|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Witajcie
Madzia myślę ze może zapałać miłością. Jeśli masz gdzie to schowaj i wyciągnij za rok np. i zobaczysz. Tż dokładnie 4 lata temu kupił synkowi hulajnogę i ta stała i kurzyła się przed 2 lata. W koncu się wkurzyłam i poprosiłam zeby ją wynieść do piwnicy bo tylko jest ciągle przestawiana z kąta w kąt i mam dodatkowego grata do odkurzenia . Teraz jak synek był na półkoloniach to mieli zawody w hulajnogach i trzeba było wyciągnąć sprzęt. Nie można go odkleić od niej mimo że daleka jest od obecnych, modnych sprzętów.Bao buziaki dla Kubulka - to boli bardzo. Sama niedawno tak złapałam jak chciałam sobie posprzatać .Nie bądź taka zła na Tż, takie sytuacje to jest naprawdę moment i mogła się zdarzyć także przy Tobie. Ja też zawsze wyganiam z kuchni albo zamykam bramkę ale czasem wystarczy mój obrót i gnom jest tam gdzie być nie powinna
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Gmyrelka jak tam u was dzisiaj? Zosia została bez problemu, jak wychodziłam to zaczeła chwile płakać, ale za 5 min już się bawiła. Oczywiście stałam 40 min pod drzwami i podglądałam dwóch chłopców jest u Zosi w grupie którzy strasznie płaczą. Jeden jak zaczyna płakać to tak krzyczy, że dzieci się go boją , stoją jak wryte i patrzą co się dzieje. A drugi nie chce w ogóle wejśc do budynku, biedak tak płakał, ojciec dał go pani i wyszedł bo nie mógł słuchać, a on tak aż się rzucał, kopał w drzwi, probował uciec z sali. Wiecie co jak na to patrze to az serce się kroi
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia a ile twój młody ma lat? Bo widzę ze trochę przesadzilam z odprowadzaniem mojego
![]() Darusia rowerek dajesz pod koszyk? No no Ze ci sie zmiescil przynajmniej nie musisz nosić . Jak tam samopoczucie? Mi sie dzisiaj dwie ciężarne snily Kuwa no mam nadzieje ze nie przywioze niespodzianki do domu bo sie załamie ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Uff spradzilam w senniku , widzieć kobietę w ciąży - szczęście materialne ufffffff , no to podwójne bedzie bo widziałam dwie uff Nie wiem jak wy ale ja wierze w sny, miałam pare razy tak ze stało sie tak jak sennik opisywał |
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem w domu!!!!!!!!!
Dzisiaj na kolejnym usg wykonywanym przez innego lekarza wyszło, że to był krwiak jednak. Lekko odkleił kosmówkę, stąd takie duże krwawienie. Mam 3 tygodnie zwolnienia. Nie muszę cały czas leżeć, ale o spacerach na jakiś czas mogę zapomnieć. Jednak jestem przeszczęśliwa taka. Krwawienia małe mogą się jeszcze wydarzyć, bo kawałek krwiaka został, ale malutki. Poza tym wszystko super. I najważniejsze - lekarz zrobił mi już te najważniejsze oględziny malucha w 12 tygodniu - dzidzia szczególnej urody i z wzorowymi parametrami. Aż mi łezki napływają, jak o tym myślę. Już lekko ześwirowałam na punkcie tego człowieczka, aż się boję, co będzie później
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
monka nic nie wiem....nic na chwile obecna jestem głupsza niz głupsza.....
