam po kroplówkach - spodniach dresowych i koszulce

Gratulacje!!!
Mnie strasznie waga mojej Małej przeraża.. Boje się, że Niunia nic nie przybiera . Po tym cholernym szpitalu mam uraz..
W środę się dowiemy, co i jak.. A jutro jedziemy po akt urodzenia .
Mam nadzieje, że Duśce przepuklina zniknie, cholerstwo jedne .

Co do brzuszków. Mogę Wam mój wstawić na e-maila. Brzuch dokładnie w tydzień po porodzie . Jestem z niego zadowolona, teraz czekam na koniec połogu i zabieram się za ćwiczenia. .
Powiem Wam, że ogólnie przytyłam 14kg. Tzn. te 4kg to była samiusieńka woda z kroplówek, które ładowali we mnie w tych cholernych Szamotułach . W każdym razie, do rzeczy .
W tydzień po porodzie zmieściłam się w swoje spodnie z przed ciąży - To tak, bo się nie chwaliłam wcześniej
Wielkie gratulacje tego zmieszczenia się w spodnie. Ja się szczerze modlę o szybki powrót do wagi, choć wiem, że ogólnie nad ciałem będę musiała popracować, bo jakieś takie rozmiękczone jest.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:35   #4652
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A w ogole to jeszcze Wam cos opowiem.
W chacie odeszly wody - ale wiadomo, ze nie cale. Zalozylam podklad i pojechalam. Potem w szpitalu co jakis czas musialam zmieniac.
Po oksy zaczely sie skurcze i siedzialam i lekko skakalam sobie okrakiem na takiej pilce w ksztalcie fasolki co by glowka nizej schodzila.
Ten ruch potegowal tez dalsze saczenie sie tych wod. i czulam juz jak mi cieknie po nogach. I mowie do poloznej ze leca mi te wody i ze czuje na nogach. To Ona kazala wstac by zmienic podklad.
Lekko podnioslam pupe a tu tak chlusnely na ta podloge jakby kto wiadro wody wylal. Podloga, papcie wszystko zalane. ja zaczelam sie slizgac na tej wodzie bedac okrakiem na tej pilce - ta mnie trzymala zebym sie nie wywalila. Zaczelysmy sie tak smiac ze nie moglam sie uspokoic.
Poleciala po mopa i zaczela wycierac.
Rany to ich aż tyle znając mój szpital to pewnie i mopa powinnam mieć ze sobą To jak mam 3 paczki podkładów to jest opcja, że jedną zuzyję już przed porodem

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:35   #4653
zielona1911
Zakorzenienie

przyszly mi wyniki z crp dzis i podskoczylo mi juz do 6. Pielegniarka pow ze jest lekko powyzej normy bo norma jest do 5. Kurde przeciez jem antybiotyki,musze wytrzymac do niedzieli
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:37   #4654
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogole to jeszcze Wam cos opowiem.
W chacie odeszly wody - ale wiadomo, ze nie cale. Zalozylam podklad i pojechalam. Potem w szpitalu co jakis czas musialam zmieniac.
Po oksy zaczely sie skurcze i siedzialam i lekko skakalam sobie okrakiem na takiej pilce w ksztalcie fasolki co by glowka nizej schodzila.
Ten ruch potegowal tez dalsze saczenie sie tych wod. i czulam juz jak mi cieknie po nogach. I mowie do poloznej ze leca mi te wody i ze czuje na nogach. To Ona kazala wstac by zmienic podklad.
Lekko podnioslam pupe a tu tak chlusnely na ta podloge jakby kto wiadro wody wylal. Podloga, papcie wszystko zalane. ja zaczelam sie slizgac na tej wodzie bedac okrakiem na tej pilce - ta mnie trzymala zebym sie nie wywalila. Zaczelysmy sie tak smiac ze nie moglam sie uspokoic.
Poleciala po mopa i zaczela wycierac.
dobre

Eeeeeeej a mi czop zaczyna schodzić i razem z tym mam pieronowego stresaaaaa aaaaa
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:40   #4655
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
aga_ton

chce do kliniki nie dlatego zeby tam lezec tylko dlatego ze tam mi wywolaja porod od razu tzn w 37tyg i dadza znieczulenie albo bede miec cc.
dziecko mam juz spore wiec pewnie bedzie mial ponad 3kg,nie ma sie co dziwic jak ja caly czas jem.Tyle mam dobrego,ze mam duzo tutaj slodyczy
zielona, a nie chciałabyś spróbować urodzić sn? pytam, bo widzę że jesteś bardzo nastawiona na cc tylko nie rozumiem dlaczego

oczywiście to nie moja sprawa jak kto chce rodzić i nie zamierzam przekonywać, po prostu się głośno zastanawiam

a czy wywołanie porodu jest konieczne skoro wszystko z Tobą i dzieciątkiem w porządku?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:41   #4656
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
witam się z rana

