|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
tamlin
Ja leze teraz w szpitalu normalnym.Ta kliniki jest na NFZ tzn.wykonuja cc na zyczenie-no prawie bo trzeba sie jednak troche nameczyc i przy porodzie sn daja znieczulenie.Pracuje tam jeden z najlepszych lekarzy,ktory ochrania krocze itd.Tam jest bardzo komfortowo,daja swoje podpaski,podklady,bardzo ladne pokoje. tylko ze przyjmuja po 36 tyg,bo nie maja specjalistycznego sprzetu tzn.maja inkubatory. Wola miec "jasne" przypadki ze tak sie wyraze. Rodzilam tam kiedys i bardzo bylam zadowolona. |
|
|
|
#4712 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A maltan uzywalam juz w ciazy i u mnie akurat srednio sie sprawdzil. Ale przeciez opinie ma bardzo dobre wiec moze akurat jestem ta nieliczna. |
|
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
tytuł czopowy jezd gitez majonez usmiałam sie
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękny brzuchalek! ![]() Ja też wrzuciłam swój z dziś. Proszę o opinie - opada czy nie? |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
A ja też myślałam,że dziś czop mi wychodzi,bo ten śluz zabarwiony krwią,ale zadzwoniłam do ginka i to chyba jednak po wczorajszym badaniu.W sumie czop w pierwszej ciąży był bardziej galaretkowaty z krwią,a to dziś bardziej śluzowe,więc wydaje mi się,że to co ma Iwoncia i gda to jeszcze nie czop
katiem uśmiałam się z sytuacji na porodówce nieźle to musiało wyglądaćAngel formuła 1 super!a można wiedzieć ile kosztowała? a opary w baku
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-04 o 18:07 |
|
|
|
#4717 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski nie stresujcie sie. Na moim przykladzie mozna stwierdzic ze ani wysokość brzucha, ani czop nie sa wykladnikami czy porod blisko czy nie.
Brzuch mialam wysoko, a czop odszedl przy porodzie. |
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
Gda moim zdaniem nie opada, ale ja się nie znam
dziękuję za miłe słowa dziewczyny |
|
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki ja zmykam się kąpać i spać
![]() Jutro z samego rana stawiam się do szpitala, mam chyba numer do Dearlie i Weroniki więc postaram się informować ![]() A wy trzymajta kciukasy mocno żeby wszystko było dobrze i żebym za długo nie musiała już na Paulinkę czekać ![]() Do zobaczyska, buziaki
|
|
|
|
#4721 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Rozwaliłyście mnie tymi czopami.
Cytat:
No chyba, że masz go z tej listy, którą kiedyś tworzyłyśmy. Gdybyś jednak chciała, to mogę Ci szybciutko podesłać mój, bo dobrze, żebyśmy miały z Tobą kontakt, a Weronika chyba nadal w szpitalu ( właśnie co u niej? ).Trzymamy za Was mocno kciuki i z niecierpliwością czekamy na Paulinkę, a za kilka dni na relację! Powodzenia!
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dzisiejszy fragent czopa z krwią to sobie mogłam nawet w palce wziąć i obejrzeć każdej strony taki zbity był
a teraz od rana cały czas plamię krwią i resztki tej galarety co troche wypadają.---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Weronika dziś pisała że na razie ją trzymają, ale w zasadzie nie wie po co bo wszystko u nich ok.
|
#4724 | ||
|
Zadomowienie
|
Brzuchy na mailu spore,bo i tygodnie wysokie.Ale tak jak patrze to znowu stwierdzam,że na dziewczynki jednak te brzuchy są "okrąglejsze"(angel,lidka ),a na chłopców bardziej wystające(gda,lucia,ja)
I odnalazłam fotkę gda...fiu,fiu,fiu... Cytat:
A Ty dawaj jakąś fotkę chłopców,bo nie moge się doczekac ![]() Cytat:
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne brzuszki na mailu
![]() Gda wydaje mi sie ze jest nizej. |
|
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam tylko na chwilę, by Was poinformować, że zaraz jadę do ginekologa a później może do szpitala... to nic pewnego z tym szpitalem, zależy co mi powie lekarz na wizycie, mam nadzieję, że nie będzie konieczny bo ja się boję