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Megi bardzo się cieszę
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Megi super ze tak fajnie ta sytuacja sie skonczyla,to teraz lez i pachniej w domu
![]() Monka moj teraz ma juz 8lat,czasami jak mial 6 lat szedl sam do szkoly jak musial,odbierac musialam zawsze sama bo ze szkoly takich malych nie wypuszcza.ale druga klase mial pismo odemnie ze zezwalam na samodzielne powroty. Teraz to on bardzo samodzielny. Nawet z kolega w lesie sobie szalas wybudowali przez wakacje ,wczoraj skonczyli. I mnie powiadomil ze jak go zdenerwuje to ma gdzie z domu uciekac .ale ciagle jest mamusi kroliczkiem jak koledzy nie widza
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
megi nie pociesze sie,pozniej bedzie tylko gorzej
![]() pokaze wam maluche w kolczykach,tzn widac chyba tylko jednego;p
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Darusia ale slodzina Wiesz co sie tyczy tz- ta to nie ma co sie spieszyć i najważniejsze to pewne warunki postawić , kopnij go w ten głupi Kaczan i niech dorośnie . |
||
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że wiadomo co to było. Darusia - Amelka A my dzisiaj byliśmy z Nataszką u neurologa. Rozwija się OK. Czyli tak na 3 -4,5 miesiąca. Dalej nie wymaga rehabilitacji. morfologię też ma idealną. Ona pomimo tego że w gorszym stanie od Oliwki się urodziła i wcześniej to o dziwo radzi sobie nadzwyczaj dobrze. nawet lekarze są zdziwieni. Ja twierdzę że to dzięki temu że ona na moim mleku. Może faktycznie coś w tym jednak jest. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Bao - biedny Kubuś. Oparzenie strasznie boli.
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Boa dobrze że już go nie boli , oby szybko się wygoiło. Dobrze że tz opierdzieliłaś, lanie musie należy
megi cudownie że jesteś już w domu , teraz wypoczywaj i dbaj o Was P0P za wyniki![]() Tż usypia własnie małego a jak korzystam ze słońca, leże prze domem na kocu i zażywam kąpieli słonecznych puki co pogodę mamy superByliśmy juz dziś na plaży młody wleciał cały do lodowatej wody hehehe
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Dziewczyny ja szybko z zapytaniem.. macie jakis oryginalny pomysł na pępkowe??? Jakos na dniach sie maleństwo urodzi i chce cos innego niz wódka itp...
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Daria Amelka to cukiereczek
Pop to fajnie że wyniki i badania Nataszki są w porządku. To z pewnością duża zasługa Twojego mleka Nam kiedyś na zajęciach z biomedyki tam tłumaczyli że z biologicznego punktu widzenia drugie dziecko ma łatwiej niż pierwsze. Madziwinia nigdy nie robiłam pępkowego ani nigdy nie byłam (Tż tez chyba nie) Może mleko smakowe
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-09-04 o 13:47 |
|
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
Megi świetne wieści aż sama się wzruszyłam
Sara nie katuj siebie idź po 10 minutkach dobrze,że już lepiej Madzia spóxnione troszkę gratulacje!!! Gmyrelka sprzedawaj jak masz okazję,ja bez wózka chyba juz 1,5 roku a rok to na pewno. Asiulek mój raz dziennie ![]() PoP jednym słowem-idealnie super wieściMonka ja też chcę taki sen! Darusia super zdjęcie Amelci Madziwnia ale pępkowe to zazwyczaj(przynajmniej u nas)robi ojciec dziecka dla swoich kolegów z trunków dla kobiet to ja lubię wino półwytrawne połączone z wódką,owocami(z puszki krojone w kostkę)i sok z ananasa,wychodzi taki poncz,malibu,może likier jakis Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-09-04 o 14:33 |
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem
![]() jakies drzewko dla tatusia![]() a potem dla maleństwa sama zrobie torta z pieluch i dodatków niebieskich a mamusi cos słodkiego :d
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Sara a możesz mi powiedzieć po co tyle czasu stoisz pod przedszkolem? A gdyby trzeba było iść do pracy ?