Noc tragiczna, przy każdej próbie zmiany pozycji brzuchol i pachwiny tak napierniczały że bajka ;/ w ogóle nie moge się pozbierać z tym bólem po masażu szyjki, 3razy więcej skurczy i bardziej bolesne. Teraz się jeszcze kurde okaże że do czwartku nie dociągne do planowego przyjęcia
Kurcze, nie chce wiedzieć jak boli poród :P Jeśli to co czułam wczoraj podczas tego masażu to było pewnie nic w porównaniu z porodem to może lepiej niech mnie potną
Współczuję tego masażu. Nawet nie chcę wiedzieć, jak to boli, bo jak czasami podczas seksu mąż mi przychaczył o szyjkę, to uciekałam z tyłkiem i odruchowo zdarzało mi się krzyknąć, bo tak bolało, a co dopiero jak ktoś ci tam gmera przez kilka minut... Niech już u ciebie szybko się to potoczy!!!

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
Wczoraj poprasowałam pierwsza turę ubranek, pieluszek i pościelek dla Malutkiej, wyprałam kolejną turę ubranek i zeszło mi do 23 - normalnie padłam na twarz. A dziś czuję, że chyba trochę przesadziłam, bo znowu mocniej boli mnie krocze przy chodzeniu. Przy następnym dziecku zabiorę się za to wcześniej, a nie w 38 tygodniu
Dziś postanowiłam iść do fryzjera - czas zrobić się na bóstwo przed tym wielkim dniem i poprawić sobie trochę humor
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za mamusie, które już są na porodówkach lub czują, że zaraz się tam znajdą
Oby nowa fryzura poprawiła nastrój, u mnie zawsze to działa cuda

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mam wiadomośc od Marty 1986222 - Zuzia jest już z nami, urodziła si o 3,20. Ma 52 cm i waży 3 kg
Ale niespodzianka!!! Witamy nową dziewczynkę

A ciekawe, co u Alfabii???
Stary 2012-09-04, 14:41   #4657
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

Ja tez nie wiedzialam. Zwlaszcza ze w domu tez zalalam troche kanape i podloge - biegnac do lazienki
Wiesz moze to nie bylo wiadro, ale tak chlusnelo, ze mialo sie takie wrazenie.
to ja sobie może dokupie jeszcze jedna paczke z przeznaczeniem własnie jakby mi wody chlusneły
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A to fajnie masz, mnie lekarz na nic takiego nie wysłał
ja to ktg mam od 30 tyg robione u gina przy okazji wizyty a do szpitala to sama z własnej inicjatywy sie zapisałam na to żeby sie z położnymi zapoznać i w ogóle z oddziałem i szpitalem
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:42   #4658
katiem
Wtajemniczenie

Jak chodzilam normalnie to bylo ok. Ale wlasnie ruch na tej pilce i bociani krok powodowal ze mocniej wyplywaly.
I potem jak mialam kucac przy skurczu trzymajac sie za porecz lozka to juz mialam podlozone reczniki papierowe i basenik.
I wreszcie wiem jak wyglada ten czop bo tez zaczal dopiero wtedy schodzic.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:42   #4659
zielona1911
Zakorzenienie

Elena
to prawda ze to jest fajny szpital,fajne polozne,pielegniarki jedni z najlepszych lekarzy tylko ordynator nie teges. No napewno lepszy od wojewodzkiego jesli chodzi o porody a jak z reszta to chyba zalezy od przypadkow.
Tej dziewczynie co polala sie krew to podobno po badaniu przez ordynatora. cala podpaska we krwi,mnie tez badal ale na szczescie nie krwawilam choc potem bolal mnie brzuch.
Stary 2012-09-04, 14:43   #4660
Dearlie
Zakorzenienie

Biedna Sandra już tyle czasu się męczy. Oby jak najszybciej się rozkręciła już teraz akcja u nich.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Eeeeeeej a mi czop zaczyna schodzić i razem z tym mam pieronowego stresaaaaa aaaaa
Iwoncia, moje gratulacje. Wiem, że łatwo mi mówić, ale spokojnie Słońce. Ja myślę, że Ty będziesz jedną z tych osób na wątku, które jak będą już po, to napiszą "Eeee nie było tak źle jak się spodziewałam". Jak dla mnie to za bardzo myślisz o porodzie jak o scenie z horroru. Napewno będzie to bolesne i trudne przeżycie, ale zobacz za to z jakim pięknym zakończeniem. Wierzę, że dasz sobie radę.
Stary 2012-09-04, 14:43   #4661
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Mam taką nadzieję

Super

Praktycznie same dziewczynki się rodzą, a chłopaki co tak słabo?