![]() w każdym bądź razie kazał mi zabrać ze sobą torbę zazwyczaj nie panikuję, ale dziś mam złe przeczucia, mała prawie się nie rusza, w dodatku te mdłości i biegunka mnie martwią. poza tym brzuch coraz bardziej twardnieje i ogólnie czuję się do dupy... lepiej to sprawdzić niż coś przeoczyć. to moja pierwsza nieplanowana wizyta u ginekologa ale muszę się przekonać czy wszystko ok bo inaczej zwariuję trzymajcie kciuki by wszystko było ok a pobyt w szpitalu okazał się niepotrzebny. mam nr telefonów więc jakby co będę Was informowała. buziaki |
|
|
|
#4728 |
|
Zadomowienie
|
no a ja właśnie nie widzę fotki Gda tej od fiu fiu
przyznaj się Katee co z nią zrobiłaś?
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Chciałam nadrobić, ale padam ![]() Byliśmy z Małą w Poznaniu po akt urodzenia . Dla Maludy chyba za dużo wrażeń, bo później przy jedzeniu mi wszystko zwracała Jeść chciała, ale nie mogła.. Od 12 do 16 płakała cały czas.. Dopiero około tej 16 uwiesiła się na cycku i do 18 cały czas jadła.
|
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne brzuszki na mailu.
![]() Gda mi się wydaje, że ciutkę niżej powędrował, ale specjalista w tym temace ze mnie żaden. ![]() Cytat:
Słońce trzymajcie się dzielnie!!! Mam nadzieję, że wszystko w porządku, a może rzeczywiście lepiej, żeby Twój lekarz Cię przebadał skoro te wymioty i biegunka są niepokojące. Będziesz przynajmniej spokojniejsza. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
|
#4732 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, ale chyba nie opada jeszcze. mój też mniej więcej na takim poziomieCytat:
![]() Kto miał kontakt do Alfabii? jest już z Zosia w domu? ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
kraven - Jeżeli możesz to przekaż Agnus21, że trzymamy kciuki
I niech się nie przejmuje tym karmieniem piersią. Niech się czasem nie stresuje! Jak już będzie w domu to też będzie inaczej, ze spokojem do tego karmienia podejdzie. , jeden dzień cały przeryczałam , a w domu jest zupełnie inna bajka .
|
|
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaton, karolluki, weronika
![]() Agnus pozdrowienia. I buziaczki dla Alicji. Katee jak tylko zrobie to podesle
|
|
|
|
#4735 |
|
Rozeznanie
|
Mój kochany mąż wróciwszy dziś z pracy przywitał mnie słowami: "Ale ty paskudniejesz. chyba rzeczywiście dziewczynki zabieraj urodę po mamie". A teraz wszedł do pokoju i powiedział ż jestem już gruba jak słoń. A do terminu porodu pozostało 1,5 m-ca. smutno mi się zrobiło
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko jest ok, pewnie zbliża się poród wielkimi krokami po prostu... Ale wiadomo, że najlepiej sprawdzić. Czyli jest szansa, że opada! ![]() Suuuuper, strasznie jestem podekscytowana nadchodzącymi wydarzeniami
|
|
|
|
|
#4737 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4738 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() my po wizycie na porodówce. odciagałam to tak dlugp ale dzis mnie juz tz zmusil, bo mowi ze nie bedzie wiedzial nawet gdzie jechac jak zaczne rodzic dzieki bogu nie trafiliśmy na żadne porody fajna mila polozna nas oprowadzala, ale znajac zycie ja trafie na jedze. i zacyznam sie bac tez strasznie!!!!! jak zobaczylam to krzeslo ![]() jak ja dam rade....a lepije jak ja wytrzymam tam te dwie doby
|
|||
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
a po co? Katee czop to jeszcze nie powód żeby jechać
a że jest zabarwiony krwią to jak najbardziej normalne.a o szpitala jade w czwartek, no chyba że wcześniej mnie złapie już tak na amen ![]() Cytat:
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

No chyba, że masz go z tej listy, którą kiedyś tworzyłyśmy. Gdybyś jednak chciała, to mogę Ci szybciutko podesłać mój, bo dobrze, żebyśmy miały z Tobą kontakt, a Weronika chyba nadal w szpitalu ( właśnie co u niej? ).

. 

, jeden dzień cały przeryczałam