Oj chyba wszystkie (to nie do Sary akurat) zapomniały co Ania w ubiegłym roku pisała przy okazji odprowadzania do przedszkoli Ja wiem że jest ciężko ale po diabła tak siebie katować ? Niech np. dziecko zauważy za oknem mamusię. Przecież nikt nie nazwie mamy wyrodną tylko dlatego że oddaje codziennie dziecko do przedszkola i idzie - tzn. ja tego nie zrobię. Uwierzcie mi że strasznie a strasznie Wam zazdroszczę że Wasze dzieci idą do przedszkoli i bardzo bym chciała być wyrodną matką. Ja się nie dziwię ze dzieci bardziej lub mniej płaczą. W końcu świat im się wywrócił, były z mamą na każde zawołanie a tu bach - mamy nie ma, śpią jak lubią a tu trzeba wstać, nie lubią czegoś jeść a tu wszyscy jedzą. Do tego dochodzą zabawki, które "nie są moje".Evi a jak Lenka znosi te chwile ? No i oczywiście TY też ? Ana co u Was ? Wyjechaliście na urlop ?
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pop super wieści, zobacz jaką masz silną dziewczynke, wszystkie jestescie dzielne! Megi Madzia co do pepkowego to drzewo fajna sprawa. Monka ja wierze w sny, tez lubie sobie zaraz zerkac co moga oznaczac, chociaz czasem mam pietra ![]() my dzis od rana z Amelcia krazylysmy bo nie mialam pradu, cos naprawiali i ciagle widzialam mamy z dziecki z przedszkola i kazdy tak przezywal, juz sie sama nakrecilam chociaz to dopiero za rok. a dziewczyny ktore daja maluszki na przyszly rok kiedy zapisujecie dzieciaczki??? |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka oficjalne zapisy ruszają zwykle 1 kwietnia w każdym państwowym przedszkolu i trwają do kiedyś tam
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przyprowadziłam Oliwkę z przedszkola. A właściwie to nie przyprowadziłam gdyż w drodze powrotnej stwierdziła ze woli iść do sąsiadki a nie do domu. Moje dziecko jest naprawdę cygańskie.
I dzisiaj nawet całą zupę zjadła w przedszkolu
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak - staram się bardzo.
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
anglistki, pomocyyyyyyy - niech mnie ktoś oświeci jak nazwać po polsku "firewatcher"????? to taki ludek, co w czasie II wojny sw. miał za zadanie obserwować teren pod względem aerial bombings -HELP! Już nie wiem gdzie jeszcze szukać
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie anglistka ale mój Tż lubi oglądać filmy dokumentalne o II wojnie światowej. Jak wróci z pracy to mogę zapytać o co może chodzić. Co to jest to pogrubione ? A ten ludek to żywy człowiek ?
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Lenka w końcu otrzymała prezent
Mrowka - tu chyba przydał by się ktoś znający tematykę wojenną.
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Pop poryczałam się
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Iza stałam za drzwiami bo chciałam zobaczyć czy będzie się bawiła i czy nie płacze.
Tam jest taka mała szybka w drzwiach, nie ma możliwości aby dziecko nas zobaczyło. Nie tylko ja tam stałam, bo kilka mam. Zosia w ogóle nie płakała, zjadła sniadanie- kanapke i jabłka, obiadku też dużo zjadła. Pani mówi że musiała talerzy przed obiadem pilnowac bo dzieciom wyjadała z talerzy kiełbase. Zjadła duzo zupki, racuchy i owoce. Nie pozwoliła sobie pokroić tylko ona sama ![]() 'Panie się z niej smieją że lubi sobie pojeśc , bardzo ładnie je i jest bardzo samodzielna jak na swój wiek ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Pop bardzo się ciesze że Nataszka tak świetnie się rozwija i że wszystko ok
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie tez widziałam,że Lenka juz dostała ssaka i go przetestowała
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ale pytam na forum, bo może macie kogoś kto się na tym zna
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

. Teraz jak synek był na półkoloniach to mieli zawody w hulajnogach i trzeba było wyciągnąć sprzęt. Nie można go odkleić od niej mimo że daleka jest od obecnych, modnych sprzętów.
.

Przypominam że miałaś mi urodzić synka
.

Kuwa no mam nadzieje ze nie przywioze niespodzianki do domu bo sie załamie 

przeważnie jak idzie spać to woła i w dzien i wieczorem. Nie wiem czy się wtedy zmusza żeby przedłużyć czy naprawdę jej się chce... ale czy to nie za dużo??