Dziewczyny, w piątek wpłaciłam kasę przez PayU w Allegro i powinna mi przyjść wiadomość na maila, że dostarczono, ale był weekend, więc spodziewałam się wczoraj. Niestety do tej pory wiadomość nie przyszła i się zaczynam bać, że coś się stało, np. że źle wpisałam numer konta albo coś.... Jak długo mam czekać jeszcze na tę wiadomość? Miałyście takie przypadki? Zazwyczaj na drugi dzień po wpłacie już kasa była u sprzedającego.
sprzedający pewnie tak jak ja ustawił sobie wpłaty na żądanie czyli wtedy kiedy kliknie, to dopiero przelew wchodzi na jego konto

Cytat:
Mam wiadomośc od Marty 1986222 - Zuzia jest już z nami, urodziła si o 3,20. Ma 52 cm i waży 3 kg
Martusia gratuluję!!!!!!!!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:45   #4662
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
dobre

kochana mi czop odszedł tydzien temu i nic sie nie dzieje oprócz skurczów nieregularnych więc sie nie stresuj,chociaż u Ciebie to może oznaczać że już nadszedł Ten czas
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:45   #4663
lukrecja_25
Wtajemniczenie

bosze mnie jakas choroba bierze.. w gardle czuje jak bym miała byc chora i chce mi sie wymiotować bleeeeeee mam dreszcze.. i brak apetytu

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:45   #4664
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej.
Ja tylko na chwilę.Pisałam do Colds,ale jednak udało mi się wejść na wizaż.
W domu mała wojna domowa z mężem!mam go dość!

Wczoraj byłam na wizycie.Badania ok,główka bardzo nisko,ale nie mógł ocenić szyjki,bo cholernie mnie bolało!!!!na pewno skrócona.Mały się stawia,tzn.brzuch napina i czuje jakieś skurcze.Chciałabym już urodzić.Jutro umówiona jestem z położną do szpitala na ktg.

Gratulacje dla Agnes i Marty

Kalpana ja często z PayU miałam problemy.W końcu pieniądze wracały na moje konto i robiłam bezpośredni przelew już na konto sprzedawcy.
Katee, co znowu z tym mężem??? dalej się o kasę piekli czy teraz coś innego się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Wiadomosc od Almariel
[Hej Asia tu Almariel z mamus wrzesniowych z wizazu. Leze w szpitalu bo wczoraj na wizycie brzuch mialam twardy no i jest rozwarcie. Robia mi ktg i jak sie nic nie bedzie dzialo to moze wyjde pojutrze. Takze trzymajcie kciuki!/B]

W takim razie 3 mamy
Kciuki zaciśnięte oczywiście!!!
Stary 2012-09-04, 14:46   #4665
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Ja oficjalnie od dzisiaj na zwolnieniu. Jutro pojade go zawieśc, bo dzisiaj już mi się nie chce.

Iwoncia to teraz czekamy na dzidzie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:46   #4666
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Sandra odpisała, że niewiele co się dzieje. Od 2 godzin ma troche mocniejsze skurcze. Rozwarcie na 3 cm no i dalej jej czop odchodzi. Przesyła buziaki dla wszystkich mamusiek.
To trzymamy mocno kciukasy żeby się w końcu akcja rozkręciła
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:47   #4667
zielona1911
Zakorzenienie

aga_ton

nie upieram sie przy cc,jest mi obojetne tzn sn ale ze znieczuleniem albo cc. no nie do konca ze mna jest wszystko w porzadku bo wody mi sie sacza caly czas,mam ich coraz mniej wiec nie ma sensu czekac i ryzykowac,jeszcze jak w dodatku zakazenie rosnie tzn.minimalnie ale rosnie,pozatym juz naprawde nie chce lezec,jestem juz tutaj 11dni.
Stary 2012-09-04, 14:48   #4668
Asiuulka89
Zakorzenienie

Iwoncia babo przestan sie tak stresowac tym porodem tyle kobiet to przezyło to i Ty to zniesiesz. Zobacz ilke kobiet decyduje sie na drugie dziecko. A o bólu szybko sie zapomina. Ja cierpiałam 2 dni po cc i nawet nie jestem w stanie Ci powiedzieć już jaki to był ból. Przeżyłam mam się dobrze i żyje. Głowa do góry dzieciątko Ci to wynagrodzi.

A moje dziecko śpi od 12 i ani drgnie.. normalnie aż dziwne bo wczoraj taki aktywny był.. pewnie mężowi będzie marudził jak ja pojadę do dietetyka
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:48   #4669
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak chodzilam normalnie to bylo ok. Ale wlasnie ruch na tej pilce i bociani krok powodowal ze mocniej wyplywaly.
I potem jak mialam kucac przy skurczu trzymajac sie za porecz lozka to juz mialam podlozone reczniki papierowe i basenik.
Zaś jestem mądrzejsza, myślałam, że ten czop musi wyjść przed odejściem wód.

Iwonka dasz radę, pomyśl o Maluszku, on też się stresuje.

Choco nawet nie wiedziałam, że tak można. Może spróbuję do swojego szpitala zadzwonić i się zapytać. Dzięki.

Stary 2012-09-04, 14:50   #4670
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Rany to ich aż tyle znając mój szpital to pewnie i mopa powinnam mieć ze sobą To jak mam 3 paczki podkładów to jest opcja, że jedną zuzyję już przed porodem
Z tymi wodami to jak z wieloma rzeczami jest różnie, można mieć do porodu i 500 ml i 1,5 l i i tak i tak jest dobrze. Mi gin powiedział, że mam dużo wód, ale w normie, więc się będzie pewnie lalo . Ja mam tylko jedną paczkę podkładów, muszę dokupić koniecznie jeszcze z jedną- dwie. A mojego TŻ-ta kumpel poradził mu zakupić dla mnie pieluchę dla dorosłych na wody, bo on tak zrobił dla swojej żony, żeby mu tapicerki nie zabrudziła...
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Współczuję tego masażu. Nawet nie chcę wiedzieć, jak to boli, bo jak czasami podczas seksu mąż mi przychaczył o szyjkę, to uciekałam z tyłkiem i odruchowo zdarzało mi się krzyknąć, bo tak bolało, a co dopiero jak ktoś ci tam gmera przez kilka minut... Niech już u ciebie szybko się to potoczy!!!
Ja w ciąży te z mam jakąś szyjkę wrażliwą, wcześniej to ani badanie ginekologiczne, ani żadne pozycje seksualne mnie nie bolały, a teraz wszystko sprawiało ból.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:55   #4671
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Ja żadnej wiadomości z allegro nie dostałam. Za to sprzedający od razu wysłał towar.
Ale płaciłaś przez payu, czy od razu na konto sprzedającego?

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
sprzedający pewnie tak jak ja ustawił sobie wpłaty na żądanie czyli wtedy kiedy kliknie, to dopiero przelew wchodzi na jego konto
No chyba że tak. Kurde, już co 5 minut sprawdzam czy przyszedł mail, bo zamawiałam nie dla siebie, tylko dla mamy i to za 80zł :/ Napisałam do sprzedającego, to może się coś wyjaśni....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:57   #4672
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaś jestem mądrzejsza, myślałam, że ten czop musi wyjść przed odejściem wód.
.
ja tez tak myslalam i doszukiwalam tego czopu w moim sluzie. ale w sumie wychodziloby ze odchodzil mi od poczatku ciazy

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-04, 14:58   #4673
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

Dziś mam lepszy dzień niż wczoraj, pojechałam do pracki, zrobiłam co najważniejsze i wróciłam do domku, teraz tylko spać mi się chce masakrycznie, więc jak was nadrobię to chyba się zdrzemnę choć godzinkę, ale nie dłużej, bo znowu mi się wieczorem poprzestawia i zasnąć nie będę mogła. Ruszam się wolniej niż ślimak
a Ty to chyba leniuchować miałaś zamiast do pracy ganiać

jak mała,bardziej aktywna niż wczoraj?
Stary 2012-09-04, 14:58   #4674
elena_100
Wtajemniczenie

A mnie tak bolą sutki, że chyba zwariuję. Nigdzie nie ma tej Ziajki, bo tak bym sobie chociaż posmarowała

Stary 2012-09-04, 15:01   #4675
lidka0308
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36315023]Heloł Mamuśki!

Ja właśnie wróciłam ze szpitala bo byłam na ktg.Jestem pozytywnie zaskoczona bo wszystkie te położne są takie miłe tam,jedna to nawet sie mnie pytała czy mi nie za zimno
Mam nadzieje że przy porodzie też bedzie tak sympatycznie

Ide Was troche nadrobić[/QUOTE]

Oby rzeczywiście było tak miło przy tym porodzie, bo to na pewno pomaga się zrelaksować.

Cytat:
My też odrobaczyliśmy naszego psiaka... przy Zuzi gorzej zareagował a teraz musiał obwąchac młodego i juz spokoj zdazyl sie przyzwyczaic do dzieci przez Zuzie terroryste

Coś nam sie mało mamuśki odzywaja czyzby maluchy dawały im mocno popalic ja obejrzalam lekarzy z Jasiem na rekach a co teraz spi wiec posprzatałam i wstawiłam obiad.

A w czwartek odbieramy wszystkie papiuery dotyczaće budowy no i pozowlenie wiec tutaj tez zaczynamy działac
Super wieści z placu budowy
Stary 2012-09-04, 15:03   #4676
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Biedna Sandra już tyle czasu się męczy. Oby jak najszybciej się rozkręciła już teraz akcja u nich.

Iwoncia, moje gratulacje. Wiem, że łatwo mi mówić, ale spokojnie Słońce. Ja myślę, że Ty będziesz jedną z tych osób na wątku, które jak będą już po, to napiszą "Eeee nie było tak źle jak się spodziewałam". Jak dla mnie to za bardzo myślisz o porodzie jak o scenie z horroru. Napewno będzie to bolesne i trudne przeżycie, ale zobacz za to z jakim pięknym zakończeniem. Wierzę, że dasz sobie radę.
Dla mnie ten szpital to horror i może dlatego tak reaguje

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36317602]kochana mi czop odszedł tydzien temu i nic sie nie dzieje oprócz skurczów nieregularnych więc sie nie stresuj,chociaż u Ciebie to może oznaczać że już nadszedł Ten czas[/QUOTE]

ciiiiiiiiii, nie nie, jeszcze nie-e, niech sie nie zaczyna bo jeszcze czas

Cytat:
Cześć. Ja oficjalnie od dzisiaj na zwolnieniu. Jutro pojade go zawieśc, bo dzisiaj już mi się nie chce.

Iwoncia to teraz czekamy na dzidzie

czekamy, ale jeszcze 2 tygodnie minimum

Cytat:
Iwoncia babo przestan sie tak stresowac tym porodem tyle kobiet to przezyło to i Ty to zniesiesz. Zobacz ilke kobiet decyduje sie na drugie dziecko. A o bólu szybko sie zapomina. Ja cierpiałam 2 dni po cc i nawet nie jestem w stanie Ci powiedzieć już jaki to był ból. Przeżyłam mam się dobrze i żyje. Głowa do góry dzieciątko Ci to wynagrodzi.
No tak, musze to przeżyć ale co mam zrobić że mam taki charakter że sie boje i boje, a ból mnie przeraża
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:05   #4677
kraven
Zakorzenienie

Wiadomość od Agnes21
Alicja ma 56 cm i 2940 g. Ma za niski poziom glukozy więc zabrali mi ją o lezy pod kroplówką. Mamy problemy z karmieniem naturalnym dlatego jest niestety dokarmiana butelką. D0 6tego raczej nas nie wypuszczą a neta nie mam więc tak szybko sie nie odezwę. Pozdrawiam Was serdecznie

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Iwoncia to trzymam kciuki, żeby Dzidzia poczekała jeszcze 2 tygodnie jak Mamusi prosi

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:06   #4678
gda
Zakorzenienie

Cytat:
dobre

Cytat:
No to jak on w końcu wygląda??? Opiszcie go jakoś ładnie! Albo lepiej - Iwoncia, zrób fotę na maila!

Cytat:
A mnie tak bolą sutki, że chyba zwariuję. Nigdzie nie ma tej Ziajki, bo tak bym sobie chociaż posmarowała
Maltan spróbuj, w każdej aptece jest
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:07   #4679
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie też miałam zapytać, gdzie kupiłyście tę Ziajkę? wczoraj przeszłam połowę aptek w naszymi mieście i w żadnej nie było
Stary 2012-09-04, 15:13   #4680
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No to jak on w końcu wygląda??? Opiszcie go jakoś ładnie! Albo lepiej - Iwoncia, zrób fotę na maila!

Maltan spróbuj, w każdej aptece jest
Galareta taka. podbarwiona z lekka. Jak stalam okrakiem przy tym lozku to mi sie do kolan rozciagala.

Co do specyfikow na brodawki to jestem na biezaco. Mam tubke Maltanu, ale pomagal tak sobie.
Mialam jeszcze probke z Musteli i a od poloznej dostalam lanoline firmy Laninoh. I ta lanolina najlepiej sie sprawdza.

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości